Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 11:39:34

LOGOUT.hu

Renault, topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#91001) rwin5 válasza vzsryl (#90984) üzenetére


rwin5
őstag

Köszi mindenkinek a segítő válaszokat :R , egyesével nem taggelnék mindenkit, de válaszolnék így egybe.

Jelenleg van egy régóta saját tulajdonú, 2002-es 1.6-os cliom, meg egy vw. golfom és a golf lenne cserés. A Clio városban sokat van használva és az utóbbi években egy bowden szakadáson kívül nem volt semmi baja, így megmaradna. A golfnak most nagyobb szervizigénye volna ezért a clio van használva javarészt, a golf helyett lenne az új autó majd.

Saját tapasztalat: a Cliot nagyon nem szeretem főúton használni, de még kisebb távon sem várostáblán kívül. Nagyon dobálják a kicsit rosszabb minőségű utak, és egy 130-as tempót benne úgy érzek, mintha 180-nal mennék.

A Laguna is tetszik az ajánlásotok alapján, és van egy megbízható, korrekt autószerelője a családnak, aki gond nélkül szokta szervizelni a cliot is, ezért maradnék a Renaultnál.

Ami választás volna autó szempontból:
Mivel a Clio maradna városi kocsi, ezért inkább főútra lenne vásárolva a 2. autó, meg havi 1-2 alkalommal Budapest-Szeged között autópályára. A főutas távok nem nagyok, max ilyen 30-80 km-es utakat kell elképzelni.
Ami tényleg nagyon fontos volna a fenti írásból, hogy ne érezzem utazás közben ezt, hogy nem kellemes vezetni 100-130-as tempónál. A csomagtér terhelhetősége nem lényeg, bár egy ideje húzok a kombi autóhoz, mert kerékpározok és nem volna rossz, ha be lehetne dobni a csomagtérbe egy kerékpárt gond nélkül, de ez nem fontos, ezt leszámítva simán jó a sedan.
+ Még sosem vezettem kombi autót, nem tudom mennyire nehéz megszokni, egyébként ha a kombi kivitel miatt jobb lenne az úttartása (+ súly miatt van ilyen, vagy ez ilyen városi legenda?), akkor lehet kombi lenne végül.
Max. 4 személy utazna benne, abból is általában 2 fő gyerek, akik hátul ülnek. Kb. ennyi.
A keret amit meg írtam 3 millió + szervizek.

szerk.: tempomat az jó lenne ha volna benne, meg még nem döntöttem el, hogy automata vagy manuális váltó, egyelőre a manuális felé húzok. Van 1 ismerősöm aki automatát vezet évek óta, és ő győzköd most, hogy ha veszek új autót csak olyat.. :D
Ha ezek alapján is a Lagunát mondjátok, akkor megírjátok kérlek, hogy hányas évjárattól nézzem őket majd pontosan? Köszi!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.