Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4002) idevele! válasza Apollo17hu (#4001) üzenetére


idevele!
csendes tag

A 3954-től írt dolgokat egyben kell nézni, nem kiragadni belőle 1-2 dolgot.
Nem érdekel, hogy mi reális, életszerű, és mi nem, akkor is be fogják tartani az alapvető szabályokat. Pont azért vannak ezek a szabályok, hogy nyugodt életem lehessen, hogy felléphessek a barmok ellen.
Meg lehet nézni sok fórumot, a társasházak, stb. kb. 80%-ában vannak olyan emberek, akikkel komoly gondok vannak. Valamit csak tesznek, tettek, hogy leállítsák őket. Mások se tűrik el ezeket a végtelenségig.
De milyen világ az, ahol a dohányzáshoz való jog fontosabb, mint a tiszta levegő szívásához való jog?

Akkor lehetne megszólni engem, ha minden nap azt lesném, hogy ki milyen szabályt nem tart be, naponta nézném a nálam lévő társasház működési szabályzatát. Ekkor lenne az igaz, hogy belekötök mindenkibe. Erről szó sincs. Ennyi erővel sok egyéb törvénycsomagot (BTK, PTK) is olvasgathatnék naponta, azt lesve ki melyiket nem tartja be. Több 1000 törvény, rendelet, stb. van Mo-on, amiben lehetne túrkálni, ott vannak a neten. A ház előtt elmenő, megálló autók szabálytalankodásait is figyelhetném. Az itt lakók megélhetési módjait is nézhetném, ha bejelentés nélkül, feketén dolgozik, feljelenteni, stb. Nem sok olyan ember van, akinél nem találnék szabálytalanságot. Szinte mindenkit lehetne szívatni, ha akarnám. Sok területen naponta találnék okot a feljelentgetésre, de nem ilyen ember vagyok.

Annyira csendes legyen a ház, amennyire lehetséges.
Az miért baj, ha ezt akarom elérni? Vagy hogy tisztább levegőt szívhassak?
Vagy hogy ne halljam a felettem lévő 2 ember fattyának a sírását, egyéb zaját 20 éven át?
Meg hogy egész télen ne a fa, szén, stb. tüzelés füstjét kelljen szívnom csukott ablakokkal, ajtóval is, mert egyre több embernek nem telik gázfűtésre?
Olyan nincs, hogy ezek ellen semmit se tehetek.
Vagy pl. miért kell eltűrnöm, megengednem, hogy bárki beköltözhessen ebbe a házba? Miért nem lehet megválogatni, hogy kik jöhetnek ide? A normálisabban élőket védeni kéne a szabályokat be nem tartóktól.
Ez miért nem lehetséges?
Hiába költöznék falura saját telken lévő házba, ott is sok gond volna a környező emberekkel, füsttel, kutyaugatással, stb.
A tanya se jó, mert akkor önként vágom el magam a világ nagy részétől, mert ott max. csak villany van, se víz, se net, se TV, se gáz, se semmi. Hiába lenne csönd és tiszta levegő. Mérlegelni kell az előnyöket és a hátrányokat. Hiába van több előny, ha mellette túl sok a hátrány.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.