Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19001) LuckyL válasza kacsyx (#18998) üzenetére


LuckyL
őstag

szia, ez nagyon szomorú történet
viszont nem kényszeríthetsz valakit hogy eladja a tulajdonát
tehát te az 1/4 részedet eladhatod, de ők nem kötelesek, sőt szerintem elővásárlási joguk van a te részedre

cryptot minden termékemért elfogadom

(#19002) ityam válasza kacsyx (#18998) üzenetére


ityam
senior tag

Szia!

Mont jogtól nagyon távol álló emberként észrevételevételem:

Tudomásom szerint az jogilag lényegtelen hogy az öröklésed előtt ki mennyit költött a lakásra és a leírás alapján a felujítás a haláleset előtt volt. Akkor kezdhetne jogilag esetleg valamit Texas ha már te tulajdonos lettél volna amikor ő saját pénzből felújította de nem ismerem annyira a jogszabályokat hogy ebben az esetben is milyen esélyekkel indulhat.

Amit tudni érdemes. Minden tulajdonos keresztbe tud tenni egy eladásnál ezért azt érdemes tudasítanod Texasban hogy látod nektek sem kell és csak romlik az állaga így érdemes eladni. Ezt minél jobban akarja ő is. A felujítás költségét nyomd le a torkán hogy ahhoz semmi közöd. Ha el akarja adni akkor ne számítson rá hogy ezért kevesebbet elfogadsz. Most itt van egy vevőjelölt. legyen nyélbeütve az üzlet. Később nem biztos hogy lesz jelölt és a pénz Texasnak is jól jön valszeg.
Ha másnak akarná Texas eladni te is keresztbe tudsz tenni mint ahogy most ő próbálkozik keresztbetenni és lenyomni a neked járó pénzt. Te is keresztbe tudsz tenni ha úgy alakul hogy te pedig 35 milla alatt nem adod el... Szóval mindneképp megegyezni érdemes és erre most van a legjobb esélyed.

Ha nem akar akkor előadod hogy nem annyira fontos neked az eladás. Nekik nem esik be a nagyobb összeg ha szórakoznak veled.

De ez csak vélemény.

(#19003) kacsyx válasza LuckyL (#19001) üzenetére


kacsyx
aktív tag

Elővásárlási joguk tudtommal is van. Megvetik ők is, nincs ellenemre, én csak szabadulni akarok ettől a gondtól. Viszont pénzük nincs kifizetni a részem.
Másrészt ők is el akarják adni (a gyereke mondjuk nem tudom, ő csak megy az anyja után), tehát elviekben a szándék megvan mindenki részéről.

ityam
Alapvetően működne is ez az eszmefuttatás, de az a baj, egyszerűen mindig szembemegy az észérveknek. Nem szép dolog a részvétele nélkül lebutáznom, de ő komolyan intelligenciahiányban szenved.
Még a nyáron, hirdetés nélkül egy ismerőse által egy pár megvette volna a házat. Előtte már beszéltük (mivel akkor téma volt, hogy el kellene adni és ráadásul ez ügyben ő hívott engem), hogy ha bárki kérdezné 27 millió az irányár, ebből lehet alkudni. Ő 18 milliót mondott nekik, hogy annyiért eladó.
Akikkel holnap szerződnénk, nekik 26-ot mondott irányárnak. Mondom Texasnak (telefonon, mert engem sosem értesít, ha megy oda valaki az ingatlant megnézni), hogy 27-et beszéltünk és ne mondjon 26-ot, mert ha 25-öt szeretnénk érte kapni, az az 1 millió már nem túl jó alkupozíció.
A kipakolással azért nem haladt, mert melegben nem csinálja. Két év alatt mindig meleg volt (megérte szigetelni a házat... :)) ).
Egyszerűen nem lehet vele értelmesen beszélni.

[ Szerkesztve ]

(#19004) MaCS_70 válasza LuckyL (#19001) üzenetére


MaCS_70
félisten

Tulajdonképpen van ilyen, ha közvetetten is.

Közös tulajdonban maradásra senki sem kötelezhető, ezért az megszüntethető. Ez pedig máris testközelbe hozza az eladást -- igaz, lakottan...

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#19005) kacsyx válasza MaCS_70 (#19004) üzenetére


kacsyx
aktív tag

Nem lakja senki az ingatlant, a szemetén kívül. Viszont a címük még erre az ingatlanra van bejegyezve, de ők máshol laknak.

(#19006) MaCS_70 válasza kacsyx (#19005) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ez egy tény, ami bizonyítható. Főleg, ha rákészülsz arra, hogy bizonyítani tudd.

Ilyen esetekben sajnos gyakran kell némi kompromisszumot tenni a szuperkorrekt adatvédelem rovására, és bizony adatot gyűjteni és rögzíteni.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#19007) ityam válasza MaCS_70 (#19006) üzenetére


ityam
senior tag

Csak én nem értem milyen per lehet egyáltalán amiben, bárkinek van bármi esélye elérni valamit ahhoz képest hogy az eladási ár tulajdoni hányad arányában lesz felosztva?

Szóval még nem biztos hogy a kérdezőnek az a segítség ha azt mondjuk hogy az állítása bizonyítható ha felkészül rá hogy kell.

Van egy helyzet hogy holnap alá lehet írni egy szerződést aminél az egyik fél akadékoskodik. Ha azt megmondjáto hogy van e jogalapja az akadékoskodásának illetve a történet alapján a kérdezőnek van e valami jogalapja pluszra az bőven elég.
Ha nincs akkor csak tárgyalásteknika hogy a holnapi napon jó üzletet kössön.

(#19008) inf3rno válasza kacsyx (#19003) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem tudod megvenni az ő részét?

Buliban hasznos! =]

(#19009) kacsyx válasza inf3rno (#19008) üzenetére


kacsyx
aktív tag

A párommal nemrég vettünk házat, az ország másik felén, így mi már nem tervezünk semmit ezzel az ingatlannal az eladáson kívül. Korábban gondoltunk rá, hogy megvennénk, de esélytelen volt Texas hozzáállása miatt. Most meg már ugyebár felesleges pénzünk sincs megvenni a részét, 18.750.000 Ft értékben ami ráadásul az ő elképzelése szerint 19.875.000 lenne (25.000.000 vételár - 4.500.000 felújítás = 20.500.000, annak 3/4 része 15.375.000 + felújítás 4.500.000 = 19.875.000).
Még nem hívott se Texas se az ügyvéd (vevőkhöz elérhetőséget se kaptam), hogy holnap nem lesz szerződéskötés. Persze simán elképzelhető, hogy holnap az ügyvédnél fogom megtudni, hogy nem lesz semmi... :U

Az indiai-kínai konfliktusban jobban megy a kommunikáció mint nálunk.
Egyébként próbáltam arra is rávenni, hogy fogadjunk egy ingatlanost, aki mindkettőnk érdekét képviseli és akkor neki sem kell a házhoz járkálnia mutogatni a vevőknek. Ezt is azonnal elutasította, hogy az milyen sokba kerül. Mondtam neki, hogy meg lehet a szerződést úgy is kötni, hogy mi kikötjük a 25 milliót, hogy ennyit szeretnénk kézhez kapni és az ingatlanos erre ráteszi a százalékát. De nem, így sem jó, ő nem akar ingatlanost...

Felajánlottam neki, hogy segítek a ház kipakolásában, van utánfutónk, elvisszük a hulladékot, az önkormányzattól minden évben egyszer lehet konténert rendelni ingyen, abba belehányjuk a többit. Ezt sem lehetett vele megbeszélni, elutasította kapásból.

Ezeket csak azért írom, hogy értsétek, mennyire lehetetlen vele egyezkedni.

[ Szerkesztve ]

(#19010) ityam válasza kacsyx (#19009) üzenetére


ityam
senior tag

Értetlen emberek mindig vannak. Ilyennel röviden kell kommunikálni.
Én annyit mondanék hogy ha kell az aláírásom az adásvételire akkor 6.250.000 érkezzen a számlámra a szerződés szerint. Hogy ti mennyiért adjátok nekem mindegy. A felújításra költött pénzetek nem érdekel, mint ahogy az sem érdekel hogy mi volt 56 ban az ingatlanban.

Ha nagyon engedni akarsz, de mégis presszálni akkor mond azt hogy 6 milliót kérsz most, de ha ez a vevő elmegy mert nem tudunk megegyezni a szerződés részleteiben akkor a következő vévőnél, csak úgy írod alá a szerződést ha 6.5 milla lesz benne a neked járó rész. Így kicsit buksz de még megérheti hogy tudsz nyomást helyezni rájuk a gyors megállapodásra.

Persze ez csak magánvélemény

(#19011) MaCS_70 válasza ityam (#19007) üzenetére


MaCS_70
félisten

Az értékesítési eljárásban biztosan nincs ilyen lehetőség. Ettől függetleneljárások ELVBEN lehetségesek, de olyan joglap kell hozzájuk, amely kifejezetten az ingatlan tulajdoni viszonyain alapul. A felújítás nem ilyen.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#19012) asdf_


asdf_
veterán

Bár ilyen emberrel nem valószínű, hogy lehet épeszű érvekre hivatkozni, de jelenleg az 5 centi EPS az viccnek jó, de hőszigetelésnek semmiképp, emiatt az ingatlan értékét egészen biztosan nem tudja 4,5 millával emelni. Egy 160*160-as tokosztott BNY-BNY, háromrégtegű üvegezésű ablak (egy fasza, nem pedig szórólapos szemét) 70 ezer bruttó, rá a redőny 35e volt 2011-ben, így 3 ablakból is nehéz összehozni az említett összeget.
Bár igazából én sem értem, hogy az őáltala -állítólag- fizetett felújításhoz neked mi közöd van az eladáskor különösen azt nem, hogy egy 7 éve x összegbe került dolog hogyan érne most is x Ft-ot.

(#19013) MCGaiwer válasza kacsyx (#18998) üzenetére


MCGaiwer
addikt

a 3. pont valószínűleg nem működne, mivel hagyatéki tárgyalás során már rábólintottál a megoszlásra, ezzel közvetve el is ismerve az ő jogos tulajdonszerzését.

A szemetet egyébként miért nem dobálod ki te? Felbérelsz egy céget aki kipakol, a költséget meg visszakéred az eladáskor (a zárba meg véletlenül beleesik egy fúró).
Erősen kétlem, hogy a régebbi felújítást igazolni is tudja, ezért irreleváns (főleg mert ha jól értem, a felújítás még apád élete során történt)

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#19014) kacsyx válasza MCGaiwer (#19013) üzenetére


kacsyx
aktív tag

A 3. pontnál ebben igazad lehet, ebbe nem gondoltam bele. Idáig úgy sem szeretnék eljutni, én holnap el akarom adni és letudni az ügyet.

A felújítás a halála előtt történt, így van.

Betörni nem szeretnék, nincs szükségem arra, hogy rendőrök előtt kelljen magyarázkodnom azért, mert a tulajdonomhoz nem ad hozzáférést.
Nem telefonált ma sem ő, sem az ügyvéd, bízom benne, hogy holnap meg tudjuk oldani és szabadulunk egymástól.

(#19015) kacsyx


kacsyx
aktív tag

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, tippeket, helyreigazításokat! Sikerült megkötni a szerződést. :)
Az ügyvéd előtt nem volt már semmi varia, sőt, mivel hamarabb ofdaértem, megbeszéltem az ügyvéddel, hogy előleg helyett inkább foglaló szerepeljen a szerződésben, amely a hitelkérelem nem teljesülése esetén előlegre módosul. El is fogadta mindenki, így Texas sem tud olyan könnyen kihátrálni.
Ahogy arra számítottam, a vevőket nem tájékoztatta teljeskörűen a közművekről, rejtett hibákról. Erről én informáltam őket, szerencsére ezzel sem volt gond, vagy alkudozás.
Végre látszik a fény az alagút végén, hogy pár hónap múlva megszabadulok tőlük :)

(#19016) herdsman12


herdsman12
őstag

Üdv szakértők!

Mi a helyzet az igazolvány másolat kérésekkel?
Köteles vagyok bárkinek is elküldeni másolatot, egyáltalán kérhet ilyet bármilyen cég/szervezet?

(#19017) razorbenke92 válasza herdsman12 (#19016) üzenetére

Ez egy kicsit olyan, minthogy a boltosnak köteles vagy e odaadni az igazolványodat. A válasz nem, ugyanakkor ő meg köteles nem kiszolgálni, ha nem tud a korodról meggyőződni.

Korábban volt már róla szó itt a topikban, érdemes visszakeresni. A lényeg az volt, hogy nem vagy köteles, főleg bárkinek elküldeni, de akkor azok a bárkik sem kötelesek ellátni azt a feladatot, amit vársz tőlük.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#19018) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Az mennyire lehet jogszerű, hogy a Voda felszámol 600Ft felszólítási díjat egyik rokonnak? Igazából neki az az elve, hogy utólag fizet a szolgáltatásért, nem előre, aztán gyakorlatilag minden hónapban kapja a felszólításokat emiatt.

Buliban hasznos! =]

(#19019) asdf_ válasza inf3rno (#19018) üzenetére


asdf_
veterán

Az ÁSZF eleme, hogy amennyiben határidőre nem fizet az ügyfél, akkor a felszólító SMS/email/levél x összegbe kerül (az esetleges e-kedvezmény elbukásán túl). Szerződéskötéskor ezt aláírta, elfogadta, így nincs fognivaló rajta.

(#19021) astorre19 válasza inf3rno (#19018) üzenetére


astorre19
aktív tag

Milyen szolgàltatàsa van a vodànàl amire amùgy előre kellene fizetni? Nekem minden ilyen szolgàltatàsom utòlag szàmlázòdik.Tehàt pl nov 11.èn az előző havidìjat fizetem nem a következő havit.

Battletag: SHADOWDRAGON#26677

(#19022) asdf_


asdf_
veterán

Ja, a butaság részén át is siklottam a dolognak. Édes jó istenem, tényleg vannak ilyen emberek, akik így gondolkodnak? A BKV bérletet is csak utólag, november 31-én akarja kifizetni, annak ellenére, hogy egész hónapban tömegközlekedett? :U

(#19023) mike1334 válasza asdf_ (#19022) üzenetére


mike1334
veterán

November 31-én biztos nem :DDD

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#19024) RoyalFlush


RoyalFlush
őstag

Sziasztok,

Az alábbiakkal kapcsolatban szeretném a tanácsotokat kérni: a társasházba (10 emeletes panel), ahová költöztünk ~6 évvel ezelőtt felújítás keretében kicserélték a fő hideg- és meleg víz vezetéket. A fő cső átmérője nagyon soványka, de majd lemérem tolómérővel, hogy konkrétan mekkora is valójában. A gyakorlatban ez annyit jelent, ha valahol lehúzzák pl. a wc-t és az ember éppen zuhanyzik, akkor kb. 50 fokos víz kapja telibe. De nem mehetnek egyszerre olyan háztartási gépek sem, amelyek vizet használnának, mert egymástól vennék el a vízet. Azon gondolkozom, hogy független szakértérői véleményt kérnék és az alapján mérlegelnék további lépések esetleges megtételével kapcsolatban. Szerintetek lehet ennek bármi értelme azon kívül, hogy az ember kidob az ablakon - valószínűsítem - egy csomó pénzt és rászán kitudja mennyi időt? Egyáltalán van ilyen esetben elévülési idő stb.? A vállalkozó feltehetően nem keveset spórolt az anyagköltségen - közös képviselővel meg lepacsizott és át lett véve ez a szutyok.

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein

(#19025) MCGaiwer válasza inf3rno (#19018) üzenetére


MCGaiwer
addikt

teljesen jogszerű, a rokon meg mindig utólag fizet, hiszen ha telefonál 5 percet, lerakja a telefont, akkor a következő perctől már biztosan a szolgáltatás után fog fizetni. A fizetési határidő meg jellemzően mindig a számlázási időszak után esedékes.
Nem igazán gondolta ezt át úgy érzem...

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#19026) MCGaiwer válasza RoyalFlush (#19024) üzenetére


MCGaiwer
addikt

[link]

Ha a tervekben nem ez szerepel, akkor egyértelműen hibás teljesítés, ha pedig ez szerepel, akkor meg rossz tervezés eredménye. Ha a tervező és a kivitelező nem ugyan az, akkor azé a felelősség, aki a hibát vétette. Mivel a hibára most derült fény, ezért a linkelt cikk alapján elévülés még nem áll fent.

A közös képviselő kezdeményezheti a hiba kijavítását abban az esetben, ha a cső tényleg nem felel meg az előírásoknak és a várt terhelésnek.

Az is lehet, hogy nem a csővel, hanem inkább a szivattyúval van probléma, hiszen nekem úgy tűnik, nyomásgondok vannak. A cső átmérője akkor releváns, ha már a nyomás nem emelhető tovább.

[ Szerkesztve ]

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#19027) asdf_ válasza MCGaiwer (#19025) üzenetére


asdf_
veterán

Az előfizetési díjat jellemzően előre, a beszélgetésit pedig nyilvánvalóan utólag fizeti az ember. Ő valamiért úgy gondolja, hogy nem fog előre hitelezni egy teljes havi előfizetési díjat a szolgáltatónak (4-8k HUF), inkább fizet havonta 600 Ft-nyi hülyeségadót (plusz sanszosan e-kedvezmény feltételeinek nem teljesítésése miatt még bukik egy ezrest). Tökre megéri (ja, nem).No de az elvek... :U

[ Szerkesztve ]

(#19028) inf3rno válasza astorre19 (#19021) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Felvásárolta a UPC-t a Voda, TV, internet van. Amíg UPC volt, addig nem volt ilyen, csak most vezették be. A szolgáltatás színvonala is visszaesett a UPC-hez képest, bár az se volt valami nagy szám. Nagyon sokan panaszkodnak rá a környékről. Szerintem mindenki váltana, ha lenne mire, de se Digi, se Telekom nincsen egyelőre.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#19029) fjudors válasza inf3rno (#19028) üzenetére


fjudors
aktív tag

de, eddig is így volt.
tavaly jőttem át a upc-hez, és az elején futottam a köröket, mert nem értettem a számlát.aztán kiderült, hogy az előfizetési díjat előre számlázzak, az esetleges forgalmat meg utólag .

ráadásul, ahhoz hogy átálljon utólagos számlázásról előre számlázásra, vagy a határidőt kell módosítani, vagy egyszer dupla számlát kell küldenie.

[ Szerkesztve ]

(#19030) astorre19 válasza fjudors (#19029) üzenetére


astorre19
aktív tag

Fura egy cèg akkor,igaz èn nem voltam sose Vodàs. Tnèl utólag szàmlàznak abbòl indultam ki..bocsi,hogy beleszóltam akkor.

Battletag: SHADOWDRAGON#26677

(#19031) Remov


Remov
aktív tag

Hali, azokhoz szólna a kérdésem akik jobban értenek a pénzügyekkel kapcsolatos törvényekhez, mint én. Szóval, mindenkihez kb :D

A PayPalnak van joga arra, hogy konkrétan 0 okkal zárolják a számlámat elég sok pénzzel együtt? Azt olvastam, hogy az USA pár államában nincs joguk erre, vagy csak kevesebb időre zárolhatják, mint amennyit a PayPal meghatároz (180 nap).

Mert ez szerintem elfogadhatatlan, hogy azért zárolnak több százezret fél évre és tiltanak ki véglegesen, mert szerintük a tevékenységem nagy kockázatot jelent számukra :F Azért nem kéne előbb engem is megkérdezni, hogy mégis mit csinálok?? Vagy megvárni, hogy TÉNYLEGESEN történjen valami, mert egyetlen dispute sem érkezett..... A PayPal support lényegében mindig ugyanazt írja csak máshogy fogalmazzák meg, persze a kérdésemre már nem válaszolnak, hogy mégis mi a konkrét indok amiért engem pénzügyi kockázatnak találnak. Természetesen telefonos support már egy ideje nincs, miért is lenne elvégre :)

Hálás lennék bármilyen ötletért, köszi

(#19032) LuckyL válasza Remov (#19031) üzenetére


LuckyL
őstag

igen joguk van hozzá és gyakran élnek is vele
azt hogy mit kellene máshogy csinálnod akkor lehet megmondani, ha tudjuk mit csináltál pontosan a fiókkal

cryptot minden termékemért elfogadom

(#19033) Remov válasza LuckyL (#19032) üzenetére


Remov
aktív tag

Hmm, pedig bármiféle indok nélkül ez azért elég unfair.... :/ Ugyanazt csináltam mint mindig, kaptam a pénzeket eladásért és egyik reggel mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül örökre tiltottak.....

[ Szerkesztve ]

(#19034) herdsman12 válasza razorbenke92 (#19017) üzenetére


herdsman12
őstag

Köszi, elég vacak példát dobtál be.
Azért nem egy kategória, hogy a boltosnak megmutatom-e az igazolványom vagy emailben elküldöm a másolatát bárkinek.
Tuti, hogy van erre érvényes rendelkezés vagy ajánlás, előbb utóbb megtalálom.

(#19035) asdf_ válasza herdsman12 (#19034) üzenetére


asdf_
veterán

Sokkal többet lentdítene a kérdéseden, ha megmondanád, hogy milyen cég, milyen célból kéri az igazolványmásolatot.

(#19036) LuckyL válasza Remov (#19033) üzenetére


LuckyL
őstag

egyáltalán nem mind1, hogy mit árultál és mennyire friss regisztrációval és volt e vevői panasz

cryptot minden termékemért elfogadom

(#19037) MaCS_70 válasza herdsman12 (#19034) üzenetére


MaCS_70
félisten

A bemutatást kérhetik, de másolatot kérni jogellenes.

Na, itt kezdődnek a problémák -- hogyan oldod ezt meg on-line?

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#19038) mike1334 válasza MaCS_70 (#19037) üzenetére


mike1334
veterán

Nálunk ilyen helyzetben olyan ötlet jött az adatvédelmis embertől, hogy mutassa meg skypon az igazolványát az illetékes embernek, így nem rögzítődik az adat, de az is meg tud győződni róla, hogy valós adatokat adott meg.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#19039) asdf_ válasza MaCS_70 (#19037) üzenetére


asdf_
veterán

https://www.nyilvantarto.hu/ugyseged/OkmanyErvenyessegLekerdezes.xhtml?
Persze az adatok birtokában ezzel vissza lehet élni. De egy webkamerás bemutatás sem tudja pótolni a kézben fogást

[ Szerkesztve ]

(#19040) bitpork válasza herdsman12 (#19034) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Feleslegesen pörgeted magad- bármilyen pénzügyi szolgáltatónak kötelessége( EUs kötelezettség és ez rendelkezik a személyazonosság megvizsgálásáról is) minden a pénzmosással összefüggésben felmerülő gyanú esetén vizsgálatot indítani és jelenteni. Nekünk nemrégen emiatt bankot is kellett váltanunk mert nem volt elég a pénzmozgás igazolására számlát bemutatni - egyszerűen szerintük akárki nem kereskedhet 4 számjegyű € felett.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#19041) MaCS_70 válasza mike1334 (#19038) üzenetére


MaCS_70
félisten

Jó megoldás sajnos nincs. Az alaphelyzet szerintem kábé az, hogy ha már meg tudok győződni egy okmány valódiságáról, akkor azt a saját oldalamon rögzíteni is tudom.

Nem okvetetlenkedem, csak hangosan gondolkodom...

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#19042) mike1334 válasza MaCS_70 (#19041) üzenetére


mike1334
veterán

Nálunk ez cégen belül kellett (volna). Külső cég kért nyilatkozot egy embertől, hogy adott szintén a mi cégünknél dolgozó emberek megadott adatai valósak, azokat okmányok alapján ellenőrizte. Erre lett volna ez a megoldás, hogy ne történjen okmány rögzítése.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#19043) Remov válasza LuckyL (#19036) üzenetére


Remov
aktív tag

Szoftvereket, hát elég friss regisztrációval, de mivel 0 panasz / dispute volt, nem hiszem, hogy ennek gondnak kéne lennie.

(#19044) LuckyL válasza Remov (#19043) üzenetére


LuckyL
őstag

a virtuális termékek értékesítése eleve kiemelt kockázat
aláírásodból látom hogy windows és adobe licenszeket árulsz
na akkor meg is van a válasz, ezért kaptad a bant
én nem tudom te honnan jutsz a licenszekhez, de a többség illegálisan adja tovább a mennyiségi licenszeket, feketébe hajló szürkezóna a dolog
ilyenkor nem állnak neki egyesével tisztázni mindenkivel mit csinál, egyszerűbb bannolni az iylet, főleg ha friss felhasználó
tessék csináltam neked egy google keresést is
[link]

cryptot minden termékemért elfogadom

(#19045) MaCS_70 válasza LuckyL (#19044) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ez ráadásul a mai napig nem egyértelmű terület. Sokáig a szakterületemnek számított, de mostanában erősen elhanyagoltam. Ezt viszont tisztán látom, hogy még szakemberek között is előfordulnak homlokegyenest ellentétes vélemények.

Emiatt, illetve az ellenőrizhetetlensége miatt nagyon ingoványos az egész, nem csodálom, hogy furcsa jelenségek kísérik.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#19046) LuckyL válasza MaCS_70 (#19045) üzenetére


LuckyL
őstag

microsoft, adobe sokkal szivesebben pereli be a fizetési szolgáltatót milliárdos összegekre mert lehetővé teszi a platformon a csalást, mint egyesével küzdjön "kis pista önjelölt lopott licensz disztribútorral" :)
ezért bannolnak ilyen lelkesen ebayen, paypalon is

cryptot minden termékemért elfogadom

(#19047) MaCS_70 válasza LuckyL (#19046) üzenetére


MaCS_70
félisten

Igen, ez teljesen reális! Ne feledjük, hogy jogilag/gazdaságilag kaotikus nemzetközi/USA környezetről beszélünk, ahol brutális érdekérvényesítő potenciálok és üzleti érdekek állnak szemben az egyéni felhsználóval.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#19048) asdf_ válasza Remov (#19043) üzenetére


asdf_
veterán

Egyrészt nem szoftvereket árulsz, hanem lllegális(ba hajló) szoftverkulcsokat, másrészt egy Win10 pro nagykernettó(!) 36 e Ft (és valószínűleg még ez is meg van utaztatva, mert normális helyről ez amúgy 42-44e +áfa, és még mindig beker áron). Ezt te 6 (hat!) ezer Ft-ért adod. És csodálkozol, hogy bezárják a paypal fiókodat... Erre szokták mondani, hogy de édi... :U

[ Szerkesztve ]

(#19049) herdsman12 válasza asdf_ (#19035) üzenetére


herdsman12
őstag

Pár hónapja a Netrisk, ahol (ezeréves ügyfél vagyok) a lakcímen és a nevemen kívül, minden más adatot tudok módosítani online a személyes menüben.
Most éppen egy autókereskedő, céges autó vásárlás miatt.

#19037 MaCS_70
Valami ilyesmire gondoltam én is.

#19040 bitpork
Hol láttál engem pörögni? :DD

[ Szerkesztve ]

(#19050) bitpork válasza herdsman12 (#19049) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Itt, azon hogy lezártát az online számládat. Akkor ezt most képzeld el úgy hogy megrendeltél 4 kamion cuccot és beüt az a banki vizsgálat amit írtam: letiltják a bankszámládat, a teljes árat nem tudod utalni, de ha nem teljesítesz nem is veszik át a cuccot és még kötbért is fizetni kell :) Szóval nó felháborodás, csinálni kell.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.