Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4501) devil-k válasza bambano (#4499) üzenetére


devil-k
nagyúr

Én egy sort sem írnék vissza az ügyvédnek, felesleges. Ez az egész csak egy bepróbálkozás.

- mozi bolondéria -

(#4502) Wittgen80 válasza devil-k (#4498) üzenetére


Wittgen80
újonc

Szia! Itt élek Magyarországon. A levél simán jött, gondoltam is rá, miután elolvastam, hogy bizonyítani sem tudják, hogy átadták, mivel nem tértívevényes.

(#4503) devil-k válasza Wittgen80 (#4502) üzenetére


devil-k
nagyúr

Kuka az egész. Ne is foglalkozz vele.

Egyébként mennyi pénzt kérnének?

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#4504) bambano válasza devil-k (#4501) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

ebben is sok igazság van, de ha nem írsz vissza, esetleg elismertnek tekintik a követelést és kiadják behajtóknak. azokkal meg nehezebb.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4505) Wittgen80 válasza bambano (#4499) üzenetére


Wittgen80
újonc

Nos igen, már az is érdekes, hogy azt írja, a NAVnak feljelentett, de én semmilyen megkeresést sem kaptam onnan, viszont az adataimat meg kiadták a 3. félnek a hozzájárulásom nélkül? Én úgy hallottam, hogy csak akkor tudja ezt meg a feljelentő (aki ugye nem ismer engem), mikor a bíróság előtt állunk.

"a gépedet nem kell monitorozni, ha visszaosztod a torrentet, és ők megpróbálják letölteni, akkor látszik, hogy tőled is lehet" - igen, ez is eszembe jutott nekem is.

Amúgy ez magyar ügyvédi iroda, gondolom íg akarnak most nagyot szakítani, lehet hogy mások is kaptak ilyen levelet mostanában az országban, mint én.

(#4506) devil-k válasza bambano (#4504) üzenetére


devil-k
nagyúr

Nem szabad megijedni. Sokan ilyenkor kakálják össze a gatyát. Ha visszaírsz nekik, akkor elindítottad a játékot. A NAV vagy/és bármilyen hatóság nem adhat ki csak úgy bemondásra semmilyen adatot 3. félnek.

- mozi bolondéria -

(#4507) bambano válasza Wittgen80 (#4505) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

hogy honnan szerezték meg az adataidat, az kérdés. a navtól aligha. az internet szolgáltatótól, ha nem elég jó az adatvédelmi felelősük, akkor esetleg megkaphatták.

esetleg megkereshetnéd a szolgáltatódat is, és tehetnél panaszt.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4508) bambano válasza devil-k (#4506) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

de, elvileg kiadhatnak, van rá jogszabály.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4509) Wittgen80 válasza devil-k (#4506) üzenetére


Wittgen80
újonc

Ettől függetlenül kiderítették a nevemet és elérhetőségemet - lehet, hogy a szolgáltatót fenyítették be, az meg meghajolt. Bár legálisan szerintem ő sem adhatja ki.
Amúgy ha fizetek és kiderül, hogy ők cumiztak volna egy esetleges per esetén, a pénzemre keresztet vethetek, viszont ott van az is, hogy nálunk bárki nyerhet/veszíthet pert a bíró hangulatától függően, én meg nem akarok 20 évig ingyen dolgozni 1 film miatt, csak hogy a büntit nyögjem.
Nehéz döntés.

(#4510) devil-k válasza bambano (#4508) üzenetére


devil-k
nagyúr

Főleg, hogy a NAV-nak semmi köze a szerzői jogokhoz. :)

(#4509) Wittgen80
A nevedet, címedet nem nehéz már kideríteni a mai világban. Lehet, hogy az internetszolgáltató adta ki. Te tudod, én most is azt mondom, hogy dobd ki a levelet és élj tovább boldogan.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#4511) rayoliviero válasza Wittgen80 (#4495) üzenetére


rayoliviero
veterán

(#4512) Wittgen80 válasza rayoliviero (#4511) üzenetére


Wittgen80
újonc

Köszi, elolvasom.

[ Szerkesztve ]

(#4513) hdanesz válasza rayoliviero (#4511) üzenetére


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Sziasztok,

Igen, ma én is pontosan ilyen levelet kaptam. Feltételezem ugyanattól az ügyvédtől.
Több sebből is vérzik az egész...de azért a félsz bennem van.

(#4514) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Azt sem tudják bizonyítani, hogy a fájl a birtokodban van, amíg házkutatás alkalmával le nem foglalták nálad az adathordozót. Nem torrentezek, de annyit tudok, hogy egy-két darab torrent fájl még semmire sem bizonyíték. Nálam például minden legális vagy free az összes gépen, simán én jelenteném föl a levél feladóját csalás kísérletéért. Nagyon úgy néz ki ez, mint a mostanában terjeő zsaroló vírus hardveres változata.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4515) LuckyL válasza hdanesz (#4513) üzenetére


LuckyL
őstag

egy ilyen levelet feltöltenétek és dobnátok ide a topikba egy linket?
természetesen személyi adatokat kitakarva
szeretnék egy kicsit utánanézni
elsősorban az érdekelne milyen ügyvédi iroda és kinek a megbízásából küldözgeti ezeket

cryptot minden termékemért elfogadom

(#4516) Wittgen80 válasza philoxenia (#4514) üzenetére


Wittgen80
újonc

A szoftverek nekem is legálisan megvettek/free-k, de filmeket "állítólag" szoktam letölteni saját használatra. Már sok-sok éve kigyógyultam abból, hogy gyűjtsem azokat - azért van sok eredeti, ami klasszik - , ha megnéztem őket, utána töröltem. "Persze csak elméletileg, mert soha nem töltöttem le semmi illegálisan."

Ma talán be tudom szkennelni és feldobni a cuccot.

(#4517) devil-k válasza philoxenia (#4514) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ritka kivételhez tartozol. Manapság 10 emberből 8 használ/tölt nem "tiszta" úton szerzett filmet, játékot, programot stb... Nagyon sokszor még azok is, akik tűzzel-vassal próbálnak tiltakozni ezek ellen.

Wittgen80
Jó ötlet, várjuk a feltöltést!

- mozi bolondéria -

(#4518) Wittgen80 válasza devil-k (#4517) üzenetére


Wittgen80
újonc

Ez jött:

[link]

(#4519) devil-k válasza Wittgen80 (#4518) üzenetére


devil-k
nagyúr

Fenntartom az álláspontom, miszerint nulla, azaz 0 Ft-ot fizetnék. Ráadásul tavaly júliusi? :D Ne vicceljünk már.

(#4520) hdanesz
Ott sem fizetnék semmit sem.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#4520) hdanesz válasza devil-k (#4519) üzenetére


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Az enyém is csont ugyanilyen, csak másik film. Ugyanezekkel a dátumokkal, határidővel, pénzösszeggel, ügyvéddel, mindennel.
A kérdés viszont az, hogy miként lehetnék én 100% nyugodt ha nem fizetek? Vagy ha netán jön egy újabb levél, hogy hopp 1milliót most és rögtön.
Bár akkor sem lennék nyugodt ha fizetnék, mert szintén jöhet még valami baromság...

[ Szerkesztve ]

(#4521) devil-k válasza hdanesz (#4520) üzenetére


devil-k
nagyúr

"A kérdés viszont az, hogy miként lehetnék én 100% nyugodt ha nem fizetek? Vagy ha netán jön egy újabb levél, hogy hopp 1milliót most és rögtön."

Miért, akkor nyugodt leszel, ha ezt kifizeted, aztán 1 hónap múlva jön egy másik levél, amiben már nem tavaly júliusban letöltött film miatt fognak kérni tőled pénzt, hanem augusztus miatt? Nem szabad belemenni ebbe a játékba.

Ráadásul bizonyítsa be, hogy abban az időben valóban letöltötték a gépedre, valóban te töltötted le és nem feltörték a wifi-det... stb.. A NAV-nak pedig ehhez semmi köze nincs.

Gondolom a következő pedig az lenne, hogy nehogy kiderüljön ország világ szeme láttára, hogy egy "XXX" filmről van szó. Ugyan, kuka!

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#4522) devil-k


devil-k
nagyúr

A 2. oldalon az első bekezdés a "kedvencem". :D

- mozi bolondéria -

(#4523) Wittgen80 válasza devil-k (#4522) üzenetére


Wittgen80
újonc

Én is ezen agyalok. Ha fizetek, lehet, hogy jön a következő levél. Ha nem, lehet, hogy elúszik minden vagyonom (azaz 1 db 16 éves autó).

Nekem viszont az a kérdés, hogy LEGÁLISAN jutottak e hozzá a személyes adataimhoz, vagy sem. Mert azt írják, hogy a NAV kérte el a szolgáltatótól és adta ki nekik. De a NAV tehet ilyet, vagy esetleg ha tehet is, akkor azt úgy, hogy engem nem tájékoztat az engem érintő ügyről?

Igazából azt kellene a héten kitalálnunk (gondolom többen is kaptunk az országban ilyen levelet), hogy ha nem fizetünk, akkor megütjük-e a bokánkat?

A levélnek meg amolyan zsarolós fílingje van. Ha teszem azt azt írták volna, hogy a piaci árat fizessem meg + 10% kamatot, talán nem is háborognék. De 1MFt van említve, mint amiből kiindultak.

(#4524) devil-k válasza Wittgen80 (#4523) üzenetére


devil-k
nagyúr

"Én is ezen agyalok. Ha fizetek, lehet, hogy jön a következő levél. Ha nem, lehet, hogy elúszik minden vagyonom (azaz 1 db 16 éves autó)."

Nem kell túlgondolni.

"Nekem viszont az a kérdés, hogy LEGÁLISAN jutottak e hozzá a személyes adataimhoz, vagy sem. Mert azt írják, hogy a NAV kérte el a szolgáltatótól és adta ki nekik. De a NAV tehet ilyet, vagy esetleg ha tehet is, akkor azt úgy, hogy engem nem tájékoztat az engem érintő ügyről?"

A NAV tehet ilyet, de mint ahogy írtam, semmi köze nincs hozzá. Ez kb. olyan, mintha a tűzoltóság foglalkozna az állatkínzás ügyekkel.

"A levélnek meg amolyan zsarolós fílingje van. Ha teszem azt azt írták volna, hogy a piaci árat fizessem meg + 10% kamatot, talán nem is háborognék. De 1MFt van említve, mint amiből kiindultak."

Mert az is. Egy játék.

Minden SZVSZ.

- mozi bolondéria -

(#4525) philoxenia válasza devil-k (#4517) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Filmet letölteni Magyarországon legális, csak a feltöltés tilos... Nyilván nem lehet letöltés nélkül megnézni a streaming videókat sem. A torrent lehet bibis a feltöltés miatt, de arra a bizonyítás finoman fogalmazva is nehézkes utólag szerintem. Ha az ügyvédi iroda benne volt a torrent letöltésben, akkor konyhanyelven fogalmazva bűntárs, ha nem, meg honnan van információja? Egy cikk:[link]
A levelet megnézve elmennék a rendőrségre, zsarolás gyanújával. Hiszen még azt sem bizonyítja semmi, hogy neked van számítógéped. Kimegy hozzád a rendőrség teszem azt. Elmondod, hogy nem rendelkezel számítógéppel, megnézik, nem találnak. A hiperszuper állítólagos szoftver azt is bizonyítja majd, hogy neked az adott időpontban volt a birtokodban működő számítógép? Hiszen például nekem van egy halom PC alkatrészem itthon akár összeszerelve is. Rendelkezem az operációs rendszer egy példányával. A gép nincs bekapcsolva, a merevlemezen nincs telepítve operációs rendszer. Ekkor mi a helyzet?

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4526) Wittgen80 válasza philoxenia (#4525) üzenetére


Wittgen80
újonc

Igen, ezt is elolvastam még a bejegyzésem előtt, viszont ugye az ügyvéd sem a BTK-val fenyeget (gondolom annak nem lenne foganatja), hanem polgári perrel.

Vajon indítanak (indítanának) 1-1 film miatt polgári pert magánszemély ellen a németek az ügyvéden keresztül, ha nem mennék bele az alkuba?

Meg ugye mi a garancia, ha a nyilatkozatukat aláírom, hogy utána nap nem rántanak elő még 10 esetet és próbálják rajtam bevasalni, mondván, hogy a nyilatkozatom előtt történt az eset?

Amúgy meg bizonyítani az állítólagos le/felöltést lehetetlen, ahhoz a szolgáltatóknak az összes bejövő/kimenő adatforgalmat el kellene tárolniuk, nem hiszem hogy több 10 ezer TB tárhely kapacításuk lenne városonként. Max a file nevét láthatják, de az is csak azt jelenti, hogy a .torrent file le lett töltve. De nem tudom, nem értek hozzá.

(#4527) hdanesz válasza Wittgen80 (#4526) üzenetére


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Mivel nem ajánlott vagy tértivevényes a levél, akkor mi a garancia hogy a címzett meg is kapta? Keresgélve a neten, találtam olyan embert aki 2013-ban kapott hasonló levelet. Sehol nem láttam még olyan hírt, hogy ebből világraszóló top hír lett volna....ergo nagyot robbant volna.

Az IP cím amire hivatkoznak pl. az nem publikus IP cím. Nem értek a hálózatokhoz...mit tudnak visszakeresni ez alapján.
Főleg nem azt, hogy tavaly júliusi adatokat hogyan.

[ Szerkesztve ]

(#4528) philoxenia válasza Wittgen80 (#4526) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Polgári pernél bizonyítania kell a jogvédőnek a jogsértést. Nem neked kell bizonyítanod, hogy nem rendelkeztél az adott időben az adott film egy példányával, hanem neki, hogy igen. Utána még azt is, hogy hozzáférhetővé tetted.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4529) hdanesz válasza philoxenia (#4528) üzenetére


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

A szolgálatótól nem tudja lekérni a hatóság?
Gondolom ha már polgári perig jut a dolog...akkor oda ügyvéd kell, ami szintén pénz lesz még ha nyerne is.

(#4530) Wittgen80 válasza philoxenia (#4528) üzenetére


Wittgen80
újonc

De ezt hogyan tudja bizonyítani? Mert ugye legálisan az IP címem alapján a személyes adataimat nem derítheti ki. Ha meg igen, akkor hogyan bizonyítja, hogy letöltöttem, feltöltöttem? Meghekkelték a gépemet? Vagy van egy screenshoot arról, hogy az IP címemre megy a leech? Akkor meg a trackert törték, nem?
Illegális tevékenységgel kinyert adat meg nem bizonyíték tudtommal. Vagy csak sok filmet nézek és mivel kisember vagyok, így is úgy is nyalókán végzem.

(#4532) Wittgen80 válasza philoxenia (#4531) üzenetére


Wittgen80
újonc

Az a helyzet, hogy oltárira nem emléxem már a filmre sem, megnézte a cím alapján, nem is rémlik. Ettől még a .torrent filet lehet, hogy letöltöttem, de hogy a vinyómon nincs nyoma, az is biztos.

(#4533) philoxenia válasza Wittgen80 (#4532) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ez az elvileg.
Itt van szó róla, több éves téma:[link]

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4534) devil-k válasza hdanesz (#4527) üzenetére


devil-k
nagyúr

Több embertől (függetlenek egymástól) is kaptam már azt a tanácsot az életem során, hogy ami nem ajánlottan jön levél, azzal nem kell foglalkozni. :D

(#4533) philoxenia
Nem hiszem, hogy ennyi energiát pazarolnának erre az 1 filmre ez a "társaság". Csak simán bepróbálkoztak. Lehet, hogy még jó kapcsolatuk is volt a szolgáltatóhoz, ami viszont már büntetőjogi kérdéseket és aggályokat vet fel.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#4535) philoxenia válasza devil-k (#4534) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Németországban ez bevett gyakorlat, de nem tudom Magyarországon milyen törvény vonatkozik a dologra. Az adott eszköz például, amivel rögzítenék a visszatöltést, hitelesített-e Magyarországon? Az, hogy monitorozás közben nyilván olyan tartalmakat is rögzítenek, futtatnak át, amihez nincs joguk, mert az általam le és feltöltött tartalomhoz például családi fotókat töltöttem föl az adott időpontban hozzáférve mely jogaimat sértik és ezzel nekem milyen kárt okoznak... Sok kérdés van. Ennek a topiknak a kereteit nyilván szétfeszíti. Ha, esély van rá, hogy elkövetted a jogsértést, egy ügyvédtől kérj tanácsot, milyen lehetőségeid vannak a visszaperlésre például. Az, hogy kapsz egy számlaszámot és fizess, nyilván furcsa megoldás, mindenképp a csalás gyanúját veti föl. A levélben van telefonszám, de az illető ügyvéd telefonszáma is nyilvános, próbáld fölhívni például más ügyben, majd esetleg térj rá a témára. Sima levélként küldve meg sem kellett kapnod a levelet, a rövid határidő is furcsa. Nekem bűzlik az egész mindenesetre.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4536) devil-k válasza philoxenia (#4535) üzenetére


devil-k
nagyúr

Persze, hogy bűzlik, nem véletlen.

Viszont Németországban nagyon komolyan veszik ezt. Egyik közeli ismerősömet így büntették meg nem kevés összegre, viszont ami ott van, az idehaza másképpen működik. Neki sikerült valamennyit egyezkedni, de azt tegyük még hozzá, hogy ez az ismerősöm nem annyira ért a gépekhez és akkor most enyhén fejeztem ki magam. Jelszónak a "jelszót" használja és hasonló finomságok.... :N

- mozi bolondéria -

(#4537) philoxenia válasza devil-k (#4536) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Németországban a letöltés sem legális. Nem tudok magyarországi perről eddig...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4538) bambano válasza Wittgen80 (#4518) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

nekem ebből az sem derült ki, hogy mennyi pénzt akar. 100-ast az ügyvédnő, 72-t a tulajdonos, tehát összesen 172 rugót?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4539) philoxenia válasza bambano (#4538) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Tulajdonképpen, ha komoly a szándék össze kellene gyűjteni az "ügyfeleket" és közösen jogi útra lépni. De ehhez azt is ki kellene deríteni, csalás van-e a háttérben, vagy nem.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4540) bambano válasza philoxenia (#4525) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

az iroda miért lenne bűntárs? marhaság.
ha a jogtulajdonos felhatalmazta az irodát a nyomozásra, akkor nem bűntárs.

és nem a feltöltést piszkálja, hanem a nyilvánosságra hozatalt. ebbe is bele lehetne kötni, hogy egy zárt torrent közösségen belüli elérhetővé tétel nyilvánosságra hozatalnak minősül-e. illetve a felperesnek szerintem bizonyítania kellene, hogy haszonszerzés céljából hozta nyilvánosságra.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4541) philoxenia válasza bambano (#4540) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A torrentben érintett összes fájl jogtulajdonosa felhatalmazta az irodát? Ha nem, akkor ő is le és feltölt nem? :F Nem vagyok torrentben jó, pont a félillegalitás miatt... Ahhoz hogy egy gépen a tartalom meglétét ellenőrizzék magát a gépet kell látniuk, kapcsolódniuk kell hozzá, nem?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4542) bambano válasza Wittgen80 (#4530) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

"De ezt hogyan tudja bizonyítani? Mert ugye legálisan az IP címem alapján a személyes adataimat nem derítheti ki.": titeket nem érdekel, hogy már tegnap is leírtam, hogy erre van jogszabály, tehát kiderítheti???

(#4531) philoxenia: "A szolgáltató nem fér hozzá a gépeden tárolt adatokhoz.": ez egyrészt marhaság, másrészt érdektelen. A szolgáltató nem fér hozzá a gépeden tárolt olyan adatokhoz, amikhez a világon bárki??? Nem azzal jön majd, hogy a szolgáltató mihez fért hozzá, hanem azzal, hogy ő a tanusított torrent kliensével hozzáfért, tehát akkor bárki hozzáférhetett.

"Egyébként a hivatkozott pont a szerzői jogi törvényből:": nem, nem az a pont vonatkozik ide, mert nem arról van szó, hogy felhasználta és nem fizette ki, hanem arról, hogy nyilvánosságra hozta és nem fizetett érte.

"Egyébként is, tudtommal a gépedhez, személyes adataidhoz történő, mindennemű engedély nélküli hozzáférésnek még a kísérlete is büntetendő cselekmény Magyarországon.": ez természetesen megint nem igaz, sehol nem büntetik olyan adatokhoz való hozzáférést, amit azért tettél fel a gépedre, hogy bárki hozzáférhessen.

"Ha ők valamilyen szoftverrel monitorozták a gépedet az engedélyed nélkül, sok pontját szegték meg az ezzel kapcsolatos törvénynek szvsz...": basszus, tényleg ennyire nincs meg, hogy a torrent hogy működik???

szerintem töröld ki ezt a hsz-t, mert ennyi tévedést rég láttam egy rakáson.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4543) devil-k válasza philoxenia (#4541) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ennyit lehet látni egy torrent letöltése közben a "többiekről":

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#4544) LuckyL válasza bambano (#4542) üzenetére


LuckyL
őstag

hogyan deríti ki az adatokat ip cím alapján?

cryptot minden termékemért elfogadom

(#4545) philoxenia válasza bambano (#4542) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A torrentes rész miatt töröltem inkább, de a törvény levél által hivatkozott pontja a 16. paragrafus (4) valóban ez...
(4) Ha e törvény másképp nem rendelkezik, a szerzőt a mű felhasználására adott engedély fejében díjazás illeti meg, amelynek - eltérő megállapodás hiányában - a felhasználáshoz kapcsolódó bevétellel kell arányban állnia. A díjazásról a jogosult csak kifejezett nyilatkozattal mondhat le. Ha a törvény a felhasználási szerződés érvényességét megszabott alakhoz köti, a díjazásról való lemondás is csak a megszabott alakban érvényes.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4546) Wittgen80 válasza bambano (#4542) üzenetére


Wittgen80
újonc

Ezért kérdezek, mert nem értek hozzá. A jogszabályt meg nem találtam meg, amire korábban is hivatkoztál.

(#4547) bambano válasza LuckyL (#4544) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

minden címtartományhoz kötelezően lenni kell működő kapcsolattartónak, oda ír egy levelet, meghivatkozza a szükséges paragrafust, és ha elég rámenősen fogalmaz illetve nem elég tökös a szolgáltató adatvédelmi felelőse, akkor kiadják neki a kért adatokat.

én nem adnám ki, mert én ráérek szórakozni az ilyenekkel, de szerintem a szolgáltatók zöme valószínűleg kiadná.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4548) bambano válasza philoxenia (#4545) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

pontosítsunk: a kártérítés összegének meghatározásához hivatkozik erre a pontra, nem pedig a jogalap meghatározásához. ugyanis nem csak azért indítaná a pert, mert ő letöltötte és felhasználta (mondjuk egy vidám bírósági tárgyalás lehet az, amikor elmagyarázza az ügyvédnő, hogy mire használták fel a pornót... :P ), hanem azért is, mert mások számára elérhetővé tette. lásd (idézem):

x.y.z időpontban:
a.) Ön eszközén megtalálható volt és egyúttal
b.) más felhasználók számára elérhetővé vált, hogy ezt a filmet az Ön eszközéről letöltsék

ettől lesz kicsit káoszos az egész fenyegetés, mert a két jogalap teljesen más kategória. az egyik jogalap, mintha te kint, a németeknél megvetted volna dvd-n, a másik meg mintha a tv2 megvette volna, hogy leadja. a kettő között aligha van értelmes átjárás.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#4549) LuckyL válasza bambano (#4547) üzenetére


LuckyL
őstag

visszanéztem a hozzászólásaidat mert mondtad hogy írtad már ezt a paragrafust
nem találom, be tudnád írni újra?

cryptot minden termékemért elfogadom

(#4550) philoxenia válasza bambano (#4547) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Kell-e engem értesítenie a szolgáltatómnak, ha az adataimat harmadik félnek kiadja?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.