Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14001) Kommy válasza Spet (#14000) üzenetére


Kommy
veterán

Igen teljesen hivatalosan vagyok üzembentartó. Akkor jól gondoltam, énis erre gondoltam.

(#14002) Gabonetta válasza Spet (#14000) üzenetére


Gabonetta
aktív tag

1. Nyilván be van jegyezve, tekintve, hogy az üzembentartó fogalmának esszenciális eleme a nyilvántartásba történő bejegyzés (érdekes kivételként a regisztratív aktusok körében).
2. Nem kell jognyilatkozat az üzembentartótól sem külön okiratban, sem a tulajdonjog átruházásáról szóló szerződésen.

(#14003) Spet válasza Gabonetta (#14002) üzenetére


Spet
addikt

Adtunk már el pár saját gépjárművet ahol én voltam az üzembentartó bejegyezve. Minden esetben ráírtuk ezt a kijelentést az adásvételi szerződésre.

Így elkerülhető, ha a kedves új tulajdonos nem nevez meg új üzembentartót, így a büntetések a régihez érkeznek meg. Az, hogy most ez 30 másodpercet vesz el az ember életéből, szerintem nem tesz semmit.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#14004) Gabonetta válasza Spet (#14003) üzenetére


Gabonetta
aktív tag

Akkor ismét, érthetőbben... Az üzembentartói jog, tekintettel arra, hogy az a tulajdonos rendelkezési jogából fakadóan került bejegyzésre, a tulajdonjog átruházásával (a jármű elidegenítésével) megszűnik. Ha a "kedves új tulajdonos nem nevez meg új üzembentartót", akkor az új tulajdonos lesz az üzembentartó (a nyilvántartásban tulajdonos-üzembentartóként fog szerepelni). Magyarul Te nem azért nem kaptál büntetést, mert "ráírtátok" az adásvételi szerződésre, hibás az érvelésed.

Nem a 30 másodpercről van szó, ennyi erővel bárkit biztathatnánk arra, hogy tegyen - teljesen feleslegesen -értelmetlen jognyilatkozatokat.

És még egy dolog... Ha már mindenképp tanácsot adunk, adjunk olyat, amivel a válaszodban felvetett probléma (büntetések stb.) elkerülhető: tegye meg a tulajdonos a bejelentési kötelezettségét.

:R

[ Szerkesztve ]

(#14005) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv! Nem túlzás, hogy Pick Pack Pont-on csak úgy lehet megkapni a csomagunkat ha megadjuk a személyigazolványunk számát?

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#14006) Magnum_


Magnum_
nagyúr

Nem

I humbly and respectfully decline™

(#14007) tknof1871 válasza Magnum_ (#14006) üzenetére


tknof1871
őstag

Minden ilyen megoldás ezt csinálja? Például a Postapont-okon, CsomagPont-okon is ez van?
Vannak ilyen csomagátvevő pontok amiknél nincs is ember hanem kódra nyíló szekrény. QR kód, SMS-jelszó, jelszót kell bepötyögni. Erről is láttam videot. Webox, Postabox(?) volt a videóban.
PickPack-nak van youtube csatornálya, egy kis tutorial videóval. Ott se volt szó az igazolvány számának megadásáról. Amikor megjött a csomag akkor kaptam SMS-t és egy hosszú kódot. Azt hittem ennyi, az a hosszú kód majd igazol engem. Kicsit nem tetszett megadni az igazolványom számát de kellett az akkumulátor.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#14008) LuckyL válasza tknof1871 (#14007) üzenetére


LuckyL
őstag

szerintem jogos az aggályod, engem ha érdekelne ez a téma, akkor ide fordulnék kérdéssel:
[link]

cryptot minden termékemért elfogadom

(#14009) TheProb


TheProb
veterán

Sziasztok!

Nemrég nem jó helyen áltam meg és TV maciztak a közteresek (beköptek). Most jött meg a szerelmes levél, a szabálysértési eljárásról, meg hogy tanúskodjak. Erre találtam/kaptam egy sablon nyilatkozatot, amit, ha beküldök, akkor elvileg lezárják az ügyet.

Annyi lenne a kérdésem, hogy a kapott papíron lévő, szükséges és opcionális pontok párban vannak a sablonon lévővel? Konkrétan a VI.-re (sablonon) gondolok. a kapott levél alapján, az nem inkább az IX kéne, hogy legyen?

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#14010) Hosssszu


Hosssszu
őstag

Sziasztok!

Remélem jó helyen érdeklődöm.
Az lenne a kérdésem hogy ha "találtam" egy papírt miszerint; "a cég vagyonára foganatosított végrehajtás" van, akkor gondolom ott nem nagyon érdemes alkalmazottként jelen lenni. Magyarul ez azt jelenti hogy érdemes oda nem belépnem, illetve ha már ott vagyok, akkor érdemes munkahelyet váltani? :DDD

(#14011) LuckyL válasza Hosssszu (#14010) üzenetére


LuckyL
őstag

ez így nagyon kevés információ
de abban igazad van, hogy a végrehajtás alapvetően nem jó dolog..

cryptot minden termékemért elfogadom

(#14012) Hosssszu válasza LuckyL (#14011) üzenetére


Hosssszu
őstag

Köszönöm szépen! Akkor valóban jól gondolom hogy valami nem kerek.
Sajnos direkt ilyen kevés, mert nem akarom hogy " szivárogtató " legyek.

(#14013) davenport válasza Hosssszu (#14012) üzenetére


davenport
aktív tag

Nem mókás dolog, de előfordulhat. A kérdés hogy még aktív a végrehajtás, vagy egy már lezárt ügyről van szó. Céginfó segítségével néznék egy cégösszefonódást, hirtelen tagcserét, vezetőcserét és egy vagyonmérleget.

No money, no honey.

(#14014) Hosssszu válasza davenport (#14013) üzenetére


Hosssszu
őstag

Neked is köszi a választ!
Sajnos nem fejthetem ki bővebben, de annyit még talán hozzá tudok fűzni hogy nem ez az első aggasztó jel, ami feltűnt.
A dátum október vége, november eleje nagyjából.
Köszi a tippet! A céginfó fizetős ilyen szempontból?

(#14015) davenport válasza Hosssszu (#14014) üzenetére


davenport
aktív tag

Elvileg igen, de nem olyan vészes.

No money, no honey.

(#14016) galoslac válasza Hosssszu (#14014) üzenetére


galoslac
tag

E-beszámoló
Cégjegyzék
NAV adatbázisok

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#14017) Hosssszu válasza davenport (#14015) üzenetére


Hosssszu
őstag

davenport és galoslac köszönöm szépen a segítséget! :R
Utánanézek.

(#14018) Def26


Def26
félisten

Sziasztok!

Kérdésem lenne, remélem jó helyen vagyok.

Adott egy asztalos munka amit megrendeltem visszaigazoltam még május hónapban. Ez egy 12m2 -es kültéri fa terasz tető fedése. Májusban állapodtunk meg, 260e ft lenne a teljes összeg. Ennek felét kifizettem még megrendeléskor (ezt kérte a munkavállaló), amiről adott elismervényt. Azt ígérte (leírta), hogy augusztus végén /szeptember elején elvégzi munkát. Ezt még májusban határozta meg.

A terasz burkolatát előcsiszoltuk ahogy kérte, majd vártuk hogy jöjjön. Többszöri egyeztetés után sem tudott jönni, hol erre hol arra hivatkozott (munkaerőhiány, betegség). Megállapodtunk október elején, majd október végén aztán novemberben. Nem jött, nem keresett, én hívtam mindig őt.

Most ott tartunk, hogy csak jövő áprilisban tud jönni megcsinálni de már megingott a bizalmunk benne. Nem tudjuk, hogy tologatni fogja e akkor is a munkát és ugye a felét kifizettük előre, áll benne a pénzünk.

A pénzt a felújításra pályázaton nyertük az önkormányzatnál, amiben azt vállaltuk, hogy 2019 augusztusáig megcsináljuk azon dolgokat amire a pénzt kaptuk. Attól félünk, hogy nem sikerül összehozni ezt, mert bizonytalan az egész ember...

Idő közben a szépen lecsiszolt terasz padlózata elkezdett romlani, az esőzés és a hideg miatt. Amúgy sem volt túl jó állapotban, ezért igyekeztünk építtetni fölé. Attól félünk, hogy ez a téli idővel még rohamosabban fog romlani és tavasszal majd fel kell ezt is újítani.

Arra gondoltam megcsináltatnám mással de ugye nála az előleg. Szeretném "megfenyegetni", hogy 2 hetet kap a tető elkészítésére (kb. 2-3 napos munka) vagy különben szeretném a pénzt visszakérni és kártérítési igénnyel élni. Kérdésem, hogy jogosan gondolom e, és hova fordulhatok ahol probléma esetén megtehetem a feljelentést vagy bejelentést akármit.

[ Szerkesztve ]

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#14019) asdf_ válasza Def26 (#14018) üzenetére


asdf_
veterán

A szerzodes nem teljesitese miatt tertis levelben visszakered az eloleg osszeget + az eddig allagmegovasra koltott osszeget 8 napon belul, ellenkezo esetben kozjegyzo es fizetesi meghagyas (ha van e-szemelyid, akkor online megoldhato). En ezzel a szakival nem csinaltatek semmit.

(#14020) Def26 válasza asdf_ (#14019) üzenetére


Def26
félisten

Köszönöm a tipped. :R

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#14021) mike1334 válasza Def26 (#14018) üzenetére


mike1334
veterán

1. Ptk. 6:140. § [Elállás, felmondás]

(1) Ha a szerződésszegés következtében a jogosultnak a szerződés teljesítéséhez fűződő érdeke megszűnt, elállhat a szerződéstől, vagy ha a szerződéskötés előtt fennállt helyzetet természetben nem lehet visszaállítani, felmondhatja azt, ha e törvény eltérően nem rendelkezik.

Határidőt nem tartotta be ---> szerződésszegés
Jelentős időmúlás, többszöri tologatás ---> szerződés teljesítéshez fűződő érdeked megszűnt

Mondjuk a tologatásról jó lett volna vmi papír is, ha van (azt nem írtad, hogy mindig le volt-e papírozva, de mondjuk ez annyira nem fontos, csak jó ha van).

Az, hogy az ő érdekkörében bekövetkező események miatt (betegség, munkaerőhiány) nem tud teljesíteni, az szomorú, csak mindegy jelen szempontból, az ő felelőssége.

2. Ezen túlmenően:

6:142. § [Felelősség szerződésszegéssel okozott károkért]

Aki a szerződés megszegésével a másik félnek kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a szerződésszegést ellenőrzési körén kívül eső, a szerződéskötés időpontjában előre nem látható körülmény okozta, és nem volt elvárható, hogy a körülményt elkerülje vagy a kárt elhárítsa.

Lásd előző pont, nem mentesül a kártérítés megfizetése alól.

3. Ja és a pénz visszakéréséhez előbb fel kell mondani a szerződést, vagy - mivel még nem történt teljesítés - inkább el kell állni tőle (de csúnya ez így leírva...) , aztán jöhet a fiz. meghagy közjegyzőnél.

Szerződésben volt valami lényeges erre vonatkozóan? (Teljesítési határidő, kötbér, az előleggel mi újság, stb.)

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#14022) Def26 válasza mike1334 (#14021) üzenetére


Def26
félisten

Ezt a szerződésből fotóztam.

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#14023) mike1334 válasza Def26 (#14022) üzenetére


mike1334
veterán

Hajaj, de szép igényes szerződés, csupa konkrétum :D
Próbálkozz a jelentősebb késedelem+elállás+visszafizetés+kamat kombóval, esetlegesen belengetve a kártérítési igényed (ez csak akkor jár, ha tényleg volt számszerűsíthető károd, ami a vállalkozó nem teljesítéséből származott).

Jövőre nézve jótanács:
Kerüld az olyan szerződéseket, amikben általánosságban vannak meghatározva a feltételek (megfelelő minőség - az mi?, időjárástól függően - amennyire lehet konkretizálni, fok, eső, stb., augusztus-szeptember- nemár...én a héten írtam olyan szerződést amiben volt vagy 7 konkrét határidő(részfeladatok ütemezése) és mind kötbérköteles, ha két nap, akkor is, kedvezmény-mennyi idő után mennyit?, jelentősebb késedelem - hány nap/hónap?, és ez csak pár sor...)

[ Szerkesztve ]

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#14024) albiosz


albiosz
őstag

Sziasztok!

Ha az utolsó munkanapom egy pénteki nap (közös megegyezés) és hétfőn kezdek az új helyen, akkor a munkaviszony megszűnesi dátuma az péntek legyen vagy lehet vasárnap is?

HR persze nem válaszol. :)

Köszi!

(#14026) Def26 válasza #50751744 (#14025) üzenetére


Def26
félisten

134 az anyag, 134 a munka. Terasz tetőt kell, cserép nélkül.

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#14027) Def26 válasza mike1334 (#14023) üzenetére


Def26
félisten

:R Nagyon köszi, megfogadom. :)

[ Szerkesztve ]

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#14029) Def26 válasza #50751744 (#14028) üzenetére


Def26
félisten

Én vidéken vagyok, igaz még csak falu (Felcsút). Ha közel vagyok adhatsz árajánlatot Te is. :DDD

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#14030) LuckyL válasza Def26 (#14029) üzenetére


LuckyL
őstag

Ha felcsút, akkor nekem csak egy vállakozó jöhet szóba :)

cryptot minden termékemért elfogadom

(#14031) Magnum_ válasza LuckyL (#14030) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Love me tender

I humbly and respectfully decline™

(#14032) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Tudnátok tippet adni, hogy melléképületnél vagy faháznál mekkora mérettől vagyok köteles bejelenteni, engedélyeztetni? Valami olyasmit mondott egyik ismerős, hogy talán 200m3 feletti faháznál muszáj bejelenteni, de már évekkel ezelőtt volt... Szeretnék felhúzni valamit téli kertnek és talán akvapóniának, és érdekelnek, hogy mik ezzel kapcsolatban a lehetőségek.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#14033) mike1334 válasza inf3rno (#14032) üzenetére


mike1334
veterán

Ez nem a helyi építési szabályzatban van? Mintha erre nem lenne országos szintű szabályozás...nézz rá az érintett önkormányzat honlapján.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#14034) inf3rno válasza mike1334 (#14033) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Lerántottam a HÉSZ-t, de elég hosszú. Azt hiszem Almádival kapcsolatban mondta. Nem látok semmi ilyesmit a helyiben, úgyhogy valószínűleg ez csak ott igaz, és nálunk sajnos nem.

Buliban hasznos! =]

(#14035) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Azért találok benne hasznos dolgokat. Az egyik telek fele a főút védterületén fekszik (50m-en belül), a ház rajta meg 100m-en belül. Na most telefonnal én mértem zajszintet a kertben, és messze meghaladta a HÉSZ-ben feltüntetett határértéket. Az van, hogy egy dombon van egy jó pár ház, aztán amikor a főutat szélesítették néhány éve 4 sávosra, akkor beleástak a dombba jó 2-3 métert, és oda rakták be. Aztán a zajvédő falat az út mellé tették és nem a telkek végébe a nagy okosok úgyhogy a dombon lévő házakat alig védi valamennyire. Szomszéd faluban dupla olyan magas falat csináltak a necces helyeken, mert kiharcolta a polgármester. Lehet ilyenkor kérvényezni valahogy, hogy csinálják meg normálisan a falat, vagy adjanak pénzt rá, hogy a telek végébe kőfalat építsünk?

Buliban hasznos! =]

(#14036) inf3rno válasza mike1334 (#14033) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az előző nem a HÉSZ-ben van szerintem. Itt találtam valami hasonlót: [link]

"A 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 1. számú melléklete alapján építési engedély nélkül végezhető tevékenységek [1]:
...
8. Nem emberi tartózkodásra szolgáló építmény építése, átalakítása, felújítása, valamint bővítése, amelynek mérete az építési tevékenység után sem haladja meg a nettó 100 m3 térfogatot és 4,5 m gerincmagasságot[8] [9].
...
15. Növénytermesztésre szolgáló üvegház építése, bővítése, meglévő felújítása, helyreállítása, átalakítása, korszerűsítése, megváltoztatása [15].
16. Növénytermesztésre szolgáló fóliasátor építése, bővítése, meglévő felújítása, helyreállítása, átalakítása, korszerűsítése, megváltoztatása. [16]"

Gondolom az illető arra gondolt, hogy úgysem ellenőrzi senki, hogy a faházat lakásnak használják e vagy sem. A 100m3-be pedig belefér egy 40m2-es alapterület 2.5m-es belmagassággal, ha a tetőt nagyon minimálra hagyjuk. Igazából ez alapján még csak faháznak sem kell lennie, lehet rendes kőház, amire behazudják, hogy nem lakóépület csak valami tároló. Mondjuk olvastam most több HÉSZ-t is eltérő ingatlanokhoz, és az egyikben kikötötték, hogy ilyen másodrendű épületek csak akkor létesíthetőek, ha már létezik főépület, vagy ha azzal együtt építik őket.

Az üvegházzal kapcsolatban sem lenne gond elvileg. Viszont ha a fentebb említett telkünkön helyezem el, akkor elvileg lehet para. Legalábbis 2013-ban a HÉSZ ezt írta:

"8.§. (1) Belterületen a 8.sz. főút tengelyétől számított 50 m-en belül új építmény nem
helyezhető el.
(2) A 8. sz. főúttól mért 100 m-es területsávban meglévő építmény bővítése csak
egyszeri alkalommal engedélyezhető, legfeljebb 30 m2 nettó bővítmény területig, a
Közútkezelő hozzájárulásával.
(3) A 8. sz. főúttól mért 100 m-es területsávban meglévő építményt felújítani csak
akkor lehet, ha az épület, vagy annak része a rendeltetésszerű használókat
állékonysági, tűzvédelmi vagy egészségvédelmi szempontból veszélyezteti"

És ahova üvegház, meg talán medence is menne, az már beleesik az 50m-be. Maga a ház, ami 100m-en belül van meg erősen felújításra szorul, de úgy a dózerolás és alapoktól újrakezdés formában, mert statikailag nincsenek rendben a falai, és max 20 év lehet benne, mire összedől. Lehet, hogy jobban járnánk, ha eladnánk ezt a telket, mert csak a nyűg van vele. :S Sajna az érzelmi kötődés egyelőre erősebb...

Most ilyenkor jól értem, hogy a HÉSZ felülírja a kormányrendeletet?

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#14037) Ijk


Ijk
nagyúr

Webaruhazakra nem vonatkozik valami szabályzás kamu raktarkeszlet inforol? 3 helyről próbáltam kádat rendelni, mindenhol ki volt irva raktáron, ebből kettőnél még darabszámot is írtak. Leadtam a rendelest, aztan mindig jött a telefon hogy nem lehet beszerezni, de tudnak ajánlani másikat, amelyek persze 30-80%-kal drágábbal.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#14038) mike1334 válasza Ijk (#14037) üzenetére


mike1334
veterán

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény:

3. § (1) Tilos a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat.

(4) A mellékletben meghatározott kereskedelmi gyakorlatok tisztességtelenek.

9. § (1) A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának megsértéséért felel az a vállalkozás, amelynek a kereskedelmi gyakorlattal érintett áru értékesítése, eladásának ösztönzése közvetlenül érdekében áll.

Melléklet a 2008. évi XLVII. törvényhez

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok

5. Áru meghatározott áron való vásárlására felhívás annak elhallgatásával, hogy a vállalkozásnak alapos oka van azt feltételezni, hogy az adott vagy azt helyettesítő árut a kínált áron nem fogja tudni - az árura, a vonatkozó kereskedelmi kommunikáció hatókörére és az ajánlati árra figyelemmel - megfelelő időtartamig és mennyiségben szolgáltatni vagy más vállalkozástól beszerezni (csalogató reklám).

Kiegészítés, de már nem a jogszabályból:

Tisztességtelen kereskedelmi magatartás az is, ha az áru meghatározott áron való vásárlására felhívása után a termékre vonatkozó megrendelés felvételét vagy az áru ésszerű időben való szolgáltatását visszautasítja a kereskedő egy másik áru eladásösztönzésének a szándékával (bait-and-switch reklám).

[ Szerkesztve ]

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#14039) biker


biker
nagyúr

VET kérdés.
Most jöttem rá, hogy legalább 2015.12.hó óta, de vélhetően amióta itt lakunk, 2011 szeptember óta az elmű "nem lakossági" tarifán számlázza a lakossági fogyasztásunkat.

Igaz, hogy ez nem 5év hanem 2 év elévüléssel bír? akkor is ha bizonyíthatóan a szolgáltató tévedett?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#14040) mike1334 válasza biker (#14039) üzenetére


mike1334
veterán

A villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény

63. $ (3) A villamosenergia-kereskedő és felhasználó közötti villamosenergia-vásárlási szerződésből eredő polgári jogi igények két év alatt évülnek el. Az elévülés a követelés esedékességének napján kezdődik.

Az elévülés időmúlással beáll, nem releváns, hogy ki tévedett. A két évnél nem régebbi számlákat viszont reklamálhatod. Igazából a régebbieket is, mert az elévülés nem szünteti meg a jogaidat csak az érvényesíthetőségük kikényszeríthetőségét. Tehát ha a szolgáltató bebambul és kifizeti a 2 évnél régebbi, elévült követelésed, akkor nem követelheti vissza. De erre szerintem figyelnek.

[ Szerkesztve ]

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#14041) biker válasza mike1334 (#14040) üzenetére


biker
nagyúr

Sajnos a 2015.12. havinál korábbi számlák érdekes módon le sem tölthetők már a rendszerből. Nyilván hasonló okkal :(

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#14042) mike1334 válasza biker (#14041) üzenetére


mike1334
veterán

És a Te példányod? Amúgy ha kéred sztem odaadják, bár nem tudom mi a szolgáltató hozzáállása az ilyen kérésekhez, lehet kötelező neki, lehet csak rajta múlik, passz.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#14043) biker válasza mike1334 (#14042) üzenetére


biker
nagyúr

online számlafizető vagyok, emailben csak az értesítő jön, példány nem, és nem töltögettem és nyomtattam ki őket

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#14044) BornToBePuli válasza biker (#14043) üzenetére


BornToBePuli
aktív tag

Üdv!

Ha díjnetről van szó, akkor 18 hónapnál régebbi számlák "megőrzéséért" fizetni kell. Amivel semmi probléma nincs.

Read only felhasználó

(#14045) biker válasza BornToBePuli (#14044) üzenetére


biker
nagyúr

nem, elmű saját belső rendszere

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#14046) galoslac válasza biker (#14039) üzenetére


galoslac
tag

Nem vagy véletlen "online" tarifás?
Réggebben azok nyargaltak át a versenypiacra akik olyat kötöttek.

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#14047) biker válasza galoslac (#14046) üzenetére


biker
nagyúr

az milyen? hogy ismerem fel?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#14048) galoslac válasza biker (#14047) üzenetére


galoslac
tag

Ügyfélszolit kérdezd meg, nem emlékszem már rá, hogy egyáltalán írta-e a számlán, hogy vp-s vagy.

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#14049) biker válasza galoslac (#14048) üzenetére


biker
nagyúr

Én csak ezt látom a számlákon: Árszabás ESZ "A1" nem lakossági

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#14050) asdf_ válasza biker (#14049) üzenetére


asdf_
veterán

Egyetemes SZolgaltatas A1, az siman lakossagi.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.