Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7001) leslieke


leslieke
Jómunkásember

Megszületett az eredmény:
- Samsung bevizsgálta,a TV-t és szerintük mechanikai hatás érte a készüléket
- az MM szerint nem lenne köteles, de cserélik.

Ez számomra megfelelő.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#7002) Magnum_ válasza leslieke (#7001) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Persze, hogy ezt kommunikaljak...

I humbly and respectfully decline™

(#7003) bitpork válasza Magnum_ (#7002) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

A fizikát nem lehet megtoszni: ha valóban fizikai sérült akkor beleállhat, de szerintem nem akar vele foglalkozni. Erre van az hogy amikor ilyet vesz az ember akkor ott azonnal ahogy a szállító lepakolja meg kell nézni. Ha a szállító húzza a száját amiatt a 10 perc miatt akkor a szomszédot megkérni h igazolja h a szállító nem akart maradni. Én a kínai csomagokat is telefonnal videózva bontom, biztos ami biztos :B

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#7004) Magnum_ válasza bitpork (#7003) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Aze' kommunikaljak ezt, hogy ok mennyire customer-friendly-k.

I humbly and respectfully decline™

(#7005) F_Gergely válasza leslieke (#7001) üzenetére


F_Gergely
őstag

En dolgoztam olyan nagykerben, ahol a raklapnyi cucc kb 8 meter magasbol leesett mert a targoncas rosszul rakta fel az allvanyra es leesett. Amin nem.latszott kivulrol hogy rommatort azt ugyan ugy eladta a nagyker mint hibatlan aru, holott belul lehet szanaszet tort. Aztan ha hoztak vissza "termeket kulso fizikai hatas erte a garanciat ezennel megvonjuk". Es ez az orszag egyik legnagyobb hivatalos importore...

(#7006) davenport válasza Viperator (#7000) üzenetére


davenport
aktív tag

Lehet hogy ők még megérnek egy próbát, mint hivatalos márkaszerviz. Camera Kft.

No money, no honey.

(#7007) espada99


espada99
csendes tag

Sziasztok. Az alábbi kérdésben kérnék jogi tanácsot, mit lehetne tenni a lenti esetben:

A társasházunkban lakott egy személy, aki a saját nevén lévő lakást albérletbe adta ki. Az albérlők szerettek volna garázst is, amit tőlünk béreltek ugyanebben a társasházban. Az albérlő a lakás díját fizette a tulajnak, a garázst pedig nekünk készpénzben. A garázs a szülők nevén van, akik messze laknak, ezért olyan egyezség született, hogy az albérlő együtt fizeti a lakás+garázs díját a lakás tulajának (akivel akkoriban jó viszonyt ápoltak), ő pedig a garázs díját továbbítja nekünk. Ez pár hónapig működött, aztán hosszú időn át nem fizetett és felgyűlt kb 100 000 Ft tartozás, amit egy év után sem láttunk azóta.

Nemrég találkoztunk vele személyesen teljesen véletlenül, 30 nap haladékot kért a fizetésre, ami a mai nappal letelt. A korábban megadott telefonszámai nem élnek, a jelenlegin pedig nem lehet elérni. Sajnos csak szóbeli szerződésről volt szó, ezt viszont a korábban ott lakók tudják bizonyítani tanúként, hogy ők átadták a lakás+garázs bérleti díját, ami végül nem jutott el hozzánk.

Következő lépésként mit lehetne tenni? :R

(#7008) bambano válasza espada99 (#7007) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

leparkolsz jó közel a garázsajtóhoz. közel: 5 centi.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#7009) Magnum_ válasza espada99 (#7007) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Macs, mit mondasz? Szóban érvényesen létrejött szerződés és FMH?
És ha perré alakul? Így még azt se lehet igazolni, hogy volt mögötte szerződés szerinti, rendszeres teljesítés nagyon... (mert ha legalább a garázs tulajának bankszámlájára történt volna havonta a teljesítés..)

I humbly and respectfully decline™

(#7010) F_Gergely válasza bambano (#7008) üzenetére


F_Gergely
őstag

Semmi

[ Szerkesztve ]

(#7011) espada99 válasza bambano (#7008) üzenetére


espada99
csendes tag

A garázst már nem használják egy jó ideje, az előző lakók elköltöztek.

#7010: A garázs bérleti díjat az előző albérlő teljes egészében kifizette mindig a lakás tulajának, aki viszont nem továbbította nekünk.

Azzal tisztában vagyok, hogy a jelenleg is kiadott lakása nincs bejelentve az adóhivatal felé, így az adóbevallásában és sehol máshol nem szerepel, ami egy pici előnyt jelenthet vele szemben, persze nem jogi úton :)

[ Szerkesztve ]

(#7012) mike1334 válasza espada99 (#7011) üzenetére


mike1334
veterán

És te bevallottad a garázs bérbeadásából származó jövedelmed?

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#7013) espada99 válasza mike1334 (#7012) üzenetére


espada99
csendes tag

Én külsősként vagyok érintett az ügyben csak, az egyszerűség kedvéért írtam egyes számban, de sajnos egyik bérbeadásról sem volt szerződés papíron, ezért 'nehéz' az eset...

(#7014) mike1334 válasza espada99 (#7013) üzenetére


mike1334
veterán

Szóval adottak a bérlők,akik egyedül tudják bizonyítani,hogy béreltek és hogy fizettek érte. Az ő adataikat csak a lakás tulaja ismeri, akinek pont nem áll érdekében kiadni az adatokat. Az egyetlen "előnyöd", hogy megfenyegeted a Navval úgy, hogy te (vagy bárki, aki igazából érintett), se adóztál utána. És persze semmiről (se a bérlés, se a bérleti díj átvétele) nincs papír...most komolyan? :)

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#7015) F_Gergely válasza mike1334 (#7014) üzenetére


F_Gergely
őstag

Volt egy ismerosom ok a lakast adtak ki igy egy ismerosnek aki az elejen fizetett rendesen aztan egyszer csak nem. Csinalt egy halom kozuzemi szamlat, plusz ugye a berleti dij, millas osszeget halmozott fel, plusz a tulajt megbuntettek mert a berlo mokolt a kozuzemi merokkel is, de ok se fordultak hatosaghoz, mert ugye nem volt semmi hivatalos, bejelentett. Benyeltek minden koltseget vegul a palit meg kikoltoztettek, persze ugyvedi felszolitassal stb. Bar en nem ertettem az egeszet de ebbol csak azt akartam kihozni hogy van amikor az ember draga tanulopenzt fizet...
De nem ismerem a jogi lehetosegeket ez is teny.

(#7016) MaCS_70 válasza Magnum_ (#7009) üzenetére


MaCS_70
félisten

Az FMH nem ritkán működik blöffeszközként, illetve az sem ritka, hogy nem veszik át, és így kézbesítetlenül jogerőre fut (sajnos komplett vállalkozások élnek ebből).
De olyan esetem is volt már, hogy per lett egy tök reménytelen FMH-ból, és a per során derültek ki érdekes dolgok.

De az örök tanulság mégiscsak az, hogy ha valami fontos, arról legyen papír.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#7017) Magnum_ válasza MaCS_70 (#7016) üzenetére


Magnum_
nagyúr

ha vélelemmel lesz jogerős, akkor is van még 15 napja ellentmondani és akkor jöhet az, amit leírtál: az érdekes dolgok.

persze, nyilván ez a tanulság. most, hogy eladtam két hete az autót, beleírtam a szerződésbe, hogy későbbi időpontban adom át a télikerék garnit. Másnap az átadásnál úgy lepapíroztam azt is, hogy rákérdezett a veevő, hogy ez minek? hogy ne legyen gond... :-)

I humbly and respectfully decline™

(#7018) MaCS_70 válasza Magnum_ (#7017) üzenetére


MaCS_70
félisten

Az azért már egy rázósabb helyzet, és sokan még arra sem reagálnak.

Az érem másik fele: ténylegesen nem létező címre megy az FMH, a hülye postás nem kerestével küldi vissza (töménytelen alkalommal fordul elő), szerencsétlen polgár meg csak a végrehajtásból értesül arról, hogy valaki akart tőle valamit. Ráadásul csak úgy védekezhet, ha kifizeti a végrehajtót, amihez pénzt kell szereznie külső forrásból, hiszen a bankszámlái végrehajtás alatt állnak.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#7019) Magnum_ válasza MaCS_70 (#7018) üzenetére


Magnum_
nagyúr

uhh én tudom, tömegesen tolja be a munkáltatóm az FMH-kat, pár ilyen kifogással találkozom, ezek nálam landolnak... :-)))) olyan is volt egyébként, hogy sikeresen kifogásolt ellenünk, mi bactuk (persze nem én :D ) el a postázást, nem a megfelelő címre küldtük az fmh-t és előtte a számlákat sem

I humbly and respectfully decline™

(#7020) MaCS_70 válasza Magnum_ (#7019) üzenetére


MaCS_70
félisten

Egészen elképesztő történeteket produkál a kézbesítés -- és az egész rendszer ettől függ. A postás gyakorlatilag a legnagyobb hatalom -- és gyakran olcsón megvásárolható.

Pár éve írtam egy tanulmányt az elektronikus kézbesítés lehetőségeiről, előnyeiről. A hivatalos reakció szerint nincs rá szükség, mert a postai rendszer gyakorlatilag tökéletes, nincs mit javítani rajta.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#7021) Magnum_ válasza MaCS_70 (#7020) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Nem csak a postai szolgaltatas szar (ugye van lehetoseg vegrehajtoi kezbesitesre pl f.a. eseten, tudod, sose veszik at a volt ugyvezetok a levelet a f.a. meginditasarol es akkor nem valosul sem a csodbcs, sem a szamvitel rend. megsertese, de amikor felszamolonal dolgoztam, es ezt javasoltam, megsem kerult alkalmazasra soha - nem tudom, hogy fmh-nal van-e erre lehetoseg), mondom, talalkoztamolyan esettel, hogy fmh-val nem a posta miatt volt baj.

I humbly and respectfully decline™

(#7022) MaCS_70 válasza Magnum_ (#7021) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ez már számomra ismeretlen terület.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#7023) mike1334 válasza MaCS_70 (#7020) üzenetére


mike1334
veterán

Pár éve az én akkori főnököm is ráizgult a "hogy megy ez külföldön elektronikusan" témára, miután nekünk is meggyűlt a bajunk a postával (fél év alatt vagy 50 kézbesítése vélelem megdöntése iránti kérelmet bíráltam el a posta nevetséges közreműködésével...). A lényeg, a fejlett nyugati Angliában átáltak az iratok elektronikus kiküldésére az ottani adóhivatalnál, erre a könyvelők,adótanácsadók egyebek szakmai szervezetei meg e miatt kezdtek sírni, hogy szar....szóval az se jobb. A jelenlegi magyar nav-os megoldás egész jó szvsz,posta kiviszi, vélelemmel lesz kézbesített, megy az elektronikus tárhelyre az értesítés, hogy bemehet érte az ügyfél személyesen.

[ Szerkesztve ]

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#7024) leslieke válasza Magnum_ (#7002) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Nekem a csere a lényeg, az oka kevésbé érdekel! Új tv-re meg is kötöttük a vásárlási szerződést, hétfőn hozzák ki és a MM is szereli össze, csak utána veszem át.

[ Szerkesztve ]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#7025) davenport válasza MaCS_70 (#7020) üzenetére


davenport
aktív tag

Még a régi melóhelyen voltak kézbesítési gondok, mert tudtuk hogy minden mást átvesz, csak a mién jött vissza ismeretlennel, írtam egy panaszt az ottani posta vezetőjének, az hatott.

No money, no honey.

(#7026) bambano válasza MaCS_70 (#7020) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

abból az anyagból én is kérnék, amit akkor toltak, amikor kijelentették, hogy a posta hibátlan...

(#7021) Saint_ "Nem csak a postai szolgaltatas szar": nekem eddig a legtöbb bajom abból volt, hogy a szolgáltatók ész nélkül minden tartozást kiadnak behajtócégeknek, akár jogos, akár nem.

(#7023) mike1334: épp most égeti előttem porrá az egyik cég főkönyvelője magát, ahol dolgozom... most kaptak új telefont (írtam róla logouton), és semmi önállóságra nem hajlandó a telefonnal kapcsolatban. és ha nem úgy adod le a számlákat, ahogy az előző ezer évben mindig, akkor meg kitör a hisztéria, hogy mi lesz, ha jön a nav ellenőrizni. sírok.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#7027) bitpork válasza bambano (#7026) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Itthon a könyvelő semmit nem csinál csak felmarja a zsét és panaszkodik. Evvan. És még felelősséget sem vállal.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#7028) Magnum_ válasza bambano (#7026) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Na az meg a masik... vannak ezek a patkanyfeszek behajto (+faktor) cegek, tenyleg elvallalnak mindent esz nelkul, korai szakaszban kis 23eves kislanyok nyomjak a telefonokat... a szakmai velemenyem az egyebkent, hogy hazon belul kell megoldani a koveteleskezelest.

(Egyebkent Nagyon unom mar a koveteleskezelest).

Leslike: persze, nekem is az lenne. Jol tetted, hogy nem hagytad.

I humbly and respectfully decline™

(#7029) mike1334 válasza bambano (#7026) üzenetére


mike1334
veterán

No egen, a könyvelők érdekesek, tisztelet a kivételnek....amúgy egyszerű, megbízható adózónak kell lenni és ennyi. Kevés kivételtől eltekintve nem büntet az adóhatóság első körben, hanem csak felszólít a hiba kijavítására (már ha van). És így nincs izgulás :)

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#7030) davenport válasza bitpork (#7027) üzenetére


davenport
aktív tag

Ez azért könyvelőtől és a neki fizetendő összegtől függ. Volt hogy az ügyfélnél a könyvelő biztosítója köhögte ki a pénzt.

@ (#7028) Saint_ pár éve 2010 körül majdnem felvettek egy követeléskező céghez csoportvezetőnek. Előtte végrehajtásokat csináltam, frissen szakvizsgáztam, aztán valamiért a harmadik körben már nem kellettem nekik. Azóta egy teljesen más szakterületen melózom, de néha végiggondolom hogy mehettem volna azon a vonalon is.

[ Szerkesztve ]

No money, no honey.

(#7031) MaCS_70 válasza mike1334 (#7029) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ez így nem teljesen igaz.
Egy ismerős cégnek éppen öt pere van (volt) folyamatban az APEH-hel, gyakorlatilag azonos tényállás alapján. Nagyon-nagyon sok pénzre büntették, illetve tartanak vissza.

Az elsőt megnyerte, a bíró szó szerint kimondta, hogy ha az adóhatóságnak lenne igaza, akkor Magyarországon nem lenne kereskedelem, és szó szerint lecseszte a NAV-ot, hogy a törvények rájuk is vonatkoznak, tessék olvasgatni őket, egyébként meg nem is érti, hogy mit akarnak, még csak nem is trükkös a jogi helyzet.
Szerintetek a többi, kopipésztes ügyben megszüntette a NAV az eljárást? Nem, végig fogják játszani, el fogják veszíteni a pereket, de addig náluk van a pénz, amiből a vállalkozásnak működnie kellene.

Tény, hogy vannak nagyon normális NAV-igazgatóságok, de olyanok is, amik kifejezetten pénzbehajtóként működnek.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#7032) bitpork válasza MaCS_70 (#7031) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Pl Szeged. Nekem 7 millió ÁFAt nem adtak vissza. Tönkre is mentem benne. Annyi pénzem sem maradt h másodfokra v az EU elé vigyem az ügyet :W

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#7033) davenport válasza MaCS_70 (#7031) üzenetére


davenport
aktív tag

Az elsőfokú megállapítással szembeni döntéseknél a másodfok szintén a NAV, és valami ordenáré hibát kell csinálniuk ahhoz hogy visszadobják. Az alapállás pedig az, hogy ha nem tetszik, akkor pereskedj. Az adott főosztályon/igazgatóságon pedig sokkal egyszerűbb egy jogerős ítéletet megvárni, mint elmagyarázni azt hogy valószínűleg bukó lesz. A statisztika alapján egyébként egyre több pert nyernek a NAV ellen, ez valószínűleg az ottani képzetlenség/fluktuáció miatt is lehetséges.

No money, no honey.

(#7034) mike1334 válasza MaCS_70 (#7031) üzenetére


mike1334
veterán

De igaz, csak relatíve új szabály,és a mulasztási bírságra vonatkozik. Amúgy is változóban az adóhatósági hozzáállás, sokkal adózóbarátabb lesz, sőt már most az, max az adózóknak nem tűnik fel. Amúgy én nem hibáztatom őket, folyamatos jogászhiány van, pár év után mind elmegy, így kicsit nehéz működni. Persze idegesítő, ha perre kell vinni, de ez bíróság függő, máshogy értelmeznek sokszor vidéken, mint Pesten.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#7035) Magnum_ válasza davenport (#7030) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Ig varom, hogy en is elhagyhassam... persze van az a penz es perspektiva, amiert maradnek a teruleten.

Macs, nekem meg a NAV-os ugyek az ismeretlen, sosenem talalkoztam meg ilyenekkel.

I humbly and respectfully decline™

(#7036) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

az egész ország fő rákfenéje az, hogy törvény van rá, hogy mindenki bűnöző.
így a hatóságok nem szolgáltatnak, hanem ezeket a bűnözőket keresik.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#7037) bitpork válasza bambano (#7036) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Jah hát amióta megfordult a bizonyítási kényszer ez így van sajnos :(

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#7038) bambano válasza bitpork (#7037) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

a navos bizonyítási kényszer nem fordult meg, azt csak a nav hiszi.
a probléma az, hogy a költségvetési törvényben benne van, hogy x összeget büntetésekből be kell szedni.
megvan a lebontása is, hogy mennyit szednek be közlekedési szabálysértésekből, stb.
ennek a vége az, hogy tisztviselőre lebontva megvan, hogy kinek mennyi büntetést kell behajtani. és azt be is fogja hajtani.

várom már, amikor megbüntetik a ház előtt parkoló autómat gyorshajtásért, hogy meglegyen a törvény. ezért van az, hogy végigtolják az itt emlegetett pereket, mert közben átmehetnek egy értékelési időpont fordulón. ma megbüntetlek, három hét múlva értékel engem a főnök, megvan a kvóta, oké. két hónap múlva meg bukik a per, vissza minden, de ez már nem jelenik meg az értékelésben.

ez például egy teljesen agyament vadbaromság a törvényeinkben.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#7039) bitpork válasza bambano (#7038) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Igaz, tervezett bevétele van, de nem erre gondoltam. Hanem arra, hogy az utóbbi években a NAV vélelmével szemben az ártatlanságot bizonyítani kell a delikvensnek. Tehát nem automatikusan ártatlan az ember/szervezet hanem bűnös. Nekem is megvolt a számla és a CMR is a külföldre értékesítésről, mégsem adják vissza az áfát.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#7040) bambano válasza bitpork (#7039) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

tudom, hogy erre gondoltál, meg azt is tudom, hogy a nav így értelmezi, de ez ettől még nem igaz.
voltak cikkek a neten adószakértőktől és ilyen ügyekre szakosodott jogászoktól, akik azt mondták, hogy perelni kell és nyerni lehet.

a nav ezirányú állásfoglalása nem írja felül az alapvető jogokat, jogi procedúrákat.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#7041) bitpork válasza bambano (#7040) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Na várájámán! Perelni lehet, aha van - maradt annyi zséd, hogy a peresítés költségét kifizesd. Esetemben 400*(7'000'000/10000)+ ügyvédi kőccségek. Ez testvérek között is alsó hangon 380'000JMF. És akkor még nem emlegettük h a NAV itthon elég jó védettséget kap a bíróságokon, tehát az EUba menés költségét nem is számolom. De lehetni lehet, persze.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#7042) Balion


Balion
senior tag

Hello!

Vissza szeretnék küldeni egy terméket az edigitalnak a 14 napos elállási időn belül.
Az oldalukon azt írják, hogy postai csomagként nem áll módjukban át venni a terméket, hanem csak futárszolgálattal. Na most az emag is szállíttat MPL-el, ami futárszolgálatnak számít, és ők úgy is nevezik, illetve a Magyar posta is futárszolgálatnak nevezi az MPL csomagszállítást. Különösen az üzleti csomagjaikat, amivel én is küldeném.
Sajnos jelenleg csak postával tudnám vissza küldeni.
A kérdésem az lenne, hogy amikor az edigital kijelenti, hogy csak futárszolgálattal küldhetem vissza a terméket, akkor ő tehet olyan kijelentést, hogy az MPL nem futárszolgálat, mikor pedig az?

Köszönettel,
Balázs

[ Szerkesztve ]

(#7043) LuckyL válasza Balion (#7042) üzenetére


LuckyL
őstag

mpl az futárszolgálat természetesen
ha a postán csomagot adsz fel -bárhogy- azt is az mpl fogja vinni
tehát a postacsomagot is

érdekesen is nézne ki a postás vagy 10 nagy dobozzal a biciklin

cryptot minden termékemért elfogadom

(#7044) devil-k válasza Balion (#7042) üzenetére


devil-k
nagyúr

Az MPL futárszolgálat és pont. Az egyik legjobb és jó áron dolgoznak. Sosem volt velük problémám.

- mozi bolondéria -

(#7045) F_Gergely válasza Balion (#7042) üzenetére


F_Gergely
őstag

cég ahova megyek dolgozni, csak és kizárólag futárokkal dolgozik. És közte van a posta is, egyébként én szólnék a edigitalnak hogy legyenek szívesek definiálni hogy szerintük mi vagy ki számít futárszolgálatnak.

(#7046) devil-k válasza F_Gergely (#7045) üzenetére


devil-k
nagyúr

Külön kell venni a postaszolgáltatást és a futárszolgáltatást. A kettő nem ugyanaz.

- mozi bolondéria -

(#7047) F_Gergely válasza devil-k (#7046) üzenetére


F_Gergely
őstag

oké hogy nem ugyan az, de a postának akkor is van külön futárszolgálata (MPL), trackinges nyomkövetéstől kezdve mindennel. Akkor ne rugózzon már azon a cég hogy ez nem futárszolgálat, mert az. De akkor definiálja hogy szerintük mitől lesz egy cég futárszolgálat, és szerintük az MPL miért nem futárszolgálat.

(#7048) devil-k válasza F_Gergely (#7047) üzenetére


devil-k
nagyúr

Erre csak azt tudom mondani, hogy barmok. Mindig MPL-lel küldtem mindenhova és soha nem is volt gond vele. Miért is lenne? Olcsóbb, jobb, mint a GLS pl.

Ha beütik a Google-ba, hogy futárszolgálat Magyarország, akkor a 2. helyet foglalja el az MPL.

MöBalázs
Nem kell ezt túlbonyolítani!

MPL rendelés

- kinyomtatod és

- vagy beviszed a postára a csomagot és a papírt
- vagy kijönnek a csomagért és a kezükbe nyomod a papírt

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#7049) Balion válasza devil-k (#7046) üzenetére


Balion
senior tag

Igen ám, de nem lehet, hogy az MPL csomagokat és az MPL futárszolgálatot is külön kell venni? Mert amit linkeltél, azon az oldalon azt írják, hogy "A szolgáltatás kizárólag előzetes szerződéskötés esetén vehető igénybe, kérjük, hogy érdeklődés esetén keresse ügyfélszolgálatunkat."
Vagy ha a postán kitöltöm az MPL üzleti csomag szelvényét, az is annak számít?
Ha ennyire biztos, hogy ez is futárnak számít, nem kérdezek semmit az edigitől, csak elküldöm nekik, aztán csak merjék vissza küldeni. :)
De ha nem biztos, hogy így futárszolgálatnak számít, akkor nem küldöm vissza inkább.
Az a baj, hogy csak erre van lehetőségem, futárt rendelni már nincs időm, csak beszaladni a postára.

devil-k
Így van, szerintem sem kellene ilyen kitételt tenni. Azon is gondolkodom ehhez van e joguk egyáltalán, mert minden más webshop elfogadja a postai úton való vissza küldést.
Ők meg: " Az elállási jog gyakorlása az Elállási/Felmondási nyilatkozat kíséretében szaküzleteinkben, vagy futárszolgálat igénybevételével, nyitvatartási időben az átvételi pontunkba történő visszajuttatással lehetséges. Az Extreme Digital Zrt. postai csomagokat technikai okokból nem tud fogadni."

Egyébként levélben rákérdeztem, szenvtelenül példálózva más webshopokkal, hogy ők is postával szállíttatnak, amit futárszolgálatnak hívnak, és a Posta oldala is így nevezi, de erre csak bemásolták ugyanazt a szöveget, ami az oldalukon is megtalálható az elállással kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

(#7050) Balion válasza devil-k (#7048) üzenetére


Balion
senior tag

Köszönöm a linket, innen inkább a DPD-t választottam, mert nem tudok nyomtatni perpill.
Nem lesz gond, hogy vaterafutár oldaláról rendeltem?

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.