Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25001) aprokaroka87 válasza gergo5991 (#24999) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Valószínűleg ilyet teljesen nem szabályozhatná törvény.
De pl ha egy diák holnap úgy menne be hogy egy hatalmas nagy horog kereszt van tetoválva a karjára és azt még mutogatja is, ott viszont már könnyen lehet hogy törvényt sért.

(#25002) Lauda


Lauda
félisten

Sziasztok!

Ha a tértivevényes ajánlott levelet csak bedobja a postaládába a postás az ugye jogellenes?

szerk: megtaláltam:

40. * tértivevény-szolgáltatás: járulékos szolgáltatásnak minősülő - személyes átadással kézbesítendő könyvelt küldeményekhez igénybe vehető - postai többletszolgáltatás, amelynek teljesítése során a postai szolgáltató a kézbesítés napját, valamint a jogosult átvevő nevét és a postai szolgáltató azonosítására alkalmas jelzést tartalmazó okiratot vagy - erre irányuló szerződés esetén - annak digitalizált változatát a feladónak visszajuttatja, vagy a kézbesítés tényét rögzítő egyéb technikai eszközzel felvett adatokat a feladó rendelkezésére bocsátja; [link]

Azért marha jó, hogy így mennek itt a dolgok. :W

[ Szerkesztve ]

(#25003) Frenki12


Frenki12
friss újonc

Sziasztok!
Közös megegyezéssel szeretném megszüntetni a munkaviszonyomat február 6-án. Ez azt jelenti, hogy aznap már nem kell mennem dolgozni, igaz? Vagy még bemegyek és a nap végén szűnik meg?

Köszönöm előre is a választ!

(#25004) razorbenke92 válasza Frenki12 (#25003) üzenetére

Ez a szerződésedtől is függ, ha felmondási idő is van benne, akkor a közös megegyezés részét képezi annak a megtárgyalása, hogy ezzel a felmondási idővel mi legyen.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#25005) Frenki12 válasza razorbenke92 (#25004) üzenetére


Frenki12
friss újonc

Ott tartunk, hogy megállapodtunk, hogy elengednek, amikor gondolom, viszont nem tudom melyik napot írjam bele a nyilatkozatba. Február 6-án (hétfőn) már egy másik helyen kezdenék dolgozni, és nem akarom, hogy legyen a kettő között olyan szakasz, ahol nincs munkahelyem. Tehát ezt nem tudom, hogy a munkaviszony megszüntetése meg az új létrejötte egy napra essen-e, vagy az előző napon 5-én legyen megszüntetve.

[ Szerkesztve ]

(#25006) MCGaiwer válasza Frenki12 (#25005) üzenetére


MCGaiwer
addikt

a munkaviszony mindig az utolsó napot követő napra szűnik meg. Tehát ha 5-ig tart a munkaviszonyod, akkor 6-ára szűnik meg, ha meg 6-ig, akkor 7.-re.

Ebből fakadóan ha 6.-án már máshol akarsz kezdeni, akkor 5-öt kell beírni.

Egyébként meg miért számít, hogy van-e közte 1 nap szünet?

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#25007) bobalazs


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Sziasztok

Nincs semmilyen jogi hátterem, nem tudom mi hogyan működik, nagyon részletekbe nem akarok belefolyni, csak pár dolgot kérdeznék.
Keresetlevelet szeretnék beadni, hogy ellentmondással élek. Adósság elévülése a téma.
Letöltök egy dokumentumot bíróság honlapjáról, kitöltöm, mi a következő lépés?
Illetékbélyeg vásárlása? Mi, hol és mennyi?
Ezt követően kell beadnom? Hova, és mikor?
Ilyen egyszerű kérdésekre szeretnék választ kérni.

(#25008) Padisah válasza bobalazs (#25007) üzenetére


Padisah
tag

Ha fizetési meghagyással szemben kívánsz ellentmondást beadni:

[link]

[ Szerkesztve ]

Az a baj a világgal, hogy az okosok kételkednek, míg a hülyék tökéletesen biztosak a dolgukban.

(#25009) bobalazs válasza Padisah (#25008) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Ez mi ez nem az.

(#25010) babcehh

Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy pénteki napon hívtam vízvezetékszerelőt, mert a konyhai csap alatt a szifonnál és a falban is folyt a szennyvíz. Ezt orvosolta, tömítésekkel, és duguláselhárítással. A mai napon újból elkezdett folyni a falból a szennyvíz.
Rögtön fel is hívtam ezzel a problémával. A köszönés után pedig el is mondta a problémát, miszerint amit ő tömítgetett el van repedve (a falban lévő cső), ezért ereszt ez, garanciát nem vállal.
Szerintetek ez jogilag helytálló, hogy a szerelés alatt nem jelezte, hogy repedt a cső, dugulásra fogta a folyást. Majd nem hajlandó orvosolni a problémát? A csőrömet leginkább az bántja, hogy végig nem jelezte a problémát, csak most, amikor garanciális munkát szeretnék kérni.

Segítségeteket előre is köszönöm!

UI: számla magyar szokás szerint nem járt a mutatványhoz, cserébe a társasház be van kamerázva, bizonyíthatóan járt itt (nemtudom releváns információ-e)

[ Szerkesztve ]

(#25011) LuckyL válasza babcehh (#25010) üzenetére


LuckyL
őstag

Lehet több problema egyszerre, ő a tömítèseket megcsinalta. A dugulaselharitaskor elofordulhat hogy szetesik a cső, ha rossz allapotban van.
Ki kell vèsni a falat es csövet cserèlni szerintem, igy latatlanban ez nem garancialis gond.

cryptot minden termékemért elfogadom

(#25012) babcehh válasza LuckyL (#25011) üzenetére

Értem, csak azért problémáztam, mert úgy lett kihívva, hogy folyik, lehet csőtörés, tömítés, dugulás probléma. A repedt csövet pedig nem volt hajlandó se jelezni, se semmi és még a problémát sem oldotta meg.
A cső aránylag új, 4-5 éve lett felújítva minden, a felújítást követően 1-2 évvel később vásároltam a lakást.

Illetve lehet félreértettem, de ha valaki a munkájára vállal garanciát, az nem jelenti azt is, hogy a problémát is elhárítja? Illetve észlelte is a hibát, de nem azt hárította el.

Köszönöm a válaszodat!

[ Szerkesztve ]

(#25013) LuckyL válasza babcehh (#25012) üzenetére


LuckyL
őstag

azt nem értem hogyan folyik a falból szennyvíz, az nem lefelé megy a csapból?
most volt nálam is iylen vizes gond, azért kontárkodok bele, de így most nem tudom elképzelni mi a gond
viszont ha tényleg repedt a cső a falban, azt ki kell vésni, cserélni és visszajavítani, ezt nem tudom elképzelni, hogy ennek a vízszerelőnek garanciális munkája legyen, hát nem ő építette ki :F

cryptot minden termékemért elfogadom

(#25014) babcehh válasza LuckyL (#25013) üzenetére

A mosogató alatt a szifon egy csővel van összekötve, a falban lévő csővel (ez repedt el, ez igazából az összes hiba forrása). Mivel ez a cső el van repedve, ezért a mosogatóból is lassabban folyik le a víz, mert ott is kap levegőt Ezért elkezd a repedésnél visszafolyni, ezzel áztatja a falat és a konyhabútort. Ő ezt azzal orvosolta, hogy berakott 1 tömítést, ami működött 1 egész napig. Továbbá csinált 1 duguláselhárítást, biztos ami biztos alapon. Ezért folyt a szifon is, mert amint megtelt, elkezdett visszafolyni. Így igazából továbbra is a repedt csőhöz jutottunk vissza, amiatt nem folyik le (állításai szerint). Arról viszont nem szólt, hogy el lenne repedve a cső, csak kicsit tukmálta a tömítéseket, hátha jó lesz de továbbra sem a problémát oldotta meg.
Mivel eléggé kétbalkezes vagyok, ezért én nem is nyúltam hozzá, nézegettem nehogy elrontsam, ezért bízok inkább ilyesmiket szakemberekre, akár kárt is okozhatnék a hibákkal.
A repedt csőről csak akkor szólt, amikor jeleztem neki ,hogy nem működött a megoldása, ezért legyenszives kijönni, orvosolni a problémát. Ez ellen tiltakozott, mert nem az ő munkájában van a hiba, hanem a cső van elrepedve, ő azt nem kívánja kivésni (itt szólt először a repedésről).

Ezzel a lendülettel le is rázott, telefonban nem szeretek erősködni, semmi értelme szerintem, ezért írtam a topikba, hátha jogilag is problémás az ügy. Etikailag szerintem biztosan az.

Kicsit olyan érzésem van, mintha egy ácsot kihívnának, mert beázik a tető. Az ács lecseréli a cserepet, de kiderül, hogy a lécek és a fóliák a hibásak. Továbbra is ázna a tető, de ő azt mondaná, hogy ő a cserepeket szakszerűen tette fel, a beázás őt nem érdekli.

[ Szerkesztve ]

(#25015) LuckyL válasza babcehh (#25014) üzenetére


LuckyL
őstag

jogilag szerintem kizárt hogy szerződés, számla nélkül bármit is tudnál érvényesíteni
de így elmondás és korábbi tapasztalataim alapján amugy sem érzem úgy hogy a szaki hibája lenne, mert attól függetlenül hogy repedt az a cső, még lehetett a tömítés is rossz amit megcsinált

nekem az volt legutóbb hogy a kád lefolyó cső a csempe alatt eláztatta a földszintet, kidugították, 1 napig jó volt, aztán megint folyt
aztán mikor elkezdték felvésni, szétesett a rezgés hatására az amugy elkorrodált melegvízcső a falban és az áztatott el mindent
tehát lehet több probléma is egyszerre

összefoglalva én a helyedben inkább megcsináltatnám és nem foglalkoznék tovább vele

cryptot minden termékemért elfogadom

(#25016) amargo válasza babcehh (#25014) üzenetére


amargo
addikt

milyen színű a falban lévő cső? a szürke bírja 100c felett is, csak ezért kérdezem.
amúgy etikailag szerintem is furcsa, hogy nem szólt, de nem az elvégzett munkája néz ki problémásnak.

Az ács esetben is az a probléma, hogy nem szól. A fólia a hó befújás ellen véd, a cserepek után nincs több szerepe a pára elvezetésen kívül.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#25017) dethroner


dethroner
veterán

Sziasztok!
Munkába járás saját gépkocsival történik. A költségtérítésre jogosult vagyok, kapom is a 15ft/km összeget, de a munkáltatóm szeretné lefénymásolni az autó forgalmiját. Van ehhez joga, szükséges ez? Mert szerintem a forgalmiban lévő adatok egy része (pl. motorszám, alvázszám, évjárat) nem tartoznak a tárgyhoz, azonkívül inkább személyes adat szerintem. Meg ugye lehetnek benne olyan bejegyzések (pl elidegenítési tilalom, stb) ami megint nem a munkáltatóra tartozik.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#25018) JoinR válasza dethroner (#25017) üzenetére


JoinR
senior tag

Lefénymásolod, kisatírozod, amit nem akarsz megosztani és odaadod azt.

(#25019) dethroner válasza JoinR (#25018) üzenetére


dethroner
veterán

Ebből a cikkből meg az derül ki, hogy kb meg sem kell osztanom a munkáltatommal hogy mivel járok be, ha jogosult vagyok rá, akkor bármivel megyek, jár a térítés [link]

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#25020) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Valaki tudna segíteni megfogalmazni egy földbérleti szerződésnél az inflációkövető díj megfogalmazást?

A bérleti díj évente 2800 ezer.-Ft/AK azaz Kettőezer-ötszáz forint/aranykorona, mely összeg
évente a tárgyévet megelőző évre vonatkozóan a KSH által közzétett átlagos fogyasztói árindex
mértékével változik.

Ez most azt jelenti, hogyha minden évben növekedni fog a bérleti díj az infláció mértékével? Vagy csak minden évben az eredeti X ezer Ft-ra fog rámenni?

A cél az lenne, hogy van egy megbeszélt összeg, az az a 2800 Ft. Ez a 2800 Ft pedig csak az első évben legyen. A következő évben mindig a már felinflálódott összegre menjen az infláció. Ezt hogyan kéne belefogalmazni?

[ Szerkesztve ]

(#25021) lafaty80


lafaty80
őstag

Sziasztok,

Nem írnék cégnevet, mert még folyamatban van a dolog. A kérdésem arra irányulna, hogy egy mobilos cég, aki telefon fóliákat is árul, mondhatja hogy általa eladott fóliára semmilyen jótállás/szavatosság nincs? Lehet ilyen, még akkor is ha majd bizonyítani tudom, hogy tényleg van vele gond?

Köszi.

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#25022) razorbenke92 válasza lafaty80 (#25021) üzenetére

A telefon fólia nem számít tartós fogyasztási cikknek a rendelet melléklete alapján. Ha ők nem vállaltak rá jótállást, akkor nem kötelezi rá őket semmi. Kérdéses persze, hogy a védőfólia tartozéknak számít e, de a 10.000 Forintot akkor is el kell érje az ára.

[ Szerkesztve ]

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#25023) lafaty80 válasza razorbenke92 (#25022) üzenetére


lafaty80
őstag

Jótállást értem, de kellékszavatosság ez esetben is jár, nem?

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#25024) biker válasza lafaty80 (#25021) üzenetére


biker
nagyúr

"bizonyítani" >> azt hogy? Ha sérült, felragasztás előtt, visszaviszed, cserélik. Ha felragasztottad, de nem tart, levegős, akármi, máris rámondják rosszul ragasztottad fel, innentől neked kell szakvéleméynt beszerezni (és nem neked bizonygatni) hogy szakszerűen raktad fel, ehhez leadod a teleont, bevizsgálják meg volt e törölve, nem volt szennyeződés, az üvegen a ragasztó minősége milyen, stb.
3-4 hét és egy 50e Ft és lesz egy szakvéleményed, amin ha kiderül, mégis a te hibád, cumi

Én mindig a vásárláskor felrakatom, és volt hogy az eladó a negyediket tudta felrakni, ott röhögtem magamban

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#25025) lafaty80 válasza biker (#25024) üzenetére


lafaty80
őstag

Értem, a gond nem ilyen jellegű, felrakott fólia után az újjlenyomat olvasó nem működik, nem ismeri fel a már rögzítetteket, újat sem enged, mert azt írja, hogy hibás/koszos az érzékelő (ujjlenyomat). Voltam bent pénteken, telefonnal és fóliával. Neki sem sikerült.
De érdekes volt a szitu, mert folyamatosan két dolgot hajtogatott az eladó: egy hogy szerinte ennek mennie kellene, és töröljek minden ujjlenyomatot és vegyem fel újra őket (ezt ugye a fenti dolog miatt nem is tudtam volna). A másik, hogy mivel hazavittem és én raktam fel, nincs rá garancia. Mondtam ok, jótállás nincs, kellékszavatosság? Ja, az csak akkor adna, ha ott rakták volna fel. Erre találtam mondani, hogy mutassa már meg, hogy a boltban hola van ez kirakva, vagy amikor vettem, ezt miért nem mondta el? A végén addig magyarázta, mantrázta ezt a két dolgot, hogy szép lassan magától viszaadta a pénzt.
Az én olvasatomban amit neten találtam, az jön le, hogy kellékszavatosság akkor is van, ha jótállás nincs, és az első 6 hónapban az eladónak/kereskedőnek kell bizonyítani, hogy a temék nem volt hibás, amikor eladta. (elvileg fordított helyzetet feltételez a jog, tehát úgy tekinti, mintha a vevőnek igaza lenne és tényleg rossz lenne a termék).
Vagy rosszul értelmezem?

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#25026) Tsebacsi


Tsebacsi
nagyúr

Sziasztok,

akkor mit lehet tenni, ha tegyük fel egy ikerház esetén készült egy használati megállapodás, ami a tulajdonosok által lett aláírva, de azon tanúk és ügyvédi ellenjegyzés nincsen?! Tudtunkal a hitelfelvételhez ikerház esetén ügyédi ellenjegyzéssel ellátott használati megállapodás szükséges, ha rosszul tudjuk kérjük javítsatok ki minket!
Az előző illetve a mostani másik fél tulajdonosa is hitelt vett fel a vásárláshoz, ezért feltételezzük, hogy rendelkeznek ilyen megállapodással. Mivel nem ügyvéd jelenlétében, ügyvédnél írtam alá a megállapodást, mert ez akkor fel sem merült, és nincs is olyan példányom, amin ügyvédi ellenjegyzés szerepel, szabályos-e a nála lévő példány, szabályosan járt-e el az az ügyvéd, aki esetleg ellenjegyezte azt a jelenlétem nélkül?

Köszönöm szépen a válaszokat! :R

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#25027) babcehh válasza babcehh (#25014) üzenetére

Kis update:

A szaki végül kijött szerelni, a könyököt megjavította. Kiderült, hogy maga a szerelés jó volt, a duguláselhárítás volt sikertelen, ezért folyt vissza a víz, így elismerte, hogy ezt ingyen kell megcsinálnia (csütörtök).
Ezért ismételten duguláselhárítást eszközölt, amely a mai napig működött :C :C . Viszont a jó hír, hogy a konyhai rész továbbra is jó, mellék ágat dugított el a csőgörénnyel.
Kíváncsi vagyok mikor lesz vége a dugulásos történeteknek.

(#25028) biker válasza lafaty80 (#25025) üzenetére


biker
nagyúr

Ok, így érthető. És igazad van szerintem

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#25029) EmberXY


EmberXY
addikt

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a paprika spray, mint önvédelmi eszköz birtoklása milyen keretek között szabályos?
Sok helyen azt olvastam, hogy gyakorlatilag tilos a birtoklása közterületen, stb, viszont szinte minden 2. webáruházban, vagy üzletben jogszerűen beszerezhető. Mi a szabály ezzel kapcsolatban?
Válaszokat előre is köszönöm. :R

Up the Irons!

(#25030) atesz117 válasza EmberXY (#25029) üzenetére


atesz117
aktív tag

Hali!
A paprikaspray (OC= Oleoresin Capsicum (jelölése: OC, vagy PV) közterületen nem viselhető, de spray birtoklását és magánterületen történő használatát nem tiltja a jogszabály!
Közterületen CS (könnygáz) spray viselhető. [link]

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A34 5G

(#25031) EmberXY válasza atesz117 (#25030) üzenetére


EmberXY
addikt

Szia!
Köszi a választ!

Up the Irons!

(#25032) karlkani


karlkani
aktív tag

Sziasztok!
Tavaly, november 2-án közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonyom. Papírjaimat napokkal később, november 8-án kaptam kézhez (postázták). Még aznap elindítottam a regisztrációmat személyesen a helyi munkaügyi központban. Megítélték 90 napig az álláskeresési járadékra való jogosultságot. Jövő hét hétfőn kell mennem az előírt jelentkezési kötelességnek eleget tenni. Mindenképp személyesen intézem, mert a TB kiskönyvet nem vették át az igényléskor, azt be kell vinnem. Sajnos történt egy baleset még december közepén, megcsúsztam és kifordult a jobb bokám. Néhány napig nem volt kellemes, aztán minimális lett a fájdalom. Január elején elmentem a sebészetre megnézetni az ismerősök unszolására. Behívtak, elmondtam mi történt, elküldtek röntgenre, készült három felvétel a bokámról különféle "pózokban". Visszahívtak, majd közölték, hogy a jobb bokaízületet alkotó csontokon fractura nem látható (a lábamat meg sem nézte a doki). Fizikai kíméletet és Cartidol gél használatát javasolt, kontrollvizsgálatra jelentkezzek panasz esetén. Mivel nem volt panasz, csak minimális fájdalom meg a duzzanat a külső bokacsont belső felén nem mentem vissza. Három héttel később elkezdett fájni folyamatosan, így visszamentem a sebészetre. Recepción bejelentkeztem, közölte a hölgy, hogy akinél voltam, délután rendel, máshoz tud küldeni. Behívtak, rögtön közölte a doktor úr, hogy ebbe nem akar belefolyni, nem az Ő betege vagyok. Ettől függetlenül megnézte a lábamat, majd közölte, hogy folytassam a korábbi kezelést. Panasz esetén pedig forduljak ahhoz az orvoshoz, akinél első alkalommal voltam. Ez meg is történt pár napra rá. Kérdezte, hogy mi a panasz, mondom folyamatosan fájni kezdett a bokám néhány napja, a duzzanat pedig (szerintem) semmi sem csökkent, mióta itt jártam három hete (a baleset bekövetkeztekor sem volt nagyobb szerintem, ami 6 hete volt). Kérdezte, hogy voltam-e fizioterápián. Mondom nem voltam, mivel a háziorvos nem tud beutalni, itt meg ugye nem jártam, mivel nem volt panasz, első alkalommal pedig nem küldött oda (a másik orvos meg "lerázott"). Leültettek, szabaddá tettem a lábam, majd rá kellett mutatnom, hol érzek fájdalmat (kb. 5 másodperc volt az egész). Beutalt fizioterápiára 10-10 ultrahang és soft laser kezelésre. Kértem még aznap időpontokat, holnap délelőtt lesz az első. Gondoltam kivárok a munkába állással, hátha rendbe jön a lábam, mire lejár a munkanélküli, már látom, hogy nem fog. Jelenleg egy hely van, ahova tudnék menni akár még egy hónap kihagyással is, de a próbaidő alatt napi bejelentéssel lennék foglalkoztatva. Ilyen esetben ugye a TB nincs rendezve. Mivel a kezelésekre el fogok járni, beletörődtem, hogy a február még munka nélkül fog eltelni (csak jöjjön helyre a lábam végre). Egyedül élek (vasárnap lejár az álláskeresési támogatásom), egyéb bevételem nincs. Van az aktív korúak ellátása (foglalkoztatást helyettesítő támogatás), ami 22800 Ft havonta és rendezik a TB-t is, aminek az igénybevétele bizonyos feltételekhez kötött. Nagy valószínűséggel a vagyonnyilatkozatnál megbuknék, mivel van a tulajdonomban gépjármű, aminek értéke a folyószámlámon levő kezelt összeggel együtt meghaladja a 800000 Ft-ot (három éve ennyi volt a "limit" úgy tudom, nem tudom ez változott-e azóta). A nyilatkozatban felhívják a figyelmet, hogy az ellátásra való jogosultság feltételeinek megállapítása érdekében a hatóság a megjelölt pénzforgalmi szolgáltató felé megkereséssel élhet a fizetési számlán kezelt összeg tekintetében. Mennyire szoktak ennek utána nézni? Nyilván nem szeretnék "rosszul" kijönni a dologból, mert gondolom nem valós adat megadásakor nem csak elutasítanák a kérelmet, hanem még meg is büntetnének. Így marad az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése a NAV felé, ami idén 9600 Ft havonta. A kérdésem az, hogy be kell jelentenem a NAV felé, hogy küldjenek csekket, vagy megteszik maguktól? Valamint az álláskeresési járadék lejártát követően pontosan meddig vagyok biztosítottnak tekinthető? A neten sokfélét olvasni (ez megállja a helyét), szeretnék tisztában lenni a dolgokkal...

Előre is köszönöm a segítséget!

(#25033) herdsman12 válasza karlkani (#25032) üzenetére


herdsman12
őstag

(#25034) biker


biker
nagyúr

Sziasztok, Maglód-Gyömrő-Ecser-XVIIker környéken FMH-val (cégtől cégnek) foglalkozó ügyvédet tudtok ajánlani? Olyat aki nem csak hirdeti honlapon, de aztán azzal kezdi, ja ha perre megy nem vállalom...
És nem nekem kell hónapokig basztatni, hogy ha már nem ment perre, és végrehajtható, akkor ugyan küldje már tovább végrehajtásra, mert kell a lé.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#25035) goodboy007


goodboy007
senior tag

Sziasztok,
Tegnap kaptam egy hivatalos levelet az újbudai önkormányzattól, amit ma tudtam átvenni.
Parkolásí bírság dec. 19-ről, 16300 Ft. Ezzel kapcsolatban:
1. Nem a jogosságát firtatom, elcsesztem, legközelebb jobban figyelek és be is ugrott az eset így a dátum alapján, de mikuláscsomagot én akkor nem kaptam. Felhívtam az ügyintézőt, aki azt mondta, hogy fel van töltve fénykép, amin szerepel, hogy a parkolóőr odarakta "biztos lefújta a szél" (szélcsendes nap volt, arra emlékszem) és megérti, de nincs lehetőség jogorvoslatra. Nyilván inkább 3500 Ft bünti, mint az ötszöröse, úgyhogy ez így vicc.

2. A másik dolog, hogy 1.24.-én adták fel a levelet és az van benne, hogy noha tegnap kézbesítették volna, ha itthon vagyok, idézem "...a kézbesítéstől számított 8 munkanapon belül befizetni szíveskedjen".
Ha ma vettem át, akkor a mai napot tekintik "kézbesítésnek" vagy a feladás napját? Átutaltam utána és elvileg onnantól is 8 munkanapba beleférek, de ez így nonszensz, hogy mivel a posta ilyen lassan hozta ki, ha nem fizetem be azonnal, csak mondjuk másnap, már ki is csúszom a nyolc napból.

Ahogy az is gusztustalan, hogy 2023-ban egy szaros e-mailt nem képesek küldeni Ügyfélkapun keresztül, tehát ha a mikuláscsomagot valójában oda sem rakják/elfújja a szél/valaki leszedi, akkor borítékolható, hogy az ötszörös összeget kell befizetni legközelebb is... Ez alapján minden nem fizető parkolóra rá lehet mondani, hogy "így jártál öreg".

Nem lehet ezeket a dolgokat megreklamálni, jelezni valahol, hogy ugyan mikor tetszenek már digitalizálódni és online értesítést küldeni?
N+1 probléma ebben az országban, de már kezdek besokallni ettől a bürokratikus balf.szkodástengertől, ami itt folyik.

[ Szerkesztve ]

"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007

(#25036) , válasza goodboy007 (#25035) üzenetére


,
addikt

A kézbesítés napja az átvétel napja, tehát amikor a postától átvette valaki. (Ha esetleg más vette át helyetted 2 nappal ezelőtt, akkor a 2 nappal ezelőtti naptól kell számítani a 8 napot.)

(#25037) JoinR válasza goodboy007 (#25035) üzenetére


JoinR
senior tag

Ez jól jöhet legközelebb. Sima parkolási bírságra lehet nem jó, azt nem tudom.

[ Szerkesztve ]

(#25038) herdsman12 válasza goodboy007 (#25035) üzenetére


herdsman12
őstag

Lassan regényt tudnék írni a szomszéd (hegyvidéki) és más budapesti parkolási társaságok trükkjeiről.
Egy alkalommal a harmadik napon vettem észre, hogy mindkét oldali ablaktörlő kar töve alá tették a bkv jegy méretűre összahajtogatott csomagot.
Benéztem a parkolási társasághoz és megmutatták a fotókat, szabályosan, a két lapát alatt volt lefotózva a két csomag. :))
Kb 10 éve is itt tartottunk, azóta sincs megoldás a értesítésre.
Itt olvasható az alapvető jogok biztosának a jelentése. [link]

(#25039) albiosz


albiosz
őstag

Sziasztok!

Közös képviselőket ki ellenőrzi? A település jegyzője esetleg?

(Tudom, váltsuk le stb. de nem megoldható)

(#25040) Đusty válasza JoinR (#25037) üzenetére


Đusty
addikt

A linken nincs semmi, mármint a link lnikjén.

(#25041) Kicker


Kicker
senior tag

Sziasztok, aki emlékszik még a passat garanciális problémára, annak röviden jelezném, a lízingcég egy ócska ajánlattal állt elő(elengedi a díjat, de az adókat nem, és a maradványértéket megnöveli-ami nekem az elszámolásnál bukó..).

Az autó elkészült, komplett motorfelújítás(szelepek, dugattyúk, tömítések stb), szervíz szerint ez kb nettó 1milla díj, amit ugye az importőri garancia fedez.
A gvh polgári peres eljárást javasol, ha akarok valamit, az ügyvéd még nem jelzett vissza, hogy egyáltalán érdemes-e szakmailag perelni.
Szóval decemberben lesz eladó autó, ha valakit érdekel :DDD

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

(#25042) herdsman12 válasza albiosz (#25039) üzenetére


herdsman12
őstag

Röviden a közgyűlés. A jegyző "csak" a törvényességi felügyeletet látja el.
2003. évi CXXXIII. törvény a társasházakról

(#25043) Atomgeszi válasza JoinR (#25037) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Alapból nincsen bent regisztrálva a telefonszámom? Tudom ezt valahol ellenőrizni?

(#25044) herdsman12 válasza Atomgeszi (#25043) üzenetére


herdsman12
őstag

Az ügyfélkapuba nincs regisztrált telefonszám, legalábbis a lekérhető személyiadat nyilvántartásban nincs rögzítve.
Ezt a kerékbilincs és elszállítás ellen használható telefonszámot a tulajdonos kérésére jegyzik be a gépjármű nyilvántartási rendszerbe.
Szerintem lekérdezni nem lehet, bár nem próbáltam.

(#25045) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Volna itt valaki, aki föld törvényekkel tisztában van és tudna nekem segíteni?

(#25046) vamosip


vamosip
tag

Mit tudok tenni, ha egy Magyaroszági Webshop nem teljesíti a megrendelésem?

Árukeresőn lévő webshopból rendeltem, átutaltam, kapam számlát, viszont azóta 2-3 hete semmi reakció, telefonon elérhetetlenek, emailre nem válaszolnak... később néztem, hogy az értékelések is hasonlókra panaszkodnak...

(#25047) b4lukapitany válasza Atomgeszi (#25045) üzenetére


b4lukapitany
tag

Konkrétan mi a kérdés?

(#25048) Viperator válasza vamosip (#25046) üzenetére


Viperator
őstag

Mind a kettőnek írtál? (Árukereső, webshopos cég) Én egyszer az Árukeresőn keresztül rendeltem valamit, eltelt néhány nap és semmi, a webshopos cégnek írtam emailt (mellékelve az Árukereső megrendelési levelével együtt) és azonnal reagáltak.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#25049) Atomgeszi válasza b4lukapitany (#25047) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Megorokoltem egy termőföldet, amin jelenleg 20 évnyi bérlet van. Ezen a szerződésen fix összeg van, ami már a megkötés pillanatában is kevesebb összeg volt, mint amennyiért a helyi tsz köt. Ez még hagyján, de a tsz belefoglalja az infláció követést. Ezen a szerződésen az sem van.

(#25050) vamosip válasza Viperator (#25048) üzenetére


vamosip
tag

Árukeresőnek nem találtam hol lehet írni.
Webshopnak írtam, válaszoltak, hogy küldik (ennek 2 hete), azóta írtam, hogy elállnék és kérem visszautalni a pénzem (~30e), vagy jogi útra terelem, de semmi. Fb-on is próbálkoztam, ígérték, hogy megnézik, de semmi válasz. Telefont nem veszik fel vagy ki van kapcsolva. Amúgy erről van szó: [link]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.