Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3051) bitpork válasza Cicero (#3050) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Alapl esetben nem az a kérdés h csinálsz-é képet, hanem h azzal mit kezdesz. Fotózhatsz, de nem publikálhatod az érintettet engedélye nélkül, illetve közszereplő arczát illik kitakarni.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#3052) Cicero válasza bitpork (#3051) üzenetére


Cicero
őstag

Tehát simán lefotózhat mondjuk egy strandon, vagy akár az utcán és viheti haza a képet majd recskázhat rá? Szociopatáknak áll a világ, basszameg.

Ha kitépem a kezéből és széttöröm minimum az sd kártyát, azért max mit kaphatok? Vagy ha orron is vágom?....

(#3053) bitpork válasza Cicero (#3052) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Ha jelzed neki h nem szeretnéd, akkor neki illik törölni. Sajnos a nyilvános helyen fotózásra jobb szabályozás nem létezik, illetve nem lehet, mert akkor a turisták sem fényképezhetnének.
Ha elveszed tőle a tulajdonát, akkor bizony lopsz. Ha viszont nem hajlandó törölni a képet, akkor nyugodtan hívhatsz hivatásost, de nem tarthatod a helyszínen jogkör híján. A törés asszem ptk 349, a tetlegesség meg még rosszabb..
Viszont ha feltűnsz valahol a neten az engedélyed nélkül akkor első körben írásban jelezni kell a megosztó felé h te vagy rajta és máris tüntesse el. Ha nem reagál, akkor perelhetsz.
Mi ruhakatalógussal jártunk így, kifizettük a fotóst meg a modellt (több száz ojró értékben) és egyszer csak Németországban láttuk viszont a képeinket. A hülyék nem tudták hogy a profi fényképező a sakát sorozatszámát is beleteszi a képbe...

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#3054) Cicero válasza bitpork (#3053) üzenetére


Cicero
őstag

Nővérem teljes hátán van egy egyébként gyönyörűen megkomponált tetoválás; múltkor ültünk egy turisták által sűrűn tűzdelt helyen. A szemem sarkából látom, hogy egy öreg ürge egy profi géppel lopólag hajolgat a nővérem felé, se kérdés se beszéd lekapta a hátát. Azt hittem, ott nyomban szétdurranok a dühtől, hogy egyes embereknek ilyenre van pofájuk. Számomra is hihetetlen, de nem rendeztem jelenetet, pedig a mai fejemmel minimum ráordítanék, hogy törölje.
Szemét beteg vénszar szatír.

Másik alkalom, pont a héten meg velem esett meg. Délelőtt- reggel fele ülök a pályaudvaron, épp házibuliból jöttem vidékről, teljesen kómásan. Erre odajön egy embernek is alig látszó nő, nézeget, méricskél - oké, elég egyedien öltözök, nadeés?- Hallom a kompakt gépének a shutter hangját - felénézek, ő zavartan másik irányba állítja a kamerát, mintha épp a tehervagont fényképezné. Erre elnézek a másik irányba, várok egy picit, megint hallom a hangot, marhagyors fejfordítás, hát nem épp felém néz a gépe lencséje?
De sajnos akkor sem szóltam semmit. Eléggé jámbor gyerek vagyok, és mindig utólag jutnak eszembe a dolgok...

[ Szerkesztve ]

(#3055) bitpork válasza Cicero (#3054) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Az ilyen esetben nyugodtan kikelhetsz magadból és megfenyegetheted rendőrrel, ha akarod. A telefonoddal csinálj egy jól használható fotót róla oszt bebattyogsz a rendőrségre és ha nagyon ráérsz és van pénzed, akkor feljelented.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#3056) Apollo17hu válasza bitpork (#3055) üzenetére


Apollo17hu
őstag

És ha nem járul hozzá, hogy képet készítsen róla? :D

(#3057) bitpork válasza Apollo17hu (#3056) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Ahhoz nagyon gyorsan kell futni :) Sajnos itthon nem tudom elképzelni hogy valaki meghallaná a tiltakozást :(

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#3058) bambano válasza Cicero (#3050) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

ez most változik vagy most fog változni. az új ptk változtatja ezeket a dolgokat.
a régi szerint két kritérium volt:
- ha valaki közszereplés céljából tartózkodik közterületen (tipikusan: politikai nagygyűlésen a szónok)
- vagy ha nem felismerhető

akkor lehetett róla engedély nélkül képet készíteni és közzétenni. a tetkó az érdekes kategória, mert személyiségi jogokat nem sért a tetkó fotózása, ha nincs rajta arc is, viszont egy bizonyos szinten túl a tetkó, mint műalkotás, ugyanúgy védett, mint a festmény.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3059) jerry311


jerry311
nagyúr

Tobb szem tobbet lat alapon...
Pls segitsetek milyen lehetosegeim vannak.

Evekkel ezelott edesanyam reven orokoltem kb 1/3-ot egy budapesti ingatlanbol (osztatlan kozos tulajdon, telek+haz).
A hazban 2 kulon lakas, egyikben nagyanyo, masikban nagynenem. Utobbiak par eve felujitottak azt a felet, ahova aztan nagynenem lanya be is koltozott, mert eppen nem volt alberlete. Szobeli megegyezes szuletett, hgoy a felujitas erteket lelakja, aztan fizet vagy elhuzza a csikot. Nem fizet, nem is koltozott el, de azt a lakreszt msotmar gyakorlatilag magukenak tekintik. Oda kulcsunk nincs, bemenni egyikunk sem tud. (gyakorlatilag a tulajdonosok 2/3-at kizarta onnan)
Kaptam most egy szep tertivevenyes levelet, hogy megvalna a tulajdoni hanyadatol irjak neki arajanlatot ha elni akarok az eloveteli jogommal.

Tulzottan nem felek a dologtol, mert az ingatlan arak lent vannak, lakast alig lehet eladni, nemhogy tulajdonreszt... Vagy meglesz olcson vagy nem jut penzhez mert senki sem veszi meg.

Erdekelne meg, hogy milyen lehetosegeink vannak az elmult 5-6 ev rendes elszamolasara. Eleg valoszinu hogy a felujitas koltsegeit mar tobbszorosen lelaktak. Ha csak az elozo berlo altal fizetett 60k HUF-fal szamolok akkor kb. 3.1M HUF amit 'lelaktak'. A felujitas utan lattuk a lakreszt ezert eros a gyanu, hogy az kb. csak 1.2-1.5M HUF volt.

Na kb. ennyi.
Elore is koszi.

(#3060) bitpork válasza jerry311 (#3059) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

A nagynénéd lánya milyen jogcímen zárja ki a tulajdonosokat? A levelet kitől kaptad? Hogy került a nagynénéd lányának a tulajdonába ha ti nem tudtok róla? Szerintem nagynénéddel kellene ezt lelevelezni, ha és amennyiben ő tulajdonos. A szóbeli megállapodás a tanúk végtelen száma miatt nem túl erős. Ha meg nincs írásban akkor sokat nem ér.
Volt valaha írásban megszólítva hogy a felújítás költségeiről számoljon be hogy a lakhatás és bérleti díj elszámolását meg lehessen csinálni?

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#3061) jerry311 válasza bitpork (#3060) üzenetére


jerry311
nagyúr

Bocs, felreerthetoen fogalmaztam. Nagynenem lanya nem tekint magaenak semmit, csak a nagynenem, aki a valosagban is 33% tulajdonos. Gyakorlatilag a felujitas elso percetol kezdve ugy gondolja, hogy a felujitas jogan a haz nagyobbik lakasa az ove lett hirtelen.

Egesz eddig csak szoban lett felszolitva altalunk (66%), hogy szamoljon el, de mar eldontott teny, hogy az ervenytelen* ajanlatteteli keresere valaszkent visszamegy a felszolitas irasbeli elszamoltasra is.

* ervenytelen, mert hianyos.

(#3062) bitpork válasza jerry311 (#3061) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Ha ti nem mondtatok le tulajdon hányadról a felújításért cserébe, akkor bebukta azt a pénzt. Írásban kérjétek tőle az eddigi lakhatás árát.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#3063) jerry311 válasza bitpork (#3062) üzenetére


jerry311
nagyúr

Senki sem mondott le tulajdoni hanyadrol, csak arrol volt szo, hogy felujitjak es cserebe x ideig ott lakik a lanya.

(#3064) Siriusb válasza bitpork (#3062) üzenetére


Siriusb
veterán

Jesszusom, bitpork, ez az avatár... Övön alul :DDD

(#3065) bitpork válasza Siriusb (#3064) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Há' tudna bántani egy ilyen cukor falatot bárki is...gondolkodtam h legyen- e szemüvege is a minősített súlyos testi sértés ellen :P

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#3066) walakii


walakii
tag

Sziasztok! Ha egy kezdő munkavállaló után még jár az adókedvezmény, de otthagyja a munkahelyét, a cég követelheti rajta ezt a támogatást mint kár? Illetve ha ugyanezzel a céggel problémás a munkaszerződés? A szerződés megnevezésén xy KFT KFT (2x szerepel rajta a KFT) a bélyegzőn pedig már csak xy KFT van, akkor az a szerződés érvénytelen?

"Az interneten található idézetekkel az a baj, hogy nem tudhatjuk kitől származnak" - József Attila

(#3067) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Van itt végrehajtásban nagyon jártas ember? Óriási sz@rba kerültem, mert nem akarnak az érdekeltségembe tartozó cégnek fizetni és gyk a megélhetésem lenullázódik ha nem találok ki vmit gyorsan.
Az a rövid kérdés h van e legális módja annak hogy egy cég tartozása fejében adott cég tulajdonát(konkrétan árú) megkapjuk úgy, hogy meg lehessen akadályozni a jogerőre emelkedés előtti fedezet elöli elvonást. Nemtom mennyire vagyok világos és összeszedett, mert most nagyon idegbeteg lettem.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#3068) bambano válasza walakii (#3066) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

Szerintem nem, mert semmi sem akadályozza meg a céget, hogy másik kedvezményezett munkavállalót vegyen fel.

A cég nevének elírása szerintem annyira nem gond, a bíróság azt vizsgálja ilyenkor, hogy mi volt a szerződők szándéka. Ha a szerződők szándéka a szerződés megkötése volt, dolgoztál is, fizetést is kaptál, akkor az a szerződés érvényes, jogvita esetén a bíróság kijavítja a nevet, oszt jónapot. másrészt meg ilyen jellegű hibákra csak a felfedezésétől számított pár napig lehetne hivatkozni.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3069) LuckyL válasza bitpork (#3067) üzenetére


LuckyL
őstag

erőszakkal nem foglalhatod le szerintem
ha nem együttműködőek akkor csak a jogi út marad
feltételezem nincs bankgaranciátok vagy hasonló biztosíték :(
ha elvonja a fedezetet fel lehet és kell is jelenteni egyébként, ezt esetleg ügyvéd tudná megmondani hogy mennyire van esély közbeavatkozni, ha feltételezhető hogy ilyen szándék van

cryptot minden termékemért elfogadom

(#3070) bitpork válasza LuckyL (#3069) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Pont az a baj h amíg születik valamilyen jogerős ítélet a jogi személy szabadon rendelkezik és folytathatja a tevékenységet. Ez alól egy kivétel van ha olyan súlyú büntető feljelentés születik.

Odáig jutottam az olvasásban hogy amennyiben büntető feljelentést teszünk nagy értékű csalás miatt, lehetőségünk van jelezni a nyomozó hatóságnak hogy létezik ellenérték, és mivel az összeg nagy, kérhetünk egy időszakos elidegenítést. Más kérdés h a nyomozó hatóság elfogadja-e a kérésünket. És nagy az összeg sajnos.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#3071) walakii válasza bambano (#3068) üzenetére


walakii
tag

Köszönöm a válaszod, időközben megoldódott az ügy.

"Az interneten található idézetekkel az a baj, hogy nem tudhatjuk kitől származnak" - József Attila

(#3072) szaszayanou válasza bitpork (#3070) üzenetére


szaszayanou
aktív tag

Éppen az ilyen problémák megoldására van a polgári perekben az ideiglenes intézkedés intézménye.

Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.

(#3073) aram01


aram01
nagyúr

srácok létezik olyan hogy valakinek úgy megy le a tárgyalása,(vádoltként) hogy nincs ügyvédje? se kirendelt se fogadott?Egyik haverom így kapott felfüggesztettet, tud ellene tenni valamit?

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#3074) szaszayanou válasza aram01 (#3073) üzenetére


szaszayanou
aktív tag

Létezik ilyen. Csak emiatt nincs értelme fellebbezni.

Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.

(#3075) aram01 válasza szaszayanou (#3074) üzenetére


aram01
nagyúr

bevitték a málnásba a gyereket,és már fel is lebbezet viszont a vádiratban nincs benne hogy lesz másodfok, létezik az?

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#3076) jerry311 válasza aram01 (#3075) üzenetére


jerry311
nagyúr

Másodfokra csak akkor megy az ügy, ha van fellebbezés.
Ha ez megvolt és jól csinálta (vagy az ügyvédje), akkor majd úgyis kap papírt róla.

(#3077) aram01 válasza jerry311 (#3076) üzenetére


aram01
nagyúr

kért fellebbezést, nem volt ügyvédje sem kirendelt sem fogadott

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#3078) bambano válasza aram01 (#3077) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

de nem fellebbezést kellett volna kérni, mert azt akkor kérnek, ha nem értenek egyet az elsőfok ítéletével és akkor másodfokra megy az ügy, ahol a bíró már csak azt vizsgálja, hogy ugyanazokból a kiinduló adatokból, amit az elsőfokon a bíró elé tártak, lehet-e más következtetésre jutni.

az eljárási szabályok megsértésére hivatkozva az eljárás megsemmisítését és megismétlését kellett volna kérvényeznie.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3079) aram01 válasza bambano (#3078) üzenetére


aram01
nagyúr

aham, és ezt másodfokon már nem tudja megtenni?

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#3080) VásRló


VásRló
tag

Sziasztok.
Ha van egy weboldalam, és a hatóság tudni akarja a weblapot használók számlaszámát, IP címeit, joga van elszedni őket?
Hogy védhetném ezt ki? Külföldi tárhellyel, vagy külföldi domain is kell? Vagy valami más?

[ Szerkesztve ]

(#3081) bambano válasza VásRló (#3080) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

igen, joga van.
leginkább sehogy, a külföldi tárhely csak ideig-óráig véd.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3082) bitpork válasza bambano (#3081) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Ez alól a kormányközi egyezmények hiánya v a precedensjog ami már pozitívan bírált el ilyen megtagadást jelenthet opciót. Sajnos ritkább mint a 6lábú fehér elefánt :(

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#3083) bambano válasza bitpork (#3082) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

semmilyen kivétel sincs, 2013. 07. 01-től kötelező az internet szolgáltatóknak olyan szűrőrendszert kiépíteni, amivel bármilyen oldalt le lehet tiltani. Ne legyenek illúzióink, amit letiltani le lehet, azt naplózni is lehet, tehát ha a szerveroldalt nem tudják eljárás alá vonni (elvitted egy banánköztársaságba), akkor a kliens oldalt fogják megnézni.

ráadásul nem is kell minden magyar isp-re rámászni (mert az elég sok van), hanem elég a nagy gerinchálózati szolgáltatókra és nemzetközi kijárattal rendelkező szolgáltatókra. úgyis tőlük vesz netet mindenki.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3084) bitpork válasza bambano (#3083) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Ez itthoni szabályozás, vpn meg proxy ellen nem véd. Tipikus példája az itthoni marhaságoknak , amikor erővel próbálnak meg mindent megoldani. A nyom(oz)ó hatóság meg csak jaó indokkal tudja ezt a személyes adatot kikérni ha jól tudom. Keressék meg szépen az adott ország társszervét, az majd kiküldi a levelet a tulaj képviselőjének, aki meg szól a tulajnak. Várják csak ki a sorukat :)
Azt azért hozzátenném h EUn belül sem virágzik a társszervek kommunikációja. Pl a NAV 2 éve kért adatot a volt cégünkről, büntetőügyet emlegetve, oszt még semmilyen választ nem kaptak se Dániából, se Romániából se Bolgáriából.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#3085) VásRló válasza bambano (#3083) üzenetére


VásRló
tag

Igen, de hiába nézik, ki nézegeti az oldalt, azt még nem tudják, ki mit csinált azon az oldalon.

(#3086) VásRló


VásRló
tag

Egyébként közületek ki van jól otthon ebben a webes jogi témában?

[ Szerkesztve ]

(#3087) bambano válasza bitpork (#3084) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

ha vpn-ről megy ki valaki, akkor a webszerver logja se sokat ér.

(#3086) VásRló: próbálom az isp körüli jogszabályokat nyomonkövetni, úgyhogy kérdezz, hátha valaki tudja.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3088) qdak


qdak
addikt

hello
ma kaptam 1 behajtási papirt
dr radics csaba végrehajtói iroda tol (dirket kisbetü)

mkb eurolising zrt
bognár péter györgy adós
eddig semmi közöm hozzá viszont
tét kerület 0682/1
17 hektár erdő
66AK
4.000.000.- ft végrehajtási ugyben
képző ingatlan na it már elvesztettem a fonalat meg az agyam is :o az ingatlant 1.6M re becsulte fel

a levél anyámnak érkezett pontosan

ez mi soha nem vettunk fel kölcsönt a kocsogot a radics csabat nem lehet elérni, ahogy utanna olvastam masnak se sikerült, ir még itt kilakoltatást stb
megprobálom beskennelni és rendesne elkuldeni :W

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#3089) Woodslave válasza qdak (#3088) üzenetére


Woodslave
nagyúr

ha te vagy az adós, akkor kicsit késő... :U Ha nem vettél át semmit eddig és most értesültél, és mondjuk az fmh kézbesítési vélelem folytán emelkedett jogerőre, akkor kézbesítési vélelem megdöntésével próbálkozhatsz.

ha te vagy és az anyukád vette át, akkor sanszos hogy a korábbit is, akkor nem marad más ha nem tartozol, a perújítás...

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#3090) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

http://totalcar.hu/tanacsok/autojogasz/2013/08/26/csaladon_beluli_baleset/

Most én vagyok a hülye vagy én vagyok a hülye? A fia elismerte. Az már büntető kategória. Akkor meg a család önmagának okozott kárt, amit a biztosító jogszerűen nem fizet. Vagy nem?

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#3091) jerry311 válasza bitpork (#3090) üzenetére


jerry311
nagyúr

Milyen bunteto kategoria?
Ne keverd a biztositos reszt a rendorsegivel!
Majd azt a rendorseg megoldja es szepen kiszbja ami jar.
A biztositos reszet meg szepen, tisztan megmagyarazza az Autojogasz. Melyik reszet nem erted?

(#3092) bambano válasza bitpork (#3090) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

igen, te vagy a hülye. egy koccanás mitől lenne büntető kategória? ha nem direkt okozta, akkor a biztosítónak fizetnie kell. a kockázatviselés autóra vonatkozik, függetlenül attól, hogy ki vezeti.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3093) qdak válasza Woodslave (#3089) üzenetére


qdak
addikt

köszi, közbe utánna jártam, azért kaptuk, mert közös tulajdonban lévő erdőnk 1 ik tulaja (örökölte a részt) neki van ez a hitele, elvileg a mi részunk nem felel felelhet érte, reméljuk.

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#3094) bambano válasza qdak (#3093) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

közös tulajdonra hogy raktak jelzálogot a tudtotok nélkül?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3095) jerry311 válasza bambano (#3094) üzenetére


jerry311
nagyúr

Nem jelzalog, 'csak' vegrehajtas.
Ha vegrehajtas folyik az ados ellen, akkor ott bizony felszamitjak az osszes vagyonat, a fel erdot is.

(#3096) qdak válasza bambano (#3094) üzenetére


qdak
addikt

gondolom csalással, ahogy kis hazankban szokas,,,
amugy nem tudom :(

jerry311 ha én nem vettem fel hitelt senkitol, akkor az enyémböl hogy vehetne el ? :F

[ Szerkesztve ]

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#3097) jerry311 válasza qdak (#3096) üzenetére


jerry311
nagyúr

:W :W :W
Nem a tiedet veszi el a vegrehajto, mert ahhoz semmi koze. :U
Tippelem hivatalbol ertesitenie kell az osszes tulajdonost, hogy az ingatlan egy resze vegrehajtas ala kerul.

(#3098) bambano válasza jerry311 (#3097) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

igazad lehet, közös tulajdon esetén a tulajdonostársakat elővételi jog illeti meg.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3099) qdak válasza jerry311 (#3097) üzenetére


qdak
addikt

én is igy gondoltam csak az ucso mondatod volt félreérthető ;)

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#3100) jerry311 válasza bambano (#3098) üzenetére


jerry311
nagyúr

Igen, de az eloveteli jog eseten a kesz szerzodesre lehet azt mondani, hogy kell vagy sem.(pont ez megy most koztem meg ket masik orokos kozt)

Tehat az nem mukodik, hogy masik tulajdonos ker egy ajanlatot toled vagy eledall egy ajanlattal, hogy 5 milla kell vagy nem? Aztan ha nemet mondasz akkor eladja masnak. Persze ha odajon es eladja 5millaert mert nekem tetszik az jo, de meg akkor is meg kell kerdezni a masik tualjdonosokat.
Ha 'kulso' vevo van, akkor a kesz szerzodesre bolithat ra, aki elovasarlasi joggal rendelkezik. Tehat ha en nem vettem meg 5 millioert es kesobb csak 3-ert tudja eladni Gipsz Jakabnak, akkor arra a szerzodesre az elovasarlasi joggal rendelkezok mndhatjak, hogy 'nekem igy jo, megveszem ezekkel a feltetelekkel'.
Ebben az esetben az elovasarlasi joggal elo szemely az eredeti vevo helyebe lep.
Nemtom vegrehajtas eseten hogy alakul, mert ugye ott elmeletileg arveres van. Elofordulhat, hogy az arveresen nyertes osszegre mondhatja az elovasarlasi joggal rendelkezo, hogy 'ennyiert nekem is kell'?

qdak
Fel erdot kepletesen kell erteni. Nem irtad hany tulajdonos van, igy abbol indultam ki, hogy ketto es 50-50%-ban osztozkodtok.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.