- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dni
őstag
válasz
zsero #103698 üzenetére
Az u6+ az okés, egy mennyezeti AP kell csak, de sajnos egy másikat csak falra tudok tenni, a harmadikat meg inkább csak asztalra, így kiesik tányér. Az U6 mesh 2x ennyi, a fali modellről meg nem is beszélve. A Swiss Army knife meg csak AC-s és 40e és ezekhez még poe tápfeladó sincs mint pl az Omadahoz volt.
-
zsero
aktív tag
U6+ 100 EUR bruttó németben
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/202922865_-unifi-u6-ubiquiti.htmlVagy 42k bruttó eMag-on:
https://www.emag.hu/ubiquiti-hcsatlakozasi-pontok-wi-fi-6-2x2-mimo-poe-u6/pd/D2G4JMYBM/ -
dni
őstag
Sziasztok,
egy családi házban van két TP-Link Omada 225-ös outdoor AP és egy 245-ös mennyezeti AP, a kontroller egy Syno NAS-on fut dockeren.
Gondolkozom egy TP-Link TL-R605 v2 router beszerzésén a jelenlegi TP-Link AX10 v1 helyett (ami csak routerként funkciónál) A hálózat általában 25-30 (vezetékes és wi-fi) eszköz van csúcsidőben, nagyrészt stabilan megy, de időnként egyes kliensek (pl netrádió) valamiért nem kapnak a DHCP szervertől IP-t. Érdekes módon ezt az AP újraindítása megoldja. Ezzel a hibával más is találkozott a TP-Link fórumai alapján. Az okát nem tudtam kideríteni gyér információk, idő hiányában router cserem, fw frissítések nem oldották meg az évek alatt, így simán csak minden éjjel újra indulnak az AP-k.Mennyire lehet stabil, jól használható a a TL-R605 v2 rotuer és omada felülete otthoni használatban, ha egy gigabites netet, pár tűzfal szabályt, esetleg wireguard vpn-t kellen kiszolgálnia a 30 kliens mellett?
Egy pillanatra elméláztam az Omada helyett a Unifi-ra áttérni, hátha az stabilabb (korábban az 5 év gari, kedvezőbb ár, gyorsabb elérhető átviteli sebesség okán választottam az Omada-t) lévén, hogy már van UCG-Ultra gateway ami kontroller és router is egyben, árban nem is vészes, viszont a nem mennyezeti WiFi 6-os ap-k elég borsos árúak, AC-st meg már kevésbé vennék.
Van aki már használat mind a két ököszisztémát? Ha igen mi a véleménye? -
odium
aktív tag
Sziasztok!
5G képes routert keresek, amellyel kiváltanám a jelenlegi telekomos, rézdrótos rendszert. Szempontok: friss hardver, stabilitás, megbízható gyártó. Okostévé, 3 mobil eszköz csatlakozna rá, akár egyszerre is. A wifi-nek nem kell jelerősnek lennie, max. egy válaszfalon kell, hogy átjusson, viszont szeretném ha a több eszközt minél jobban kiszolgálná. Árban max. 200000-ig mennék el, de nem baj ha alatta van.
Köszi!
-
válasz
zsero #103688 üzenetére
Sziasztok, a 2 db telekomos "Wifi Extra" mesh, avagy Kaon AR1344 eszköz mennyire ajánlott?
Tapasztalatokért a Telekom topikban nézz be.Jobban járok ha ugyanannyiért (64000 Ft) inkább Asus Mesh-t veszek?
IgenA Mesh úgy is wireless backbonenal menne, igazából mitől jobb a 2 db eszköz mint az 1 db + router? Annyi hogy folyékonyabb az ugrálás az AP-k között?
Mesh esetén van egységes hálózat kezelés és seamless roaming, ha nincsen egységes hálózatba szervezve az eszközök akkor az eszközök közötti váltások bizonytalanok lesznek, elsősorban a kliens eszköztől fog függni, hogy mikor vált. -
Blue meth
senior tag
válasz
Dr.NX #103683 üzenetére
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Panel lakás, 66nm■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
1 asztali gép kábelen, 3 mobiltelefon, 3 okostévé, a telefonok és a tévék is wifi 5■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
100 megabit
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Fogalmam sincs milyen árban vannak, én 9 éve azt hiszem 15 ezer körül vettem ezt, szóval nagyjából maximum 30 ezer, de inkább 15-25 ezer között
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Nincsen -
Ben.93
tag
válasz
Ben.93 #103689 üzenetére
ASUS RT-AX53U router vásárlás, olcsó ASUS RT-AX53U árak, Asus Router akciók (arukereso.hu)
Most inkább ezt néztem ki.
-
Ben.93
tag
Sziasztok! Routert szeretnék venni, de az eddigiekkel nem nagyon voltam megelégedve. Valamelyik tönkrement, a mostani meg gyenge... Xiaomi routereket nézegettem Xiaomi jelerősítővel, de lebeszéltek róla máshol. Teljesen amatőr vagyok ezen a téren.
Xiaomi AX3200 WiFi 6 vezeték nélküli router - eMAG.hu
Xiaomi Mi WiFi Range Extender Pro CE jelerősítő / repeater - eMAG.huEzeket néztem ki, mondjuk tényleg annyit tudok a routerekről, hogy van 2.4 meg 5 GHz, adja a jelet az eszközöknek, meg ha nem túl bonyolult, akkor be tudom állítani is
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Családi ház kb. 90m2 területre kellene, téglafalak.■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
1 laptop, 6 okostelefon/tab, 1 PC pedig Ethernet kábellel
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
310.67 Mbps/17.66 Mbps
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Max 25k-ra gondoltam, de lehet nagyon el vagyok tévedveKöszönök bármi segítő szavakat
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, a 2 db telekomos "Wifi Extra" mesh, avagy Kaon AR1344 eszköz mennyire ajánlott? Jobban járok ha ugyanannyiért (64000 Ft) inkább Asus Mesh-t veszek?
Illetve, ami milyen megoldás, hogy nem 2 db eszközt veszek, hanem 1 db komolyabb AP-t, amit simán repeaternek teszek fel, wireless backbone-nal. A Mesh úgy is wireless backbonenal menne, igazából mitől jobb a 2 db eszköz mint az 1 db + router? Annyi hogy folyékonyabb az ugrálás az AP-k között? -
válasz
CoroStar86 #103686 üzenetére
Igen, ez egy működő topológia, de ha a saját routered routerként működik, akkor dupla NAT-od kell. Kérdés, hogy ez indokolt-e Számodra.
Az Asusok tömeges tönkremeneteléről én még nem hallottam. A látókörömben nagy többségben vannak az Asusok, jelenleg úgy tíz-tizenkét darab, de nem volt még velük gond.
MaCS
-
CoroStar86
senior tag
válasz
BB9000 #103680 üzenetére
Egyébként jól gondolom a következőket?:
1. Alagsori router LAN2, 3, vagy 4-éből kábel be az új routerem WAN portjába
2. Ezután az alagsori router internetével csinálhatok teljesen saját nevű és jelszavú wifit a saját routeremmel
3. A saját routerem LAN portjaival pedig használhatom a netet vezetékesen isValahogy így képzeljem el?
Egyébként azért tartok az újabb Asus modellektől, mert több helyen olvastam, hogy 1-2 éven belül hajlamosak megadni magukat, teljesen alap használat mellett...
-
CoroStar86
senior tag
válasz
BB9000 #103680 üzenetére
Valójában itt az osztrák net sebességével nem vagyok tisztában. Annyi biztos, hogy az AP-k jelét pocsékul lehet fogni a lakásomban. Lemérem majd vezetéken a sebességet valamikor. Amúgy megpróbálom majd beüzemelni, legalább lássam, hogy be tudok-e egyáltalán állítani rajta mindent, ami kell a céljaimnak. Egyébként meggyőztél, ha minden faxa lesz és tényleg 1GB alatti a vezetékes net, veszek egyet az általad ajánlottból, a Pro megy vissza és spóroltam 100 öjrót. Köszi mindent!
-
Blue meth
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 100bit-es Digi vezetékes internet, ami belemegy egy wifis TP-Link WR1043N routerben. Ez lassan 10 éve kiszolgál, viszont az utóbbi 1-2 évben sokszor kihagy a wifi, telefonon, tv-n is, illetve nagy ritkán az asztali gépen is vezetékről. Az lenne a kérdésem, hogy ez már a router hibája lenne a kora miatt, vagy szolgáltató? Nem hinném, hogy ennyiszer akadozna a Diginél az internet. Egyébként panel lakásról van szó. Ha a router járja a végét, akkor ehhez az internethez, több vezeték nélküli eszközhöz (több telefon, több okostv) milyen routert ajánlanátok, hogy lazán elvigye a hálózatot? Előre is köszi a válaszokat!
-
BB9000
senior tag
válasz
CoroStar86 #103679 üzenetére
A RT-AX86U Pro-nak három fő területen van előnye az általam ajánlott két egyszerűbb routerrel szemben:
1./ 2,5 GBps -es a WAN portja.
2./ több memóriája van és gyorsabb a processzora.
3./ Nagyobb az elméleti maximális WiFi sávszélessége.
Az általad vázolt felhasználás során egyik előnyét se tudod kihasználni. Akkor lennének szükségesek ezek, ha
* lenne bárhol a felhasználási területen 2,5 GB-os net,
* kifejezetten nagy memória és/vagy processzorterheléssel járó alkalmazásokat is szeretnél futtatni rajta. (pl. torrent kliens, DLNA szerver, VPN szerver,stb igényel nagy erőforrásokat intenzív használat esetén.)
* A nagyobb WiFi sávszélesség jó dolog, de annak kihasználásához is olyan eszközök kellenek, amelyek képesek több csatorna összefogására. Nagyon hasznos még az AX5300 as WiFi egy mesh hálózat kialakításakor is, mert a routerek vezeték nélküli összekapcsolása esetén is marad elegendő szabad csatorna a többi WiFi eszköznek. Nálad nem lesz se mesh hálózat, se sok WiFi eszköz (a sok az a 30 db feletti, vagy pl 10 intenzív adatforgalmat bonyolító eszköznél több) , tehát nem fogod észrevenni a különbséget, nem csak "érzésre" nem lesz különbség, hanem mérni se lehet majd, szintetikus tesztekkel se! -
CoroStar86
senior tag
válasz
BB9000 #103677 üzenetére
Köszi a kimerítő választ! Azért, ha már megrendeltem, kipróbálom majd, egy hónapig vissza lehet küldeni, térítésmentesen. A helyzet azért is bonyolult kicsit, mert Magyarországi tartózkodásom esetére is ezt a routert használnám (vinném magammal), ott meg jó gyors az internet, továbbá sok az eszköz is.
-
BB9000
senior tag
válasz
CoroStar86 #103674 üzenetére
Értem. Azt nem írtad, hogy mekkora a maximális net sebessége az alagsori routernek, de feltételezem, hogy nem nagyobb 1 GBps-nél. Leírásodból azt olvasom ki, hogy nem a sebességhajhászás a cél, hanem a stabil elérés.
A vázolt feladatot bármelyik ASUS AX-es router-rel könnyedén meg lehet oldani, még a legolcsóbbal is!
A választáshoz kis segítség: A routerek használhatóságára nagy hatással van, hogy meddig kapnak firmware frissítéseket. Amikor már nem kapnak, az azt jelenti, hogy hetek-hónapok alatt elavul, és egyre könnyebben támadhatóvá válik maga az eszköz és ezáltal a hálózatodon lévő összes többi eszköz is. Az ASUS a frissítések szempontból jónak számít, mert a routerei megjelensétől számítva viszonylag sokáig javítgatja a firmware-t. És pont ez a kulcsa a választásnak!
Fentiek miatt az alábbi routerek közül javaslok választani:
ASUS TUF-AX3000 V2 - ez egy bevált típus, sokat eladtak belőle, várható hogy sokáig jönnek majd hozzá javítások. Legalábbis én várom, mert nekem is ilyen van.
ASUS RT-AX57
Tudásban az előzőhöz nagyon hasonló, kb 20%-kal olcsóbb, két évvel frissebb modell. Olyan friss, hogy még a WiKiDevi adatbázisában sem találtam meg. Személyes tapasztalatom nincs vele, de mégis merem ajánlani. -
baro32
aktív tag
válasz
KRISis #103668 üzenetére
Szia nem régen egy munkatársam is bele esett ebbe Vodafone othoni internet csomaggal rendelkezett 500-es csomaggal vett egy Xbox One S-et valami online játékkal játszik.
Aszt vette észre hogy folyamatosan akad le fagy a játék gondolta kevés lehet a net sebessége és mivel ő nem értett hozzá nagyobb csomagra váltott.
Jött is a szaki kapott új Modem-Routert a szolgáltatójától meg minden de az Xbox-on akkor sem lett nagyobb 220-230-as netnél és nem lett jobb a kapcsolat sem.
Ezek után felvette velem a kapcsolatot hogy tudnák e segíteni neki és így láthatatlanban mondtam neki hogy a szolgáltatói eszközök nem a legjobbak ezért vegyen egy saját routert.
Ő minél kevesebbet akart rákölteni és egy másik munkatársunk rábeszélte valami Mercury AC-1900 -ra mert neki az van és minden jó náluk.
Erre ő is rendelt egy ilyen router de evvel sem volt jó felhívta a szolgáltatóját hogy az Xbox -al nem tud játszani mert nincs meg a net sebessége , erre a szolgáltató megkérdezte hogy hogyan csatlakozik az eszközhöz az ő válasza WIFIna erre mondták neki ne is várjon többet mert a játékkonzol csak 250-es netet tud!
Dugja be a kábelt és próbálja úgy és láss csodát minden gondja elszált!
Ezt mind az ő elmondásai alapján írtam le neked SEGÍTSÉG SZÁNDÉKKAL! -
CoroStar86
senior tag
válasz
BB9000 #103659 üzenetére
Huhh, bonyolult kérdés... Egyszer már részleteztem régebben, de most leírom, pontosabban:
Adott egy kisebb társasház Ausztriában. Az alagsorban van egy router az internet-eléréssel. Abból egy kábel vezet egy switch-be. A switchből sok-sok kábel megy szét az egész házban, mindegyik egy-egy access point-hoz csatlakoztatva. Na most én magából a routerből húzok be a szobámba az ablakon keresztül egy kábelt, arra fogom dugni az Asust. Majd az Asus routeremmel a pincéből jövő internet használatával fogok csinálni egy saját wifi-t külön névvel, jelszóval, hogy csak én használhassam. Csak egyetlen szobában lesz használva a router (gondolom, a két méterre lévő klotyóig meg fürdőig elér a hatósugara
). Egyébként amihez lehet, kábellel fogok csatlakozni, igazából csak a tablethez meg a telefonhoz lesz használva a wifi része az Asusnak. Az újabb Asusokra egyébként elég sok a panasz, ezért választottam egy 2 éves típust, mert alapból egy megbízható márka, plusz a telefonos applikáció is jó pont. Véleményedet előre is köszi!
-
kpityu2
őstag
válasz
samycool87 #103670 üzenetére
A teljesítmény törvényileg van szabályozva, egy router nemigen tud lefedni ekkora területet a mai igények mellett. Mivel van egy AiMesh képes routered az a logikus, ha veszel mellé egy másik AiMesh képes eszközt és azzal terjeszted ki a lefedett zónát. Legolcsóbb az RT-AX52 utána az RT-AX53U és persze van feljebb.A drágább nem jelent számottevően nagyobb lefedettséget egy eszközt nézve.
-
kpityu2
őstag
válasz
KRISis #103668 üzenetére
Keress vissza itt Asus routerek
-
Tompika777
senior tag
válasz
samycool87 #103670 üzenetére
Próba után derül csak ki... Ami EU-s, az korlátozott sugárzási erősséggel bír, így az a valószínűbb, hogy nem biztos, hogy lenne előrelépés.
Vagy mesh rendszer, vagy ha mindenképpen egynél akarsz maradni, akkor esetleg egy nem EU-s Xiaomi. -
samycool87
csendes tag
Sziasztok,
a napokban vettem egy Asus AX57 routert, 2 falon dolgozóba simán átdobja az 500mbps netet, de az emeleten jelentősen gyengül a jel és a kertben is vannak olyan pontok ahol ledob a hálózatról. Kérdésem lenne, hogy egy AX4200 / AX59 vagy Archer AX73 mennyivel erősebb lefedettségben ha esetleg maradnék az single felállásnál. Nem tudom megérik-e a 10-20e Ft-os felárat.
Köszi -
KRISis
csendes újonc
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés lenne!
Ma vettem egy ASUS RT-AX53U routert.
Egy Xbox Series X-el használnám vezeték nélkül Dual Band-ben (amit tud kezelni a gép).
A routerre azt írja a doboz, hogy 802.11ac (5GHz) 867 Mbs-et tud, ami a játék konzol wifi szabványával egyezik.
A speedtestnél 5Ghz-en az 500 megás netből csak 220 jön ki úgy, hogy a gép a router mellett van (míg vezetékkel 605 mega!)Valamit félreértettem, és valóságban nem fogok tudni 867-es letöltési sebességből 500-at látni vezeték nélkül?
Mert a modem amit adott a szolgáltató, ugyanezt a sebességet tudta produkálni (Arris TG2492)! -
kpityu2
őstag
válasz
bringasisti #103665 üzenetére
-
Multibit
nagyúr
válasz
bringasisti #103663 üzenetére
Azért off, mert rossz topikban kérdezel.
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
bringasisti #103661 üzenetére
Milyen routert szeretnél venni?
-
bringasisti
őstag
válasz
bringasisti #103658 üzenetére
Miért off?
-
Csongi2015
tag
Sziasztok!Szép napot mindenkinek!A műhelyemben van lan kábel,laptopot szoktam rá kötni"Telekom 250mbit/s netem van" de most 2 db wifis kamerát szeretnék elhelyezni az udvar hátsó részébe.Valami router ajáljatok már nekem ami emberi áron van és a két kamerát rá tudnám csatlakoztatni a távolság kb 10-15 méter.A rendszer a következők szerint néz ki a központi egység telekom ebből megy 3 tv beltéri és egy kábel egy Tenda AC 10 routerbe arra van wifin csatlakoztatva telefonok laptop és kábelen egy pc és még innen jön a műhelybe egy kábel erre tennék még egy routert a kameráknak.
Köszönöm előre is!! -
BB9000
senior tag
válasz
CoroStar86 #103657 üzenetére
Routert felhasználáshoz választunk! A kedvezőnek tűnő ár ne tévesszen meg! Mi miatt tetszett meg neked az AX86U Pro ?
A legtöbb esetben két darab TUF AX3000 V2 vel (mesh-be kötve ) sokkal jobb lefedettséget lehet elérni, mint egy darab routerrel, árban pedig ugyanott vagy! Meggondolandó! -
bringasisti
őstag
Üdv. Vettem egy tp-link TL-MR100 routert. 35 Mbps stabilan a sávszéleség. Időnként ledob, és újra kell indítani, de van hogy a telefonon elég a Wi-Fi ki be kapcsolása. A készülék éjszakára ki van kapcsolva. Koszi
-
CoroStar86
senior tag
Sziasztok!
Igazából fórumos keresés alapján sok konkrétumot nem találtam, úgyhogy rákérdezek: Asus RT-AX86U Pro-ról mi a véleményetek? Valójában már berendeltem itt Ausztriában, átszámítva kb 72e Ft-ért (díjmentesen visszaküldhető). A normál verziót sokan szapulták, de a Pro? Előre is köszi a választ! -
válasz
Gubek-Einste #103651 üzenetére
köszi
-
válasz
BB9000 #103653 üzenetére
Egy jó ax Wi-Fi kapcsolatnál azért nincs már akkora különbség válaszidőben a kábeleshez képest, illetve sebességben még jobb is lehet, de tény, hogy ha minden befolyásoló tényezőt figyelembe veszünk, a legbiztosabb a vezetékes hálózat.
De a fentiekre, hogy nálunk mi a helyzet:
Telekom optika, 1000/1000 net, szolgáltatói ONT ax Wi-Fi képességgel, illetve a saját és céges laptopok is tudják.
Kábel: 947/947 Mbps, 2-2.5 ms válaszidő
ax Wi-Fi: 1000+ (1200+ is akár, pedig a laptop csak 2*2 MIMO, az ONT 4*4) Mbps, 3-3.5 ms válaszidő -
gilfoyle
őstag
Köszönöm a válaszokat mindhármatoknak.
Azt hittem ezek az új csodawifi szabványok már akár játékra is használhatóak, de sajnos nem.
Akkor marad a kábelezés. -
BB9000
senior tag
válasz
gilfoyle #103644 üzenetére
Ahogy a fórumtársak is jelezték, a WiFi semmilyen helyzetben nem lesz egyenértékű a kábeles nettel, mindig bőven alatta marad sebességben, megbízhatóságban.
A födém nagyon le tudja árnyékolni a WiFi jeleket. A routerek darabszámának, típusának és elhelyezésének helyi adottságokhoz igazodó megválasztásával az esetek nagy részében lehet elfogadható WiFi hálózatot építeni. Nálam sincs kábel az emelet és a földszint között. A két mesh képes routert (ASUS TUF-AX3000 V2 és AX-55) úgy helyeztem el, hogy a födém ne legyen köztük. Ezt nyilvánvalóan csak a feljáró közelében lehet elérni.
Van azonban egy dolog, amit WiFi-vel sehogy nem lehet jól megoldani !
Az online játékok egy részében a gyors válaszidő előnyhöz juttatja a játékosokat, azokkal szemben, akik lassabb válaszidejű net-eléréssel rendelkeznek. Az internet szolgáltató eszközéhez közvetlenül vezetékkel csatlakoztatott számítógépen mért válaszidőhöz képest a
WiFi hálózathoz kapcsolódó számítógépen a válaszidő értéke akár tízszeres is lehet! Ez a különbség egyes játékokat olyan nagy mértékben érinthet, ami a gyakorlatban a játszhatatlanságukhoz vezet. Szerencsére nem minden játék függ ennyire a jó minőségű (alacsony válaszidejű) internet eléréstől.
A mondanivalóm lényege: A WiFi és a "bőven alkalmas játékra" egy mondatba nem kerülhet! -
válasz
gilfoyle #103644 üzenetére
Létezik olyan wifi megoldás, ami a felső szintre stabil netet ad (bőven alkalmas játékra és emellett az IPTV is gond nélkül megy?
A wifi-s kapcsolat kiszámíthatatlan, nem lehet előre megmondani, hogy hogyan fog működni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy nálad milyen is lesz. Kábeles kapcsolatot kellene kiépíteni, az a biztos!Ilyen-olyan MESH, pl itt az Asus megoldását olvasom hogy jó, meg pl. a Telekomnak van az okoswifije.
A szolgáltatói eszközöket inkább kerülném, Asus AiMesh rendszere elég rugalmas, két darab AX57/TUF-AX3000v2/TUF-AX4200 megfelelő lehet hosszú távon. -
-
-
BitRider
senior tag
válasz
Shkiz0 #103646 üzenetére
Persze, hogy van spec oldala, de a táblázatba miért nem rakják be? Teljes káosz ez nekem. Főleg, hogy az initial firmware release alapján az AX52 sokkal újabb.
Nade mégis ez lesz, nem szórakozok tovább. A 3000 főleg fölösleges úgy, hogy a belső háló nem igazán számít.
-
gilfoyle
őstag
Költözés miatt szeretnék javaslatokat kérni a következőre:
A ház két szintes, a felső szintre jelenleg nem mennek kábelek, ill megy 2 koax - ezeket kihagynám a képletből.
Három szoba van az emeleten, kettőben lenne a gyerekek gépe, ezen menne on-line játék, esetleg később (4-5 év) IPTV, vagy ami akkor lesz. A harmadik szobába csak IPTV kell.
Telekom net, 1000/25, koaxon, ez a földszintre jön be, ott lesz valahol a végpont, stb... Ott is lesz IPTV meg PC, de annak lesz kábel.Létezik olyan wifi megoldás, ami a felső szintre stabil netet ad (bőven alkalmas játékra és emellett az IPTV is gond nélkül megy? Családi házas környék, nincsenek tele a csatornák.
Ilyen-olyan MESH, pl itt az Asus megoldását olvasom hogy jó, meg pl. a Telekomnak van az okoswifije.
Mit javasolnátok, ami tudja a fentieket stabilan? Összeget, típust stb nem szeretnék írni vagy ezt veszem vagy a villanyszerelőnek+festőnek fizetek... Valami jó kéne -
válasz
BitRider #103641 üzenetére
Én épp most fejeztem be egy ügyfelemnél 2db Asus RT-AX52 telepítését flippes környezetbe.
A 2db router Mesh üzemmódban működik, és az egyikre még IPTV is van akasztva, 2db pedig maradt a szolgáltatós eszközön. (a 3. azért nem mert nem volt már elég csatlakozási pont neki)
Pofon egyszerű volt beüzemelni, és eddig stabilnak tűnik 2-3 óra nyaggatás után is.
Próbáltuk wifi módban és ethernet backhaul módszerrel is mind a kettő esetén stabilnak mutatkozott. -
BitRider
senior tag
válasz
Tompika777 #103639 üzenetére
Az AX53-ra mindkettőt írják (OneMesh, EasyMesh). Viszonylag új darab.
Illetve a fentiek türében melyik lenne az ajánlott rendszer ASUS-ból?
1 gigabites nethez és sorba kötve, 3 nem túl kiterjedt épület-szintre. -
válasz
Gubek-Einste #103637 üzenetére
ez egy új építésű társasházi lakás, vasbeton oszlopokkal, tégla falakkal. az ac65p a beltereket tökéletesen lefedi, felteszem ezzel a másik routernek sem lesz problémája. egyedül az erkély az, ahol szakadozik. a kliens abban a helyiségben található, ahonnan az erkély nyílik, közvetlen rálátással, kb. 8-10 m távolságra. az erkélyajtó nagy felülete üveg.
kb. 15-20 wired és wireless eszköz van használatban.
net sebesség kb. ismeretlen/nem releváns. teamses videokonf menjen, ennyi. munkaidőben a gyerekek nincsenek otthon, ilyenkor a legnagyobb fogyasztó a feleségem, ha éppen youtubeozik. kifelé egy gigabit netes upc csomagom van.
jó lenne, ha 100e-ből megállna. ha nem, bizonyos dolgokról le tudok mondani. -
BitRider
senior tag
A TP-Link AX23 vagy AX53 képes arra, hogy láncba legyenek kötve a mesh miatt?
Illetve használható a második és harmadik egység is LAN leágazásra mindemellett, hogy asztali gépet és TV-t is rákössünk?
Ha nem, melyik készülék-trió javasolt erre? Nekem amúgy beváltak a TP-Link Mesh-ek, miközben több ASUS-szal megszívtam már, szóval maradnék a márkánál.
-
-
sziasztok,
egy kételemes mesh hálózat tagjaira kérnék tőletek javaslatot. a mostani asus rt-ac65p-t akarom lecserélni vele, hogy az erkélyre is jusson megfelelő erősségű wifi.
mesh "router":
legalább 4 gbites lan, 1 gbites wan port;
usb-n csatlakoztatható merevlemez;
torrent szerver, klienssel távvezérelhető (szigorúan *nix img-k fel és letöltésére);
ftp szerver, a fenti img-k átmásolására;
jó lenne ehhez távolról is hozzáférni, úgyhogy a megfelelő tűzfal, stb;
dual band wifi (a sebessége nem érdekel különösebben, amíg a teamses videókonfot ki tudja szolgálni);mesh "client" (gbites kábeles összeköttetése van a routerhez);
férjen el kis helyen (ez egy tv alatti előről-hátulról nyitott polcot jelent);
tudjon seamless roamingot mindkét sávon;
jó, ha van benne egy 4portos (gbit) buta switch is;ja és az egész üzemeltetéséhez lehetőség szerint ne kelljen egy komplett it részleg.
-
kpityu2
őstag
válasz
discrate #103628 üzenetére
2 db RT-AX52 az 36-37 ezer. Ha kivársz egy akciót olcsóbb is lehet. Az a +6-7 ezer bőven megéri, hogy rendes stabil lefedettséged lesz mindenhol a lakásban. RTAX53U(AX1800U) 21-24 ezer/db, abból is kettő kell. Ha akciózzák bemehet 40 alá a kettő. Mindenképpen úgy kalkulálj, hogy ethernet vezetékkel össze kell kötni a két egységet, hogy jól működjön a mesh. A topikösszefoglalóban(jobbra, fent) olvashatsz a lehetőségekről.
-
jeni
félisten
válasz
discrate #103628 üzenetére
ASUS RT-AX52 (AX1800) WiFi 6 router
kettő ilyen 36-ból meglenne-nem oly vészes az árazása így
[link]
feltéve ha biztosra szeretnél menni,de lehet az 1 router is elbírja a falat.
Asus AX - Wifi 6 is tud.
más márka esetén is, lehet 2-t egybe hozni olcsóbban,Tp-Link,Tenda.TP-link,D-Link,stb...A TP-Link menüjét nem szerettem. Az Asus többrétű és kezelhetőbb szerintem.
-
válasz
Gubek-Einste #103624 üzenetére
Rendben, köszi
-
discrate
aktív tag
Tenda routerem megadta magát, és szükségem lenne egy újra helyette.
Panel lakásba kellene, rögtön a bejárati ajtónál van egy nyitott kisszekrényben, onnan szórja a jelet a lakás többi részébe.
Szeretnék olyan megoldást, ami minél erősebb jelet sugároz, hogy átmenjen a legtúlsó szobába is (kb 8 m légvonal). Tudom, hogy a vasbeton falak rendesen akadályozzák a jeltovábbítást, TV-hez (Netflix) kell csak.
A lakás többi részében kábeles megoldást tudok alkalmazni. Munka miatt stabil net kell (DIGI, 1 gigas van jelenleg), ill. konzol használat.Kb 30e-t szánok rá.
Asus-t javasolták, ebben árkategóriában tudtok-e ajánlani megbízható típust? ASUS RT-AX57 Router megfelelő lehet?
Vagy ezzel van valakinek tapasztalata? TP-Link Deco M4 (2-Pack) Router -
-
Sziasztok,
TP Link HC220-G5 típusú routerről tud valaki valamit?Szolgáltatótól lehetne kihozni hosszabbítás mellé, érdemes vele foglalkozni? Keresgéltem teszteket, de konkrétan egy darabot sem találok. (ez mondjuk már nem túl bíztató)
Most egy RT-N18U van, nagyjából el vagyok vele, de a ház némely pontján nem túl acélos a jel, netnél meg most jár le a hűség, aztán láttam, hogy van egy ilyen mesh router.
Vagy hagyjam a bánatba, és ha ilyet akarok, vegyek valami olyan típust, amiról infót is találni?
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103620 üzenetére
köszi szépen!
cigam: köszi, megnézem azokat az opciókat is! -
válasz
Gubek-Einste #103619 üzenetére
Ha csak pár kamera képét kell streamelnie, arra elég ez is.
kalapacsolok
powerline adaper, amelyikben Wifi is van, vagy rádugsz egy AP-t. -
válasz
kalapacsolok #103616 üzenetére
Ha veszek egy ugyanilyen wifit, ez az aimesh rendszer ugyanazt fogja tudni lényegében, mintha vennék egy kifejezetten mesh wifit?
Igen mivel az AiMesh egy "kifejezetten mesh wifi".Nem tudok kábelt vinni máshova, szóval a másik wifi is wifit keresztül kapná a netet. Ilyenkor is feleződik a sebesség, mint egy wifirepeater esetén?
Igen mivel ugyan úgy wifi-n meg a teljes forgalom. -
-
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Van egy ASUS RT-AX58U wifim. Azt írja, támogatja az ASUS AiMesh WiFi System-et. Régi házban lakom, egy szintes, egyes szobákba nem ér el vagy nagyon gyenge a wifi. Ha veszek egy ugyanilyen wifit, ez az aimesh rendszer ugyanazt fogja tudni lényegében, mintha vennék egy kifejezetten mesh wifit? Nem tudok kábelt vinni máshova, szóval a másik wifi is wifit keresztül kapná a netet. Ilyenkor is feleződik a sebesség, mint egy wifirepeater esetén?
-
apholyon
aktív tag
válasz
yanna #103614 üzenetére
Félreértés ne essék, megfogadom a tanácsot, hiszen ezért is kérdezek, mert én nem értek hozzá. Csak nem szívesen adnék ki kétszer annyi pénzt érte, ha hasonló az eredmény.
Amit nem írtam le, hogy egy borsodi faluban lesz felszerelve, ahol kétséges a folyamatos térerő is (illetve jobbára csak reménykedem benne, hogy azért annyi lesz, hogy a kamerákat nézni lehessen és a felvétel folyamatos legyen).
-
apholyon
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103600 üzenetére
MR6400 nagyon gagyi? Elvileg ez is SIM-es, MR600-hoz képest majdnem féláron van, de specifikáció alapján nem látok nagy különbséget...
-
bpmcwap
senior tag
-
Magi
tag
Sziasztok,
Lszi segítsetek. Első kérdésem hogy lehet a fórumon keresni
? (Tuti volt már téma a 2. kérdésem...
)
A másik pedig, hogy tudnátok javasolni ASUS AX58U router mellé Mesh-es WIFI6 extendert LAN csatlakozással?
Csak ezeket a drága ZenWifi cuccokat látom, ami ráadásul nekem nem is praktikus (jobb lenne ha simán egyből a konnektorba tudnám dugni...)
Előre is köszönöm.Sziasztok
-
törölt tag
válasz
roti86 #103609 üzenetére
Bocsánat, rossz modellre kerestem rá (BE3600). De így se lesz rá support, szóval összességében nem tévedtem, XIMR patcher sem fut rajta.
Airoha, mint gyártóról életemben nem hallottam.
-
roti86
őstag
válasz
#34406211 #103608 üzenetére
Az SOC nem IPQ53xx, de attól még valószínű nem lesz rá OpenWrt:
Xiaomi BE5000 (RD18) • BE5000 Wi- Fi 7 Mesh Router
MediaTek MT7991AV/MT7976CN, FL860 (688/4323Mbps)
CPU: Airoha AN7563PT 2x @1.0GHz (6nm), 128/512MB
RAM: ESMT M15T4G16256A (512MB), Flash: 128MB
WLAN: MediaTek MT7 991AV/ MT7976CN, 2T2R/3T3R
LAN: Airoha (EcoNet) EN8811HN (2.5G) + 3x 1GbE LANIoT support
IPTV, WPA3, OFDMA
Xrange2.0
Wireless throughput - up to 5011 Mbps
WAN - 2.5 Gigabit Ethernet port
Memory : RAM 512 MB, Flash 128 MB2.4G Wi-Fi: 2X2 (theoretical maximum speed up to 688 Mbps)
5G Wi-Fi: 3X3 160 MHz (theoretical maximum speed up to 4323 Mbps) -
Capella
senior tag
-
BB9000
senior tag
Ez a Xiaomi BE5000 mennyire életképes modell? Nemrég jelent meg. A specifikációja és az ára szimpatikus. Létezik hozzá angol nyelvű firmware? Ha most nincs, akkor várható, hogy csinálnak hozzá?
-
apholyon
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103600 üzenetére
-
válasz
Gubek-Einste #103601 üzenetére
Akkor marad az Asus.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest