Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
laca500
üzenetére
Nemregen volt szo az Asztali mediaplayeres topikban, hogy az ASUS lejatszok halozati kezelese mennyire gyenge, igy a routert csak emiatt lecserelni felesleges.
Lehet, hogy nalad is ehhez hasonlo problema van.
-
laca500
aktív tag
Sziasztok.
Jelenleg egy 1043ND ruoterem van. 1 laptop, egy telefon wifin, 1 asus media player, egy xbox és egy Pc kábelesen van rákötve.
Az lenne a gondom, hogy ha a playerrel egy nagyobb bitrátájú filmet akarok lejátszani, akkor nagyon elkezd akadozni a lejátszás. Ugyanezt a filmet usb-n keresztül tökéletesen viszi. Elképzelhető, hogy a router nem bírja kiszolgálni? Érdekes, hogy a 80/25-ös diginettel a torrent max sebességen működik. Érdemes lecserélnem valami újabb routerre amivel ez a probléma orvosolható? Mit ajánlotok, melyiket érdemes megvenni? -
krealon
veterán
válasz
schulc99
üzenetére
"Az én esetemben a router 2 M magassan van az elöszobában
(3 szoba, 78m2) 4 emeletes panel 1. 2. emelet.
Egy Samsung lcd tv és 2 mobil van rajta.
A felettünk lévő lakásban is van wifi jel csak éppen gyenge és ott van használva a 2 tablet (Prestigo)."A tabletek (a fizikai korlataik miatt) meglehetosen vacak WiFi kepessegekkel rendelkeznek.
"Ha kicserélem az egyik 5 dBi antennát egy 8 dBi antennára akkor elérhetem, hogy a fenti lakásban jobb legyen a wifi jel?"
Vagy mindkettot, vagy egyiket sem. Nem fuggetlen a 2 antenna egymastol.
A 8dBi-s antenna az antennarudra meroleges sik kozelebe fokuszalja a radiohullamokat.
Ha fuggolegesen all az antenna, akkor vizszintesen novekszik a hatotav, fuggolegesen csokken.A panelhazak fodemje vasbetonbol keszul, amin a radiohullamok nem nagyon jutnak at.
elkepzelheto, hogy a masik szinten a az ablakokon keresztul a szomszed hazrol visszaverodo hullamokat fogod, ez esetben javitana a fuggolegesen allo nagyobb nyeresegu antenna, viszont nagyobb korzetben zavarnad a WiFi csatornat.
Ha e-miatt a szomszedok is nagyobb antennat tesznek fel, akkor kialakul a kaosz es senki sem WiFi-zni a zaj miatt.
"Ha jól értem az 5 dBi antenna szélesebb sávban, de kisebb hatókörben sugároz."
A sav kifejezest a frekvencia-tartomanyokra szokas hasznalni, szerintem te a terszog kifejezesre gondoltal, mivel a botantennak korkorosen (az antennarud korul korszimmetrikusan) sigaroznak es a korabban linkelt kep ennek a metszetet mutatja.
"Ha mind a két antennát lecserélem akkor viszont romlik a router közvetlen környezetben lévő eszközök jel erősége."
Csak azoknak az eszkozoknek romlik, amelyik kivul esik a sugarnyalabon.
"Egy antenna cseréjével elérhetem amit szeretnék?"
Valoszinuleg nem, de csak a proba adhat biztos valaszt.
"Vagy ez teljesen zsákba macska a környezeti viszonyok miatt."
A vasbeton szerkezetek miatt keves eselyed van az egy darab eszkozzel valo megvalositasra.
Egy hasonlattal elve: olyan mintha egy hangszigetelt szobafalon keresztul szeretnel tarsalogni valakivel es ehhez oriasi erositovel szerelkeznel fel. Ugyanakkor egy egyszeru walkie-talkie megoldana a dolgot.
Esetunkben a kabelezes (UTP) es egy masik AccessPoint a masik szinten lenne a walkie-talkie. -
válasz
DEJVID
üzenetére
Vegyél egy sima wifi router és tedd AP/Switch módba.
-
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Barátnőmnél iptv van, de a modem routerének jele már alig ér el a szobába. Bőven elég lenne egy olyan minimalista cucc, amin csak egy wan csatlakozó van meg egy antenna. Létezik ilyen? Hogy kéne keressem? -
-
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Felraktam ezt a Merlin-féle fw-t, kíváncsi leszek (köszi a tippet).
Tetszik, hogy minden beállítás megmaradt, nem kellett újrakonfigolnom. Amúgy egy gyári beállítások visszaállítása kell ilyenkor, vagy nincs jelentősége? -
Mittu88
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Riszpekt, köszi a választ

-
schulc99
aktív tag
válasz
krealon
üzenetére
Köszi a választ.
Az én esetemben a router 2 M magassan van az elöszobában
(3 szoba, 78m2) 4 emeletes panel 1. 2. emelet.
Egy Samsung lcd tv és 2 mobil van rajta.
A felettünk lévő lakásban is van wifi jel csak éppen gyenge és ott van használva a 2 tablet (Prestigo).
Ha kicserélem az egyik 5 dBi antennát egy 8 dBi antennára akkor elérhetem, hogy a fenti lakásban jobb legyen a wifi jel?
Ha jól értem az 5 dBi antenna szélesebb sávban, de kisebb hatókörben sugároz.
A 8 dBi antennával szükebb sávban, de nagyobb hatókörben sugározna a router.
Ha mind a két antennát lecserélem akkor viszont romlik a router közvetlen környezetben lévő eszközök jel erősége.Egy antenna cseréjével elérhetem amit szeretnék?
Vagy ez teljesen zsákba macska a környezeti viszonyok miatt. -
bigrock
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Vadul olvasom már a fórumát, hátha sikerül valamit megérteni a 3rd party firmware-k lelkivilágáról... -
-
-
válasz
Mittu88
üzenetére
Mostanság már szinte csak TP-Link-et és Asus-t szoktunk ajánlani mert a többi gyártó nem igen jeleskedik minden igényt kielégítő típus piacra dobásában.
Az általad felsorolt gyártókról:
Netgear: alsós típusa nincs, középből csak a 3500Lv2, felette 3700.
D-Link: az újabbakra elég sok a panasz
Cisco: ha Linksys-re gondolsz akkor már a Belkin tulajdonában van, a legutolsó EA szériás típusok nem sikerültek jól, nem is voltak ajánlottak
Belkin: nem ajánlott, sok baj volt és van is vele
Buffalo: nincs tapasztalat vele -
válasz
painkillerx
üzenetére
Vegyél egy D-Link 360R T1E modemet és egy TP-Link 841ND v8 vagy Asus N12 D1 router-t. A modemre mehet egyből dchard fórumtárs által készített firmware.
-
-
Hát pedig szerintem is erősen ajánlott lenne megpróbálni! Bár én köztudottan Tomato párti vagyok, de ha Te nem akarsz homlokegyenest új irányt venni, akkor első körben megpróbálhatod a Merlin féle ASUS-Wrt fw-t! Csak ezt (itt) kevesebben használják, így nehezebb hozzá supportot találni! Ha belevágsz, továbbiakat inkább a topikjába írjuk, hogy ne offoljunk ezzel itt!
-
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem, valahogy nem szimpatikusak a "házi" firmware-ek, jobban bíznék a gyáriban.
De ezek után lehet hogy kénytelen leszek ráfanyalodni, vagy adhatom el, és vehetek helyette mást... -
-
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Úgy tűnik, nem rebootol (legalábbis viszonylag gyorsan visszaáll a kapcsolat). Router uptime 0-ról indul.
Legújabb gyári firmware van rajta. Digi LAN (80 Mbit), modem nélkül. -
-
Egon
nagyúr
válasz
Mittu88
üzenetére
Az a gond, hogy az én routerem még nincs egy éves, így nem igazán kóser hogy ilyeneket csinál...

Először azt hittem, a szolgáltatónál van valami gebasz, és azért dobál le, de tegnap is meg ma is pont filmet néztek a gyerekek a NAS-ról, és amikor a netről ledobott, a NAS és a médialejátszó között is megszűnt a kapcsolat, ergo a routerrel lesz valami gond...
Ilyen tünetekkel még vissza se vihetem garanciás javításra/cserére, mert elhajtanak a búsba... 
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Van egy elég régi TP-LINK routerem és mostanában rengetegszer történik, hogy ledob a hálózatról (vezetékesről), miközben wifi van. Sőt az is előfordul, hogy az egyik hálózaton lévő gépet ledobja, a másikon van net, és a wifi is megy. Olyan is volt, hogy wifi nem ment, a többi meg fain volt.
Ergo a márkában nem bízok már nagyon, de most nagy akciók vannak (ahogy elnézem), úgyhogy érdemes lenne beruházni egybe.
Szóval a kérdésem, hogy melyik márkák az elismertek? NetGear milyen? D-Link? Cisco? Belkin? Buffalo?Üdv,
Ádámp.s.: Egon: ugyanígy vagyok a TP-Link tl-wr740n-essel.
-
Egon
nagyúr
Lassan ott tartok, hogy kivágom az Asus RT-N16-ot az ablakon.
Ajánljatok nekem egy ennél megbízhatóbb wireless router-t (n-es wifi és gigabites portok kellenek), ami nem bontja naponta a kapcsolatot, mind a wan mind a lan szekcióban...
-
krealon
veterán
válasz
schulc99
üzenetére
A nagyobb nyeresegu antenna fokuszalja a radiohullamokat.
Igy nez ki a korsugarzok hatosugaranak metszeti kepe:
Tehat azokon az eszkozokon javul a vetel, amelyek a nyalabba esnek, a tobbi helyen viszont romlik elvileg. Persze belteren szerephez jut a kulonbozo targyakrol torteno visszaverodes (reflexio).
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Van egy TP LINK 841 ND routerem.
Érdemes az antennáit lecserélni 8 dBi antennára?
Tablet vásárlása miatt kéne az erősebb és stabilabb jel.Pár helyen azt írják hogy semmit nem vettek észre az antenna kicserélése után ezért érdekelne a hozzáértők véleménye.
Panelban van használva a router ha ez számít valamit.
Köszönöm.

-
Multibit
nagyúr
Asus RT-AC68U (800 MHz-es CPU), Netgear R7000 (1 GHz-es CPU)
Ezek ma a legerősebb home routerek, ha jól tudom. Az a baj, hogy még ezekkel sem mehetsz biztosra (minden kütyüt ki lehet akasztani, szándék kérdése a dolog). Ha pedig valaki kiad egy vagyont valamelyikért, és mégsem működik úgy, ahogy szeretné, lehet rágni a kefét
-
painkillerx
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mostani egy D-Link dsl-2641r
Értem hogy nem a legjobb megoldás, de kb. 8 éve így van megoldva, semmi extra nem kell ide, se 3rd party firmware, csakis a wifi a gyengepontja nálunk.
Megjegyezném hogy egyszer volt kölcsönbe egy ZyXEL P-2612HNU-F3
Azt írják 2x2dbi antenna, és látványos javulás volt a "wifi halott" szobában.
-
Lajkó
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tudnál(tok) esetleg egy vagy több pontos típust is említeni?

-
evitiguF
senior tag
Lejárt a szerkesztési időm. Annyi infó még, hogy ha a netet a gépem közvetlen a Speedporttól kapja, akkor az említett hiba megszűnik, tehát vagy a router hardveresen, vagy a routeren valamilyen beállítás okozhatja a hibát.
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
Szakiktól, hozzáértőktől várok segítséget, javaslatot.
Napokban cserélt készülék a T, kaptam egy Speedport W 724V Type Ci-t. Ezen van 3db IPTV + negyedik csatlakozáson egy TP-Link WR841N v6/v7 típusú router. A net 33/6-os. Lehetséges az, hogy a router nem tudja ezt a netet megfelelően kezelni?
A hibajelenség az, hogy ha netezem, az oldalak elérése nehézkessé válik, chrome-ot használok, bal alsó sarokban üzenet: kapcsolódás a szerverhez... és csak tölt, tölt, és vagy csak nagyon lassan tölti be az oldalt, vagy be sem tölti, hanem kiírja, hogy hoppá ... mindeközben torrentnél nem mutat semmiféle problémát, megfelelő sebességgel tölt fel/le, bár néha ott is történik visszaesés, mintha ugrálna a dolog.
Most megpróbáltam elérni a TP-Link felületét, 192.168.0.1 és http://tplinklogin.net is kiadja a belépési ablakot, majd utána üres az egész, "A szerver visszautasította a kapcsolatot" felirattal.
A routerrel lehet gond, vagy ez valami beállítási probléma lehet?
ma reggel frissítettem a routeren firmware-t, de minden rendben zajlott, leírtak szerint csináltam végig, és utána rendesen volt net is, kb 2órán keresztül, majd jött ez a probléma, ami jelenleg is fenn áll. -
BenJoe80
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Bocsi - mar megyek is.
-
Süvi
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm
-
válasz
hadogabi1
üzenetére
Nem nagyon éri meg mert a különbség a három említett típus között mindösszesen a wifi sebességben van, 300 vs 450, de elég kevés és drága adapter van amely támogatja 450-es link sebességet.
Szerintem elég egy 3600 is, ezzel már bármelyik csomag kihasználható, kábelen mindenképpen. -
-
Multibit
nagyúr
Tisztázzunk valamit! A "Dual Band" wifi-re vonatkozik. Ugye nem akarsz filmet nézni (főleg FHD filmeket) és torrentezni egyszerre wifi-n? A routert elsősorban routernek kéne használni, nem NAS-nak! Ha mindenképpen NAS-funkciókat akarsz ráerőltetni, akkor erős (drága) routerre van szükséged. Ezen kívül fontos, hogy dróton gyötörd video-streammel és torrenttel, mert wifi-n hamar összeomlik a nagy és párhuzamos terheléstől. De ha csak divx-et nézel és egy-két torrent futkos visszafogottan, akár még működhet is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hadogabi1
senior tag
Sziasztok na elegem lett a wr340gd-ből. Persze tudom nem mai darab és hogy mennyire gagyinak is számít a maga kategóriájában. Meguntam hogy folyton ledobál max letöltésnél ha sok torrent fut egyszerre kidobál néha. Mostanában már ha nem megy a letöltés úgy is szakad a mobillal másik géppel wifin. Na eljött az új vásárlás ideje amit néztem 3600-4300-4900 -as router nagyjából egy árkategória 16-20-23. Amire használnám 1 lakásban a saját gépem ez letöltés game hétköznapi felhasználás. 2 laptop és 3 telefon. Ne akadjon ne dobáljon le stb. Persze tudom hogy korlátoznom kellene a torrentben a letöltést és akkor nem dobálna le olyan sűrűn de amúgy is vágyok az újra. Esélyesnek tűnik a 4900-as mert a jövőre is gondolok. Költözés előtt állok most digi van itthon az új helyen csak upc lesz de még nem tudom melyik csomag. Várom az ötleteket valamint hogy mennyire éri meg azt a plusz 5-6 k felárat a 4900-as. Köszi előre is. Üdv.
-
Lajkó
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Természetesen nem akarok fps-t játszani, miközben fut a torrent. :-)
De a stream + online game, vagy a stream + torrentezés párost illene neki tudni, ha már egyszerre két sávon kommunikálni! Nemde ?
Vagy ez az egész nagy dual-channel mese? Vagy a párosok amiket felsoroltam nem kényszeríthetőek más csatornán való kommunikációra? -
válasz
painkillerx
üzenetére
Mi a mostani eszköz?
Nem ajánljuk itt a fórumon a modem-router-ek használatát mivel jóval több a hiba és kevesebb a beállítási lehetőség, plusz ha tönkre megy akkor egyszerre két funkciót ellátó eszköz esik ki a szolgálatból. Ha más technológiájú netre váltasz akkor nem vagy csak korlátozottan használható. Nincs vagy csak nagyon korlátozott mértékben rájuk 3rd party firmware.
Sokkal jobb a különálló modem és router használata, mindig ezt a megoldást szoktuk itt a fórumon ajánlani. -
Amiket felsoroltál arra jó lesz a TP-Link 3600 de film stream-elés és a torrent-ezés router-re kötött vinyóról egyszerre nem biztos, hogy működni fog, lehet, hogy nem lesz elég a router erőforrása. Ha még FPS-t is akarsz játszani ezalatt akkor ne számíts alacsony pingre.
Nem tudom, hogy miért lenne kifutó termék. -
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Korabban segitseget kertem az ugyben, hogy hogyan lehetne a wireless modem jelet eljutatni a szomszedba (tavolsag kb. 30m ill. ket fal). Na ugy nez ki, hogy ez a problema megoldodott, de van egy masik.
A wirless modemhez routerhez (Belkin N+ F5D8635-4 v1) vettem egy wirless range extendert (TP-LINK TL-WA730RE) amivel sikerult is azt megoldani, hogy az extendere kapcsolt ADSL kabellel online mukodjon a ket asztali PC-m. Igy nez ki a felallas:
INETRNET - BELKIN N+ modem - TL-WA730RE - ADSL kabel egy TL741ND router - ADSL kabellel ket PC
Mukodik is minden szepen, de kozben akadt egy kis bibi. A modemre (Belkin N+) csatlakozna wirless egy laptop is, de nem tud. Ha az extender aktiv, akkor a laptop nem tud csatlakozni. Ha lekapcsolom, az extendert, akkor egybol tud kapcsolodni a laptop. Kiprobaltam, kabellel az extenderrol a laptop tud kapcsolodni a nethez folyamatosan, de wirless csak akkor, ha az extender le van kapcsolva. Eleg egy ujrainditas a laptopnak es mar nem is tud kapcsolodni.
Milyen beallitassal lehet ezt a problemat kikuszobolni?
Jelen esetben minden IP cim autamitukas osztodik ki minden gepen.
A segitseget elore is koszonom!
-
BRIKLY
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Értem.Mondjuk én eddig abban a tévhitben éltem,hogy minél több antenna van rajta,annál erősebb a jel.

Az,hogy a határait súrolja még nem gond,javarészt úgyis az asztali gépet használom,ami kábelen kap netet.De persze azért a laptopon se 20 megát kapjak,ha már 60-as net van..
De van még egy kis időm gondolkodni,addig viszont akkor megkérdezném mi is az a MIMO.

-
válasz
BRIKLY
üzenetére
Erre senki nem fog tudni garanciát adni neked! Alap esetben minden router azonos Magyar, és EU szabványok szerint működik, tehát számottevő különbség nem is lehet(ne) köztük! Én egyébként annak ellenére, hogy az ASUS-t mint gyártót sokkal inkább preferálom mint a TP-LINK-et, ez esetben kicsit óvatosságra intenélek, mert a 60Mbps netsebesség, mind az RT-N10U routernek, mind pedig a benne lévő LiteN szabványú WiFi-nek meglehetősen súrolja felső teljesítmény határát!
-
BRIKLY
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
De vajon az az Asus erősebb jelet ad,mint a jelenlegi gagyi TP-link-em?

-
painkillerx
tag
Hello,
van egy adsl wifi routerem állítólag 2dB antennával szerelve. Már régóta bosszant hogy az egyik szobában szakadozik vagy rá se kapcsolódik a wifire a mobil/notebook. Cserélni szeretném egy jobb hatósugarú wifi routerre. Két falon át mi lenne jobb 1x antennás 5dB vagy 2x antenna 3-3dB ? Esetleg egy rövid magyarázatot kérnék mibe lenne jobb a 2 antennás, vagy más router 3 antennával.Konkrét tipusok:
TP-Link TD-W8951NB
TP-Link TD-W8961NBKöszönöm
-
Lajkó
őstag
Üdv!
Jól gondolom hogy ha szeretnék stream-elni komolyabb filmeket, online fps-t játszani, torrentezni usb-ről, vagy 3-4 telóval meg két notival netezgetni, akkor elég számomra a TP-LINK TL-WDR3600 300M Routere?
Jah, és Edigital-nál vajon miért kifutó termék ez?
Jah, a net: Digi bábel 80/25 lenne...

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Persze, persze, én inkább arra gondoltam, hogy wds/repeater módban szerintem már elég kicsi az esély 80/25-re wifi-n...
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én is a WDS-re értettem de az is csak wifi és természetesen erre is érvényes az általános wifi-s tulajdonságok.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
De azért arra figyelj, hogy szerintem Ő WDS/repeater módban kérdezte, hogy nem lesz-e gond az adott sebesség átvitele! Ha én értettem félre a kérdését, akkor meg sorry, hogy belepofázok!

-
válasz
gameresboy
üzenetére
A környezettől erősen függ, hogy milyen lesz a wifi-s kapcsolat. A WDS elég képlékeny dolog, sok esetben csak teljesen azonos eszközök között működik csak.
A 80/25-ös net átvitele wifi-n megvalósítható. -
BenJoe80
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ja, igaz elneztem. Bocsi!
-
gameresboy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezek szerint a két routert kábellel kellene összekötnöm, s valamennyi eszköz wifin keresztül tudna akármelyikre csatlakozni.
Ha úgy döntök, hogy mégse kábelezek, mindent wifin keresztül szeretnék megoldani, akkor is stabil és gyors kapcsolatra lesz képes a két eszköz?
Digi Net esetén 80/25 -ös netet gond nélkül elbír? -
-
SG3rg0
őstag
Melyiket vegyem? Eddig TP linkjeim voltak.
TP-LINK WR-842ND Wireless 300Mbps
Asus RT-N12E 300Mbps Wireless router -
sgergi
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi. Meg tudom oldani a kábeles összekötést is, de házon belül nem tudom elég szépen elvezetni a kábelt olyan messzire, amennyire szeretném. Ezért gondoltam erre a megoldásra.
Valószínűleg mind a két beállítást ki fogom próbálni, hogy melyik adja a jobb eredményt. -
válasz
gameresboy
üzenetére
Lehet próbálkozni a WDS-sel de a legjobb a kábeles összekötés lenne úgy, hogy a másodlagos eszköz AP/Switch módban van.
-
-
-
-
devil-k
nagyúr
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném. Adott egy T-Home által adott ZTE ZXDSL 931VII eszköz. S adott egy saját router D-LINK DIR-865L. Összekötés. PPPoE adatok beírás.... s nincs net... Nem értem, hogy mi lehet a baj...
-
gameresboy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hello!
Ezek szerint az általad ajánlott TP-Link 3600 és a jelenlegi TP-Link 1043nd stabil kapcsolatra képes? Minden gép wifin keresztül csatlakozna.
Miként lenne célszerű összekapcsolni a két routert? Itt olvastam a WDS módról: [link] -
sgergi
veterán
Sziasztok!
Adott T-s net egy Cisco 3925-ös HGW-vel. Ennek elég gyenge a wifije az emeletes házhoz, ezért arra gondoltam, hogy egy TP-Link 841N-et vennék még mellé. Ezt repeater módba kötném be a ház közepén. Tehát ez venné a jelet a Ciscotól wifin keresztül, majd ugyanazt a jelent küldené is tovább wifin, illetve kábelen is.
Kérdésem, hogy ez így működne-e, jó megoldás lenne? A jelet tovább tudja küldeni wifin és kábelen is tudja osztani?Köszi!
-
BRIKLY
veterán
válasz
devil-k
üzenetére
Ezért mondom,hogy nem kell nekem csúcs minőség,persze azért ne kezdjen el nekem lefagyni,vagy hülyeségeket csinálni a router, de ezzel sem volt semmi gondom ~2 év használat alatt.
Csak közben lett gyorsabb net,okostelefon,laptop.. Ezért kellene gyorsabb,mert ez a 60-ból 25 megát enged át wifin,azaz pl egy letöltés 7.4MB/s helyett 2,5-el jön.
A másik meg hogy a lakás másik felébe a mobillal már nehéz jelet fogni,köszönhetően a brutál vastag vályog falaknak.
-
BRIKLY
veterán
válasz
devil-k
üzenetére
Hát nem tudom a jelenlegi mennyire minőségi.
Elég nekem ez a minőség csak ugye gyorsabb kellene..meg ha már cserélem akkor egy USB jól jöhet ha van rajta.(#30021) Gubek-Einste :Köszi. Az Asus márka szimpatikusabb,de ez csak 1 antennás.Mennyit számít hogy 1,vagy 2 antennás?
-
-
-
válasz
IcsOne
üzenetére
Szia!
Például az ASUS RT-N66U vagy RT-AC66U már jól elboldogulnak ezzel a feladattal is!
-
IcsOne
újonc
Sziasztok!
Annyira nem vágom ezt a világot,egy olyan kérdésem lenne,hogy melyik a router lenne képes arra,hogy a rádugott mobil winyomról a DLNA,UPnP képes smart tv-ém letudná játszani a winyon lévő filmeket, számitógép használat nélkül?PLS segítsetek,THNX -
BRIKLY
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hm,na hát ha nem csak dísznek jó az az USB, akkor tudnál olyat ajánlani,amin az is van?
szeretnék 10k alatt maradni,de minél közelebb van a nullához az ár,annál jobb.Végülis elvagyok én ezzel a gagyi TP-link TL-WR340GD-vel is,csak a laptopon meg mobilon gyenge a jel erősség,meg hát ha már van 60-as net akkor ne 25-öt használjak.. Az aszali gép kábelen van, az megkapja rendesen a 60/6-ot. -
-
válasz
BenJoe80
üzenetére
Ami ebben a helyzetben a legoptimálisabb lenne azaz, hogy mindkét oldalra egy-egy kültéri antennával egybeépített AP egymással szemben, ezek adnák az épületek közti jelet amikhez csatlakoznának vezetéken a beltéri eszközök, a szomszédban Belkin, nálad pedig egy akár milyen wifi router AP/Switch módban.
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Es az mukodne mint modem? Mert a jelenlegi az egy modem. Marmint ertem ez alatt, hogy "errol jon az internet".
Bocsi a kulturalatlan kifejezesert, de nem vagyok teljesen tisztaba a modem/router kifejezesek jelentesevel. A router az eloszto/iranyito es a modem?
Tovabba mukodne a jelenlegi wireless vevokent is?
-
válasz
BRIKLY
üzenetére
Ehhez a nethez elég egy TP-Link 841ND v8 vagy egy Asus N12 D1 is de ha gondolsz a jövőre akkor érdemes lehet egy gigabites típust venni, ilyen 15-20k-ért a TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16/N56U, Netgear 3500Lv2. Használtból egy TP-Link 1043ND-t, esetleg Linksys E2000-t lenne érdemes venni, természetesen a fent ajánlott típusokból is lehet használtat venni.
Az USB-t gyári firmware alatt általában nyomtotó és alapszintű vinyó megosztásra jó, 3rd party firmware alatt már a torrent-ezés/webcam megosztás sem gond de még elég sok mindent meg lehet oldani, a lehetőségek száma elég nagy.
-
válasz
gameresboy
üzenetére
A javaslatom, hogy a jelenlegi helyére vegyél egy TP-Link 3600-t és a mostani legyen a másodlagos eszköz így lenne fejlődés is és nem csökkenne az eddig megszokott szolgáltatások sem.
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Szuksegem lenne segitsegre, tanacsra. Van ket PC-nk, amit szeretnenk a netre csatlakoztatni, kabellel azaz "wired". A szomszed hazban van egy BELKIN N+ Wireless Modem Router (Model Nr.: F5D8635-4 v1), aminek a hatotavja meg eppen, hogy eler hozzank, az egyik szobaba.
Milyen erositot "booster"-t ajanlatok?
A tav nagyjabol 20m. Nem tudom letezik-e ilyesmi, de olyan erositore gondoltam, ami kepes a fenti modemtol kapott jelet wirless (tehat antennaval) felvenni es erositve wirless tovabb adni ill. kabellel csatlakozni ra, hogy a ket asztali PC-nket is racsatlakoztathassuk.
Ha letezik ilyesmi, akkor milyet ajanlatok? Lenyeg, hogy megbizhato legyen, tudjon wirless "venni", azaz jelet fodani ill. erositeni, lehessen ra kabelle csatlakozni es a (wireless) "ado" hatotavolsaga elegendo legyen egy egesz hazra.
A segitseget elore is koszonom!
-
-
SG3rg0
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Torikhoz is?
-
-
SG3rg0
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
20/10 de majd lesz nagyobb.
-
-
SG3rg0
őstag
Javasoljatok már egy jó routert 10.000Ft alatt. Torrentét figyelembe véve.
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok!
Router cserén gondolkodom..
Jelenleg egy TP-link TL-WR340GD-van,de wifi-n nagyon gyenge a 60/6-os nethez. (20-25/6-ot ad át)
A másik,hogy kicsit lehetne erősebb a wifi jele.Tehát egy jelenleginél gyorsabb,és erősebb routert keresek,a lehető legolcsóbban.Használt is jöhet.
Még az lenne a kérdésem,hogy az USB csatlakozót ami bizonyos routereken van,azt mire lehet használni?

-
HwAdokVeszek
aktív tag
-
Multibit
nagyúr
válasz
Mad_Wolf
üzenetére
Ha visszaolvasol, szinte ugyanazokat a javaslatokat találod: TP-Link TL-WDR3600, TL-WDR4300, Asus RT-N16, Asus RT-N66U, stb. Nekem ezekkel nincs tapasztalatom, de a tulajdonosok biztosan megmondják neked, hogy mennyire terhelhetők.
Most, hogy megvan a NAS-om, nekem is kellene valami sok portos, gigabites megoldás, de akármit néztem, mindegyiknél volt valami, ami nem tetszett. Azt hiszem veszek egy gigabites switchet és marad szolgálatban a jó öreg RB433AH (pedig már 2009 óta nyúzom).
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Windows Insider Program
- Formula-1
- EAFC 26
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- ASUS routerek
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HP Elitebook 840 G5 FHD, i7-8550U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ilyen tünetekkel még vissza se vihetem garanciás javításra/cserére, mert elhajtanak a búsba... 

Dr.NX