- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Én és a számítógép
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Peltár
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103194 üzenetére
Gubek-Einste , Fokukac köszönöm szépen!
Igen az AX57 is belefér és mivel éppen 30e alatti áron kapni, na meg 4 magos a CPU benne és hosszú távú befektetés lesz megint, valószínűleg ő lesz a befutó. -
fokukac
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #103194 üzenetére
az ax57 is belefér
-
-
Peltár
aktív tag
válasz
AttilaMvh #103192 üzenetére
Szia! Hát az érdekes az, hogy szoktam más online játékokkal is régebben játszani pl SW Battlefront II. de ott nem volt gond, pedig az többet eszik, ráadásul azóta 300/20 helyett 500/20 a net procit is cseréltem, RAM is ment a gépbe, Router nem lett piszkálva. Az utolsó gyári FW van rajta. Ha elindítom a gépet, játékot meg nem, a Speedtest is gyorsan bejön 9ms 500/20 net meg full megvan. De amit javasoltál, arra is futok majd egy kört.
-
AttilaMvh
tag
válasz
Peltár #103191 üzenetére
Szia, nem vagyok hálózati guru, de nekem is N18 routerem (is) van, és a fiam League of Legend játéka kábelre dugott laptoppal hasított amiután utánaolvastam és sikerült kikapcsolni a QOS-t. Nem tegnap volt, de úgy emlekszem, hogy nem a grafikus felületből lehetett kikapcsolni, hanem valamilyen parancssorból, nézz utána, ingyen van, s egy próbát megér. A QOS kikapcsolta a hardver NAT-ot, és megfelezte a sebességet vezetéken ( is). Igaz, hogy torrent nálam nem jött szóba, meglehet, hogy nálad nem lesz elég ez a beállítás. Ha az ötlet nem segít, akkor a hozzáértők javasolnak valami értelmesebbet. Szép napot mindenkinek!
-
Peltár
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103190 üzenetére
Na ugrott a válaszom, ez érdekes. Na megint megpróbáljuk
Milyen környezetben: Jelenleg egy szobán belül, nem érdekes a környezet, mert 1m van a router, 99% vezetéken lóg ha wi-fi akkor is csak telefon frissítések, tablet.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná: Max három, PC, Laptop, 1 mobil
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? 500/20 Voda(UPC) vezetékes net
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? Fut egy online játék + megy 4-5 torrent visszatöltés + megy YT élő adás (LIVE nézés) A játék ami szívja az erejét, néha lassan tölt be, a YT nem tud magának előre cache-t tölteni, elfogy, indul a homokóra, a weboldalak is elkezdenek ekkor nehezen, lassan bejönni. Várakozás van, jellemzően gooogle analitika meg egyéb ami különben normálisan olyan gyorsan bejönne, hogy nem is látná az ember. Speedtest By Oakla várakozik, várakozik, de ha sikerül végre elindulnia megvan az 500/20. Ha gép kikapcsol, router áramtalanítva, akkor utána ha nem játszom
az online játékkal, megy minden szépen. Játék + torrent + YT esetén ha még Wi-Fi-n keresztüli bankolás is bejátszana néha be se tölt az applikáció, vagy idő túllépések vannak. 99% szerintem, hogy a játék a ludas, megeszi a router erőforrásait, ASUS RT-N18U van vagy akár 10 éves nem erre lett kitalálva. A játék egyébként a Hero-Wars Dominion Era -
-
Peltár
aktív tag
Gubek-Einste szia! Kifejezetten arra keresnék választ hogy az ASUS RT-N18U routernek szerinted sorban mi volt az utódja, az egy nagyon jó kis router volt a maga korában,
van valami családfa ha váltani szeretnék akár használtban, akár újban max 30e bezárólag.
Nálam a wi-fi erőssége nem volt fő szempont, most sem az, mert vezetéken lógok, csak telefon frissítésre használom de ez a 128/256MB jó volt. Bírnia kellene a torrentet és online játékot egyszerre, ez már nem bírja, összefoglalót olvastam, sok variáció, de ennek kifejezetten ki a méltó, időtálló utódja szerinted? Köszi! -
válasz
kretenallat #103184 üzenetére
amugy ami szamomra nagy kerdes hogy ha 4Gn ennyi a sebesseg, azon valtoztat-e, ha 5Gre valtok
Ezt csak teszteléssel lehet meg tudni, látatlanban semmit sem lehet mondani. -
-
kpityu2
őstag
válasz
kretenallat #103184 üzenetére
Pontosan. A játékhoz folyamatosan alacsony ping kell, a streamhez meg folyamatos nagy mennyiségű adatáteresztés. Persze nyilván van az az eszköz ami ezt a két követelményt zökkenőmentesen szolgáltatja egyszerre.
"Szeretnék venni számítógépet, de semmi extra csak játékra kell..."
-
kpityu2
őstag
válasz
kretenallat #103182 üzenetére
Vegyél két zseb hotspotot.
-
kretenallat
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103134 üzenetére
Az a gond h 6 honapig vagyok itt, ami tul sok ahhoz, hogy elfogadhato net nelkul legyek es tul keves ahhoz h alairjak szerzodest. A ceggel valoszinuleg ki tudom fizettetni.
szerk: vagy csak vegyek egy olcsobb 5G telefont es hagyjam tolton wifi hotspotkent?
szerk 2: 4g s zseb hotspottal 8-10 mbps t ert el, amivel nem tudok semmit jatszani, ha az asszony netflixet nezne -
kpityu2
őstag
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Régebben kérdeztem itt a fórumban (Link), ahol egy Asus RT-AX53U teljesít szolgálatot, arra esett a választás.
Hátsó szobába is jól fogom a netet relative(200Mbitből olyan 60-at márek), viszont ott van egy nem okos TV amibe egy Amazon Firestick 4k-s Sticket szereztem be, de sajnos mivel messze van a router nem látja a Wifi-t. Amazon firestick AC-s wifivel rendelkezik.
(SmartWifi-t használok - remélem jól írom - ahol nincs szétválasztva a 2.4/5Ghz hanem 1 db SSID van).
Próbáltam kettéválasztani 2.4 és 5Ghz-re, de akkor sem látta a wifit a stick.Ezért AiMesh-t szeretnék neki összehozni, csak netezni kell, illetve a Sticken is csak max 1080p-t fog nézni (Netflix/Disney).
Asus RT-AX53U-hz milyen low budget megoldást ajánlok max 15k-ig használtan?
- 1. megoldás: AX52U vagy AX53U vagy régebbi AX1800-as modell
- 2. megoldás: AC-s eszköz : pl: AC68U / AC65P /AC58U v3
Mennyire jó megoldás AC és AX-es router-t Mesh hálózatba kötni?Rokon akinek viszem sima egszerű netezős ember, akinek okostelefon/TV/tablet van, NET-je is átlagosnak mondható (200MBit/25Mbit).
Melyik low budget megoldás lehet a jó?
Segítséget előre is köszönöm. -
Ráti
tag
válasz
Essejó #103168 üzenetére
Cat6 megy a házban minden helyiségbe. Sima Huawei router van most amit a szolgáltató ad, ennek is szépen maxon van a jelerőssége lent. Ebből gondoltam, hogy ha veszek egy normális wifis routert akkor azzal sem lesz gond.
A gond azzal van, hogy a wifiről ledobálja az eszközöket, de eközben a lan-on levő dolgok stabilan működnek. -
Essejó
veterán
válasz
marci92hun #103157 üzenetére
Ki kéne próbálni azt a routert egy rövidebb kábellel is. Ha azzal is ennyit produkál, akkor 2 dolog lehet.
1, Hibás a router.
2, Valami user error a beállításában. -
WaterWave
veterán
Úgy adódott jó áron hozzájutottam egy tp link ax11000 szörnyhöz, mivel 2 hónap mulva költözök Dunakeszire a két szintes kertes házba .. Jel erősségre kíváncsi leszek
-
válasz
marci92hun #103161 üzenetére
Ugyan konkrétan nem értem, amit írsz, de annak a kábelnek gigabites sávszélesség mellett elvben mindegy, hogy 75 centiméter vagy 75 méter hosszú.
MaCS
-
Ráti
tag
Pontosan ugyanolyan paraméterekkel keresek routert mint Szajo.
115nm, monolit vasbeton födém. Annyi, padlófűtés az emeleten nincs. Fent lenne az emeleten a router, ide jön be az üveg kábel a szolgáltató által adott routerbe.
Lenne rajta 6 telefon, 2 tablet, 3 laptop, 2 tv box, erősítő, 4 tévé, 2 klíma plusz pár egyéb apróság.
Fontos lenne, hogy lent is stabil legyen a kapcsolat a Home office miatt.Ilyen paraméterekkel mi lehet az optimális választás?
-
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
Ha 115nm-es lakásba (emeletes) vennék 2db Asus AX52-t , egy lent a nappaliba a telekomos router mellett egy pedig az emeleten, az emeleti az UTP kábel nélkül képes MESH-ként stabilan szórni a wifit?
Valamint a telekomos routeren állítanom kell valamit hogy minden flottul működjön vagy csak rádugom a gigabit portra az Asus-t és annyi? -
roti86
őstag
válasz
marci92hun #103161 üzenetére
Lehet valami router beállítás okozza. Én csinálnék egy resetet a routeren, ha nem jó egy másik routerrel is kipróbálni.
-
marci92hun
csendes tag
Szia!
Nem lehet sérült a 75 méteres kábel, mert ha közvetlenül rá dugom a laptopot és mérek vele koppra ugyan annyit tud mint fent a házban. Nincs rajta veszteség.
Ahogy a 75 méteres kábelt bedugom a routerba, eltűnik LAN-on a 3/4-e , wifin pedig még annak a 3/4-e. -
válasz
Pontosan mennyi ez a megvalósult sebesség? Mert ha 90-94 Mbps körüli, akkor sérült a kábel.
Egyébként próbaképpen meg kéne nézni, hogy ugyanez a topológia mit csinál egy másfél méteres kábellel.
MaCS
-
Essejó
veterán
válasz
-
yanna
addikt
válasz
-
marci92hun
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget/ötletet szeretnék kérni a szakiktól!
Az alábbi helyzetben vagyok. Van egy lakóépületünk és egy műhelyünk egymástól igen messzire. Kb 60 méter. A két épület egy 75 méteres kültéri Cat6 kábellel van összekötve.
A műhelybe vásároltunk egy alábbi tipusú routert: [link]
( tp-link AX1800 Dual Band Wi-Fi 6 Router)
Hozzá tartozó utasítás alapján felinstalálva.
Na most a következő a probléma, hogy a sebessége laptopon Lan portra dugva körülbelül negyede, mintha közvetlenül a 75 méteres kábelre dugnám a laptopot. A Wifi sebességről meg ne is beszéljünk. Az még a LAN - portos sebesség negyede kb. Ami szintén vicces, mert Wi-Fi 6 router-ről beszélünk.A laptop amiről próbáltuk: DELL PRECISION 7560
Gigabit LAN, Intel® Wi-Fi 6E AX210 2x2
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket! -
válasz
Gubek-Einste #103155 üzenetére
Tényleg bevált a Mikrotik. Ettől függetlenül boldogabb lennék már valami vezetékes megoldással.
MaCS
-
-
szita.erno
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103152 üzenetére
Köszönöm a segítségeket!
-
válasz
Gubek-Einste #103152 üzenetére
+1
A számból vetted ki a szót -- nem először ebben a kérdésben.
A Mikrotik kültéri LTE egységek (SXT, LHG) örvendetesen csökkent egy kicsit.
Egyébként érdekes, hogy az 5G mennyire alulteljesít elterjedtségben, kiszolgáltságban. Az eredeti piaci előrejelzések szerint már széles körben elterjedtnek és olcsónak kellene lennie. Hat éve mondta nekem az egyik nagy szolgáltató hálózati mérnöke, hogy 2021-22 körül már az akkori LTE indexált árán fogok 5G-t kapni, és hogy arra számítanak, hogy az 5G-s végponti eszközök sokkal gyorsabban fognak terjedni, és emiatt olcsóbban elérhetőek lesznek, mint a 4G-sek, mivel ezek már széles körű, valós alternatívát jelentenek a vezetlkhez képest.
MaCS
-
válasz
szita.erno #103151 üzenetére
A legoptimálisabb az lenne ha vennél egy kültéri mobilnetes router-t amit csak modem módban használnál és egy sima beltéri wifi router-t ami tud dual WAN-t és így oldanád meg ezt a helyzetet.
-
szita.erno
aktív tag
válasz
Dr.NX #103150 üzenetére
Üdv!
60.négyzet méter terület.
Tégla válaszfalak 15.cm vastag.
2.fal,csak főldszint.
2.db okos tévé.
1.laptop
2.db.telefon.
4.db.biztonsági kameraVezetékes netem 50/megabites sebességet tud.
De a Telekomos hálozat 80-100/megabites sebességel megy. Ezért szeretnék olyant ami a szimkártyás is.100000.ft simán belefér, csak jó legyen
Különösebben más elvárásom nincs.
Tanyán lakom és más lehetőség nincs.
Meg nagyon nem is értek hozzájuk. -
válasz
szita.erno #103149 üzenetére
Ahhoz hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, választ kell kapnunk pár kérdésre, tehát ha kérdezel, akkor a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? -
szita.erno
aktív tag
Sziasztok!
Rutert szeretnék vásárolni ami szimkártyás és kábel nettel is müködik. Milyent ajánlatok ami nem okoz csalodást?
Köszönöm előre is a válaszokat. -
válasz
mache #103146 üzenetére
Ilyen kérdéseket vásárlás előtt kell feltenni célszerűen.
Igen, ez majdnemhogy átverés. Költségcsökkentés, olcsóbb, 2018-as modell, stb.
Az átlagjúzer meg úgyse tudja, hogy mit jelent a WAN port, meg nem is érdekli. Sok országban egyébként sem elterjedt a gigabites net.Hálózaton belül fogsz tudni 500-600 Mbit/sec sebességgel adatot forgalmazni. A netsebesség marad 94 Mbps, bármit csinálsz.
Mehet vissza a boltba vagy apróra.
Az összefoglalóból meg nézz egy ajánlott modellt. -
mache
csendes tag
Sziasztok. Miért van az, hogy bizonyos AC1200 routereknek mindössze 100 megabites a bemeneti WAN portja??
Most tesztelek egy Tenda AC5 AC1200-at, s hiába AC1200, 95 Mbps-nél többet mégis képtelen kiadni wirelessen, mivel 100 megára szűkíti a WAN speckó a bemenetet.Ez most egy giga átverés a gyártóktól??
ASUS, Tenda, TP-Link... mindegyiknek létezik ilyen "csodamasinája".Nyugtassatok meg, hogy én látok vagy csinálok valamit rosszul!
KöszönömGoogle találatok:
https://tinyurl.com/AC1200-100-Mbps-WAN -
drkovge
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #103137 üzenetére
Köszi!
Akkor ezekre a belassulásokra nincs megoldás? Ha 100%-ra tudnám, hogy a router miatt van szívesen lecserélném újabbakra... -
carr
őstag
sziasztok! Tp-link AX12-t találtam nemrég. Angol adaptere van.
Gondoltam leváltom a 1043nd-t, ami gyári SW megy, és repeaterként van beállítva. sokszor kapcsolódnak le a csatlakozott eszközök, s csak kézzel mennek fel. gondolom inkább ennek a hibája, mert a fő telekom router wifiről nem csatlakoznak le.
szeretnék rá gargoyle vagy openwrt sw-t tenni, de nem találok.
Kérdezném, hogy alternatívaként ami AX12 képességeit hozza, és gargoyle/openwrt képes, van erre? Köszönöm -
carr
őstag
sziasztok! AX12-ről van vélemény ha 3rd party (gargoyle/openwrt) telepítése mellett használnám repeaterként? köszi
edit: nem találtam róla 3rd party cikket. :s
-
t72killer
titán
válasz
Gubek-Einste #103133 üzenetére
. Ez egyre inkább 5D sakk formáját kezdi ölteni, szerencsére lehet kábellel is üzemeltetni a headsetet, az lesz még egy évig - addig a routerek is fejlődnek, a használtpiacra is több modern cucc jön majd le.
-
-
drkovge
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg 2 db Xiaomi AX1800 routert használok mesh módban kábellel összekötve egy kétszintes lakásban. A net Telekom 300 MBit koaxon. 2.4 GHz-en lóg a routeren kb. 25 db okos cucc (relék, lámpák, kamerák stb.) 5 Ghz-en 4 telefon meg egyszerre max. 2-3 laptop és etherneten egy PC.
Ezek még a kínai fw-s AX1800-ak, így a wifi jel mindenhol maximális, a terasz legtávolabbi pontján is. Viszont a telefonokon néha idegesítően leáll a net, pl. várni kell mire töltődni kezdenek az oldalak. Lehetséges, hogy kevés ez router ennyi eszközhöz? Vagy a szolgáltatónál van hiba?
Javasolt lecseréni az öreg Xiaomi routereket az itt ajánlott pl. Asus AX 4200 + AX53U kombóra? Azokat is ugyanígy mesh módban használnám kábellel összekötve.
Köszi előre is! -
válasz
kretenallat #103131 üzenetére
Szolgáltatótól kellene kérni mert amik kaphatóak azok 200k felett kezdődnek.
-
válasz
t72killer #103129 üzenetére
2. Kettő, egy vargabetűvel: egyrészt a PC-ről továbbítaná a VR-headsetre a képet, másrészt az emeleten lévő modemrouter wifijére bridge-ként csatlakozna és az internetet kábelen továbbítaná a PC-nek. (A modem az emeleten van, PC a földszinten amit jelenleg powerline adapterrel szolgálok ki)
Ha ez nem kivitelezhető/bridge mód bezavar a vr teljesítményébe, akkor internetre marad a powerline adapter, amit kábelen bekötök a routerbe, így csak 1 wifi kliens marad.
Mindenképpen a kábeles megoldás az ajánlott.3. Mivel kb 4k magas fps képanyagot továbbít, minél nagyobb+zavarmentes + szeretném, ha a következő, nagyobb felbontású headsetet is kiszolgálná majd. Gbps környéke.
4. Használtban 50GBP/20eFt
Nagyon üti egymást ez a kettő.
A használttal az a baj, hogy eleve csak régebbi típusok érhetőek el így, illetve kiszámíthatatlan, hogy korábban ennyit mentek és milyen körülmények között így a jövőbeli üzembiztosságuk kérdéses tud lenni.5. Legyen kicsi, amennyiben ez lehetséges, frissítgessék a firmware-ét.
Kicsit konkrétabban? -
Magi
tag
válasz
MaCS_70 #103123 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. Egyelőre úgy döntöttem, hogy a két ház között kihúzok egy UTP-t és a tetőtérben beüzemelek egy AP-t...
BTW az Asus elvileg mesh képes. Kérdés, hogy ahhoz csak Asus mesh ap-t lehet csatlakoztatni (a nagyházon belül is kellene) vagy bármilyen mesh bővítő megfelel?A mikrotik vs Asus témában nagyon köszi a tapasztalatot, akkor maradok asus vonalon...
-
kretenallat
senior tag
sziasztok, remélem, hogy jó helyen kérdezek. elküldenek projektre, az adott címen nincs vezetékes internet szolgáltatás, azt mondják, hogy 5Gt használ mindenki. tudnátok ajánlani 5G routert? 4 szamitogep, par telefon.
-
Tocika
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103124 üzenetére
Köszönöm!
-
t72killer
titán
válasz
Gubek-Einste #103128 üzenetére
1. Semmi fal, közvetlen a vr-t kiszolgáló pc-be lenne dugva.
2. Kettő, egy vargabetűvel: egyrészt a PC-ről továbbítaná a VR-headsetre a képet, másrészt az emeleten lévő modemrouter wifijére bridge-ként csatlakozna és az internetet kábelen továbbítaná a PC-nek. (A modem az emeleten van, PC a földszinten amit jelenleg powerline adapterrel szolgálok ki)
Ha ez nem kivitelezhető/bridge mód bezavar a vr teljesítményébe, akkor internetre marad a powerline adapter, amit kábelen bekötök a routerbe, így csak 1 wifi kliens marad.
3. Mivel kb 4k magas fps képanyagot továbbít, minél nagyobb+zavarmentes + szeretném, ha a következő, nagyobb felbontású headsetet is kiszolgálná majd. Gbps környéke.
4. Használtban 50GBP/20eFt
5. Legyen kicsi, amennyiben ez lehetséges, frissítgessék a firmware-ét. -
válasz
t72killer #103125 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
t72killer
titán
válasz
t72killer #103125 üzenetére
Itt talátam párat, de ezeket csillagászati árakon szórják
. Ráadásul bazinagy egyik-másik.
-
t72killer
titán
Sziasztok! Vireless Desktop (oculus 3 VR headseten) témában kiokosítottak, hogy a PC-be varrt PCIe kari nem jó
Nem örülük neki, mert egy ilyen 6GHz/ax5400 képes kari kijönne ~20fontnyi/dollárnyi/eurónyi összegből, a komolyabb routerek meg kb 5x ennyinél kezdődnek.
Angol fórumokon már olyanokat is olvasok, hogy az se mind1, hogy 2 vagy 4magos proci van szegény routerben.
Milyen modellt ajánlanátok? Quest tulajok előnyben, uis random FW-bukfencekről is jó lenne tudni
-
-
Beltérről kültérre wifit szórni eléggé bizonytalan dolog.
Nálam sokáig ment egy N18u, ahhoz mindkét szomszédomban használhatóan csatlakozni tudtam telefonnal -- 10 évvel ezelőtt. De ez egy vélhetően nagyon szerencsés eset volt.
A korrekt megoldás ugye két kültéri AP egymással szembefordítása lenne. Húsz méteren, bár nem elegáns, de lehetséges, hogy elég a távoli oldalra tenni kültéri eszközt, de ezek a megoldások sem a sebességnek, sem a stabilitásnak nem kedveznek. Finoman szólva...
Nézd meg a TP-Link CPE510 eszközét. Húsz méteren ebből kettő jó lehet. Ha nem elég az 5 GHz ereje, akkor CPE210 vagy CPE220...
A Mikrotik hAP AX3 nálam egy rövid próba alapján jóval gyengébben teljesített wifiben, mint az Asus AX58u. Épületek közti átvitelre tehát eligha lesz alkalmas, de ismétlem, arra kültéri eszközök kellenének.
MaCS
-
Magi
tag
Sziasztok,
Lszi segítsetek. Egy nyaralóba keresek routert, ami képes lefedni egy 80m2-es házat derekasan + van benne annyi craft, hogy a háztól légvonalban kb 20m-re lévő házhoz lőjön annyi jelet, hogy azt egy repeaterrel. megtudjam erősíteni rendesen.
Ezt eddig egy Asus 4G-AX56-tal próbáltam megoldani (a másik oldalon egy Tanda AP volt) de a nem volt a legstabilabb a dolog.
Itthon egy Asus RT-AX58U v2 van (a 4G-t korábbi javaslatra átraktam egy Mikrotik SXT-re) ami nem tudom, hogy milyen a Mikrotik hAP AX3 erősségéhez képest.
Megtudnátok mondani, hogy melyik lenne jobb választás a térerő / stabilitás / ár hármasban? Vagy tudnátok javasolni mást, ami ezeknél jobb döntés lehetne? (AX nem fontos, leginkább filmnézés meg sima netezés van a nyaralóban esténként...)
Előre is köszönöm
Sziasztok
-
ifazekas79
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #103113 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, valóban megfelelőnek tűnik!
-
Multibit
nagyúr
válasz
stairmaster #103115 üzenetére
Rossz topikban kérdezel.
Nem a rádiót kell letiltani. Be kell állítani a telefonoddal megismertetett SSID-knél, hogy melyiknél legyen automatikus kapcsolódás és melyiknél ne. -
stairmaster
tag
Sziasztok! Van egy Asus TUF-AX3000 V2 routerem és abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy a Smart Connectet kikapcsoltam, mivel sok olyan eszköz van ami csak a 2.4Ghz-el kommunikál. Ezért volt 2 db wifi hálózat, egy Xy meg egy xy_5G, de a telefonom meg minden eszköz erre akart rá állni alapból. Azt hogyan lehet beálltani, rajta, hogy én döntsem el melyiket mikor akarom használni a kettő közül? Illetve ha a simára akartam menni, akkor még azt is írja, hogy nem lehet csatlakozni a hálózathoz stb. De az 5G-re simán rá áll. Most odáig jutottam, hogy az 5g rádiót letiltottam, így működik a 2.4g hibátlanul. De jó volna, ha én tudnám szabályozni, hogy melyikre mikor csatlakozok. a routeren a legfrissebb fw van.
Előre is köszönöm!
-
Tocika
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #103112 üzenetére
Nem hiszem , hogy fog kelleni másik router, mert az ac66u_b1- el is van mondhatni "elegendő" jel/sebesség, csak nem bánnám ,ha mondjuk egy kicsivel több lenne .
A kérdésem , hogy melyiket vegyem meg ? Melyikkel próbálkozzak ? -
válasz
ifazekas79 #103111 üzenetére
Asus TUF-AX4200 aminek 2.5 Gbps csatlakozója van így ki tudod vele használni a teljes netsebességet.
-
válasz
Tocika #103109 üzenetére
Az összefoglalóban leírt: Asus AX58U v2/AX59U/TUF-AX3000 V2/TUF-AX4200 közül melyik lenne a legalkalmasabb az alábbi környezetbe?
Jó lenne, ha konyhában is lenne viszonylag nagy sávszél mert a feleségem gyakran onnan dolgozik.
Csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy megfelelő lesz-e egyetlen eszköz. -
ifazekas79
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi ASUS RT-AC68U routeremet szeretném lassan lecserélni.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
A lakás közepén helyezkedne el, max. 3 db 10 cm-es Ytong falat kell átvinnie. A jelenlegi router a lakás sarkaiban már szokott akadozni, ezért nem baj, ha kicsit erősebb jelet ad annál. Szomszédok nem játszanak, üres telkek vannak mellettünk.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
5 Telefon, 2 laptop, 1 asztali gép, 2 TV (utóbbi kettő kizárólag vezetéken)
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
2Gb
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
50-60e Ft
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
VPN szerver, média szerver, torrent kliens (ha van megfelelő akkor gyári fw-el, ha nincs az is jó) legyen rajta. -
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új routert vásásrolni, mert a régi (ASUS AC 66U_B1) gyakran dobálja a wifit.
Korábban ajánlottátok az Asus AX86S vagy TUF-AX5400 , de nem igazán szeretnék ennyit kiadni érte.
Az összefoglalóban leírt: Asus AX58U v2/AX59U/TUF-AX3000 V2/TUF-AX4200 közül melyik lenne a legalkalmasabb az alábbi környezetbe?
Jó lenne, ha konyhában is lenne viszonylag nagy sávszél mert a feleségem gyakran onnan dolgozik.
Digi-s 1000-es netem van.- 10 emeletes beton panel házban egy 61m2-es lakás. (elég sok wifi hálózat van a környezetemben)
- 4db AX képes mobil/laptop
- 4db lan végpont.
- nas szerverKöszönöm a segítséget.
-
válasz
scabi78 #103105 üzenetére
Meg tudnod nézni, hogy milyen a menüjük:
Emulátorok:
https://www.tp-link.com/en/support/emulator/
https://demoui.asus.com/
https://tools.dlink.com/intro/emulator/
https://www.mercusys.com/hu/support/simulator -
simico
aktív tag
válasz
Patice #103094 üzenetére
A szolgáltatói router egy vicc, mindenképpen sajátot használok. Arra gondolsz, hogy a mostani saját router helyére rakjak fel egy AP-t? Végülis ez is lehet egy megoldás, hogy a saját új router fent van a szolgáltatós cuccok mellett és a mostani helyére meg egy AP kerül.
-
-
scabi78
senior tag
válasz
Gubek-Einste #103104 üzenetére
Köszi, ezek közül melyiknek a legegyszerűbb a menüje? A másik fontos dolog, hogy melyik a legjobb hatótávban?
-
-
scabi78
senior tag
Helló, ARRIS TG2492 router/modem van a házban, ezt szeretném tuningolni. Milyen routert vegyek átlagos felshasználásra? A cél az lenne ,hogy nagyon könnyen kapcsolhassam a mac filtert ki és be. A menüje legyen gyors, az arrisé olyan lassú hogy megőrülök.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? tégla, emeltes ház
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop? 4 telefont, egy pc, két laptop, egy kamera, egy tv, lámpák
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? 150 mb
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! 10-15k
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? gyors legyen a menüje, az eszközöket tudjam tíltani. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Fotók, videók mobillal
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Smart TV vagy TV okosító? Mi éri meg jobban ma?
- Filmgyűjtés
- Hobby rádiós topik
- Arch Linux
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- ÚJ notebook kitámasztó fából
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest