- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani0504
tag
Van ajánlott LTE képes router/modem, ami tartalmazza a Sim kártya foglalatot?
-
Essejó
veterán
válasz
Vegha
üzenetére
Azzal együtt nem biztos, hogy a 2 db router lesz a jó megoldás. Lehetséges, hogy egy Outdoor WiFi AP megoldaná a kinti WiFi problámát.
Most már az Asus is bejelentkezett, hogy készít outdoor wifit link de még nem találkoztam vele a neten, hogy hol és mennyiért adja.
Viszont vannak itthon is kapható más gyártói darabok. -
Kobe
veterán
válasz
Vegha
üzenetére
én családi háznál biztos nem erőlködnék egyetlen eszközzel, de még nem is biztos hogy routerrel szivatnám magam
Vennék valami 2 hálócsatis használt mini-pct fillérekért, ráraknék egy openwrt-t vagy hasonló célszoftvert ami a routing részét csinálja és egy switchen keresztül emeletre / ide oda pedig kábelt vinnék és wireless AP-ket raknék a végére, ubiquiti-t mondjukmagam ellen is beszélek tudom, és bár a mostani mediatek cuccokkal nincs semmi gond, de ez pl egy 50 ezer forintos ajánlott router belseje:
nagyjából 200 forintnyi hardver + egy 100 forintos fröccsöntött ház, 50e -ért. Régebbi miniPC-k meg 20-30 körül vannak és teljesítményben ég és föld -
Vegha
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Hmm...
Ez a GT-AX6000 felkeltette az erdeklodesemet, valoban nagyon jo lefedettsegeket irnak tesztekben is. Latom hogy nem mai darab, erdemes meg ma ilyet venni ? Elgondolkodtam, hogy ket AX59U helyett esetleg egy ilyennel is beernem...
Jelenleg barmelyik ISP-s routeremmel kb. ugyanaz a gondom, mint Ducky92-nek, csupan nehany meterrel ha nagyobb lenne a lefedettseg (a haz felso szintjen es a pinceben is) az mar valoszinuleg eleg lenne. Es sejtesem szerint lenyegesen egyszerubb lenne a halozat egyetlen routerrel.
Ugyanakkor most tel van es attol tartok, hogy ha kitavaszodik akkor a fak/bokrok kizoldulese utan a kulteri lefedettseg mar csak az eppenhogy kategoriaba esne (vagy mar oda se), es utolag megbannam hogy nem a ket 59U-t valasztottam. -
-
-
locon70
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Falak nincsenek ,5-6 kliens használná ,60/3net ,
-
Pörp
senior tag
Hi!
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Egyszintes ház, 110m2, legtávolabbi pont a routertől 18m és 3db téglafal.■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Telekom 1000-es net, meglevő modem: Sagemcom 3896, de nem mindíg stabil, és a hatótávja lehetne nagyobb.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Használtat nézegetek, 20eFt / db.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Switch1: 4db TV, 1db TV-BOX, 1db PC, 1db home server
Switch2: 4db IP-kamera
Wifi: kb. 15db eszköz
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
TP-Link vagy ASUS, mesh képes legyen. Asus AX56u jó lehet 2db? -
-
válasz
Vegha
üzenetére
Asus AiMesh nél annyi a limitáció, hogy csak a fő routeren tudsz futtatni USB portos megosztás szolgáltatást. A node-okon ez nekem nem ment, bár itt azt írja, hogy lehet.
A fő router USB portján megosztott meghajtót a belső hálózatból el lehet érni, függetlenül attól, hogy melyik node-hoz kapcsolódik éppen a kliens. -
bteebi
veterán
válasz
Ducky92
üzenetére
Egy (ASUS) csererouterrel nem fog menni. Legfeljebb egy mókolt-mókolható fimrware-ű pl. Mikrotikkel lehetne, amivel megsérted az EIRP-re vonatkozó EU-s szabályokat... és ha kiderül, akkor NAGYON megbüntetnek, és utána újra előjönne a probléma. Kell egy sima range extender (urambocsá' egy legegyszerűbb AImesh router, akár valami mögé elrejtve) a bejárati ajtó közelébe, és probléma megoldva.
-
locon70
csendes tag
ASUS RT N18 U helyett milyen rútert ajánlotok ami tudja a Dovnload Mastert?
-
válasz
Ducky92
üzenetére
A GT-AX6000 egy nagyon jó lefedettséget biztosító eszköz, nagyon jó hatásfokkal használva ki a jogszabályi lehetőségeket. Nem tudom, hogy van-e biztos tipp a leváltására.
Szerintem nem az a megoldás, hogy mikrohullámú sütőt teszel a hálózatba, sokkal inkább az elhelyezés módosítása, esetleg egy reflektor használata, de legfőképpen egy másodlagos eszköz bevetése lehet a korrekt megoldás.MaCS
-
memorix
senior tag
válasz
Ducky92
üzenetére
Nincs olyan router amit te szeretnél
Az EU-ban a teljesítmény szabályozva van, kinai fw -l picit nagyobb a teljesítmény, 1-2 métert lehet nyerni.
Annyit tudsz tenni, hogy kültéri ap v extendert használsz. A ház falára kirakod UTP kábelen kapja a routertől a jelet és az áramot.
TP-Link EAP110 Outdoor
TP-Link EAP225-OutdoorMég olyan lehetőséged van, hogy triband routereket használsz, áram kell hozzá például 2 pack -t veszel 1 van bent és 1 db kint /vagy bent minél közelebb a kapuhoz
1 db 2.5gb wan és 3 db 1 gb lan.
3.lehetőség kábelezés és mesh kialakítás
-
Sziasztok!
Gt-ax6000 routert szeretném lecserélni olyan routerre, ami egy kicsit nagyobb hatótávolságot / lefedettséget tud. ( Az udvaron lévő kapubeállót egyszer tudom nyitni, egyszer nem. Sajnos nem olyan erős a jel már ott, extendert / mesht sajnos nem tudok rakni oda.
Egy kicsivel nagyobb hatótávolságú router simán megoldaná.
Vagy ha merlint raknék rá, az megnövelhetné picit a lefedettséget?
- Csak Asus router jöhet szóba, ami támogatja az aimesht, mert van a házban még 2 mesh.-legyen rajta minimum 2db 2,5gb port. Egy wan, egy lan port.
Mit lenne érdemes megnéznem? ( ha esetleg nem jön be, visszaküldöm 14 napos elállással)
előre is köszönöm a választ!
-
Vegha
senior tag
Megkerdem ujra, hatha igy jobban latszik:
Egy AImesh routeren megosztott USB drive-ot akkor is elerek ha egy masik nodehoz vagyok csatlakozva ? -
Kobe
veterán
válasz
Alex91
üzenetére
A nappaliban az ethernet vegen mar alapbol van egy switch, az osztja szet a netet az androidos tv es a telekom iptv box kozott
ugy logikaztam hogy ha a switchre egy harmadik eszkozkent rakom a routert aminek egyebkent 2 szobaval arrebb szinten at kene lonie 2 db 16 cmes betonfalat akkor nem biztos hogy barmivel elorebb vagyok mint most…..
a kozepso szoba es a router mostani helye kozott kb majdnem szabad ralatas van az eszkozok kozt, ha oda raknek egy wifi repeatert akkor annak csak 1 falat kene atlonie -
Kobe
veterán
Na, megprobalom kicsit precizebben korbeirni, hatha ugy a tervezes es annak anyagi vonzata is jobban korvonalazodik
Lakas alaprajz
- a piros teglalap jeloli a mostani “homelab” helyet, itt jon be a szolgaltatoi kabel, ott van a telekomos router + sajat asus router + homeserver + zigbee coordinator is. Kb 2m magasan, szekrenyben
az asus ax58U rakotve a telekomra, az asus routerre pedig kabellel rakotve a homeserver, a zigbee coordinator, plusz a zolddel jelzett eszkozok (tv es telekom iptv box, a nappaliba fix ethernet kabel megy a falvan elrejtve)- a wifi vevok a kekkel jelzett zonak. Kulonosen a bal szelsonel gyengul a jel mert a szobak kozotti vastaggal jelolt falak fofalak, 15-16 cm vastag beton
- az AX58u felhotlen idoben kb 8-900mbps-t tud AX wifin, ami boven kielegito. A kozepso szobaban a kekkel jelolt zonaban kb 600-650 mbps meg megvan belole, a legszelso szobaban ez 150mbps-re korlatozodjk- alapvetoen ritkan toltok le a hatso szobaban mert minden ilyesmi a kabellel routerre kotott homeserveren megy de azert nem lenne rossz szabil 4-500mbps a hatso reszben sem, foleg hogy ne ugraljon a ping es ha direktben a gepre letoltott cucc kell (pl jatekok) ne tartson napokig
ezt a szitut kene valahogy athidalni koltseghatekonyan. En arra gondoltam hogy a kozepso szobaba a kekkel jelzett zonaba tennek valami extendert, ott meg eleg eros jelet kap amit lehetne tovabbitani
Akar az is opcio hogy az AX58U -t teszem oda es a fo routert cserelem akkor a piros kockaban, csak kerdes milyet
-
kpityu2
addikt
Ilyenkor ugye az extender/node ide-oda pattog az adás és a vétel között. Veszi a csomagokat, puffereli, átvált adásra, továbbküldi. És ezt oda-vissza. Közben egyeztet a routerrel és a klienssel is, hogy ki mikor adjon, vegyen. Emiatt a dupla terhelés miatt feleződik a sávszélesség. És ez hatványozódik amikor nem optimális a wifi kapcsolat. Ez megnyilvánulhat akadozásban amikor pl. streamelsz valamit. Meshnél ugyanez. A feleződés nem csak azt jelenti, hogy le van korlátozva, hanem azt, hogy megduplázódik a terhelés az eszközön ami instabillá teheti a kapcsolatot. Hiszen minden sérült csomagot újra kell küldenie az eszköznek, amit ugye meg is kell beszélniük, hogy józsi ez a csomag sérült, küld el újra. Mindezt elkerülöd a vezetékes backhaullal. A tri-band esetén ugye külön fizikai rádió van a backhaulnak, vagyis a visszirányú forgalomnak, emiatt nincs feleződés.
-
Tompika777
senior tag
Az extender és a router közötti kapcsolat feleződik, és ez a sebesség lesz az extenderre csatlakozva is az elméleti maximum. De ez nem azt jelenti, hogy akkor ha az extender 3000es akkor 1500 lesz, hiszen a falak eléggé befolyásoló tényezők,és ez az elméleti maximum érték, amit sosem fog tudni, lehet a valóság 800lesz,de az is lehet, hogy ötven. Ez csak a tényleges teszt, és a lehető legjobb elhelyezés kipróbálása után derül ki.
-
Kobe
veterán
válasz
Tompika777
üzenetére
Ha a router nominalis sebessege felezodne, nem pedig a tenyleges savszel, akkor akar az meg jo is lehet
Telekomps gogabitem van, ha pl az AX3000-es lefelezve csak 1500at tud, az meg boven lefedi a szolgaltatoi sebesseget. Vagy ilyenkor a “kapott” 1gbitet felezi le?
-
Kobe
veterán
válasz
Tompika777
üzenetére
A kabeles osszekotes egyedul egy helyen jatszik, a router volt helyen, de ott is csak egy switchen keresztul
wifin a mesh ugy tudom csak akkor felezodik ha 2utas cuccokat rendezel meshbe, 3utasnal ahol kulon uplink van mar nincs ilyen problema, na en ilyen megoldasban gondolkozok inkabb -
Tompika777
senior tag
Én extender helyett egy másik Asus routert vennék, kábellel összekötném a kettőt, és úgy alakítanék ki AiMesh-t.
Ha extenderrel akarod megoldani, a sebesség feleződni fog,
A másik része a dolognak, hogy csak a helyszínen a telepítés után derül ki, hogy jobb lesz-e a helyzet, vagy sem. -
Kobe
veterán
Hi
a kecoban athelyezesre kerult a router es a hatso szobaban elegge lassult emiatt a wifi, tobb fal kerult koze
mivel sok eszkoz kabelesen rajta igy a router helye kotott, valami extenderben gondolkozok inkabbviszont akkor nem lenne rossz mesh-el lefedni. Most egy asus ax58u a fo router, de asusbol ax kepes kismeretu, pl konnektorba dugjato extendert / ap-t nem talaltam
mivel tplink seitch van itthon, tplink is szoba jott. RE705x extender egy Archer AX53al pl, de az egyik onemesh, a masik easy mesh kompatibilis…….
otlet hogy johetne szoba koltseghatekony megoldaskent ? Ha az asust nem kellene cserelni az nem feltetlen lenne hatrany, de ha a fenti ket tplink tud mesht cainalni az meg beleferhet
-
Vegha
senior tag
106023-ra valaki valamit ?
-
válasz
313313
üzenetére
Nem kell feltétlen cserélni a másikat. A mixelt mesh is zökkenőmentesen működik: BE, AX, és AC routerek vegyesen.
Annyi az elvárás, hogy a legfrissebb firmware legyen minden routeren.
Ha vezetékes kapcsolattal tervezel a routerek közt, akkor fő routernek teljesen jó az Asus RT-AX57. Akkor kellene erősebb fő router, ha:
- WiFi összeköttetést kellene megvalósítani a routerek közt,
- Extrém hálózati forgalmat szeretnél kezelni.
Nálad -a leírásod alapján- egyik előzőekben felsorolt feltétel se áll fenn, tehát nem indokolt többet költeni a routerre, mint amennyibe az Asus AX-57 kerül.Egy WiFi összeköttetésű satellit router esetén ajánlott lenne legalább 3x3 5GHz képes fő router, (ilyen pl, a méltán népszerű AX-4200 is)
Kettő vagy több WiFi összeköttetésű satellit router esetén ajánlott lenne legalább 4x4 5GHz képes fő router beszerzése. Ilyen pl. az Asus Rog Strix AX5400 is.
-
-
313313
addikt
-
kpityu2
addikt
válasz
Fall-N
üzenetére
Az ilyesmivel az a probléma, hogy ha tudottan egy birodalmi álmokat szövögető diktatúra áll mögötte, akkor bármikor tolhatnak rá egy frissítést ami már többet is tud. Akár békeidőben célzottan, akár konfliktus esetén széleskörűen. És még ha nem is vagy megcélozva, részévé tehet egy bothálózatnak. Sohase tudhatod mikor érzik úgy, hogy élesíteniük kell a 66-os parancsot. Vegyük csak a DJI-t, a kínai dróngyártót. USA kérésre beépítettek tiltott zónákat a vezérlésbe. Pl. Fehér ház és környéke. Most gondoltak egyet és törölték ezeket a zónákat.
-
válasz
313313
üzenetére
Az AC-s routerek cseréje időszerű, de a tapasztalt hibajelenség nem feltétlenül a korosodó routerek sara. Javaslatom: Válts AX-es router(ek)re. Többféle opció létezik.
1./ A DiGi ONT-hez közvetlenül csatlakozó routert cseréled le és meghagyod a régi AC-s eszközöket.
2./ Mindkét routert cseréled.
Itt az AX-es választék!
Árban alulról indulva az AX-57 az első amivel érdemes foglalkozni.
Ha egy kicsit előre tekintünk, akkor a WiFi-7 a jövő. Ez a WiFi-7 es választék! Árban kb dupla a BE-58U.
Szerintem ma még nem biztos, hogy megéri az árát, de talán el lehet gondolkodni rajta. -
313313
addikt
Hello
Van egy Asus Rt-AC58U v3 router, ahhoz van csatolva vezetéken egy Asus Rt-AC57U v3 router meshnek. Családban van 2db telefon, 2 gép vezetékesen, egy NAS, egy AVR 4 kamerával, kettő tv, gázkazán, 2db okkos konnektor. Néha elmegy a net, vagy csak belagol. Digi Gigabites net van, más alternatíva nincs. Digi szerint minden rendben van. Jól gondolom ideje lenne routert/routereket cserélnem? Vagy csak ez a széria ilyen jó?
Szeretném ha ajánlanátok valamit, ami időtálló. 1000Mbps port elég, kertesház, lefedettség kell, de sebesség wifin nem lényeg. Pár éven belül bővül a hálózat 3-5-6 eszközzel legalább... -
Fall-N
veterán
válasz
memorix
üzenetére
Szerintem a ne legyen kínai eszköz, azért merülhetett fel, mert sok rosszat hallani, hogy esetlegesen a Kínai Kormányhoz közeliek lehetnek a cégek, állítólag. A minőséggel semmi baj nincs, már régóta jó minőségű routereket (is) gyártanak. Ha nem is "telefonál haza", akkor is előfordulhat, hogy egy - két cég megy a levesbe és kitilthatják. Lásd a mostani TP-Link esetet (vagy Huawei, ők is gyártanak hálózati eszközöket). Pedig régóta ketté lett osztva a cég és van egy teljesen amerikai részlege, amire teljes rálátása lehet az amcsiknak. De újabban már gazdasági érdekek mentén is ki lehet tiltani cégeket. Lásd TikTok esete. Vagy eladták volna az amerikai részét vagy van. Utóbbi lett.
Félreértés ne essék, nem támogatom egyik oldalt sem (főleg a TikTokot rühellem), DE kell az árverseny, a jó ár/érték arányú cuccok, ebben meg erősek a kínaiak.
-
memorix
senior tag
-
-
kpityu2
addikt
válasz
Blaster
üzenetére
Cudy-t nem rég óta szoktuk ajánlgatni, mert sokan vannak akik ragaszkodnak az egyrouteres wifi megoldáshoz és ezen a téren ez tűnik a legjobbnak. Természetesen megemlítve, hogy kínai cucc (ami lehet összefüggésben a jó wifiteljesítménnyel). Bár most már a mesh is jó állítólag. Egyébként az Asust szoktuk, mert annak van a legrégebben normális mesh képessége. Nekem 2-3 éve visz két darab öszevezetékelt RT-AX1800U egy kádárkockát. Nem mondom, hogy hibátlan, mert vannak a logban furcsa dolgok, meg időnkénti lagok, de alapvetően nincs gond vele.
-
twine
veterán
Sziasztok!
Az ajánlott cudy wr3000s routert be tudom úgy állítani,hogy a digi Huawei routere a földszinten sugároz wifin, az emeleten pedig a cudy vezeték nélkül veszi, és szórja tovább a jelet?
Ha igen milyen üzemmódba kell állítani?
Előre köszönöm a türelmes és segítő válaszokat
-
tibbike01
addikt
Mit gondoltok ez a router miért ilyen olcsó? Van valami bibi vele? Van rá indok, hogy ne ezt vegye az egyszrű paraszt?
TP-Link Archer BE230 -
atesss
addikt
válasz
Patice
üzenetére
A garancia nem olyan nagy szempont. Ez külföldön lenne telepítve (Stockholm), a hibás eszköz visszajuttatása pedig plusz munka és költség. És még csak utána jön a gariztatási munka itthon... Bár, a jelenlegi árak mellett. Azért valószínű megéri foglalkozni vele.
Na közben viszont rájöttem egy következő szempontra.
Miután megláttam hogy egész elfogadható árban van már "egyfajta" manegelhető switch.
+10-15e Ft-ért TP-Link TL-SG1024DE [link]
"Easy Smart Switch". Nyilván, ezért az árért túl sokat nem kell várnom gondolom. Mi erről a véleményetek ?
Egy 5-portos ilyen Easy Smart -ot használtam pár éve. Illetve hát azóta meg apámnál üzemel csendben. De a Smart funkciókat csak felületesen megnéztem annó.
Ami jól jöhetne funkció pont: Port Mirroring.
Egy szabadulószoba switch csere lenne ez. Ahol a belső, játékelemek közti MQTT kommunikációt fel kellene hamarosan derítenünk (az eredeti brokert és vezérlőt - amivel problémák akadnak, de valódi javítást nem kapunk, "külsős" munka, és nem férünk hozzá rendesen - szóval lecserélni terveznénk hosszabb távon egy sajátra, ha tudunk).
Két héttel ezelőtt első körben egy a belső hálóra dugott laptoppal nem lett meg Wireshark-ban a teljes MQTT kommunikáció. Bár sokat még nem foglalkoztunk vele, még lehet valami beállítási hiba is akár.
Szóval, felmerült hogy Port Mirroring segíthetne ezt felderíteni.
Kérdés, egy ilyen egyszerű managelhető switch-től vajon mit lehet várni - egy ilyen úgy olvasom azért nem annyira egyszerű funkció tekintetében ?
Annyi a szerencse hogy adatmennyiség minimális, meg a sebesség se nagy.
Mondjuk, ez a kérdés már lehet másik topic ? -
atesss
addikt
válasz
Patice
üzenetére
No, közben én is nézegettem méreteket. Néztem pár helyen (pl. arukereso) listát ár sorrendbe rendezve, aztán a gyártónál levadásztam a méreteket.
Az álltalad említett TP-Link TL-SG1024D: 294 x 180 mm [link]
Az abszolut legkissebb (mélységben) eddig a Tenda TEG1024D (v9): 294 x 120 mm [link]
Következő a Zyxel GS1100-24E (v3?): 267 x 162 mm [link]
A D-Link GO‑SW‑24G már közel van a TP-Linkhez: 280 x 180 mm [link]
A Linksys LGS124 óriási: 440 x 200 mm [link]
A gyári honlapot és adatlapot megnézve külön csak a Tenda-nál írják (illetve képpel is mutatják) hogy felületre szerelhető, azaz tuti megoldható vele amit az A.) pontban írtam.
Bár még részletesebben (pl. telepítési leírást is) nem néztem át mindegyiknél.
Külső tápos sajnos nincs közöttük.
Ezekről a márkáról mi a véleményetek ?
Különösen kérdés a Tenda, ami úgy látom egy kínai márka. -
juhaszmarci
tag
válasz
Patice
üzenetére
Árban horror, de az unifinak (bár 16-os ebből a legnagyobb) van egy erre a felhasználásra tervezett switch-e, dugasztáppal:
https://eu.store.ui.com/eu/en/products/usw-pro-max-16
A POE verzióra gyűjtök most… -
-
válasz
Frontvonal88
üzenetére
Az AC87 a maga idejében istenkirály eszköz volt (főleg, ha nem használta az ember a LAN1-et). Én is használtam, sőt használom is -- de már nem fő routerként.
Valamikor soron kívül még kapott egy biztonsági frissítést egy nagyon kritikus sebezhetőségre, de ennek is már sok éve.
SZERINTEM még jó műszaki állapot esetén is orosz rulett a használata. Szerintem nézz nagyon gyorsan valami frissítésekkel jól álló típust!
MaCS
-
válasz
Blaster
üzenetére
"Firmware-rel sokáig támogatott? Mondjuk utóbbi szempontból bármi csak jobb lehet az ASUS-nál."
???
Az Asus firmware-támogatása a felhasználói szegmensben kifejezetten nagyon jó. Vannak ugyan mostohábban kezelt típusok, de rendszeresen jönnek a frissítések, tele biztonsági javítással. (Amire az Asusnak egyébként jó oka van.)
MaCS
-
memorix
senior tag
válasz
Blaster
üzenetére
Goole Nest Wifi pro ring -s érték ítélet
A Google Home alkalmazás beállítása sokáig tarthat. Ezt kiemelik mint fontos tényezőt.
A Google Nest Pro ára elég magas 107eft Ft/db és Triband router.
Ha vezeték nélküli összeköttetés a cél és Triband router akkor figyelemre méltó router lehet a ASUS Expert Wifi EBM68 model kb 155eft/ 2 db pack.
Karácsony elött jellemzően féláron vehető meg. Csak 340 nap van hátra karácsonyig, addig biztosan akcióznak ezzel a modellel.

Ha Triband routert szeretnél akkor nézegesd ezt a tesztet.
-
memorix
senior tag
válasz
Blaster
üzenetére
Mindig az ügyfél és a pénztárcája/igénye a döntő tényező.
Lehet egy router és több AP pont is kiépítve kábelen. Lehet ipari eszközöket is választani nagyobb stabilitással. Azonban kérdés ki fizeti a révészt.
Az, hogy TP-link/Asus/Cudy -t tekinti az adott problémában jobb megoldásnak a telepítő/ügyfél az egyéni tapasztalat/preferencia és hit kérdése.
Mivel minden router szinte Kínában készül igy nehéz azt mondani, hogy a kínai elektronikai termékek gyengébb minőségűek mint más termékek.
Mik az ügyfél igényei, milyen helyre kerül telepítésre, milyen a bejövő internet sebessége, mennyit szán rá az ügyfél. Ezek a döntő tényezők. Ha az ügyfél olyan típushoz ragaszkodik amit te soha nem telepítettél akkor nem kötelező elvállalni a telepítést.
Az eszközökben lévő chipek szolgáltatásait érdemes nézni a benne lévő RAM, CPU érdemes figyelni és a hozzáadott szolgáltatásra, esetleges garanciákra valamint az elérhető fórumoknál a használt gyakoriságára.
Például Google Nest Wifi Pro esetében nem sok tapasztaltot tudsz összeszedni. Nem egy gyakran vásárolt termék. Valamint nem gyakran tesztelik ezt a router. Igy csak a gyártó marketingjének lehet hinni és utána élesben lehet feltalálni a kereket. Gondolom a gyártó/forgalmazó se szívesen foglalkoztat sok embert supportra ha kicsik az eladások igy a várható segítség is lassú lehet. Aki vette az konfigurálja. Érdemes olyan terméket választani amiről többlet információ áll rendelkezésre, jobb supportja van vagy gyakrabban vásárolt termék. Igy több tapasztalatot lehet összeszedni ha bármi probléma lenne.
Az idő meg pénz ha neked 5 x annyi idő lesz mire rájössz probléma esetében mit kell csinálni mint egy ismertebb routernél az neked hogy éri meg. Ki fizeti ki a többlet időráfordítást?
Ha magadnak csinálod az más kérdés ott lehet kisérletezni. Max magadat szidhatod miért választottad azt a gyártót és modelt.
Amúgy a Goole wifi jén fizetős szolgáltatások vannak hasonlóan mint a TP-link esetében. Megemlíteném, hogy Asus esetében ingyenesek a szolgáltatások.
-
Vegha
senior tag
Tettem egy nagyobb kiterot Asuson belul a Zenwifi csalad felterkepezeseben es oda lyukadtam ki megint, hogy a jelenleg piacon levo routerek funkcioinak 90%-at eddig sem hasznaltam es igen nagy valoszinuseggel a jovoben sem fogom. Emiatt vissza kell ternem az eredeti kerdeshez (megkockaztatom meg az alabbi igenyeimmel is boven az atlag user folott vagyok):
- 300/300-es optikai nethez
- USB-s Samba megosztashoz
- Torrent szerverhez
- Guest wifihez
- a leheto legnagyobb lefedettseghez
vennek ket (kesobb +1) routert, melyek kozott a backhaul kabel megoldott.
Lehetoleg maradnek Asusnal: eddig bevalt es nagyjabol kezre all a webadmin felulet + app.
Rt-AX59U + RT-AX68U-t neztem ki, de csak azert, mert utobbit most akcioban talaltam, kulfoldon. (Amugy miert olyan magas az ara ?) Egyebkent ket AX59U is boven kielegitene az igenyeimet, nemde ?AImeshben osszekotve az egyik routeren futo USB-s Samba megosztast akkor is latni fogom ha a eppen a masikhoz (esetlegesen a harmadikhoz) vagyok csatlakozva ?
-
bozont
veterán
Üdv
A fő routerem egy TUF Gaming AX4200. Ez mellé szeretnék egy másikat AP-nek az AC56 helyére, AI mesh miatt.
Melyik modell lenne erre jó választás? Egyelőre semmi komoly forgalom nem megy rajta, többnyire netezés, streaming. Viszont némelyik eszköznek problémás a két router wifi közötti váltás, kipróbálnám mit tud ez az AI mesh.
Kábeles összekötés megoldott. -
válasz
Frontvonal88
üzenetére
Az a kérdés, hogy első routernek egy TUF AX6000 jó lehet-e, valamint hogy a jelenlegi router jó lehet-e mellé, vagy inkább 2 router kéne vennem a jelenlegit meg szétverni egy kalapáccsal?
Megfelelő lesz a TUF-AX6000 elsődleges eszköz.
Másodlagos eszköznek is inkább egy AX-es eszközt kellene beszerezni.
Ne verd szét kalapáccsal a jelenlegi eszközt! -
mekker
őstag
Sziasztok!
A pillanat hevében vettem egy Xiaomi Mi Range Extender Prót. Ha azonos SSID alól használom, akkor vmiért mixed mode-ban megy, és a telóm kiírja, hogy gyenge biztonság. Tud még külön SSID alól is működni, de azt még nem teszteltem. Lehet konfigurálni, hogy milyen protokollt használjon? Alig találni róla bármit. Ha számít, asszem TP Acher C2 AC750 mellé vettem, legutóbbi gyári fw-t futtat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- 27% - Asus külső Optikai megható!
- szuper akció!! 200db+ REFURBISHED - DELL Docking Station WD19, WD19S (akár 3x4K felbontás)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Spigen Essential Ee673eu 3-portos hálózati töltő 67W Fehér (2xUSB-C, 1xUSB-A)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

amúgy sztem rövid úton ki leszel dobva, ha pöcsözöl.
Dr.NX