- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
BLiNk3r #34094 üzenetére
Közben ezt a két routert találtam:
TL-WR1043ND
TL-WDR3600Ezek mennyire felelnek meg a leírt igényeknek?
A kettő közül melyik a jobb választás? -
Stehe
aktív tag
válasz
proradeon #34097 üzenetére
Köszi szépen!
A netem 10mbites, ill. a laptopom wifije is 54mbites, szóval az általad említett első router is tökéletesen elég! TP-Linkem még nem volt, bár hallottam róla jót / rosszat is! Az említett termékekkel megbízhatóságilag nincsen gond? Mert igazából nem a legolcsóbbat keresném, hanem a legolcsóbb legmegbízhatóbbat!
-
Szia!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, szükséges lenne publikálnod, hogy hány Mbit/s sávszélességű internethez kellene router.
De ettől függetlenül felsorolok néhány ajánlott router-t, plusz az általuk max. lekezelhető internet sávszélességet:
Asus RT-N12 D1 - Max. 65 Mbit/s-es internetkapcsolat mellé
TP-Link TL-WR841N - Max. 90 Mbit/s-os internetkapcsolat mellé
TP-Link TL-WR841ND - Max. 90 Mbit/s-os internetkapcsolat mellé (abban különbözik az előzőtől, hogy cserélhetőek az antennái)Ha esetleg ennél nagyobb sávszélességű internetkapcsolatod van, akkor a legolcsóbb megoldás egy TP-Link TL-WR1043ND v2.x - max ~900 Mbit/s-os internetkapcsolat mellé
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Router vásárláshoz kérnék egy kis segítséget. Vettem egyAsus RT-N10E routert, amit gyakrabban kell újra indítani, mint amennyit működik. Visszaviszem gariba, de nem tudom mit vegyek helyette. Igazából egy teljesen egyszerű routerre lenne szükségem, viszont legyen nagyon megbízható. Ha lenne rajta usb / torrent kliens sem lenne probléma, ha annyival nem drágább. 20.000 körüli összeget most nem szeretnék rá költeni... Ti mit vennétek?
-
wgaborw
tag
Sziasztok!
A minap sikerült hozzájutnomegy D-Link DIR-880L routerhez, ami elvileg most a D-Link routerek teteje, AC1900 cimkével....
Érdekelne, hogy ti hogy tesztelnétek illetve, hogy érdekelnek-e valakit az eredmények... Ha van ötletetek, akkor írjatok...
G.
-
BLiNk3r
senior tag
Sziasztok!
Az öreg 54-es TP-LINK routerem megérett a cserére, ezért szeretnék egy újat vásárolni.
Túl nagy távolságot nem kell lefednie, lényegében egymás melletti 2-3 szobába kell az internet elérés kb. 60m2-en. Az alapfelállás, hogy 4-5 gép csatlakozik rá wifin keresztül, meg kb. ugyanennyi okostelefon is (ezek általában csak minimális forgalmat generálnak).Olvasgattam, hogy ilyen szintű igénybevételhez már érdemes dualband meg 5GHz, de mivel nagyon nem vagyok otthon a témában, ezért gondoltam, hogy megkérdezlek benneteket, hogy tudtok-e néhány konkrét modellt ajánlani.
-
Bukoba
tag
válasz
Gubek-Einste #34092 üzenetére
Hát igen, iskolában. Van persze előnye is, pl. az, hogy rengeteg a hely
Köszi a megoldási javaslatot. Megmondom őszintén, nincs nagy gyakorlatom a témában. Tudsz esetleg még ajánlani egy jó leírást (akár angolul is), hogy hogy lehet AP-t telepíteni? Jelenleg van egy wifi router beállítva, ami szórja a jelet, de a lakás egyes részein már elégtelen, ingadozó a jelerősség, gyakori a szakadás, van, ahol egyáltalán nem elérhető a net. Ha jól értem, akkor ezt lehet orvosolni azzal, hogy beálítok több AP módba konfigurált wifi routert. Ezeket össze kell kötni fizikailag kábellel (ez elég nehezen lenne kivitelezhető)? -
válasz
Bukoba #34091 üzenetére
Egy volt iskolában laksz? Ez kemény.
Ide több eszköz kell mert óriási a terület, kb 4 darab AP-re lesz szükség, hogy az épületen belül mindenhol legyen rendesen jel, ez a költség hatékonyság miatt lehetnek router-ek is AP módban.
Ehhez a nethez elég lesz szinte bármilyen N-es típus, ajánlott az Asus N12 D1 és a TP-Link 841ND. -
Bukoba
tag
válasz
Gubek-Einste #34090 üzenetére
Egy földszintes családi házba kellene, régi építésű, így tégla falak vannak. Régen iskola volt a ház, így egy hosszú folyosó húzódik végig a közepén (olyan 25-30 méterre saccolom), a két oldalon vannak a helyiségek (16 db, így sok a fal). Eszközök tekintetében 2 notebook, 1 PC, 2 nyomtató, 3 tablet és 3 telefon csatlakozna rá. A net sebesség jelenleg 5Mbit/sec. Anyagiak tekintetében 100 e Ft a határ. Extra igények nincsenek, csak sima net elérés kellene minél távolabbról. Köszi a segítséget előre is.
-
-
Bukoba
tag
válasz
Gubek-Einste #34088 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Konkrét típust tudtok ajánlani?
-
-
Bukoba
tag
válasz
Gubek-Einste #34084 üzenetére
Köszi, abban tudsz segíteni, hogy mi most a piacon az az eszköz, aminek elméletileg jó lehet a hatótávolsága? Köszi előre is.
-
mate0120
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #34082 üzenetére
hát nagyon youtube se lesz csak max kicsi netezés de ha lehal akkor a többieket kirugom és csak én használom
-
-
válasz
Axe Miskolc #34072 üzenetére
Pontosan mit jelent a zeg-zugos lakás? Távolságok, falak száma/anyaga?
Milyen sebességhez kellene?
Mennyi van a beszerzésre? -
válasz
mate0120 #34081 üzenetére
Mondjuk youtube-al is el lehet fogyasztani a WiFi sávszélt, ha több kliens egyszerre szeretné használni, esetlegesen még HD-ben is! A WR740N a ma kapható routerek egyik legolcsóbb darabja, ennek megfelelő elvárásokat is lehet támasztani vele szemben! Én nem várnám el, hogy sima webböngészésen, és esetleg email-ezésen kívül többre legyen képes 10-12 WiFi klienssel! Ha komolyabb forgalmazást is szeretnél a hálózaton, akkor minimum 300Mbps képes router kellene, de ha a 12 eszköz közt akad Dual Band képes is, akkor még jobb lenne olyan router, ami tudja az 5GHz-et is, így tovább lehetne osztani a terhelést a rádiók közt!
-
mate0120
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #34080 üzenetére
nem fognak torrentezni ilyen facebook meg youtube lenne. Egyébként tudom valahogy álllítani neki a sávszélt? illetve van valami lehetőség hogy nyomon kövessem ki mennyi adatot használ?
-
-
mate0120
csendes tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy van egy TPLINK WR740N típusú routerem és az lenne a kérdés hogy kb mennyi eszközt bír el egyszere? kb 12 eszközt kellene kiszolgálnia az menni fog neki?
-
válasz
Bolobi #34077 üzenetére
Szia!
Igen, természetesen az USB port osztható HUB-al, de ha gondolod, kis (2-3000HUF) ráfizetéssel kapsz RT-N16-ot, két USB porttal!
Véleményem szerint teljesen megbízható, de kérdezd meg a topikjában a tulajdonosoktól!
Igen, filemegosztásra is jó, de mint minden router esetén, itt sem szabad megfeledkezni arról a tényről, hogy ez egy 15000Ft-os router, nem pedig egy 60-100000Ft-os NAS, vagy Home Server, így aztán sebességben is ennyit lehet várni tőle! Kisebb állományok mozgatására tökéletes, de azt mondjuk sosem értettem, amikor valaki egy routerre sok TB háttértárat akar kötni, amikor úgyis csak néhány MB/sec sebességgel tudja használni!
A két gép közötti másolás természetesen nem probléma, ez csak sima switch funkció, és mint ilyen, akár Gbit/sec közeli tempóval is lehetséges, ha a gépek bírják!
-
Bolobi
tag
Hali
Tervezem egy új router beszerzését ami egy Asus RT-N15U lenne.
Arra lennék kíváncsi hogy az USB portot lehet-e osztani? PL 1HDD és 1 nyomtató egyszerre lehet-e rákötve?
Illetve mennyire megbízható?
Fájlmegosztása jó? 2gép közötti másolás illetve hálózati HDD-gép között -
Bukoba
tag
Sziasztok! A segítségeteket kérem. Egy router esetében milyen paramétert kell figyelnem ahhoz, hogy megtudjam, hogy annak mekkora lehet az elméleti hatótávolsága. Olyan eszközt keresek, ami akár pár 100 méter lefedésére is képes (nyilván tudom, hogy a hatótávolságot befolyásolja az adott épület elrendezése, illetve az építés során felhasznált anyagok köre.) Esetleg ha tudtok nekem javasolni konkrét eszközt, azt is megköszönöm.
-
Axe Miskolc
tag
Sziasztok!
Zegzugos lakásba,esetenként 5-6 eszköz kiszolgálására,Digis nethez milyen routert ajánlanátok? -
válasz
Multibit #34069 üzenetére
Persze, csak jobb ha előre jelzem, hogy nem lesz olyan a jelerősség, mint 2.4 GHz esetében, mert nem egy felhasználó panaszkodott már, hogy milyen rossz a TP-Link, mert csak abban a szobában van 5 GHz-es jel, ahol a router van, miközben ez nem a TP-Link hibája, hanem az 5 GHz ismert hátránya.
-
-
Szia!
A feltételeidnek az adott 20k-s kereten belül csak TP-Link modellek felelnek meg:
TP-Link TL-WDR3600
TP-Link TL-WDR4300Esetleg ha nagyon nem szereted a TP-Link-et, akkor: Asus RT-N56U, de ez már egy USB-s adapterrel együtt átlépi a 20k-s keretet.
Dualband USB-s adapterek közül ajánlott:
TP-Link TL-WDN3200
Asus USB-N53
Ha a stick-nek nem kell dualband-nek lennie:
TP-Link TL-WN821NÉs megjegyzem, hogy az 5 GHz-es WiFi-től ne várj sokat. Egy, max. két falat visz át.
-
ToxLee
őstag
válasz
Jedster #33820 üzenetére
Szia,
Bocs, de nem volt időm/el is felejtettem, hogy írtam ide. IPSEC helyett OPENVPN-re gondoltam, tudtommal biztonságosabb, jobb alternatíva. Itt igazából az lenne az érdekes, hogy a cisco kezeli-e a basic firmware-rel vagy újat kell rá húzni ha Openvpn-ezni akarunk? Vagy annyira nem jobb az openvpn? Bár, lehet lesz elé kötve egy komolyabb cisco switch, talán egy SG300-28, akkor meg gondolom arról jobb VLAN-ozni, hogy tehermentesítsem a routert. Több helyiség van a wifihez, de egy AP úgy is kellesz...
-
tycho
tag
Sziasztok!
Routert és adaptert szeretnék Húgoméknak nézni. Mit tudnátok ajánlani a következő feltételekkel?
- panellakásban élnek, az eszköznek 1-3 fal távolságra kellene megfelelő, stabil jelerősségűnek lennie.
- 802.11n-es, kétsávos, gigabites lan
- felhasználási terület: letöltés, mmo
- a kettőre együtt max 20 ezer állna rendelkezésre.
Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!
üdv.: tycho
-
drdoom
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #34064 üzenetére
Köszönöm!
-
-
drdoom
csendes tag
Üdv!
Szeretnék 2 wifi routert az egyikbe kellene adsl csatlakozási lehetőség a másik lehet "sima"
mind a kettő "nagy" hatósugaró legalább 20-30méter körül?
Az egyikre max 10ezres a másik 5-6-7 körül tudnátok ajánlani? -
Jedster
tag
Viszont gyári fw update létezik hozzá (RV320), és nagyon ajánlott a legfrissebbet feltenni, mert rengeteg bug van benne. Sajnos viszont ahogy néztem, az SSL VPN-nel még mindig bajok vannak.
SSL VPN virtual passage adapter does not work on Windows 7 (64 bit) with IE10, and on Windows 8.1 with IE11.
Viszont IPSec támogatása van, és elég jó az átviteli sebessége.
Kiegészítés: USB-s netet is tud osztani.
-
D@ni88
addikt
Tudja valaki mi a különbség a TP-LINK TL-WR841N és a TP-LINK TL-WR841ND router között?
Normál adsl-t kellene szétosztania (wifin és utp-n is)
Köszi -
-
Hina
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #34056 üzenetére
A cisco RV320 vagy a linksys RV042 (ez egy jóval régebbi) routerekhez én nem találtam. Ezek valamelyikéhez létezik custom firmware?
-
-
Hina
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #34048 üzenetére
Két ethernet port kellene. Valami útmutató, hogy merre érdemes elindulni a cusgom firmware terén? Mennyire stabil a nem gyári szoftverrel üzemelő router?
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
bambano #34051 üzenetére
Köszönöm a segítségeket!
1 gép van még kábelen ami nem 1,5m-es körben van. Igazából xbox, 2 gép, tv, nyomtató (ezek lennének az állandóak) és a javított gépeket ne kelljen már kihúzgálni meg hasonlók ezért kellene a 16-osból tudsz nekem ajánlani valamilyen gigás switchet?
-
bambano
titán
válasz
DJ. Ru$y #34049 üzenetére
én biztosan nem vennék 100-as switchet semmi pénzért se.
azt neked kell eldönteni, hogy ki akarod-e adni a cisco feliratú linksys switchért a pénzt, szerintem a minőségével nemigen lesz baj.Hogy mit vennék, az attól is függ, hogy hogyan vannak a gépek és a kábelezés. Mert lehet, hogy kábelezés szempontjából jobban jársz két 8 portos switchel, amit a tplinkbe dugsz és a lakás két különböző pontján rakod le. 8 portos dlink vagy tp-link switch van több is, például a D-Link DGS-1008D 6500 forinttól van az árgépen, és két ilyen olcsóbb, mint a 100 megás, tehát butább, cisco.
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Sziasztok!
Sajnos a switches topik nem nagyon él, jobb helyet pedig nem nagyon találtam a kérdésnek itt pedig vannak bőven hozzáértők, már kaptam segítséget. A kérdés:
Átlagosnál terheltebb otthoni hálózatba keresnék 16 portos switch-et, 10/100 vagy gigabit, nem tudom melyik érné meg jobban és melyikből mi ajánlott. Márkák terén gondolom Cisco/TP-Link(?), találtam is Cisco SF100D16-ot 20e forint környékén (10-15e max. 20e Ft), ez jó választás lehet? Mit ajánlanátok? D-Link ADSl modem után egy TP-Link TL-WR1043ND router és ez után kellene egy switch. Köszönöm előre is, ha tudtok segíteni.
-
Amint előttem is írta Gubek-Einste, custom firmware-el ez simán megoldható, de egyébként például ASUS-ban van több modell is a SOHO kategóriában, ami Dual WAN képes!
Egyébként milyen Dual WAN-ra lenne szükséged? Két Ethernet port, vagy 1 szokásos Ethernet, és egy USB 3G-re?
-
-
Hina
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #34045 üzenetére
Nekem az OpenVPN is megfelelne, ha találnék olyan routert, ami dual WAN portos.
-
Szia!
Sokkal inkább ajánlott lenne az SSL-VPN (OpenVPN), amire routert is könnyebb találni, mert szinte bármelyik custom firmware támogatja, és elviekben a Windows Phone is!
-
Hina
aktív tag
sziasztok
Olyan routert keresek, márha létezik olyan, ami tud ikev2 vpn szerver funkciót. (Windows Phone 8.1-el szeretnék vpn kapcsolatot kiépíteni) -
dokee78
félisten
válasz
Intruder2k5 #34040 üzenetére
-
válasz
dokee78 #34039 üzenetére
TL-WR740N vagy ugyanez cserélhető antennával, TL-WR741ND!
-
dokee78
félisten
3-4 ezer körül lehet venni wifis routert?
Semmi extra nem kell a leendő tulajnak.
Újra gondolt. -
vásárló
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #34036 üzenetére
Gondolom csak laposokat amiket ide oda rakunk, nem szeretnék pórázra kötni.
-
-
Jedster
tag
válasz
bambano #34028 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/tp-link_wdr3600_router/hsz_7632-7632.html
A 4900-asban jobb SoC van, plusz egy külön AR9580 chip a 2,4-es wifire. A 3600/4300-ban levő csak hardveres NAT-olással bírja el a 240-es netet kábelen is. 2,4-en ráadásul at SoC-t terheli a wifi kódolás is.
-
vásárló
csendes tag
Üdv!
Tanács kéne, hogy egy 50 es net mellé milyen atomstabil, egyszerre több készüléket is lazán kezelő wifi routert ajánlotok? Lényeg a wifi, kábelt nem használok.
-
bambano
titán
válasz
Jedster #34026 üzenetére
"Ami szerintem gondot okozhat, hogy a custom firmware-ek általában nem használják a hadveres NAT-ot, és gyakran a wifi-t is az SoC hajtja, ami így már nem bírja el a 100+Mbites-es terhelést.": most kínzok egy 4900-ast meg egy 4300-ast, ezekben meglehetősen bika soc van, érzésre (még nincs bizonyítékom
) a soc bírná...
-
Jedster
tag
válasz
krealon #34025 üzenetére
Ha erre megy ki a vita, akkor szerintem egy 120-as netet át tud nyomni egy jó 3x3 MIMO-s router. Ha zavar van, akkor természetesen valószínűleg nem. Viszont van már 5GHz, ahol megfelelő jelszinttel simán átmegy a 120Mbit. A 240-es nethez meg ott az AC szabvány. 30-tól már ahhoz is kapni jó routert. Ma már nem feltétlenül kell a kábel.
Ami szerintem gondot okozhat, hogy a custom firmware-ek általában nem használják a hadveres NAT-ot, és gyakran a wifi-t is az SoC hajtja, ami így már nem bírja el a 100+Mbites-es terhelést. Pláne P2P mellett, QoS-sal és tűzfallal.
-
krealon
veterán
válasz
Jedster #34024 üzenetére
"Viszont G-s szabványnál nekem soha nem ment át 20-25Mbitnél több az elméleti 54-ből"
A kapcsolati sebesseg 54Mbit, viszont az idozitesek es a protocol overhead miatt, csak 20-22Mbit viheto at hatasosan.
Az ujabb szabvanyok eseten is szukseges az adatok vedelme az atvitel kozben, igy boritekolhato, hogy egy 72 Mbit/s-os kapcsolaton nem megy at 60 Mbit.
Tipikusan a kapcsolati sebesseg fele kornyeken szokott lenni az atviteli kapacitas optimalis esetben.
Es termeszetesen az adott (es a szomszedos, mert a wifi csatornai atlapoltak) WiFi csatornan forgalmazni kivano eszkozok kozott megoszlik a fenti sebesseg. -
Jedster
tag
válasz
Gubek-Einste #34016 üzenetére
Igaz, ez elméleti. Viszont G-s szabványnál nekem soha nem ment át 20-25Mbitnél több az elméleti 54-ből, viszont N-es szabvánnyal 1 antennán, 20MHz-en már ment át 65-68 Mbit az elvi 72-ből. És ez két szobával arrébb volt, jó térerővel. Szerintem a szabvány elbírná a nagyobb sebességet is, csak hát az eszközök, meg a zavar.
-
-
cibus
senior tag
Sziasztok. A következő problémám lenne. Van egy t-home-os álló (kínai) routerem és meg szeretném osztani a netemet wifin keresztül a másik házba egy asztali gépre, ami kb 20méterre van a szobámtól, de a probléma nem is a táv, hanem a közte levő 2db 80centis fal
Átvittem a laptopot, de egyszer látja, egyszer nem. Amikor látja, akkor is csak 1-es jelerősség. Kérdésem az lenne, hogy ha vennék egy ismétlős routert pl.:
1. http://www.emag.hu/tp-link-wireless-router-n-300mbps-tl-wr841n/pd/E75V7BBBM/
2. http://www.emag.hu/tp-link-wireless-router-n-300mbps-tl-wr841nd/pd/EMC92BBBM/
3. http://www.emag.hu/edimax-wireless-router-300mbps-br-6428nc/pd/DHSVVBBBM/
akkor jó, megbízható jelem lenne és erről a routerről tudnám csatlakoztatni-e az asztali számítógépet kábelen keresztül.
Személy szerint a 3.-ra gondoltam, mert úgyy tűnik nagy antennája van és levehető, nem tudom, h az én thomos routeremnek levehető-e az antennája, de akkor egyiket cserélném.
Esetleg más ötlet?
Lényeg, h minnél olcsóbban szeretném megoldani és legyen egy megbízható kapcsolatom. Sebesség nem számít, mert csak netezésre lenne az a másik gép. Köszönöm. -
Space marine
aktív tag
Sziasztok! Hozzájutnék most 8ezerért egy DIR-636L-hez, váltana egy DIR-600-t. Ami tetszik a leirásában, hogy a rákötött vinyón található képeket, stb a telón megtudom nyitni. Igazából ez lenne a legföbb oka a váltásnak. Ki tudna szolgálni 2 mobileszközt? S persze biztonságosan
-
-
-
Jedster
tag
válasz
egyedülülő #34013 üzenetére
Ezerszer jobbak a mai routerek. Még a belépő szintűek is. Ha jól értem 120-as netet szeretnél. Ehhez mindenképp felsőkategóriás gigabites router ajánlott.
A legolcsóbb a TP-Link 1043NDv2. 2,4GHz-es 3x3-as MIMO-s wifije van, ami elvileg 450Mbit-et tud átvinni megfelelő eszközzel párosítva. Nagy antennái vannak, jó a hatótávolsága, és van rajta 1 USB csatlakozó.
Pénztárcától függően választhatsz jobb/márkásabb típusokat is. Az ajánlott routerek teljes listája megtekinthető a fórum tetején levő "összefoglaló lenyitása" fülnél. -
Jedster
tag
Látatlanban nehéz megmondani, de az USR5430 egy régi G-s router. A 841ND gyárilag is 5dbi-s antennákkal jön és N-es szabványt használ. Az N-es wifi nem csak gyorsabb, hanem nagyobb elvi és gyakorlati hatótávval is rendelkezik. Ha N-es kliensek csatlakoznak rá, akkor jó eséllyel jobb lesz, mint a mostani hatótáv. 8dbi-s antennákkal még valószínűbb, mert a mostani szerintem is messze nem 16dbi-s. A chipek zavarérzékenysége is fejlődött valamelyest, ezért valószínűleg a TP-linkben levő Atheros chip is sokkal jobb, mint az USR5430-asban levő.
Tehát röviden, elméletileg jobb lesz. Ha nem vagy megelégedve a mostanival, ajánlott a csere.
-
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a most már több mint 5 éves SMC wbr14g-t típusú routeremet valami jobbra és modernebbre. Szeretném ha ki tudnám használni a jelenlegi 50-es upc net sávszélességét a wifi kapcsán, ráadásul szeretnék feljebb is váltani csomagban és amit a mostani routerem tud már nagyon kevés. Ezel el is mondtam a lényeget szerintem. Gőzöm sincs mit tudnak a mai routerek a régiekhez képest szóval azt sem tudom mire vágyhatok. Amit mindenképp szeretnék az a jó sávszélű wi-fi és legyen nagyon stabil, mert ezt a mostani néha eldobálják már a gépeink. Ezen felül mit tudnak még a mai routerek illetőleg tudnátok is ajánlani valami jóféle cuccot?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Tua
tag
Üdvözletem!
US Robotics USR5430-t (állítólagos 16dbi-s antennával, ami bár biztosan nem 16 dbi-s, jobbnak tűnik, mint ami volt) megéri lecserélni egy TP-Link TL-WR841ND routerre (két db 8dbi-s TPlink antenna lenne hozzá), a jobb hatótávolság érdekében?
-
Jedster
tag
TP-Link 1043ND a legjobb vétel. Gyakorlatilag viszont bármelyik felsőkat. ajánlott listás gigabites router megfelel a célra (görgesd le a listát a fórum tetején). A TP-Linkek előnye a külső antenna. OpenWRT buildek is vannak hozzá bőven. Ha nem szimpatikus a márka, akkor ASUS N15U-tól felfele.
-
gabrit
csendes tag
Sziasztok!
Egy hosszú ideje, de egyre kevésbé megbízhatóan működő Linksys wrt120n (szakadozik az internetelérés) utódját kéne megtalálni.
Jelenleg 20mbit-es net van, de ez később sem hiszem hogy lényegesen 40 fölé menne. USB portra szükség lenne, mert nyomtatót kötnék rá. A router panelba kerülne, szóval jó lenne, ha a jelerősség legalább a mostani szintjét hozná (bár ez belső antennás, szóval szerintem azt nem lesz nehéz elérni). Nem torrentezésre, ilyesmire kéne, hanem átlagos otthoni használatra, viszont azt jó lenne szakadások nélkül, üzembiztosan.
Hosszú távra keresném, szóval a legfontosabb tulajdonság a megbízhatóság lenne. Árban szeretnék 10000 alatt maradni. Én a Tp-link TL-WR842ND-re gondoltam, vagy van ennél jobb alternatíva?
Köszönöm
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Váltanék a Linksys WRT54GL-ről, Az ok a gigabit lenne, másolás, NAS és full HD lejátszása média lejátszóról, ill. a wifin is szeretnék javítani a lakásban jelerősség és sebesség terén.
Tudnátok ajánlani vmi megfizethetőt, nem kell semmi csilli-villi funkció, arra ott a NAS? A lényeg a gigabit, 300-as wifi, legyen atomstabil mint a WRT54 (amióta bedugtam megy, ha nem villogna nem is tudnám, hogy van), lehet használt is.
Köszönöm.
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
Jedster #34004 üzenetére
Végülis nem ragaszkodom az 5Ghz-hez. A hatótáv úgy is fontosabb mint, hogy mennyire tiszta a jel és stabil a kapcsolat. Bár laptop is lesz róla Wifin használva túlnyomóan inkább csak mobil eszközök.
Az 1 USB csati is elég csak egy nyomtató lesz rákötve.A villanyszámla bele van kalkulálva mert 2-3éve már így megy a torrent.
Köszi a tippet
-
Jedster
tag
-
Jedster
tag
válasz
Eduardo89 #34000 üzenetére
Mennyit szánnál rá? Kell az 5GHz-es wifi rá? Ha nem, akkor jobb választás lehet egy 1043NDv2. "Csak" 64Mb RAM van benne és csak 1 USB csatlakozó, viszont erősebb SoC került bele (ami főleg OpenWRT alatt tud jól jönni), és jobb a wifije. Nem mellesleg olcsóbb is, mint a 3600.
Az éjjel-nappal torrent viszont villanyszámlán is meg tud látszani. Az üzemeltetési költséget is kalkuláld bele (kb. 1Ft/nap/W). Érdemes lenne egy NAS-on elgondolkodnod, ha nem akarod, hogy felfaljon a rezsidémon. Ha nem olyan nagyon extrém a terhelés, akkor egy drágább routeren futtatott torrentkliens is meg tudna birkózni a feladattal.
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Új routert vennék, mert amit most használok tp-link wr542g kicsi a hatóköre, uh lecserélném egy olyanra aminek nagyobb a hatótávja.
Amit néztem eddig wr 841nd, de nem tudom ez mennyivel lenne jobb a keret rá 10k körül.Segítséget előre is köszönöm!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged