Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
addikt
válasz
jozsi252
üzenetére
Ha a node-hoz rögzited a klienst csak akkor megy át máshova, ha a node valamiért nem elérhető. Nekem volt gondom azzal, hogy amikor újra elérhető lett a node, akkor nem ugrott vissza. Nem tudom ezt javitottak-e azóta. Amúgy lehet játszani a barangolás térerő küszöbbel, hogy mikor kezdjen el keresgélni.
WPA3-at nem használok, nem tudom mennyire kompatibilis visszafelé. Én jelszavazok, nem használok se WPS-t se QR kódot. -
osonte
őstag
válasz
Isikamika
üzenetére
1. Xiaomi AX3000 fekete, nagyobb méretű (97x97x222mm), talán erősebb HW: Qualcomm IPQ5000 A53 2x1GHz CPU + 1x1GHz NPU, 256 MB memória.
2. Xiaomi AX3000 NE fehér, kisebb méret (89.5x89.5x213.5mm), HW: Mediatek MT7621A 2x0.88GHz, memóriáról nem találtam infót - de több nem lehet a feketéhez képest.
-
-
jozsi252
veterán
válasz
kpityu2
üzenetére
Köszönöm az infókat! Ma elhoztam az AX52-t, kábellel össze is kötöttem a routerrel, hibátlanul megy a Mesh hálózat!
Viszont szeretnék kérdezni 1-2 dolgot.
- Ha rögzítek pl egy adott eszközt a node-hoz akkor az csak arra megy rá? Vagy ha a jel már nagyon gyenge akkor megy át a routerre ami nálam az AX6000?
- WPA3 Personalt érdemes használni, van bármi hátránya? Pl egy régebbi telefon lehet nem fog tudni felcsatlakozni? Asusrouter appból ki tudom nyerni a QR kódot a csatlakozáshoz a wifire, így érdemes egy jó nehéz jelszót megadni de mondjuk csak WPA2 Personalt használva?
-
Isikamika
tag
Üdv! Valaki megtudná mondani,hogy a két tipus közt mi a kúlönbség?
1, Xiaomi AX3000
2, Xiaomi AX3000 NEMelyiket érdemes megvenni?
Köszi -
Biliskmer
aktív tag
Sziasztok,
Van már egy routerem amivel elégedett vagyok, viszont arra lennék kíváncsi, hogy van olyan router amihez jár a gyártótól ddns szolgáltatás úgy, hogy nem kell semmire előfizetni, havonta megerősíteni, etc....
Ha igen, kaphatok 1-2 wifi 6 kompatibilis példát?
Köszönöm
-
osonte
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Igen, inkább a 6 ezer Ft-tól lehet kifogni tartosabb darabokat. Mi is azt használtuk informatikai boltban (7 évig nem volt vele gond), de nem minden nap kellett használni és Pécsen másik boltban is azt a fajtát használják. Azért írtam, hogy érdemes kérni véleményt boltba, mert ami mondjuk üzletben kibír 7 évet, azt vettem én is, soha nem kell majd cserélni.
Most volt egy hónapja a Digis frissen bekötni. Kértem, hogy két UTP fejet cseréljen, mert nem voltak rendesen megcsinálva, a napokban néztem, nem sikerült jobbra neki se, mindegy majd nekifutok én is, az jó lesz... Mondjuk érintkezik minden szál, ennyi már sok embernek elég, de azért szeretem ha minden ér a végén ütközésig megy és burkolat meg nincs hosszan rágagyva, hanem pontosan a helyén van, így rögzül rendesen az egész, persze nehezebb rövidre hagyni az ereket, meg rendesen mindet fesziteni. Nem vagyunk egyformák, valakinek elég ha működik, nekem meg az a mimimum ha úgy áll ahogy tervezték. -
-
kpityu2
addikt
válasz
jozsi252
üzenetére
Elég az egyiknek, de a legjobb ha mind három sávos. Ami persze anyagilag elég meredek, nem biztos, hogy ér annyit. Tutibb a kábel. AiMesh esetén szabadon variálhatod a topologiát, csillag vagy soros, mindegy. A párosítást legegyszerűbb vezetéken megcsinálni, router lan -> node wan bekötéssel. Ha felkonfigolta a node-ot, utána már úgy rakosgatod ahogy akarod, vezeték vagy wifi, router vagy másik node mindegy, megtalálja.
-
jozsi252
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Köszi a felvilágosítást! És ha a router 2 sávos a node viszont 3 akkor ugyanúgy feleződik a routerre csatlakozók sebessége mivel a routernak mindkettő sávja le van foglalva? Vagy pedig csak akkor feleződik le ha a router is illetve node is 2 sávos, ha egyik 3 sávos akkor viszont nem?

kpityu2
Közben megrendeltem az AX52 routert, azt fogom node-nak beállítani, az AX6000 pedig lesz a router, és kábellel össze fogom tudni kötni őket.
Ide vonatkozóan lenne egy kérdésem is. Kábeles összekötést megcsinálom és utána be is tudom állítani node-nak a Mesh hálózatban, vagy pedig először Wifin keresztül kell hozzáadni a nodeokat pár méteres távolságról és utána mehet a kábeles összekötés?
Ha esetleg valamikor szükségem lenne még további bővítésre és mondjuk vennék még egy AX52-t akkor azt az 1. AX52-be érdemes dugni vagy a fő routerba ami ugye most az AX6000?A routernak illetve node-nak is 3 sávosnak kell lennie vagy elég az egyiknek?
Köszönöm szépen tőled is a felvilágosítást!

-
memorix
senior tag
válasz
Tiédetis
üzenetére
Szerintem akkor a földszintre kell egy router. A szolgáltató milyen típusú routert adott? Az elegendő a földszinten vagy az is kevés?
Az inverter felé menő kábel végre lehet rakni egy második routert és onnét bekötni az invertert, ha megoldható. Igy fent is lenne router és a két router kábelen lenne összekötve.
Optika (Szolgáltató eszköz)--> Földszinti router (WAN)--> kábel az emeletre (LAN)--> Emeleti router (WAN)--> Emeleti router (LAN) kábel --> inverter.
Igy akár Meshbe is lehetnek a routerek.
Mekkora teljesítményt vársz el a Wifi től? Online Játék? Streaming?
A 2 emelten ha elhelyeznéd az inverter mellett az új routert onnét az eszközeid notik milyen távolságra vannak, hány fal van, megoldható?
-
Tiédetis
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az inverterbe kb 50 méter kábel megy azt nem tudom másként kivonni.
-
-
osonte
őstag
válasz
Tiédetis
üzenetére
A fogót ha megveszed, akkor egy életre van sajátod, amivel bármikor bármilyen UTP/ DSL / telefon kábelt tudsz csinálni. Érdemes olyan helyen venni ahol készitenek kábelt és rákérdezni ők mit használnak és olyat venni, mert ha bírja a bolti igénybevételt, akkor Neked soha nem lesz vele gondod. Én is igy vettem, talán 4-6 ezer Ft volt. A dugók aprópénz, abbol többet vegyél (én is főleg az elején elrontottam). A Cat5 és Cat6 kábelhez más dugó kell! Kábelből meg az Excel márka hibátlan, ami méterre kapható, érdemes rendelni, sok számtech bolt a legolcsóbb kábelt tartja csak... Az Excel-el nekem nagyker mennyiségben 7év tapasztalatom van, soha nem volt gond vele.
-
Essejó
veterán
válasz
Tiédetis
üzenetére
De ha van a két szint között 1 lankábel, arra rá tudod fent dugni az új Routert, amiből mehet kábel az Inverterbe. Lent meg a Kaonból mehet kábel az új Asusba, amibe bedugod a felmenő kábelt. Nincs szükséged +1 kábelre. Ha meg lent és fent is Asus lenne akkor mehetne a Mesh, kábeles backhaullal.
-
kpityu2
addikt
válasz
jozsi252
üzenetére
A "backhaul" magyarul "felhordó" az a kapcsolat ami a háttérben kiszolgálja a mesh hálózatot. A legjobb ha vezetékes. Második legjobb (de drága) ha háromsávos legalább egyik router/node. Ilyenkor fizikailag két független 5 GHz rádió van beépitvé, amiböl az egyik dedikált backhaul rádióként működik. Ha ez nincs akkor a csomópontok közötti forgalom ugyanazon a wifi hálózaton folyik mint a kliensek kiszolgálasa, emit a hogy fentebb írták, feleződik a sávszélesség, mert a csomópont előbb veszi az adatot a klienstől, átkapcsol adásra és továbbitja a backhaul hálózatba. És forditva. Feltételes opcióként még van lehetőség vezetékes backhaul kiépitésére powerline adapterekkel. Itt a feltétel, hogy jó legyen az elektromos hálózati kapcsolat az adapterek között.
-
memorix
senior tag
válasz
Tiédetis
üzenetére
Megteheted, hogy veszel egy Asus ax59u vagy egy TUF4200 -t. Ha az nem elég akkor egy olcsóbb második routert veszel.
Valószínűleg 1 szintet 1 router teljesen lefedd. a Második szintre ha nem elég a router akkor alatta másik szinten egy 2 kell.
A lényeg, hogy azonos gyártótól legyen a router.
Most hogy vannak a szintek, hol jön be az internet és hol helyezkedik el a router. Megy -e kábel fel /le a másik szintre? Melyik szinten milyen eszközök vannak. Megoldható -e, hogy szintenként legyen 1-1 router? (Ha nem elegendő 1 db)
Érdemes 1 router venni először csak és kipróbálni.
-
memorix
senior tag
válasz
Tiédetis
üzenetére
A Wifi ellensége a vasbeton födém és a sok válaszfal valamint a nagy távolság.
A garantált átvitelhez kábel kell. Azt csak kipróbálással tudod megtenni, hogy egy router Wifi -s teljesítménye a te házadnál, a meglévő eszközeid mellett a még elvárható teljesítményt letudja adni.
Az AX59U korszerű chippet tartalmaz és jó kis router. Az AX59U nál a TUF AX4200 egy picit erősebb. Azonban ha a TUF AX4200 vagy a AX59U nem tudja az elvárt teljesítényt leadni a vasbeton födém és távolság miatt akkor ott kábelezni kell. Esetleg Mesh -l próbálkozni.
-
Tiédetis
senior tag
Sziasztok
Vodafone (telekom) optikai net 1000/1000Mbit/s
A modem egy KOAN, a maga egyszerűségével. Eszközök zöme WIFI 6-t tud, jó lenne kihasználni.
Kettő szintes ház, tégla, betonkefnis födém.
Sajnos a festés előtt kialakított csatornában van az optikai és egy lan kábel, több nem fér el benne, nem tudok felhúzni másikat. Ezzel kell főzni.
Asus AX59U-t néztem ki, olvasván, hogy falakon át is jó teljesítményt ad. Jó lehet ez erre a célra, vagy mást javasoltok?
3 fix eszköz van kábellel rákötve a modemre, egy nas (zyxel326 - töltögetős) egy TV és egy napelem inverter. -
válasz
jozsi252
üzenetére
A két sávos AP simány annyit tesz, hogy 2,4 és 5 GHz is van benne. Mindkettőn ad-vesz, nincs munkamegosztás. Ezért aztán meshbe illesztve is jön a repeater üzem: hol ad, hol vesz, a sebesség feleződik.
Háromsávosnak mondjuk azt a megoldást, ahol (jellemzően az 5 GHz-esből) két csatlakozási lehetőség van. Így ez az extra adatfolyam dedikáltan csak a wifi gerincét fogja kiszolgálni, a kliensekkel nem foglalkozik.
Egyébként a wifi eleve half duplex, tehát a repeater mód már csak ezt felezi tovább.
MaCS
-
Louro
őstag
Oh, baccus. Pedig vágólapon volt, csak annyira siettem álmosan, hogy nem illesztettem be. Sávszélesség lehet para, de mivel idősek, neki a legnagyobb igényű a Skype lenne. Youtube-ot, videót nem nézegetnek. Facebookon is direkt ki lettek kapcsolva az automatikus videólejátszások.
Erről lenne szó.
-
jozsi252
veterán
válasz
Essejó
üzenetére
Közben még éjszaka böngésztem utána mert zavart hogy nem értem a dolgot. Backhaul az azt jelenti hogy azon a sávon jön megy az adat a router és a node között? Nyilván ha 2 sávos a router akkor egyik sávon jön megy az adat a másik sávon sugároz? Ekkor van hogy a sávszél feleződik?
Ha 3 sávos a router akkor ilyen gond nincsen mert a 3. sávon jön megy az adat és a sávszél nem feleződik le? Illetve azért érdemes kihasználni az ethernet backhault
mert akkor kábelen jön megy az adat és szabadon maradnak a vezeték nélküli sávok?
Ha az kell hogy a sávszél ne feleződjön le akkor a mesh routernek és node-nak is 3 sávosnak kell lennie, vagy csak a routernak kell annak lennie?Köszi!

-
memorix
senior tag
válasz
RoBos
üzenetére
A felsorolt routerek mindegyike jó lehet. A TP Linknél fizetős pár szolgáltatás. Az asusnál ingyenes minden szolgáltatás. Az asus beállítása könnyű és jó supportja van emiatt is ajánlott.
Bridge módba kell állítani a szolgáltatói routert.
Javaslom a figyelmedbe az Asus AX59u , TUF AX4200, TUF AX6000 modelleket . Ezeknél a modeleknél egy nagyon korszerű chip van extra hatótávval.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Após egyelőre kétlaki életet él. Mivel most csak egyik helyen van nete, így keresnék megoldást, hogy "veszek" csak egy korlátlan netes előfizetést. Szerintetek ebbe, ha beletesszünk a sim-et, akkor igazából csak áram kell neki és tudja bárhol használni, ahol a szolgáltatónak lefedettsége van? (Vagy nem ennyire egyszerű?)
Köszi!
-
RoBos
senior tag
Sziasztok,
szeretnék egy routert venni a Digi 1000-es nethez ami jelenleg a digis Fiberhome-mal megy. Próbáltam utánaolvasni, h melyik az ajánlott router a 20 ezres kategóriában, és azt láttam, h a TP LINK Archer AX23 AX1800 és az ASUS RT-AX53U AX1800.
Több helyen olvastam itt , h inkább az ASUS a "jobb" választás, de más oldalakon meg arra írtak inkább több negatívumot. Elfogadom az itt lévő hozzáértők válaszát ha tényleg az ASUS a jobb, de ha lehet megírná vki, h miért lenne jobb választás az mint a TP Link?
Csak, h tudjam az okát is, ha ez tényleg így van, vagy pedig mindegy, h melyiket venném. Köszi!Ill. még egy kérdés, h jelen esetben ugye majd Bridge módba kell állítani a Fiberhome-ot, amit a digis app-ban meg is lehet tenni, és itt meg is néztem az ONT-nél az alsó gomb felirata az, h "Modemre való váltás" vagy vmi hasonló. Ha átváltom modemre az lesz a bridge mód? Bocsi, de nem nagyon értek hozzá.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Volt egy TP Link Archer C9 routerem amit ma cseréltem le egy Asus TUF AX6000 routerre. Hibátlan minden, szépen működik. Viszont van egy másik szobában egy TP Link C6 router ami jelerősítőként működött hogy a konyhában illetve nappaliban legyen net. Oda az a tervem hogy veszek egy Asus AX52 routert és akkor menni fog a Mesh hálózat.
Szerintetek erre a célra jó az AX52 hogy aki a konyhában nappaliban szeretne böngészni, videót nézni, annak ne legyen net gondja? Ez a legolcsóbb Mesh router az Asus kínálatában, de ennek ellenére szerintem amire használnánk megfelelne.
UTP kábel van kihúzva úgyhogy nem wifin kapná a jelet az AX6000 routertől.
Köszönöm a segítséget!Illetve lenne még egy kérdésem. Asus oldalán olvastam az ethernet backhaul-t de sajnos nem jöttem rá pontosan milyen szerepe van. Van aki esetleg leírná?

-
Ernesto78
aktív tag
sziasztok!
Van egy Xiaomi be5000-es routerem és azt szeretném megtudni, hogy használhatom-e az 5Ghz-en a 149-161 csatornákat? Van valami szabályozás erre? Nem szeretném ha megbűntetnének ha nem szabad. Lakásben használom vastag téglafalak vannak, igaz az egyik oldalom meg csak egy ablak van így kifelé is közvetít a lakásból a másik ház felé. Legalsó emelet
köszi

-
Parson
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Igen?? NA ezt hasznos tudni, köszönöm !
Ami az érdekesség, hogy egy beltéri külsö antennát rácsatlakoztatva mégis tudtam a wi-fi jelerösséget feljebb tornázni... de ezek szerint lehet hogy rosszul emlékszem, és szimplán csak a 4G jelerösséget növelte - mert a speedtest mérések a le-/feltöltési sebességnövekedést viszont rendesen igazolták.
-
Noxy
veterán
válasz
Dr.NX
üzenetére
Ok, nem kell mögém bújni, ha nem mered leírni, hogy jó lenne igazából a Cudy is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy meg tök felesleges, mert csak pár m kábelt kellene csak venni, oszt középre rakni a 51 m2-es panellakásba Fiberhome eszközt.
Olvastam már itt, hogy a 64nm lakásba Mesh kellet, mert nem volt meg az 1000mbit az egyik szobában.
-
Parson
addikt
Sziasztok, egy fontos kérdés merül fel bennem, a routerem - HUAWEI 4G CPE 3 - hátoldalán 2 db külsö antennás csatlakó pont van - SMA csatlakozók. Az egyik 'MAIN', a másik 'DIV' feliratú.

Fel tudna vki világosítani engem, hogy ezek mit akarnak jelölni?
Illetve, hogy melyikbe kell dugni a kültéri külsö 4G LTE antennámat és a beltéri külsö wi-fi antennámat ? Elöre is köszi!
Szerk.: közben mégis találtam releváns leirásokat, most már alapból tudom hogy a MAIN az elsödleges, a DIV (diversity) a másodlagos csatlakozási pont... akkor ehhez mértan a MAIN-re mehet a kültéri 4G/LTE antenna, a DIV-re meg a wi-fi antenna ?
-
osonte
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
Panelben azt vettem észre a nagy teljesítménynél, hogy csak egy hülye harcba keveredek a szomszédos routerekkel + még a kliensek is visszaveszik a teljesítményüket (lehalkulnak). Családi házban egy routernél biztos meg lehet küldeni, ha csak egy router van és a kertet is szeretné az ember beszórni, meg nincs ennyi zavarás.
-
packer
újonc
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a segítséget!
Az rt-ax53u lett a kiválasztott.
-
Multibit
nagyúr
válasz
osonte
üzenetére
Korábban, mikor két Unifi AP üzemelt nálam a lakásban, nekem is az volt a nyerő, mikor visszavettem a teljesítményüket. Akkor volt ideális a seamless roaming közöttük.
szerk:
Egy kis lakásban nem kell, hogy üvöltsön a rádió. A jelenlegi AP-m ilyen beállítással dolgozik:
-
osonte
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
Panelben néha érdemes a teljesítményt is visszavenni (amennyiben lehet állitani). Magam példájából írom, ahol az 500/300-as sebességgel küzdöttem, hogy meglegyen WiFinél és sokszor csak 300 körüli sebesség jött ki (RT-AX58U v2, TUF-AX4200-nál), majd gondoltom, hogy az erősebb kutya... így rendeltem kínai Xiaomi routert, ami 1000mWatt-ot tud, de még rosszabb lett és végül ilyen kevés teljesítménnyel fedem le a panel lakást, ezt szeretik az AX-es kliensek is (kihajtja az 500-510 Mbps sebességet):
Így igaz, hogy valamikor a kevesebb a több. -
Multibit
nagyúr
válasz
Zoona
üzenetére
Azért némi beállítás nem árt azon a routeren. Pl. fix csatornaszám a wifi-hez.
De még ennél is fontosabb, hogy kiderítsd, hova kell tenned a routert! Nem, nem olyasmik befolyásolják ezt, hogy tetszik-e az asszonynak, vagy, hogy könnyű-e oda vezetéket húzni!
A wifi-router (de szeretem ezt a kifejezést) hatékonyságát, azaz a wifi-jének a hatékonyságát erősen befolyásolja az eszköz pozíciója lakáson belül
-
Zoona
aktív tag
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Zoona
üzenetére
Ha erre a Digis Fiberhome HG6544C ONT-re gondolsz, akkor igen, gyorsabb lesz a wifid egy WiFi 6-os eszközzel, mivel ez még csak Wifi 4-et tud, ami meg ráadásul panelban a legterheltebb.
Az összefoglalóban találsz ajánlott modelleket, pl. Asus AX1800U = AX53U (amelyik akciós, ~20 ezer Ft környékén)
TP-Link Archer AX53Vagy mindjárt jön Noxy és beírja, hogy neked a Cudy WR3000 kell.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zoona
aktív tag
Sziasztok,
Rászánnám magam egy Router vásárlásra, hogy ne a Digi által biztosított ONT (Fiberhome) eszközöm legyen (Amúgy, ha rákötök egy Routert nagyobb lesz a sávszél Wifin?)
Felhasználás:
51 m2-es panel lakásba az ajtó felett van bevezetve a DIGI 1 gigás net -oda kerülne be a router. Jelenleg lenne rajta 2 telefon, tv, laptop, konzol (nem mind terhelné egszerre) . Amit igazából szeretnék, hogy a kis 2 szobás panel lakásban legyen lefedettség és az adottságokhoz mérten erős Wifi.
Ár szerint 20-30 ezer ft +-10% belefér - csak megfelelő legyen.Teljesen mezei felhasználásra venném.
Köszi előre is.
-
paolinho
addikt
válasz
Tompika777
üzenetére
illetve osonte, és RicsSuly!
Köszönöm szépen a javaslataitokat!
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan Router vagy AP ami 30-40 méter távolra tud megfelelő jelet biztosítani? Két napelemes IP kamera menne róla. A legjobb valami irányított lenne, amit a lakásban arra fordítanék, ahol az IP kamerák lesznek.
Köszönöm!
-
paolinho
addikt
Ár/érték arányban, és teljesítményre tekintettel két router között hezitálok vásárlás kapcsán:
Tp-Link Archer AX73 AX5400, illetve Asus TUF Gaming AX4200
Mindent egybevetve, de első sorban a stabilitás szem előtt tartva melyikre voksolnátok Ti?
Illetve, ha az Asus lenne a kiválasztott, azt egyébként lehetne mesh-be tenni ilyenre képes Tp-Link-kel?
Köszi a választ előre is! -
-
4Grider
félisten
válasz
nyuszely
üzenetére
5G-re (és közeli csak 4G bázisállomásokhoz) nekem a legjobban a ZTE MC801A vált be. De én bridge módban üzemeltetem őket vállalati környezetben, tehát a Wifi6-os teljesítményükről és a natolási képességükről nem tudok nyilatkozni. Illetve van nálam egy utazáshoz/roaminghoz, néhány eszközt (tv okosítót, laptopokat, tabletjeinket és telefonjainkat) simán kiszolgál több falon keresztül is.
-
nyuszely
újonc
Sziasztok!Milyen hordozhato 5g re képes sim kártyás wifi routert ajánlotok?Konzolhoz,és PS Portalhoz lenne elsősorban.Tudom drága az 5g-s router,de egy aranyközépút hátha van nem több 100ezerért.Például egy Huawei 5G CPE Pro 2 megfelelő lehetne?Köszi
-
hemaka
nagyúr
válasz
Hoffer
üzenetére
Engedd el, a mobilnet sebessege nagyon valtozo, a pingje alapbol rosszabb, a celladban valaki elkezd torrentezni gatya az egesznek. Amig nalunk vezetekes internet kiepites volt en is mobilnetet hasznaltam, rendes 4G-s routerrel, pusztulat. Raadasul a telekomnal a multisim sebessege csak 1megabit.
-
-
Essejó
veterán
válasz
bluemirage
üzenetére
Nekem nincs problámám a tv-vel, se azzal hogy 5Ghz-en éri el a HGW-t
-
packer
újonc
Sziasztok!
Router vásárlás előtt állok és az ajánlások alapján ez az 5 router került képbe:
TP-Link AX23; AX53;
Asus AX1800U; AX53U; AX53.Árban, tudásban nagyon hasonlóak. A mostani hálózatra 1 PS és 2 PC vezetéken csatlakozik, wifin pedig 5-8 eszköz szinte állandó jelleggel és kb 10 időnként (mobil, tablet, laptop, nyomtató). Net, film stream, online játék (nem profi szinten) a fő profil, ezt kellene tudni kezelnie az új routernek. A net 500-as vodás (egyelőre ez a max).
A fentiek közül melyikkel nem lövök mellé? Van számottevő különbség közöttük?
Esetleg hasonló árkategóriában más?
Köszönöm a segítséget! -
Tompika777
senior tag
-
4Grider
félisten
válasz
Hoffer
üzenetére
Beteszed egy telefonba, és méricskélsz. Ha az neked megfelel, akkor veszel egy telefon LTE kategóriájának megfelelő routert (valószínűleg drága lesz) és használod...
Én a saját korlátlan multisimem backup netnek, meg utazáshoz használom, mert nekünk a Telekom itteni 5G teljesítménye (700 MHz-en) kevés.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Bontatlan Steam Deck 512GB OLED + Dokkoló + 512 GB memóriakártya
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Apple watch SE3 2025 cellular eladó! Garanciával gyári dobozban
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG Delta II gamer fejhallgató
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok: BLACK NOVEMBER -30%
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Így igaz, hogy valamikor a kevesebb a több.