- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
aakosch
üzenetére
Az csak annyit jelent, hogy a B/G/N wifi-t támogatja. Nézd meg valamilyen diagnosztikai programmal a wifi adapterének pontos típusát! Abból lehet tudni, hogy képes-e 5 GHz-en rádiózni.
szerk:
Tudnia kell, mivel az amit írtál pontosan így néz ki: Integrált 802.11a/b/g/n. Kérdés, hogy N üzemmódban is tudja-e? -
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Kérdés:
Wifis routernek néha épphogy elég a hatótávja. Milyen eszközt lehetne betenni a hatótáv közé, ami erősítené a jelet illetve még egy kicsit talán tovább is növelné a hatótávot (egy irányba)? -
bambano
titán
válasz
Crockett75
üzenetére
milyen hozzáférésed van a modembe integrált routerhez? portforwardot, ilyesmit tudsz csinálni?
-
Crockett75
csendes tag
Most volt itt a UPC,váltottam 240/20 Mbit/s sebességű netre.Hoztak új modemet,ami egyben router is(wi-fi is),tehát aki ilyenre vált,annak nem kell külön routert vásárolnia.Direkt cserélték a régi modemet,mivel az nem bírná ezt az internet sebességet.

-
Multibit
nagyúr
válasz
üzenetére
Akkor egy kicsit szájbarágósabban.
Ezt kérdezted:
Az első két ajánlatod 300Mps-os, miért írtad akkor a 60-as csomagot mint határt?
Itt a válasz (topic összefoglaló): Pár gondolat a WiFi-rõl.
Arról nem is beszélve, hogy az általad emlegetett 300 Mbps csak wifire értendő, a netsebesség határ pedig ettől független, azaz vezetékre is igaz! -
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az első két ajánlatod 300Mps-os, miért írtad akkor a 60-as csomagot mint határt?
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, nézem is őket.
-
törölt tag
Pontosabban 2,4-5 Ghz

-
válasz
üzenetére
Ehhez a net sebességhez már 10k alatt is lehet megfelelő típust kapni amik elég is lehet ha nem tervezel 60-asnál nagyobb csomagot. Ilyen az Asus N12 D1 és a TP-Link 841ND.
Az igényeid miatt inkább custom firmware-t ajánlanék, magyar nyelvű felület kevés helyen érhető el.
Ha többet is rászánsz akkor már gigabites típust lenne érdemes venni, 20k-s határral a következőeket érdemes venni: Asus N18U/N56U és a TP-Link 1043NDv2/3600/4300. -
törölt tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni wifis router vásárláshoz. Mazsolázgatom az infokat, de elég ismeretlen ez a téma nekem, bocs ha zöldet írok...
Szóval jelenleg egy TP-LINK TL-WR340GD (54Mbps) tulaj vagyok, upc fiber power 30 csomaggal, ami 30/3-at kínál. Modemmel jön is rendesen, de a wifi csak 20/3-at enged át. Szeretnék egy gyorsabb wifi routert, de pár elvárásom lenne:
-magyar menü
elég szegényes mind a tecnikai-, mind az angol nyelv tudásom.
-(papíron)150Mps elég lenne , jó ideig nem fogom ezt túl lépni, feltéve ha:
-bírja simán a hálózati játékokat, ps4-re vágyom
-tudjam állítani több kliens esetén a felhasználható sávszélességet és ha létezik ilyen lehetőség akkor szabályozhassam hogy az engedélyezett gépek/telefonok az engedélyezett sávszélességet mettől-meddig használhassák.
-úgy olvastam hogy van néhányban gyermekvédelem funkció, szemmel tartani a látogatott oldalakat, ezt is szeretném.
-n-es legyen, de gondolom ez természetes.
-úgy olvastam okos dolog ha tud automatikusan váltani 2,4 és 5 Mhz között, jól jöhet még.
Szóval így hirtelen ennyi. Árat nem írok, nem merek
De érzésem szerint 15-20 alatt nem úszom meg. Bizonytalan vagyok a típusokat illetően is, pl. D-Linket itt nem ajánlottatok, olvastam hogy pl néhánynál elég durva hátsó kapu lett beépítve. Tp-linkről is írnak itt-ott rosszat, de egy pl. Asusal biztos nem lehet mellé nyúlni.
Előre is köszi, lécci ajánljatok min. 3-4-et, legyen miből válogatni
-
RootRulez
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
És a N gyári antennája ugyanolyan, mint az ND cserélhetője, igaz?Jaja, "2*5dBi Antenna".
Köszi!
zsolt501: Köszi neked is!
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
A TP-LINK 841N és 841ND között csak a cserélhető antenna a különbség? Semmi más, igaz?
Köszi: RR
-
freddyadu
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi!
Az mekkora sebességet tud átvinni a 100/50-ből?
Érdemes rá kicserélni a meglévőt? -
freddyadu
senior tag
Sziasztok!
A laptopomban (HP Pavilion 15 n005eh) egy ilyen wifi kártya van:
Ralink RT3290LE 802.11bgn 1x1 Wi-Fi + BT 4.0 Combo AdapterA könyve szerint ezekkel lehet kapni:
Realtek RTL8188EE 802.11bgn 1x1 Wi-Fi Adapter
Ralink RT3290LE 802.11bgn 1x1 Wi-Fi + BT 4.0 Combo Adapter
Mediatek MT7630E 802.11bgn 1x1 Wi-Fi + BT4.0 Combo Adapter
Intel-N 7260BN 802.11 bgn 2x2 WiFi + BT 4.0 combo adapter WLAN module WIDI
support
Qualcomm Atheros AR9485 802.11bgn 1x1 Wi-Fi AdapterAz a kérdésem, hogy melyik ezek közül a leggyorsabb?
Illetve mit lehet beletenni a meglévő helyére?
Mert a jelenlegivel nem fogok tudni 60Mbps fölé menni az itt kapott információk alapján és jelenleg 100/50-e netem van.Köszönöm!
-
hunbandit
csendes tag
Sziasztok két router között vacilálok.
Van bármi féle előnye is ennek a típusnak azon kívül, hogy modem is ?
[link]Ezzel szemben ?
[link]Erősebb jel stabilabb ?
Akármi.Egyébként panelba keresek erős antennával rendelkező routert nem feltétlen csak ASUS-t.
10-15E körül
Földszinten lakom így ha kiülök a padra még ott is tudnám venni a jelet.
Erős jel és stabilitást szeretnék. Ne kelljen ki be kapcsolgatni, gondozás mentes legyen.
Kiszolgálnia sok mindent nem kéne 1Laptop 1Telefon meg a Tv-be bedugom ennyi. De egyszerre úgy se megy minden sose.Értelmes válaszotokat előre köszönöm.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azt honnan tudom meg, hogy EZ vajon milyen verziójú? Ahogy nézem a Gargolye a v1.5-et támogatja.
Köszi!
-
Klarys
csendes tag
Szeretnék kérdezni, mint abszolút laikus. Görögországba utazunk és az apartmanban van ingyen WIFI, de csak a társalgóban a földszinten fogható (a leírás szerint). A mi szobánk a 2. emeleten van (kb. 20-30 m-re) és szeretnénk ha a szobánkban tudnánk netezni. Megoldható-e és ha igen mire lesz szükségem. A választ előre is köszönöm.
-
polonic
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szóval a tp-linket nyugodtan meg lehet venni. Az ilyen urban legendekre ne adjak?
-
válasz
bozont
üzenetére
szia,
az 5 GHz képesség legyen a vízválasztó, ha az nem kell, akkor jobban jársz a tl-wr1043nd v2 típussal, mivel csak 2.4 GHz sávon valamivel jobb a wifi szórása, mint a dual band típusoknak - utóbbiak esetén osztott az antenna.
a tl-wdr3600 és tl-wdr4300 típusok között az 5 GHz szórásban van különbség, előbbi 2*2, utóbbi pedig 3*3 mimo képes.
illetve az usb táp kapcsán előnyt jelenthet a tl-wdr3600 és tl-wdr4300, mert azok két usb csatival rendelkeznek, amíg a tl-wr1043nd v2 csak egy usb aljzattal. -
bozont
veterán
Üdv
A két szintes lakásba most már szükség van egy másik router elhelyezésére az alsó szinten, mivel több eszköz gyengén vagy egyáltalán nem veszi a wifi jelet bizonyos helyeken (ahol ugye több falon és bútoron is át kellene jutni a jelnek). Arra gondoltam hogy a jelenlegi 1043ND-t akkor már valami frissebb modellre cserélném, ez pedig lekerülne AP-ként használva.
A kettő amit néztem az 1043ND v2.1 és a WDR3600, vagy esetleg WDR4300. Melyik lenne a jobb vétel?
Igazából semmi extra igényem nincs, elég a gyári fw is, nem akarok open vagy DDDwrt-t használni. Torrentre inkább valami NAS lesz majd. A lényeg hogy stabil legyen, bár eddig nem volt semmi problémám a TP-Linkkel. A printserver funkció az kell, de ha jól látom mid kettő tudja.
Egyelőre az 5GHz-es wifi sem lényeges, egyik wifi-s eszköz sem tudja, bár kitudja a jövőben jól jöhet még.
Az usb-s megosztást is használnám néha, így nem baj ha minél nagyobb az átviteli sebesség, esetleg plusz pont ha 2.5"-os vinyót képes energiával ellátni. -
válasz
aakosch
üzenetére
szia,
az a digi 20/10 már 50/30 lett, nem?
mennyit szánsz a routerre?
fontos tudni, hogy nem csak a router, hanem az arra felcsatlakozó ellenoldali eszközök esetén is feltétel az 5 GHz képesség, illetve az is szempont lehet, hogy az 5 GHz sáv bár kevésbé telített és gyorsabb átvitelre képes, de a távolságra és a befolyásoló tényezőkre is fogékonyabb.
amiket a téma ajánlójában is látsz, tl-wdr3600 és attól felfelé, illetve rt-n56u és attól felfelé például megfelelőnek bizonyulhatnak. -
Jedster
tag
válasz
csiki_92
üzenetére
Tp-linket tudok olcsóbban ajánlani.

Az új 1043NDv2 elég jó router, jó hatótávval. Olcsóbb ASUS routerek belső antennásak, az meg a sok fal miatt nem ajánlott. De talán ha nagyon keresgélsz, akkor előbb-utóbb ráakadsz az ASUS N18U-ra is 18 körül.Adapter általában kevésbé számít. Én arra szoktam a pénzt sajnálni. A lényeg, hogy ne legyen nagyon régi, N-es legyen, és jó antenna legyen rajt. A TP-link ajánlott márka. Lehet USB-s, vagy PCI/PCIx-es adaptereket venni. A lényeg az antenna/antennák lesznek. Ha USB-st veszel, akkor lehessen jó helyre tenni, a jobb rálátás érdekében. PCI-os kártyánál pedig ajánlott hosszabbítós antennát venni hozzá. Néhány USB-s adapternek is van cserélhető antennája. A 30-as netet át lehet vinni 1 antennával is, akár 20MHz-en, de viszonylag rendes térerő kell hozzá.
Ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor többantennásból ezek ajánlottak: TL-WN822N, TL-WN8200ND
Szerk.: Azt azért szeretném mégegyszer megemlíteni, hogy az olcsóbb ASUS N12D1 is valószínűleg tökéletesen kiszolgálna, csak az először írt 30-es keret miatt, én az N18U-t jobb ajánlatnak láttam. Utóbbi sokkal komolyabb, és USB portokkal is el van látva. Igazából a TP-link 841N-nek is bőven el kéne látnia. Talán egy wifi gondok topic-os kérdezősködéssel utánajárhatnál, miért szakadozik a neted.
-
Jedster
tag
válasz
aakosch
üzenetére
Talán kevesebb gond lenne egy újabb, N-es routerrel, de teljes megoldás csak 5GHz-en lesz. Az automatikus csatornaválasztás nem mindig tökéletes. A kézi beállítással általában jobban jár az ember. Én végig szoktam pásztázni a környéket, és megnézem hol a legkisebb a zavar. Kis szerencsével, a többiek se nagyon váltogatják a csatornákat.
-
aakosch
tag
Sziasztok!
Van egy WR542G routerem egy 10 emeletes panellakásban 20/10-es digivel. Sokszor az vehető észre, hogy a rengeteg wifi hálózat "összeakad", ezért a router ledobja az összes wifi eszközt, általában csatornaváltás megoldja a problémát. Egy olyan router, ami magától tudja váltogatni a csatornát megoldaná a problémát? Egyáltalán ez a probléma? Az ajánlott eszközök közül melyik lenne alkalmas erre a feladatra?
Előre is köszönöm!
-
polonic
félisten
Egyébként ebben az árkategóriában (15 ezer) van olyan router, ami 5 ghz-et is tud egy időben sugározni, gigabites portokkal?
-
Benőke
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A TP-LINK -nek van 18k ért egy C2 nevű AC routere

-
polonic
félisten
Holnap fogom megrendelni a routert. Akkor azt mondjátok az asus n15u megbirkozik egy 100/50-es digis nettel?
-
Genji
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi akkor adaptercsere és router-vétel aztán meglátjuk.
-
Ezzel a meglévő adapterrel megfelelő körülmények között kb 80-100 Mbps érhető el.
Egy 450-es linkkel kb 120-180 Mbps érhető el megfelelő körülmények között, 5 GHz-en kicsit nagyobb sebességet lehet elérni de a zajokra jobban érzékeny mint a 2,4 GHz-n.
Ha ennél nagyobb sebességet szeretnél mindenképpen AC-s eszköz kell de abból még elég kevés van és bizonytalan, hogy valójában mennyi is lesz a ténylegesen átvitt sebesség.
Amit én ajánlanék az az, hogy rendelj 200-as csomagot, ha nem lenne elég akkor később még tudsz feljebb váltani.
Ajánlott router-ek (jók 500-as csomaghoz is): Asus N18U/N56U/N65U/N66U/AC56U/AC66U/AC68U, TP-Link 1043NDv2/3600/4300/4900/Archer C7. -
-
Genji
őstag
Köszi mindenkinek akinek reált, pont azért próbálok tájékozódni, hogy ne csináljak hülyeséget és a megfelelő routert és net előfizetést vegyem.
Szóval a HW egy lapos: i3-2330m - 2,2 Ghz 8GB RAM, Intel Wifi link 1000 BGN
Szóba jövő net előfizuk: 200mbps, 500mbps , (1gbps - ezt kizártam HW alapján)
A routerre a keret nincs limitálva, bár nyilván ár/érték arány (ésszerűség) számít.Tudok olyan routert venni a fenti konfighoz amivel az 500as netet WIFIn keresztül hatékonyan ki tudom használni (értsd jobban mint a 200ast)? Ha igen, mit kell vennem?
Ha semmiképp nem lehet gyorsabb a WIFI hálózatom 500assal mint 200as nettel, akkor milyen routert kell vennem, hogy minél gjobban ki tudjam használni a 200as netet?
Hálásan köszönöm a közösségnek a válaszokat előre is!

-
bogarfx
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezek közül nekem az Asus N12 D1 tetszik, ez legalább jó routernek is, ha később nem lenne rá szükség.
Egyébként is lenne valami hátrányom abból, ha ezt választom a többihez képest? -
-
Benőke
őstag
Azért a költség keretet is érdemes lenne belőni, mert ahogy nő a sebesség úgy nő a kiadás is.
AC routert kaphatsz 20k alatt is de normálisat csak 30k felett kezdődik 50k fölött is van router, és a kliens oldalon is ki kell tudni aknázni...Ha nem használod ki a 1GBites netet azt is felesleges megvenni még ha 1k a különbség akkor is...
-
Multibit
nagyúr
Azt kéne megértened, hogy az elérhető wifi-s sebesség nem csak a routertől függ! Hiába veszel AC-s routert, ha a számítógéped, tableted, telefonod, stb. pl. csak N-es wifi-t tud. Tehát ahhoz, hogy wifi-n a jelenleg elérhető maximumot kihozd, olyan kliensre (számítógép, tablet, telefon) van szükséged, ami a routerhez hasonlóan tudja az AC wifi-t. Arról nem beszélve, hogy az adott wifi szabványban elérhető elméleti maximum csak egy dolog. Az, hogy nálad a gyakorlatban mi lesz, csak akkor derül ki, amikor megveszed és otthon kipróbálod a routert és a hozzá való klienst. Sajnos a helyi sajátosságok határozzák meg azt, hogy nálad "mennyivel megy" a wifi. Tetszik, nem teszik, ez van!
-
-
beller
aktív tag
Nem vagyok egy spíler, de a 80 mbit és az 1000 mbit igen nagy különbség. Ha átnyergelsz a Digire akkor is el kell döntened, hogy milyen gyors netre fizetsz elő. Biztos, hogy az 1 Gbitet választod? Mert még 500 mbitre is nagyon jó megoldások (routerek) vannak és mondjuk egy meglevő 80-ashoz képest repülő üzemmód. Szóval szerintem előbb döntsd el mire van szükséged, mire fogsz előfizetni és utána keress hozzá routert.
-
zsolt501
nagyúr
AC egy WiFi szabvány olyan mint a G, vagy az N-es hálózat, csak lényegesen gyorsabb, és mondhatni stabilabb is, mert kevesebb dolog zavarja még.
-
Genji
őstag
válasz
zsolt501
üzenetére
Azt sejtettem hogy 1gbitet nem lehet kihozni de a max mi lehet ami menne wifin? Bocs elég süket vagyok a dologhoz, de hogy érted h Ac-s kliens kell? A gép speckojara gondolsz? Egy i3as 8gb ram, ssd nincs.
B verzió:
Mi van ha maradok a 80 mbitnel? Mit vegyek hogy az wifin at jöjjön? -
zsolt501
nagyúr
-
Genji
őstag
Skacok! 80 mbites netből kb 40 mbitet enged át wifin a Tplink 740N esem. Gondolkodom hogy upgradelek Digi 1Gbites netre. Milyen routert vegyek ami wifin a legnagyobb sebességét fogja nyújtani ? Ha lehet tplinket preferalnam mint márka . Köszönöm !
-
pruzsi
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ok,Köszönöm!
-
-
pruzsi
őstag
Sziasztok!
Melyik lehet a jobb választás?
TP-Link TL-WR841N vagy Asus RT-N10 D1 -
-
zsolt501
nagyúr
válasz
SOAD19
üzenetére
Sajnos a tényleges értéket nem szokták feltüntetni, de a tényleges értéket sok minden befolyásolja főleg WiFi esetén, még kábel esetén ez megadható lenne, de WiFi esetén ez nagyon csak hozzávetőleges érték lenne, ami még így sem biztos hogy összejön, mert sok függ a kliens oldaltól, és a környező hálózatoktól is, illetve ide lehet még tenni azokat a berendezéseket is amik képesek zavarni a WiFi hálózatot.
-
SOAD19
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, köszi. De, akkor nem lenne érdemes a "tényleges" értéket megadniuk, hogy a laikus is könnyen el tudja dönteni, hogy neki melyik az, ami nem fogja lekorlátozni a sebességét?! (költői kérdés) A laikus, mint pl. émn is, akinek sose volt routere, az simán elhiszi, hogy a 150 Mbps az reális, és hogy bőven felette van a netem sebességének, közben meg épp, hogy tudja. Aztán mi van, ha egy laikus, akinek 100-as nete van megveszi gyanútlanul a 150-es routert, aztán pislog, hogy lassult a nete, aztán el is adja a routert, vagy visszaküldi a boltnak, és kelti a rossz hírét az adott márkának, típusnak? Na, ezért lenne érdemes a tényleges, hasznos értéket megadniuk. Vagy a dobozon fel szokták tüntetni, a tényleges értéket is?
-
-
válasz
SOAD19
üzenetére
A link sebesség a szabvány szerinti érték, nem marketing átverés, a valóságban kihasználható de a hasznos adatok mélyen csomagolva vannak a kommunikációban. Valósan kb fele/harmada a link sebességnek ami mérhető/érezhető, a többi elmegy a fenntartásra/stb-re.
Egy 150-es linken megfelelő körülmények között átmegy az 50-es net. -
CortezX
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
100/50-es DIGI, és nem tervezek mostanság nagyobbra váltani.
-
CortezX
aktív tag
NAS mellé keresek routert, és az Asus N56U-ra esett a választásom. Nézegettem a teszteket, és több esetben is jobban teljesít, mint erősebb hardverrel szerelt társai. Nektek mik a tapasztalataitok?
-
bogarfx
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És akkor jelismétlőnek mit érdemes választani?
-
SOAD19
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Igen, közben olvastam az összefoglalót... Ott is írják, hogy az általad sebesség a tényleges. Majd rákeresek, hogy mi ez a link sebesség, de ha 1-2 rövid mondatban le tudod írni azt megköszönném. Sima marketing átverés, hogy nagyobb értéket tudjanak megadni a termékekre?
A net sebességem 50/30-as, gondolom a mért érték nem valós, félremérés volt. Digi alapcsomagom van. Úgyhogy elméletileg a 150 Mbps-osként hirdetett is épp megfelelne, és nem csökkentené a sebességem. -
-
bogarfx
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Gondolom valami jelismétlőre gondoltál.
Igazából az lenne a legjobb, ha egy másik, nagyobb hatótávolságú routerre tudnám cserélni a jelenlegit, mert nem igazán szeretnék még egy eszközt közbeiktatni. Eladnám a mostani routert és vennék helyette egy jobbat.
Csak az a kérdés melyiknek lenne a jelnleginél jobb a hatótávja (nagyjából másfélszer, vagy kétszer kellene nagyobb legyen), amit mondjuk max 20k körül lehet beszerezni. -
nobela
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, átmentem.
-
-
válasz
atomanti19
üzenetére
Ha nem várható a feljebb lépés akkor Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND. Ha várható, hogy feljebb lépsz akkor gigabites típust lenne érdemes venni aminek az induló ára 13-15k-nál kezdődik.
-
-
válasz
SOAD19
üzenetére
A 150 Mbps a wifi-nek link sebességére vonatkozik amely gyakorlatban soha nem lesz meg, megfelelő körülmények között kb 50-60 Mbps ami át fog menni rajta.
Mivel a mérés 100 Mbps-t mutatott így gigabites router érdemes oda venni, hogy meg legyen a teljes sebesség, ebben a kategóriában a router-ek 13-15k-nál kezdödnek. Ha ennél olcsóbban szeretnéd megúszni a dolgot akkor egy USB-s wifi adaptert kell venned. -
nobela
senior tag
Hehe, félig-meddig az én kérdésem is ide kapcsolódik: többek között a ti tanácsotokra vettem egy TL-WR841N-et. Egy perc alatt beüzemeltem, semmi gond vele, de elég gyengének találom a jelet, 54 m2-es lakásban 2 fal mögött már csak egy (esetleg kettő) osztás a jelerősség, a szomszéd wifije már sokkal erősebb.
Több eszközzel is leteszteltem. Ez így normális, így kell működnie?
(A router mellett, vagy egy fal mögött még kitűnő a jel)
-
bogarfx
aktív tag
Sziasztok!
Szüleimnél van egy TP-LINK TL-WR841N router, nincs is vele gond. Viszont most átváltottak más szolgáltatóra,
így télen(ez az én korábbi szobám, de ezt nem fűtik télen csak ha én otthon vagyok, ami kéthetente egy hétvége) a számítógép át lesz téve egy másik szobába (falun laknak, téglaházban), de a router az marad a helyén. Sajnos a kábelek fixen vannak, így a router is fixen marad a jelenlegi szobában. Na most én arra gondoltam, hogy kellene egy erősebb router, mert a jelenlegit csak épp, hogy látom telefonnal, abban a szobába, ahova kerül a számítógép. Másrészről nem is volna rossz egy nagyobb hatótávolságú router, mert máshol is jó volna, ha elérne a jele.
Még egy wifis usb-s sticket is be kell szerezzek a számítógéphez, mert jelenleg kábelról jön a net.
Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás? Nagyjából 20k-t szánnék rá az egészre.
Előre is köszönöm a tanácsokat
Üdv,
Balázs -
csiki_92
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple AirPods Max Midnight ! Új Bontatlan / 2028.03.16-ig Garancia!
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De érzésem szerint 15-20 alatt nem úszom meg. Bizonytalan vagyok a típusokat illetően is, pl. D-Linket itt nem ajánlottatok, olvastam hogy pl néhánynál elég durva hátsó kapu lett beépítve. Tp-linkről is írnak itt-ott rosszat, de egy pl. Asusal biztos nem lehet mellé nyúlni.

Dr.NX