- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
a000
őstag
Sziasztok
Masodik rutert keresek 1043nd melle. Az uj ruter masik lakreszben menne, legfokepp a wifi hatotav szamit. Antennakat le fogom egybol cserelni erosebbre, n-es legyen, egy gep lesz kozvetlen rakotve kabellal. A netet a masik rutertol kapja kabellal osszekotve. Tobbi gep wifit hasznal. Mit ajanlotok? -
maxika2004
őstag
válasz
Gubek-Einste #24092 üzenetére
Köszi !
Hát lehet elég lesz a 841-es is !Egy ilyen ruterem volt :
[link]ehez képest hatótávolságban mennyivel jobb kb a 841-es ?
-
M4c1k4
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Kérhetek egy kis segítséget hozzáértő emberektől. Régóta figyelgetem a Fórumot és sokszor nagyon hasznos információkat írtok, ezért talán nekem is tudtok segíteni néhány ötlettel, vagy komplett rendszer ajánlásával. Kültéri routerboard-ról és beltéri routerek-ről lenne kérdésem, remélem nem tér el túlságosan a témától.
A problémám a következő:
Már régóta tervezek az utcánkban két ház között összeköttetést létesíteni.
Leginkább játék miatt hálózati összeköttetésre kellene, a lehető legnagyobb sávszélességgel. (legalább 2-300Mbps)
5GHz-es összeköttetésre gondoltam két kültéri, vagy beltéri eszköz WDS-kapcsolatával. AP-re nincs szükség, csak sima WDS-re, amit Tomato (victek) fw-el sikerült létrehozni kisebb (50méter) távolságon és 2,4GHz-en, két G-s routerrel. (DD-WRT-vel eddig csak WDS+AP-t tudtam elérni.) Az épületek között 250 méter van, ami nem olyan sok, de sajnos két tető és egy fa is belelóg a jel irányba, tehát optikai rálátás nincs, vagyis olyan 20%.1. Kültéri megoldás. 1.:
Kettő db. Ubiquiti nanostation M5 WDS kapcsolatával gondoltam először, de sajnos mások szerint talán 27-33Mbit/sec -ot tudna ez a kivitelezés.2. Kültéri megoldás. 2.:
A Mikrotik Routerboard 411AH-val és 500mW-os RangerBooster miniPCI-os kártyával biztosan meg lehetne oldani, de egyrészt drága, másrészt nem láttam még olyan eszközt. Ja és gondolom ki kellene tenni a tetőre egy külső antennát, fel kell adni a feszültséget POE-en. Ha meg felvinném a tetőre 50-Ohm-os koax-al, akkor 5 méteren, több lenne a csillapítás, mint a nyereség a külső antennával.3. Routeres megoldás
Egyszer valaki ajánlotta, hogy vegyek két jobb minőségű 5GHz-es 3 MiMo-s 300Mbit-es routert és azokkal talán jobb sávszélességet tudnék elérni még 250 méteres távolságon is. Arra van mód, hogy kirakjam a routert az ablakba. Így kb. telefonnal 150 méterről láttam a routert. Routerek közül nézegettem a TP-Link WR2543ND Dual-Band típust, vagy az új WDR4300, de ha tudtok ajánlani bevált routert akkor megköszönném. Láttam vargalex sikeres OpenWrt build-ját, amit ezekre a routerekre fel lehet telepíteni és ha jól olvastam Intruder2k5 bejegyzését, akkor a vargalex firmware tudja a 24dBi-t, vagyis 251mW-ot 5GHz-en. Szerintem ez elég lenne a 250 métert áthidalni, de ha mégsem, akkor nem szeretnék feleslegesen bevásárolni. Ezért kérném a segítségetek!!Továbbá, ha esetleg tudtok olyan routert, ami 5,7-5,8GHz környékén nagyobb kimeneti teljesítményt tud. (Mert ez a kültéri frekvencia) Néhány leírás szerint az Airlive bizonyos típusai tudnak 25dBi-t, vagy pl. ASUS RT-AC66U-ról írnak olyat, hogy akár 658mW-os kimeneti teljesítmény tud 5GHz-en! De ez szerintem is parasztvakítás, vagyis ügyes reklám fogás, de esetleg OpenWrt-vel, vagy Tomato-val, vagy DD-wrt-vel elfogadható kimeneti teljesítményt is ki lehet csikarni belőlük.
Sajnos az AC-66U, az ára miatt nem jön számításba, de kíváncsi lennék, hogy az RT-N66U, vagy az AC-66U mit tud.
Az Asus AC-66U-ról egy ebay-es leírásban találtam teljesítmény paramétereket 9dBi-s antennákkal, ami elképzelhető, hogy saját szerkesztés. De belinkelem, ha valakit érdekel.
http://www.ebay.com/itm/9dBi-RP-SMA-Antennas-3-Asus-RT-AC66U-Gigabit-AC1750-Router-/110967952322?pt=US_Directional_Network_Antennas&hash=item19d63493c2
Elnézést a sok leírásért nem akartam regényt írni. Csak néhány elképzelést vázoltam.
Ha tud valaki segítsen, minden információt szívesen veszek, mert minden előrébb visz és talán másnak is segít majd!Köszönettel: Barna
-
-
Castell
aktív tag
Üdv,
Érdeklődnék, hogy a következőkre milyen routert ajánlanátok:
- Net: 25 / 1,5 Mbit/s
- 1 asztali, 1 tablet PC és néha 1 okostelefon csatlakozna rá
- p2p forgalom is lenne közepes intenzítással
- 40 nm2-es lakásA keretem kb. max. 6 ezer forint.
Köszönöm
-
válasz
maxika2004 #24094 üzenetére
Az ilyen eszközön 3 antenna van.
A TP-Link-nek van néhány ilyen eszköze de a legtöbb kapható eszköz csak 2x2 MIMO képességű.
A 450-es wifi eszközöknél alap követelmény a 3 antenna megléte de ezek már inkább a felsőbb kategóriába tartoznak.Elvileg a 3x3 MIMO-s eszközökkel jobb wifi teljesítmény érhető el de a gyakorlatban ez nem igazán szokott teljesülni.
-
maxika2004
őstag
válasz
Gubek-Einste #24092 üzenetére
"hálózatban 3x3 MIMO képes eszköz. "
ez mit takar a gyakorlatban, mi van ami ilyen pl ?
-
válasz
csucsu21 #24089 üzenetére
Vezeték nélküli router-re lehet egy időben vezetékkel és anélkül is csatlakozni.
A 841N az egyik ajánlott típus így nyugodtan meg vehető de inkább legyen az ND verzió mert azon cserélhetőek az antennák. A 842ND pluszban még rendelkezik USB porttal is.
Hasonló még a Asus N12, Linksys E900/E1x00. -
válasz
maxika2004 #24086 üzenetére
Ebből a háromból legyen a 842ND, 941ND csak akkor lenne ideális ha van a hálózatban 3x3 MIMO képes eszköz.
Távolságban nincs jelentős különbség. -
-
csucsu21
aktív tag
nah ő lenne az elnézést el rontottam a linkelést
[link]
nah ő a kiszemeltem -
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
őt nézterm ki itthonra magamnak van egy de az nem vezeték nélküli az lenne a kérdésem ezzel most lehet egyszerre vezetékes és vezeték nélküli netet is megosztani ?
és emnnyire ajánlott ez a router ?
[link]
ő lenne az
előre is köszönöm
vagy mien hasonló értékű esetleg jobb routert ajánlotok nem ismerem a márkákat -
válasz
teglus #24087 üzenetére
Szia!
Néhány gondolat, router vásárlás előtt állóknak...
A fentiek függvényében, és a 18 ezer Ft-os keretet közelítőleg figyelembe véve...
TP-LINK WDR3600
ASUS RT-N15U
ASUS RT-N16
Netgear WNR3500LA megadott keret most kicsit szűkös, mert az utóbbi napok mozgalmasak voltak a pénzpiacokon, így a forint egy kicsit legyengült, minek következtében a router árak felmentek pár ezer forinttal! Az elsőt azért írtam halványan, mert bár ezt a típust szokták itt ajánlani, már többeknek van is, én személy szerint nem szeretem a TP-LINK-et, így ajánlani sem szoktam! Mivel viszont igazából az az egy, ami befér a keretbe, hát ott van! Pár hete volt még 19900-ért Linksys E3200, ami egy jó ár volt érte, de most megint visszatért a luxus kategóriába, így azt már be sem írtam!
A fentiek mind Gbit-esek, illetve 100Mbps sebességben vannak még...
ASUS RT-N10U
TP-LINK 842NDAzt nem írtad, hogy esetleg Gbit-ben gondolkodsz-e, vagy LAN-ra is elég a 100Mbps sebesség...?!
-
teglus
csendes tag
Sziasztok!
Wifi router-t keresek 25Mbit-es nethez.
Kívánalmak prioritása:
1 stabil kapcsolat
2 USB-re könnyen ráköthető winyó, vagy pendrive és egyszerű torrentezés
3 Gyors legyen. Játékok pingje ne a router lassúságán múljon.
4 Könnyen kezelhető, minél több extra, de hasznos funkció
5 minél nagyon hatótávKeret kb.: 18.000 Ft.
Tudnátok segíteni?
Köszönöm.
Attila -
maxika2004
őstag
Sziasztok !
egy ezeréves smc rutert cserélnék mert meghalt !
Amire kellene : 2 pc-re menne a net wifivel,
1 beltéribe és egy tv-be kábelen,
2 müholdvevőbe wifivel, ....
semmi extra hálózatos cuccok nem kellenek csak net !
ott is a távolság jobban mint a sebesség !amiket néztem
TP-Link TL-WR841ND
TP-Link TL-WR842ND
TP-Link TL-WR941NDnem nagyon tudom a különbségeket, köztük .
nekem kb ennyi : a 941 3 antennás a 841-42 meg csak 2....
jobb lenne a 941, vagy elég a 841-is -- Távolságra ezek egyformák ?T-homos 20 megás nethez kellene !
Köszi, és jó hétvégét mindenkinek !
-
nova001
senior tag
hali
2 router között vaciállok a segítségetek kéne
nem ismerem egyáltalán erről kéne pár info és ugyan ennyiért van tplink is... -
stellaz
veterán
válasz
Intruder2k5 #24083 üzenetére
ok, köszi
-
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Annyit szeretnék még kérdezni az új tp link routerral kapcsolatban, hogy ezen már van nyomógombos wps titkosítás, de valahol azt olvastam, hogy ezt érdemesebb kikapcsolni.
Szóval akkor, hol lehet az igazság? Kikapcsoljam a wps-t, vagy ne? Amúgy a wi fi titkosítva 16 karakteres jelszóval.
Előre is köszi.
-
kavarc
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #24080 üzenetére
Szia!
Köszi!
Akkor a másik fórumban kérdeznék tovább
köszi -
válasz
kavarc #24079 üzenetére
Szia!
Én ezt ajánlom!
tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-104-BT-VPN.trx
Segítséget itt találsz!
http://users.atw.hu/asusrouterforum
A továbbiakkal pedig ide légyszíves!
-
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
Asus RT-15U routerre szeretnék Tomato fw telepíteni. Megtaláltam a shibby féle oldalt, de fogalmam sincs, hogy pontosan melyiket verziót kellene feltennem. Jelenleg ebben a könyvtárban néztem szét, de itt egy csomó minden van. (ráadásul sztem az AIO csomag fel sem menne, mert csak 8 megás az R15U)
Valaki tudna ebben segíteni?
Előre is köszi! -
válasz
iancurtis #24063 üzenetére
a wifi témában is kérdeztem, de akkor kérlek itt is; írd már le, hogy milyen dBi értékű antennák vannak az általad is használt routerben, illetve milyen mimo képességgel bír?
a linksys sem az a gyártó, aki képes meghazudtolni a matematika és a fizika törvényeit! vannak ugyan speciális technológiák, amik javítanak bizonyos helyzetek(b)en, de ahhoz speciális ellenoldal is kell...stb, alapban sajnos nem ilyen egyszerű!
legalább a linksys termékek pontos specifikációit ismernéd, ha már több regisztrációval is megy adott gyártó reklámozása... -
Boha
tag
válasz
Gubek-Einste #24074 üzenetére
Köszöntem!
-
iPON-t szoktuk ajánlani, vagy néz körül hol mi mennyiért van a ÁrGép-en.
Tenda néha-néha szóba került de csak említés szintjén, konkrét tapasztalat nincs vele.
Nincs olyan, hogy legstabilabb router, minden típussal van valakinek baj, nagyjából az itt ajánlott típusokkal szokott a legkevesebb és legkönnyebben kikerülhető/elhárítható. -
-
Van bevált/kedvenc/ajánlott webboltotok? Routert vennék, de pl. nálunk van ahol 10k-t is elkérnének egy TL-841-ért! Esetleg ebay.hu-n vagy máshol (szálítással is)olcsóbbak?
A Tenda-ról van tapasztalat? Nem a techspec, hanem a tapasztalatok alapján melyik a legstabilabb wifis router?
-
Boha
tag
TP-LINK TL-WR842ND router-ről valami vélemény ? Megéri vagy nem éri ?
Mennyit bír ? Előző 340GD-m 4-5 évesen most halt meg, 20M netből kapok rajta 1M
Nekem 20M adsl-hez kellene valami, 2 gép 2-3 telefon lenne rajtra,
jó lesz ez vagy tudtok még ajánlani valamit ? -
lacos001
senior tag
válasz
krealon #24051 üzenetére
Köszi az infót neked is,de biztos ami biztos,új TL-WDR3600 lesz ( mivel irtátok,hogy best buy és modernebb,mint a Linksys WRT54GL,amit most cserélek ),aztán meg van oldva minden és nem kell 1 újabb valami a modem mellé.......Persze ma nem értem rá....,de még a héten megteszem a váltást.
-
válasz
barii86 #24069 üzenetére
Leginkább parasztvakításra! Jó, persze, valami hatásuk biztos van (ha más nem, akkor több zajt szednek össze), de tudod az a baj, hogy ezektől mindenki csodát vár, aztán meg jön a pofára esés, hogy hát de ez xdBi-s antenna! Mint például Ő...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wdr3600_router/hsz_237-237.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wdr3600_router/hsz_242-242.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wdr3600_router/hsz_244-244.html -
barii86
tag
akkor mire valók a nagyobb antennák?
nem véletlen a dbi amit én keresek? -
-
-
barii86
tag
sziasztok, most egy linksys wrt160nl-em van, de a másik szobából már néha elég lassú, vagy megszakad.
A routerek melyik tulajdonsága az, ami a hatótávolságára utal?Az még a gondom vele, hogy bár a router is tudja az N-es szabványt, meg azt hiszem a Toshiba A300 is, mégis ubuntu alatt csak G működik.
-
stellaz
veterán
Megvettem és beüzemeltem a tl-wr842nd routert.
A letöltésem 1,3 - 2 megabitről felgyorsult stabil 2,5 megabitre (20 megabites vonal), az usb-re meg rádugtam egy vinyót és tökéletesen szuperál hálózati meghajtóként.
Köszi mindenkinek a tanácsokat!
-
densie
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #24061 üzenetére
Még annyit hogy a router tud wds ben csatlakozni akkor így sem megoldható pedig azt hittem ennek az a lényege?
-
-
densie
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #24059 üzenetére
Köszi a választ akkor tundál linkelni egy olyat amivel működne?
-
-
-
-
-
densie
csendes tag
Sziasztok adott egy T-plink 8961nb router érdeklődnék hogy tud-e ő wifi jelet fogni másik routeről és azt osztani laptop fele, plusz vezetéken nas-nak?
-
kircipeti
senior tag
Üdv!
25MBit-es kábelnet mellé keresek egy routert. A lényeg, hogy minél erősebb legyen a wifi-je.
Amiket kinéztem:
TP-Link 1043ND
TP-Link TL-WDR4300Netgear WNCE4004
Asus RT-N16Melyiket ajánlanátok? Gyári fw-rel lenne használva.
-
illesgeri
csendes tag
Sziasztok!
Tegnaptól a netem 6mb-ról 20mb-ra nőtt, de úgy néz ki wifin (régi dlink di-524) keresztül nincs meg ez a sávszélem (kábellel jó). Frissítettem firmware-t, állítgattam mindenfélét, de nem lett jobb (max 8-10mb), itthoni mindkét laptopnál fenn áll a probléma. Gondolom a routerrel lehet valami gond és most cserélni szeretném.
Jók a néhány ezer forintos darabok is, vagy inkább egy kicsit drágább kategóriát érdemes venni (pl tplink 3600)? Semmi különösebb elvárásom nincs vele, csak ne szakadozzon, és meg legyen a kellő sávszélem. 2 laptop + 2 mobil, böngészés + torrent.
Előre is köszi! -
krealon
veterán
válasz
lacos001 #24048 üzenetére
Megnefeleo a TP-link TL-SG1005D.
Mas helyeken egy ezresel tobbert mar 8 portos TL-SG1008D -t adnak. Szerintem az utobbi jobb vetel, ha a koltsegvetes engedi. -
vapour01
csendes tag
Sziasztok!
Egy új routerre lenne szükségem, érdekelne, hogy mit tudnátok ajánlani.
30/3-as net, 2 noti + 1 asztali gép. amire használom: torrent + online játék + átlagos netezgetés.
Ár: max 10.000Egy kis offtopik: Jelenleg egy ősrégi SMC G-s routerem van és jelen esetben a torrent megöl minden más netes folyamatot, akkor is ha nem használja a sávszélt, csak fut a program. Például egy youtube videót nem tud betölteni, mert elkezdi betölteni, de egy pontnál megáll és nem megy tovább, mintha egy pillanatra megszakadna a kapcsolat. Ez router hiba lehet?
Előre is köszi a segítséget.
-
a linksys típusát is írd majd le azért, mert húzós terhelés alatt a proci, memória...stb is számít(hat), és nem biztos, hogy több pénzért erősebb hardvert is kapsz a linksys felirattal, illetve ott jellemző a gynegébb beépített kis antenna, ami valamivel gyengébb wifi szórást jelent, mint a külső nagy antennás routereknél!
illetve az asus esetében adott néhány típus, ahol a beépített antennák is aránylag erősek! -
lacos001
senior tag
Estét!
Erre a kérdésemre válaszként jött,hogy tegyek elé gigabites switchet,ami ugye nekem is eszembe juthatott volna......
Ez a kütyü megfelelő erre a célra?
Légyszives világositsatok fel,mert holnap vennem kell valamit.
köszi -
dh66e
veterán
válasz
Gubek-Einste #24039 üzenetére
Köszi a tippet,nem ismerem a mostani felhozatalt csak ezeket láttam megfelelő sebességűeknek,de akkor jobban belemélyedek a témába.
-
Möhe
addikt
válasz
Intruder2k5 #24045 üzenetére
Nem az hogy bízom a márkában csak olcsób szegmensben működik hiba nélkül. Ismerős eleve lebeszélt róla, de ő a Linksys-t mondta. Még ráalszom a dologra. Köszönöm a segítséget!
-
Ehhez a sebességhez már mindenképpen Gbit-es router kell! Ha Neked bejön a TP-LINK márka, és bízol benne, akkor mondhatnám, hogy 1043ND, de sajnos annak WiFi-jére rengeteg a panasz a saját topikjában, ezért inkább a WDR3600, amit mostanság ajánlanak! Ilyen árban nem is nagyon kapsz más Gbit-es routert, csak TP-LINK-et!
-
Möhe
addikt
válasz
Intruder2k5 #24042 üzenetére
Tudom hogy nem kóser dolog,de jelenleg a csatlakozási pont és a gép között nem (is) a távolság a gond hanem a vezeték eltüntetése és a barkácsolási lehetőségek hiánya.(nem szedhetem fel a sarokvédőt és falat sem fúrhatok
)
Mennyire leszek lekorlátozva ha netán mégis csak ez az opció marad?A márka mind1 ,otthon évek óta meg vagyok elégedve TP-link 503-al (asszem ez a száma) de itt csak wifi játszik (eddigi állás szerint).
Az ár kb 13-15k körülire saccoltam.
Kérnék 2 lehetőséget, csak wifire és egyet ha mégis van kábeles összekötés.
köszönöm -
már a 80/25 wifi útján történő maximális átvitele sem mindig sima ügy, és torrent mellett még onlie játék is? rendesen visszafogandó a torrent, és akkor valahogy talán...
mennyit szánsz rá hozzávetőlegesen?
milyen ellenoldalak csatlakoznának fel a routerre? a típus lenne a lényeg, hogy milyen mimo kell...stb!?!? -
-
Möhe
addikt
Sziasztok! Segítséget kérek tőletek!
Digis top net csak wifin lenne használva. Torrent és online játék 1 gépen plusz okostelefon használná.
Milyen router tudja biztosítani?
Jelenleg D-link birkózik 15/5-el ,a telefon már nem tud hatékonyan wifit.
Köszönöm! -
stellaz
veterán
válasz
Gubek-Einste #24033 üzenetére
köszi, akkor ez még külön jó
-
Legyen inkább egy TP-Link 3600, jelenleg ez az egyik új Best buy.
A régebbi TP-Link 1043ND elég jó még ma is de már van helyette jobb, árban alig drágább.
A D-Link-et nem szokás ajángatni, az utóbbi 1-2 hétben itt a fórumban többen is panaszkodtak a frissen vásárolt D-Link router-ükre. -
-
gabe_
őstag
válasz
Intruder2k5 #24034 üzenetére
Nekem egy olyan kérdésem van, hogy az usb-s vinyón lévő tartalmakat hálózati meghajtóként látják a hálózat eszközei, vagy maga a vinyó/pendrive kap egy ip-t?
-
dh66e
veterán
BÚÉK!
Egy régi dlink(54-es)routert szeretnék lecserélni.Két router között gondolkodom ebben kérem a tanácsotokat.
TP 1043ND
DLink DIR635
Nem értek hozzá,telepítem és használom ennyi, ezért minden tanács vagy tapasztalat a kettővel kapcsolatban jó lenne. -
urbanjozsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24034 üzenetére
Értem.
Akkor próba erejéig igy marad, majd vadászok egy külső tápos házat -
válasz
urbanjozsi #24032 üzenetére
"Na mármost a leendő routeremen is 2db usb lesz(tp-link wdr3600), akkor úgy biztonságosan tudom használni a 2usbről a vinyót?"
Nekem is mindig 2 USB routereim voltak (ASUS-ok), ezekkel nem volt gond! De pont ezt írtam fentebb, hogy én ilyen ígéretet nem fogok tenni, mert ez bizonytalan dolog, mint a kutya vacsorája! Majd lepróbálod, és meglátod! Nem tudom, hogy a TP-LINK-ben tápellátás szempontjából mennyire van elválasztva egymástól a két USB, vagyis mennyit számít az, hogy mindkét portot használod, vagy csak az egyiket!
-
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24027 üzenetére
Köszi!
Most olyan 2,5-es HDD "házam" van, aminek a kábelén 2db usb van az egyik végén. A TV-n pl csak úgy indul el, ha mind a két usb-t csatlakoztatom. Na mármost a leendő routeremen is 2db usb lesz(tp-link wdr3600), akkor úgy biztonságosan tudom használni a 2usbről a vinyót? -
-
Magnat
veterán
válasz
Intruder2k5 #24029 üzenetére
0.5A a szabvány, ami 5 volton 2.5 watt. Ez egy 2.5-ös hdd-nek (plusz vezérlő elektronika) általában elég, de van amikor nem. A pc-k sztem jellemzően túlteljesítik a szabványt, azért kevésbé problémás táp nélkül hajtani a hdd-ket.
-
válasz
Solar_Wind #24028 üzenetére
Érdekes avagy se, ez így van! Elméletileg nem lehetne! Csak ugye a gyakorlat viszont néhol eltér az elmélettől...
Egyébként én is egy WD winyót használok egy külső házban táp nélkül, már évek óta a routereimen, de ennek ellenére sem fogom azt mondani senkinek, hogy igen, ilyet vegyél, és ez jó lesz, mert nem biztos, hogy nála is jó lesz! Nézz be a 1043 topikba, és meglátod hányan szívnak a HDD leszakadás miatt!
-
Solar_Wind
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24027 üzenetére
Ez érdekes. Akkor egy laptop-ra se lehetne USB-n rákötni egy külső vinyót? Pl. egy WD Passport-ot rá tudok csatlakoztatni a router-re táp nélkül? Mert laptop-ra gond nélkül, hisz erre találták ki.
-
válasz
urbanjozsi #24026 üzenetére
Szia!
2.5"-os külső HDD USB-n csatlakoztatva, táppal! Vagy olyan házat veszel hozzá, amin van táp bemenet, vagy pedig aktív HUB-ot használsz! Egy 3.5"-os feleslegesen többet fogyaszt, még a plusz sebebességet úgysem tudod kihasználni a router korlátai miatt, és esetlegesen még hangos is lehet! Egyébként a kisebb áramfelvételű példányok közt előfordul olyan, ami elmegy táp nélkül is, csak az USB-ről táplálva, de erre semmi garancia nincs, mivel az USB-ről szabvány szerint felvehető áram erőssége kisebb, mint a HDD-k átlagos áramfelvétele!
-
urbanjozsi
senior tag
B.U.É.K. Mindenkinek!
Router-hez milyen vinyót érdemes használni?
-2,5 noti HDD, usb csatlakoztatva, külső táp nélkül
-3,5 HDD külső táppal -
stellaz
veterán
válasz
Gubek-Einste #24024 üzenetére
a tp linket 7 ropeszért már meg is rendeltem, az asus meg egy 10-es
ha csak a cserélhető firmware a különbség, akkor nekem nem éri meg, mert nem nagyon szoktam bubuskodni a hálózattal
maximum a torrentet tudnám kihasználni a jövőben, hogy ha az asusra azt lehet telepíteni (ahogyan olvastam korábban), de azt se most
-
-
válasz
stellaz #24020 üzenetére
a linkelt d-link router nem annyira közkedvelt, nem kifejezetten javasolt...
a tl-wr702n inkább utazásokhoz javasolt, wifi és teljesítmény szempontjából nem valami ütős, de ezt az apró mérete is sejteti!
szerintem itt érdemes kezdeni; tl-wr842nd már 7 - 8 e ft környékén beszerezhető! -
stellaz
veterán
válasz
stellaz #24020 üzenetére
jah.. most látom, hogy amit linkeltem tp.link nano router, abban az usb prt csak tápellátásra szolgál
esetleg ez az asus már tudja a hálózati meghajtót? a leírás csak nyomtatót említ
http://www.edigital.hu/Router/Asus_RT-N10U_150Mbps_Wireless_router_+_USB_port-p333221.html
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy lassan lassan új wi-fi routert kell vennem,
Alapvetően nem adnék érte sok pénzt, mert csak alap tudásra lenne szükségem, minimális távolság leküzdésére és egy 20 megabites net kezelésére. Persze az alapvető elvárás, hogy ha esetleg lesz a jövőben tablet vagy okostelefon,,, stb akkor azokkal is kompatibilis legyen.
ennek tükrében én erre gondoltam (ár/tudás arányában)
http://www.dlinkshop.hu/index.php?page=tleir&tid=DL-GO-RT-N150
szerintetek ez jó lesz nekem, vagy inkább nézzek másik márkát vagy típust?
Illetve most olvastam itt a fórumon, hogy az usb-vel ellátott routerekre lehet usb-s vinyót kötni, ami hálózati meghajtóként viselkedne. Ez nekem nagyon jó lenne.
Erről mi a véleményetek?
http://www.edigital.hu/Router/TP-LINK_TL-WR702N_150M_wireless_Nano_router-p294124.html#leiras
esetleg van más usb-vel ellátot, hálózati meghajtó funkciót támogató router ami nem drága?
előre is köszi
-
-
csabesz90
csendes tag
Sziasztok!
Milyen routert tudnátok ajánlani 5mb internethez?
Igényeim: 3 számítógép megosztás (1 lan, 2 wifi)
Nagy wifi hatótávolság: 1 gép 50 méter távolabbról csatlakozna ( ha megoldható lenne)
Routeron usb port nem érdekel.
Előre is köszönöm minden fórumozónak Boldog új évet kívánok! -
Csontikka
aktív tag
válasz
lacos001 #24015 üzenetére
hát... 8 portos gigabites N-es WIFI-s router?... én hirtelen nem is tudok ilyet... szerintem ha lesz is fölöslegesen drága lesz, de majd a nálam okosabbak megmondják
Ha tényleg ennyi kábeles eszközöd van szerintem azokat sokkal ésszerűbb egy gigabites switchel összekötni és felkötni a router egyik lábára (én szüleimnél évek óta így használom egy GL-el és minden tökéletesen megy) -
lacos001
senior tag
Hi mindenki !
Ajánlanátok nekem kütyüt a jelenlegi helyett,ami Linksys WRT54GL.
Itthoni sebesség növelés céljából ( 10 Mbit már nem elég...) cserélnék,kell a NAS-nak,legalább 5-6 port legyen rajta.köszi
Visszaolvasgattam.....,csak biztosan van aki jobban képben van a manapság használatos termékekkel kapcsolatban.Pár évvel le vagyok maradva.
-
válasz
urbanjozsi #24006 üzenetére
nem rossz típus, pláne az árához képest!
-
bozsozso
őstag
válasz
Intruder2k5 #24010 üzenetére
Hát mondjuk igen, de a gigabites port fontosabb mint az usb.
-
-
bozsozso
őstag
válasz
Intruder2k5 #24008 üzenetére
Hát ez így tényleg gáz. Bár mondjuk nekem az usb port elérése nem lényeg mivel van egy nas-om is, Azt pedig elérem.
-
-
bozsozso
őstag
Igazán a kinézete nagyon tetszik, viszont nem az az elsődleges mivel nem lesz szem előtt. Ami miatt erre rátaláltam az azért van mert most vettem egy dlink NAS-t és arról szeretnék full hd tartalmakat megosztani. Ahhoz viszont elkélne a gigabites port amit a nas tud is csak a router nem. A jelenlegi tp-link-el sincs problémám. Emiatt szeretném csak cserélni. Most lenne aktuális, mert valamikor a napokban át szeretném helyezni a nappaliból az összes eszközt az előszobába, ezért gondoltam, hogy akkor most jöhetne a csere is. Egyébként ezek a dlink-ek mennyire ajánlott kategóriába tartoznak? Ahogy nézegettem a leírást tetszenek a hozzá tartozó kontroll eszközök is, bár lehet a valóságban nem is használnám ki. Bár nem tudom ezt más routerrel is meg lehet csinálni?
-
válasz
bozsozso #24003 üzenetére
amennyiben belső antennás kell, mert számít a kinézet is, úgy nem rossz vétel például az asus rt-n15u, mert belső antánnái aránylag erősek (2 * 3dBi)!
amennyiben lehet külső antennás, úgy nem rossz vétel például egy tl-wdr3600, vagy esetleg egy tl-wdr4300 -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Jelenleg egy tp-link 841-es roterem van fiber power 60-as nettel, de mivel szükségem lenne gigabites portokre így le szeretném cserélne. Helyette néztem a D-Link DIR-636L routert, de félek tőle, hogy panelban nem lesz-e gond a wifi-vel. Tudnátok esetleg segíteni, hogy milyen az adott routerrel a vétel panel lakásban?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest