Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
LOGOUT
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy új routert, mert a tégi már eléggé oda van.
Jelenleg egy TP-Link WR841 router teszi a dolgát, de gyakran ledobál a wifi, lassú, stb.
Egy dolog lenne ami fontos, hogy OpenWRT-t lehessen rárakni. És az sem baj, ha nem 4-6 megára kell rávarázsolni az egészet, hanem marad rajta hely pl saját scripteknek. Ismertek jól bevált, mai követelményeknek megfelelő ilyen routert?
Köszi a válaszokat előre is
-
jfcvfc
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kószi a választ. A NAS tele van és azt torrentre használom leginkább. És nem mókoltam meg így a három tv-ből kettő nem látja a fájlokat rajta.
Társasházban lakunk úgyhogy az 5ghz szükséges. A falak nem vészesek meg a folyosón vannak álmennyezet felett a ruoterek és minden más is. Így alakítottam ki a hálózatot. Igazából az előző asus is csak AP módban volt használva. A tv-be menő lan kábeleken kívül szinte minden wifin megy. 3 laptop 4 telefon tablet. -
válasz
jfcvfc
üzenetére
Ha van NAS akkor miért a router-rel akarod megoldani a média a megosztást?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel)
25-30k között: Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7 -
jfcvfc
tag
Üdv!
Router választásban kérnék segítséget. A körülmények a következők. T-home 1000mbit-es net. A szolgáltató adott egy routert (HG8245H) amibe az optika van csatlakozva plusz a 3 tv is. Ebből megy a net egy szintén telekomos routerbe (DIR-842 AC1200) amibe még NAS és egy xbox is van. Ezeken felül kellene nekem egy router usb csatlakozóval amibe egy külső vinyó menne (filmekkel) és a 3 tv lanos összekötése. Ezt eddig egy asus ac 1200 végezte de kinyiffant. Ami a lényeg hogy jó lenne egy stabil router amiről esetleg egy időben is lehetne hálózaton több tv-vel is filmet nézni.
Ha valamit tudtok ajánlani azt megköszönöm. -
Tomace91
senior tag
Sziasztok!
Adott egy AC58U router. Hogy tudom megnézni vagy beállítani, hogy a telefonom tuti AC-n csatlakozik-e? Mert a Wifi Analyzer program szerint csak 86 Mbps és nem is éri el azt a sebességet mint kéne neki pedig közvetlen mellettem van a router. 2.4 GHz ki van kapcsolva mert minden eszköz tudja az 5-t. Jelenleg csak 1 telefon van későbbiekben 2 telefon meg 1 laptop lesz rajta. Tovább olvastam itt, hogy gyárilag van rajta Torrent kliens. Ezt hol találom?
Köszönöm válaszotokat!

-
psg5
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tuti, mert tönkre ment a kazán, mosogatógép, hörmann garázsnyitő etc...sajna...
-
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani wifi routert 4G sim slottal esetleg külső antenna csatlakozással, ha létezik ilyen?
Ilyen antennám van jelenleg(35DBI 3G 4G LTE TS9 Antenna ) egy R216-al használom, de ez a router valami szörnyen buta, szeretnék valami jobb megoldást viszont antenna kell a jobb jel erősséghez.
Köszi
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
És az biztos, hogy a túlfeszvédő elosztón keresztül ment be a túláram? Ha rézkábeles neted van, főként ha az utcán oszlopokon van húzva a kábel, és nem a föld alatt, ott ugyanúgy bemehet, és tönkreteheti a hálózati eszközöket, lévén az adatvonalon még védelem sincs.
-
psg5
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi mindegyikőtöknek.
Biztosítónak leadom, bár nincs reményem hisz működik így ha bevizsgálják nem biztos, hogy fizetnek rá... -
-
psg5
veterán
Sziasztok! Ha villamcsapas utan egy Belkin eloszto utan lévo eszkozok kozul egy ketto tonkrement (router' switch) ki kell cserelni/javasolt kicserelni az elosztót? (sima Belkin tulfeszvedo volt F9S623en2M) most is ra van dugva uj switch router riaszto és mukodnek, csupan elgondolkodtam rajt. Javaslat? Sajna a haz rendbetetel ameddig a biztosito fizet (mar amennyit fizet) teljesen lekot anyagilag es minden fillerre szikseg van, vagyis ha maradhat velemenyek szerint akkor annak orulnek de ha mennie kell menni fog.
-
-
Radnix
senior tag
Nagyon elégedett vagyok az ajánlott routerrel (TP-LINK TL-WR1043ND v4).
Még a kábeles kapcsolat is gyorsabb lett (100/50 digi)

A pincében is működik a WIFI, pedig az emeleten van a router!
Szóval köszi a tippet! -
karcsi3
tag
Sziasztok
A telekom most telepít a környéken ezért akciós az 1000-es net ,ehhez szeretnék routert keresni.
Családi házról lenne szó, így a tégla falak olykor problémát jelenthetnek. Tudnátok ajánlani routert ehhez a környezethez? Ugyan a leterheltsége nem nagy a 2,4ghz-es hálózatnak sem jelenleg, de a jövőre nézve szerintem jobb választás lenne egy dual band-es wifi. Először az archer c5-re gondoltam de ha jól látom ez már kevés helyen kapható(gondolom kifutó modell) helyette inkább a szimpla AC1200 kapható. Ez a modell mennyiben rosszabb vagy jobb azt leszámítva hogy egy usb port van csak rajta ? Illetve tudnátok ajánlani másik modell lehetőleg 20k alatt nagyon max 25k.Előre is köszönöm a segítségeteket

-
-
Multibit
nagyúr
válasz
bluemirage
üzenetére
C7 szerintem jobb és erősebb az AC58-nál
Ezt mire alapozod?
A dedikált, külön állítható külső antennák is hasznosak lehetnek sokszor. A három antennás felállást nagyon kevés kliens használja ki. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ez egy ilyen független kérdés volt. Próbaképp berendeltem, lesz ami lesz. Max kínai evőpálcikának is jó lesz..
-
Phantom017
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm
-
válasz
Phantom017
üzenetére
15k-ig csak a TP-Link 1043NDv2/v3/v4 van, dual band-ekből Asus N56U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel), ezek 30k-ig vannak.
-
Phantom017
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor kérlek mondj vmit 15 k ig, és egy olcsó ,de jó dual band routert is

-
válasz
Phantom017
üzenetére
15k alatt nincsen ajánlott dual band eszköz, 20k-s kerettel van az Asus N56U és a D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott).
-
Phantom017
csendes tag
Üdv!
Egy routerre lenne szükségem:
100/100 ás digi net, panel lakásba kéne ahol elég sok a wifi hálózat,szoval lehet kéne 5 ghz,2 laptop és 2-3 telo lenne csatlakoztatva,a lan nem elsődleges szempont,semmi extra funkció nem kéne.
A lényeg hogy stabil és erős jelet szolgtatson , megbízható legyen és 15k alatt legyen az ára
Előre is köszi!! -
-
válasz
aTi.88
üzenetére
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Milyen típusú a jelenlegi router?Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
válasz
smallmer
üzenetére
Az antennák száma valóban nem eredményez nagyobb hatótávot... de megtévesztő lehet, mert vannak routerek, melyeknek a külső antennái mellett belsők is vannak. Laikus meg csak a külsőt lájta... és számolgatja.
Az antennák száma a sebességre és ezzel összefüggésben a WiFi terhelhetőségre utalhat.
Megfigyelték, hogy az only 2,4 Ghz-esek gyakran nagyobb teret szórnak be, mint a dualband-es testvéreik szintén 2,4 Ghz-en.
Arra is van példa, hogy bár a hatótáv nem nő, de az antennák számának növekedésével a lefedettség nő... a plusz antenna állítgatásával pl. van, hogy megszűnnek, vagy javulnak korábbi holt terek.Az N56U nem illik a listába, egy unikum.
Az C7 szerintem jobb és erősebb az AC58-nál... Jobb választás... kivéve ha van valami különleges feature ami az ASUS-ból kell... tehát nem csak alapszinten használnád az eszközt. Az Asus routreinek kezelőfelülete szebb és okosabb... tovább többletszolgáltatást nyújt. Megjegyzem...: amire a legtöbb átlag felhasználónak nincs is szükséges. (kivéve talán a dedikált módok (AP, Repeater stb...) gyors beállítását)
Ezér az ASUS eszközei egy bizonyos szemszögből túlárazottak a TP-Link hasonló eszközeihez képest.
Fő routernek én a C7-et venném a többi AP elé. De az AC58 is tökéletes lesz erre a feladatra, ha ragaszkodsz a kényelmesebb és okosabb ASUS felülethez.Megjegyzem, hogy nekem is C7(v2) van.

-
válasz
smallmer
üzenetére
használtan bizony, 42$ volt plusz még annyi vám, posta és áfa címen, de így is megállt 25 ezer alatt.
teljesen karcmentes, dobozában volt. kinn úgy tűnik a T ezt adja a zsinóros netjéhez, és rengeteg van eladó belőle. egy dugvilla átalakitó kell hozzá, mert amcsi végű, de az kb 1 dollár aliexpressen. -
megjött az RT-AC68U ebay-ről, este teszt.
már most, internet nélkül bedugva olyan a jel erősség, amire nem számítottam
úgy tűnik nem volt hiba váltani -
smallmer
őstag
Sziasztok,
Gyorsan írok egy hosszabb memoárt a router választással kapcsolatban.
Tudni kell rólam, hogy szeretek mindig újdonságokat kipróbálni, de azt is szeretném, hogy valaki garantálja, hogy azzal az eszközzel nem fogok félre és tisztában vagyok vele, hogy ilyen nem létezik. Felsorolok néhány router-t itt, hogy most melyikek jöhetnek szóba és kicsit beszéljük ki őket pro/contra. Szóval a lista:- ASUS RT-N56U - jelenleg egy ilyen üzemel otthon, meg vagyok vele elégedve
- TP-LINK Archer C7 AC1750 - nagyon nem vagyok tp-link fan mióta kipróbáltam az asus routereit, de maradjon a listában
- ASUS RT-AC58U szimpatikus router
- ZyXEL NBG6616-EU0101F -nincs tapasztalatEgy dolgot tegyünk tisztába, hogy a minél több antenna nem eredményez mindenféleképpen nagyobb hatótávolságot, ha jól értelmeztem az írásaitokat.
Ha ezeket a routereket nézzük, hogyan lenne a top lista tudás alapján?

illetve ha még van valami ajánlott akkor azt szívesen meghallgatom.
köszi
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És miért nem engedélyezik a szolgáltatók a külső antenna használatát?
-
aTi.88
csendes tag
Sziasztok!
Diginethez szeretnenk uj routert venni, mert valamiert mostanaban borzaszto lassu (nem tudok mitol), panelban lakunk kb 50nm-en. 20-30k -s kategóriában van ami mondjuk az egesz lakast lefedi, es meg normalis sebesseget is tud biztositani (digis netet valoban le tudja adni)?
Koszi
-
-
válasz
smallmer
üzenetére
Oka van, hogy az eléggé elkurvurlt' Linksys termékek nincsenek ajánlva.... meg az, hogy a nevükhöz képest ilyen olcsók

A cégnél amíg még nem volt draytek-es komplex WiFi, addig mindenféle sarkokban Cisco/Linksys-es... javarész belső antennás AP-k voltak.... 10.000 nm-en. Majd 1 év küzdelem után mindegyik mögé lett egy ilyen rakva. Hiszen 1 napot újraindítás nélkül tényleg kibírtak... így a hajnali órákban mindegyik ki lett kapcsolva, majd 15 perc múlva be... ezzel megoldódott a probléma

A D-Link-nek van már említett routere (860L) ami CFW-el jó.
A TP-Linknek a C5/C7 routerei jók. (nem C1200, C50 meg C5X)
Az Asusnak is van több ajánlott routere. N56U(N-es dualband) vagy AC58U/AC68U
Sokaknak unalmasnak tűnhet, hogy mindig az az alig 10 router van ajánlva és más eszközök nem.1., A többivel nincs tapasztalat
2., árban és tudásban az itt ajánlottak szinten minden helyzetben jók és könnyen beszerezhetőek
3., más ember pénzéért felelünk annyiban, hogy csak olyat ajánlanak itt, aminél tényleg kicsi a kockázat
----- -
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Nemcsak a 100-as portok miatt vicc ez Cisco a router, hanem az 1,8 dbi-is antennái miatt is.

-
SchumiBácsi
őstag
válasz
krealon
üzenetére
Ez a maximum 94megabit a PC felé kőbe van vésve, vagy változhat? Időnként lesz egy másik PC is a rendszerben, meg 1-2 mobil mindig lesz a wi-fi oldalon is, így azok miatt egyébként is elúszna pár megabit. Szóval ha csak 94-95megabitet kapok a LAN porton, a "maradék" 5megabit a többi sallangnak azért meglesz ugye?
Aztán ha be lehet állítani valószínűleg a wi-fi sávszélt úgy is lekorlátoznám mondjuk 10-20megabitre, ilyenkor nekem eleve "csak" 80-90megabit jutna, vagy nem tudom hogy oldja meg külön setup nélkül. Ha ilyen ficsört tud, és figyelembe véve a letöltési tendenciákat (minden lényeges dolog meg lett még annak idején a 6-10megabites nettel
), úgy gondolom a jövőben alkalomadtán nem sokat befolyásol hogy valami 90 vagy 100megával jön le.Szóval ha ez igazi Cisco akkor inkább választanám mint az ASUS-t ami számomra kissé "csicsásan" néz ki és annyira nem is olcsóbb bár tény hogy valamennyi szempontból jobb.
-
krealon
veterán
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
"Ez (Cisco RV110W) mennyire jó router, illetve mennyire Cisco?

Ha nagyon Cisco, akkor megvenném a feladata pedig a 100megabites internet továbbítása a PC felé LAN-on, és 4mobiltelefon felé wi-fi adás."
Ez egy nagyon Cisco router.

Csak az a problema vele, hogy a 100 Mbps csatoloin keresztul nem fog atferni a 100 Mbps neted egesze (max 94 Mbps).Ennel olcsobb, jobb es erosebb egy ASUS RT-N18U.
-
SchumiBácsi
őstag
Üdv all!
Ez mennyire jó router, illetve mennyire Cisco?

Ha nagyon Cisco, akkor megvenném a feladata pedig a 100megabites internet továbbítása a PC felé LAN-on, és 4mobiltelefon felé wi-fi adás.
Emeletes ház lévén különleges kritériumok adódhatnak. Ugyanis vannak helyek ahol sztem extrém falvastagságot kell leküzdeni. Bent 15centis falak játszanak, viszont van egy helység a földszinten ami utólag lett "habitation deck" azaz lakható, csakhogy ez a helység az eredeti főfalon kívülre esik.
Becsléseim szerint az emeleten lévő router és az említett földszinti helység között a 35centis főfal és panelfödém 20akárhány centije együtt akár 1méteres vastagságot is eredményezhet. Ezt még "átüti"? vagy reménytelen és barátkozzanak meg a dologgal hogy csak a földszinten+emeleten lesz wi-fi? Amíg a tesómék itthon voltak ugyanez volt a helyzet, csak akkor egy még távolabbi szobából szórták a wi-fit.
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
[link]Két ilyen külső antenna ér valamit? Mármint most is elég jó a jel erősség 4G-n, általában max-ot mutat, néha ugrik le 4-esre. De csak egy ezres. Esetleg ping javulna, vagy az eddigi sebesség stabilabb lenne? Esetleg távolabb érne a wifi?
Vagy ez csak a vevő részét erősíti? -
smallmer
őstag
válasz
bluemirage
üzenetére
az ac kimaradhat, a lényeg az 5 ghz is

mondjuk egy ilyen mennyire megbízható? nincs tapasztalat vele kapcsolatban? -
-
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Renden,
akkor felejtős.
Leírom a tényállást
Szóval egy házat és egy külön épületet kell lefednem wifi-vel és elég fontos, hogy mindenhol jó legyen a jelerősség ezért összesen 5 router üzemel.
Ezek:
TL-WDR4300 V1
ASUS RT-N56U
TP-LINK TL-WR841ND
RT-N12 D1TP-LINK TL-WR1043ND V1 -ez ment most tönkre
Eddig úgy nézett ki a dolog, hogy a wdr4300 volt a fő router és erre voltak kötve közvetlenül kábellel az AP-k.
Most egy olyan routerre lenne szükségem, ami el tudná látni a fő router szerepét a legjobban. Nem feltétlenül asus és tp-linkben gondolkodom. Ha van más gyártó király termékkel azt is szívesen megnézném: értem ezalatt a zyxel-t vagy ilyesmit. A keret az bő 20 ezer forint, max 25 ezer. Gigabites lan és wan legyen rajta illetve ac-s legyen 5ghz-el

várom hogy mit ajánlasz és mutatok pár terméket utána hogy mit szólsz hozzá.köszi
-
woodworm
veterán
válasz
kormi0312
üzenetére
Szerintem csak a c7v4 legfrissebb fw-jére igaz, már ami a szimulátort illeti. Az összes említett csatorna egyszerre való elérhetőségére nehéz lesz megfelelő countryt találni. A visszább említett 860l-lel padavan esetében van debug mód, ahol elérhető az összes csatorna.
-
-
Harlond
tag
válasz
bluemirage
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod, de sajnos ez nem megoldható, egy kábelem van összesen, nem tudok semmit sem vissza vezetni. Majd igen de jo 2 evig nem akarok ujra festetni.
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
20 ezer forintért tudnék vásárolni egy D-Link DIR-869 routert. Az ajánlásban nem láttam, viszont majd 30 ezer forint az eredeti ára. Szerintetek érdemes lenne megvenni vagy van jobb alternatíva 20 ezer forintig? -
kormi0312
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Családi ház, tégla falallal. 1 fal átlagosan mindenfelé.
Nincs nagyon más igény.
Találtam egy jó oldalt, Tp-Link routerek webes kezelőfelületét lehet szimulálni, nagyon jópofa: [link]
De az általad említett C7/C5 -nél fura mód nem engedi a Channel szekciót legördíteni, hogy biztos tudja e a DFS sávokat....
-
válasz
kormi0312
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlottak 30k-s határral: Asus N56U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel)
-
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
Milyen router-t tudtok ajánlani, ami az alábbi igényeket kielégíti? :
- Gigabit LAN - WAN port
- 5GHz-en tudja a DFS channel-eket (különös tekintettel a 100-112, 136-144)
- WDS Bridge funkció is van rajtaVagy ha tudtok mondani olyan oldalt, ahol meg lehet nézni, hogy milyen router milyen csatornákat kezel 5GHz-en, úgy is jó

Köszönöm szépen előre is!

-
python1
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ!

Tehát ha jól értelmezem a két router lan kábelen kommunikál egymással így?
Próbáltam egyszer,de akkor tudom már,hogy miért nem jött össze. -
python1
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Falak: Van pár fal,de inkább sok,és mindenféle anyagból
Távolság: Nagyobb távolságok áthidalása a cél,magasságban és mélységben egyaránt.
Kliens,adapter stb: Néhány telefon,tablet,PC-kDual band megoldás jónak tűnik a jövőre alapozva,1043ND v2 jelenleg van,de azt tudom gyári fw-vel AP funkcióra bírni?

A lényeg a megbízható készülék lenne,most az,hogy ritkán eldobja a netet nem akkora probléma.
De ha mondjuk 2db router jobb megoldás az is alternatíva lehet,akkor viszont egyformának kellene lennie a két routernek?Köszönöm az eddigi válaszod is!

-
válasz
python1
üzenetére
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 20k-s határral:
-
python1
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
Üdv Mindenkinek!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy szeretnék valami komolyabb routert vásárolni otthonra.
Amire kellene,erős wifi HD-s anyagok továbbítására,mondjuk ezzel be is záródik a követelmény talán még annyi,hogy AP-t tudja saját fw-vel.
Még lényeges lenne,hogy ne keljen sokat turkálni a menükben,tehát majdnem "plug and play" megoldás lenne az ideális.Válaszokat előre is köszönöm!
-
woodworm
veterán
válasz
Goldmen75
üzenetére
A 100-as lanból adódó ~90Mbit az elérhető sebesség. A wifi pedig helyfüggő, nekem hozza a maximumot. Most kezdik árulni a gigabites 3g-t, ha normalizálódik az ára jobb vétel lehet. Most is csak a eu-n kívüli rendelésnél rárakódó áfa miatt mondható drágának, a 17ezret megérné.
-
Goldmen75
őstag
Hát..megy vissza bolt...Gyengébb még kábelen is ami érdekes...de a wifi is kevesebbet tud...most csalódtam picit..

-
Goldmen75
őstag
Üdv srácok!
Xiaomi MI Router 3 -al vannak tapasztalatok?
Telefonom már 2 éve ezé a cégé hűségesen
Gondoltam kipróbálom egyéb kütyüjeit is
-
Mad6
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ!
És a 842-860 között nagy a különbség??
Nyilván, ha erősebb nem baj.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Multibit
üzenetére
Az egyedüli részben működő megoldás talán az lehet, ha leveszi az upload-ot és a torrent kliensnek a mappelésre adott memóriát. Úgy a memória is megmarad meg a HDD-t sem terheli agyon az állandó olvasással, viszont kiesnek a seed arányt figyelő oldalak. A másik lehetőség, hogy marad az upload és SSD-re szedi, az talán kevésbé érzékeny az állandó olvasásra, és egy normális klienssel az írástól sem használódik el ideje korán. Én is inkább valami mikroszervert vennék erre a célra, ha tényleg fontos a feature, lehetőleg bővíthető memóriával.
-
törölt tag
Erre esetleg valaki:
#57986 -
Multibit
nagyúr
válasz
intensa_man
üzenetére
Az a baj, hogy arra való.

Te magad írtad, hogy 100 %-on terhelt a RAM. Nem a routolás izzasztotta meg ennyire (ez a dolga!), hanem a szabadjára engedett töltögetés.Ha nem, miért van benne a rengeteg feature, és kialakitva az USB port?
Marketingfogás?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az vásárlók általában vevők az all-in-one megoldásokra. Azt hiszik, hogy okosba' mindent meg lehet oldani. Meg lehet, csak erős kompromisszumokkal. Többször le lett írva, hogy a routeren torrentezés nem a türelmetlenek sportja. Vissza kell fogni a sebességet!
Az USB port meg... inkább hagyjuk! (Azért ma már léteznek olyan routerek, amelyek USB3 portja nem csak dísznek van a panelon
) -
Radnix
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen az ajánlást!

-
intensa_man
tag
-
3800+
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget!

-
Multibit
nagyúr
válasz
intensa_man
üzenetére
A router nem letöltőszerver. Nézd meg milyen harmatos processzor és RAM van benne! Használd arra, amire való! Ha nem elég a router szerény letöltőképessége, állíts rendszerbe egy Microservert! Spórolni és izmozni ne akarj egyszerre!
-
-
-
psg5
veterán
válasz
bluemirage
üzenetére
Sajna nem orulok, mert bár ugye nem erre a belkinre kotve de gallyra ment a kazán a mosogatogep, a garazs elektronika...lett kar rendesen...most vettuk eszre hogy a kemenybol is hianyzik....
58006) Gubek-Einste : Koszi akkor ugyanezt rendelem helyette.
-
3800+
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendeltem egy TL-WR1043ND V4.0-t ugyanis már fentebb is olvastam hogy ajánlott típus.

A rajta lévő USB portot megéri használni? Mivel jobb mint egy szimpla USB port a számítógépen? Lakáson belül értem a kérdést mert távoli elérést nem hiszem hogy fogok alkalmazni.
-
Radnix
senior tag
Sziasztok!
Gyengélkedik a wifi a napokban sajnos, és a jó öreg reset sem segít már. Nagyon vastagok a falaink és vastag betonfödém is van.
"csúcsidőben" 3 laptop megy és 4 telefon is van a háztartásban, ha ez befolyásol valamit, de nem értek hozzá.Szóval 100 Mbit-es a net, és egyetlen szempont van: legyen jó erős a jel, a többi nem számít.
15 ezerből max kihozható?
Köszönöm a szakértőknek!

-
-
Fekete83
csendes tag
Vettem egy Archer C7-et a 2.4GHz WIFI gyengébb rajta mint a DIGI ZTE 668-as routerén.
A C7-es 5GHz-es wifi milyen hatótávú a 2.4-eshez képest mert a C7 2.4GHz beépitett antennáról megy. Az 5GHz meg a 3 nagyról.
Jelenleg nincs eszközöm amivel kipróbáljam.
-
Harlond
tag
válasz
inf3rno
üzenetére
csuklik annak minden felmenoje de meg a felesege es a lanyai is.. olyan aramkort csinalt, hogy egy kismegszakiton van rajta a: folyoso mozgaserzekelos padlo vilagitasa, a furdoben a tukor vilagitas, a konyhapult vilagitas es a huto konnektora... 20(!) eve villanyszerelo es csak ajanlani tudtak.. mit csinal az akit nem ajanlanak?
Hat most arra gondoltam, hogy a "kuszlikba" megy egy sima wifi nelkuli router, ott ranyomom egybol a NAS-t, meg az osszetakolt kabelt es annak a vegere a nagyobb szobaba egy AC routert (vagy ezt a wifi-s routert lehetne valamivel helyettesiteni?) Igy most ezekre varok javaslatokat 🙂
-
Rruuer
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
te kérdeztél én meg válaszoltam rá. azt nem tudom hogy jók e de ha áment mondasz rájuk akkor jók
-
-
-
-
válasz
intensa_man
üzenetére
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel nincsen jobb nála, dual band-ben már az AC-t lenne érdemes megcélozni, Asus AC58U amiben van torrent kliens gyári firmware-rel. CFW-vel a TP-Link Archer C7 vagy a D-Link 860L B1 jöhetne még szóba, esetleg az Asus N56U (gyárival N-s, CFW-vel már AC-s).
-
válasz
Harlond
üzenetére
Hálózatos topik... lesz majd végős segítségedre, ha megakadsz.
De egy jó UTP-n megy a modemtől vagy a szolgáltatói eszköztől a bal felső szobába a NET. Ott van egy AC-s router. Archer C5/C7. Asus N56U, de inkább AC58U. Ez a kábel a router WAN portjába megy.
Router egyik LAN portjáról jön vissza egy kábel a sufnidba, ahol ott a NAS.
Nem kell switch. Ez egy egyszerű és optimális megoldás. -
Nem elegendő a csak túlfeszes elosztó... ha más érzékenyebb eszköz nem ment tönkre a házartásban, akkor a túlfesz a Net-es kábelen keresztül érkezett.
A háztartási hálózati eszközök ez ellen védtelenek. Részben segítség az olyan kombi elosztó amin a hálózat is át van fűzve... vagy ezekben a régi, még kapható routerekben gyárilag van ilyen védelem.
Amíg csak' a router vagy a switch ment tönkre, addig occó és könnyen pótolható. Ha egy asztali gép vagy egy laptop száll el... az általában sok router ára... a LAN-on bekötött TV dettó... így örülj, hogy ha csak egy háztartási router vagy egy switch az áldozat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- Gamer/streamer mikrofon, állvány, deck és USB HUB kitűnő árakon!
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
- Lenovo L13 Core i3-10110U / 4GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), úgy gondolom a jövőben alkalomadtán nem sokat befolyásol hogy valami 90 vagy 100megával jön le.

Dr.NX