- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bexinho23
őstag
-
bexinho23
őstag
válasz
Gubek-Einste #50091 üzenetére
Sajnos az alap Huawei P8 nem dual band-es a gsmarena szerint:
WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspotEz alapján akkor nem alkalmas 5Ghz-es jel vételére?
Csak azért lenne fontos számomra, mert ha a ChromeCast2-őt szeretném használni telefonról irányítva, akkor egy hálózaton kell lennie a telefonnak és a CC-nek. Ha a CC 5Ghz-re csatlakozik, de a telefon 2.4-re, akkor nem tudom irányítani. Így viszont a CC-t kénytelen lennék 2.4-en használni.
Amúgy leírás alapján a Huawei P8 Max -ot nézhetted:
WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, DLNA, WiFi Direct, hotspot -
Vbazsi2
tag
válasz
Gubek-Einste #50096 üzenetére
Szerintem egy 50 megás nethez ami a közeljövőben nem is lesz nagyobb bőven elég az n18u. Mennyire nehéz egy tomatot felrakni, illetve milyen előnyök származnak még a telepítésével? Tv re való streamelésre mennyire alkalmasak ezek a routerek?
-
válasz
Vbazsi2 #50094 üzenetére
Az N18U hardveresen erősebb, az N56U egyetlen előnye a dual band wifi. Kérdés, hogy neked kell-e a dual band wifi vagy sem.
Nem olyan rossz a gyári kliens, bár aki erre használja az inkább CFW-t tesz fel az eszközre. Mivel egy Transmission a gyári kliens így van hozzá távoli hozzáféris lehetőség is.
Van mindkettőre CFW, az N18U-ra Tomato és HGG, az N56U Padavan.
TP-Link-ből a 1043NDv2/v3 (csak 2,4 GHz-s) és a 3600/4300 (dual band) lenne az ajánlott 20k alatt. -
Vbazsi2
tag
Egy jó openwrt vel esetleg valamelyik tplink? Az asusok torrentkliensét lehet távolról kezelni?
-
Vbazsi2
tag
válasz
Gubek-Einste #50093 üzenetére
Te melyikre szavaznál? Olvastam, hogy valaki szerint az asus torrentkliense elég s..r. Alternatív firmware létezik rájuk?
-
-
Vbazsi2
tag
válasz
Gubek-Einste #50091 üzenetére
Egy régi családi házban lenne használva egy tv-vel, 2-3 telefon, egy tablet és egy laptop. 2 falat kéne átsugároznia. Az egyik kb 40 cm a másik pedig kb 20 és mindkettő tégla. Jó lenne ha lenne rajta használható torrent kliens. A net sebessége pedig 50 mb/sec. Kb 20000 ft ig
-
válasz
f4lcon #50081 üzenetére
Akkor nálad nem jelent hátrányt.
100-as nethez erősen ajánlott a gigabites portokkal szerelt router mert a 100-as portokkal rendelkezőben nem lesz tartalék.#50083 DanielK
Nincsen vele tapasztalat így nyilatkozni sem lehet róla egyértelműen de hardvere alapján jónak tűnik így ha van kedved vedd meg, ha megteszed akkor feltétlenül számoljál be róla.
Amióta a Belkin tulajdona a Linksys, kikerült az ajánlott gyártók közül, van néhány jó eszköze de az áruk nem mindig versenyképes a többi gyártóéval.
Ami még szóba jöhet azaz Asus AC68U/AC87U.#50086 bexinho23
A port nyitási gond nem ide való, menj át IDE ez ügyben.Azonban nem tudom mennyire megbízható a TP-Link-hez viszonyítva.
Teljesen, általánosságban nincsen vele semmilyen gond sem, pont emiatt is ajánlott.Beépített antennája van olyan erős, mint a TP-Link-é?
Körülményektől függ, hogy milyen lesz az elért eredmény, előre nem lehet megmondani, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet.Huawei P8-cal ("N"-es szabványt ismeri) tudok majd csatlakozni az 5Ghz-re? Mert a céges 5Ghz-et nem látom a telefonommal (céges laptoppal viszont igen).
Leírása szerint dual band így tudja használni az 5 GHz-s sávot is.#50090 Vbazsi2
Olyan nincsen, hogy "bizonyítottan nagyon erős wifivel rendelkezik" mert a körülményektől függ, hogy milyen lesz az elért eredmény, előre nem lehet megmondani, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet.
Nem csak a router-en múlik az eredmény, fontos tényező még a beállítások, a kliens eszközök, a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), zavart okozó berendezési tárgyak, stb.Jó lenne tudni 1-2 dolgot:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene a router?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
Vbazsi2
tag
Sziasztok! Szeretnék olyan routert venni, ami bizonyítottan nagyon erős wifivel rendelkezik és lehet rá openwrt-t tenni. Ti milyet ajánlanátok? A tp-link wnr3600 as már megbukott. Előre is köszönöm!
-
bexinho23
őstag
válasz
Gubek-Einste #50030 üzenetére
Köszönöm. A T-s router wifijét új vásárlásakor le fogom kapcsolni. Bár ez még függ a jelerősségtől. AC típusnak számomra még jó pár évig nem lesz jelentősége, így ha 20ezerbe nem fér bele 2.4-5Ghz-cel, akkor még szemet hunyod hiányára.
Viszont a tippet köszönöm. Pont ezt néztem ki pár napja: TP-Link 4300 (sajnos elkerülte a figyelmemet a válaszod). Ezt találtam még 20ezer ft-os értékhatáron belül. Bár ahogy elnézem, éppen kifutó termékként van (még) a piacon, úgy hogy sietnem kellene. Viszont közben fontolóra vettem a másik ajánlásodat: Asus N56U. Elég sok helyen árulják, és szerencsére még 20ezerbe éppen hogy belefér. Azonban nem tudom mennyire megbízható a TP-Link-hez viszonyítva. Beépített antennája van olyan erős, mint a TP-Link-é?
Lenne még egy kérdés. Pontosabban ez mindenkinek szól. PORT NYITÁS
Mivel már csak ez hiányzik ahhoz, hogy távolról elérhessem a gépet (helyi hálózaton be tudom kapcsolni), nagyon jó lenne ha működni. Egyszerűen sehogy sem tudok portot nyitni. S ez valószínűleg a pillanatnyi hálózatomnak "köszönhető".
Az otthoni hálózat:
Telekom Huawei modem/router (wifit szór) --> lan kábellel --> TP link router (wifit szór+lannal kapcsolódik a laptop-ezt akarom elérni +ps4)A TP Link-nek 192.168.2.1. az átjárója, tehát elvileg itt kell forwardolnom. De hiába adok meg még nem használt portot, mégsem érzékeli nyitottnak egyik portellenőrző weboldal sem.
CMD-ben lekérdezem az összes használt portot, és ami nincs a listában, akkor a listening körüli portot adom meg a routerben. Ezt a portot a windows-on belül a tűzfalnál szintén rögzítem (kimenő+bemenőnél).
Sajnos azonban még így is zárt a port (pl. 49500). Remélem tudtok ebben segíteni.
(#50067) maxima
Köszönöm. Ha ezt a routert veszem meg, akkor élni fogok a lehetőséggel.
-
DanielK
addikt
Milyen routert ajánlotok 50e Ft-ig?
Most emagon akciós a TP-Link Archer C2600. Megéri a pénzét?Eddig TP-Link és Linksys-szel volt dolgom.
Ami számomra nagyon fontos az az IP bindig, hogy ha wake on lan-t küldöm, akkor mindig megkapja a pc- amit ébresztek vele. De hosszú távon is megérje a cucc.Most egy wdr3600-am van amit már nem is támogat a tp-link. A régi linksys-szel ráadásul a wake on lan nem ment. Sehogy sem tudtam megcsinálni vele. A tp-linkkel ilyen gond nincs.
Bár előbb felteszek dd-wrt frimware-t, hátha attól nem lesz gondom a mostani routerrel sem. (Néha egy-egy pillanatra mintha elmenne a net, de ilynekor a routert sem látom.)
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
A routertől az asztali gépig UTP kábelen tervezem elvezetni a netet (indulásként DIGI100/50). Ehhez 12m-t kell áthidalni, így 15m-es vezetékre lesz szükségem.
Kérdésem, hogy milyet vegyek? CAT5E, CAT6, vagy CAT7? Gyártó mindegy? -
válasz
Gubek-Einste #50080 üzenetére
van egy NAS-om, ami tud letölteni, ahhoz nem kell, hogy a router tudjon.
szemeztem én is a Xiaomi routerével, de 10/100 LAN meg a WAN pedig az Asus-hoz képest fél áron lenne... DigiNet100-hoz lehet kevés.
-
-
Az Asus AC1200G+ 24.000, az N56U meg 19.500
megéri az árkülönbözetet a drágább? -
válasz
Gubek-Einste #50077 üzenetére
Köszi. A héten elintézem és majd beszámolok.
-
-
válasz
Gubek-Einste #50075 üzenetére
Értem, köszi, akkor tplink Archer C7.
A prociját egy média stream-hez elégnek látod? -
válasz
Champ1on #50062 üzenetére
Hardveresen gyengébb de AC-s wifi-vel van szerelve és gyári firmware-ben is kevesebbet tud mint az Asus N18U.
#50063 lugosi
Társasház, egyszerre 7-8 WiFi-t látok. Gondolom ez nem vészes.
Kérdés, hogy mely csatornákon vannak és mekkora erősséggel vehetőek. inSSIDer3/Wifi Analyzer megmutatja ezeket.kár hogy a routerem csak 150-et tud, és azt is csak papíron (legolcsóbb 1 pálcás tplink).
Az a wifi link sebességére vonatkozik, valóságban a 100 Mbps-s WAN port jelenti első sorban szűk keresztmetszetet.Megfelelő lehet a TP-Link Archer C7 ide.
A Linksys-ről nincsen tapasztalat de amióta a Belkin tulajdona kikerült az ajánlott gyártók közül.Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3 - panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U/AC1200G+, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9#50073 tknof1871
Ugyan az lesz mindkettő.
Esetleg az egyik még a régebbi v1/A1, a másik v2/B1 lesz de szinte teljes azonos a kettő így nem lesz gond bármelyiket is veszed. Általában a v2/B1 olcsóbb szokott lenni. -
tknof1871
őstag
válasz
Gubek-Einste #50061 üzenetére
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
Nagyon jó! Már is találtam két megbízható boltban. A megemlített két TP-Link egyikben sincs, csak Asus.
1. bolt: Asus RT-N56U 300Mbps USB; Brutto 24 525 Ft
BTW a bolti oldalon egy link a gyártó oldalára visz, ahol Dual-Band Wireless-N600 Gigabit Router néven szerepel.2. bolt: Asus RT-N56U Black Diamond 600Mbps kétsávos gigabites wifi router 2db USB porttal; Brutto 19.990 Ft
A két Asus közül melyik a jobb választás?
-
válasz
junior11 #50068 üzenetére
a wan és lan portok szabványa nem mérvadó, a konkrét wan <-> lan sebességet maga a hardver határozza meg, proci...stb.
az rt-n12 d1-ben 300 MHz broadcom proci dolgozik, a tl-wr841nd esetén v7-ig 400 MHz atheros, a v8-tól pedig 500 MHz és felette (560 MHz is van) atheros, illetve qualcomm atheros. -
maxima
tag
válasz
bexinho23 #50007 üzenetére
Szia!
> Nagy keresgélés után ez a típus tetszett meg
> Kinek mi a véleménye róla? Érdemes ebben gondolkodnom?Nekem is ez van, az a gond vele, hogy az IPv6- ot shared módban
(megosztva az IPv4-gyel) csak beta firmware-rel kezeli de azzal
jól. Végleges gyári firmware nincs és úgy tűnik nagyon nem kapkodják el.
Ha emellett döntesz, a firmware-t vagy ha előkerül, a linket el tudom
küldeni.Üdv.
-
válasz
tassyu #50064 üzenetére
a leírás alapján lehet csak 100-as és gigabites szolgáltatós hálózat is, mert nem tudni, hogy milyen eszközből és milyen kábelen/bekötéssel megy a lakásig.
van olyan, ahol ha kevés a gyors netre előfizető, akkor azokat rádugják a gyors eszközre, a többiek meg 100-as switch útján kapják a netet, így a 100/50 és a 100/100 netes előfizető csak ~94 Mbps sebességet kap.
egy gigabit képes munkaállomásba a szolgáltatós kábelt direktben bedugva, látni fogod a kapcsolat sebességét, hogy 100-as vagy gigabites.
a router adminisztrációs felületét lehet kábel és wifi útján is konfigurálni, már amelyik eszköz számára azt engedélyezed.
igaz, inkább fordított elven működik a szülői felügyelet, az engedélyezési listát kéri beállítani, de mivel nem csak konkrét weboldalakat lehet megadni, hanem tartományokat...stb. is, így némi kanyarral az is megoldható, amire te gondolsz. (valamiért nem azt preferálják, hogy csak néhány dolgot tilthasson direktben az ember.)
itt az emulátor; link
a tl-wr841nd tud ~94 Mbps wan <-> lan sebességet, de az rt-n12 d1 nem, annál több hiányozna a 100 Mbps netből, közel 30 Mbps is akár. -
jerry311
nagyúr
válasz
#50059 tknof1871
USB3.0-at minek tesznek routerre? Az nagyon gyors.
Paraszt vakításnak. Elnézést a kifejezésért.
Sokszor még az USB2.0-t sem lehet kihasználni.Meg elméletileg az USB3.0 stabilabb tápellátást követel meg, aztán, hogy ezt mennyire sikerül megcsinálni az más kérdés.
-
tassyu
tag
A házig optikai kábelen jön a kapcsolat, az alsó emeleten osztják szét és "sima" kábellel megy tovább.
Ez a szülői felügyelet beállítás hogyan működik? PC-ről elérve bepötyögi az ember a weboldalak címét amit ne tudjon elérni, és kész?
A TP-Link wr 841ND és a többször ajánlott Asus N12 D1 között mi a különbség a gyártón kívül? -
Sziasztok!
Az összefoglaló nagy részét elolvastam, a következőre keresnék routert.Társasház, egyszerre 7-8 WiFi-t látok. Gondolom ez nem vészes.
Amire használom a routert: 1 desktop gép, 1 notebook, 3 okostelefon, 1 Playstation kapcsolódik rá. A desktop gép és a Playstation kábelen, a többi wifin. Hamarosan érkezik egy új notebook remélhetőleg, ami ac-s wifivel van felszerelve.
A jelenlegi netem 200/100-ás Digi net, kár hogy a routerem csak 150-et tud, és azt is csak papíron (legolcsóbb 1 pálcás tplink).A felhasználás általános netezés, online játék, film streamelése jelenleg a desktop gépről, később NAS-ról vagy routerre dugott külső merevlemezről. Torrent nincs, és szerintem nem is lesz.
Erre szeretnék egy jó routert. Az összefoglaló átnézése alapján jó választás lenne egy tplink Archer C7? A tplink felületét már ismerem. Árban rugalmas lennék, de feleslegesen túl sem akarok lőni a célon. Köszönettel várom a tanácsaitokat.
A másik amit néztem ez lenne, ez úgy látom többet tud, de többe is kerül. Nem tudom, nem lenne-e ágyúval verébre kategória. [link] Linksys EA7500
Ha árban mégis ki kellene találni egy limitet, akkor 60k fölé már nem igazán mennék. Csak ha ott van az év vétele
-
Champ1on
tag
válasz
Egyébként a C5 jó router? Jobb mint az Asus?
-
válasz
stb123 #50058 üzenetére
Egy sima wifi router AP/Switch módban jó lesz erre a feladatra.
Ha elég a 100-as LAN portok akkor Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND is megfelelő lesz.#50059 tknof1871
USB3.0-at minek tesznek routerre? Az nagyon gyors.
Paraszt vakításnak. Elnézést a kifejezésért.
Sokszor még az USB2.0-t sem lehet kihasználni.Az Asus N15U jó eszköz volt de inkább az utódja lenne már ajánlott, az N18U.
A Netgear 3700 is jó eszköz de már ő sem fiatal, helyette inkább Asus N56U legyen. Figyelni kell mert a különböző verziók más SoC-ra épülnek így jelentős különbségek vannak az egyes kiadások között.Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3 - panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300#50060 Champ1on
Ez egy ADSL modem-router kombo eszköz ami nem lesz neked megfelelő mivel nem ilyen neted van. A csak router-es verzió az a C5. -
Champ1on
tag
válasz
Gubek-Einste #49967 üzenetére
Esetleg ez jó lenne?
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Lakótelepen, panelbe szeretnék routert. Közelben gyorsétterem, pláza. Rengeteg a Wifi. Egyenlőre csak a telefon és az 1 asztali gép között osztanám meg a netet. Az internetkapcsolat 100/50 Mbps-os DigiNet 100. Huszon ezer forintig mennék el. Összefoglalót elolvastam, szóval a ASUS RT-N15U és a Netgear WNDR3700 mellett még van más is ami ajánlható?
Később talán lakás távfelügyeletet is csinálnék ha össze tudom barkácsolni.
Torrentet most használok az asztali gépen. Talán kipróbálom routerrel. Csak most olvastam itt, hogy erre is képes egy router.
USB3.0-at minek tesznek routerre? Az nagyon gyors. -
stb123
tag
Sziasztok!
Adott helyiségben a huawei HG8245H wifi jele erős, tábolabb gyenge. Innen megy utp kábel egy másik szobába a set top boxhoz, erről megy az ip tv. Ennek a kábelnek a jelét megosztanám, egyrészt az stb-vel, másrészt valami wifi jelerősítővel. Erre kérnék valamilyen ajánlást! A kábelen átküldött jel erősítése lenne a megfelelő, mert az adott szobában a hgw wifi jele nagyon gyenge.
-
válasz
tassyu #50056 üzenetére
szia,
8000 e ft-ig csak tl-wr841nd van, de az kompromisszumos lehet a 100 Mbps nethez, mert csak 100-as router, abból pedig a legjobbak sem tudnak többet pppoe (mint a digi is) kapcsolaton, mint ~94 Mbps.
ahol csak 100-as hálón/eszközökkel szolgáltat a digi, ott már általuk is adott a ~94 Mbps korlát, de az akkor is router maximuma, nem marad benne tartalék, komolyabb terhelésnél ez nem az igazi.
ahol optikán vagy lan útján, de gigabit képes hálózaton szolgáltat a digi, ott bő 110 Mbps a 100-as netjük, olyankor még látványosabb a 100-as router ~94 Mbps korlátja.
érdemes lenne rászánni a routerre a tl-wr1043nd v2 vagy v3 router árát (a v3 alapban ipv6 képes, ami a digi esetén már adott egy ideje), nem lenne kábelen korlátos net, illetve terhelhetőségben is meghálálná.
adott szülői felügyelet, így még olyan lehetőség is van, hogy csak meghatározott oldalakat lehet elérni bizonyos munkaállomásoknak, akár csak előre beállított intervallumokban.. (ez a tl-wr841nd esetén is adott.) -
tassyu
tag
válasz
Gubek-Einste #50055 üzenetére
A falak anyaga tégla és beton. Társasház, körbe minden irányba szomszéd van.
Jelenleg Digi kábeles net van, legolcsóbb csomag. 100 Mbit/s elvi, 25 Mbit/s garantált letöltési sebességgel.
Csak a konzol kell, hogy elérje a netet wifiről, PC ahogy írtam maradna kábelen. Esetleg később telefon jönne a konzol mellé.Elvárás csak az amit leírtam, ezekből a weboldalak tiltása lényeges. Úgy hivatkozzák a tiltást, hogy " routerben le kell tiltani" Mi az a CFW?
Vásárlás, felnőtt oldalak elérése ne legyen.Árat direkt nem írtam, de 8000Ft-tól többet nem szánnák rá.
-
válasz
tassyu #50054 üzenetére
Jó lenne tudni 1-2 dolgot:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene a router?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?beállítható kell legyen különböző web oldalak tiltása, amit a konzol nem érhet el.
Ezt leginkább CFW alatt lehet majd megoldani. -
tassyu
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék tőletek.
Router vásárlás vált aktuálissá. Eddig semmilyet nem használtunk.
Társasházba fog működni. Jelenleg a PC kábelen csatlakozik a nethez, ez így is kellene, hogy maradjon, játék konzol wifi net elérését kell vele megoldani.
Ami lényeg lenne, amellett, hogy nyílván elfogadható árú és megbízható legyen, beállítható kell legyen különböző web oldalak tiltása, amit a konzol nem érhet el.Előre is köszönöm válaszaitokat.
-
-
Logic83
csendes tag
Hat igen, az rt-ac68u 54k az rt-ac87u pedig 64k. En 40-nel tobbet nem szeretnek kolteni ra, mivel nem akarok egy professzionalis halozatot, csak megbizhato, stabil wifit szeretnek, ami bizonyos keretek kozott jovoallo es kiszolgalja a kovetkezoket: PC, laptopok, tabletek, telefonok, wifis TV-ken filmlejatszas (persze nem egyszerre minden).
Koszonom a segitseget. -
válasz
Logic83 #50050 üzenetére
egyéb terhelések esetén is van/lehet értelme az erősebb procinak, ha úgy lesz használva.
jó a c9, drágábban lenne csak nagyjából azonos vagy jobb, például néhány asus típus.
nem tudom, de úgy tippelem, hogy az rt-ac68u sem olcsóbb, de pláne a minden tekintetben jobb és erősebb rt-ac87u már ott is drágább, mint az általad írt összeg. -
Logic83
csendes tag
Koszi a valaszt. Bar nem sok tesztet talaltam rola, de egesz jonak tunik ez az 1200 plus es 25.000-ert benne is van a 30-as keretben.
Szerinted akkor magamnak vegyem az Archer C9-et 40-ert vagy annal is van jobb ennyiert? Van ertelme az eros procinak, ha egy NAS fogja intezni a dolgokat es a router csak kozvetito? -
adise
őstag
válasz
Gubek-Einste #50046 üzenetére
társasház 4 szoba,tégla fal
(#50045) jerry311 válasza
köszi, de pl ebből hogy jövök rá melyik birja a torrentet?
mert volt nálam olyan 10-15k-s tplink, amiegy megadta tőle magát -
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 -
adise
őstag
üdv!
200megás nethez (lehet lesz 500 is) milyen routert ajánlotok?
lógna rajta:
1 gép kábelen, 1 média lejátszó kábelen,
wifin: xbox, 2-3 telefon tablet.
és ezek mellett ha a gépen menne a torrent jó lenne ha nem indulgatna újra, fagyna meg.
mondanám, hogy minél olcsóbbat de bizom benne hogy 15-20k? körül létezik megfelelő?köszi
-
válasz
Logic83 #50038 üzenetére
szia,
amennyiben a hatotavolsag az elsődleges szempont, úgy érdemes megnézni, hátha korrekt áron beszerezhető ott (is) az asus rt-ac1200g plus, mivel külön külső antennákat kapott mind a két sávra, így összességében jobb a szórása, mint az osztott, vagy külső + belső megoldásosoknak.
az árazásban ne keress logikát, nem is feltétlenül (csak) a gyártó függvénye, forgalmazója is válogatja, de nem ritka, hogy egy régebbi és hardveresen gyengébb típus megtartja a drágább árát, aztán egy újabb és jobb típus valamivel olcsóbban érkezik később, pláne, ha valami korrekt akciót kifognak. -
ZTE_luky
aktív tag
Valaki vélemény, tapasztalatok? Érdemes lenne kipróbálnom?
-
Logic83
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #50037 üzenetére
Sziasztok,
2db router vasarlasat tervezem, egyet az otthoni tegla csaladi hazba szuleimnek, a masikat magamnak tegla ikerhazba. A TP-Link Archer-eket nezegettem (kulfoldon elek es az arakat atszamoltam FT-ra):
TP-Link Archer C7 (Single Core 720MHz) - 28.000Ft
TP-Link Archer C8 (Dual Core 800MHz) - 23.000Ft (miert olcsobb mint a C7 ???)
TP-Link Archer C9 (Dual Core 1GHz) - 40.000FtSzuleimnek a hatotavolsag a legfontosabb. Nincs DLNA, torrent csak sima netezes. Tesztek alapjan a C7 legjobb hatotavolsagban, ezert nekik azt gondoltam.
Nekem a sebesseg fontos es az extra szolgaltatasok, ezert a C9-re gondoltam. NAS vasarlasat is tervezem, ami majd intezi a DLNA es torrent dolgokat, ugyhogy nem tudom szukseges-e a C9 erosebb CPU-ja.
Szamomra a C8 a kakukktojas, foleg az ara miatt, amit nem ertek.
Net sebesseg (50Mbps) nem indokolja, hogy ezeket vegyem, de a jovoben ez emelkedni fog.
Szuleim routerere 30k-t az enyemre 40k-t szanok. Nem ragaszkodom ezekhez, de ar/teljesitmeny alapjan legtobb helyen dicserik oket (foleg a C7-et). Mi a velemenyetek?
Elore is koszi -
-
szia,
az asus routerek többsége alapban tudja, itt írtam róla, linkeltem emulátort is; link
rászánt összeg és elvárások függvénye, hogy milyen típust veszel, elég csak a 2.4 GHz, vagy dual band n szabványos, esetleg ac képes kell...stb.
a tiéddel azonos "tudású" - értem úgy, hogy csak 2.4 GHz n szabványos wifi és gigabit képes wan és lan portok, de amúgy nagyságrendekkel jobb minden tekintetben, sokkal erősebb hardverű, (hw) nat képes...stb. - az rt-n18u. -
OrLiX
tag
Srácok, van olyan ajánlott router, ami alapból tudja a VPN-t, nem kell trükközni?
Jelenleg egy TL-WR1043ND v1 teljesít szolgálatot és szeretnék egy hasonló tudásút VPN-nel gyárilag. -
Multibit
nagyúr
válasz
spider80 #50027 üzenetére
Az a torrent kliens nyilván nem tud futni a winchesteren, mivel szegény vinyónak sem CPU-ja, sem erre alkalmas memóriája nincs. A torrent kliens a routeren fut, a rajta lógó HDD-t csak háttértárként használja
(#50029) Krike
Nem szeretnék linux alapú firmware-t felrakni rá.
Nem kell ezt tenned, mert már gyárilag linux alapú firmware van rajta -
Krike
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #50030 üzenetére
Köszönöm szépen
egy 2x milliós lakás esetében az ár a legkevesebb. A stabil kütyü a fontosabb
Most egy TP-Link WDR 3600 van, csak azt itt hagyom az ősöknél.
-
válasz
bexinho23 #50007 üzenetére
Ajánlott kategóriás eszköz így nyugodtan megveheted.
Ha nem lesz nagyobb távolságban a T-s ONT-től akkor azon ki kellene kapcsolni a wifi-t, hogy ne zavarják egymást.
Beszerzési árat nem írtál így érdemes lehetne elgondolkodni egy AC-s eszközök is a jövőre tervezés okán.Ami még hasonló a TP-Link 4300-hoz:
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600AC-s típusok: Asus AC55U/AC56U/AC68U/AC87U/AC1200G+, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9
#50029 Krike
Megfelelő lesz az AC56U de sajnos az utóbbi időkben nagyon felment az ára és beszerzésével is gondok vannak így érdemes lenne erre az eshetőségre is felkészülni.
Más típust nehéz ajánlani mivel ami még ajánlott lenne azaz AC1200G+ gyengébb hardverrel, valamint a következő fokozat az AC68U lenne drágábban (bár az AC56U mostani áraitól nincsen olyan messze). -
Krike
aktív tag
Sziasztok,
Olvasom a hozzászólásokat, és ajánlásokat az utóbbi időben. Nemsokára költözünk, és új routert kell vásárolnom a helyi infrastruktúra ellátására. Alapból csak 50-120 Mbit-es NET lesz, de a DIGI terjeszkedik Érden , és már most felkészülnék a nagyobb sávszélesség fogadására. Adott 4 PC, 2 tab, 2 mobil, és 2 TV amit ki kell majd szolgálni. Havi adatforgalmam 4-500 GB jelenleg. Szeretném az USB 3-as HDD-m csatlakoztatni a routerhez, hogy a filmeket a tvv-n onnan nézzük ( nem WiFi a TV, kizárólag kábelesen csatlakoznak), Illetve az USB2-es hdd-m pedig egyébb file-ok tárolására használnám a routerhez csatlakoztatva.
A hozzászólások alapján az ASUS RT-AC56U modell az, ami ezt lefedné számomra. Nem szeretnék linux alapú firmware-t felrakni rá. Maradhatok ennél a megoldásnál, avagy van más ajánlásotok?
Köszönöm előre is
Krisztián
-
spider80
őstag
válasz
Multibit #50024 üzenetére
Itt most arra gondosz, hogy a routerre kötött winchesteren fut majd a torrent kliens? Mert én pl így értelmezem a kérdésed (lehet fáradt vagyok és azért). A kérdező meg szerintem úgy értette,hogy a routerre kábellel kötött gépen lesz a torrent kliens.
szerk.: jobban belegondolva lényegtelen is a felvetésem,mert kábelen is számít az erősebb cpu. Bár nekem AC55u van,és 5ghz wifin terhelem rendesen sok-sok torrentel,sok száz kapcsolattal,és egyszer sem feküdt még meg. jól bírják ezek. Igaz nekem 240mbit van csak.
-
krealon
veterán
"Digi 1000es nethez szeretnék venni routert.
[...]
Asus routerekbe gondolkodtam(ASUS RT-N18U Router vagy ASUS RT-N56U Router), jelenleg is az van méghozzá egy belső antennás, csak az éppen 10/100as...
Maximum 25 ezret szánok rá."Igy kellett volna kerdezni.
Az ASUS RT-N18U es az ASUS RT-AC1200G+ ajanlott ilyen feltetelek mellet. Tarsashazi (sok Wifi-vel terhelt) kornyezetben az utobbi a jobb valasztas. -
-
dunkel
őstag
Üdv, ajánlottátok az Asus rt-ac1200g plus-t. Segítsetek légyszi hol lehet bekapcsolni az upnp szolgáltatást a menüben, köszi. Ezen kívül minden alapbeállítás jó, nagyon egyszerű volt a telepítés.
-
krealon
veterán
"Digi 1000es nethez szeretnék venni routert.A lakás nem túl nagy 1-1 falon kell, hogy átvigye a jelet."
Falon keresztul 100 Mbps-nel nagyobb sebesseget nem fogsz tudni elerni wifivel.
Ha ki szeretned hasznalni a teljes savszelesseget, akkor ahhoz kabel kell.Azonos legterben (kisebb mint 5m tavolsagban), AC1900 vagy nagyobb router es ugyancsak AC1900+ kliens eseten van valami kis eselyed az 500+ Mbps eleresere. (Gyakorlatilag laboratoriumi korulmenyek kozott.)
-
eros8
újonc
Sziasztok!
Digi 1000es nethez szeretnék venni routert.A lakás nem túl nagy 1-1 falon kell, hogy átvigye a jelet.A vas egy i5ös r390el de gondolom ez annyira nem számít.
Asus routerekbe gondolkodtam(ASUS RT-N18U Router vagy ASUS RT-N56U Router), jelenleg is az van méghozzá egy belső antennás, csak az éppen 10/100as...
Maximum 25 ezret szánok rá.
Elsősorban torrentezéshez szeretném kihasználni, ijesztgettek, hogy az asus routereknek az gondot okoz, melegszik meg hasonlók, erre így zöldfülüként nem tudtam semmit mondani, szóval légyszíves adjatok tanácsot.
Előre is köszönöm -
Mr Bond 007
őstag
válasz
MaCS_70 #50011 üzenetére
Egyszer vettem magamnak high end d-link routert. kb 4 havonta összecsinálta magát és cserélték a gari lejártáig folyamatosan. Onnantól volt Airport Extreme (ez volt 2007-ben, azóta is működik minden nap gond nélkül a szüleimnél) Ezek után többet d-linket biztos nem fogok venni.
-
haddent
addikt
sziasztok
furcsa igényeim vannak most is. van egy Archer C5 routerem most, gyári fw (nincs is más, mert v2), marad is, mert kell a hardver-nat, DIGI500 lesz (vagy lehet, hogy 1000). A WiFi is tök jó, főleg 5GHz -en. De irodalmi nyelven szólva is ****** fel****, hogy zárt print-server van a fw -ben, azaz külön kliens kell hozzá, azaz linuxon esélytelen. Csak emiatt kedvem lenne kivágni.. na mindegy, mivel egyébként egy nagyon jó árú és bika kis router, arra gondoltam, hogy megmarad "hülyegyereknek", mindent kikapcsolok rajta, csak egy DHCP szerver, egy wifi AP és kézcsók.
Viszont akkor jó volna mellé/mögé egy gyenguszka kis butuska valami, amire viszont olyan openwrt linuxot rakok, amit nem szégyellek, és akkor az lenne print-server, meg DLNA szerver, netán torrent is.Szóval, tudna nekem valaki ajánlani egy routert, aminek a procija-ramja-romja kellően bika, és erre a feladatra megfelelő? Igen tudom, építsek kis gépet 50 ezerért ami ellátja ezta feladatot ...
-
bexinho23
őstag
Nagy keresgélés után ez a típus tetszett meg --> [link]
Kinek mi a véleménye róla? Érdemes ebben gondolkodnom?
Faluban lakunk, így a csatornák nem leterheltek. Egyedül csak az 7 méterre lévő nappaliban van egy Huawei router (Telekom; optikaihoz), amit 4-es csatornára állítottam. De 1-2 éven belül társasházba fogok elköltözni, így a jövőre való tekintettel muszáj egy komolyabb routerre beruháznom, mint a mostani.
Amire használnám: torrentezés (5-10-15 aktív torrent), chromecast-en keresztül streamelés (játék telefonról, filmek laptopról-NAS-ról), mobilozás, online játék ps-ről
Internet sebesség: telekom 50/25 Mbit
Lan kábellel lenne rákötve a Telekomos Huawei modem/routerre
Ahányan csatlakoznának: 2 -(3) telefon, 1 laptop (kábelesen), 1 ps4 (kábelesen), 1 chromecast2, meg idővel egy NAS (kábelesen)
-
-
-
Rohir
tag
Üdv!
Előző router-ünk (Belkin N wireless F5D8233-4v3) behalni látszik így ~8 év után így jelenleg egy switch-el van megoldva a net szétosztása kábelen keresztül.
-A router a nappaliban van szobám ettől 3 fallal és 8 méterrel arrébb található (egyben legtávolabb is) ide 50%-os erőséggel ért el a volt router jele ami tökéletesen megfelelt, szomszédok elég távol vannak.
-Egy 10 Mbps-es net van.
-A hálozaton alkalmanként 1 gép kábellel és 7 eszköz vezeték nélkül csatlakozik (max).
-Az olcsóság, tartósság és sebesség korlátozás egyes eszközökön (már ha van ilyen) lenne a főbb szempont.Milyen routert ajánlanátok? Egy belépő szintű gondolom csak elég, Keret rá: 5000-10000 Ft
Köszönöm válaszaitokat.
-
a dual band/5 GHz a többlet, amúgy prociban azonos vagy erősebb (verzió függvénye), ram tekintetében a dupláját kapta, illetve usb portja is 2 darab van, osztott vagy belső + külső antennás (ez is verzió függvénye).
akkor érdemes cserélni, ha kell az 5 GHz, vagy esetleg olyan szélsőséges a használati mód, hogy megmutatkozik a dupla ram előnye.junior11; nem is főként a korábbi meghibásodás miatt fontos, hanem használat közben nem marad kellő tartalék és jobban számít, illetve érezhetőbb a húzós terhelés miatti leterheltség.
-
cd930
senior tag
válasz
junior11 #50000 üzenetére
OFF
A betyárját, a tiéd az ötvenezredik hozzászólás!
Most kicsit irigykedek!ON
Egy TP-LINK TL-WDR4900 mennyivel tud többet egy TP-LINK TL-WR1043ND V2-től? Érdemes cserélni minimális (2-3 ezer) ráfizetéssel?
Amit látok:
TP-LINK TL-WDR4900 2 sávos, 450-es
TP-LINK TL-WR1043ND V2 1 sávos, 300-asEbből egyértelműen jobbnak látszik a 4900-as. Van valami, ami nem látszik?
Családi házas környezet, nem zsúfolt a 2,4GHz-es készülékektől.
200-as Digit szombaton fogják kötni.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Le Mans Ultimate
- Házimozi belépő szinten
- Linux kezdőknek
- Revolut
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest