- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
Nobbigstein
üzenetére
Annak a kamerának úgyis kell delej! Azt meg POE Injektorral tudod neki vinni a lankábellel. Szóval nem kell ablakba tenni a routert.
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az nem járható hogy az LT700 csak modemként funkcionáljon, és a lakásban meg lenne 2 db WiFi 6-os Cudy Mesh-be szervezve?
Akkor lenne AX WiFi és Gigás Lan.
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Csak annyi, hogy szerintem az átlag POE-s Outdoor egységet nem tudja a teraszon a konnektorba dugni. Mert nincs tápcsatlakozója. Miért is kéne rá?
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A Cudy Outdoor LT700-nak pl nincs is tápcsatlakozója, lásd kép link
-
Essejó
veterán
A ház alapterületéből fakadóan (160 m²) nem biztos, hogy 1 WiFi AP tökéletesen lefedi. A jövőállóságot illetően a WiFi 7 nem rossz, de per pillanatban hány WiFi 7-es kliensed van, ami ki is tudja használni?
Én inkább egy DMZ-be rakott 2 eszközböl álló kábeles backhault használó Mesh rendszert élesítettem volna a ház két külön pontjában.
Mert ha továbbra is a Kaon lesz a főnök és a Mercusys az ap, akkor könnyedén előfordulhat, hogy adtál egy pofont a kakinak. De ne legyen igazam.
-
Essejó
veterán
Az az 500/22 na és a Kaon, szóval ez Koax kábeles internet?
Kezdjük azzal, hogy a Kaon HGV egy igen rossz hírű eszköz. Attól tekintsünk el, hogy a 4000/2000 Optikához is Kaont adnak, az egy másik játszótér.Tehát ha rákeresel itt a Topikban a Kaon HGW-re, ódákat olvashatsz a rosszhíréről.
A Kaon mögött kétféleképp lehet saját Routered. Bridge módban (amit a T kapcsol be) és DMZ-ben amit lehet, hogy te. Ez utóbbiban nem vagyok biztos, mert megóvott a sors a Kaontól.
Sagemcom f@st 3890v3 és pár éve 3896-om van, viszont 1000/50-es Netem+IPTV, és előtte a 300-as nethez is valamilyen Sagem volt.
Ha esetleg van IPTV-d is bár nem írtad, akkor alap, hogy nem kapcsolnak Bridge módba. Csak és kizárólag DMZ-be tudsz saját Routert rakni. Amire azt szokás itt mondani, hogy Dupla NAT.
Szóval a hosszú bevezető után a kérdés: hogy van a Kaon után kapcsolva az a TP-Link?
Mert nekem is egy TP-Link Archer C5v4 van DMZ-ben (IPTV miatt) a Sagemra kötve, és teljesen jól működik. Virágboltban aktív vagyok, a Let's Encrypt automatán frissíti magát, észre se veszem, hogy DMZ-ben vagyok.
Jah most esett le, van egy 3-ik lehetőség is ha a Kaon mögött a TP-Link Ap-nak van konfigurálva, akkor ő adja a WiFi-t, viszont a Kaon a Router az összes f@xságával együtt.
Akkor még pár kérdés: Nálad, hogy van akkor konfigurálva a hálózat? Egy db WiFi szogálja ki a teljes lakóingatlant? Az a bizonyos WiFi kamera, milyen távolságban, hány köztes fal mögött kap - nem kap WiFit?
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezzel nem tudok vitázni, viszont az árát tekintve csak a fele vagy a harmada az 5G-nek. Maradna zsé a benti Mesh rendszer építésére.
-
-
Essejó
veterán
válasz
ovics
üzenetére
Én értem hogy vannak esztétikai szempontok, de ha az a használhatóság rovására megy, akkor talán még is felül kellene írni azt a szempontot.
Vagy keresni egy olyan helyet ami nincs szemelőtt.
Mondjuk teljesen biztos vagyok benne, hogy van a lakásnak olyan pontja, ahol az áramhálózati védőcső a lakás belsejéből az udvar irányába tart. Lehet hogy közben pár kötő dobozt is érinteni kellene.Általában nem javasolt a lankábelt áramhálózati kábellel együtt vezetni, ha erősáramú (3 fázisú) berendezést táplál, de egy síma 220 Voltos kábel nem okoz zavart az erőben.
Mondjuk így biztosan hosszabb lankábel kell, mint egy közvetlen kivezetéshez, de még a Cat5e lankábel is tudja a 2,5 Gigát továbbítani aktív eszköz közbeiktatása nélkül 100 méterig.
Szóval csak a megoldást kéne keresni és nem az esztétikára hivatkozva eleve elvetni a legstabilabb megoldást.
-
Essejó
veterán
válasz
ovics
üzenetére
A benne levő anyagok miat, a Tv és a mögötte fal közöt oda-vissza verődik a jel, ami interfereniát okozhat.
Ahogy itt írni szokták: csak a helyszíni próba során derül majd ki, hogy kijut-e a jel, és milyen erős lesz.
Soha nem értem meg, hogy miért akkora probléma egy ablak tokot-keretet átfúrni és 1 db lankábelt kidugni a lyukon. Amire csatlakozhat egy Outdoor WiFi AP, ami lefedne egy kb futball pálya méretű területet. A táplálása az lankábellel történik POE injektorral.
-
Essejó
veterán
válasz
Bence83
üzenetére
Férfiasan bevallom, hogy az első hozzászólásomnál benéztem és azon lazán átsiklottam, hogy neked elsődlegesen a kertben +💯 méter a cél.
Ha esetleg befelé a piros vonalig mégsem jutna el az outdoor WiFi-je, akkor még megtoldhatod egy indoor Ax3000S-el amit szintén kábellel a Kaonra kötsz Ap módban.
-
Essejó
veterán
válasz
Bence83
üzenetére
Van e IPTV-d?
Ha nincs akkor kérheted a T-től, hogy a Kaont tegye Bridge módba. Akkor 2db Ebből mehetne Mesh-be. Egyik a tervezett új helyre. A másik meg a, hát azt ki kell próbálni, hogy a Kaon mellé vagy kicsit közelebb a másikhoz.
Arra figyelj, hogy szigorúan az S végűt. Fórumos tapasztalatok alapján jobb a WiFi-je. A 14920 Ft-ból pont beleférne 2 db a keretbe.
Viszont ha van IPTV előfizetésed, akkor csak DMZ-be tudod tenni ha Mesh Routerként akarnád használni.
Az hogy egy alap koaxos csomagod van egy dolog. Attól még a belső hálózatod miért ne lehetne Gigabites!
Igazából a DMZ (dupla Nat) sem nagy hátrány. Némi port átirányítással megoldható, hogy a torrent is aktív maradjon.
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
válasz
L4D1K
üzenetére
Nem adják könnyen. Bár ha hetente párszor újra indulna a Kaon önhatalmúlag, tán megjönne a hajlandóság.
Ha nincs IPTV szolgátatásod, akkor kérheted a Bridge módot, a T kapcsolja át, és mehet a saját Router onnan.
Nem akarlak elkeseríteni de ha van koax net. Akkor 2 esetben lehet kb Optikai neted.
1, Elfogy az országban az összes DSL alapú net.
2, Egy Telekomos Főhajjakend költözik az utcádba - szomszédodba. -
Essejó
veterán
válasz
L4D1K
üzenetére
Hirtrlen pár gondolat.
Koax neten ha van Telekom Tv vagy a régi IPTV akkor nincs Bridge mód, hanem max DMZ-be tudod tenni a saját Routered. Már ha a Kaonban van rá lehetőség. Mert az új koaxkábeles Technicolorban pl nincs. De a Sagemcom fast 3890v3 és a 3896 AX-ben van. Nekem az utóbbi van.
Az előszobai zárt szekrényben tartott HGW és a mellé tervezett saját Router már alapból nem jó megoldás. A Routert minimum a szekrény tetejére raknám, vagy a lakás mértani közepére.
Mondjuk a Sagem 3896AX nekünk WiFi 6-al lefedi a 80 m²-es lakást, sőt még a kertben is van értékelhető WiFi.
Egyetlen ok miatt raktam DMZ-be egy saját Routert. Ha karbantartás vagy nethiba van, akkor a belső hálózat is meghal. A DMZ-be rakott Router ezt kiküszöböli.A Torrent le-fel töltést a HP Gen7 mikroszerverre telepített nas program intézi 7/24-ben
A KAON az hírhedt kb szitokszó, próbáld cseréltetni Sagem 3896-ra.
-
Essejó
veterán
válasz
Dr.NX
üzenetére
Nem, de ha a kínai kamera ottani serverre ment amit az appon keresztül elérsz akkor mennyi az esélye, hogy egy nagyon ráérő botot ráállítanak.
Kb mint amikor böngészőben keresel valamit, és másnap "véletlenül" csupa adott témákat dob a reklám. Még Ad blokker mellett is.
-
Essejó
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Tiszta sor.
Viszont ha a szolga ONT/HGW egy ipari hulladék. A Mesh egység meg jóval combosabb akkor jobb ha a Mesh routol, és nem AP-ként funkcionál.Nekem a koaxon régen Sagem 3892v3 HGW volt, az pl net hiba esetén is működtette a belső hálót, és tudtam a nasról filmet streamelni a tv-re. Aztán cserélték Sagem 3896 AX-re, aminél net hiba vagy karbantartás esetén nem működik a belső hálózat se. Az IPTV miatt meg nem lehet Bridge mód koaxon. Ezért az én Routerem DMZ-ben van. Szükséges rossz, viszont minden esetben működik a belső Lan - WiFi hálózatom.
-
Essejó
veterán
válasz
Rick4
üzenetére
Neked Telekom Optikán van Technicolor ONT-od. Amin a T 2 db sessiont enged (bejelentkezés) nincs és nem is KELL Bridge mód.
A kollégának One (ex Digi) optikája van, ha a Mesh rendszert akarja Routolásra használni, akkor az ONE ONT-ot kell Bridge (Modem) módba kapcsolnia, mert csak 1 bejelentkezése lehet.
Bár az is igaz ha megveszi a Mesh redszert, és csak WiFi AP-ként köti az ONE ONT mögé, akkor nem KELL a Bridge mód.
Ha meg esetleg DMZ-ben kapcsolja az ONT mögé, és úgy használja Mesh routerként, akkor dupla Nat mögé rakja magát, aminek azért jelentős hátrányai vannak, ha pl a kameráit vagy nast akarná kivülről elérni. Vagy urambocsá aktív akar lenni a virágboltban. -
Essejó
veterán
válasz
Rick4
üzenetére
Meséld már el, hogy hogyan oldod meg az One-nál a Mesht, hgy ne Natold magad ha nem kapcsolod az ONT-ot Bridge módba. Miért lovagolsz a WiFi-n? Én spec mindenr is lanon használok. Na jó a mobilokat éa a vadkamerát wifin.
Töprengek, hogy tényleg nem akarod érteni vagy csak Trollkodsz. -
Essejó
veterán
válasz
Rick4
üzenetére
Az One hány session-t enged (bejelentkezést)? Ha kettőt mint a Telekom Optikán, akkor nem kell! De ha csak egyet, és a Mesh vezérlőt - saját Routert, Routerként akarod használni akkor kell a Bridge.
Ráadásul ha Telekom Koax neted van és van IPTV előfizetésed is, akkor kizárt a Bridge mód. Akkor csak DMZ-be tudod rakni a saját Routert - Mesht.
Lassan írtam, hogy könnyebben értelmezd.

-
Essejó
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
Mesh esetén általában Bridge módba kell kapcsolni - kapcsoltatni a szolga eszközt. Tehát kell belőle 1 lan kábel a Mesh vezérlőbe( amit a földszinten a lakásba tennék), amibe beírod a Felhasználó neved + Pw onnan az a Router intézi a netkapcsolatod. Abból 1 másik lan az emeleti mesh eszközbe. Konkrét beállítást majd a típus alapján kérj.
-
Essejó
veterán
válasz
tha_answer
üzenetére
-
Essejó
veterán
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a Koaxos HGW-re csak DMZ-ben tudod a saját Routered csatlakoztatni ha van IPTV szolgáltatásod is? Ezzel dupla NAT mögé kerülsz. Bár megoldható, hogy ne okozzon problémát, csak állítgatni kell rajta kicsit.
-
Essejó
veterán
válasz
atish15
üzenetére
Nekem a Tv mellett egy Tl-SG 105e Switch van, abból kap az STB, és két asztali gép, és egy NAS hálózatot.
-
Essejó
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Van nekik 1x 2,5 G wan + 5x 2,5 G-s lanportos is link és az már WiFi 7-es.
-
Essejó
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jogos, Bocsi ezt benéztem.

-
Essejó
veterán
válasz
cibus
üzenetére
EU szabályozás miatt a Routerek max 100 mW-al sugározhatnak.
Ha most a T-s ONT kevés, akkor a "jobb" Router is kevés lesz egymagában.A megoldás a MESH rendszer kiépítése lehet.
Ami alapból 2 db eszköz.
A Cudy WR 3000s-t dicsérték páran, hogy jó a Wifi-je. Lényeges a végén az S, mert van S nélküli is. link -
Essejó
veterán
válasz
cibus
üzenetére
Pedig a Sagem 3896 kb mindenre is elég lenne, (nem vályog fal) ha T karbantartás és vagy net hiba esetén azért lenne még a belső háló.
De mivel nincs.
Csakis ezért raktam DMZ-be, egy saját Routert, hogy az asztali gépről elérjem a NAS-t, és tudjak filmet streamelni a Tv-re.
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mondjuk nem irányított antennás, de lehet megérné megnézni. link
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Valami ilyesmi lehet link csak ez B-30-as, a B-32-ről nem találtam képet.

-
Essejó
veterán
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Akkor marad az imádkozás, hogy a monolit vasbeton födémen menjen át némi WiFi oda és vissza is.
Lehetőség mindig van csak alaposan körül kell nézni. -
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
válasz
jencsikdani
üzenetére
Így kösd össze a két routert link
-
Essejó
veterán
válasz
jencsikdani
üzenetére
A WiFi jel erősítő az egy Marketing Bullshit. A WiFi jelet nem lehet erősíteni. Kiterjeszteni a hatótávot lehet több eszközzel, de ha nem Triband eszközökről van szó (ami nagyon nem olcsó) akkor jellemzően minden további eszköznél a sávszélesség kb feleződik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- E-book olvasók
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hyundai, Kia topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7560,15.6" FHD,i7-11850H,32GB DDR4,512GB SSD,RTX A3000 6GB VGA,WIN11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Apple iPhone 15 128GB fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)