Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hoffer
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az összefoglalóban rábukkantam erre: DWR-960
Zöld manónál elég BB áron 25k-ért fut, ennyiért ez elég jó ár-érték arányú eszköz ezek szerint?
-
4Grider
félisten
-
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Telekomos korlátlan mobilnetemet szeretném itthon használni multi sim-el, 4G-s routerrel.
Milyen megbízható stabil routert ajánlotok erre a célra?
Esetleg olyan eszköz amihez usb 4g modemet tudok csatlakoztatni?
-
-
RicsiSuly
aktív tag
Egy kérdésem lenne vettem egy Asus AX4200meg egy A58u(AX1800) sikerült aismehbe összekapcsolodni, de én kábelen szeretném hogy csatlakozzanak akkor a főruterből a másik routernek a wan portjába vagy sima lan portjába dugóm?
-
válasz
Essejó
üzenetére
540mbit/s az a link sebesség lesz. Egy névleges érték, ami WiFi esetén nem sokat jelent.
100 mbit/s vezetékes kapcsolat a TV esetén többszöröse a valós terhelésnek. Tehát bőven elég. De ezt már írták többen is.

Ha stabil az 5GHz a TV-n, akkor hagyd azon és kb. ennyit tudsz tenni.
-
flash-
veterán
En értem amit irtok.
De azért gyetlenegy konkrét routert valaki ajánljin már konyorgom ami telekom multicast képes és nem rogyik meg a multicast alatt naponta.Temyleg csak azt kerem hogy valaki mondjon egy megbízható multicastes routert.
Amúgy a wifi nem jó megoldás mert ennek az asus routernek gyenge a wifije a telekomost meg nem latja a tv mert a tvnek is gyenge az antennaja. Wifi lan stick el pedig nagyobb sebességet mertem mint 100as lannal.
Es fontos az a kis sebességnivekedes is elmondok miert:mert smb2 megosztassal nezek 4k filmet a tv-n amit pc-n osztok meg es ezen a 100as halozaton akadnak a 4k remux Dolby Vision filmek. (pendrive-on nem)
De tényleg, ahelyett hogy lebeszelnétek a széjjel hajtott ősrégi instabil asus rtn12 d1 cserérők, ajánljatok mar légyszíves egy normális wifi routert ami multicastes. Köszönöm
-
válasz
flash-
üzenetére
+1, ahhoz hogy engedd a TV-nél a 1 Gbit-es internet kiépítését

A TV-n megjelenített tartalomhoz elég a 100 Mbit-es Internet. Ezért is raknak a gyártók 100-as portokat a TV-re. Az, hogy egy TV-be dugható USB-s Stick parasztvakítás jelleggel magasabb tempót is tud, mint 100 Mbit... az lényegtelen, ha a TVn megjelenített tartalom ezt messze nem igényli.
Egy Youtube 4K (UHD) videó kb. 20 mbit-et igényel. A Netflix és társai még ennél is kevesebbet.Ha mindenképpen pénzt akarsz költeni és kell egy értelmes, időtálló megoldás.... akkor a következő festésnél kábelezd össze a helységeket UTP-vel és routert rakd központi helyre. Na ennek van értelme és ez megérné a pénzt.
-
flash-
veterán
válasz
Essejó
üzenetére
nem azért van kettő router mert nem tudná a telekomos a multicastot hanem azért mert amelyik szobába bejön a net ott a pc, viszont a tv meg a másik szobában van a hálóban és a telekomos routeren igy is tele vannak már a portok meg ha tudnék is egyet felszabaditani akkor se tudok most bemenni a padlásba hogy vigyek neki egy plusz kábelt, szóval jelenleg igy megy, de lecserélném az asus-t hogy hogy gyorsabb netet kapjon a tv. a wifi stick meg azért lett véve mert a tv alapbol csak 100mb netet tud de a stick 1000-es és azzal ki tudná használni a tv az 1000 megabites netet.(rá is mértem már egy másik kábellel, gyorsabb valójában mégha nincs is meg az 1000 megabit akkor is jobb lenne mint jelenleg)
na tehát valami multicastas routert esetleg akkor ha valaki tudna ajánlani ami vezetékes porotn tudja az 1000 megabitet megköszönném
mert eddig csak kérdést kaptam de választ nem 
-
Essejó
veterán
válasz
flash-
üzenetére
A multicast adatfolyamot, a Telekomos ONT is tudja továbbítani kellő sávszélességgel. Minek ehhez külön Router?
A tv-nek jelkemzően fast ethernet lan csatlakozójuk van az az 💯 megás, ott úgysem jön létre gigabites kapcsolat. És milyen Stick van a tv-hez? WiFi?
De az hogy jön ide és mihez? WiFi modul különben is alapból van az okostévék-ben. -
válasz
Marcsello31
üzenetére
Az Asusok jellemzően ismerik a Media Bridge (aka TP-Linknél kliens) módot, azaz a router wifin csatlakozik a hálózathoz, és azt Etherneten osztja tovább.
MaCS
-
flash-
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen kérdésed, szóval az internet itthon 1000 megabit telekomos optikai. telekomtól kapott routerből( megy jelenleg a masik szobába ( egy asus rt12nd1 routerbe)
A fő szempont hogy a tv felé tudja halozati kabelen az 1000mb netet(multicast) tovabbitani(tvhez mar megvan az usb stick)
Illetve folyamatosan rajta lenne a klíma ami csak 2.4ghz wifit ismeri.
Ezenkívül kettő okostelefon szokott rajta lenni wifin, es kb ennyi. Elég ha 2 szobával arrébb lévő telefon még jól látja (szilikát falak vannak). Ez az ossz igény nem kell semmi extra tudás, stabilan hozza ezeket a dolgokat, ne dobálja le a multicast miatt a kapcsolatot.Árban nem tudom hogy ezek az elvárások alapján mi az ami ajánlott, mondhatok árat, de ha egy 15ezres eszkoz ezeket nem tudja akkor nyilván olyan kell ami már igen, hiába drágább 🤔
-
-
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Routert keresek! Legfontosabb :telekom netet tudja multicast-en. (mint ahogy most az asus rtn12 d1.)
Ne terhelje le ha megy a tv es töltök.(tehát viszonylag stabil)
Es tudja a 2.4wifit is hogy a gree klima rá tudjon csatlakozni.
Lanon pedig tudja az 1gigabites netet fogadni es tovabbadni a tv felé. -
woodworm
veterán
válasz
Marcsello31
üzenetére
Szerinted akkor a repeater hogyan kapcsolódik a routerhez?
Gyakorlatilag neked egy repeater vagy egy repeater funkciót tudó router kell. -
Marcsello31
őstag
Üdv Mindenkinek! Köszönöm szépen a válaszotokat, így már el tudok indulni a vonalon,
nekem valahol mindegy milyen márka, típus, csak legyen wisp képes, mert egyenlőre nincs mód falat fúrni lankábel miatt.
ha 5ghz wifit nem is tud, de ha megy jól a 2,4ghzes wifi az is jó,
nézegettem ilyen konektorba dugható wifi jel továbbítót, de azok sem tudjáka wispt a wifi to wifi connectet, Az áthídalandó távolság nem nagy, Na meg fúrni sincs kedvem, meg időm sem.
átnézem a linkeket és az ötleteket, volt egy routerem ami tudta, de az meghülyül bizonytalan időnként és ledobja a wifit. Köszi mégegyszer mindenkitől!
-
JohnnyX
őstag
Hali!
Asus routert cserélek, AC57U-t AX53-ra.
A mentett beállításokat vissza tudom tölteni az újra,
vagy írjak ki mindent és állíthatom be elölről?
dhcp, port forwardok stb. -
Kérdező 26500 Ft-os limit alatt tervez routert beszerezni. Több ASUS router is kapható ebben az ársávban. Perpill négy darab.
Az általad kifogásolt válaszomban arra utaltam, hogy az ASUS routerek is beállíthatók WISP módba, annak ellenére, hogy a kézikönyvük ezt a lehetőséget nem tartalmazza. -
válasz
blakey
üzenetére
Az a fura, hogy ASUS RT AX-57 Go kézikönyvében sincs benne a WISP szó. Akkor az se tudná? Akkor miért hozza a linkelt FAQ oldal pont ezt példának? Zavaros ez az egész.
-
blakey
titán
válasz
BB9000
üzenetére
…amely az ASUS RT-AX57-es router példáján mutatja be a WISP előnyeit és beállításának módját. - AX57 Go
az AX-57 kézikönyvében nem szerepel.
- mert nem tudja. -
válasz
Marcsello31
üzenetére
A WISP módot az Asus-ok is tudják. Lásd ezt az oldalt , amely az ASUS RT-AX57-es router példáján mutatja be a WISP előnyeit és beállításának módját. Ennek ellenére a "WISP" szó az AX-57 kézikönyvében nem szerepel.
-
Noxy
veterán
válasz
Marcsello31
üzenetére
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Marcsello31
üzenetére
Cudy WR3000 elvileg tudja, és most árban is beleférhet.
MM 20k -
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Szeretnèk egy kis segítséget kèrni,
Olyan routert keresek ami kèpes a wisp módra wifire csatlakozni, de màra már vagy nincs, vagy nem tudok róla.
Vezetékezès a házban nem kivitelezhető.
Mindegy milyen típus, ami fontos hogy antennás legyen. Max 26.500ftig. Márha van ilyen. Köszi előre is! -
válasz
Dr.NX
üzenetére
Ugyanazokon a szervereken mérted a sebességet?
Igen.
Közben rájöttem miért adott kisebb sebességet. A 160 Hz-et be kellett állítani, hogy csak azt használja, mert auto módban nem volt hajlandó azzal használni se a telefon, se a laptop.
Mindenesetre marad a TP-Link, az ASUS pedig megy.
Az előbbi szimpibb sok szempontból
-
kpityu2
addikt
válasz
Fecogame
üzenetére
Simán lehet, hogy az ASUS egyrouteres környezetben gyengébben muzsikál. Voltak rá korábban is bejegyzések. Az előnyét az AiMesh adja ami egy rugalmas rendszer, könnyen bővíthető, így nincs szükség a nagyobb egyrouteres wifi teljesítményre. Sőt, még jobb is ha kisebb a lefedettség mert akkor kisebb az interferencia a zónák között. Persze azért nem árt ha normálisan van megcsinálva a wifi. De nekem pl. 2 egységes Asus meshben még vissza is kellett vennem a teljesítményt.
-
blakey
titán
válasz
Fecogame
üzenetére
Amikor valaki így áll a dolgokhoz, akkor többnyire az adott "dolog" nem értése miatt van. Biztos vagyok abban, hogy az Asus is tudja azt a sebességet, viszont a több és részletesebb beállíthatóság miatt, egyes dolgokat nem veszel észre és azok a TP-Linken másképp vannak beállítva. Sok routerrel volt dolgom, nem ezen szoktak elvérezni. A te esetedben azt kell használni, ami a te képességeidnek, izlésednek megfelel. A környezeti tényezők és a SoC is beleszól a dolgokba, a beállításokon kívül.
-
ASUS AX57 vs. TP-Link AX53
Nálam van mindkét eszköz, már nyomogatom őket pár órája, és a TP-Link utcahosszal vezet mindenben többek között:
- Webes felület kezelhetősége
- WiFi sebesség (lásd alább)
- WiFi hatótávSpeedtest - ASUS AX57:
Speedtest - TP-Link AX53:
És csak érdekességképp, a régi TP-Link Archer C6 ennyit tud (pedig az csak AC szabvány, és fele/harmad annyiba kerül)
Már volt ASUS routerem 5-6 évvel ezelőtt, akkor se voltam megelégedve, most tettem újra egy próbát, de ez nem változott
-
LaCeeN
tag
Sziasztok,
Sajnos sikerult befurodnom egy Mikrotik hAP AX3-al, aminek nagyon gyenge a WiFi-je, ezert hasonlo kategoriaban nezelodnek routerek utan.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Regi epitesu tarsasjaz, tegla fal, 80nm, kozepen elhelyezkedo router, eszkozok szetszorva de a fobb eszkozok azok viszonylag kozel vannak. Zsufolt csatornak.■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
2 PC, 3 AX-es telefon es sztem a 3db TV is tudja az AX-et
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?1Gbit/40 mbites Vodafone koax
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
50.000, de lehet olcsobb is es akkor marad egy kulso antennas PCIE adapterre is
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?IoT eszkozok tamogatasa (Xiaomi Hub, lampak, Gree klimak, Samsung TV-k)
Stabil legyen, custom FW elony, Steering vagy Split SSID tamogatasa a 2.4-es eszkozok miatt. Ha lehet Alzarol beszerezheto legyen, mert onnan van a Mikrotik.
Elore is koszonom
-
kpityu2
addikt
válasz
$p@rr0w
üzenetére
Ez egy visszatérő probléma itt a fórumon. A wifi teljesítményt nem lehet növelni, törvényi szabályozás van rá. Különösen olyan környezeten ahol zavarhatja a szomszédokat. Pont ennek elkerülése okán van lekorlátozva a teljesítmény. Ha kell a net akkor saját előfizetés javasolt. Akár egy mobilrouter is megoldás lehet, akár feltöltőkártyával, akár havidíjas. Ha nincs nagy igény akkor egy olcsób csomag is elég lehet (bár többnyire evés közben jön meg az étvágy.
). -
válasz
$p@rr0w
üzenetére
A társasház szervezeti és működési szabályzatában lehet szabályozni ezeket a kérdéseket. A közös képviselőtől lehet megtudni, hogy az adott társasháznak van-e ilyene. Ha van, akkor tőle el is lehet kérni.
Ha nincs, akkor az alapító okirat-ot kell megnézni. Az minden társasháznak kell, hogy legyen. Azt is a közös képviselőnél kell keresni.
Esetleg még a Házirend is szóba jöhet.
Ha a fenti dokumentumokban nincs kifejezetten megtiltva a kábevezetés közös területen, akkor nem tilos. Ha szabályozva van, akkor az ott leírt szabályoknak megfelelően kell a kábelezést megcsinálni. -
$p@rr0w
őstag
válasz
BB9000
üzenetére
Biztos hogy a falakba vannak beépítve a kábelek, azokkon a csatornákon keresztül kizárt új kábel bevezetése.
"A társasházban a közös területeken történő vezetékezésre vonatkozó szabályok ismerete és betartása elvárt." - ezzel kapcsolatban tudsz konkrétabb információkat?
-
válasz
$p@rr0w
üzenetére
Annak ellenére, hogy a kábelezés első ránézésre kizártnak tűnik, mégis az lehet a jó megoldás. A nyomvonal megfelelő megválasztásában segítségedre lehet, ha megnézed, hogy a két lakás mely nyomvonalon kaphatja a vezetékes szolgáltatásokat: tv, internet, telefon. Valahol biztos van közös pont. Ha 100 méternél nem kell hosszabb kábel, akkor megoldható. A társasházban a közös területeken történő vezetékezésre vonatkozó szabályok ismerete és betartása elvárt.
-
válasz
$p@rr0w
üzenetére
Újabb, jobb routerrel vagy jobb lesz, vagy nem. Tippelni lehet, de próba nélkül nem fog kiderülni.
Az én tippem, hogy a router csere nem fog javítani a mostani sebesség-helyzeten. Ezt arra alapozom, hogy a modernebb WiFi routerek ismerik az 5 GHz-es csatornákat -némelyik még a 6 GHz-est is -, ezáltal képesek gyorsabb kommunikációra, de az általad vázolt körülmények miatt : (sok fal, nagy távolság) ennek kihasználására az adott helyen nem lesz lehetőségük. Ez azért van, mert az 5 és 6 GHz-es jelek terjedését sokkal nagyobb mértékben akadályozzák a falak és a távolság, mint a 2.4 GHz-es jelek terjedését.
Az új, modern routerek is a 2,4 GHz-en fognak kommunikálni a klienssel, aminek a korlátait már tapasztaltad.
A biztos megoldás a két lakás közti kábelezés. -
$p@rr0w
őstag
Sziasztok, segítséget kérnék:
Adott a jelenlegi routerem: TL-WR841N
A helyzet a következő: két nem közvetlen szomszéd társasházi lakás között kell megosztania a jelet betonfalak és viszonylag nagy távolság között.
Jelenleg a másik lakásban annyira fogható a jel hogy 480p-ben tudom nézni a youtubeot, twitchet.Kérdés a következő: viszonylag kis beruházással, egy olcsóbb belépő mai modern router körülbelül mennyit javítana a helyzeten(mondjuk folyamatos 720p akadásmentesen már elfogadható nekem), érdemes -e beruházni?
Vagy itt érdemben csak komolyabb routerek javíthatnának a helyzeten?
-
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Inkább az AX58U a jobb választás a külső antennák miatt.
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Asus ZEN XD6s gyári firmware-rel vagy AX58u Merlinnel a jobb választás?
LAN, USB port nem szempont.
Egy AC66u-val lesz használva AiMeshben. (Eddig AX-55 volt a fő router, de az elromlott). -
-
Trolee
aktív tag
Sziasztok!
A frissen kötött netemhez a szolgáltató egy Halny hl-4gmv típusú modemet adott.
A ping 5GHz-en rendben van, 25ms alatt marad minden esetben.
Viszont 2,4GHz-en nem megy 120ms alá, néha akár ennek a többszöröse.
Mit tudtok javasolni amivel lehetne javítani rajta?
Van itthon. 2 routerem, érdemes lehet valamelyiket bevetni?
Huawei B535-232A vagy TP link Archer c6 v2.
Előre is köszönöm a segítséget -
memorix
senior tag
-
osonte
őstag
válasz
memorix
üzenetére
Pont az van, hogy szinte mindenre rálát a router, a nappaliban van, nyitott a konyha fala, onnan belát a hálóba és a fürdőbe is rálát és kb egy 5 méteres kábellel minden eszközhöz eljutok, vagyis még egy routert 5 méterrel arrébb tudnák max tenni, úgy hogy látják egymást (az sem jó ha közel van egymás mellett két MESH eszköz, akár vezetékkel összekötve). A routertől pár centire is néha 200-300 Mbps sebesség van, valamikor pedig a legtávolabbi ponton (leggyengébb sugárzási teljesítménnyel) is 490 Mbps összejön.
Sok WiFi hálózat van ami átmegy a lakáson, azzal küzd szerintem a router... -
memorix
senior tag
válasz
osonte
üzenetére
Várható volt, hogy +-3% belül szóródik a sebesség. A chip nem tud többet mint ami benne van.
Ha a supportot, nyelvi lehetőségeket, használati utasításokat/install guide, szoftver kezelhetőséget és garanciát nézzük akkor a Asus TUF sorozat (ax4200/ax6000) jó ár érték arányba kapható. Inkább fizetek többet érte mint, hogy kínai nyelven kelljen konfigurálni vagy supportot intézni.
A wifi ellensége a falazat, minél vastagabb minél több vasat tartalmaz és minél több falazat van, annál kevésbé hatékony a wifi adatátvitel. Panelnál érdemes kábelezni/Mesh-t kiépíteni/AP/jelismétlőt berakni valamilyen kombinációba alapterülettől /lehetőségektől és igénytől függően. Ha alap esetben, nem elegendő az 1 db router teljesítménye.
-
memorix
senior tag
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Asus AX88U az 8 portos LAN tartalmaz. Nem a pro verzió. Kifutó model.
vagy egy Switch -t és egy TUF AX6000 -t.
-
Alex91
félisten
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Egy 8 portos switchet az AX92U melle…
-
osonte
őstag
válasz
Lordus
üzenetére
Megjött pár napja az Aliról a Xiaomi Redmi AX6000 router: [kép] [kép] . A hardver erős, ugyanaz a processzor, mint az Asus TUF-AX4200 (4x2GHz), a memória 512MB DDR4 3200MHz. Lehet rá hivatalosan OpenWrt-t tenni. Én a gyári szoftverrel tesztelem, előtte pedig az említett TUF volt egy pár napig. Annyi biztos, hogy a hardveresen elég erős mindkét router WiFi-nél FTP másolás 90 MB/s telefon <-> laptop között, amennyiben a laptop vezetéken van és a telefon Wifi-n, akkor a Redminél 115MB/s 920Mbps sikerült elérnem.
Amire rá kellett jönnöm, hogy panelban nem az erősebb kutya... , pedig csak 40nm (eléggé nyitott - 1 max 2 fal) és a kínai router tolja mint állat a jelet, de vissza kell fogni és jobb eredmények születnek, viszont nem rázza ki a kisújjából az 500/300-as sebességet (változó, gondolom a szomszédoktól is függ, ki mit és mennyit használ), van erős harc a routerek között és tényleg nem számít a nagy teljesítmény Wifi-n. Majdnem ugyanazt tudja a leggyengébb fokozaton a Wifi, de bőven elég a közepes fokozat, a maximum pedig kifejezetten ront, max a tesztprogramokon lehet csodálni ahogy kiakasztja kb a mutatót, mármint a sugárzása. A nyelv kínai, amit a böngésző tud fordítani magyarra, illetve a telefonos app tud angolul. Szerintem a korábban említett TUF panelban jobb választás, még akkor is ha drágább, azért a szoftvere sokkal jobb, van rajta USB port, illetve 2.5G port, meg van rá 3év garancia itthon (nyilván a Redmi-t nem küldöm vissza ha baja lenne).
Azt el tudom képzelni, hogy családi házban, ahol nincs a WiFi hálozatnál "éhezők viadala" és van terület ahol ki tudja szórni rendesen maximumon a jelet egy középen elhelyezkedő helységben, ott el tudná verni a kínai Redmi a TUF-ot, de mostanában és szerintem soha nem fogom ezt megtudni.
Amennyiben újra választhatnék maradna a TUF a panelban. Akkor fogok cserélni, ha már olcsóbbak lesznek a 6GHz-es routerek, azzal talán nyerek, mert még senki nincs rajta és ha lesznek is, akkor is kevesebben, így nem kell a többi tucat routerral harcolni...
Remélem tudtam segíteni annak, aki esetleg ezzel a Redmi AX6000-el szemezett, bármilyen irányba is billenti amit leírtam.
-
memorix
senior tag
válasz
BrandonXXV
üzenetére
2 db portja van ami 10g -s egy bejövő és egy kimenő. Azonban ha az eszközeid utána csak 1g -t tudnak vagy lassabbak akkor semmi haszna nincs a 10g nek. Jól mutat a prospektusban.
-
memorix
senior tag
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Van bejövő 10G interneted? Ha nincs akkor nem érdekes ez. A 2.5G internet is ritka egyes helyeken. A router kinézete is ronda a AX88 Pro hoz képest. Valamint nem is gyorsabb..
Nem lesz gyorsabb a NAS -d ettől. A NAS -n lévő chiped biztos nem 10g -s. max 1G-s esetleg 2.5G -s. Mindig a leggyengébb teljesítmény a mérvadó a teljes láncban.
Felesleges ki nem használt dolgokra költeni luxus.
-
memorix
senior tag
válasz
BrandonXXV
üzenetére
A használt router mindig luttri. Jellemzően annyival nem olcsóbbak.
Az Amazon.de -n RT-AX88U Pro akciós és 90eFt körül ingyenes szállítással kapható. Az jobb vétel.
A RT-AX86U hoz közeli a teljesítménye a TUF AX4200/AX6000 modelleknek és azok ár/érték arányba figyelmet érdemelnek.
A TUF AX4200 46eft
A TUF AX6000 59eft -
BrandonXXV
aktív tag
Asus RT-AX86U Pro használtan, ajánlott vétel lehet? HA-n láttam egyet.
Az RT-AX88U Pro, amit csak újonnan látok, jobb választás lenne?
-
dropopi
aktív tag
válasz
Essejó
üzenetére
Köszönöm a választ! Ezért írtam, hogy nem vagyok igazán jártas a témában, abszolút elfogadom. Akkor más irányba gondolkozom, és a kábelt erőltetem a végleges megoldásnak. Kicsit sürgető a dolog, mert 27-én jönnek szerelni a napelemrendszert, és addig szívesen megoldottam volna, de akkor maximum marad elsőre ideiglenes megoldás, majd később viszek oda kábelt, és akkor biztos lesz az eredmény hosszabb távra is.
Még egyszer köszi!
-
Essejó
veterán
válasz
dropopi
üzenetére
Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Mert olyan állat nincs na pláne 20 K HUF-ért ami 2 vékonyabb + 50-es vályog falon keresztül értékelhető WiFi-t tud szolgáltatni. A fizikát nem lehet megerőszakolni, és akkor még a vakolaterősítő csirke hálót nem is feszegetjük.
Talán, de nagyon talán a Mesh megoldás lehet, de az is minimum kettő, de inkább három egymás jelét még jól látó eszközzel. És máris ott tartasz, hogy rálocsoltál 60 - 70 K Ft-ot, és nem biztos a siker.
Hát nem 1xűbb, és főleg olcsóbb kábelezni? Arról szót sem ejtve, hogy a két jelenlegi routered kébellel összekötve már megoldaná a problémát, a kb 20 méter minőségi patch kábel meg kijön pár ezer Ft ból. -
Multibit
nagyúr
válasz
hemaka
üzenetére
Mindig van más alternatíva. Kérdés, mennyit ér meg neked?
Ha már felhoztad a teljesítményt... Mivel szeretnéd terhelni a routert? Nagyon nem mindegy, hogy "csak" NAT-olnia kell 2.5Gbps-t, vagy mellette lesz egyéb terhelés is rajta. Pl. adaptív QoS, IDS/IPS, alkalmazás alapú tűzfal, TLS inspection. Ha elvárás ezek mellett PPPoE 2.5Gbps, hááát... Ugye sok pénzed van?
-
dropopi
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok nagy szakértő a témában, és nem is kellene komoly igényekre, nagy igénybevételre. Remélem jó helyen kérdezek, ha nem, irányítsatok megfelelőbb helyre.
A ház közepén van egy d-link dir 825 router, jó másfél éves, szóval még (szerintem) nem igazán kiöregedett darab. A ház nagyon régi építésű, vegyes vastag falazatú. Van tégla, vályog, és csirkeháló(vakolat erősítésre) is benne, amikről tudomásom van. A router hatókörét kellene bővíteni, melyik wifi jelerősségnövelőt ajánlanátok? Napelem rendszer invertere miatt lenne szükség elsődlegesen a bővítésre. Áramvezetéken keresztül és utólag bekábelezést nem preferálnám.
Egy régi asus rt-n12+ routert próbaként átállítottam extender módba, de annál valamivel erősebb eszköz lenne az igazi, ezt az asus-t tudom használni a ház ellenkező felén (ez volt a korábbi router, de egyrészt már sokat ment, másrészt ennek már gyenge a jele.
Kb. 10-12 méterre lenne az inverter a d-link routertől, 2 vékonybb fal és egy vastag (~50 cm) fal lenne az átjárandó irány. Jelenlegi jelszint a d-link és inverter leendő helye között kevés (wifi analyzer szerint). Összegben 20 ezerig lehetőleg, de ha valami jó cucc, akár töb is lehet.
Köszönet!
-
D-Phrag
senior tag
válasz
memorix
üzenetére
Szia,
Értem én, hogy mindentől is függ, de igazából az lett volna a kérdés, hogy az ASUS RT-AX57 és a CUDY WR3000 között az én igényeimet alapul véve van-e jelentős érdemi előny/hátrány. Esetleg ASUS RT-AX53U még alternatíva-e.
Milyen falazatú szobáid vannak? (tégla/vastbeton/ytong/könnyűszerkezetes) valószínűleg (újépítésű társasház)
Hány szobában tervezed Wifivel kiváltani a kapcsolatot? Az egész lakásban ez kell.
Lesz -e kábeles kapcsolat? Nem igazán
Hol helyezkedik el a routered majd? Sajnos a hálószoba sarokpontján, de a szobák távolabb vannak, folyosó köti össze őket a napplival.
Mennyi eszköz csatlakozik rá? Változó, de mondjuk csúcsban 2 telefon, 1 laptop, 2 TV (pl. Netflix v. Max streaming)
Milyen Wifi szabványt támogatnak az eszközeid? Passz, de nem releváns annyira sztem.
Torrent? Ritkán, alkalmi és inkább csak letöltés NAT? Nem VPN? Nem
TV streaming lesz -e? Igen, alaklmanként Netflix, Max online játék ? Nem Ingyenes szülői felügyelet kell -e? Egyelőre nem kell, majd 1-2 év múlva inkább
Milyen wifi-t támogatnak az eszközeid? Van ami tudja a WiFi6-ot Hány eszköz csatlakozik rá? Ld. fentebb Egyidőben mennyi eszköz megy majd? Ugyanaz a válasz..
Mennyit szánsz rá? 20-30-40-50eFt. 20 inkább Mennyi a plafon egy jó router esetén? 29
Milyen sebbességet várnál el a legrosszabb Wifi vételű szobádban? HD-ben menjen a Netflix és a Max Tudsz NET kábelezni is? Nem Milyen típusú a mostani Wifi router eszközöd? Most csak szolgáltatói van, mert nemrég halt meg egyik napról a másikra Mi Router AX1800. Bár stabilnak tűnt, de a hatótáv gyengébb, mint amit a Vodafos, ill. még UPC adott (álló fehér)Tegnap egy Cudy-t vettem 21990-ért MM-ből, próbálgatom, de ha valaki másról jobban meggyőz vissza tudom vinni 14 napig. Amúgy ma pont 2000 Ft-tal még olcsóbb lett..

Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Hardcore café
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

- mert nem tudja.
).
jó kis router ez a 1043...