Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Talán egyszer találok képeket azokból az időkből...
Felirat nélküli, noname RAM-ok, stb.
Kinyitom a gépházat, ami büdös, amint a franc.
Előtte a kérdés, hogy mi történt, miért hozták el?
Válasz:
Valami csattogás, zizegés volt, és füst jött ki belőle....Konkrétan egy egér család lakott benne. A fészek a VGA-n csücsült, tele volt xarva, hugy**va, egér-anyu pedig kínjába ráharapott (mint kiderült rossz választásként) egy kábelre, mert éhes volt.
Előző héten vettek hozzá a DVD/Cd helyén tátongó lyukra 5,25 hüvelykes meghajtórekesz-takaró panelt (vakpanelt).
Mint kiderült, hiba volt, addig kijárt anyuci enni...
Szegénykém oda volt sülve a kábelhez, rosszat választott, erre nem kellett volna ráharapnia!
Meglepő módon csak a táp szált el!
alapos tisztítás és takarítás után még a telibe hugy**ott VGA is túlélte!Na ezek a (Érdi) Piacon azért voltak érdekes történetek.
-
válasz
LordAthis
üzenetére
A francot nem

A gépek fele helyi cégtől rendelt cucc volt, Intel lappal, de azon kívül ami éppen volt a cégnek
Kb. kétezer gép úgy negyede volt brand Lenovo, Dell, HP.De ez előző helyemen is kb. 3000 gép (ez inkább laptop, kb. harmada desktop) úgy bővült, hogy az lett rendelve bele, ami éppen volt a beszállítónál, mert ugyan minden üzleti cucc volt, de azért az üzleti gépekbe is elkérik a gyártók a saját alkatrészeik árát...
. Szóval volt Crucial, Kingston, HyperX, stb. RAM és SSD is a gépekben. -
De valószínűleg azért ott kevésbé volt összevissza, szedettvedett RAM, mint mondjuk nekem egy Piacon...

-
-
Ez mondjuk logikus, az időzítés néha a legfontosabb.
Közben utána néztem, hogy az új generációk kevésbé érzékenyek ilyenekre.
Amikor én utoljára szervizesként (2000-2012) sokat teszteltem és válogattam eladásra, akkor még nem mentek együtt össze nem illő párok, négyesek, hatosok...
Szóval nekem elő közben ez az ECC volt a leg-meglepőbb!
Köszönöm a sok hozzászólást, tanulságosak.
Szerintem fogok ezzel kísérletezgetni a közeljövőben, mivel újra szerviz/bolt nyitást tervezek...
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Kellene is nekik. Az alapvető működés az, hogy ha van közös időzítés, akkor az egyezőn megy.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Tegyük hozzá hogy ez a lap oldaláról két totál egyforma ram. Mivel az ECC részt nem használja ezért nincs is jelentősége. És azért írtam hogy egyforma mert mindkettő ugyan olyan chippes (Hynix AFR) Szóval itt most bár furcsa hogy az egyik ecc mégis tökéletes kompatibilitásról beszélünk.
-
Jelenleg nálam is keverve van két 8GB-os stick, mennek együtt gond nélkül.

-
Berakod az unbuffered ecc-t egy gépbe, ami nem kezeli, simán figyelmen kívül hagyja.
A procik közül sok nem kezeli az ecc ramot, a hirdetésedben szereplő i3-as, emlékeim szerint, pont igen.
Szóval kb. semmi érdekes nincs egy ilyen tesztben.
Én egyébként raktam már be különböző ddr4-es ramokat egy gépbe, el is szállt, mint ólajtó. Mindegyik nem ecc-s, udimm volt, csak más volt a méretük és az órajelük. -
DopeBob
addikt
Egy AM4-es MiniITX konfigot építgetek kimondottan használt cuccokból, kb egy éve. Már egy ideje működik, de a ram-nál elakadtam, kallódott itthon 2 db 8GB-os ram, azokkal működött idáig, közben folyamatosan néztem az apró-t, várva a jó lehetőségre. Közben minimum megduplázódtak a memória árak

Végül 1 db 32GB-os G.SKill és 1 db 16GB-os HyperX Fury modult sikerült egész jó áron beszerezni. 3200MHz-es mind a kettő, ezen kívül minden más paraméterük különbözik, tökéletesen mennek együtt, még a dual channel is működik

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A 790 egy mezei SFF asztali, és pont ezért tényleg meglepő, hogy lekezeli az ECC RAM-ot -> mondjuk a két modul olyan Dell-es, legalábbis a pár éve szerverekbe pakolt modulokra hasonlít.

@MasterDeeJay : Mondjuk brand gépekből a régebbiek mindenféle modulra háklisak voltak, nem hogy ECC-re, a 2010-es évek közepétől kevésbé vettem ezt észre.
-
Nem egy 4gen félkonfigot adtam el vegyes ramokkal, eddig minden ilyen gép működött vegyesen ecc+nemecc keverve. Két kivétel volt az egyik pont Dell és egy Lenovo amely kiírta induláskor hogy nem támogat mixelt konfigot. Volt is szívás amikor a Dell T20-ba kértem bolttól hogy rakjanak bele ramot és bizony első indításkor vihettem is vissza cserére mert a gép ugyan elindult de bios már nem engedte tovább. Pont van nálam egy Giga H81 lap amelybe 1066-os ecc és 1333-as nemecc kingston megy.
Szerintem minden létező összerakott gép kezeli a vegyes ramokat, egyedül a nagy brandeknél van ilyen hogy nem de az is inkább a gyártói megfontolás miatt és nem azért mert nem lenne képes együtt menni (értelem szerűen ecc funkciók nélkül)
Ami nem megy az az ecc reg és bármilyen más keverése, valamint a load reduced ramokat sem lehet mással keverni.
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Apple iPhone 11 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Samsung Galaxy S9 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest