- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
VonBereit
csendes tag
Akkor mit javasolnál?
(mondjuk kihasználni nem fogom a 80/20-at szerintem)
Ave -
válasz
VonBereit #14097 üzenetére
adott keretből max tp-link tl-wr741nd vagy tl-wr740n lesz, de az kábeles és wifi szempontból is kevés a 80/25 pppoe teljes kihasználásához! gigabit képes router illene, de az az olcsóbbik fajtából is 12 e ft környékén kezdődik, a tl-wr1043nd képében!
mondjuk az smc router után a tl-wr74xn(d) is megváltás lesz! -
VonBereit
csendes tag
Üdv,
otthoni alkalmazásra kellene Diginetre router.
Van rajta egy asztali gép, plusz 2 laptop vezeték nélkül, max. 10 méter távra.
A Digi 80/20-as.Milyen routert javasoltok 5-6K körül?
(de ne szarja össze magát 2 Mb-nél mint a mostani smc)kösz!
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #14095 üzenetére
6-7MBps körül olvas és 3 körül ír.
-
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Egy olyan routerre lenne szükségem, amin jól, megbízhatóan és gyorsan működik az USB-s fájl megosztás (XP). A net nem túl gyors, az nem lesz szűk keresztmetszet, ADSL 5 Mbit.
A TP-Link jónak tűnik, meg van is nekem egy, de én nem használom az USB-t. De ahová viszem, ott tutira jól kell majd mennie, nem akarok magyarázkodni, hogy ezért meg azért lassú.... Megvehetem ezt a 1043-ast, vagy van más megbízhatóbb, gyorsabb USB-s megosztás téren? -
copperhead
aktív tag
Igen, minden jól volt beállítva, csak hátul voltam a sorban.
Ismerősöm azt mondta, ha a DIGI-nél leszek, 10Mbit feltöltési sebességgel, előresorolnak, úgy látszik ez nem igaz. Most viszont az a gond, hogy a uTorrent mellett (20-30 kB/s-el töltök csak fel), szinte teljesen leáll a WIFI, a 2 vezetékes kapcsolat gond nélkül működik. Ez mitől lehet?
-
krealon
veterán
van nekem egy linksy wag120n annex b típusú wifi routerem, lassan már azt kívánom, hogy bár csak ne lenne, csinál ez mindent, csak működni nem akar
Valakinek van esetleg tapasztalata evvel a típussal? Konkrétan kábelnettel szeretném összekötni,
A megoldas: Setup -> Ethernet -> Use port 1 as WAN (RTFM)
-
Beri
addikt
válasz
copperhead #14090 üzenetére
Tehát a port ki van forwardolva, a utorrent szerint is nyitva van, tehát minden rendben.
-
copperhead
aktív tag
Újraindítottam a routert, most látszik, de továbbra sem megy a feltöltés. Gondolom az nem lehet a hiba oka, hogy DIGI-re váltottam a UPC-ről.
-
Brogyi
őstag
válasz
copperhead #14087 üzenetére
"UPnP" engedélyezd az utorrent-ben, és a router-ben is.Talán az utorrent tud véletlenszerűen portot nyitogatni.Egy pici elöny.
-
copperhead
aktív tag
Sziasztok! TP-741ND routert, hogy kell beállítani ahhoz, hogy tudjak seedelni? Virtual Servers-ben a portot engedélyeztem, µTorrent tesztet lefutattam, semmi hibát nem jelzet, de a leecherek nem tudnak csatlakozni.
-
padi68
senior tag
TP-LINK Wireless N Router 300Mbps TL-WR841ND 1x WAN (100Mbps) + 4x LAN (100Mbps)
megrendeltem
-
Joe bácsi
őstag
Erről vélemény?
TP-LINK TL-WR841ND 300M Wireless Router 2x2MIMO
-
TeeJay
félisten
válasz
Tocika #14074 üzenetére
DD-WRT esetleg? http://www.dd-wrt.com/demo/
ennek szép webes felülete van elég sok beállítással a gyárihoz képest
szerintem én is ezt fogom majd feltenni a cuccra csak előbb megnézem a gyárival hogy muzsikál a wifi. -
Xander_T
tag
Üdv mindenkinek.
Egy wifi routert vennék minél olcsóbban(max 8k), a lényeg, hogy stabil legyen, ne szakadjon meg fél óránként a kapcsolat és az n-es szabványt támogassa. Egy ADSL modemet kötnék rá és egy asztali gépet, valamint egy laptopot kellene kiszolgáljon, a hatótávolság legalább 10-15m legyen. Jelenleg 6Mbps netem van, ez nyártól 30MBps-re változik. Mit ajánlotok?
-
Tocika
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14072 üzenetére
Jól megfogalmaztad!
Nekem semmilyen linuxos ismeretem nincs , úgy hogy nem nagyon fogom eröltetni az openwrt-t.
De ez még a jövő zenéje!
De ár/érték-ben ez a tp-link1034nd a nyerő nekem!
Köszönöm a segítséget! -
apu57
csendes tag
Sziasztok.
Szerintetek a Cisco-Linksys RVS4000 router milyen. UPC 120 Mbit-es internetem van. Jelenlegi routerem Linksys BFSR41.Ha már valaki használ vagy ismeri írjon egy pár sort hogy mi a véleménye.
Előre is köszi -
Beri
addikt
válasz
csongi #14066 üzenetére
Lehet, hogy igen, de még valószínűbb, hogy nem. Ha csak az egyik oldalt erősíted, az úgyis csak félmegoldás.
jozsi: Én voltam. Az egy 2005-ös router, amivel egyébként nem is lenne semmi baj, csak túl sokba kerül ahhoz képest, hogy mi van a dobozban.
Tocika: Ha valaki csinál neked egy bin-t, amibe beforgat mindent, amit szeretnél, akkor könnyebb lehet az élet.
-
Tocika
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14055 üzenetére
Elolvastam azt a cikket a tp-link 1043nd-röl......
Hát mit mondjak ,eléggé kacifántos a Openwrt-s firmware beállítás...
Webes felületen nem lehet ezeket , beállítani? Csak ilyen parancssorokkal?
Vagy nincs olyan firmware csomag, hogy felrakom és azonnal megy a wifi a távolrol elérés meg a torrent kliens? -
jozsi
tag
válasz
Intruder2k5 #14065 üzenetére
Köszönöm a válaszaidat, lehet akkor egy linksys wrt54gl lesz ebből, bár itt az egyik fórumtárs mintha azt írta volna, hogy ilyet már 2010-ben nem veszünk
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Van egy wifis routerem, TLWR642G. Szeretném erősíteni a kimenő jelet. jelenleg a gyári antenna van rajta. Ha egy másik antennát egy 8dbi csatlakoztatok , akkor ezzel erősebb lenne a sugárzása? Egyik épületből szeretném átlőni a másikba. Az épület előtt van még jel, de a fal mögött már nincs. Elég lehet vajon egy ekkora antenna ahhoz hogy át mennyen a falon? Vagy van e valamilyen módszer amivel ki lehetne számolni mekkora erősségű antenna szükséges? -
Akkor a "bótos" kollégát hajánál fogva kell odavinni, és megkérni, hogy a kábelmodemből jövő WAN kábelt dugja már be a helyére legyen szíves! Ezen ugyanis RJ-11 telefoncsatlakozó van...
Hasonló árban ezt tudom neked ajánlani... ASUS RT-N12
Vagy cseréld másik Linksys / CISCO -ra, de olyanra, aminek a WAN portja is RJ-45 csatlakozó! Tehát nem modemmel egybeépített, csak sima "Cable / DSL Router".
-
jozsi
tag
válasz
Intruder2k5 #14062 üzenetére
Ahham, hát éreztem több óra szívás után, hogy ezt nem arra találták ki, amire én akarom használni. Pedig direkt megkérdeztem a derék bótos kollegát, aki váltig állított, hogy kezeli mind a két kapcsolatot. Hát most én voltam a pali madár, na sebaj remélem visszacserélik, esetleg tudnál ajánlani hasonló árkategóriába olyat ami kezeli a dsl|cable kapcsolatot?
-
padi68
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14061 üzenetére
-
-
válasz
padi68 #14059 üzenetére
A WAN port az, amibe a netet dugod be, a LAN portokba pedig mennek a vezetéken csatlakozó gépek. Ezen portok sebessége 10/100 Mbps, a gyorsabb routerek esetén 10/100/1000 Mbps. Utóbbiak a "gigabites routerek".
A 150 és a 300 Mbps, a WiFi sebességére utal...
A MAC-cím hitelesítés, WEP titkosítás, WPA2 titkosítás, WEP titkosítás, WPA titkosítás, és WPA2 titkosítás mind WiFi biztonsági megoldások, amiket én most itt nem fogok neked kifejteni, ha részletesen érdekel, akkor google a barátod.
-
jozsi
tag
Sziasztok,
van nekem egy linksy wag120n annex b típusú wifi routerem, lassan már azt kívánom, hogy bár csak ne lenne, csinál ez mindent, csak működni nem akar
Valakinek van esetleg tapasztalata evvel a típussal? Konkrétan kábelnettel szeretném összekötni, már a megoldást is kinéztem egy másik routerrel, de sehogysem tudom a dhcp címet relese-elni, pedig már mindent kipróbáltam. Minden segítséget szívesen veszek.
-
padi68
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14058 üzenetére
csak a kód más?
és ezek mit jelentenek?
TP-LINK WR-841N 300Mbps Wireless router
TP-LINK TL-WR841N 300Mbs Lan WiFi TP router
Portok száma
1 LAN, 4 LAN
1 WAN, 4 LAN
Adatátviteli sebesség
10/100 Mbps
300 Mbps
Vezeték nélküli szabványok
IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n
IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n
Biztonsági megoldások
MAC-cím hitelesítés, WEP titkosítás, WPA2 titkosítás,
WEP titkosítás, WPA titkosítás, WPA2 titkosítás -
-
janeska65
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14051 üzenetére
Igen ezek azok az árak !
-
padi68
senior tag
TL-WR841N 300Mbs Lan WiFi TP router
WR-841N 300Mbps Wireless router
a 2 között mi a különbség?
-
-
padi68
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14049 üzenetére
lehet inkább ez lesz:
TP-LINK WR-841N 300Mbps Wireless router
1300Ft a felár -
Tocika
aktív tag
válasz
Ennek már mindjárt barátibb az ára
És melyik firmwaret ajánlod?
Nekem most a Linksys wrt54gl- en tomato van.
Ezzel nagyon meg vagyok elégedve. -
padi68
senior tag
kösz!
-
-
janeska65
csendes tag
válasz
Mennyiért láttad ?
-
Tocika
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14047 üzenetére
Ez nagyon jó lenne csak eléggé borsos ára van.
És nekem nem ér meg ennyit.
Esetleg valami olcsóbb? -
válasz
Tocika #14045 üzenetére
Szia!
Én ASUS RT-N16-ot használok ilyen célokra, amit bátran tudok ajánlani, ha rá tudsz szánni annyit, amennyi az ára... Ha nem, akkor majd biztosan ajánlanak valami olcsóbbat is.
Azt viszont tudnod kell, hogy ezek egyike sem fog 40 Mbps-el letölteni, vagy 20 Mbps-el seed-elni, mert ehhez nagyon kevés a hardverük. 10-15 Mbps között van az a sebesség, amire önerejükből képesek... Ezt csak tájékoztatásképpen írtam, mert sokan azt hiszik, hogy majd beállítanak egy routert, ami éjjel nappal torrentezik 120 MBps-el!
-
padi68
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14044 üzenetére
köszönöm!
ez mennyivel fog menni?
-
Tocika
aktív tag
Hali mindenkinek!
Digi 40/20-as internethez kellene , egy olyan wifi router ami tud letöltő kliensként működni és egy winyót tudok rá dugni amire lehet tölteni.
Egy gép és egy laptop csatlakozna hozzá.
Ehez kellene valami útmutató , hogy melyiket éri megvenni.
előre is köszi -
-
padi68
senior tag
azt hiszem ez mellett döntök:
TP-Link 741ND
van egy Belkin N usb adapterem, ahhoz passzol a cucc?
köszi
-
-
janeska65
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14040 üzenetére
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1184221233.png[/URL] Ezt mértem Asus RT -N16 új Routeremmel!
-
válasz
Brogyi #14038 üzenetére
Ezt ne hidd el! Tudod, (vagy nem tudod) hogy én erősen ASUS, meg RT-N16 párti vagyok, de ez biztos, hogy nem igaz. Az RT-N16 soha az életbe nem fog 700Mbps felett routolni, de még csak a közelébe sem... Ellenben WiFi-n jóval többet hoz 40Mbps-től, szóval ez a teszt úgy xar ahogy van!
szerk.:
Amúgy egyet értek, az új jövevény förtelmesen néz ki! -
válasz
Brogyi #14038 üzenetére
kinek mi a csúnya?!?! mondjuk a jelenlegi routeremet sem nagyon látni a szekrény tetején, a sok üveg mögött (whisky, vilmos, borok...stb) és mivel nem nagyon piálok, mindig lesz ilyen hely, az elrejtendő eszközök számára!
jó lesz az, ha hasít! az ára sem annyira vészes... -
-
Joe bácsi
őstag
Ennek cserélhető az antennája?
-
Joe bácsi
őstag
válasz
Intruder2k5 #14034 üzenetére
Bizonyos típusokról.
-
válasz
Joe bácsi #14033 üzenetére
Hát, nem most mondtad, hogy a TP-LINK-ről sok rosszat hallottál? Erre belinkelsz egy másik TP-LINK-et?
Akkor tessék itt egy 300-as...
Én nem fogok neked (és másnak se) TP-LINK-et ajánlani! Persze megveheted, ez nyilván a Te dolgod, a Te pénzed, a Te döntésed, de ne várd, hogy én "bólintsak rá"...
-
Joe bácsi
őstag
válasz
Intruder2k5 #14032 üzenetére
Na és ez? [link]
-
válasz
Joe bácsi #14031 üzenetére
Ha egy router nem tud N szabványt, akkor az azt jelenti, hogy legfeljebb g szabványt tudhat... Az meg ugye nem 150, hanem csak 54 Mbit/sec!
De ha már az edigital oldalán jártál, akkor parancsolj... ASUS RT-N10
Az antennája cserélhető, 150 Mbit-es N-es, és 15 Mbit-hez tökéletes... -
Joe bácsi
őstag
Ha egy router nem tud "N" szabványt, akkor az mit jelent?
A TP-Link routerekről annyi rosszat olvastam [ezen] az oldalon.Nekem egy nyamvadt 150mbit-es router kell, amin lehet az antennát cserélni.
-
válasz
TomyLeeBoy #14029 üzenetére
Igen, persze... Végülis az övéhez egy hasonló nyomtató megy is a wl500g.info printer support listája alapján... Viszont ez nem változtat azon, hogy pont az övé meg nem megy! A WL-600 meg ugye nehezebben moddolható, mert az ADSL modem is egyben.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Intruder2k5 #14027 üzenetére
A nyomtató támogatás nem a routertől, ahnem az fw-től függ, nem? Én samsung lézernyomtatót toltam a wl500gp v2-re és tökéletes. Ha mondjuk azon a 600-ason is lenne egy dd-wrt vagy tomato?!
-
happy16
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14027 üzenetére
Kipróbáltuk és sajnos ez van.
Xerox,Minolta sikertelen,elvileg még a canont támogatja de az se biztos.
A gyártóval is felvettem a kapcsolatot az se tudott b többet mondani róla. -
-
happy16
csendes tag
Tud valaki segíteni ASUS WL600g nem támogat semmilyen nyomtatót csak a HP-t.
Van valami varázslat segíteni tud rajtam? -
jaozsi
csendes tag
Sziasztok! Garancia idő alatt tönkrement a routerem.Linksys WRT54GC volt,de már nem kapható az üzletben és ezek árban ott vannak.Melyiket válasszam?
-
homeoffice76
tag
válasz
Intruder2k5 #14005 üzenetére
Azért kösz még egyszer!
-
-
tejeskifly
aktív tag
Ezt a routert miért is nem vettem észre eddig?
TP-LINK TL-WR1043ND
Gigabit, 300-as wifi, usb (dd-wrt-vel nyomtatót is rá lehet dugni
És egész jó véleménnyel vannak róla, és csak 12e.
Azthiszem, inkább ezt veszem
-
allein
addikt
Sziasztok.Egy egyszerű kérdésem lenne.Egy Linksys WRT320N típusú routert használok.A kérdésem az lenne,hogy le lehet-e ellenőrizni a forgalmat ip szerint?Szolgáltató oldalán van forgalommérés de külön ip-ként nem tudom megnézni.
-
-
padi68
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14017 üzenetére
t-home 5mb/s
csak a szobán belül akarom használni: 2 gép + 1 laptop
-
padi68
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14015 üzenetére
és az asus RT-N10?
-
-
dulifiO
aktív tag
Hello!
Olyan routerre lenne szükségem, ami kb. 15-20m-re is stabilan tud jelet sugározni és van rajta usb csatlakozó. Netet szeretnék megosztani gépek között, 5db IP kamerát akarok csatalkozatni illetve egy 1TB-os vinyóra akarok tölteni torrentet, ha lehetne gép nélkül.
Ezt találtam eddig, de nem tudom, hogy mindenre képes-e: http://www.bluechip.hu/termek/tp-link-tl-wr1043nd#ismerteto
A választ előre köszönöm!
Dulifi -
padi68
senior tag
válasz
TomyLeeBoy #14012 üzenetére
kösz és bocs mindenkitől!
Belkin N150 az okés?
-
padi68
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14010 üzenetére
Szia, nagyon köszönöm!
Belkin N150-est néztem, az jó?
-
-
padi68
senior tag
Sziasztok,
mindig csak az utolsó kérdező kap választ kérdésére?
2x kérdeztem 2 nap alatt és senki nem válaszolt, pedig fontos lenne..... -
tejeskifly
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #14007 üzenetére
Hmm egy leírásban volt, de akkor szerintem el lett írva valami
Az e2000 szimpatizálok most leginkább.
Majd meglátom mi lesz, még utánanézek melyik mit tud -
válasz
tejeskifly #14004 üzenetére
-
válasz
homeoffice76 #14002 üzenetére
Lehetséges... Megmondom őszintén, én nem néztem utána, mivel még soha nem volt szükségem ilyesmire, csak tudtam, hogy létezik!
tejeskifly
Ezt neked kell eldönteni... Az RT-N12-nek gyorsabb, és újabb generációs processzora van, mint a WL-500W-nek, és a Wi-FI-je is gyorsabb... Ellenben nincs rajta USB. -
tejeskifly
aktív tag
5 mp-vel lecsúsztam a módosításról
Linksys E2000
Ez a router? n-es wifi és gigabit. Nekem jól hangzik.
Vagy dlink DIR 815, ennek van usb-je is
-
tejeskifly
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13999 üzenetére
Nos, az n16 drága kicsit, a 500w-t, ennél jóval olcsóbban tudnám beszerezni
rt-n12 viszont aztmondod jobb választás mint az 500w?
-
homeoffice76
tag
válasz
Intruder2k5 #14001 üzenetére
Megnéztem, de - többek között - azt találtam, hogy Európában még mindig nem engedélyezett a technológia...
-
válasz
homeoffice76 #14000 üzenetére
Nehéz lenne megmagyarázni a drivernek, szoftvernek hogy ezentúl ne az USB-n, hanem egy másik IP cím adott portján keresse az eszközt... Meg aztán amúgy is csak egy gépet tudna kiszolgálni egy időben, így nem is az a tipikus megosztható hardver. (bár tudom, hogy Te sem e-miatt tennéd routerre)
Nézz utána a vezeték nélküli USB-nek, az lehet a Te barátod!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest