- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz
doktordrog #104099 üzenetére
Vásárlás előtt a leírásban olvastál arról, hogy tudja vagy nem?
-
doktordrog
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #104071 üzenetére
Sziasztok!
Elvileg ma hozzák a az AX1800Ut. Látom van rajta USB. Telefon mobilnetet meg lehet osztani vele?
Köszi!
-
Noxy
veterán
válasz
gurabli #104093 üzenetére
Már írtam, hogy az a lényege nem veszed észre hogy éppen melyik routerhez kapcsolódsz. Ezt is csak a routerben látni hogy melyiken lógsz. [kép]
Smart Connect, ha nem láttad volna a routerben. [kép]
A zsúfolt wifi csatornákat is érzékeli. Auto kiválassza magának a szabad csatornákat. Nem rakja be magát a "dzsungelbe".
Az inSSIDer programban pontosan látni minden infót. -
gurabli
őstag
válasz
kpityu2 #104092 üzenetére
Elvileg igen, ex TP-linkes emberek vannal mögötte.
De igazából mindegy is.
A lényeg, hogy ez tényleg jóra kerekedett, főleg ezen az áron. Nem is látom, hogy mivel tudna többet egy tudásban hasonló Asus.Aki meshben használja, az mit tapasztal? Szépen vált pl. a telefon a két router között?
Nagyobb terhelés alatt (mondjuk torrent, stream, stb párhuzamosan) szintén szépen teljesít? -
gurabli
őstag
Így van, kiderül meddig húzza. Milyen lesz a support, frissítés. Úgy látom, hogy most korrekt támogatást kap.
Egy nap alatt darabokra szedi a legtöbb Asus routert, amit használtam (minden Merlin volt/van). Tény, azok még AC típusok, AX Asus még nem volt nálam. Lényegesen jobb hatótáv, sebesség és ha az árát nézem, akkor kb. kettőt, de majdnem hármat veszek egy Asus árán. Ez azért döbbenetes.
Ennyire jó lenne benne az SoC vagy mi lehet az oka? -
gurabli
őstag
válasz
kpityu2 #104069 üzenetére
Az Asushoz képest nem tudom, mert most anyósnál szereltem be a WR3000-et a szolgáltatói hulladék helyett.
Őszintén? Eddig egyik routerre sem mondtam azt, hogy ejha, ez valami hihetetlen. Pedig még a/b korban kezdtem az "ipart", pcmcia wifi kártyával a Compac laptopban.A jelerősség valami hihetetlen mennyire jó lett. Az udvar távoli pontján is van, nagyon durva. Nekem Wifi6 a telefonom (S10), azon különösen hasít. De a többi eszközön szintén. És egyetlen darab lett berakva, szinte biztos voltam, hogy kettő kell majd meshben. De teljesen felesleges. Bridge mód, 10 perc alatt firmware frissít, beállít minden, Wireguard szerver, CF DoT DNS, a Wifit Smart Connect-re raktam (ez kérdés, hogy mennyire jó, de legalább nincs külön 2,4GHz és 5GHz sáv).
A sebesség is tökéletes (de ez nem mérvadó, mert 50/3 Mbit a kábelnet). Kíváncsi vagyok, hogy nálam Digi optikán mennyit teljesítene. Szerintem ki is fogom próbálni, mert ez most nagyon meggyőző volt. Az ára pedig különösen kedvező.Amit szerintem nem tud (még), pl. CF Family DoT címet nem lehet megadni, mert csak IP cím írható be. Mondjuk annyira nem érdekes, mert RPi Adguard Home mindenhol a DNS szerver és reklámszűrő.
Az USB port hiánya csak azért fájó, mert egy kis OrangePi Zero vígan kaphatná a tápot a routerről, de ez legyen a legnagyobb baj.És ez teljesen lényegtelen, de kegyetlen szép a kütyü.
Egy nap elteltével csak ajánlani tudom (ami nyilván csak első benyomás). És mondom, kíváncsi lennék Digi mellett és meshben mit tud.
-
Gabail
csendes tag
válasz
kpityu2 #104085 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, de maradnék x86 alapon. A mostani "router" és egyúttal házi mindenes egy Intel i3-4130T 16GB egy kétportos GbE kártyával az alaplapi mellett, amivel elégedett vagyok, csak ideje szétválasztani a funkciókat. És attól, hogy az N100-as minigép most kifejezetten router lenne, később talán másra (is) használnám majd, amihez mindenképp egy x86 volna előnyös.
-
FistXL
senior tag
Sziasztok.
A TP-Link MR6400 nagyon megérett már a cserére, a helyére kellene egy 5G router a 100 - 150k-s kategóriából. Árukeresőt nézve a Xiaomi 5G CPE Pro V2 tűnik ki a felhozatalból a többinél jóval gyorsabb wifivel, de érdekelne a ti javaslatotok is.
-
Gabail
csendes tag
válasz
Patice #102838 üzenetére
Sziasztok! Intel N100-as minigépet szeretnék venni otthoni router/tűzfal célra, így a topikban keresgélve találtam rá Patice erre a hivatkozott márciusi hozzászólásodra, amiben említed, hogy upgrade-et tervezel egy CWWK N100-as minigépre.
Nos, magam is kinéztem ennek a 4portos testvérét.
A kérdésem pár tapasztalati jótanácsra irányulna. Ha azóta megvetted, mik a tapasztalataid, jó vétel volt, most is ugyanezt választanád? Honnan lehet/érdemes beszerezni? A cwwk.net nem említi, hogy EU raktárból szállít-e (gondolom nem). Esetleg tudsz-e bármi más beszerzési forrást javasolni? Akár a CWWK-n kívül más hasonló modellt, gyártót?
-
-
Steven88
tag
Sziasztok
Egy kis segitséget kérnék ha lehet, mert nemigazán értek hozzá.
Van egy T-home-s routerem aminek a wifije sz@rakodik (persze ez nem garanciális náluk, na mind1), hol elmegy hol visszajönn. Szeretnék egy másik routert rákötni amit csak wifinek használnék, a Thomo-s maradna csak utp-s, wifit kikapcsolnál. A másik routert a padlásra vinném a jobb jelelosztás véget (igen padlásra, fafödémes és sehol nem tudnék neki helyet). A kérdésem ez mennyire működne? Akkor egy router ajánlást is elfogadnék. Nem kell semmi extra bele csak jó legyen a wifi jel és adatátvitel. -
xrvman
őstag
Sziasztok!
Érdemes beruházni BE routerbe úgy hogy kb 2 év múlva lesznek csak BE, eszközök?
Jelenleg AC-s a router RT-AC66U B1, a rá csatlakozott WiFi-s cuccok AX-esek.
Szerintem egy esetben kellhet jelenleg a BE, ha a routertől nem tudok elhúzni LAN kábelt a PC-ig.
Hiába egy légtérben van, a vezetéket falon tudnám csak elhúzni, előtéren át a nappaliba. Föld nem játszik, mert kő van, falon meg a plafon jöhet szóba. -
kpityu2
őstag
válasz
SyMbioTe #104074 üzenetére
Az AX53U és az AX1800U ugyanaz. Általában érdemes azt venni amelyik épp akciós. Az AX52 újabb típus, de nincs rajta USB csatlakozó. A Asus Aimesh hálózatban teljesen mindegy milyen szerepkörben van, mindegyik mesh router, csak át lehet váltani mesh node üzemmódra is.
-
válasz
Gubek-Einste #104057 üzenetére
Ohh, hogy ilyet is lehet
AX52 az még 40be is pont befér 2db, AX53U és AX1800U pár ezressel drágábban, de azt még túlélem, ha valamelyik jobban megéri. A 3-ból melyik a legjobb vétel? 1800U?Illetve ez gyakorlatilag ugyanúgy be lehet állítani mesh routerként mint pl a CD6-ot, csak nem ilyen szép dizájnos?
-
doktordrog
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #104071 üzenetére
Nézem az ax57-t. Nem annyival drágább most az aquan, de arra mintha nem biztos, h telepíthető az openwrt. Mit gondoltok? Köszi
-
válasz
doktordrog #104068 üzenetére
Ha jól látom, akkor az Asus AX53U jó vétel lehet az SXT mellé. Vagy inkább vmi más kéne?
Az SXT felol erkezo mobilnetet hasznalja kb 10 eszkoz egyszerre wifin 90m2-n (teglahaz, egy szint).
Helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy megfelelő lesz-e de alapvető jó lehet. -
válasz
samycool87 #104064 üzenetére
2, Ha veszek egy USB-s Asus routert és bedugok egy 500gb os ssd-t, akkor, hogy tudok okos tv-n filmet nézni?
Ellenőrizni kell, hogy milyen szerver képességgel rendelkeznek az adott eszközök (tévé, router), hogy tudnak-e együtt működni. -
válasz
samycool87 #104064 üzenetére
Ha a node-on nem folyik át érdemi adatmannyiség, akkor a központi egységből gyakorlatilag észrevehetetlenül keveset fog elvenni a wifis backhaul fenntartásához szükséges forgalom.
MaCS
-
válasz
doktordrog #104058 üzenetére
A routerválasztáshoz ismerni kéne a pontos körülményeket, igényeket.
Ha jól sejtem, a 2 Gbps-os WAN még nem feltétel...
MaCS
-
doktordrog
aktív tag
válasz
doktordrog #104058 üzenetére
Ha jól látom, akkor az Asus AX53U jó vétel lehet az SXT mellé. Vagy inkább vmi más kéne?
-
samycool87
csendes tag
Sziasztok,
2 kérdésem lenne:
1, Ha összekötök 2 Asus routert Aimeshel wifin keresztül, akkor csak második router esetében van sávszélesség csökkenés, vagy konstans feleződik? Tehát ha a 2. router nincs használatban, akkor teljes sebesség, ha pedig valaki lóg rajta csak 50%? Vagy, hogy van ez?
2, Ha veszek egy USB-s Asus routert és bedugok egy 500gb os ssd-t, akkor, hogy tudok okos tv-n filmet nézni?
Köszi -
Noxy
veterán
válasz
gurabli #104061 üzenetére
Sok Tuya-s kütyü lóg rajt nálam 2.4 GHz , + 3 Wi-fi-s Tapo kamera. Minden kapcsolat hibátlan. Maximális határérték közelében van az összes.
Mesh sztm akkor jó amikor észre sem veszed, hogy a kertben vagy a pincébe kapcsolódsz, vagy a házban a routertől pár m-re.
Volt nálam már minden, repeater, PwLine adapter de most a Cudy-l minden wi-fi gond megoldódott.
Kert terasz, ahol előtte 2.4ghz is akadozott, most 5ghz is megy. [kép]
((300/20 net) -
gurabli
őstag
Nyilván tudom, hogy a hatótáv sok mindentől függ, de mi a tapasztalat? 2,4GHz táv elsősorban. Ez most anyósnál lesz fontos - mert nála a sebesség nem érdekes, 50/2 Mbit coax net mellett.
Nálam viszont az lenne a lényeg, hogy a Digi optikait (ONT bridge módban) maxon kitolja.
És a Mesh váltás jól működjön a két eszköz között. Az Asus nem a legjobb ebben, sajnos. -
gurabli
őstag
válasz
Gubek-Einste #104052 üzenetére
Köszönöm. Szerintem ez lesz akkor. Először berakok egy WR3000-et, meglátjuk az elég-e. Ha nem, akkor még egyet.
Amúgy erről a WR3000-ről szinte csak jókat olvasok. Egész izmos és jól eltalált eszköznek tűnik, korrekt áron. Hardver és minden más tekintetében jobb, erősebb, mint egy Asus AC66U B1 Merlinnel? Digi gigabites mellé is jó választás lehet (saját), ki tudja teljesen használni? A két AC66U B1 otthon jól muzsikál, de hamarosan elengedni Merlin a támogatást, így váltani kell majd.
-
-
válasz
doktordrog #104054 üzenetére
Nem igazán értem a felvetést.
A Mikrotik SXT sokkal jobb LTE vételt kell, hogy biztosítson, mint egy TP-link MR400. Emberi számítások szerint minden, nem irányított antennás, beltéri LTE egységnél jobbnak kell lennie.
Először a meglevő felállást kellene ellenőrizni. Milyenek a vételi paraméterek (erősség, SNR, sebesség az SXT szerint), milyen a torony elhelyezkedése? Hogyan van konfigurálva az SXT és a router kapcsolata?
Az SXT az LTE 4 vagy már legalább 6?
Ha a vételi viszonyokon akarsz javítani, akkor nem a sokkal gyengébb, hanem az eggyel jobb eszköz felé érdemes elmenni, ami pedig az LHG. Már feltéve, hogy tényleg a vételi viszonyokkal van baj.
MaCS
-
Sziasztok,
Lassan lehet cserélném az N18U-t, lefedettség is lehetne jobb, illetve random eldobálja a wifi jelet némelyik eszköz (a chromecast viszonylag rendszeresen, de telefon illetve a gép is, amíg wifi-n volt néha)
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Nagyjából ~150mˇ2, 2 szintes családi ház, téglafalakkal■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
1-2 laptop, 1 asztali pc (ez most powerline adapterrel kábelen megy), 2-5 telefon, 1tv+chromecast, pár okoskacat (óra, lámpa). AX az max 1-2 telefon jelenleg
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
200/15 Mbit/s és ez nem is nagyon fog feljebb menni, eddig 100-as volt
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Max 40k
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Van egy Qnap NAS, amit szeretnék külsőleg is elérni, ez jelenleg openVPN-el megy (illetve menne, csak most épp nem akar)Igazából én mindenképp valamilyen mesh rendszerre gondoltam, csak kérdés melyik lenne a legcélszerűbb?
Eddig ezeket néztem ki: TP-Link Deco M4, Asus CD6 és Xiaomi AX3000 2db-os szettek vannak ahogy néztem.
Igazából mivel az Asus-al eddig is elégedett voltam összességében, felületét is ismerem kb, a CD6 az szimpatikus, de az AX miatt a Xiaomi is elgondolkodtatott (még ha nem is feltétlen használom ki jelenleg). Árban annyi mint a CD6. Mennyire macera azon pl a NAS-t beüzemelni, akár openVPN-el, akár mással? Asus-hoz képest milyen a webes felülete?
-
doktordrog
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémában szeretném a segítségeteket kérni. Adott egy nyaraló, ahol nem a legjobb a jelerősség. Úgy tűnik a Yettel működik a legjobban, ezért most van egy 4G-s kártya. Korábban egy ezeréves linksyst használtunk kiegészítve Mikrotix SXT-vel. Utóbbiban volt a mobilnetes kártya és a linksyst sugározta a netet. A rendszer elég gyengén muzsikál, szeretném felturbózni. 30-40k-t rááldoznék, h javuljon. Van értelme megtartani ezt az SXT-t és egy sima routerrel kiegészíteni? Vagy jobban járok, ha pl beszerzek egyet az itt ajánlot TP-link MR400-ból (akár használtat)?
Köszi!
-
-
abrtom87
tag
válasz
Essejó #104049 üzenetére
Hű ez nekem magas. 230W konnektor van kint a fészerben, a “fő router” (amit a Telekom ad az optikához) a házban. A kettő között 20 méter van és akadályok, emelkedők, beton, stb. Így kihúzni a routertől lan kábelt a fészerig kb lehetetlen küldetés. Azt gondoltam van olyan mesh rendszer mint ami most van nekem (Telekom AR1344e) csak IPX4 védett eszközzel. Mert most csak a router és 1db mesh között van lan kábel, a másik kettő csak az áramba van kötve.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Adott anyósnál (külföldön) egy régi családi ház. A net koax, 50/2 Mpbs, beki bőven elég. A gond, hogy a szolgáltatói (Thompson) modem/router borzasztó gyenge. Alig van rendesen wifi. Nincs szinte semmi interferencia, két másik hálózatot látni.
Mit lenne érdemes venni, aminek erős a wifi jele + esetleg mellé egy mesh eszköz. A kettő már szinte biztos lefedne mindent.
Még gigabit port sem kell, sebesség sem érdekes, inkább a stabilitás és hatótáv.
Használt, régebbi eszköz is tökéletes.Egy ilyen esetleg?
Cudy Set Wr300 N300 Wi Fi Router + M1300 1 Pack Ac1200 MeshKöszönöm
-
-
abrtom87
tag
válasz
Gubek-Einste #104043 üzenetére
Köszi. Milyet kellene? A kerti fészerbe kellene valami, hogy ott is legyen net. De IP-védett.
-
-
válasz
MadKet #104037 üzenetére
Nem csináltam még mesh rendszert, ezért lenne egy hülye kérdésem. A mostani Xiaomi mellé esetleg egy ilyen Cudy berakható, vagy különböző márkák nem mennek meshbe?
Csak márkán belül működnek a mesh rendszerek, sokszor még akkor sem mindegy, hogy milyen eszközök vannak használva mert lehetnek egy adott márkának egymással nem kompatibilis eszköz családjai/megoldásai is. -
-
-
-
abrtom87
tag
Sziasztok.
Telekom mesh rendszerhez lehet tenni valami kültéri, ip44 routert? Létezik ilyen és ami kompatibilis?
-
MadKet
tag
-
Orlin
addikt
Ő elvileg jó is lenne majd?
ITEC C31METAL25LAN USB 3.1 Type C UTP Átalakító 30cm 2.5Gbps szürke
-
MadKet
tag
Sziasztok,
Adott egy 100nm alapterületű emeletes ház beton födémmel ahol most egy Xiaomi AX1800 megy pár éve, de úgy tűnik kezdi megadni magát (pl: akadozik wifin keresztül a net, a kábelen rákötött gépen sokszor csak a router ujrainditása utan van net, stb..) ezért keresnék valamit helyette. Az emeleten van a router, és a földszinten vagy az udvaron már sokszor gyenge a jel vagy eldobálja.
Jól gondolom hogy valami Mesh rendszerrel (2) tudnám legjobban megoldani a lefedettséget? Az ajánlottak közül mondjuk egy TP-Link Deco M4 vagy Xiaomi AX3000 ami szimpi, vagy az Asus XD4.
Van esetleg valami más ajánlás ami nem mesh és nagyon jó a range? Árban valami olcsó megoldást keresnék, főleg netezésre meg youtube nézegetésre van használva.
Köszi!
-
Orlin
addikt
A laptopon nincs LAN port.
Azt is mondta a szerelő,hogy erre is van usb átalakító.
Ha nagyobb netem lesz akkor ezekből is gondolom a 2.5Gbps sebességűt kell majd keresnem?!
Köszi. -
mlinus
őstag
szerintem 2 gigás net mellé mindenképp a tuf 6000 ajánlott, mivel annak 2 db 2.5g portja van. a 4200-nak csak 1, amit az ONT fog elvenni. így a router bár valóban képes akár 2.5 gbitet szétdobálni a kliensek közt, a lan portokon csak max 1 giga fog átmenni.
a tuf 6000-nak 2 2.5g portja van, így egy porton ténylegesen ki tudja tolni a 2 gigát.
-
Orlin
addikt
válasz
Gubek-Einste #104026 üzenetére
Közben megnéztem ezt meg utána is olvastam ennek az 1G WAN dolognak is.
Okosabb lettem picit megint és tényleg pofonegyszerű a beállítás.
Ez bőven elég lesz nekem.
Komoly nethez komoly router! ASUS TUF Gaming AX4200 -
Orlin
addikt
válasz
Gubek-Einste #104026 üzenetére
ASUS TUF Gaming AX4200?
Köszönöm. -
-
Orlin
addikt
válasz
jerry311 #104024 üzenetére
Értem.
Akkor a többiektől is kérdezném melyik lenne ajánlott ami akár majd tudja a 2000-et is később?
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16, két telefon, tablet, klímák lennének rajta.
A jó hatótávolság fontos lenne.
ASUS TUF Gaming AX4200
ASUS TUF-AX6000 Router (Nekem picit drágább de , ha jó akkor adok picit többet érte).
Köszönöm! -
Orlin
addikt
válasz
Gubek-Einste #104022 üzenetére
Köszönöm.
Akkor jó választás lehet.
Esetleg majd idővel 1000-2000Mbps-re váltok. -
-
Orlin
addikt
válasz
jerry311 #104020 üzenetére
Közben olvasgattam itt a topikban és az ASUS RT-AX57 ajánlottabb és egészen jókat írtok róla.
Ha ezt megveszem akkor azzal sem lövök mellé.
Ez az Asus akár nagyobb sebességet is tud majd kezelni?
Jövőben lehet növelek, bár nekem a sima netezgetéshez szerintem elég lesz.
Köszi. -
válasz
angelus8925 #104018 üzenetére
HA Unifi rendszer volt, akkor én megnézném a TP-Link Omadát helyette.
Ha esetleg a Unifi switch még használható, akkor azt sem kell lecserélni.
Omada AP-ok között van kültéri is, azzal a kertet is le tudnád fedni.A net intézéséhez meghagynám a Telekom-os eszközt, csak a wifit kapcsolnám ki.
Mögé egy POE switch (akár a meglévő Unifi) és csak az AP-okat kellene venned.
Biztonság tekintetében pedig berakhatsz egy Raspberry Pi-t pl. Pi-Hole-al, amivel lehetne teljes hálózatos reklámszűrésed és egy csomó oldalt is blokkolhatnál. -
angelus8925
tag
Sziasztok,
szeretném lecserélni az UniFi switch és 3 db. AP kombónkat, mert behaltak, valami könnyedebbre, melyhez kernék segítséget, az alábbiak szerint:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
családi ház
2 lakó szint/emelet (2x kb. 100 m² falakkal együtt, a hasznos az 2x80 körül lehet, fő falak 50 cm körüliek, válaszfalak 15 cm, középen is van egy 50 cm főfal, kb. végig az épületen, 2x6 helység, plusz lépcsőház, régi bányászház, vezeték nélküli páratartalom és hőmérséklet mérés majdnem minden helységben)
plusz alul garázs/műhely, ahová szintén kellene wifi
udvar, ahol sokat vagyunk kint, van hogy ott nézünk filmeket vagy csak YouTube akármi, meg az Öregem Age Of Empires-el nyomja néha ott, nagyon kemény 😁Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
16 db. vezeték nélküli cucc lóg rajta min. (TP LINK Tapo érzékelők és dugaljak, min. 1 laptop, iPhone és Samsung telók össz. min. 6 db., min. 2 tablet), néha 2 TV-én PLEX-el nézünk sorozatot, filmet sztem max 1080p minőségben lehetnek
Vezetéken 1 PC, és 1 Philips Hue vezérlő a 6 db. lámpához, de ezek 1 szinten vannakMilyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Telekom 1000-es NET
Sagemcom Fast 3896
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Ne tudom az árakat, esetleg eszközönként 30e? Mehet feljebb is, a lényeg a megbízható, stabil működés, mondjuk 50/eszköz?
Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Semmi extra igény nincs, csak legyen könnyen kezelhető, beállítható, legyen rajta 2 plusz LAN port legalább az egyiken, hogy rá lehessen dugni a Philips Hue vezérlőt és 1 PC-ét. Az egyik ugyan kültérre kerülne, de tető alatt lesz, oldalról is fedett helyen. Ne halljon be, ha egyik wifi hatósugarából sétál át valaki a másikba. Azt hiszem az Asus eszközökben van valami biztonsági funkció is. Az sem lenne rossz (Erre kérnék valami útmutatót is, hogy molyen lehetőségeim vannak, mit érdemes beállítani).
(Így egy lenne rákötve a szolgáltatói eszközre, szórná a felső szinten a wifit és erre a másik két wifis eszköz is be lenne dugva, az alsó szinten lévőbe meg vezetékesen egy PC meg egy lámpa kezelő bigyó, ide csatlakozna vezetékmentesen egy érzékelő kezelő Tp link okos IoT hub; az udvaron lévő meg csak wifit nyomná -> Lehet olyat, hogy csak a kültéri kikapcsoljon x időben, aztán meg visszakapcsolódjon? Vagy telefonos APP-ból ki-be kapcsokgtani?) -
Orlin
addikt
Sziasztok!
500Mbps netem lett, később majd lehet lesz nagyobb is.
Viszont régi ezer éves routerem van ami nem tudja kiszolgálni.
A szerelő azt mondta wifi 6-os kell.
Tudnátok ajánlani?
Az összefoglaló alapján mehetek?WiFi 6 (AX routerek) közül ami említve van TP-Link Archer AX53 Routert megvehetem?
Teljesen fogalomtalan vagyok ehhez.Köszönöm.
-
xrvman
őstag
Szerintetek ez a Router mikor fog jönni Magyarországra?
ASUS RT-BE96U -
demmer123
őstag
Asus Rt-n18u routert lecseréltem Asus RT-AX57-re sebesség egyből több lett még wifin is, n18-al volt 600 lanon kb most van 880-900 stabilan. Köszönöm a segítséget, hogy cseréljem le a több éves routert.
-
memorix
senior tag
válasz
smallmer #104007 üzenetére
Egyik mobile routernél se látom, hogy bírna 10-12 órát.
Kíváncsi leszek, van-e egyáltalán olyan 5g -s router amit te keresel. Talán kiegészítő powerbankkal növelni tudod az üzemidőt.
pl:
keres rá az amazon.de -n.
Annadue 4G LTE WLAN Router, 5G WLAN Hotspot Device 300 Mbit/s Mobile Router with SIM Card Slot, Integrated 10000 mAh Power Bank, Wireless Network Router for Travel, Car, Outdoor
Wireless Portable Travel Router, Mobile 5G and 4G LTE WLAN Hotspot, Portable WLAN Device for On the Go, 16 Connected Devices, 10,000 mAh Battery with High Capacity
Visit the ASHATA Store -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy akkumulátoros routerre (MiFi) / mobilra korlátlan mobil adat kártyához.
Max 10 eszköz lenne rá csatlakozva, de jellemzően 3-4 állandó jelleggel.
Fontos, hogy egy napot (10-12 órát) kibírjon a készülék és 5G-t tudja.
Most van egy Huawei E5885Ls készülékem, de ez az 5G-t nem tudja.
Mit gondoltok, hogy mi lenne a legjobb megoldás?Köszönöm!
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Horgász topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Le Mans Ultimate
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Suzuki topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- Canton Karat 40 hangfalpár
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB M.2+1TB M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i7-3720QM I 16GB I 250GB I Nvidia I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest