Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:07:51

LOGOUT.hu

Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#98201) mrzed válasza salytmasztor (#98200) üzenetére


mrzed
senior tag

Nekem is az MG279Q volt az alternatíva a VG271UP mellett.
A monitorom mellett van már egy négy portos USB3.0 hub, ezért nem akartam felárat fizetni. Mindenképpen konzollal a falra volt szánva, ezért az állíthatóbb állvány sem nyomott a latban. A hozzáadott ajándék játék nem az én műfajom, ezért azzal sem számoltam. A két monitor szinte teljesen egyforma paraméterekkel, tudással rendelkezik, ezért az Acer +2 év garanciája és -36K HUF ára döntötte el a vásárlásomat.

szerk.: Ja és az Acer keret nélküli dizájnja jobban bejön.

[ Szerkesztve ]

(#98202) shouryuken válasza salytmasztor (#98200) üzenetére


shouryuken
senior tag

XV272up. Asus semmivel sem tud többet, sőt. (Acer szebb, 10bit, fényerősebb, olcsóbb, 5év gari, belépő hdr)

[ Szerkesztve ]

(#98203) NandorHUN válasza shouryuken (#98202) üzenetére


NandorHUN
addikt

Nincs valami hasonló monitor ami tudja ugyanezt, de van rajta G-sync is?

/Vagy szerintetek inkább cseréljek VGA-t is?

[ Szerkesztve ]

www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

(#98204) FuRiONight válasza NandorHUN (#98203) üzenetére


FuRiONight
őstag

Acer Predator XB271HU

(#98205) shouryuken válasza NandorHUN (#98203) üzenetére


shouryuken
senior tag

Milyen vga-d van?
10-es szériától megy a freesync nvidian. (bizonyos monitorokkal, van lista ha visszakeresel)

[ Szerkesztve ]

(#98206) Beniii06 válasza mrzed (#98199) üzenetére


Beniii06
őstag

Köszi, igazából azért is érdekelt, mert erről túl sok infó nincs. Még a YT videókban is felsorolják, hogy mik a specek(méret, felbontás, stb.) meg hogy van OSD, de hogy abban mi van/mit tud, azt már nem mutatják részletesen. Az XV272UP-n láttam talán ilyen menüpontot videóban, de már nem vagyok biztos, azt tudom, hogy a hasonló asus/gigabyte monitorokban van ilyen.

"Got any other secret weapons?"

(#98207) mrzed válasza Beniii06 (#98206) üzenetére


mrzed
senior tag

Szívesen.
Közben megtaláltam, amit kerestél az OSD Picture menüjében Black Boost néven.
A manuál az alábbiak szerint írja le:
"7. Black Boost (Fekete erősítés): A feketeszint-beállítási tartomány 0-tól 10-ig terjed. Kiemeli az árnyékos részeket a fényerő növelésével anélkül, hogy modosítaná a világosabb árnyalatokat."

[ Szerkesztve ]

(#98208) Beniii06 válasza mrzed (#98207) üzenetére


Beniii06
őstag

:R
Érdekes, hogy erről nem ír a gyártói weboldal(+webshop), sem review-ban nem említették, bár gondoltam, ha ugyanaz a panel van benne, mint a 272up-ban, akkor a szoftver(OSD) is hasonló lehet.

Te nem tapasztaltál flickering-et? Mert viszonlyag nagy arányban panaszkodnak a panelra(USA), hogy játékban nem is, de az asztalon dolgozva(file kezelő, böngészők, a lényeg, hogy világos képnél) fél óránként/óránként jön elő, valakinek a félképernyőn, másnak az egész képernyőn. Úgy látszik hajlamos a green pixelre a panel, mert sok gyári hibás volt és ha ki is cserélték ugyanolyan volt.Forrás: vélemények Nyílván a picelhiba elkerülhető, ha kér az ember kalibrálást/tesztet, de a flickering-et nem hinném, hogy észreveszik.

Arra lennék kíváncsi, hogy ezek a "selejtes" darabok, csak amerikában jellemzőek vagy ide európába is jutott belőlük?

Más: Még erre a kérdésre keresem a választ: Hivatalosan a DP1.2a támogatja az adaptív sync-et, azonban sok monitornál, csak 1.2 látom írva és mégis működik vele a free sync? Ez hogyan lehetséges? Oké, hogy weboldalanként elírhatják, de sok monitornál a gyártói oldalon is 1.2 van csak megadva, a gyakorlatban működik vele a sync.

Más2:Láttam egy-két helyen, hogy a monitor mellé adnak Black Ops 4-et. Na most utánanézve, ezt félrevezetőnek találom mert a hivatalos weboldal szerint:

A beváltás utolsó napja az ASUS promóciós oldalán: 2019. március 10.
A Call of Duty: Black Ops 4 aktivációs játékkódok beváltásának utolsó napja 2019. április 12.

Forrás

Így figyeljen mindenki oda, hogy ne a hozzáadott játék miatt válasszon monitort(több esélyes esetén), mert lehet be sem fogja tudni váltani! Így jártak páran a trust-os dion füles mellé adott FC5-el is.

[ Szerkesztve ]

"Got any other secret weapons?"

(#98209) mrzed válasza Beniii06 (#98208) üzenetére


mrzed
senior tag

Ne is mondd... a newegg -es értékelések alapján nagyon félve vettem meg a monitort. Viszont bízva az acershop által biztosított 15 napos elállási lehetőségben, valamint az 5 éves gariban, bevállaltam a vásárlást. Lekopogom, de eddig még nem volt semmiféle villogás.

Elárulom, hogy még a gyártó honlapján sem stimmel a DP verziója, ugyanis a készüléken 1.4-es van:

Én is 1.2-es kábelt vettem hozzá, mert a dobozban csak HDMI volt, és tökéletesen működik. Én ezt találtam a dp kábelekről:
"Az összes Displayport kábel kompatibilis az azt fogadó készülékekkel, függetlenül az eszköz vagy a kábel technikai szintjétől. Funkcióik alapján sincs különbség, mindegyik kábel rendelkezik láncszerű kapcsolattal (Daisy Chain), G-sync/Freesync-el, HDR-el és DSC-vel.
Ezek a kábelek nem verziószám alapján vannak kategorizálva, hanem a fent említett átviteli módok szerint. Hiába van feltüntetve egy készüléken, hogy "Displayport 1.4", sajnos ez azt a látszatot kelti, hogy 1.4-es verziójú kábelt kell használni, vagy a régebbi verziójúval nem működne, ami természetesen nem igaz."

Forrás

(#98210) rioter


rioter
csendes tag

Helló!

Szeretnék a mostani 24" nagy monitorom mellé egy kicsi 7-10"-t venni, hogy amíg a nagyon dolgozom, azon futna youtube, vagy hasonló (még egy nagy nem is férne el az asztalon). Nézelődtem, és láttam ebay-en videomegfigyelő rendszeres monitorokat ilyen méretben, van rajta hdmi bemenet is. Ezeket gondolom tudnám használni a fenti célra. Kérdés, hogy mivel a nagy full hd, a kicsi pedig csak kb. fele, kiterjesztett asztalon megoldható, hogy mindkettő a natív felbontáson menjen, vagy egy közös felbontást kell beállítani? Valamint ha a kicsit ki/bekapcsolom (miközben a másikon már dolgozom), magától beáll a kiterjesztett asztal ki/bekapcsolás, vagy nekem kell ezt mindig állítgatni?
Köszönöm a válaszokat!

(#98211) bunddog válasza rioter (#98210) üzenetére


bunddog
tag

Egymástól függetlenül tudod állítani a felbontásukat, mehet mindkettő a saját optimális felbontásán, ha kiterjesztett asztalon hagyod a képernyőfelbontáson belül akkor minden marad úgy ahogy beállítottad, függetlenül hogy be van e kapcsolva a kisebbik monitor vagy sem.

(#98212) koxx válasza rioter (#98210) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Vegyél egy ipadet.

(#98213) AxBattler válasza rioter (#98210) üzenetére


AxBattler
félisten

Használtan bagóért dobálnak régebbi, normális paneles, 5:4 képarányú monitorokat, pl. EIZO S1921.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#98214) cross56


cross56
senior tag

Sziasztok!

10 év után úgy döntöttem ideje új gépre beruházni, ehhez viszont új monitorra is szükségem lenne. Nincsenek különösebb kikötéseim, egy viszonylag premium monitort szeretnék. 24"-27" méret és esetleg HDR aminek örülnék.

Leginkább 3D programokra (tervezés, cam), renderelésre, irodai programok megjelenítésére lenne használva, de nagy ritkán még játszanék is rajta.

A keret 100.000 körül lenne.

Bocsánat, ha valamilyen lényeges dolgot kihagytam volna. Nem tudom pontosan milyen információkra lenne szükségetek.

Előre is köszi.

[ Szerkesztve ]

(#98215) cross56 válasza cross56 (#98214) üzenetére


cross56
senior tag

Bocsánat. Már nem tudom módosítani az előző hsz-t. A méretet 27,5-31,5" közé lőném inkább. És a keret pedig 150.000 Ft

[ Szerkesztve ]

(#98216) Acheron


Acheron
őstag

Csütörtökön megérkezett az Acer X34P, ismerkedtem a 21:9 arány adta előnyökkel, hátrányokkal. A monitoron sajnos van egy pixelhiba, ami ugyan némiképp közrejátszik abban, hogy holnap visszaküldöm, de nem ez a fő ok (109 ppi -nél már olyan kicsi egy pixel, hogy ha nem a képernyő fókuszában van, szinte észrevehetetlen).
A monitor alapvetően tetszik, messze nem olyan nagy, mint amilyennek gondoltam, teljesen élhető a mérete, még a "falra tolt" asztalom mellett is. Jópofa dolog az ambient light, egész hangulatos alsó világítást ad a monitornak, bár nekem eleve van háttérvilágítás szemkímélés végett. Szintén jó dolog a képernyő feloszthatósága, legalább két külön képernyő elhelyezhető egymás mellett - ez hasznos holmi.
Játékban természetesen szintén jól teljesít, szép a 21:9 arányú játéktér, online FPS -ben is kellőképpen gyors volt a monitor (érezhetően jobban megy vele a játék, mint a régi, nem igazán gamer U2410 -en) Túl nagynak sem mondanám, teljesen belátható 60 - 80 cm távolságból (számomra legalábbis)
Az egyéni preferenciáimmal azonban mégsem találkozik maradéktalanul. Azt vettem észre, hogy natív felbontáson használva böngészés, olvasás közben szinte belebújok a képernyőbe, hogy a szememnek kényelmes méreten lássam a betűket, szöveget. Számomra egyszerűen sokkal kényelmesebb a korábbi standard, a 24" FHD monitorokon használt 94 ppi (hangsúlyozom, ez teljesen egyénfüggő)
Fentebb említettem, hogy jó a böngészésnél a feloszthatóság, megjegyzem, e nélkül szinte kényelmetlenül széles a monitor, a weboldalak gyakorlatilag eltűnnek középen, két oldalt pedig a nagy semmi van. Szokható, de akkor inkább a megosztás.
No és a számomra talán leginkább preferált felhasználás, a játék. Az elmúlt pár hónapban volt alkalmam kipróbálni a leggyakoribb alternatívákat: 27" 2560x1440 144Hz (TN), 32" 2560x1440 144Hz (VA) és 34" 3440x1440 120Hz (IPS), sorra egy Acer XB271HUA, egy Samsung C32HG70 és most az X34P személyében. Játékra ezek közül nekem a 32" adta a legnagyobb élményt - persze ez is egyéni ízlés kérdése.
Ilyen formán úgy tűnik eldőlt, 32" 2k monitorra váltok vissza, ha nem is a korábban próbált modellre.
Itt sajnos nincs IPS értelmes áron, így marad a VA vonal, ami kontrasztban és bevilágításban nyereség, betekintési szögben, válaszidőkben és (talán) színekben veszteség (bár megjegyzem, a modern VA -k ghostingja és válaszideje messze nem olyan szörnyű, mint ahogy olvasni néha) Válaszidőkben speciel az X34P sem jeleskedik a 14ms -os átlagos response time és 13 ms input lag értékkel, ezt néhány VA monitor is eléri vagy meghaladja - lefelé, nem beszélve az igazán "gémer" TN és IPS monitorokról
Alapvetően ez egy remek monitor, tudom ajánlani azoknak, akik a szélesebb képméret rajongói - számomra sajnos a fent felsoroltakat és az ár - érték arányt is figyelembe véve nem jött be maradéktalanul.

(#98217) Hopkins95 válasza Acheron (#98216) üzenetére


Hopkins95
addikt

Köszi, ez hasznos volt számomra. :R Kár, hogy az IPS-es ultrawideok még mindig ilyen drágák Plusz amit még hiányolok, hogy a legtöbbnek nem lehet a magasságát teljesen szinte az asztalig állítani. Az Én Acer monitorom magasságát egészen az asztallapig lehet lefelé csúsztatni.

[ Szerkesztve ]

Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix \\ Asus Zenbook 14 Oled UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955

(#98218) stefi76 válasza Tyrel (#97262) üzenetére


stefi76
tag

"Már rég az OLED-nek kéne uralnia a felsőbb kategóriákat..."

Ma jött szembe a YT-n:

The First OLED Monitor! - ASUS PQ22U

És az Asus honlapján:
[link]

(#98219) #94529552 válasza Acheron (#98216) üzenetére


#94529552
törölt tag

Szerintem ennél is, mint ahogy már egy sima 24-es FHD-nél is, a windowsban alapból be kell állítani a nagyítást,a neked megfelelő méretre, és akkor ugyanúgy olvasható lesz. A natív felbontás az maradjon természetesen.

(#98220) csubuka válasza Cyberbeni (#98139) üzenetére


csubuka
addikt

Amúgy ez kicsit talán egyéni preferencia is. Kicsit dolgoznom kéne eg ykölcsön ultrawide monitorral és meglátni melyik tetszik.

Ámde egyszerű érvnek felhozható, hogy talán a 2x24" megoldással ár/értékben jobban kijövök monitor területre nézve, mint ultrawide megoldással... Jól érzem, hogy leggazdaságosabban 2x24" FHD megoldással tudok a legnagyobb monitor területre szert tenni? Átlag irodába az lehet célszerű tán...

[ Szerkesztve ]

(#98221) Acheron válasza #94529552 (#98219) üzenetére


Acheron
őstag

Természetesen, sőt, sok asztali és irodai programban, böngészőben külön is állítható a méret. De a nagyítással éppen a plusz képpontok adta tartalmak vesznének el vertikálisan, kvázi ugyanazt látnám, mint a mostani monitoron. Egyébként mint minden, ez is szokható, pár hét alatt átállna rá a szemem, és akkor nekem is az lenne a természetes, mint a legtöbb WQHD felhasználónak 27 " -on.
Nem is ez a fő ok, amiért lemondtam róla. Főképp a játékélmény növelése volt a cél a cserével, és ebben nekem a tapasztaltak alapján többet nyújt az összességében nagyobb kép, mint az ugyanakkora, de szélesebb. A munkahelyemen kincs lenne a széles képtér a sok használt programablak miatt (egy monitort spórolnék rögtön vele), de itthon viszonylag ritkán van szükség erre (egyébként két ablakot a 32" -ra is vidáman ki lehet pakolni, cirka 8,5 centivel keskenyebb csak, mint a 34" 21:9)
Nem utolsósorban, bár nagy reményeket fűztem hozzá, nem éreztem azt a többletet, amit a korábban próbált 27 és 32" -os monitorokhoz képesti közel kétszeres ár ígért (no jó, az IPS képe nagyságrendileg szebb a TN -nél, ez elvitathatatlan)
(#98220) csubuka: Az irodában én két 23" monitort (+ a laptop képernyőt) használok, de ha módom lenne rá, ott becserélném egy "szélesvásznúra" Összességében a két FHD monitor több képpontot ad szélességben, de nem sokkal (3840 vs 3440), itt már több előnye lehet, hogy egy képernyőn belül tudsz szabadon rendezkedni az alkalmazásokkal. Persze a munkád jellege sokmindent meghatároz, ha pl CAD alkalmazásokat használsz, akkor az ívelt kialakítás kerülendő (a linkelt Samu nem ívelt.)

[ Szerkesztve ]

(#98222) Intelligencs

Jelenleg egy Dell 2412M monitorom van. Ezt szeretném cserélni egy WQHD felbontású 27 colosra. A videókártyámat 1 hete lecseréltem egy MSI Gaming 1660Ti-re. Mérsékelten játszok, Far Cry 5-öt tolom jelenleg, igazából a Far Cry szérián kívül mostanság nem szoktam FPS-t tolni.

Két kiszemeltem van, a Dell U2717D és a Dell U2719D. Azt látom, hogy a 2719-es újabb, de vajon jobb is? Csak mert 30e árelőnye van a régebbi modellnek, és azon is rajta van minden, ami nekem kell (HDMI, Displayport, USB3-as portok). Mindenképpen az Oázisnál fogom venni, mert ott van pixelhiba-garancia, meg szerintem monitorban nagyon pengék.

The Amiga, Born a Champion

(#98223) koxx válasza Intelligencs (#98222) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ha eleg a 60Hz akkor sztem 2717D jo valasztas.

(#98224) Sub-ZeRo válasza Sub-ZeRo (#98195) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Igen, ez lett a választás! :DDD Az állvány is megrendelve hozzá. :U

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#98225) totesz09


totesz09
csendes tag

Sziasztok!

Van 2 darab Dell U2311H monitorom. Szeretnék egy 144 Hz-es 27"-os monitort középre, így lenne 3 darab monitorom. A keretem rá bruttó 150k lenne.

Amiből a 2 Dell-t munkánál használnám, a középsőt pedig kifejezetten játékra. (CS:GO, Fortnite, egyéb FPS multiplayer játékok).

Gépvásárlás előtt állok a videókártya valószínűleg egy GTX 2080 lesz.

Amit szeretnék:
- IPS panel.
- Ne legyen ívelt.

Tudnátok nekem ajánlani valamit? :R

[ Szerkesztve ]

(#98226) totesz09 válasza totesz09 (#98225) üzenetére


totesz09
csendes tag

Őt nézegettem a saját leírásom alapján.

[link]

(#98227) Beniii06 válasza totesz09 (#98226) üzenetére


Beniii06
őstag

mrzed topiktárs részletesen írt róla pár napja, lehet érdemes lenne visszaolvasnod.(#98194-)

[ Szerkesztve ]

"Got any other secret weapons?"

(#98228) totesz09 válasza Beniii06 (#98227) üzenetére


totesz09
csendes tag

Köszi, ezen átfutottam. A leírás alapján azt látom, hogy nem nagyon van más alternatíva. Ekkora összegnél, többet meg nem nagyon szeretnék áldozni rá. Viszont, ha mondjuk +50 ezernél árértékben jobbat kapok, akkor elgondolkoznék rajta, mert azért monitort nem minden évben cserél az ember.

(#98229) Jotengri6


Jotengri6
csendes tag

Sziasztok!

Az összefoglalóból kiolvasott 23-24"-es ~Dell P2314H vagy P2414H-nak mi a frissebb verziója?
Árfekvés (50-60k), méret (23-24") és minőség (IPS, állíthatóság) nekem megfelelő. Hang kimenet előny.
Amiket néztem, vélemény?:
IPS ASUS C624BQ
TN ASUS VG245Q

Köszi előre is!

(#98230) Amerigo57 válasza Jotengri6 (#98229) üzenetére


Amerigo57
őstag

ASUS C624BQ Monitor
Link:
Link:

[ Szerkesztve ]

(#98231) mrzed válasza mrzed (#98194) üzenetére


mrzed
senior tag

Nem akarom off-olni a topikot, csak gondoltam leírom, hátha segítség a választásban (VG271UP).

Nem igazán tetszett a megtorpanás, amikor 48 fps alá esik egy játék képkockaszáma freesync használatakor. Visszaállítottam a monitoron a gyári beállításokat, újrakonfiguráltam, így lett minden jó. Most már nem lehet észrevenni, ha a minimum Hz alá kell mennie a képfrissítésnek. Nem tudom, hogy pontosan mit csinál a monitor, de a jobb felső sarokba kirakható fps számláló 100 körüli értékre ugrik... olyan, mintha kétszer jelenítene meg minden képkockát. Ha az fps újra meghaladja a minimális 48-at, akkor ismét helyes érték látható a sarokban, nem érezni semmiféle anomáliát a képi megjelenítésben.

(#98232) totesz09 válasza mrzed (#98231) üzenetére


totesz09
csendes tag

Ez segítség, köszi. Ha jól értem, akkor ha 200-at szánnék monitorra sem lenne, akkora előrelépés ehhez képest, hogy megérje azt a +50k-60k-t.

(#98233) 5150head


5150head
senior tag

Sziasztok.
Hajt itt valaki Acer KG241Pbmidpx monitor nvidia 10xx kártyával? Megy rajta a G-sync? A támoagatott eszközök között nem láttam a gsync/freesync táblázatban, csak az újabb KG251QBbmidpx-et.
Köszi előre is :R

(#98234) Falcon24*


Falcon24*
csendes tag

Sziasztok!

Monitorvásárlás előtt állok, ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Kritériumok:
- IPS LED
- Matt, tükröződésmentes kijelző
- A méret még képlékeny, 22-27 col között gondolkodom. Nem tudom nem e lenne a 27 colos már túl nagy? kb. 70-90 cm távolságról nézném...
- Felbontás: mérettől függően 1920 x 1080 - 2560 x 1440
- Vibrálás mentes legyen (PWM free)
- Minnél jobban szemkímélő legyen, mert napi 8-10 órát ülök a gép előtt (ez is fő szempont, nem tudom mire érdemes még itt figyelni?)
- A talp legyen állítható, főként a magasság tekintetében, de előny ha forgatható és dönthető is
- HDMI, USB, displayport csatlakozó, ill. hangszóró (ha lehet nem túl gagyi) legyen
- Előny ha van USB HUB (a közeljövőben 11-13,3 col méretű laptopot terveztem venni USB Type-C porttal, így a monitort szinte dokkolóként is tudnám majd használni)
- Felhasználást tekintve inkább általános felhasználásra, irodai munkákra, böngészésre használnám, alkalmanként videó és képszerkesztés is előfordulhat. Játszani viszont nem nagyon szoktam.
- árban kb. 50-100 ezer forint között gondolkodom, de ha az ár érték arány indokolja, akkor kicsit tudok feljebb is menni

Én eddig ezeket nézegettem, de más javaslatot is szívesen veszek:
24-27 col:
- BenQ PD2500Q
- ASUS PB278QR
- Dell U2518D
- Lenovo P24h (USB HUB 3.1 Type-C csatlakozás)
- AOC Q2577PWQ

24 col alatt:
- BenQ GW2780
- Dell P2419H
- BenQ BL2420PT

Előre is köszönöm a véleményeket és a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#98235) mcs


mcs
veterán

Sziasztok!

Olcsóbb árfekvésben megfelelő választás az LG 24MP59-G vagy van nála jobb alternatíva hasonló áron?
Maradnék a 24 colnál és Full HD felbontásnál.

[ Szerkesztve ]

(#98236) csubuka válasza Acheron (#98221) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm szépen! Átgondolom akkor. Csak annyira nem olcsók az ultrawide megoldások azért. Cég fizeti, oké, de feleslegesen azért nem verném őket nagy költségekbe.

(#98237) mgy


mgy
senior tag

Tudnátok segíteni kb árat mondani használt monitorra? Próbáltam keresni beárazós topikot, nem sikerült.
Erről lenne szó: Lenovo thinkvision t24d
Használt, hibátlan állapotú.
Kösz előre!

[ Szerkesztve ]

(#98238) koxx válasza mgy (#98237) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

(#98239) mgy válasza koxx (#98238) üzenetére


mgy
senior tag

Köszkösz!

(#98240) L4mie


L4mie
veterán

hogy ez az acer widget mekkora egy fos....user mode-t reseteli akárhányszor átállítom bármi másba....
Persze a képosztás biztos nagyon jó, de gondoltam home officehoz más beállítások jók lesznek majd mint gameléshez, hát gyönyörűen szétcsapta amit beállítottam magamnak OSD-ben korábban.

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#98241) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

Üdv!

Ebben az ársávban(40-50k) ez a termék mennyire ajánlott?

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#98242) bivalyolo válasza mrzed (#98231) üzenetére


bivalyolo
őstag

Működik az LFC. 48 fps-nél és alatta megduplázza a frissítési frekvenciát, így nincs képtörés freesync range alatt se. Ez teljesen normális, mondjuk ilyen megtorpanásnak szerintem nem kéne történnie.

Nvidia kártyával használod?

[ Szerkesztve ]

"Let's agree to disagree!"

(#98243) mrzed válasza bivalyolo (#98242) üzenetére


mrzed
senior tag

Szerintem csak az újdonság varázsa miatt kapkodva állítottam be a konfigot. Újra nekifutva már nincs megtorpanás. Bár gyártói információt nem találtam, de a tesztek alapján tényleg működik az LFC (Low Frame-rate Compensation), és ez észrevétlen a felhasználónak.
A vga tutira nem örül a 2K felbontásnak, mert egyelőre még csak egy öreg R9 290-es hajtja meg a monitort.

(#98232) totesz09:
Én olyan 170K -ig nézelődtem, a #98201 hozzászólásomban leírtakon kívül még annyit különbséget találtam, hogy az asus-oknál 35 fps az alsó határ freesync használatánál. Viszont ez a fentebb leírtak tükrében már nem is olyan fontos.
Négy napja van nálam a monitor, ha most kéne választanom, újra ezt venném.

(#98244) bivalyolo válasza mrzed (#98243) üzenetére


bivalyolo
őstag

Akkor minden ok. :)

"Let's agree to disagree!"

(#98245) #94529552 válasza ƵøŁĭ (#98241) üzenetére


#94529552
törölt tag

Nem sikerült a linked, de szerintem ajánlott, ha ez a méret kell. Magasságra akkora, mint egy 20"-os 16:9-es monitor, ott beállíthatod, hogy a régi monitorodhoz képest mekkora lesz. Ebben a méret/ár kategóriában csak nagyobbak és drágábbak vannak, persze egy 29-es jobb lenne, de az már nem fér a keretedbe.

(#98246) Frawly


Frawly
veterán

I. kategóriában konkrétan milyen típusokat ajánlanátok 30k környékéig? Rugalmas a keret, fölé is mehetnek, de szeretném a legolcsóbban megúszni. Ami mindenképpen kell rá, az a HDMI csati. Más megkötés nagyon nincs, leginkább IPS-eset szeretnék, de tisztában vagyok vele, hogy ebbe az árszegmensbe talán nem fér bele (ahogy az 1080p sem), így a TN is játszik, de akkor normálisabb fajta TN legyen, ami nem olyan hulladék, amiért felesleges volt pénzt kiadni. Méretben is rugalmas vagyok, nem az fog dönteni, hanem a panel és a HDMI csati. Ilyen adaptive/free sync sem kell.

Amit eddig nézegettem:
LG 22MP48 - ehhez 31k környékén tudnék hozzájutni, IPS FullHD HDMI
LG 22MK400 - ezt 17k környékén meg tudnám venni, TN FullHD HDMI, erre Freesyncet is írnak

[ Szerkesztve ]

(#98247) Frawly


Frawly
veterán

Még az LG 22MK430-cal szemezek, erről jókat írnak a neten. Erről mi a véleményetek 33k-ért?

(#98248) totesz09 válasza mrzed (#98243) üzenetére


totesz09
csendes tag

Köszönöm szépen, szerintem én is ezt fogom választani! :)

(#98249) NandorHUN válasza shouryuken (#98205) üzenetére


NandorHUN
addikt

GTX 1080.

De ha ezen múlik le is tudom cserélni.

www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

(#98250) FuRiONight válasza NandorHUN (#98249) üzenetére


FuRiONight
őstag

De miért cserèlnèd le? A legtöbb Freesync monitor g-sync kèpes.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.