Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
fcbarca
őstag
sziasztok,melyik a legolcsóbb monitor,amin megy a freesync GTX 1070-el? vagy nem éri meg a legoolcsóbbat venni?legfőképp pugb lenne,meg egyéb multi játékok
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz tamastoth #97792 üzenetére
Szia!
Hasonló cipőben járok, én 27'' 1440p IPS 75Hz sync-es, nem ívelt, matt és lehetőleg állítható magasságú monitort keresgélek, de ebből sincs sok a nettó 100K keretemen belül. Ha a 144Hz-et elengeded, akkor az alábbiakra nézz rá, nekem ezekre szűkült le a kör.
Acer Nitro VG270Ubmiipx (89K) - Ez csak dönthető, tök jó ára lenne, de hiába írja az Oázis, hogy új, amióta nézegetek, nem lehet kapni. (oázis termékoldal)
Acer B277Ubmiipprzx (110K) - Ez tűnt (tűnik) a befutónak, de szintén nem lehetett kapni, viszont ma végre nem kaphatóról változott "érkezőben"-re. USB is van rajta, de sajnos ahogy nézem nem az oldalán, ahol praktikusan lehetne is használni. (oázis termékoldal)
Acer BE270UAbmipruzxr (140K) - Ez nagyon baba lenne. Négy darab USB 3, ebből kettő az oldalán, de a paneljaik közötti különbségeket nem ismerve az előzőhöz képest a két jó helyen lévő USB nem éri meg a harmincezres felárat (Persze gondolom nem csak ez a difi, de passz.) (oázis termékoldal)
Acer Nitro XV272UPbmiiprzx (150K) - Ez már 144Hz-es és HDR 400-as, szintén nagyon baró, "ha már lúd" alapon került csak képbe, de nekem már nagyon kívül esik a keretemen. (oázis termékoldal)
[ Szerkesztve ]
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
L4mie
veterán
válasz Sebaj Fóbiás #97802 üzenetére
Szerintem B277Ub-n is van 4 darab USB 3 port. kettő alul kettő oldalt.
Jól látom?
Csak egy német tesztet találtam róla, de az meg nem ub, hanem B szóval lehet másik modell.
Oázis oldalán viszont nem látszik az USB dóm oldalt...Brekk: Esetleg tudnál segíteni, hány USB 3.0 port található ezen? Se gyártóin se bolti oldalon nem találok pontos infót.
Kolléga agyal rajta, neki ips kellene wqhd meg némi sync, de még agyal a 75 Hz elég-e neki vagy kell a 144Hz.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
ketele69
tag
Sziasztok!
Asus C624BQ monitor ajánlott darabnak számít? (Általános felhasználás, nem játékra lesz, HDMI hiánya nem érdekel.)
Alig találtam róla értékelést...
Köszönöm,
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Jah, ez az.. Én is csak "majdnem erről" a típusról találtam tesztet. Kényelmes lenne ez az oldalsó USB3, de úgy vagyok vele, hogy maga a monitor pofás is, jónak is tűnik. Aztán ha mázlim lelenne, és ezen is van oldalt is, az lenne a hab a tortán. De max kilógatok az egyikből egy 10 centis USB kábelt a pendriveozáshoz, már ha létezik ilyen rövid
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
curmpli
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kijelzőt tenni a boltomba, amit távolról programozottan be tudok kapcsolni és előre meghatározott médiatartalmat (videot) lejtszatni rajta nyitvatartási időben.
Van javaslat/öltelt hogyan oldhatom ezt meg?
Köszi előre is.
-
malcolm007
csendes tag
Sziasztok,
XboxOne X és nem túl acélos PC (i5 + GTX960) mellé néztem ki egy ASUS VG275Q monitort.
Jelenleg egy 4K tévén használom mindkettőt.
Konzolnál főként a FPS multinál jól jönne az 1 ms, PC-n pedig nyilván az erőforrásnak megfelelően elég a FHD, ha ezen játszom. Néhány pixelhibás egyedtől eltekintve jókat olvastam róla. Szerintetek érdemes ilyet vennem? Most 60K-ért van akcióban. -
Elcan
tag
Sziasztok!
Hosszas olvasás, keresgélés után van egy kiszemeltem. 24", IPS, FHD, 75Hz, 1-5 ms voltak a kritériumok.
Ezt néztem ki: [link]Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? (bármilyen, pozitív, negatív?)
Nem nagyon találtam ezekkel a feltételekkel 24-est, ami még számításba jöhetett volna, arról meg több negatívumot is találtam. (Acer Nitro VG240Ybmiix) -
CsabaSteel
aktív tag
Az ívelt monitorokról kinek mi a véleménye és tapasztalata?
Csé
-
MODERÁTOR
válasz CsabaSteel #97813 üzenetére
Nagy méretnél szinte észre se veszed. 24-27" körül még zavaró lehet.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
punterhun
csendes tag
Sziasztok,
A segítségetek szeretném kérni, kinéztem pár monitort, de nem tudok dönteni. A budget 120-130. A felhasználási területek: web, youtube, netflix, Xbox screen streaming, programing, udemy, excel nagy táblák, SAP, dokumentációk kezelése.
Fontos lenne, hogy egyszerre két szeparált tartalmat tudjak megjeleníteni.Nem tudok dönteni, segítsetek, az alábbi modelleket néztem ki az oazison:
LG 27UK600-W - 4k UHD monitor, IPS panel [link]
Nem bízok az LG márkában valamiért de meggyőzhető vagyok.AOC U3277FWQ - Pro line - 32 hüvelykes 4K monitor, AMVA panel LED háttérvilágítással [link]
A design borzasztó szerintem, egyébként nem tudok belekötni.Samsung S27H850QFU - S27H850 27 hüvelykes WQHD monitor, PLS panel LED háttérvilágítással
[link]A design nagyon tetszik, USB-C, mivel laptopról nyomulok egy-két év múlva nagy előnyt jelenteni
Samsung S27R750 - S27R750 27 hüvelykes WQHD monitor, VA panel LED háttérvilágítással
[link]Gyönyörű design, igazából ez tetszik a legjobban
DELL UltraSharp U2717D Infinity Edge - 27 hüvelykes WQHD monitor, IPS panel W-LED háttérvilágítással
[link]Az igazi, klasszikus racionális megoldás
Köszönöm segítségetek előre is!
Egy 7 éves Samsung TFT-ről váltok. Szóval mindegyik előre lépés lesz. Meló helyen dupla display van, ezt a megoldást otthon nem szeretném erőltetni.
Szép estét!
[ Szerkesztve ]
"Weniger, aber besser." - Dieter Rams
-
törölt tag
válasz CsabaSteel #97817 üzenetére
24"-ban az íveltség parasztvakításnak számít, mert semmit nem tesz hozzá. De olvass vissza a véleményekért, pl.
Meg azt is itt olvastam(vagy máshol), hogy arra jó az ívelés, hogy a VA panel szélein lévő hibákat elfedjék vele.
Filmezésre meg azért nem vennék ilyet, hogy elvileg csak szemből és a középmagasságból kell nézni, ami játéknál még nem is annyira látszik, de amúgy általában igen, de ha teheted próbáld ki valahol.
Elcan Nézd meg azt is az üzletben, meg a többit is, bár én inkább már akkor 27-est vennék.[ Szerkesztve ]
-
caris1
tag
Sziasztok!
Új monitort keresek a következő paraméterekkel:
- 27"
- 1440p
- IPS
- 60Hz elég nekem, sync-re nincs szükségem
- USB, hangszóró nem kell
- állítható magasságFelhasználás: átlagos otthoni dolgok: internet, film, szövegszerkesztés, single player játékok.
Létezik ilyen paraméterekkel ajánlott típus?Köszi, előre is.
We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.
-
törölt tag
Sziasztok,
kicsit kiestem az utóbbi években a PC világból, de most ismét.
Monitor nézegetésben vagyok. Egy RX580 Nitro+ Special Edition kártyám van, amihez keresnék megjelenítőt.Elsőre nagyon WQHD-t szerettem volna, mert az irodában azon dolgozom és igen kellemes ez a felbontás. Aztán sokat agyaltam ezen és a PC-t szinte kizárólag játékra használom, így logikusabb lenne FHD-t választani. Így jutottam el ehhez a modellhez. Aztán ma reggel megakadt a szemem ezen. Nem ragaszkodom a 144Hz-hez, viszont szeretnék FreeSync-et használni. A kártyám elviekben tudja ezt HDMI-n keresztül is. A méret amin agyalok a 24", nem tartom szükségesnek a nagyobb megjelenítőt.
Ugye a két monitor között a lényeges különbségek, hogy az olcsóbb IPS paneles a TN-nel szemben, 75Hz-es és nem 144Hz-es, nincs rajta DP port és 250cd/m2 a fényerő szemben a 350cd/m2-vel. Kontrasztrány, válaszidő same shit.
Igazából elsősorban FPS-ekre használnám online játékhoz, de nem vagyok HC gamer. Elsősorban apuka és férj, másodsorban dolgozó méh és kb. hetedsorban vagyok játékos. Tehát nem kell csodának lennie, inkább a költséghatékonyság a lényeges. Azért is nem pattogok a 144Hz-en, mert a gépem amúgy sem szívesen hajtom nagyon túl. Egyrészt annyira melegít, hogy néha nehéz mellette megmaradni, mert az asztal alatt van és onnan száll fel. Másrészt nem gondolnám egészségesnek, hogy sokáig nagy hőmérsékleten gyilkoljam.
Ha másként akarnám feltenni a kérdést, akkor mit javasoltok ha a felső határ 70K?
Nagyon köszi!
-
zef
tag
válasz punterhun #97819 üzenetére
Szia,
Nekem sok sok Dell (U2209WA, U2412M, U2515H, P2416D, P2415Q) moncsi után befigyelt 2db LG 27UK650-W. A 600-hoz képest az állítható talp a plusz és ~122k bruttó környékén beszerezhető.
Nem nagyon írnak róla, de szerintem az egyik legjobb vétel a 27" UHD IPS kategóriában, persze nem egy Dell build quality, a külső tápot ki nem állhatom, de ez van, elölről nézem. Én 200%-on használom őket egymás mellett, tehát 2db FullHD méretű "retinás" desktopom van.
Üdv,
zef -
szuzso
csendes tag
Szevasztok!
Melyiket vennétek a helyemben a következő kettő közül, ha nem érdekelnek a játékok, inkább csak a pontosság és színhelyesség?
LENOVO P27H
vagy
DELL UltraSharp U2717D
Köszönöm a válaszokat. -
pandoukht
csendes tag
Sziasztok! Nem tudjátok, budapesti üzletben valahol meg lehet-e nézni a Philips 436M6VBPAB-t? Köszi
-
-FLY->
őstag
Szintén 650, szvsz racing játékoknak jól áll ez a gagyihdr, kifejezetten élvezem, ahogy betűz a nap erősen, stb. De pl hitman-ben, vagy ahol a sötét tónusok érvényesülnek, inkább kikapcsolom, mert belebabrál.
Összességében nagyon rednben van ár/érték arányban a monitor, kellemes darab minden szemszögből.[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
válasz Sebaj Fóbiás #97802 üzenetére
B277u remek monitor, 16.án fog bejönni, másnap valószínűleg vihető. A Freesync 75Hz miatt sokan keresik, nomeg persze hozza a 27" WQHD ban azt a szintet amit kell. Ehhez mérten az ára nagyon kedvező.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Źşë'
addikt
"és a 450 cd/m2 elvileg kevés az "igazi" HDR élményhez" de hát a legtöbb HDR-es monitor még a 400at sem éri el, 300 és 350cd/m2 es fényerejével - mi lenne az igazi fényerő hozzá?
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Egy fórumtárs is írt priviben, hogy ő már vett egy ilyet két hete, és nagyon meg van vele elégedve. Kezdek megnyugodni. Köszönöm neked is!
Amúgy már meg is rendeltem, valószínűleg beszéltünk is telefonon, vagy ha nem veled, akkor egy kollégáddal.
-
Źşë'
addikt
ennek a 800ezres asusnak is max 600as a fényereje
sőőt, egy másik asus aminél egyedül 1000es a fényerősség o.O 850ért az ára is eléggé ajánlott még egy darabig akkor tuti nem lesz igazi élmény a HDR[ Szerkesztve ]
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
csabsz13
aktív tag
sziasztok!
két Samsung monitort nézegetek és a Samsung honlapon sem látom, hogy mi a különbség a kettő között:
U28E570D és U28E590DStudja valaki, hogy a számozás és a plusz "S" betű mit jelent?
és úgy általában van-e esetleg valami, amiért nem javasolt a Samsungnak ez a kategóriája? (4K, 28", 60Hz, Freesync, mindez TN panelen)
köszönöm!
AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
SamS20
senior tag
Sziasztok
Szeretnék majd egy 144hz-es monitort vásárolni a közeljövőben, túl sokat nem költenék rá.
Ami kritérium lenne hogy 32' legyen a monitor. Valamint a 4ms válaszidő mennyire lehet zavaró egy magas képfrissítésű monitornál ?Jelen pillanatban egy GTX 1060 (3gb) van a gépben, így ahhoz hogy tudjam tartani a játékokban a 144fps körüli értéket, 1080p felé valószínűleg nem fogok menni egy darabig.
Viszont idővel nyilván cserélve lesz a vga, ezért a jövőbeli újabb kiadásokat elkerülvén gondolkozom még egy WQHD monitoron is.
Előre láthatólag egy rtx2060 lesz ami váltani fogja a mostani vga-t. Viszont az sem fog tudni szerintem túl sok játékot kihajtani 2k-ban 144 fps-el.A kérdés annyi lenne hogy nem e overkill egy 144hz-es monitorhoz a WQHD felbontás. 200-300e Ft-ot nem fogok kiadni egy vga-ra az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
tonermagus
aktív tag
Halihó!
Van érdemi különbség az alábbi 3 monitor között a csatlakozókon és a HDR-en kívül?
Acer Nitro VG270UPbmiipx
Acer Nitro VG271UPbmiipx
Acer Nitro XV272UPbmiiprzx
Számomra csak a Display Port a lényeg....
-
L4mie
veterán
válasz tonermagus #97843 üzenetére
Hali,
XV nél van magasságállítás és USB,
VG-s 0 és 1 között nem tudom mi a különbség ha adatlap nem mutat semmit akkor valszin max a hdr, de nézd meg az adatlapot. DP imho minden van.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
kuzzikan
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék venni egy monitort FPS játékhoz.27col, IPSt prefferálnám, mindig az volt (TN-t ér venni amúgy?!). 1440p lehetőleg. Gsync. Vagy szarjam le és elég a Freesync az update óta?
Ezeknek az adottságoknak megfelelően vettem egy kompromisszummentesnek ítélt ASUS PG279-et.
Csalódtam benne, backlight bleedes jobb felül (nem nem IPS glow, az a többi sarokban van , valamint fröccsentési sorjás a káva felém eső széle... 14napon belül visszavittem.
Szóval, bárkinek ötlet? Árat egyelőre nem írok, kíváncsi vagyok inkább a lehetőségekre aztán mérlegelek, de nem szeretnék az miatt kompromisszumot kötni.
Köszi előre is!
-
rovtiv3
aktív tag
válasz kuzzikan #97846 üzenetére
"Csalódtam benne, backlight bleedes jobb felül (nem nem IPS glow, az a többi sarokban van, valamint fröccsentési sorjás a káva felém eső széle... 14napon belül visszavittem."
Én pontosan így jártam a fentebb ajánlott Asus MG 279Q monitorral. A szervizes ember azt mondta, hogy meg lehet ugyan próbálni a cserét, de kb 3 esetből kétszer jelen van ezeknél a backlight bleed. Úgyhogy egy Acer Nitro VG271UP lett a befutó, amit nagy megelégedettséggel használok.Már bocsánat...
-
rovtiv3
aktív tag
válasz tonermagus #97843 üzenetére
Van.
A VG270UP régebbi széria, 8bites színmélységgel, 250 cd/m2 fényerővel. Csak dönthető, USB-port asszem nincs rajta.
A VG271UP újabb, 10 bit (8 bit + FRC) színmélység és 350cd/m2 jellemzi. Ugyanúgy csak dönthető, USB nélkül.
Az XV272UP-ben ugyanaz a panel, de már a magasság is állítható, plusz 4db USB3 port is van rajta.
DP mindegyiken egy van.[ Szerkesztve ]
Már bocsánat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alienware 500hz
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest