Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
slycugel2000
tag
válasz sztivo #132294 üzenetére
Köszi! 10 bit vettem!
Ahogy korábban írtam, az Extended beállítással is azt tapasztaltam, hogy már 60 fps alatt beindul az LFC (duplázás), nem csak 48 fps alatt, de közben az egyik fórumon találtam erre olyan magyarázatot, hogy ha nagy a frame rate ingadozás és bizonytalan, hogy stabilan 48 fps felett tud maradni (ahol biztosan működne a FreeSync), akkor az LFC a biztonság kedvéért inkább már korábban (magasabb fps-nél) beindul és aztán inkább ott is marad, hogy ne legyen stuttering a ki-be kapcsolgatástól.
Így én ennek tulajdonítom, hogy már 48-60 fps között is LFC van és nem FreeSync
(Mert csodálkoztam, hogy ha az én monitoromon FreeSync van és nem G-Sync működés, akkor miért viselkedik G-Syncesen)
Meg még az zavart meg, hogy Windows-ban csak 60Hz-re tudom beállítani a monitort, 48Hz-re nem, ezért gondoltam, hogy a 60Hz a legalacsonyabb, de nyilván csak a VRR-nél tud lemenni 48-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Zoleee83
addikt
válasz Luck Dragon #132300 üzenetére
Első és második opció is szimpatikus.
Elsőnél a 27" megfelelőnek tűnik, itt csak az a kérdés, hogy a későbbi PS5 tudja-e majd kezelni a felbontást, nem nyújtja-e el, stb.
Az Xbox-al szerintem nem lenne gond, és a 120 FPS is rendben lenneA 32" is talán beleférne még méretben.
Tudnál kérlek erre a két opcióra ajánlani monitort?
AOC-kat nézegettem ott a marketing azt mondja hogy képesek kezelni a konzolokat is, árban sem vészesek, 100k körül, vagy alatta.
A tv inkább a nagyobb felbontás miatt vonzott volna, ott ugye 4k alapból menne.[ Szerkesztve ]
* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
válasz slycugel2000 #132301 üzenetére
A FreeSync és az LFC a monitorok és a grafikus kártyák közötti dinamikus szinkronizációt szolgáló technológiák és együttműködnek egymással .
LFC funkció akkor lép életbe, amikor a képkocka per másodperc (FPS) érték az alsó határon belül esik. Például 48 FPS és az alsó határtól az felső határig történő változások akadályozzák az észrevehető képfrissítési problémákat, például az elakadást (stuttering).
Ha monitorodon FreeSync-e van, már pedig van és az LFC beindul 48-60 FPS között, az azt jelzi, hogy a monitor képes az LFC-re és a grafikus kártyád is támogatja.
Az LFC azt teszi lehetővé, hogy a síkjel frekvenciája akár kétszeresére is nőjön, amikor az FPS az alsó határtól eléri (fentebb említett példa 48 FPS) a felső határt. Ezért láthatod, hogy 48Hz helyett a monitorod 60Hz-re vált.
A Windowsban történő 60Hz-re történő beállítás csak azt jelenti, hogy a monitor alapértelmezett frissítési gyakorisága 60Hz semmi mást. Bár ezt néha elég hektikusan jeleníti meg (58,978 Hz-stb)
Azonban a FreeSync használatakor a monitor dinamikusan alkalmazkodik a játékok vagy alkalmazások ( mint az általad említett Viber) által igényelt frissítési gyakorisághoz, amennyiben az a monitor által támogatott tartományon belül van.
Röviden, a szokásos FreeSync viselkedés, hogy a monitor a támogatott tartományon belül alkalmazkodik az FPS-hez és az LFC beindul, ha az alsó határ alá esik, hogy zökkenőmentes képi tartalmat biztosítson .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
válasz Zoleee83 #132302 üzenetére
Ha jól tudom a PS5 már megkapta azt az update-et ami képes megjeleníteni 16:9 képarányt és a 2K-t. Így ez nem lehet akadály.
Egy olyan modellre asszociálok ami konzolok esetében fontos free sync megléte , de későbbiekben 3070-ed is kiaknázására kerüljön , G-sync / G-“ kompatibilis “
Így az alábbiakat javasolnám ;
LG 27GP850P
Acer Nitro XV272URV
Asus VG27AQ1A ( külön konzol szoftveres megoldások )
Acer Nitro XV272UV
Acer Nitro XV272UKV32” változatban Acer Predator XB323QUNV
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
slycugel2000
tag
válasz Luck Dragon #132303 üzenetére
Nagyon köszi a részletes magyarázatot! Többnyire értem is, de sorry, az alábbi részeket akárhányszor olvasom el, nem értem
LFC funkció akkor lép életbe, amikor a képkocka per másodperc (FPS) érték az alsó határon belül esik. Például 48 FPS és az alsó határtól az felső határig történő változások akadályozzák az észrevehető képfrissítési problémákat, például az elakadást (stuttering).
Az LFC-nek elvileg akkor kellene életbe lépnie, amikor a frame rate érték - akár egyetlen képkocka erejéig - a támogatott FreeSync tartomány alsó határa alá megy, vagyis 48 fps alá, nem?Ha monitorodon FreeSync-e van, már pedig van és az LFC beindul 48-60 FPS között, az azt jelzi, hogy a monitor képes az LFC-re és a grafikus kártyád is támogatja.
Értem, hogy a monitorom és a GPU-m képes az LFC-re, csak hogy az LFC-nek pont ezért mondjuk 16-47 fps közé eső frame rate érték esetén kellene beindulnia, nem 48-60 fps között.Az LFC azt teszi lehetővé, hogy a síkjel frekvenciája akár kétszeresére is nőjön, amikor az FPS az alsó határtól eléri (fentebb említett példa 48 FPS) a felső határt. Ezért láthatod, hogy 48Hz helyett a monitorod 60Hz-re vált.
Bocsi, de ezt meg végképp nem értem. Mikor vált a monitorom 48Hz-ről 60Hz-re? Ha az fps 48 felett van (pl. 50, 55, 65), akkor ezt még pontosan követnie kellene a Hz-nek a FreeSync tartomány elve alapján. Ha pedig leesik pl. 40 vagy 45 fpsre, akkor belép az LFC és hirtelen fel kéne ugrania 80, illetve 90Hz-re, nem? Hiszen 48 Hz alá nem tud menni a monitor.[ Szerkesztve ]
-
válasz slycugel2000 #132305 üzenetére
Akkor menjünk tovább a témában , nos ha a tartomány alsó határa 48 Hz vagy FPS, akkor az LFC akkor lép életbe, amikor a frame rate (FPS) érték 48 alá esik. Miért 48? Te esetedben azért hoztam ezt példának mert a monitorod tartománya alsó határa az.
Az LFC lényegében megsokszorozza a frame rate-et, hogy az a monitor által támogatott tartományon belül maradjon, azaz 48Hz/fps ,így az észrevehető képfrissítési problémák, például az elakadás vagy a szaggatás minimalizálva lesznek.
Például, ha a frame rate 40 FPS-re csökken, az LFC megemeli ezt az értéket, hogy a monitor a támogatott tartományon belül, például 48 Hz-en vagy FPS-en maradjon azaz a monitorod legalsó támogatott 48Hz/fps részen . Ez javítja a sima kép megjelenítését olyan helyzetekben, amikor a frame rate alacsonyabb a monitor alapértelmezett tartományánál.
Még rövidebben ha le akar állni az autó , az automatikus befecskendező rendszer plusz benzint add a motornak , hogy ne álljon le és megfelelő tartományban működjön tovább .A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Zoleee83
addikt
válasz Luck Dragon #132304 üzenetére
Nagyon köszönöm! Sokat segítettél!
* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
scyllarus
veterán
válasz Luck Dragon #132306 üzenetére
Korábban ajánlottál egy Acert. Monitorban nem ismerem őket, de egyéb hardverben nem túl jó a hírük. Az ASUS VG32AQA1A-ról mi a vélemény? Kb. abban az árban lenne.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
scyllarus
veterán
válasz iszoke #132309 üzenetére
Ismerősöktől hallottam rosszakat a tartósságukról. De a cégnél sem használunk tőlük hardvert. Nem reprezentatív a felmérés, simán lehet, hogy páran pont kifogták.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
slycugel2000
tag
válasz Luck Dragon #132306 üzenetére
Köszi, nagyon szívesen belemegyek, mert tényleg szeretném megérteni
Például, ha a frame rate 40 FPS-re csökken, az LFC megemeli ezt az értéket, hogy a monitor a támogatott tartományon belül, például 48 Hz-en vagy FPS-en maradjon azaz a monitorod legalsó támogatott 48Hz/fps részen . Ez javítja a sima kép megjelenítését olyan helyzetekben, amikor a frame rate alacsonyabb a monitor alapértelmezett tartományánál.
Hát ez most jól összezavart
Azt mondod, hogy ha 40 fps-re esik a frame rate, akkor azt a monitor megemeli 48-ra, hogy a támogatott tartományon belülre kerüljön.
Tudtommal a monitor nem tud önkényes számú frame-et hozzáadni a GPU által generáltakhoz. Csak annyit tud csinálni, hogy ha 40 fps-re esik a frame rate, akkor abban a pillanatban megkettőzi az összes frame-et és 80 Hz-en megjeleníti, vagyis 80 frame-et tesz ki másodpercenként, de ebből minden második ugyanaz lesz, mint az előző, de mégis folyamatos hatása lesz, mert a Hz érték összhangban lesz a frame-ek másodpercenkénti számával. Természetesen ettől még nem lesz 80 fps hatása, viszont olyan lesz, mintha a monitor 40Hz-en tudta volna megjeleníteni a 40 fps-t.
Nem jól mondom?
Vagyis arra továbbra sincs magyarázat, hogy miért történik meg ez a duplázás már 48-60 fps között is, miért nem csak 48-as frame rate alatt, ami a FreeSync tartomány alsó határa?Itt is mondják ezt a jelenséget, úgy látszik ezt az nvidia driver okozza
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz BioNiCMaN #132311 üzenetére
Nagy hülyeséget nem mond, a laptopjai mindig is silányak voltak (kivéve a Predator széria), nehezen szerelhető, alkatrész ellátás nehézkes, és tényleg baromi gyorsan romlottak.
A monitorokról ez viszont nem mondható el cégnél is van bent egy TN paneles, 10+ éves amit használunk a mai napig, és még a CCFL sem villog benne. -
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
Eljutottam arra a szintre, amikor már nézegetem az "olcsóbb" helyeket, ahol meglehet vásárolni a Samu g7-et.
Belefutottam ezekbe a számsorokba és nem jövök rá, hogy mi a különbség. Ki tudnátok okosítani?
SAMSUNG 31,5" C32G75TQSR
SAMSUNG ODYSSEY G7 C32G75TQSPXEN
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz SoulReaver #132315 üzenetére
Szia!
Más a régió/országkód, nincs különbség köztük de ahogy nézem van fent aprón garanciás is még 110-ért.
Sőt G6 is van, az szinte dettó ugyanaz, csak újabb, még postát is vállal, csak kipróbált[ Szerkesztve ]
-
scyllarus
veterán
válasz sztivo #132314 üzenetére
Amúgy pont laptopok kapcsán szidták.
De elhiszem, ha jó, pár laikus ismerős véleménye nem perdöntő, csak eddig ezzel találkoztam.[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
Helló! Elgondolkodtam egy ilyen monitor vételén.
Mennyire ajánlott? Nem kevés esetleg a pixel ekkora felületre? 4080 hajtaná és az adatlapomon lévő monitort váltaná
LG-45GR95QE-B -
sztivo
Topikgazda
-
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
Monitort keresek ps5/xbox series x kombóhoz. Pc is lenne használva.
A lényeg az lenne, hogy tudja a 120hz-et fixen mind a 2 konzollal 2560*1440 felbontásban. Sajnos a mostani hiába tudja a hivatalos leírásban semmilyen módon nem engedi úgy használni. (Lg 32gk850f-b) series x megy 1080p 120hz ps5 csak 2560 60hz.
Keret 120k. Méret elég 27”. Csatlakozók 2hdmi 1 displayport ami kell.
Köszi
üdvhttp://logout.hu/bejegyzes/sanyi0627/uzleti_szabalyzat.html
-
Garsza
veterán
Akkor igazából nem az igazi. Még tényleg csak eljátszottam a gondolattal. A távolságot úgy lőném be hogy jó legyen. De a görbület miatt ezek szerint nem lehet.
-
iszoke
senior tag
válasz Garsza #132330 üzenetére
800R görbület miatt adott az ajánlott nézési távolság. Mondjuk a pixelesség az akkor lehet esetleg feltűnő, ha Windows asztali cuccokat használsz inkább, játéknál már nem, és a gyártó kifejezetten gamer monitorként reklámozza.
LG bemutatótermében elvileg meg lehet nézni.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
-
iszoke
senior tag
-
VTom
veterán
-
VTom
veterán
-
iszoke
senior tag
Nos, eddig több helyen is azt mondták nekem, hogy bár létezik még a beégés veszélye, de már messze nem annyira, mint a korábbi generációs monitoroknál. Nyilván nem szabad max fényerőn bekapcsolva hagyni hosszú időn át, de normál asztali használatra most már azért alkalmasak.
-
VTom
veterán
válasz iszoke #132343 üzenetére
Mielőtt vettem a Neo G9-et, minden létező tesztet, cikket, videot megnéztem az oled monitorokról.
A Rtings csinált hosszú távú tesztet, aminek az lett az eredménye, hogy a QD-OLED sokkal hamarabb mutatja a beégés jeleit, mint a WOLED. A WOLED ilyen téren sokkal jobb, a QD-OLED-nél dokkal gyakrabban kell pixel refresh-t végezni, de még úgy is rosszabb az eredmény.
Másik videóban a srác egy éve használta valamelyik QD-OLED monitort, és napi 2-3 óra windows tevékenység után már kezdett látszani középen egy csík, ahol a 2 egymás mellé tett ablak határvonala volt.Én ezért mondom, hogy desktop munkára nem ajánlott. Játékra, filmre pazar.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
VTom
veterán
válasz iszoke #132345 üzenetére
Nem csak a qd-ről beszélek, mindkettőnél látszott a beégés, a qd-nél előbb. Ezt írtam.
A piacon kapható oledek döntő többsége QD-OLED paneles.Mivel a kolléga csak játékra szeretné használni, nem valószínű, hogy lesz vele gondja. Lapozzunk.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
iszoke
senior tag
válasz SoulReaver #132347 üzenetére
Nyilván attól függ eleve mennyiért vennél. Én azt mondom, ha hat számjegyű összeget szánsz rá, akkor nem baj, ha van biztosítékod.
-
sztivo
Topikgazda
válasz SoulReaver #132347 üzenetére
Elég sokan rendelnek tőlük, szerintem érdemes, ha biztosra akarsz menni. Az elállás ingyenes mondjuk, de a vissza posta már majdnem a garancia ára. Meg ők előtte megnézik, más boltok adnak garit, de nem foglalkoznak vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest