Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
***ANDRÁS***
aktív tag
A SAMSUNG ODYSSEY NEO G7 és SAMSUNG ODYSSEY OLED G8 S34BG850SU monitorokról mik a tapasztalatok?
-
VicKing
tag
Sziasztok!
Melyiket és miért a négy közül?iiyama 24,5" G-Master GB2590HSU-B1 IPS LED [link]
Samsung Odyssey G4 S25BG400EU [link]
MSI Optix MAG251RX Monitor [link]( a negyedik amit Te ajánlasz, NVIDIA 1660Ti van most, de nyílván majd fejlesztem, full HD elég, csak játékra, sok Hz., 130ezerig, nem az ár a döntő)
Ui.: légyszíves csak egyet ajánlj, amit te vennél ezekkel a paraméterekkel! Köszönöm! -
fahrii
őstag
Berendeltem egy SAMSUNG ODYSSEY OLED G8 S34BG850SU monitort 320.000 Ft-ért a samsungtol. Kissé félek a beégéstől, mivel részben munkára használnám, továbbá erősen tartok a text clearity issue-tol is. Van esetleg valakinek tapasztalata? Még vissza tudom mondani a megrendelést.
-
VTom
veterán
válasz fahrii #131853 üzenetére
Én is szemeztem vele, de két dolog miatt döntöttem végül a Neo G9 mellett (hozzáteszem, hogy akkor még egy árban mozogtak, a G9 most nagoyn jó áron megy)
1. beégés: teszteket néztem, a QD OLED-ek bizony beégnek, egyik tesztben a srác csak rápillantott kíváncsiságból 1 év használat után, és a monitor közepén, ahol mindig a 2 felezett ablak határa volt, látszott a vonal. Napi 3 óra irodai használat mellett, a többi időben játszott, filmezett.. Én napi 8-10 órát használom csak munkára..
2. Beszéltem a Samsunggal, és a garancia nem terjed ki a beégésre. Ezzel meg úgy voltam, hogy ennyiért akkor húzzák a nyakukra.Nézegettem még az Alienware-t, mert az az egyetlen, amire van beégés gari, 3 év (legalábbis mikor én néztem, még csak ők adtak erre garit). Ha én OLED-et vennék, inkább azt venném.
De nem vennék, mert OLED-del csak a laptopommal van tapasztalatom (ASUS ZenBook 14 OLED) és bizony látni a text clarity problémát. Megszokható, de ott van.
És én csak egy 14"-os laptop kijelzőről beszélek, ami ha jól számolom, 242PPI (2880x1800, 14"), szemben a Neo G8 137.68 PPI-jével.Ha nagyrészt munkára használnád, és az Odyssey vonalon mozognál, akkor inkább a Neo G9-et ajánlom, a mini ledes változatot, ebben is jó a HDR, és a munkafelület óriási. Nem cserélném el semmire.
De ez magánvélemény, és mint olyan, szubjektív, kéretik fenntartásokkal kezelni
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
iszoke
senior tag
Mennyire érdemes megvenni egy ilyet, ha azt vesszük, hogy jövő év elején már elvileg kapható lesz ugyanez a méret OLED panellel csak magasabb áron?
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz iszoke #131855 üzenetére
Akkor neked semennyire, elvégre ezt vártad (4K, OLED, 32").
Szerintem ha addig nézel használtan egy hasonló kaliberű, túlélős monitort, és majd azt adod tovább, kevesebbet buksz, mintha most újonnan veszel egy ilyet, majd adsz is tovább rajta OLED miatt (hiába lesz garis stb). Szvsz fél év és szerintem vehetnéd is a kiszemeltet.[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz iszoke #131855 üzenetére
Plusz addigra még más gyártók is előbújnak saját megoldásokkal, Asus-ok már ki voltak állítva, LG palettája is bővül(t), hátha még a Samsung is kitesz megáért, vagy AW esetleg (legalább a gari miatt [ugye az AW Samu panellel ad 3 évet, Samu a sajátjának nem])
Meg addigra elül(het) az OLED őrület, és hátha barátibb lesz az árképzés is.Én a helyedben már nem vennék bleedinges szürke IPS-t (újként biztosan nem), ha tudom, hogy már nem sokat kell várni. Max egyet túlélni ezt a pár hónapot, használtan (nem tudom most van-e monitorod, nem emlékszem).
-
kukulec
őstag
arról van információ, hogy mikor lesz több ips black paneles monitor?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Peter72
újonc
Sziasztok, segítségeteket kérném:
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
passz,
ha tényleg van értelme, rendelem a drágábbat, hagyom magam meggyőzni
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
Jelenleg egy FHD BenQ 24" monitorom van ezt cserélném nagyobbra, magasabb Hz-re
80-90 cm-re vagyok a monitortól
gondolom kellene min. 27" és 1440p
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Nincs előnyben részesítés, betekintési szög csak szemből.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Csak Irodai felhasználás: Excel, Word, Műszaki rajz PDF-ek, néha DWG, web,
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
ha szükséges, videokártyát is veszek
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
lásd 6. pont
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
döntés-magasság jó ha van, de nem kell minden áronElőre is Köszönöm, a hála nem fog elmaradni....
-
veterán
válasz ***ANDRÁS*** #131851 üzenetére
Az utóbbi van nekem.
Eddigi legjobb monitorom ami valaha volt. Alzánál most olcsóbban megtalálod viszont az oázis vállal beégésre is garanciát rá ami megéri szerintem a felárat.
Gondolkoztam én is a G7-en, de az OLED-nek szerintem nincs párja, ha 4K, ha nem.
Egyetlen negatívum az egy szoftveres bug ami az, hogy ha DP kábellel használod nem mindig ébred fel a monitor miután automtán kikapcsolt, ezt HDMI kábellel lehet orvosolni.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Igen eléggé körbe jártam a dolgot, hiszen OLED lévén a beégés a legnagyobb veszély és ők voltak azok akik mondták, hogy vállalják rá! Nem is kellett több, hoztam is el tőlük. Bár még jóval drágábban, azóta egyik szemem sír a másik nevet.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
m3k
csendes tag
Sziasztok!
Egy LG 27GP850-B monitoron gondolkozok, egy régi 8 éves Dell UH ips-es modellt cserélne le. Olvasom itt hogy ajánlott monitor, de ennek ellenére megnézném élőben. Anno amikor a Dell monitoromat vettem a boltban kibontották és nézegethettem egy fél órát pixel hibák után kutatva. Manapság hogy megy a monitor vásárlás? Vagy ne bonyolítsam túl és neten rendeljem, aztán marad a 14 napos visszaküldés?
Amúgy egy 3060Ti hajtaná meg és a nagyobb méret és a 160mhz frissítés vonz igazából. Érdemes emiatt cserélni?Köszi a tippeket előre is.
-
sztivo
Topikgazda
Sziasztok!
Nem érdemes. Vagy kérsz extra pixelgarit (oazis, notebook.hu, mysoft) vagy élsz a 14 nappal (alza-emag 30 nap).
Peter72
Ilyen célra szerintem Acer XV272UKV vagy LG 27GR75Q nyugodtan mehet és elég lesz, nem sokkal drágábbak, mint a mezei 60-75Hz monitorok hasonló paraméterekkel.[ Szerkesztve ]
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz syIex #131861 üzenetére
Az Óázis boltjában van kiállítva elvileg egy G8 a jobb szélen. Szélét megfogva üveg érzete volt a képernyőnek. Egyébként kicsit furcsálottam, hogy a boltban kirakott monitoroknak nincs kiírva a gyártó és tipusszáma + az ár. Elégé szemre is állt, nem lehet valóban rossz a 21:9-es képarány. Beégésre való garanciát külön kell kérni? honlapon nincs jelezve
-
veterán
válasz ***ANDRÁS*** #131869 üzenetére
Nincs jelezve, de e-mailben is rá tudsz kérdezni valamint amikor átveszed is, hogy vállalják rá!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
fahrii
őstag
Megmondom őszintén logikusan átgondolva semmi szükségem OLED monitorra. Valószínűleg 1-2 év múlva kb eladhatatlan lenne, ha váltani szeretnék beéégés miatt. Nálam is szinte egész nap megy a gép munka miatt így ki lenne téve rendesen az igénybevételnek. Igazából az én hülyeségem, hogy ha meglátok egy csinos árat kuponnal, akkor nem tudok engedni a kísértésnek. A G8 oled 320-ért, illetve a G9 oled 360-ért pedig elég csábító tud lenni. Ennek ellenére nem fogok váltani, nem lenne túl logikus. Alattunk a computer imperiumban van kiállítva egy G8, azért mielőtt visszamondom még meglesem élőben.
-
MaNR
tag
Sziasztok!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? Nem releváns
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 60 Hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) VA vagy IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Mindkettő jöhet
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Kizárólag munka (kódolás, sok-sok doksizás)
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? 4090, sync nem preferencia
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) HDMI/DP, USB-C jó lenne
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Karon lesznek, szóval nem releváns
Az alábbi három lehetőség közül választhatok:
- 2xDell P2723DE
- 2xHP E27u G5
- 1xHP P34HC G4Ár jelenleg nem fontos.
Ti melyiket választanátok és miért?
Köszönöm szépen a segítséget!
-
meri
aktív tag
Én a szingli HP-ra voksolok. Egy Dell U3421WE-t használok laptopokkal, ami nagyon hasonló. A nagy munkafelület, a szuper kép, az egyszerű, USB-C-vel történő csatlakozás PD töltéssel, az USB hub + kvm miatt (ua. az egér + bill használható két konfighoz) szerintem ez egy kiváló megoldás. Mondjuk ez valszeg a legdrágább is.
uff
-
sztivo
Topikgazda
válasz VicKing #131852 üzenetére
Szia!
Elsiklottunk felette. Sok Hz rendben van, kompetitív fps-t játszol? MSI-nek a legjobb a három közül a BFI/MBR megoldása, tehát ha ezzel használnád a monitort, akkor egyértelműen ő, továbbá válaszidőkben is a legjobb.
Mondanám, hogy van ettől jobb BFI megoldás is, viszont az picit több (ViewSonic XG2431 konkrétan).
Samsung nem elég gyors, iiyama-ról konkrét teszt nincs, amúgy az AlienWare AW2521 által is használt panel van benne (AUO M250HAN01.7), de nem tudom úgy ajánlani, hogy konkrétan a játékokat sem ismerem, amikkel játszol, illetve mért eredmények sincsenek róla -
-
Taci
addikt
Csak hogy ezzel a vonallal is tisztában legyek, milyen ajánlott monitorok vannak erre az irányra?
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Max 200e Ft, de inkább alatta.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
32" 16:9 vagy 16:10, 1440p, 100Hz fölött.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS, 10 bit (akár 8 bit + FRC)
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
LR/PS, játék, böngészés, programozás, mindenes.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
RTX 4070 vagy egyenértékű AMD lesz.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
2 HDMI + 1 DP. Jó lenne hangszóró is a TV miatt, de meg tudom nélküle is oldani. USB-C sem baj ha van, tudnám használni, de ez sem kritérium.
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Minden felsorolt.Ehhez legközelebbit az LG 32GP850-et találtam, de ott ugye nincs hangszóró, de az a legkevesebb. Illetve a nemrég beszélt Acer Predatorok.
Korábban a 32" + 4k + 60Hz kombótól fájt a fejem, fáradt a szemem, a 32" viszont kellene, így felbontásban lejjebb, frissítésben feljebb mennék, hátha ez a megoldás. Színek miatt maradna az IPS - az OLEDekre majd jövőre visszanézek.
Milyen monitorokat ajánlanátok? Nyilván keresgéltem én is, de vagy rosszul/rossz helyeken kerestem, vagy nem túl nagy a választék.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz Luck Dragon #131886 üzenetére
Van egy cimbim, akinek az utcabelije elég magas szinten űzi, eddig egy MSi G24C4-el tolta, de kellett valami gyorsabb (meg ami nem csíkoz már az alján ) . Jelenleg egy XL2546K-n gyakorol, és nála volt lehetőségem kipróbálni, ráadásul pont Valorantban, ami elég színes játék persze Ő CS-zik, de ez is fent volt.
[ Szerkesztve ]
-
golyani
őstag
válasz kukulec #131890 üzenetére
Hát egy 1x éves TN+filmet váltott, ahhoz képest nagyon jó.
Backlight bleed lényegében nincs, feketét én egészen egyenletesnek nevezném. IPS glow van egy kicsi (szerintem kicsi, nem tudom mi az elfogadható szint), inkább az alsó élnél látom narancsos árnyalattal ~80cm-ről nézve, de ha hátra dőlök a székkel akkor már csak alig, mindezt sötét szobában. Ha van valami fényforrás (nekem a monitor mögött van egy asztali lámpa), akkor már tényleg csak a sarkokban venni észre. Majd megpróbálok lőni valami fotót ami kb visszaadja, ha igény van rá. -
membrandj
nagyúr
válasz Luck Dragon #131822 üzenetére
Megvettem végül az Acer Nitro XV322QUPbmiipprzx -t. Köszi az ajánlást. Kértem pixelgarit és kiderült, hogy valamilyen hibája van a monitornak, de volt egy visszaküldött hibátlan 7k-val olcsóbban és így a pixelgari se kellett, csak az 5 év gari bővítés.
Hozzá egy artic x1-3d állvány és tökéletes.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
czanga
őstag
válasz czanga #131707 üzenetére
Végül átvettem az LG Ultragear 24GQ50F monitort.
Egyrészt szeretném megköszönni mindenki de különösen @sztivo segítségét a kiválasztásban. Másfelől írnék pár sort, mivel egy ideje már nálam van, és nyüstölöm.Tehát akkor a monitorról, hátha más is venne ilyet:
- Első és legfontosabb, hogy 45k-ért vettem. 50-ért még megvenném, de afelett már IPS variánsok érnék meg jobban, szó se róla
- Ettől függetlenül végtelenül elégedett vagyok vele.
- Szerencsémre nincs pixelhiba sehol, pedig nem kötöttem semmit rá. Mák.
- A külleme nagyon bejön. Visszafogott, minimalista, nem is akar "gémernek" látszani, aminek örülök, de ha közel mész, akkor vannak árulkodó jelek.
- Mindenhol matt felületek ami nagyon jó, kivéve a kijelző szélét oldalt körben egy vékony sávban, ott zongoralakk.. Azt nem tudom minek kellett, de ez van.
- A felépítése nagyon jó, nem nyeklik nyaklik, stabil.
- Nincs visszajelző LED rajta. Sehol. Ez részben jó, mert nem zavaró, másfelől ha lemegy stand by módba nem tudod megmondani, hogy ki van e kapcsolva vagy nem. Megszokást igényel,.
- 3 oldalon nincs káva gyakorlatilag. Nagyon jó dolog.
- TN panel után ATYAÉG mennyire jó, de a "legendás" DELL U2311H monitorom mellett is sokkal jobbnak érződik, pedig attól nem válnék meg semmi pénzért. Itt erősen közre játszik a friss design és a kávák hiánya...
- 2db HDMi és 1 displayport (csak utóbbin tudja a 165Hz módot). Örülök a három portnak, mert kettő kapásból foglalt lett, a harmadik tesztekhez nagyon jól jön. Plusz 1 hangrendszer elég a két géphez, mert van jack a monitoron. (nem értem ennek az IPS-es tesóján miért csak két port van)
- Laikusként, de igényes szemmel megáldva: A képe nagyon szép, jó. A 165Hz teljesítménye csak OS alatt volt kipróbálható nálam, mivel sajnos az RX570 cseppet elég acélos ehhez, hogy COD alatt lássam mit tud. OS alatt viszont egy álom 60Hz után.
- A gyári színbeállítási lehetőségekkel számomra teljesen jóra belőhető volt. A feketék pedig valóban szépek. VA panelhez dukál is.
- A betekintési szögek nem túl acélosak, de ezt le tudom tojni. Szemben ülök elötte, nincs gond.
- Az antiglare rétege a kijelzőnek nem annyira "matt", mint a leváltott 22"-os ezer éves Samsung volt érzésem szerint. Érdekes, de nem úgy kell elképzelni, hogy rossz, vagy zavaró, csak feltűnt.
- A menü rendszere egy 5 irányba működtethető pöcök gombbal üzemeltethető. A gombot elég erősen kell nyomkodni, ez hátrány. A menü egyszerű, és nem a legjobb, de kiismerhető, és használható. Érdemes beállítani, hogy mik legyen a hot key parancsok, mert jól jön.
- A fényereje papíron nem túl acélos. Na most a műhely ahol ülök és dolgozom az épület tetejében van, a tetőtéren felül, és 180 fokban körben ablakos. Ez azt hozza magával, hogy szép a kilátás Budapestre, de roppant meleg van mint egy szaunában olykor, és rettentő világos. A fényerő pedig ehhez mértek nekem teljesen elég. 75%-on hajtom jelenleg, és nem vettem feljebb.45.000 Ft-ért ez szerintem egy legális lopás volt, nagyon örülök neki!
-
adler741
tag
Irtátok itt hogy ez a LG Ultragear 24GQ50F milyen jo.Ez elmondható a többi Ultragear monitorról is? (27 coll ban pl).Teljesen ugyanaz a képminőség?
Csak VA panel érdekelne,eddig a viewsonic modelljeit favorizáltam vétel szempontjából,azoknak 4000:1 hez kontraszt van írva az adatlapukon az LG-nek meg azthiszem "csak" 3000:1 hez. -
sztivo
Topikgazda
válasz adler741 #131895 üzenetére
És mégis lehet mérni 5100-as kontrasztot is (pcmonitors.info van teszt). Általánosságban igen, elmondható, hogy jók az LG monitorok. Kevés van, ami nem ajánlható, az is inkább a 4K vonal (tápegység, PD töltős Type-C portok romlanak el), és fejből talán 2 modell van, amire ez igaz, de egyik sem a gamer vonal.
-
adler741
tag
Igen én is ezt furcsáltam hogy ötezret mértek és háromezret adnak meg.Lehet mégsem a viewsonic VA modellje lesz a befutó.
-
zgmzgm
tag
Hello!
Valaki tudja, hogy a Displayport 1.4 -en működik egyszerre a 10bit + 144Hz + HDR ?
Vagy ez már csak a Displayport 2.0 -án menne?
㊀ ㊁ ㊂ ㊃ ㊄ ㊅ ㊆ ㊇ ㊈ ㊉
-
-
ACE-
addikt
Üdv, állványt keresek két monitorost. Olyan kétkarosat mint a Blitzwolf MS szériája, de azt már nem nagyon lehet rendelni, vagy rohatt drágán. Van valakinek valamilyen tippje hogy honnan tudnék ilyet, vagy ezzel egyenértékűt rendelni de nem 30ezer HUF-ért hanem max. feléért?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs