Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:07:51

LOGOUT.hu

Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#131681) Taci válasza sztivo (#131680) üzenetére


Taci
addikt

Akkor viszont csinálom a megfelelő módon:

1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Ha lehet, max 200e Ft. Mehetünk fölé, bár 300e Ft körül a 27"-os LG OLED még mindig elhozható, szóval ha a sorrend VA-->IPS-->OLED, akkor egy VA-nál 200e Ft fölé nem mennék.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
32". 27"-ról váltok, innen feljebb mennék. Csak 16:9-es vagy 16:10-es képarányú jöhet szóba. Felbontásnál 2k vagy 4k. Építek majd új gépet, az már nyilván nem fog ennyire szenvedni 4k-n, mint a mostani, de lehet, csúszik a projekt, és akkor meg a 2k az arany középút. (32"-ra amúgy is elég szerintem.)
Eddig 60Hz-en voltam mindig, de szívesen megnézném, milyen fölötte. "100-120 Hz alatt nem igazán van ghosting/smearing". Akkor maradnék ezen értéktartomány alatt, de mindenképp 60Hz fölött.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
A korábbiak miatt (szemem nagyon hamar lefárasztják az újabb IPS-ek) megnézném a VA-t.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
TV-nek is használom (ezért sem szeretnék ultraszélest, mert TV-ként gyakran megy, és a kimaradó részek feleslegesen világítanának annyit - plusz az zavaró is lenne). Nem tudom, TV-zésnél ez mennyire lehet zavaró, majd ránézek MM-ban, hogy kb. 4-5 méterről milyen lehet. Szóval mondanám, hogy sík, viszont tudom, hogy a VA-k nagy része ívelt.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
PS/LR, néha egy kis játék, illetve böngészés, filmezés, Office, néha programozás. Szóval egy jó mindenes. Az újabb IPS-ek színei nagyon tetszettek, nem tudom, egy jobb VA pariban lehet-e velük.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
A mostanit inkább hagyjuk. :D 4k-val döcögve, de boldogul még PS-ban. Tervben Geforce 4070 (esetleg Ti) szerepel.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
2 HDMI-re mindenképp szükségem van (Telekom Android box, saját gép), plusz még egy DP csatlakozóra (de pluszban ezen felül Type-C sem baj, ha van rajta - de nem létszükséglet).
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
A mostanit sem tudom rendesen letisztítani, szóval csakis hagyományos. :D
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Pivot jól jöhet később, de egyelőre még nem használnám. Dönthető, forgatható, magasságban állítható - ez mind jól jönne, de ha épp fix, azt is tudom úgy alakítani, hogy kényelmes legyen.

Annyi extra még talán, hogy ha épp egy LG lenne az ajánlott, az jó lenne, mert ott még vasárnapig be tudom húzni a 20%-os kedvezményt, szóval úgy 250e Ft is lehet a limit, mert az pont 200e-re viszi úgy le az árát. De ha más sokkal inkább ajánlott, nyilván nem ezen a 20%-on múlik. (Bár Samsunghoz is elég jó kuponjaim vannak. :D - bár ott meg nincs készlet.)

Köszönöm. :)

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.