Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
sziasztok
esetleg jó klímás céget tud ajánlani valaki a 18. kerülethez? olyan kellene aki az egészet kompletten intézi és valóban jó gépet tud javasolni, olyat, ami éppen megfelelő az adott helyre.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Geo19870322
tag
Sziasztok!
Mi az ideális beállítás a Daikin Sensira FTXF35C5V1B 3,5kW klímánál?
1 nap alatt 12kWh soknak tűnik... -
Alusky
aktív tag
Hali.
Ablakklímából jól látom, hogy nincsenek fűtős verziók? Van ennek valami oka? A gagyi mobilklímák jó része fűteni is tud, akkor itt nem értem mi az akadálya...
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
woci01
tag
válasz woci01 #67495 üzenetére
Eljött az idő végre, megjöttek a 30 fokok.
FTXP35M-et vettem végül.
24 fokra állítva kb 1,5-2 óra alatt lehűtötte 26 fokról, csak halk szélzaj mellett. Temperálás közben nem is hallok semmit a beltériből, mert auto módban kb a silent módnak megfelelően működik(a hűtő a konyhában elnyomja, de anélkül is alig lehet hallani). Kültérit egyáltalán nem lehet hallani még nyitott ablaknál sem(teszt jelleggel), pedig rögtön az ablak mellett van a kültéri.Abszolút megérte az árát.
-
mekker
őstag
Daikin FTXF35D, ilyen hangot ad auto (hűtés) módban: https://voca.ro/1GAz1tELl2e7 amikor kicsit felpörög (végefelé): https://voca.ro/1m66lnUh7l5F. Néhány méterről is hallom.
Nemrégi telepítés.
Ez normális? Nem tudom, hogy mitévő legyek, szerintem ennek nem ilyennek kéne lennie. A csövekkel nincs valami rendben, vagy nem is tudom, kívülről ugye nem sok látszik.
[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Uj ház, zsiruj klíma volt beszerelve.
Most egy hasznalt klíma is belett szerelve.
A kepen lathato h bar az uj klimanak nem itt van a kulterije, ide van kivezetve a cso
A masiknak itt a kulteri es itt a cso is
Mindketto 24 fokra allitva ment, nyitva minden ajto.
Es a regi 100x annyi vizet termel ki mint az uj - hogy lehet ez?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
rmihaly
tag
válasz Geo19870322 #68857 üzenetére
Szia!
Nem írtál semmi kiegészítő infót így azt lehet mondani, hogy üzemszerű a fogyasztás, géphibára ebből nem lehet következtetni.
Ha csak most kapcsoltad be, és a felmelegedett lakást kell visszahűtenie, akár ennyit is fogyaszthat.
Ha járatod folyamat 2-3 napot és nem állítod le, akkor már szépen leszabályozva kell mennie.
Most a lakásban eltárolt hőt is ki kell szivattyúznia, így megeshet hogy nagy teljesítményen, és folyamat megy.Az hogy csak akkor megy a klíma amikor otthon vagy, nem feltétlenül gazdaságosabb.
Ezt már itt a fórumon is leírtuk: inverteres klímát, érdemes beállítani a komfort hőfokra és a többit rá kell hagyni. Ha folyamatosan megy akkor mindig csak a többlet hőt kell elvonnia.
Ez rendszerint kis teljesítménnyel megoldható (jellemzően 0,7-1,3kW hőelvonás, ami 150-300W villamos teljesítménnyel biztosítható /kb 50-70m2-ig szigetelés, benapozás és keletkező hő függvényében akár 2-2,5x eltérés is normális lehet ).
Ez 24óra alatt jellemzően 3-7kWh/nap elérhető.Ha viszont reggel elmész, a lakás napközben felmelegszik, és hazaérsz szeretnél 23fokot, akkor a gép maximumon fogja tolni - ilyenkor kisebb az EER értéke => többet fog fogyasztani.
A 3,5-es klímád simán fel tud venni 1,3kW-t a hálózatból. 16-08 óra közt eltelik 16 óra, így a 12kWh nem tűnik túl soknak.Ha nem időszakosan kapcsolod be a klímát, hanem folyamat megy, akkor vagy rossz a lakás hőszigetelése, vagy sok a termelt hő (pl sütés, főzés, besüt a nap).
-
rmihaly
tag
válasz Vismajor01 #68867 üzenetére
Hidegebb a hőcserélője a réginek.
Az új jobban leszabályozott, így a hőcserélője 1-2 fokkal melegebb mint a másik klímáé így nem ezen fog kicsapódni a beltéri pára.
Nekem két klima van, hol egyik, hol másik megy -de mindkettő be van állítva ugyanarra a hőmérsékletre.
Sosem néztem melyik megy többet, vagy melyiken jön ki több víz.Nekem a lényeg, hogy a lakásban ne legyen melegem, és ne fázzak, és emelett legyen csendes a klíma.
[ Szerkesztve ]
-
cziczas
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy újépítésű lakás, ahol a kivitelező 1db klíma kiállást vállalt, ez úgy néz ki, hogy belül 2 rézcső, 1 db 4x1,5-es tápkábel találhatú míg kívűl szintén 2 rézcső, 1db 4x1,5-es és 1 db 3x1,5- es tápkábel, ( vagy lehet ez a 3 eres csak 0,75 ös, így szemre nehéz belőnöm.)namármost, nekem a szomszédom akinek ugyan ez a kiállás van mondta, hogy sajnos erre nem minden klímát lehet felszerelni csak drágábbakat?! Neki ezt mondta a klímás… na emiatt szeretnék én itt tájékozódni, hogy nincs valamilyen táblázat, vagy módszer amivel meglehet nézni, pontosan mely klímák szerelhetők fel erre? Tényleg ennyire megoldhatatlan dolog ez? És mondjuk 200 ezer forintos klímát nem lehet felrakni csak a 450 ezreset?? Ekkora különbségnél nem éri meg átvezetékelni?!
ebben szeretném egy kis felvilágosításotokat kérni, hogy akkor ez msot hogy is működik?tisztelettel :
// Hardverapró értékelés : 19 pozitív ; 0 negatív //
-
dippe
tag
Köszönöm a javaslatot.
Panasonic is japánnak számít, vagy más minőség? Abból ugyanis találtam kifejezetten fűtésre valót 500 körül.
Meg van egy elég szimpi Fujitsu Designer szériás is. (köszi feco70 a tippet).
Szeretnék biztosra menni a fűtés résszel kapcs, mert a gázkazánunk már igencsak a végét járja. Murphy törvény, hogy a legnagyobb hidegben fog tönkremenni... Ezzel a légkondival + kandallóval tervezem fűteni utána a házat a köv ~10 évben. Később lesz még 1 légkondi. Az viszont nem fér bele anyagilag, hogy melléfogjak 5-600eFt-al, és -15 fokban használhatatlan legyen.
Másfelől sajnos nem bírom a huzatot, ezért is hajlanék az olvasottak alapján a japán irányba inkább.
Ami miatt kicsit bizonytalan vagyok a nem fűtésre optimalizáltakkal kapcs, hogy pl. szüleim régi alsó kategóriás Daikinje pár évvel ezelőtt sokszor leállt kb. -5 fokban. Egyszer 2 napig be sem indult, úgy lefagyott.
Szóval minden tapasztalat érdekel 500eFt alatti japán klímákkal kapcsolatban. -
rmihaly
tag
válasz cziczas #68871 üzenetére
Szia!
3,5kW-os klíma kb 1kW-ot vesz fel hálózatból. Ez kb 4A.
Az én klímám max 1600W-ot vesz fel - ez 7A.A 0,75-ös réz vezeték terhelhetősége kb 10A, tehát megfelelő lehet.
A leírt vezetékek kínai géphez tuti jók - tehát olcsó gépet tudsz rá telepíteni
Tutti módszer az utánanézés, vagy a kérdezés
Persze mivel a leírt feltételek adottak így ehhez kell klímát választani, nem tudsz bivaly 7kW-os klímát vagy 10kW-os hőszivattyút rátenni.
A villamos vezetéken kívül kérdés a klímacső is.
Nem mindegy hogy réz, vagy alu, milyen keresztmetszetűek, milyen falvastagságúak, le vannak e zárva, vagy szabadok a csővégek, ezen kívül van e cseppvízkivezetés, és jók e a klímacsövek szigetelései.[ Szerkesztve ]
-
Rommel6600
őstag
Szerintem jellemzően 5 ér kell a kültéri és a beltéri közé, plusz betáp áramot kell adni a külterinek, vagy a beltérinek (ez márka, de még azon belül is van, hogy típus és modellévfüggő)... Ezeknek érdemes utánanézni a gyártói leírásokban, a helyszíni adottságok figyelembe vételével.
De majd valamelyik szerelő bővebben felvilágosít. Illetve az ismerősöd is kifejthetné, hogy mire gondol pontosan. -
-
cziczas
csendes tag
Köszönöm a válaszokat! Épp azt akartam elkerülni hogy egy random klímás rábeszéljen egy bizonyos márkára akár drágább modellre. De ennek utána nézni, rajtam túlmutat, 15 különböző márka 5 típusát részleteibe átnézni, ugyhogy még csak nem is olyan egyszerű ennek utána nézni… úgyhogy marad a klímás és amit mond elkell hinnem neki 😂
// Hardverapró értékelés : 19 pozitív ; 0 negatív //
-
TeeJay
félisten
Öcsémnek kettő is van ilyen.
Bitang gép bár megmondom a frankót nekem nem tetszik hogy a távirányítón 20-40-60-80-100%-ra lehet állítani a ventilátort és 20%-on nekem hangos.
Azt mondta öcsém hogy telefonon wifin keresztül még lentebb is tudja venni de hát na miért nincs akkor az irányítón gomb erre.
Ja a kültéri szerintem Daikin halkabb de ugye én még csak vagy 1 tucat Daikin-t intéztem rokonságnak és nálunk csak ez a márka jöhet szóba úgyhogy van mihez mérnemMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Agostino #68856 üzenetére
Windy-nek írj bár nem sűrűn fórumozik itt és jelezd ha valami gebasz volt.
Amúgy tényleg ajánlottak 18.-ban
Én is itt vagyok amúgy de én főleg takarítok mert abban még több meló van és töredék szerszám igénye van Persze ismerősnek rokonnak havernak én is telepítek amikor van időm legalábbisMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Geo19870322 #68857 üzenetére
Ja kérdés hány fokon hajtod és milyen a lakás...
Gyereknél ilyen FTXF35C van és egész nap 24fokon 1-es ventilátoron megy alapjáraton 13nm panel szobában aminek nyitva az ajtaja és megy ki a folyosóra is a hűvös.
Két darab FTXF35 gépem van és mennek megállás nélkül de amúgy se nézem mennyi kWh mert nem tudok 25fokban aludni úgyhogy megy mert az a dolgaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz woci01 #68865 üzenetére
AUTO mód úgy tudom sosem viszi lesz éjszakai (fenyőfa) módra a sebességet hanem 1-5 között szabályozza. Ha igazán halkan akarod akkor fenyőfa 24fok azt hadd szóljon
FTXP35 nagyon jó gép és a kültéri is nagyon halkUgye hogy nem véletlenül ajánlgatjuk a Daikinokat?
Ma éppen egyet takarítottam és felüdülés volt a sok fostalicska MDV meg Samsung meg Midea után hogy 2 kattintással lekaptam a burkolatotMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz mekker #68866 üzenetére
Nem hallok semmi gondot itt
AUTO módban ne felejtsd el hogy nem alapjáraton megy hanem 2-3-as ventilátorral majd mikor közelíti a beállított hőfokot akkor vesz vissza.
Persze az sem mindegy milyen a lakás és hány fokra nyomtad.
Panel 5. emeleten nekünk 24fok 1-es ventilátor megy nappal, éjszaka meg fenyőfa mód ami a leghalkabb a klíma piacon szerintem (19-20dB és nem kamu decibel mint amit a kínaiak szoktak írni)Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Vismajor01 #68867 üzenetére
Régi gép on/off-os? Amúgy egyszerű a magyarázat, melyik hány fokra hűti az elpárologtatót ahhoz hogy 24fokot csináljon neked... Lehet egyik 8-9fokra másik meg 12-re és ezért amelyik pár fokkal hidegebb az jó hogy több párát köt le a levegőből. De az is lehet hogy amelyik többet vesz le ott párásabb is a levegő amúgy is
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Geo19870322
tag
válasz rmihaly #68868 üzenetére
Szia. Köszi a válaszod
Szóval az infók. 67nm. Egy 3,5kw Daikin Sensira a nappaliban+gyerekszobában 2,6kw(?) Midea Extrem. Ablakok nyilván zárva, redőny lehúzva, ÉNY-i fekvés, 4. emelet, klíma folyamatosan megy, legalábbis a Daikin. Konyhában megy a sütés-főzés, de az amúgy is kieső helyen van. 25fokra van állítva a klíma, automatára, este rányomjuk néha a fát is ami elvileg méghalkabb üzemmód. Be fog álni kevesebbre a fogyasztás? Hagyjuk továbbra is menni éjjel-nappal? Nem lesz baja ez miatt? -
TeeJay
félisten
Daikin és Gree tuti elmegy rajta mert azoknak 4eres vezeték megy a kültéri és beltéri között. 3x1-es MT vezeték már elég amúgy mert 3,5kW klíma csutka fűtésben kér talán 1200 wattot azt meg elbírja ez a vezeték is. Kültérit szokták tápolni az a nagyfogyasztó ugye oda megy a 3x1-es minimum, onnan meg 4x1-es minimum vissza a beltéribe amiből 1 szál az a kommunikáció
Sok gépet kapok szét de nem emlékszem hogy mostanában utóbbi pár év gépei 5eres vezetéket kértek volna.
Daikin és Gree tuti elmegy 4 vezetéken de szerintem a Mitsu is meg a Pana is szóval van miből választanod bővenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Rommel6600 #68875 üzenetére
Túlárazott? Maximum ha rossz helyről veszed
Kolléga Pana gépekre szemtelenül jó árat tud intézni de Daikin-t is tőle veszem mert szerintem azt is jóval mások alatti áron hozza úgyhogy minden havernak rokonnak tőle intézek gépet 12+ darabnál járunk, ebből van 1+ millás Comfora légcsatornás fűtésre hűtésre meg 5kW-os FTXC a többi meg Comfora meg Sensira.
De nemsokára majd légcserélő rendszert kell klímásítani és természetesen az is Daikin leszMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Geo19870322
tag
válasz Geo19870322 #68883 üzenetére
Jah és szigetelt is a lakás+műanyag nyílászárók
-
TeeJay
félisten
Ja múlt héten egy hölgy megkérdezte tőlem miután összeraktam a beltérit és kezdődött a takarítás utáni indítás hogy én hány óránként szoktam kikapcsolni a klímát pihentetni? Mondom what the fuck... Jeleztem neki finoman hogy hölgyem bekapcsolom májusban, szeptemberben meg ki és megy 24fokon egész nap.
Hát de hogy ő 2óránként kikapcsolja nehogy túlmelegedjen és baja legyen
Nem akartam már neki mondani hogy 2óránként kikapcsolgatás sokkal többet árt a klímának mint az ha megy 1hónapig megállás nélkülAzért kért többet a klímád amúgy mert gondolom nem 25fokban kapcsoltad még be hanem utóbbi napokban amikor már 30+ fokok voltak, a falak és bútorok át vannak melegedve és mindenről el kell vonnia a meleget ami áram fogyasztással jár. Majd ha nálad is fixen 24-25fok lesz akkor alig fog fogyasztani valamit is egy napra leszámolva
-
rmihaly
tag
Szia!
Az a sütés főzés nem mindegy, hogy mennyi hőt tol be, azt le kell hűteni, tehát ezzel magasabb lesz a hűtési energiaigény - akkor is, ha az másik helyiségben van.
Nekem az vált be, hogy folyamatosan megy, nem kapcsolgatom.
Nekem nincs napi főzés, nap közben nem vagyok itthon, így tényleg csak hőveszteségem van.A mai napon (35C kinti max árnyékban mérve) bent 23C*-t tartva 160W átlag teljesítményen el volt 50m²-ren (4kWh)
*: Kb 1,2 m magasan mérve, nem a klíma van 23C-ra állítva!
Ha itthon lennék, ennek 1,5- 2x-e simán meglenne.
Ha nem menne folyamatosan, biztos nagyobb fokozaton menne, és szerintem többet is fogyasztana.
Mivel igen jól lehűti a szobákat, estére kell a takaró is
Amióta van klímám nyáron is ki tudom magam pihenni, sokkal jobb a közérzetem is.
Nekem fogyasztásban sem okoz gondot így inkább kényelmesen vagyok.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz rmihaly #68888 üzenetére
Amúgy is havi szinten szoktunk számolni klímázásra. Nekem 2 Daikin havi 5ezer plusz áramot fogyaszt 24fokon a panelban. Úgy vagyok vele hogy lekakkantom mert anélkül nem tudnánk aludni úgyhogy évente félre teszem ezt a 15-20ezret a nyári klímázásra és kényelmesen alszunk végig egész este
-
TeeJay
félisten
válasz Geo19870322 #68890 üzenetére
Fokot találjátok el melyik jó nektek.
Valaki 25fok alatt fázik, valaki 22fokon élvezi, meg ugye kinek mennyit enged az asszony Nekem mázlim van, párom imádja a klímát és 24 de néha 23fok is mehet fél este utána meg már csak ventilátor sebességet kell tolni 1 csík nekem teljesen jó és hőfokon tartja a szobát. Persze AUTO mód is mehet de ott nézi majd a beszívott levegő hőfokot és ahhoz állítja a ventilátort mennyit kell hűteni neki hogy tartani tudja.
Ja este alváskor fenyőfa mód csakis és hangtalanul tartja a hőfokotMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Rommel6600 #68894 üzenetére
Meglepődsz de kolléga még nem románoktól hozza de már dolgozik rajta
ez biza Daikin magyarország FTXC-t meg Rotovilltől rendelteAmúgy meg a Románoknál szerinted nem ugyanaz a made in turkey vagy czech Daikin van? Ja csak ők igencsak többet adnak el és sokkal nagyobb kedvezményük van...
[ Szerkesztve ]
-
rmihaly
tag
válasz Geo19870322 #68893 üzenetére
Persze mehet a szellőztetés.
Miért ne mehetne?!A szellőztetésnek a légcsere a feladata. Ha tárva nyitva van ablak, ajtó akkor 5-10 perc is elég.
Reggel általában a beállított hőmérséklet alatti a kinti levegő is így kb nem is ront a benti hőmérsékleten, a klíma lehet le is állítja automatikusan magát és csak kicsivel később kapcsol vissza.
(Megjegyzem, hogy a lehűtött lakást se tudja egy-két szóból felmelegíteni a szellőztetés.)
-
Rommel6600
őstag
válasz TeeJay #68884 üzenetére
Hát nekem a MY2020 Panasonic TZ-m lehet, hogy csak 4 eret használ (ennyire nem emlekszem már, utánanézni meg lusta vagyok), de hogy beltéri betáplálású, az tuti! ☝️
(Még a telepítő is meglepődött rajta, az elsőnél emiatt újra is kellett húzni a kábelt a horonyban...)
Úgyhogy utána kell kérdezni a forgalmazónál, vagy megnézni az adatlapokat, mert pofára lehet esni ha rossz helyre van a betáp kiépítve... -
TeeJay
félisten
válasz Kaci84 #68899 üzenetére
Már pár éve megveheted csak szaki rakja fel neked. Marinéni is vehet tesco-ban klímát
Rommel6600:
3év gari van legtöbb gépre, kínai ad 5-10évet de már 4éves korában nem lesz hozzá alkatrész meg ugye mennyi szopás lesz majd 6-7éves korában a sok repedt csepptálcát javítani ingyen a szerelőknekDaikin-nál én tojok amúgy is a garanciára, annyival jobb áron vagy hogy megéri
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?