- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- gerner1
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
rostiron #68792 üzenetére
Ki kell takarítani alaposan kültérit és beltérit is aztán hadd szóljon.
On/off gép ki tud lazán 5-6fokot is fújni de minek. 10fokot ha kifúj azzal már bármit lehűtesz szerintem. Lényeg hogy tiszta legyen és tudja átnyomni rajta a levegőt
Mai inverteres gépek 24fokra állíva is 12fokot küldenek kb. vagy még melegebbet hiszen minek 6fokot -
TeeJay
félisten
Panelba távhő mellé tök alap klíma bőven elég.
Pl Gree Pulse vagy Daikin Sensira
Az hogy -15fok van beírva semmit sem jelent, a legtöbb klímának fűtésben amúgy is a 0-4fok közötti idő a gyilkos főleg ha köd takony meg hasonló esős idő van mint mostanában. Akkor fagynak le és sokat kell leolvasztani. -15 fokban meg sem kottyan nekik, ott a drágább fűtős gép alacsonyabb fogyasztáson fogja adni ugyanazt a fűtőteljesítményt, de aki évi pár napot fűt annak sosem térülne meg sőt szerintem csak annak éri meg fűtős gépet venni 500ezer felett aki csak azzal fűt egész évben -
TeeJay
félisten
válasz
arnyekxxx #68771 üzenetére
Jó nagy baromság
Ha 5méteren 40% a veszteség akkor a gyártó által megadott 15méter csövezés 3,5kW gép esetén (Daikin Gree kb. ennyiket ad meg) 90% veszteség lenne?
Te sem gondoltad komolyan
Ezek alapján unokatesóm egyik klímájának se kellene működnie mivel 3,5kW-os Sensira 14méteren, a 3,5kW Comfora meg 18méteren van és megkapta a plusz töltetet és gyönyörű 6fokot fúj ki úgy hogy alig megy a kültéri -
B_I_G
tag
válasz
rostiron #68794 üzenetére
1m3 levegő ~1.2kg
fajhője 1013J/kgK
1.2*1013/3600000 = ~0,00034kwh fokonként és köbméterenként.a te esetedben low-on mondjuk forgat 350m3 levegőt 14fok deltaT ~1,66kwh leadott teljesítmény
de legalacsonyabb venti fokozaton nem várható el egyik készüléktől sem, hogy leadja a névleges teljesítményét
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Egy régi on/off 3.5 kw midea klimám van, és szeretném megtudni, hogy kb hány fokos levegőt kell neki befújni ? Lehet hogy csak beképzelem, de mintha régebben hidegebbet fújt volna.
Most kipróbáltam a beltéri tetején a beszívott levegő 24 fokos volt, a kifújt pedig 10-11 fokos. A mókuskerék low fordulaton.
Mennyi lenne az ideális hőfok ? -
DigitXT
félisten
válasz
Directors #68789 üzenetére
Nézd meg a leírásban, mit igényel... Nekem az AP35 6A-t ír.
(Mivel a dedikált "mosógép" konnektorra lett kötve, aminek
meg 10A-t ír az adatlapja, összesen egy C16-tal jó vagyok,
soha nem lesz rajta annyi. Megjegyzem nem a berendezést
védi a kismegszakító alapvetően: nem ahhoz kell méretezni
hanem az adott vezetékhez. 1.5 MCU esetén 16A határeset
bár konnektoroknál jobb esetben megvan a 2.5MCU, annak
meg mehet a 16A simán. Főleg ha leágazások sincsenek.)
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
1 2,5kW-os MITSUBISHI MSZ-HR25/MUZ-HR25
klímához mekkora kismegszakító illene szerintetek ? B10-es megfelelő lehet ?Illetve 1 3,5kw-os MITSUBISHI MSZ DM35VA elegendő lehet a B10-es vagy oda inkább egy B13-as dukálna ?
-
feco70
senior tag
Na gondoltam most már be kapcsolom az ftxfa35 hűtésre, mondjuk sokat nem pihent, ez még mindig marha halk egy gép, igaz fűtésre nem egy acélos gép, de segít neki a másik. Kérdeztem a klímás haveromat nem e tud valahogy szerezni 12 ltca, de sajnos már nincs, 12kgca mondjuk van jó áron
-
BlackJack21
tag
válasz
Midway #68766 üzenetére
Nem értem a kérdést. A firmware frissítést?
A GREE+ mobilos alkalmazásba( IOS van nekem ezt tudom elmondani) felvett klíma nevére kattintani, amikor ki van kapcsolva a klíma, majd a kijelző jobb felső rész 3 pontra katt. Itt a firmware frissítés menüpontban az aktuális és az elérhető, szerver fw verziószáma fel van tüntetve. Majd a firmware frissítés gombra katt. Egy figyelmeztetés után indul a process.1 perc kb. mialatt végez. -
-
Zoona
aktív tag
Ha vélhetőleg nem fogom használni télen a klímát fűtésre akkor a papíron -25 celsius fokig alkalmas klímákra felesleges kifizetni a felárat, jól gondolom?
90%-ban hűtésre menne a klíma - nagyon maximum a panel fűtés bekapcsolása előtt/után menne vele fűtés mint rásegítés.
-
Tigerclaw
nagyúr
Valaki használ esetleg valamilyen egyszerűbb smarthome jellegű energiamérést, monitorozást ahol látja és gyűjti az aktuális teljesítményfelvételt, fogyasztást? Kifejezetten valami olcsó megoldást keresnék erre, de még csak most kezdek keresgélni, hogy van-e ilyen.
-
válasz
Miklósbácsi #68774 üzenetére
Köszi!
Megpróbálom, nem olyan nagy beruházás.
Elég gáz a rajz, bocsi, telefonról vagyok most.A kék a légkondi, a zöld helyre kell eljuttatni a hűvösret, és a piros vonalban pont nincs átlátás, vagyis a levegőnek kanyarodnia kell.
Emiatt nem gondolkodtam ventiben. De hátha mégis átmegy valahogy.
-
mjani1172
addikt
válasz
Miklósbácsi #68774 üzenetére
Ok.
Alul átmegy a hideg,(talán). A lábad fázik. És feljebb?
Nem véletlenül fent van a klíma. Lehet, hogy valamilyen szinten ez működik de szvsz nem nagy hatásfokkal. -
Miklósbácsi
tag
Szia !
Én a hasonló problémát egy padlóra helyezett ventilátorral oldottam meg. A hideg levegő amúgy is alul helyezkedik el, a padlón álló közönséges szobai ventilátor szépen átsegíti a másik - harmadik szobába. Ha jól emlékszem, főleg ezért is vettem meg a ventilátort. A kísérlet 4 - 5 éve jól bevált és azóta alkalmazzuk. Egy hátránya azért lehet : meg kell szokni, hogy egy ventilátor és a vezetéke a járt útvonalon van. Különben felrúghatjuk vagy hanyatt eshetünk benne. Valamit valamiért....
Nyilván ki lehetne találni valamilyen elegánsabb megoldást is, de a lényeg marad, a hideg levegőt át kell terelni a távolabbi helységbe. Pár éve már szó volt itt erről, valaki azt írta, hogy a hideg magától is átfolydogál, de ennek a hatásfoka csekély ventilátor nélkül. -
Sziasztok!
Van bevett szokás arra az esetre, ha a lakás egyik szobájába nagyon nem akar bemenni a hűvös levegő a légkondis nappaliból?
Ez egy 12nm-es dolgozószoba.Egy újabb klíma felszerelésén agyalok, de a kicsi szoba miatt nehezen szánom rá magam, hogy százezreket adjak ki megint.
Van valami értelmes olcsóbb megoldás?
Sokat vagyok az adott szobában, így a levegő minőségből (tisztíthatóság, stb.) nem engednék.
Kössz előre is a tanácsokat!
-
Jenne
őstag
válasz
Zsolt802 #68759 üzenetére
Szia!
Nálunk a házban (dupla lépcsőházas 10 emeletes) senki nem kérdezte a másikat, hogy felszereltetheti-e a klímát? Én sem.
A mienk nagyon csendes kültéri. Ha kimegyek az erkélyre, nem is hallani csak ha odaállok közvetlen mellé. (LG EG12 klíma).
A két klímáról, amiről azt írtam, hogy át kellett helyezni a csepegtető csövet, az úgy volt, hogy a klímások egy alig talán 30 centis csövet vezettek ki. Na ezt kellett módosítani, mindkettőnél most 120 centis van és kicsit oldalra foldítva. Így nem csöpöghet még véletlenül sem az alatta lévő ablakára vagy a ház falára, rácsepegnek a lenti füves területre. Nem lesz ezzel gondod.
Nálam a csepegtető elvezetés a tetőről az alagsori elvezető gyűjtőbe lemenő 120-as csőbe van bekötve. Rejtetten, az előszoba szekrényen belül de hozzáférhetően és van közte beépítve egy ilyen A helyi Rotovill üzletben vettem 3990 Ft volt.
Amíg nem volt ez, ha esett az eső akkor a tetőről lefolyó víz hangja visszajött a klíma beltérbe, elég zavaró volt. Na meg amikor ment a klíma a mókuskerék vissza szívta kicsit ennek a lefolyócsőnek a szagát, érezni lehetett. Most minden csendes és tiszta a levegő. -
arnyekxxx
veterán
héten volt szakiellenőrös video alulméretezett/elbaszott légcsatornás klímával kifűthetelnek háztól, ott kommentelte egy komoly szakember, hogy 5 méter csövön 30-40% a veszteség, a másik komoly szakember meg nem is engedne 40cm-nél hosszabb csőhasználatot
-
TeeJay
félisten
válasz
rmihaly #68768 üzenetére
Szerencsére a legtöbb embernél még sosem ment 100%-on a klíma így ha hosszú a csövezés akkor sem vesznek észre semmit ebből.
Raktunk mi már 22-23méter csőre is Daikin gépet ami maximum 15méterig mehetne.
Plusz hűtőközeggel lazán ment és ugyanúgy fújta kifelé a 8-9fokot hűtésben.
Maximum többet fogyaszt mintha 3méteren lenne de hát ez van ha máshogy nem lehet megoldani csak sok méter csővel akkor úgy fog menni -
rmihaly
tag
válasz
Zsolt802 #68767 üzenetére
Csak kicsit lesz kisebb a leadható teljesítmény.
Kb 85% a max hosszon. Ha önálló fűtésre használnád akkor lenne lényeges, mert hidegben amúgy is kb 70-80%-ra csökken a leadható teljesítmény, és még ehhez jön a hossz miatti csökkenés.
Ha mindent összeszorzol, a 3,5kW-os gép jó ha 2,2kW-ot le tud adni (ez kb -15, -20C környékén, típustól függően).
Ha ezen a hőmérsékleten nagyobb a hőigényed kiegészítő fűtést is kell használni.Nekem egyik klímánál 18m a csövezés, és nem tapasztalok számottevő külömbséget (hőigényem viszonylag kicsi kb 3,5kW -10C - nál, és ezt két klímának kell tudnia)
-
Zsolt802
csendes tag
Ha 12m-re van a kültéri a beltéritől az mennyire gáz? Mármint esik-e így vissza a teljesítmény, illetve egy átlag készüléknél mi lehet a max? Azt láttam hogy tölteni kell rá bizonyos méter felett.
-
Midway
senior tag
válasz
BlackJack21 #68756 üzenetére
Azt hogyan csináltad?
-
Csöves
őstag
Ha csak fűtésre használom a klímát a szezon után áramtalanítsam vagy maradjon fesz alatt?
-
Zsolt802
csendes tag
Köszi!
Nagyjából én is ide jutottam.
Több helyen van itt az utcafronton klíma felszerelve, a kondenzvíz meg egy hosszabb csővel elvezetve, így a zöldágyásra esik a víz.
De ismerve a szomszédokat tuti para lenne a hang miatt, bár ugye pont a hang amibe nem nagyon szólhatnak bele, mert az határértéken belül lesz. Közös képviselővel már beszéltem, azt mondta hogy a hangból más helyen is volt vita, de kijöttek megmérték és határértéken belül volt.
De bosszantó ha 4-ből kettő azt mondja, hogy nem járul hozzá akkor meg vagyok lőve.
Szóval lehet az lesz, hogy a másik utcafronton az erkélyre lesz kirakva a régi nem inverteres midea mellé (na az pl hangos), de így két magas ajtókeretet meg kb 10m vezeték kell ami 70k+ huf +ronda kábelcsatorna végig.
Itt egy fotó egy másik mellettünk lévő ugyanilyen épületről. Nálunk is van pár helyen, de nem ilyen sűrűn.
-
Jenne
őstag
válasz
Zsolt802 #68745 üzenetére
Szia!
Rákerestem és találtam hogy mit és hogyan lehet...
[link]---[link]---[link]
Ha erkélyes a lakásod, az erkély külső részére is felteheted a kültérit, ebbe nem szólnak bele, de előtte értesítsd a közös képviselőt, hogy tudjon róla! Fontos! A másfeles vagy olyan a lakás, hogy nincs erkély akkor (erre felé mindenütt) a konyha ablak előtt vannak a kültérik felrakva. Ilyenkor fontos, hogy a cseppvíz elvezetés megoldott legyen, ne az alatta lévő lakás ablakaira, vagy a járdára csöpögtessen a klíma vagy éppen a ház falára. Két lakásnál nálunk az volt, hogy mivel ezeknél a lakásoknál a konyha ablaka az a lépcsőház bejárati ajtóval van egy vonalban, ezeknél a konyha ablak elé lett kirakva a kültéri és oda csepegett a cseppvíz. Vita lett belőle és át kellett helyeztetni a kivezető csöveket. 7.-ik és 8.-ik emeleti lakások. Az első emeleti lakó meg egyszerűen az épület oldalfalára tetette a klímásokkal kültérit, oda ahol csak a sima fal van 10 emelet magasságig, semmi más. Klímások megfúrták és fel is sértették a ház külső, 12 cm vastag kőzetgyapotos szigetelését. Ebből a szabálytalan telepítésből fél elteltével feljelentés lett mert a kk felszólítása ellenére nem volt hajlandó változtatni a lakó, 100 forint büntetés lett a vége és át kellett helyeztetnie a kültérit. Ez a lakó ez miatt meg feljelentett a klímásokat, hogy azok tették rossz helyre....szóval volt itt "élet" egy ideig. -
törölt tag
válasz
mjani1172 #68752 üzenetére
A Mide Air appban van lehetőség a frissítésre, persze ez egy Midea Xtreme Save Pro készülékhez van. Egyébként mindig azt írja, hogy már a legfrissebb van telepítve.
Nem, sajnos semmi szuper nincs rajta. Az AUX klímáknak a Rotovill a hivatalos forgalmazója, a Cyberconnak pedig a Ceklíma. Mindkettő pécsi cég. Az azonos műszaki tartalommal rendelkező készülékek az egyiknél AUX, a másiknál Cybercon néven futnak, bizonyára jogi okokból...
-
törölt tag
Valaki esetleg tapasztalt már olyat, hogy a klímán a gyártó frissítete a firmware-t? Vagy ne is
reménykedjek abban, hogy a brutálisan hangos Cybercon J series ( AUX Delta 2) 5,3 kW borzadály beltérije fütés üzemmódban is tudja a silence üzemmódot...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest