Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
veterán
válasz Geo19870322 #46353 üzenetére
Tavasszal ennyiért Sensirat is lehetett szereltetni.
Ha nem vagytok allergiások a hangra és nem hálóba kerül, akkor jó a Gree is.
Ha zavarnak a hangok és fontos a halkság is, akkor nézelődj japán vonalon inkább.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
lockdown90
senior tag
válasz Geo19870322 #46356 üzenetére
Ha kicsit feljebb lapozol latni fogod, hogy kb. a legtobbet emlegetett ajanlott modell a Daikin FTXF35 Sensira
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
Devil Smile
őstag
Nekem a daikint ftxf35 öst adjak 254e ert+szereles a fentebb emlitett cegnel
Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
Atomgeszi
veterán
Hol lesz pontosan az ágyhoz képest a beltéri?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
veterán
válasz Geo19870322 #46360 üzenetére
Oda a legjobbat tetetném..
Olyat keress, ami valóban 19 decibelt tud, nem csak papíron..Jól gondold meg, hogy mit rakatsz, mert később lecserélni halkabbra jóval drágább lesz, mint egyszer megvenni egy normálisat..
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
mrmft
senior tag
válasz Geo19870322 #46360 üzenetére
Le fogsz fagyni az agyon alatta.
-
Devil Smile
őstag
válasz Geo19870322 #46361 üzenetére
Ez engem is érdekelne, de én sem találtam érdemi infót..
Szerintem csak szimpla rev. "szám"Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
TeeJay
félisten
válasz Geo19870322 #46361 üzenetére
FTXF35A és C között tudtommal nincs eltérés
FTXC35 az ami más már, alap modell az FTXF alatt vansorban így jönnek hogy
FTXC < FTXF < FTXP < FTXMMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
mrmft
senior tag
válasz Geo19870322 #46366 üzenetére
Nincsenek ajtok se ablakok az alaprajzon, igy nehez. A halot hutenem a legkevesbe, ott en legalabbis csak ejjel vagyok, lehet ablakot nyitni - kevesbe van meleg. A nappal hasznalt tereket sokkal inkabb hutenem.
Raadasul ha ekkora a szoba merete egy agyehoz kepest oda biztosan nem kell 3,5kW.
450be mar boven belefer nem csak az alap japan, hanem a felsobb kategoria is.[ Szerkesztve ]
-
mrmft
senior tag
válasz Geo19870322 #46398 üzenetére
Bocs, de ezt tovabbra sem tudom dekodolni.
Az erkelyes szobat ertem, a tobbit nem. A kek gondolom az utcafront vagy az mind ablak? Jobb oldalt kozepen az a zart resz az micsoda, es tobbi? Melyik szoba, melyik furdo, konyha, milyen a tajolasa hol van kulso fal? -
mrmft
senior tag
válasz Geo19870322 #46406 üzenetére
Akkor kicsit torz a rajz. Igy jo lehet ha abba a sarokba rakod, mert gondolom a szoba aranyai sem akkorak mint a kepen, talan meg a folyoso is kap belole ha adsz neki venti fordulatot. Viszont ha szigetelt falak es ablak, nem biztos, hogy kell a 3.5kW. Itt mellettem aki nyugaton van neki is eleg a 2,5kW - szigetelt fal es ablak, reggel bekapcsolja sotetedeskor pedig ki, igy elvannak vele. Ennek azert szamoltass utana. A 2kW-s Mitsubishi BT-m es a 2,5kW-s HR-em huteteljseitmenyben megeegyezik.
-
TeeJay
félisten
válasz Geo19870322 #46447 üzenetére
Gree ComfortX elég jó gép 😉
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Nagya21
addikt
válasz Geo19870322 #46447 üzenetére
HAli!
Gree Lomo+ helyett inkább a Pulse-t ajánlanám, csendesített kivitel, idei modell.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
newclass
tag
válasz Geo19870322 #46455 üzenetére
Én is klímavásárlás előtt állok. A Comfort X nálam kiesett, mert hálószobába lesz, s a leghalkabb modelleket keresem. Így nálam jelenleg Sensira vagy G-tech a két befutó.
-
Strezi
őstag
válasz Geo19870322 #47418 üzenetére
Szereléssel, szezonban igen jó ár! Adj nekik kávét, szódát 😉
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
herdsman12
őstag
Jó az ár.
Ez a kültéri tipusa, csak kíváncsiságból mi a beltéri?
Garancia, hogy alakul? -
ggeleven
őstag
Van ahol ennyi a készülék díja bruttóban, szóval szereléssel az egy nagyon jó ár főszezonban (és nem nem 2 hónapos várakozással). Nekem erre 335-öt ajánlottak most BP-től pár kilométerre...
Nekem éppen most fúrják fel a Pulse-okat a srácok. Sok extra csövezéssel jön ki 280e/db körüli ár.
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
pjen
félisten
válasz Geo19870322 #48287 üzenetére
Jó a WC.
-
Strezi
őstag
válasz Geo19870322 #48287 üzenetére
Viráglocsolásra tökéletes. Egy elég nagy bödönbe gyűlik az erkélyen, amiből kényelmesen ki lehet meríteni locsoláshoz. A házba meg egy 10 literes locsolókannába csöpog egyből.
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
feco70
senior tag
válasz Geo19870322 #57774 üzenetére
Rendesen össze szedted a legalját
-
herdsman12
őstag
válasz Geo19870322 #57786 üzenetére
Whirlpool: [link]
-
rmihaly
tag
válasz Geo19870322 #58977 üzenetére
Szia!
Reális.
Nekem egész nap megy (kínai) kb 6kWh/nap. Cserébe jó idő van.
Ha kevesebbet menne akkor is kb ennyit elfogyasztana, mert ha már meleg van bent akkor nagyobb teljesítménnyel kell mennie.
Ha nyitogatva van ajtó, főzök akkor 8kWh is megvan ebben a melegben. -
rígel
őstag
Mihez képest mondod? Klíma nélküli fogyasztáshoz? Akkor az 190KWh/hó, a lakás paramétereitől függ, hogy jó-e, meg hogy mennyit ment. Szerintem reális, nem a leghatékonyabb klíma. Nálam a Perfera kb 70Kwh-t fogyasztott az elmúlt hónapban, de jól szigetelt a ház, és az sem biztos hogy ugyanolyan és ugyanannyi forró nap volt mint nálad.
[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz Geo19870322 #58987 üzenetére
Ha arányokat nézünk, nekem júliusban idáig 1,5x több a fogyasztás, mint egész júniusban. 30 vs 45KWh
És idén július kb úgy áll mint a tavalyi. Azért ha visszaemlékszek ott is voltak durva hőhullámok.
Ebből kiindulva reális lehet. De nagyban függ a lakás adottságaitól (szigetelt panel esetén fekvés, benapozás, külső árnyékolás, hanyadik szint)
Gondolom 1 db 3,5KW-os gépről beszélünk. -
rmihaly
tag
Ne kapcsolgassátok. Valószínű kakaón megy mikor bekapcsoljátok, és mire visszaszabályozna (azaz hatékonyan működne) lekapcsoljátok. 14 órát hagyod melegedni a lakást majd megint bekapcsolod.
Állítsd olyan hőmérsékletre ahol nem fáztok ha megy a klima és hagyd bekapcsolva.
Ha már az esti szellőztetéssel is megfelelő a lakás hőmérséklete akkor kapcsoljátok le - de lehet ekkor már a klíma is megtette beavatkozás nélkül.
Vagy jól működik csak ennyi hőt kell elvonnia (pl benapozás, főzés, zuhanyzás, egyéb otthon végzett tevékenység miatt).
Vagy nem működik jól (lehet összeszedett kültéri csomó koszt, takarítani kell). -
rmihaly
tag
válasz Geo19870322 #58991 üzenetére
Ha már leszabalyozva tud menni igen.
-
gabor9991
őstag
Igen, ha folyamatosan tud hűteni akkor nem kell lehűtenie egy felmelegedett lakást.
Egyébként a külső hőmérséklet nagyban befolyásolja a fogyasztását, tegnap itt nálam 41 fok volt ma csak 34-35
Ennyi volt a különbség a fogyasztásban
Éjfélig még lesz fogyasztás de közel 50%-kal kevesebbet fogyasztott ma -
nagyúr
ahogy rmihaly kolléga is mondja, ha kikapcsolod és mondjuk 23.fokról felmelegszik a lakás 25-26.ra akkor mikor bekapcsolod elég nagy teljesítményen kb:3X akkorán(600-700W.on) fog járni(amég el nem éri a beállított hőfokot és kikapcsol), így sokkal több energiát elhasznál mindha hagynád egész nap és letudna szabályozni 180-200W.ra.
Ha konnektorba van kötve a klíma tudsz méregetni ha van vagy veszel egy fogyasztás mérőt, és meglátod hogy fogyaszt kevesebbet!
Amúgy most ebben a 38-40.fokos melegben nekem is jóval többet esznek a klímák mikor csak 34-35.fok volt elment napi 1,6-1,7KW al most hogy 40.fokok vannak kinn megeszik több mint 2,5KW naponta!
-
rígel
őstag
válasz Geo19870322 #58992 üzenetére
És klíma nélkül mennyire melegszik fel a lakás, ha nincs otthon senki?
-
nagyúr
válasz Geo19870322 #58998 üzenetére
nekem 2.db 2,5KW-os Sensira van, a 2.db evett meg 1.hónap alatt 100KW-ot és én 21-22.fokot csinálok velük benn, a ház nincs szigetelve régi 50.éves tégla épület, az ablakok azok jók(tavaly cseréltettem őket), azokon is sok múlik ha nálad nem jól zárnak a nyílás zárók.
-
rígel
őstag
válasz Geo19870322 #58997 üzenetére
27-28 fokról lent tartani 24-en,ahhoz kell energia. Nekem max 26-ig megy.
Nem lenne elég 24,5-25 fokon járatni? Az komfortos hőfok ilyen időben. Én 24,5-ön járatom, de néha még fázunk is.Egyre valószínűbb, hogy hibásan használjuk a klímát
Nem biztos hogy az jelent annyit, a kikapcsolt klímánál összességében semmi sem fogyaszt kevesebbet. Összességében nem biztos hogy sokat nyersz vele, le kell tesztelni. Marha sok összetevős ám a dolog, nincs 2 egyforma eset.
2 db 2,5 KW-oshoz meg végképp ne hasonlísd, mert ott sokkal jobb a hőelosztás, egyik klímának se kell erőlködni. Paradoxon, de nálad is valszeg kevesebbet enne 2 db kisebb klíma.[ Szerkesztve ]
-
rmihaly
tag
válasz Geo19870322 #59000 üzenetére
A vasaló nem maradt bedugva?
Tesóm így fogyasztott el ~100kWh-t múlt évben. -
cdl
senior tag
válasz Geo19870322 #59004 üzenetére
Megnéztem, 3 Sensira evett ezen a nyáron 75 kWh összesen. És nem folyamatosan jàratva, csak amikor kell. De a csendes üzemmódot ne használd, csak ha zavaró a hangja.
-
nagyúr
válasz Geo19870322 #59007 üzenetére
Én úgy vettem észre hogy nálam a 2 5KW.os Sensira-nál a manuális 2es ventifokozat a leg hatékonyabb hűtés szempontjából.
-
Atis45
aktív tag
60nm azért nem kevés. Főleg csendes üzemmódba. Szerintem az lehet, hogy a beltéri a legkisebb fordulaton megy, a kültéri meg jó nagy teljesítménnyel. 60 nm lehűtéséhez forgatni (kavarni) kell a levegőt.
-
pjen
félisten
Szerintem rengeteg. Szinte egész hónapban ment 4 klíma k25 fokon és 118 kwh.
-
PuffyMinnie
tag
Nekem kettő Panasonic klímám van. 21.5 fokon megy éjjel nappal a hűtés. Most szigetelem a házat. 350-380 kw megy el van amikor kevesebb, ennél több nem volt még. 24 fok nekünk olyan lenne mintha nem is menne a klíma...
Panasonic TZ35TKEW-1
Panasonic TZ25TKEW-1Ha az elméd arra ösztökél, hogy beszélj, próbálj helyette figyelni!
-
rmihaly
tag
válasz Geo19870322 #66977 üzenetére
A sinclair = gree
Nem egy daikin kategória. -
TeeJay
félisten
válasz Geo19870322 #66977 üzenetére
Sinclair-en többet keres azért rakja azt
Daikin Sensira még mindig jobb vétel főleg ha ismerősömtől veszed aki legtutibb áron hozzaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Geo19870322 #66983 üzenetére
Törökbálint de országos szinten szerelnek
Éppen ma írt rám hogy van egy nagyon jó áron Daikin Sensira neki érdekel-e engem. Elvileg lesz akinek felrakjam csak még várok a válaszraMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
rmihaly
tag
válasz Geo19870322 #68857 üzenetére
Szia!
Nem írtál semmi kiegészítő infót így azt lehet mondani, hogy üzemszerű a fogyasztás, géphibára ebből nem lehet következtetni.
Ha csak most kapcsoltad be, és a felmelegedett lakást kell visszahűtenie, akár ennyit is fogyaszthat.
Ha járatod folyamat 2-3 napot és nem állítod le, akkor már szépen leszabályozva kell mennie.
Most a lakásban eltárolt hőt is ki kell szivattyúznia, így megeshet hogy nagy teljesítményen, és folyamat megy.Az hogy csak akkor megy a klíma amikor otthon vagy, nem feltétlenül gazdaságosabb.
Ezt már itt a fórumon is leírtuk: inverteres klímát, érdemes beállítani a komfort hőfokra és a többit rá kell hagyni. Ha folyamatosan megy akkor mindig csak a többlet hőt kell elvonnia.
Ez rendszerint kis teljesítménnyel megoldható (jellemzően 0,7-1,3kW hőelvonás, ami 150-300W villamos teljesítménnyel biztosítható /kb 50-70m2-ig szigetelés, benapozás és keletkező hő függvényében akár 2-2,5x eltérés is normális lehet ).
Ez 24óra alatt jellemzően 3-7kWh/nap elérhető.Ha viszont reggel elmész, a lakás napközben felmelegszik, és hazaérsz szeretnél 23fokot, akkor a gép maximumon fogja tolni - ilyenkor kisebb az EER értéke => többet fog fogyasztani.
A 3,5-es klímád simán fel tud venni 1,3kW-t a hálózatból. 16-08 óra közt eltelik 16 óra, így a 12kWh nem tűnik túl soknak.Ha nem időszakosan kapcsolod be a klímát, hanem folyamat megy, akkor vagy rossz a lakás hőszigetelése, vagy sok a termelt hő (pl sütés, főzés, besüt a nap).
-
TeeJay
félisten
válasz Geo19870322 #68857 üzenetére
Ja kérdés hány fokon hajtod és milyen a lakás...
Gyereknél ilyen FTXF35C van és egész nap 24fokon 1-es ventilátoron megy alapjáraton 13nm panel szobában aminek nyitva az ajtaja és megy ki a folyosóra is a hűvös.
Két darab FTXF35 gépem van és mennek megállás nélkül de amúgy se nézem mennyi kWh mert nem tudok 25fokban aludni úgyhogy megy mert az a dolgaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Geo19870322
tag
válasz Geo19870322 #68883 üzenetére
Jah és szigetelt is a lakás+műanyag nyílászárók
-
TeeJay
félisten
Ja múlt héten egy hölgy megkérdezte tőlem miután összeraktam a beltérit és kezdődött a takarítás utáni indítás hogy én hány óránként szoktam kikapcsolni a klímát pihentetni? Mondom what the fuck... Jeleztem neki finoman hogy hölgyem bekapcsolom májusban, szeptemberben meg ki és megy 24fokon egész nap.
Hát de hogy ő 2óránként kikapcsolja nehogy túlmelegedjen és baja legyen
Nem akartam már neki mondani hogy 2óránként kikapcsolgatás sokkal többet árt a klímának mint az ha megy 1hónapig megállás nélkülAzért kért többet a klímád amúgy mert gondolom nem 25fokban kapcsoltad még be hanem utóbbi napokban amikor már 30+ fokok voltak, a falak és bútorok át vannak melegedve és mindenről el kell vonnia a meleget ami áram fogyasztással jár. Majd ha nálad is fixen 24-25fok lesz akkor alig fog fogyasztani valamit is egy napra leszámolva
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
rmihaly
tag
Szia!
Az a sütés főzés nem mindegy, hogy mennyi hőt tol be, azt le kell hűteni, tehát ezzel magasabb lesz a hűtési energiaigény - akkor is, ha az másik helyiségben van.
Nekem az vált be, hogy folyamatosan megy, nem kapcsolgatom.
Nekem nincs napi főzés, nap közben nem vagyok itthon, így tényleg csak hőveszteségem van.A mai napon (35C kinti max árnyékban mérve) bent 23C*-t tartva 160W átlag teljesítményen el volt 50m²-ren (4kWh)
*: Kb 1,2 m magasan mérve, nem a klíma van 23C-ra állítva!
Ha itthon lennék, ennek 1,5- 2x-e simán meglenne.
Ha nem menne folyamatosan, biztos nagyobb fokozaton menne, és szerintem többet is fogyasztana.
Mivel igen jól lehűti a szobákat, estére kell a takaró is
Amióta van klímám nyáron is ki tudom magam pihenni, sokkal jobb a közérzetem is.
Nekem fogyasztásban sem okoz gondot így inkább kényelmesen vagyok.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Geo19870322 #68890 üzenetére
Fokot találjátok el melyik jó nektek.
Valaki 25fok alatt fázik, valaki 22fokon élvezi, meg ugye kinek mennyit enged az asszony Nekem mázlim van, párom imádja a klímát és 24 de néha 23fok is mehet fél este utána meg már csak ventilátor sebességet kell tolni 1 csík nekem teljesen jó és hőfokon tartja a szobát. Persze AUTO mód is mehet de ott nézi majd a beszívott levegő hőfokot és ahhoz állítja a ventilátort mennyit kell hűteni neki hogy tartani tudja.
Ja este alváskor fenyőfa mód csakis és hangtalanul tartja a hőfokotMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
rmihaly
tag
válasz Geo19870322 #68893 üzenetére
Persze mehet a szellőztetés.
Miért ne mehetne?!A szellőztetésnek a légcsere a feladata. Ha tárva nyitva van ablak, ajtó akkor 5-10 perc is elég.
Reggel általában a beállított hőmérséklet alatti a kinti levegő is így kb nem is ront a benti hőmérsékleten, a klíma lehet le is állítja automatikusan magát és csak kicsivel később kapcsol vissza.
(Megjegyzem, hogy a lehűtött lakást se tudja egy-két szóból felmelegíteni a szellőztetés.)
-
pjen
félisten
válasz Geo19870322 #69423 üzenetére
Igen. Tedd a hőmérőt a klíma mellé közvetlen lehet akkor egyforma lesz, de nem biztos hiszen egyik sincs hitelesítve.
-
anrab
addikt
válasz Geo19870322 #69423 üzenetére
Fent melegebb van.
-
BlackJack21
tag
válasz Geo19870322 #69428 üzenetére
Ha nincs csippanás, nem történt meg a kért beállítás, változtatás. A távirányító kijelzőjén szereplő szám, csak annyit jelent, hogy annyira fogja állítani bármely gomb megnyomásakor. Minden gomb megnyomásakor a teljes paraméterlistát elküldi a klímának, nemcsak a gombhoz tartozót. pl. megnyomod a TEMP^ gombot, akkor ezeket küldi: power on, cooling, temp, fan mode, stb. A csippanás a nyugta, hogy vette a parancsot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest