Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51801) Rexton


Rexton
tag

Sziasztok!

Corsair Scimitar RGB-ről esetleg valakinek vélemény? MMO egeret keresek, munkára/játékra stb.(minden játéktípussal játszom gyakorlatilag). A Razer Nagák és a Logitech G600, ahogy olvasgattam nem ajánlottak, ezért azokat kerülném, ha lehet. (szeretném ha tényleg sok gomb lenne azt oldalán)

[ Szerkesztve ]

(#51802) jeni válasza zsolti72837 (#51799) üzenetére


jeni
félisten

Hello!
Egyik dobozban, a másik anélkül van fotózva. 1000Ft alatt mindegy melyiket veszed. Be mész az MM áruházba és megtapizod. Lehet,pont olyan nem lesz kirakva. Hasonlók igen több tucattal. Vedd amelyikre színre, formára tetszik. Ha fel lehet bontani akkor kényelemre is kipróbálhatod. Valamint ha fontos akkor minél több gari van rajta annál jobb.

(#51803) zsolti72837 válasza jeni (#51802) üzenetére


zsolti72837
őstag

Ja értem. Igazából rendelni szeretném, mert még lenne mellé fülhallgató is.
A feketét szeretném. Mennyit bírhat egy ilyen egér?

ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837

(#51804) TeebyKay válasza zsolti72837 (#51803) üzenetére


TeebyKay
őstag

Attól függ mire van használva. Egyszerű böngészésre sokáig jó lehet, megterhelőbb felhasználás mellett 1-2 hónap.

(#51805) icecave


icecave
nagyúr

Elnézve a tesztet, a középső kettő konzekvencia nem igen tetszik: [link]

Ha ez az egér ilyen, milyen lehet a Razer Taipan? :D

Ha ez így meg tovább, lehet veszek neki egy balkezes Deathadder-t, bár lehet azzal sem vagyok előrébb. Razerből lehet az pont ugyanúgy nem ajánlott, mint a taipan.

[ Szerkesztve ]

(#51806) kemotox válasza icecave (#51805) üzenetére


kemotox
addikt

Az, hogy a csávónak útban vannak a gombok fogás kérdése, teljesen szubjektív dolog, a súlyozhatóság meg egy tipikus parasztvakítás, annak a hiányát hibaként felhozni nagyon jól mutatja a csávó hozzá nem értését :D

DA mitől ne lenne ajánlott? Van egy egérajánlónk, azt nézted már?

[ Szerkesztve ]

(#51807) icecave válasza kemotox (#51806) üzenetére


icecave
nagyúr

Ahogy írtam, az pont nem érdekel. Igazából a gombok "útban vannak dolog sem", de az sokkal jobban, hogy a build quality sz*r. Persze, kinek mi a jó. Gondolom, egy A4tech X7-hez képest azért jobb lesz (most az van neki).

Szerk.: Néztem, de régebben, valamiért az maradt meg bennem, hogy nem mindegyik DA ajánlott. Viszont újra megnézve ott van a Left handed is :B

[ Szerkesztve ]

(#51808) zool1 válasza kemotox (#51806) üzenetére


zool1
őstag

A súlyozáshoz csak annyit, ha volt a kezedben egy g5 valamikor, próbáld ki azzal és anélkül! Ég és föld a különbség a súlyok/súlyozás javára!!!! Persze lehet élni nélküle, és ez is szubjektív mint minden más. ;)

(#51809) kemotox válasza zool1 (#51808) üzenetére


kemotox
addikt

Mi szubjektív ezen? Könnyű vs. nehéz, vajon melyik a megterhelőbb a csukló számára?
Munkához meg pláne nem lenne személy szerint lelki erőm napi 8 órában tologatni a féltéglát, hogy aztán este még ki se tudjam verni, annyira fájna/fáradt lenne a kezem ;]

[ Szerkesztve ]

(#51810) zool1 válasza kemotox (#51809) üzenetére


zool1
őstag

Ugye nem féltégláról beszélünk, ha már ennyire kisarkítod... :U De hagyjuk... Minden esetre vannak olyan emberek akiknek igenis számít és ezt tessék elfogadni/tudomásul venni, ennyi. ;)

(#51811) kemotox válasza zool1 (#51810) üzenetére


kemotox
addikt

Van aki szereti a seggbekukit is ;]
Miért számít? Mitől lesz jobb, ha nehezebb?

(#51812) zool1 válasza kemotox (#51811) üzenetére


zool1
őstag

Mivel értelmes vitát nem tudok veled folytatni, ezért én itt befejeztem. További jó "okfejtést", neked. :W :(

(#51813) kemotox válasza zool1 (#51812) üzenetére


kemotox
addikt

Amit te gúnyolódásképp idézőjelesen okfejtésnek hívsz, azt nevezik érvelésnek, ami egy vita alappillére, mindkét fél esetében. Itt sajnos csak az egyikőnk fektette le ezt az alapot, így tényleg nem lehet értelmesen vitázni, igazad van. Szia. ;] ;]

(#51814) zool1 válasza kemotox (#51813) üzenetére


zool1
őstag

A személyeskedést kérném mellőzni, köszönöm!!!!! A fentebb írtakhoz meg neked jó időtöltést... ;)

(#51815) kemotox válasza zool1 (#51814) üzenetére


kemotox
addikt

TE személyeskedtél, TE voltál az aki nem volt képes érvelni, TE vagy az, aki beírja, hogy oké vége, de még is újra és újra elindítja a flame wart... Most akkor kinek is kívánsz jó időtöltést?

[ Szerkesztve ]

(#51816) Vanir


Vanir
veterán

Mit hozott a posta? :P

(#51817) jaffa 2843 válasza Vanir (#51816) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

csekket...

[ Szerkesztve ]

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#51818) Vanir válasza jaffa 2843 (#51817) üzenetére


Vanir
veterán

Azt a másik postás szokta hozni. ;]

(#51819) sepsi0


sepsi0
őstag

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne:

SS Kana V2 vagy Rival 100?

Gondolkozom a Kana cseréjén... (csak játék)

Köszönöm! :R

Megtaláltam a választ :B

[ Szerkesztve ]

(#51820) dobragab válasza icecave (#51805) üzenetére


dobragab
addikt

Nem azért mondom, mert a Mionixnek dolgoznék, vagy valami, de arra próbállak bátorítani, vedd meg neki az Aviort. Nem véletlenül, teljesen jó egér, van a közelemben egy: a minőségével semmi gond, sőt, a burkolata kifejezetten kellemes bevonatú, és mállani sem szokott. Sejtelmem sincs, mire mondta az okos youtuber, hogy sz@r build quality. Egyedül a görgőklikk hozható fel neki negatívumként, de ezt már kitárgyaltuk, nem japán Omronhoz szokott júzereknek jóaz. Hibátlan egeret meg úgyse fogsz találni, én legalábbis még nem találtam. Bár a rommá faragott G100s-em közelít hozzá.

Ezen felül gyakorlatilag nincs több jó egér (egyáltalán), ami a kritériumoknak megfelelne (szimmetrikus, nagyobbacska, palmos, oldalgombos). Úgyhogy a rágódással, random neten talált tesztekkel csak feleslegesen elbizonytalanítod magad. Ha igazán jót akarsz neki, veszel hozzá még egy szett 0,5-ös Jaffa-talpat is, a gyáriaknál sokkal jobb.

A balkezes DA is ajánlott, de esélytelen, hogy jobb kézzel meg tudja fogni, annyira aszimmetrikus a formája. Arról nem is beszélve, hogy már csak aranyárban lehet kapni.

A random neten talált teszteknek ennyire kell hinni. Nagyképűnek hangzik, de kb. ne higgy senki másnak, csak nekünk. Meg még néhány OCN-es pofának.

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#51821) dobragab válasza Rexton (#51801) üzenetére


dobragab
addikt

Sajnos jó MMO-egeret nem találtunk még. Esetleg a Logitech G602-t nézd meg, annak a szenzora vállalható, de baromi nehéz.

A Scimitar-ról nem sokat tudunk, konkrétan most láttam először. Úgy nézem, S3988 van benne, ami nem rossz. Úgyhogy ha van kedved / pénzed kísérletezgetni, nyugodtan, csak majd írd meg, milyen :D

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#51822) Rexton válasza dobragab (#51821) üzenetére


Rexton
tag

:R Köszönöm a választ! Az a baj, hogy nem preferálom annyira a vezeték nélküli cuccokat... még ha esetleg ajánlott is. Szóval lehetséges, hogy ez a Corsair vállalható. Lehet, hogy ez lesz az első ajánlott "MMO egér"? :D

(#51823) dobragab válasza zool1 (#51808) üzenetére


dobragab
addikt

A személyeskedést légyszí ott hagyjátok abba, ahol vagytok, el ne kezdjétek rendesen!

A súlyozásról felőlem lehet értelmes vitát folytatni, érvek és ellenérvek szintjén. Az én álláspontom elég egyértelmű, benne van az összefoglalóban.

Súlyozás: lehetőség arra, hogy az egér aljára / belsejébe csúsztatható / levehető tálcába a mellékelt súlyokból csavarozzunk / pakoljunk. Amilyen jól hangzik, annyira semmi értelme, ugyanis a súlyozható egerek zöme alapból is baromi nehéz. De még ha nem is lenne nehéz, akkor sem javasolt az egér tömegét növelni, már csak az ízületeid kímélésének érdekében is. Lapátkezű vájár kolléga lehet, hogy kiröhögne. Egy egér kb. 90 g alatt számít könnyűnek, és 110 g felett nehéznek (túl nehéznek, féltéglának). Ha úgy érzed, jelenlegi egered túl könnyű, két oka lehet.

Ha a nehezebb egerekhez szoktál, a könnyű egeret mindig túl nagy, heves mozdulatokkal kezeled, messzebb húzod, mint szeretnéd. Ilyen esetben egyszerű a megoldás: csökkented az érzékenységet. A DPI csökkentése legalább a natívig amúgy is ajánlott, ráadásul alacsonyabb érzékenységgel játékban pontosabb is leszel, lásd low sens gamer.

Ritkábban vízköves csap-feeling: olyan érzés, mintha nem tudnád az egeret elég finom "lépésekben" mozgatni, egy kicsit túltolod. Ilyen esetben vagy a talpak a rosszak vagy maga a szenzor (pixel walking, lásd Francois Morier videója). Előbbi esetben a talpak cseréjével megoldható, míg utóbbi az ajánlott egereket nem érinti. Így ha új egérért jössz, nem kell ezért nehéz egeret keresned. Persze, ha vízköves a csap, nem a nehezebb kar, hanem a vízkő kipucolása a jó megoldás.

Szóval igen, ég és föld. A nehéz egér az ízületeidnek vitathatatlanul rossz, és nem jár előnnyel.

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#51824) dobragab válasza Rexton (#51822) üzenetére


dobragab
addikt

Jól teszed, általában mi sem ajánljuk a wireless egereket.

Lehet, hogy ez lesz az első jó MMO egér, ha egyszer megcsinálják rendesen a FW-ét. Mindenesetre kikapcsolt világítással jónak tűnik, egyébként vannak vele ksiebb bajok. [link]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#51825) Skullwipe válasza Vanir (#51816) üzenetére


Skullwipe
senior tag

Tesztecskéhez? :U

(#51826) Rexton válasza dobragab (#51824) üzenetére


Rexton
tag

Akkor egyenlőre marad a G302... Fogom magam és ennek a szenzorját beleeszkábálom valamibe. :D

(#51827) Vanir válasza Skullwipe (#51825) üzenetére


Vanir
veterán

Felújításocskához. :) Aztán valószínűleg meg is tartom, de még nem tuti. Bejegyzés meg talán lesz belőle, az sem biztos egyelőre.

dobragab: igen, már kipróbáltam, elég gyász a fogása. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#51828) dobragab válasza Vanir (#51827) üzenetére


dobragab
addikt

Addig, amíg meg nem próbálod használni. Rettenet formája van szerintem.

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#51829) Skullwipe válasza Vanir (#51827) üzenetére


Skullwipe
senior tag

Teljes? Felület takarítás, kábel csere, kapcsoló cserék, talpak, ilyesmi? :DDD
Mindegy is, majd kiderül. Remélem kiderül :DDD

(#51830) Vanir válasza Skullwipe (#51829) üzenetére


Vanir
veterán

Körülbelül ez, igen. :)

(#51831) icecave válasza dobragab (#51820) üzenetére


icecave
nagyúr

Köszönöm a választ én is arra jutottam, hogy megveszem neki az aviort. Mondjuk remélem nem olvassa a topikot, ha igen, úgyis csak utána mondja majd meg :DDD

(#51832) zsolti72837 válasza TeebyKay (#51804) üzenetére


zsolti72837
őstag

Csak böngészésre. Játékra nem. :N

ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837

(#51833) MaciG


MaciG
addikt

üdv.

Egy Logitech MX 518-as egerem van, teljesen meg vagyok vele elégedve, de már ~ 7-8 éves és még tökéletesen működik, de már nagyon kopott és elhasználódott így elkezdtem gondolkodni egy cserében, csak ahogy látom ezt a típust már nem forgalmazzák :( A jelenleg kapható rágcsálók közül mi az ami tudásban (ennél jobb felesleges), de főleg külsőre (méretre, ergonómiára) a legjobban hasonlít erre?

BANZAII

(#51834) TeebyKay válasza MaciG (#51833) üzenetére


TeebyKay
őstag

Vigyázz mert páran mindjárt vérben forgó szemekkel fognak lecsapni az mx518-asodra ha cserélni akarod :DDD

(#51835) jaffa 2843 válasza MaciG (#51833) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Burkolat csere és kész. :D

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#51836) SunMount3r válasza jaffa 2843 (#51835) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Szerintem a G400s-é a legsirályabb... :U

Szerk.: tudom ez már ízlés dolga, de nekem az MX518 burkolata mindig úgy nézett ki mint valami vakon szétkalapált alumínium, horpadt kaszni, stb... Persze ha ráfogjuk, hogy valójában egy Roswel-i UFO roncsdarab, vagy veterán katonai kulacs, akkor máris mennyire királyabb lesz... :U :)

[ Szerkesztve ]

(#51837) SunMount3r válasza SunMount3r (#51836) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Így viszont én is elfogadnám: [link]

[ Szerkesztve ]

(#51838) kemotox válasza SunMount3r (#51837) üzenetére


kemotox
addikt

Hú de dögös! Ezt még én is láttam régebben. Imádom a fekete-fehér dolgokat, annyira szekszi ez a kontraszt. Lesz itthon már két G400 meg egy MX510 burkolat is akad, asszem valamit kéne kezdenem velük.. :P

(#51839) SP!T válasza SunMount3r (#51837) üzenetére


SP!T
addikt

Ez így valóban feldobja ezt a buborék máuzt! :)

There's a device that I've been using called a whoop.

(#51840) PR0JECTNR56 válasza SunMount3r (#51837) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Szépséges, el tudnék egy ilyet képzelni az asztalomon.

(#51844) kickboxko


kickboxko
tag

Sziasztok!

Le szeretném váltani mostani Logitech B110 -es egerentyűmet 3 év szolgálat után (egérpad nélkül), valami komolyabb darabra (ehhez képest), amihez már tervezek egy normális egérpadot is,.

1. Mennyi a keret? A Keretem a tranzakcióra 5-10 k.

2. Használtpiac, és / vagy eBay? Használtpiac / Ebay ,teljesen elfogadom mindkettőt.

3.Általános felhasználás,Böngészés Office,Néha egy kevés játék (Diablo 3 ROS) ,
CAD/CAM rendszerek kezelése.

4. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip), mekkora kezed van? Fingertip Grip,legalábbis eddig ez volt/ez alakult ki, gondolom ekkora kézzel nem is igazán lehet palm,pedig néha elbírnám viselni,ha esetleg mégis, erre a verzióra is kíváncsi lennék.
Elég vaskos méretű kézzel rendelkezem, középső ujjam a tövétől a hegyéig 9,5 cm

5. Őszinte leszek még soha nem foglalkoztam ezzel ,szerintem B110 alapbeállításán tehán 800 dpi-n.

6. Nem kritérium de örülnék 2 oldalsó gombnak (visszavonás/ujra) mert ez megkönnyíteni a CAD rendszeres munkát, illetve böngészéskor sem hátrány,de ha ez a szűk keresztmetszet lemondok róla.
A görgő mint gomb megléte elengedhetetlen ( nem tudom hogy ez minden egérnél alap e mert egyszerűen tájékozatlan vagyok ebben a témában ) és örülnék ha masszív lenne mert "gombként" sokat van használva.

Nézegettem az egér ajánlót és eddíg a Logitech 110s ami ebayes vonatkozásban előkerült,illetve még a Cougar 200-250M megoldásait (300 ról volt nemrég egy teszt logout színtéren),

Várom az ajánlásokat minden téren.

Előre is köszönet.
kickboxko

[ Szerkesztve ]

"Life is simple"

(#51845) lkksioskdl3


lkksioskdl3
aktív tag

Sziasztok!

MI a véleményetek erről a switchről?

Ez is csak egy olcsó kínai? lehet japán omronra cserélni?

(#51846) Skullwipe válasza lkksioskdl3 (#51845) üzenetére


Skullwipe
senior tag

Szerintem ez nem is kérdés, nyugodtan lehet cserélni a kínait a japánra, biztos nem fogod megbánni :)

(#51847) lkksioskdl3 válasza Skullwipe (#51846) üzenetére


lkksioskdl3
aktív tag

Oksa, köszönöm. Honnan érdemes rendelni?

(#51848) Skullwipe válasza lkksioskdl3 (#51847) üzenetére


Skullwipe
senior tag

Az összefoglaló legvégén van: Japán Omron D2F-01F kapcsolók beszerzési helye: falcoon kolléga. De így keress rá aprón és mindent információt megtalálsz: Omron D2F-01F

(#51849) jaffa 2843 válasza SunMount3r (#51836) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Linket azé' megnézted? XD

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#51850) dobragab válasza kickboxko (#51844) üzenetére


dobragab
addikt

Logitech G100s ebayről.

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.