Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51251) nyunyu válasza Locutus (#51249) üzenetére


nyunyu
félisten

Ez már a 4-5. olyan rosszindulatú feltételezésed az egérről, amiből csak az jön le, hogy el se olvastad miről szól.

Marketing anyagokat ritkan szoktam olvasni, mert a valosagtartamuk khm, nem mindig kielegito.
Masik topikba, aztan ide is linkelt robbantott kepek sokkal beszedesebbek naluk.

The main left/right switches are on separate PCBs to ensure that their orientation is normal to the direction of travel for the main keys. This makes the click more direct, and helps it be more consistent.

Erre mintha mintha mar rajottek volna kb. 19 eve, csak aztan '01-02 korul feledesbe merult:

Jaaaj, de szep ez a '98-as OEM MouseManWheel a noname kapcsoloival. '97-es dobozos MouseMan+-omban meg japan Omron volt. Valamikor '01-02 korul egysegesitettek kinai Omronra, azota az van mind a dobozos, mind az OEM egereikben.

The entire key design is new from the ground up to remove inconsistency and tighten tolerances. With standard keys, even on the G303 and G302, clicking requires deforming a plastic hinge at the cost of extra force being required to overcome the inherent stiffness of that hinge.

Bravo, rajottek, hogy megsem volt jo otlet az eger hatabol kialakitott bal/jobb ful, aminek ok voltak az uttoroi '02 ota. (MX500/700) :))
Egy ideig eltartott, mire rajottem, hogy miert olyan kemeny a japan kapcsolosra atepitett "uj" MX Revom, holott ugyanolyan kapcsolot tettem bele, mint a regi egerembe. Regi egernek mar megpuhult a hata, konnyebben hajlottak a fulei.

Faxert nincs preview ablak ezen a hulye forumon. Akkor legalabb latnam, mit barmol el a hozzaszolasomon az automatikus tagjavito funkcio.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#51252) jaffa 2843 válasza nyunyu (#51251) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

"clicking requires deforming a plastic hinge at the cost of extra force being required to overcome the inherent stiffness of that hinge."

Mégis mentek a normálisabb egerek 10+ évet ezzel a módszerrel. Kiváncsi vagyok, hogy az agyon lyuggatott vékonyított műanyag, amibe még csavarokat is erőszakoltak, mennyire lesz időtálló.. :D (De legalább könnyebb lett. Majd ha itt-ott bereped a burkolat egy-egy része, akkor megnézem, hogy mennyire éri meg a spórolás 5x-ös áron)

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#51253) Locutus válasza nyunyu (#51251) üzenetére


Locutus
veterán

Nem értem ennek a konstrukciónak mi köze ahhoz amit leírtak?
A "normal to the direction of travel for the main keys" nem azt jelenti, hogy az egész egyben meg van döntve...

@dobragab: Tudom, hogy a szaksajtó 90%-a csak szubjektív érzés alapján értékeli az egereket. Bár lehetne vitatkozni arról, hogy egy egér esetében nem a szubjektív érzés e a legfontosabb, és csak utána jön a szenzor meg az egyebek? Node ezért is a sweclockerst raktam be. Ők elkészítették legalább a szokásos ábrákat is a szenzorról, plusz ugye a logitech is elébe ment az előítéleteknek azzal, hogy egyből adattal szolgáltak a késleltetésekről, meg egyéb technikai kérdésekben is meglepően proaktívak a fórumokon.

[ Szerkesztve ]

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#51254) golyani válasza Locutus (#51253) üzenetére


golyani
addikt

Azt jelenti a nomálisos szöveg, hogy ahogy mozog a bal egérgomba benne lévő pöcök ami nyomja a mikrokapcsolót, ha egy síkot képzelsz oda az nem vízszintes, hanem valamilyen pl.:18,53°-ban áll a vízszinteshez képest, amikor hozzá ér a kapcsolóhoz. Nah ebbe a szögbe billentették meg a a kapcsoló nyákját. Ezáltal az adott egérgomb amit nyomsz pontosan merőlegesen böködi a mikrokapcsolót

[link]

[ Szerkesztve ]

(#51255) Locutus válasza golyani (#51254) üzenetére


Locutus
veterán

Most ezt miért nekem írod?

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#51256) Locutus


Locutus
veterán

Btw, engem még az érdekelt, hogy hogyan viselkedik az egér, ha netán elalszik, és fel kell ébreszteni (10 perc után megy sleepbe), most csináltak egy ilyen tesztet is: youtube

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#51257) MaTpr0F válasza Locutus (#51253) üzenetére


MaTpr0F
senior tag

"hogy egy egér esetében nem a szubjektív érzés e a legfontosabb, és csak utána jön a szenzor meg az egyebek?"

Játékos egérnél elég gáz, ha a szenzor előtt van a kinézet.
Bár van rá példa, eredménye pl. Az új Mamba illetve Diamodback 2015. Használhatatlan szarok....

(#51258) nyunyu válasza Locutus (#51253) üzenetére


nyunyu
félisten

A "normal to the direction of travel for the main keys" nem azt jelenti, hogy az egész egyben meg van döntve...

Az azt jelenti, hogy a fulek mozgasi iranya egybeesik a kapcsolo stemjenek (minekhivjakeztmagyarul? pocok?) az iranyaval.

Regen * ezt ugy oldottak meg, hogy a fulek felszinevel parhuzamos volt a gombokat tarto PCB, igy esett egybe a feluletre meroleges nyomoero iranya a kapcsolo pockenek a tengelyevel.

MMDO/CMMO kornyeketol kezdve megint vizszintesen voltak elhelyezve a fo kapcsolok, viszont az egerek fulei az MX500/700-tol kezdve erosen iveltek voltak, igy ha a fulet a felszinere merolegesen nyomtad, akkor a nyomoero nem fuggoleges komponense elveszett, hiszen a pocok csak fuggolegesen tudott mozogni.

*: '97 es '01 kozotti jobbkezes MouseManok. (MM, MM+/MMW, CMMW, iF MM, MMO)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#51259) bunkomen


bunkomen
tag

Hali!

Sorra döglenek be az egereim kevesebb mint egy év alatt. Nyilván azért mert 1-2 ezer forintos kategória :D
Mindig a görgővel volt a bajom, jelenleg egy Zalman egerem van, elkezdett nyikorogni a görgője. Visszaviszem gariba de most már valami igényesebbet szeretnék ami nem fossa össze magát ennyi idő alatt. 5k-t nem szeretném átlépni. Annyi, hogy legyen rajta ez az előre hátra gomb. Jobb kezes vagyok, pici netbook egér nem kell. Más kritérium hirtelen nem jut eszembe. Ha ennyiért nincs minőségi, akkor maradnak ezek a fél/évenkénti cserék.
Köszi előre is!

Üdv

(#51260) golyani válasza Locutus (#51255) üzenetére


golyani
addikt

Mert te beszéltél róla, és úgy jött le, hogy nem teljesen világos a dolog. Én kérek elnézést, hogy bele mertem ugatni. Azt írtam le, mint nyunyu csak rövidebben.

[ Szerkesztve ]

(#51261) kemotox válasza bunkomen (#51259) üzenetére


kemotox
addikt

Vagy egyszer rászánsz 10-15 kilót és 10 évig van egered.

(#51262) Locutus válasza golyani (#51260) üzenetére


Locutus
veterán

Nos, ha elolvasod amit írtam, abból pont nem az jön le hogy én nem értettem a működését, hanem a reakciót nem értettem rá, hiszen az valami teljesen másról szólt.

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#51263) bunkomen válasza kemotox (#51261) üzenetére


bunkomen
tag

Elég ha 3-5 évet kibír, annyi idő alatt úgy is megunom. Biztos, hogy egy nyamvadt egérre nem fogok annyit kiadni.

Üdv

(#51264) kemotox válasza bunkomen (#51263) üzenetére


kemotox
addikt

Egy jó egeret nem unnál meg szerintem, de te tudod. Akárhogy is nézzük sokkal gazdaságosabb amit én ajánlottam, de akkor maradj a gagyiknál.

(#51265) bunkomen válasza kemotox (#51264) üzenetére


bunkomen
tag

10k alatt csak gagyik vannak?

Üdv

(#51266) kemotox válasza bunkomen (#51265) üzenetére


kemotox
addikt

Nem feltétlenül, de ha nagyobbacska, oldalgombos egér kell, akkor azok kb 10k-nál kezdődnek. 5félbe pl van Logitech G100s ebayről, van rajta egy DPI váltó gomb, amit be lehet bindelni vissza gombnak, azt ennyi. Vagy ugyanennyiért egy Steelseries Kana i-Café, aminek egy-egy oldalán van egy-egy gombóc.
11 ezerért meg Razer Deathadder 3.5G.

Vagy akár ez is egy tök jó cucc. Mikor megjelent akkor 8 kilóba adták, mondanom sem kell best buy volt. Aztán kicsit felment az ára. Működnek a reformok :DDD

Hardveraprót érdemes nézegetni, pl itt egy ilyen. Az egérpadtól meg tudsz válni néhány pisztolyorrú Matyeszért, és akkor kb 8-9 ezerből lett egy szuper egered, ami valszeg még garis is.
Meg van sok más is, nézelődj. Összefoglalóban van egy egérajánló, azt is nézd meg, fel vannak sorolva az egerek amik tuti beváltak, teszteltek, és nyugodt szívvel ajánlottak.

[ Szerkesztve ]

(#51267) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Úgy általában véve a Fujitsu cuccokról mi a vélemény? A "magas DPI, oldalsó gombok és wireless" hajszában most erre bukkantam : [link]

Any good?

Vagy inkább maradjak ennél az ASUS-nál? Formára Fuji biztosabb lenne, az ASUS kicsit fura... De 1600DPI környékén semmi mást nem találni...

(#51268) TeebyKay válasza SunMount3r (#51267) üzenetére


TeebyKay
őstag

Szerintem kb mindegy. Talán az asus a márkanév miatt megbízhatóbb lenne, de mindkét egér csak böngészőben kattingatásra való, arra viszont egyformán "jók". Az meg hogy meddig fogják bírni teljesen lutri.

(#51269) S.J.


S.J.
tag

Sziasztok!

Razer Deadthadder egerem van, 2006-os, amikor megjelent akkor vettem, de jó ideje halott. Feltettem egy rossz firmware-t, és azóta csak világít, nem ismeri fel a gép. Régen egy srác mondta nekem, hogy pár ezer Ft-ért meg tudná javítani, de feledésbe merült a dolog. Van itt valaki, aki foglalkozik ilyesmivel, vagy tudna ajánlani valakit? Köszönöm :R

(#51270) ReFleXx válasza S.J. (#51269) üzenetére


ReFleXx
addikt

Hardverapron hirdeto egerbuheratort keresd meg.

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#51271) rumos XIII


rumos XIII
aktív tag

Mulkin a g100s-t eddig sem ingyenes szállítással küldte?

(#51272) Vanir válasza rumos XIII (#51271) üzenetére


Vanir
veterán

De. Cserébe ocral és wowbigpapa még mindig ingyenesek.

[ Szerkesztve ]

(#51273) Djsaba


Djsaba
senior tag

Sziasztok!

Kicsit off téma:

Milyen forrasztópákát ajánlanátok, ilyen kicsi, finom forrasztásokhoz, mint pl az egerek körében is?

Láttam, hogy páran azért gyakorlottak a témában, és egy időben beszélgettetek is róla.

Nem szeretnék komoly összeget ráfordítani (de azért egy béna gyerek is jót tudjon vele forrasztani :DDD )

Egerek, Kontrollerek és kisebb forrasztási feladatokhoz kellene (kapcsolócsere, vezeték össze"kapcsozás" ,stb.. ) :R

(#51274) kemotox válasza Djsaba (#51273) üzenetére


kemotox
addikt

A legolcsóbb 2-3 ezer forintos páka tökéletes. Én pl egy ilyet vettem nemrég. Teljesen jó.
Elkezdtem írni egy regét a forrasztásról, de úgy döntöttem inkább holnap vagy valamikor összefoglalom az okosságokat, keresek hozzá képeket is meg mindent.

Egy ilyesmi készlet kapcsolócseréhez már elég, komolyabb dolgokhoz egy kis satu jól tud jönni, amibe befogod a NYÁK-ot, vagy akármit.

(#51275) Djsaba válasza kemotox (#51274) üzenetére


Djsaba
senior tag

Köszi!

Ha esetleg megírnád a regét, megvárnám, örömmel hallgatnám a tapasztalásokat. Jómagam még csak középiskolába forrasztottam, 1évig (vagyis balfaszkodtam valamit össze ) de most elhatároztam, hogy beletanulok.

Nem is gondoltam, hogy egyből nekiesek egy kapcsolócseréhez, mert eléggé vigyázni kell, meg most mind két hüvelykujjam defektes. :o Fránya fűrész :DDD

Van egy kis satum, meg nagy is van, a kicsit az asztalhoz lehet erősíteni, jó kis cucc, az ilyen kisebb dolgokat jól meglehet vele fogatni, az majd segítségemre lesz.

Ezen a pákán lehet szabályozni a hőfokot? Vagy az nem számít annyira? :R

ui: Ha esetleg nem ebben a topicban ejtenéd meg a regét, egy privátot légyszíves dobj róla, ha nem felejted el. :R

[ Szerkesztve ]

(#51276) kemotox válasza Djsaba (#51275) üzenetére


kemotox
addikt

Itt helyezem el majd a csodálatos, szemöldöködet kettéhasító információáradatot. Talán még az ÖF-be is bekerülhet ;] Fix 300 fok körüli pákák ezek, ennyi elég. Így is könnyen meg lehet sütni a kapcsolókat, meg egyéb alkatrészeket. Már előre sajnálom az IC-ket :DDD Bár szerintem az én 2 illetve 1 lábú tranzisztoros rekordomat úgy sem fogod megdönteni. Hamar bele lehet jönni amúgy. Nagyobb hőfok nem is tudom mihez kellhet, gondolom elég speckó felhasználáshoz. Az ón 300-on simán megolvad. A régi ólmozott meg még kevesebben. De az naggggyon mééérgező, ezért betiltották.. Pedig cseppet könnyebb volt dolgozni vele.
Vannak ám forrasztóállomásos megoldások is, ahol tudod állítani a hőfokot, annyira nagyon nem is vészesek amúgy, 7-8 körül már léteznek ilyenek. Sőt nekem volt 3 ezres is, valami Sparban vett cucc :D De teljesen jó volt, csak olyan megoldást használt, hogy a pákatartó rész meg maga az egész készülékház egybe volt, és ahogy beraktam a pákát a helyére, egy odatévedt kábelt megolvasztott, és rövidzárazott egy szépet. Kurvanagyot csattant, nem is láttam akkora villanást azóta sem, az egész házban leverte a biztiket. De amíg működött, addig jó volt :D

(#51277) Djsaba válasza kemotox (#51276) üzenetére


Djsaba
senior tag

Igen, erre terjedt volna ki a kérdésem, hogy kell-e ilyen hőfok szabályozhatós cuccos, vagy jó lesz ez is? Nem magasabb hőfokúra gondoltam.

Akkor várom azt a "szemöldöködet kettéhasító információáradatot."

(#51278) Vanir


Vanir
veterán

G900 review Ino bácsi által. Még nem volt időm elolvasni, de nagyon jó bemutatói szoktak lenni a tagnak, ettől is sokat várok.

(#51279) kemotox válasza Vanir (#51278) üzenetére


kemotox
addikt

énmegmondtam incoming 3...2...1... ;]

(#51280) dobragab válasza Vanir (#51278) üzenetére


dobragab
addikt

Szerintem megkérem, tesztelje le az input lagot a MouseTesteremmel :)

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#51281) Goblin12


Goblin12
őstag

Hali.

Logitech G500 után melyik a következő lépcső, mert G502 számomra túl drága, és nem tudok dönteni mi lenne a jó. :S Átbogarásztam már az ajánlott listát de a Razer nálam off. Zowie-t meg nem látok sehol németo-ban. :F

Esetleg a Logitech G402 megnézem aztán ha az se jön be passz mit kellene választani. :(

(#51282) jaffa 2843


jaffa 2843
Ármester

Mionix Avior SK megérkezett. Egyelőre csak megtapogatni volt időm, a forma oké lenne, ha a "felesleges" oldalon az oldalgombok nem lennének útban, a főgombok nyomáspontja kicsit nehézkes. Olyan "meh" kategória eddig.
Egyértelműen japán Omron-ért kiált a cucc.

[ Szerkesztve ]

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#51283) LLaci89


LLaci89
tag

Logitech G402-ről valakinek tartósság tapasztalat? Olvastam a tesztet is, kinézetre is szimpatikus, de ha már 15k+ fizetek valamiért, akkor szeretném ha nem 1-2 évig bírná :D

Nincs értelmesebb egerekkel tapasztalatom van egy A4Tech G10-770HL vezeték nélküli egerem, hát nem a legjobb, de hordozhatóság volt a fő cél akkor. Plusz próbáltam barátnőm Razer Naga egerét, jó volt, de annak az ára már túl sok azért szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#51284) jaffa 2843 válasza LLaci89 (#51283) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

1-2 évig ott a garancia. Azon túl meg kábel, talpak és mikrokapcsolók mind cserélhetők, szóval nincs miért aggódni. Az elektronika meg nem szokott meghalni magától.

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#51285) dobragab válasza Goblin12 (#51281) üzenetére


dobragab
addikt

G500 után leginkább SS Rival 300.

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#51286) LLaci89 válasza jaffa 2843 (#51284) üzenetére


LLaci89
tag

Köszi szépen a gyors választ, akkor szerintem beruházok egy G402-re, kíváncsi vagyok hosszú használat közben mennyivel lesz jobb mint az eddigi szar egerek :).

(#51287) jaffa 2843 válasza LLaci89 (#51286) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Tapogatás javallott egy MM-ben vagy Pixel-ben azért, hogy biztos oké-e a forma. :K

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#51288) LLaci89 válasza jaffa 2843 (#51287) üzenetére


LLaci89
tag

Az tényleg jó ötlet, haza felé bemegyek akkor, úgyis is itt van az iroda mellett. :D
Aztán majd ha meglett, akkor írok valami rövidke véleményt szerintem, mint amatőr egér használó.

(#51289) Axe Miskolc válasza MaTpr0F (#51148) üzenetére


Axe Miskolc
tag

Szerettem volna ugyanazt venni de sajnos nem árusítják már.
Semmilyen egyéb jellemző nem érdekel csak a hangja és,hogy vezetékes legyen.

(#51290) S.J. válasza ReFleXx (#51270) üzenetére


S.J.
tag

szia, köszi a választ. viszont nem találom kiről lehet szó, ez a ph neve, egerbuherator?

(#51291) scream


scream
veterán

Jelentem most érkezett meg az előbb MassDrop-os Avior SK-m. :)

(#51292) Zolee_70


Zolee_70
senior tag

Sziasztok!

Kb 1 éve vettem egy Kana v2 egeret, ami a következő hibát produkálja: a görgő nem csak egyirányba scrolloz, hanem föl-le, random. Iszonyat idegesítő, főleg böngészés közben. Ha megnyomkodom a középső gombot és benyomva megmozgatom a görgőt, akkor rövid ideig megjavul.

Kuka vagy javítható? Gar már nincs.

>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.

(#51293) ReFleXx válasza S.J. (#51290) üzenetére


ReFleXx
addikt

en sem latom most a hirdetest, nem emlekszem a nevere sry

(#51292) Zolee_70
javithato hiba, vagy kemotox elviszi kétsörér igy ahogy van :D

[ Szerkesztve ]

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#51294) kemotox válasza ReFleXx (#51293) üzenetére


kemotox
addikt

Két csillagvizsgáló vagy egy tipli maximum.

Amúgy az encodert kell kicserélni, aki kicsit tud forrasztani megcsinálja, szal könnyen javítható. BTW belegondolva milyen rossz megoldás. Benne van az encoderben a kis pöcök, a görgő másik oldalán meg ugye az MB3. Nyomkodod, a gombos fele lemegy, a másik része meg az encoderben mocorog, feszíti azt. Még szép, hogy meg kopik. Egy pont az optikás megoldásnak

[ Szerkesztve ]

(#51295) Zolee_70 válasza ReFleXx (#51293) üzenetére


Zolee_70
senior tag

Tisztítás?

>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.

(#51296) kemotox válasza Zolee_70 (#51295) üzenetére


kemotox
addikt

Egy kis WD40-el megkínálhatod, de jó eséllyel nem sokat fog érni. Isten kezében vagyunk, ahogy szokták mondani. Egy próbát megérhet.
Erről van szó amúgy.

(#51297) Zolee_70 válasza kemotox (#51296) üzenetére


Zolee_70
senior tag

ma már nem, de holnap szétkapom.....

>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.

(#51298) jaffa 2843 válasza Zolee_70 (#51292) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

Enyém is csinálta pár napja, amikor bedugtam. Szétkaptam, megfújkáltam, meg be volt ékelődve egy szőrszál, kiszedtem és azóta jó.

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#51299) kemotox válasza jaffa 2843 (#51298) üzenetére


kemotox
addikt

Csúnya, rossz rajongó úr! (Fan Sir)

[ Szerkesztve ]

(#51300) Vanir válasza kemotox (#51296) üzenetére


Vanir
veterán

Azér ez a péjnt szkill ez óver nájn tázönd. :DDD :C

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.