Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeebyKay
őstag
válasz Ladislawus #52850 üzenetére
Steelseries Kana iCafe/Logitech G100s ebayről, Genius Maurus Land Series 2 itthonról
-
Ladislawus
csendes tag
válasz TeebyKay #52851 üzenetére
Köszönöm szépen.
Illetve az asusnál mi az ajánlott dpi?
Mert néztem a listában, hogy valamelyiknek 800dpi, hiába tud 5000-et. Annyi nem is kellene de azért egy 1600-2000 igen. 800dpi és 800dpi között is van különpség? Mert az 1000 ftos is tudja a 800at. De 1000MHZ-en nem tud kommunikálni, ez adja a különbséget?[ Szerkesztve ]
SamsungR210-SonyEricssonK700-Nokia5230-NokiaE72-SamsungAce 4-XiaomiRedmiNote2Prime
-
[Prolixus]
addikt
válasz Ladislawus #52852 üzenetére
1ms a különbség az 500 és 1000 Hz-es polling rate között, ami minimális különbség. Szóval nem nem ez az oka.
Összefoglalóból:
Egy bizonyos szintnél magasabb DPI-n az összes egér komoly anomáliákkal küzd, rengeteget romlik a teljesítménye. A határ egerenként változó, általában egyezik a natív felbontással, a legtöbb esetben 1000 DPI alatt van, néhánynál 1800-2000-nél.
Afelett megnőhet a jitter, romolhat a PCS, smoothing / input lag figyelhető meg, negatív gyorsulás jelentkezhet.Amúgy ha jól vettem ki (meg logikus is), általában minél távolabb vagy a natív felbontástól, annál rosszabb. Sica-nak nem tudom mennyi a natív felbontása, de Jaffa tesztje alapján még 1600-on is egész jónak tűnik. De majd a szakik kijavítanak, ha tévednék.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
SunMount3r
nagyúr
A különbséget egere válogatja és a benne használt szenzor minősége, pontossága és annak interpretációja és az ezt megfelelően kihasználó firmware adja elsősorban.
-Bocs hogy a szakik előtt válaszoltam, de ennyit már én is magamra szedtem a topic-ból.
Amúgy, hogy csatlakozzam az utánam szólókhoz : ennek részletei kapcsán olvasd el az összefoglalót.
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Zowie FK1 (BenQ változat) rövid vélemény:
Nekem nagyon kényelmes, könnyen átszoktam a Kana (i-Cafe) formájáról.
Játékokban érezni hogy kicsit pontosabb a szenzora mint a Kana-nak, viszont a görgője eléggé lötyög oldalirányban és a kissebb lépték miatt netezésre nem annyira való.
Összességében játékra nagyon jó egér, aki kinézett egy Zowie-t az ne féljen tőle, kellemes csalódás lesz. -
dobragab
addikt
válasz [Prolixus] #52853 üzenetére
Igen, PMW3310-nél max. 1600 DPI-t szoktam mondani. 800 a natív, és 1600-on általában nincs jitter és minimális az input lag.
500 és 1000 Hz között nem 1 ms, hanem 0,5 ms a különbség. [link]
[ Szerkesztve ]
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
-
[Prolixus]
addikt
válasz dobragab #52856 üzenetére
Mea culpa. Viszont akkor lehet ez a rész az összefoglalóban másokat is megvezet. Természetesen ezt az adatot is onnan vettem.
Idézek:
"Általános érvényű, hogy az 500 Hz, és az 1000 Hz között jelentéktelen a késleltetésbeli különbség (1 ms)"
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
dobragab
addikt
válasz [Prolixus] #52857 üzenetére
Hogymi?
Egy helyen valóban rosszul szerepelt, mindenhol máshol 0,5 ms volt, de 30 másodperce már ott is 0,5 ms van.
-
Vanir
veterán
Azért 1000 MHz kemény lenne, maradjunk a Hz-nél.
-
dobragab
addikt
válasz Ladislawus #52861 üzenetére
Használd nyugodtan 1600-on, nem lesz belőle bajod.
-
Raggie
őstag
Még egy kérdésem támadt így hirtelen: a Zowie ZA és EC-A széria között kb csak a formájuk a különbség?
Komolyabb tenchnológiai különbséget nem véltem felfedezni. (még árban is együtt vannak)Úgy olvastam valahol hogy a Pixel Kereskedőházban minden egerüket ki is lehet próbálni, lehet elmegyek oda és kipróbálom ezeket a Zowie-kat.
Clint Eastwood FTW
-
törölt tag
Zalman ZM-M600R
[link]
Nem spóroltak az infókkal.Akár jó rágcsa is lehet.
-
dobragab
addikt
válasz SunMount3r #52870 üzenetére
Ráadásul 20 millió darab Omron van benne.
Én úgy nézem, ez egy Aurora beépített súllyal és oldalgombok nélkül. Vagy egy G100s A3090-nel.
-
MasterMark
titán
Az normális hogy melegszik az egér? Razer Abyssus 2014
Switch Tax
-
bbdzyx
senior tag
válasz MasterMark #52876 üzenetére
Nem lehet, hogy a kezed hőjét érzed?
Mi tudna melegedni egy Abyssusban?
#52878 súrlódás, vagy csak szimplán visszaveri a hőt az egérpadod/asztalod, amit a csuklód okoz és megreked az egér alatt.
[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
Vanir
veterán
válasz MasterMark #52878 üzenetére
A kezed melegétől felmelegedhet, a szenzorlyukon meg kitolja a hőt. Nem aggódnék miatta.
-
SunMount3r
nagyúr
Szerintetek melyiket érdemes inkább Genius DX-6810 vagy ez a Rapoo 7100p?!
Vezetéknélküliség és viszonylagos olcsóság, illetve a két oldalsó gomb a szempont, nem játékra lesz...
[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
válasz SunMount3r #52880 üzenetére
Amelyik kényelmesebb. Ha nem lehet kipróbálni akkor a rapoot venném.
-
MasterMark
titán
Most néztem meg egy két és fél órás filmet, addig itt állt egyedül nem hozzányúlva.
Nem a luk meleg alul, hanem mellette, elöl és hátul. Kb. 35 fok körül lehet. Engem ugyan nem zavar egyébként, ha az egeret nem zavarja.
Csak érdekes, mert még nem láttam melegedő egeret.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MaTpr0F
senior tag
válasz MasterMark #52882 üzenetére
Nekem a KPO a világító logo alatt melegedett.
-
bbdzyx
senior tag
válasz MasterMark #52886 üzenetére
Ne foglalkozz vele. Ha kigyullad, megolvad, gyere vissza.
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
törölt tag
válasz MasterMark #52886 üzenetére
Nem tehet a nemi identitásáról. Fogadd el úgy, ahogy van. (fú de szar vicc)
-
Vanir
veterán
Rapoo V300-zal mi legyen? A nindzsa szerint jó, szóval nem lehet rossz cucc, viszont 11-13k környékén van az ára újonnan, annyiból meg talán van jobb választás is. Ennek elég egyedi a fogása, szóval egy bizonyos kis kezű / claw gripes felhasználói körnek kielégítené az igényeit.
Menjen az ajánlóba?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Brother HL-L6400DW duplex WiFi-s lézernyomtató 50lap/ perc!
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Slim + PS4 kontroller (Csere XBox Series S)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest