Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2049) t_a_m_a_s válasza sbazsi (#2046) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Nem vagyok otthon a gyermekek fotózásban (sem), de én az állványra pont nem ebből a szempontból gondoltam. Szerintem az inkább a fotózás hobbi részéhez kell (hosszú záridős képek). Persze, sokan mondják, hogy mindig állványról kell fotózni, de ez egy örökmozgó esetén néha nehéz... Ha az állvány téged helyettesít (hogy te is rajta légy a képen), akkor jól jön a távirányító, de ez nem egy nagy kiadás, max 2-3000 HUF. Ha meg bármikor kellhet a gép, akkor ne dugd el nagyon, a tükröst sem fogod tudni hamarabb előkapni a szekrény alján lévő fotóstáskából mint a másikat :))

Én abban látom a tükrös gépek előnyét a kompaktokkal szemben, hogy beltérben, különösebb manuális állítgatás nélkül is (mondjuk P módban) nagyságrendekkel jobb képeket tudsz készíteni velük, illetve a képek sokkal nagyobb százaléka lesz használható. De ezt majd nálam hozzáértőbbek megerősítik, vagy megcáfolják :) Tehát fotózási, technikai ismeretek nélkül is jobbak lesznek az "elkattogtatott" képek. Emellett ha komolyabban szeretnél fotózni, sokkal nagyobb mozgásteret biztosít mint egy kompakt.

Külső vakum nekem sincs, eddig megvoltam nélküle, bár jó lenne ha lenne... Arról nem is beszélve, hogy annak a használatát is el kell sajátítani ugye... Nem akarok jelentősen kampányolni a nikon mellett, de pl a 18-105-ös obijuk ár-érték arányban kitűnő választás lehet, bármelyik vázzal. Jah, azért meg még külön fogsz dorgálást kapni, hogy a kamera állvánnyal akarod használni a fényképezőt :DD

Holnap majd jól beletépünk...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.