Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16595) t..janos válasza schawo (#16585) üzenetére


t..janos
csendes tag

Amit fotóztam, de nem tervezem az újjal, pénz hiányában, és nem akarok ehhez mérhető pakkal rohangálni, az a repülőnap és a vízi szárnyasok. Hazai repnapra simán a sajáttal mentünk, ausztriaira meg egy kölcsön d70 + 55-200assal látogattunk ki, annak szép képei voltak, de nem elég "zoom"ja. A légi elemeknél inkább vesztem a részletgazdagságot marad a régi, vagy csak a nagy elemeket fotózom.
Hasonló kategória a vizes élővilág madarai, főként az állóak, úszóak, azzal eddig sem volt probléma a lassú géppel sem, repülés közben messziről nem fényképeztem.

Ami viszont mindenképpen marad az eddigi nagy nagyítású használatból, az a városfotózás és épületfotózás kicsit távolabbról, ekkor volt használva a részlet kiemeléseknél a nagy zoom. Pl kilátóból, kupolából, dombról. Tájfotónál egy két napsütötte rész kiemelése hegytetőről nézve...

Ami kissé zavar, hogy sok helyen olvasom, hogy az objektívek a maximális állásnál nem tudják azt a részletgazdagságot biztosítani a gépnek amit az tudna, ezért is érdekelne mennyire éri meg ezekkel foglalkozni, pl 55-300as 200mm körül gondolom jobb, mint az 55-200 maximális állításánál. Bár tuti előjön a kisgyerek az emberben, hogy ha már 300 lehet akkor nem állok meg 2/3nál.
Avagy kit objektíveken túl kell keresni inkább?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.