Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12359) MC Pite válasza k1csi (#12358) üzenetére


MC Pite
veterán

Akkor mielőtt össze-vissza írkálsz, előbb nézz utána a Fujinak, majd gyere utána vissza - kb az összes tesztben leírják ezt. Köszi. Igen, kisebb a dinamika nagyobb érzékenységen, meg kevesebb a részlet több kontraszttal, és még egy csomó állítást fel tudok sorolni; de nem változtat azon hogy valahol így oldják meg, és ha a megfelelő laboros teszteket megnézed, mégis működik. Reklamálj a gyártónál :R

Pont leszarom a szinteket, nem laboros képek, és igen, be volt kapcsolva mindkettőn az auto dinamikatartomány (aztán mindhármon). Mert én erre voltam kíváncsi (amúgy a 3ból a pana lóg ki lefele, pl szemgödönél árnyékot a másik kettő korrigálta, ez nem - ez persze csak pixelvadászva tűnik fel.)

Nem arra voltam kíváncsi hogy ps-ben elég ügyesen össze tudom-e hangolni, vagy állványról értelmetlen szintetikus teszteket fél óra tököléssel tudok-e csinálni, hanem érthetetlen módon kíváncsi voltam melyik hogy oldja meg, mikor/mennyire kell beleavatkozni, milyen képet csinál, mik az eltérések köztük.
Ez az összehasonlítást ezek szerint nem neked szól :R

Szintetikust tesztet hogy kéne? Manuálban azonos beállításokkal? Az eltérő lesz. Akkor manuálban hasonló hisztogrammot akarsz látni? Fél bélyegnyi területen nézve - sok sikert. Akkor azonos fov-ot, dof-ot, színt, vagy mit? Mitől lesznek igazán összehasonlíthatóak, tök más szenzormérettel? Utána már csak azt nem fogod tudni hogy maguktól mit csináltak volna a vázak.
Nem tudom hogy segíteni akarsz, vagy csak bal lábbal keltél fel. Mert segítségnek ez kevés.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.