Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
"Feltétel, hogy kényelmes és EXTRA halk legyen. sokszor még gépel mikor én aludnék és a mostani egy kicsit....."
Ja, hogy végülis magadnak vennéd
Az "átverés" az az egészben, hogy a boltban böködve szinte mindegyik billentyűzet halknak mondható, de otthon, amikor tényleg lendületből használja valaki, akkor megjön a hangja. Főleg a space és enter gomboknak. A space értelemszerűen azért, mert hosszú, és általában fém merevítés van benne, az enter pedig azért, mert abban is van fém, és arra jó nagyon rácsap mindenki
Mégvalami. A nők képesek hosszú karmokkal gépelni, azon semmilyen billentyűzet nem segít. Tapasztalatból beszélek, kolléganőm szokott olyan hangzavart csinálni, hogy egy profi harkály elszélgyelli magátPl. itt van ez a Logitech Mk250 (vagy drótosban a Classic 200). Én most halknak mondanám. A gombok hangjánál nincs az a kemény csattanás, de azért ez sem 0 decibeles. Olyan szerintem nincs is. Genius és hasonlók sajnos csak nagyon rövid ideig olyan vajpuhák, mint gyárilag, nagyon hamar kikopnak és akkor már csillapítás nélkül vágódik neki a kemény műanyag a kemény műanyagnak. Ami nem csak hogy hangos és zavaró, hanem az ujj ízületeknek sem tesz jót.
Milyen van most? Mert akkor már lenne viszonyítási alap, hogy mihez képest kell hallkabb.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Akkor jó. Ennél szerintem nagyon sokféle halkabb billentyűzet létezik.
Olvasd el ezt : [link]
Amire vigyázni kell, az az, hogy a Microsoft billentyűkből nem mindíg van teljes értétű magyar változat, csak átmatricázott. Emiatt pl. a "í" betű hiányzik róla. Gépírónak egy idegbaj.
És estére, ha lehet, én a fehéret preferrálom. Sokkal jobban látható egy kislámpa fényénél, mint fekete társai.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Most egy Ilyen van neki.
Gyors és gépíró...Orulj neki, hogy nem mechanikus irogepet hasznal.
(Anyamnak volt 30 eve egy Erika tipusu mobil word processora. Ha elerted a hatvanakarhany karaktert egy sorban, akkor csilingelt, es kezzel kellett visszapofozni a kocsijat a sor elejere, hol volt akkor meg a Return/Enter gomb?)#6044: linkelt listaban szerepel az MS Wired500, amivel csak par bajom volt, amikor 2 hete hasznalnom kellett:
-elforgatott Ins/Del miatt nem talaltam rajta semmit
-kurzorok benyomorgatva a jobb Ctrl helyere.
-egypalcas minosegBevallom, nem emlekszem, hogy rendes magyar-e egyaltalan, vagy matricazott, pedig direkt megneztem, milyen tipusu az a hulladek billzet
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Szeretnék egy ki segítséget kérni billentyűzet kiválasztásban.Szempontok:
Magyar kiosztás (vagy legalábbis nagyon könnyen lehessen matricázni)
Design sem utolsó szempont.
Lehetőleg fekete
Nagyon kényelmes gépelőhelyzet
és ULTRA HALKHallgatom a szakértői véleményeket.
Köszönöm szépen
-
7
addikt
Ha ölben használod, akkor mindenképp fájni fog a csuklód, egyszerűen nem ergonomikus úgy. Vannak egyéb követelményeid is? Milyen árban gondolkodsz? Ha már fontos a méret, biztosan teljes kiosztásút akarsz? Sok ember egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán használja a numerikus billentyűzetet, így nekik jól jöhet egy ún. tenkeyless billentyűzet, ami gyakorlatilag pont a numpadot hagyja el.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Olben hasznalva kifejezetten elony az integralt csuklotamasz, mert par centivel eltartja a hasadtol a billzetet, igy nem kell annyira kitekerni a csuklodat.
Ergo4k-t olben hasznalom, bal konyokom a karfan, hastamasz miatt pont jo tavolsagban van a WASD.
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
Csak egy apróság, full screen alkalmazásokból általában ki lehet jönni a win, vagy azzal ekvivalens ctrl-esc kombinációval, hacsak speckó nem tiltja le ezeket.
A legtöbb mechanikus billentyűzeten nem találni extra gombokat, semmifélét sőt rengeteg a tenkeyless vagy kisebb.
A mechanikus elviekben tovább kell tartson a membránosnál, de persze ez is elromolhat, mind minden. Statisztikailag igaznak tűnik, továbbá egyes problémák javíthatók.A gigabyte aivia osmium megfelelhet, persze kicsi a választék a követelményeid miatt, így kihagysz egy csomó jónak tartott billentyűzetet ami nem magyar, esetleg nem is full size. A gb emellett ledes is, úgy tartják, esélyesen az fog elsőre elromolni benne.
A gigabyteot nem tudom errefelé milyern kapcsolóval adják, nagy eséllyel fekete vagy piros. Érdekes, hogy egy ilyen kizáró jellegű infót mifelénk nem szokás feltüntetni a termékinformációban de az, hogy van rajta multimédia gomb, megvan...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
7
addikt
Magyar feliratozást nehezen fogsz találni, a többi kritériumnak szerintem a legkedvezőbb árfekvéssel egy CM Storm Quickfire Pro felel meg. Keresd néhány magyar üzletben, és érdeklődd meg, hogy van-e rajta kétsoros enter, illetve rövid-e a bal shift. Ha igen, akkor ISO kiosztásúhoz van szerencséd. Érdemes megérdeklődni azt is, hogy milyen Cherry MX kapcsoló van rajta.
A fekete kapcsolókat kerülném a helyedben. Ha nem zavar, hogy kattog, és sokat gépelsz, akkor a Blue ajánlott. Ha zavar a kattogás, akkor a Brown vagy a Red (előbbinél fizikailag is lehet érezni, hogy hol van az aktiválási pont, utóbbinál csak a képernyőn látod, hogy a géped érzékelte a leütött billentyűt) -
7
addikt
A CM Quickfire Pro egyetlen feltételnek nem felel meg: a magyar matricázásnak. De ha szerencséd van, még annak is. Fel kell hívni néhány üzletet, ahol árulják, és egyből megtudod, jó-e az neked. Járj utána kicsit.
Rendes 5+KRO-t egyébként nem nagyon láttam membránosoknál eddig. Illetve csak nagyon ritka daraboknál, de azoknak az ára is az egekben volt (membránosok viszonylatában).
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
Egyben Tarill kérdésére is válasz: Microsoft Sidewinder X4
Érdemes megérdeklődni a hazai üzleteknél, hogy kapható-e magyar kiosztással. FeW igényeinek nem felel meg, de ettől még játékos billentyűzetnek jó.
[ Szerkesztve ]
-
Songo
senior tag
Nézegettem most a Corsair K60-ast. és habár e-mail gomb nincs rajta (sajnos a Cod MW2 és MW3ból eddig máshogy nemtudtam kitabolni csak e-mail kliens nyitással) de remélem ez valami kis programmal orvosolható.
Amúgy alapvetően tetszik. van-e vele valakinek tapasztalata?
Esetleg más ajánlat?Köszi
-
nyunyu
félisten
-
dqdb
nagyúr
Ha nem kell világítás, akkor a legolcsóbb a sima Masterkeys L lenne (nem a Pro vagy Pro RGB), ebből a piros kapcsolós cikkszáma SGK-4035-KKCR1-xx (a US végződés kivételével mindegyik ISO, azaz nagy enteres), azonban ezt csak out of stock státuszban találtam meg (barna van belőle mindenhol). Ehhez később tudsz jó minőségű magyar kupakkészletet venni (akár a legutolsó Varmilóval szállított készletet, akár a második pontban felvázolt kombinációt).
Háttérvilágítással drágábban ott van a Pro gyengébb minőségű kupakokkal SGK-6020-KKCR1-xx cikkszámmal, ezt több helyen is meg tudod venni, és ehhez jó a CM magyarító készlete.
Nyunyu ezt nem nevezte nevén.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
[link]
A piroshoz jól megy a Sakura változatA fehér (vagy minél világosabb) kupaknak van egy hatalmas előnye: a sötétben látszik a felirata a monitor fényénél. Renderelt képen jól mutatnak Charcoal változat a sötétszürkén fekete feliratai, a valóságban azonban nem fognak látszódni, ezt is vedd figyelembe.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Domonkos
Ármester
Nem, nem es nem.
Ha ennyit vagy hajlando aldozni egy billentyuzetre, akkor vegyel jot! Valassz olyat, aminek minosegi kupakjai vannak (varmilo vagy ducky) es nem bena kapcsolokat hasznal.
Meg a CM masterkeys L is raver ezekre.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
PixAlan
aktív tag
A tactic pro-nál hüvelykujjra jut 3 extra gomb, ezek jól használhatóak, oldal viszont az extra sort szerintem kicsit nehézkes elérni(mondjuk én fps-ekkel szoktam szinte csak játszani, ott meg ugye a wasd-ot nem igazán szerencsés elhagyni, lehet MMO-nál kicsit jobb a helyzet.
orbweaverem is volt, hüvelykujjra eső d-padnál szinte lehetetlen nem félre nyomni szerintem, szóval erre max 4 funkciót raknék a maximális 8 helyett. Illetve szerintem kellene erre egy extra oszlop, úgy sokkal használhatóbb lenne. Legnagyobb negatívuma még ezeknek a gamepadoknak, hogy ha játékban kell gépelni, akkor arra kell kéznél legyen még egy külön billentyűzet, meg amúgy is folyamatosan pakolhatod jobbra balra a rendes billzetet meg a gamepadot ha kezded vagy abba hagytad a játékot.
-
Domonkos
Ármester
Roviden:
A minosegi kupak olyan anyagbol keszul, ami ellenallobb a normal hasznalotbol eredo kopassal szemben. Ilyen pl a PBT. A PBT dragobb es nehezebb is eloallitani, mint a kommersz ABS-t, igy a belole keszult kupakok is dragabbak.
Masik dolog meg a festes. Legalabb 5-fele feliratozasi mod megy manapsag. De csak 2 van kozuluk, ami jol kepes ellenallni a kopasnak. Az egyik a double-shot, a masik a dye-sub. Elobbi 2 kulonbozo muanyag osszeolvasztasabol jon letre (intarzias jelleggel), mig masiknal a festeket jol felhevitik es belefecskendezik a kupak anyagaba. Ezzel a ket eljarassal lehet olyan feliratot kesziteni, ami nem csak a kupak feluleten lesz, ergo ha kopik is a kupak, akkor is lathato marad a felirata. A tobbi eljarassal ilyet nem lehet elerni.
Ha a jo feliratozast es a tartos anyagot egy kupakba kombinalod, akkor a vegeredmeny egy idotallo, tartos lesz. Egy olyan, ami meg evek multan sem fog kifenyesedni vagy megkopni. Persze lehet mas anyagbol es feliratozasi modszerrel is jo eredmenyt kapni, de ezt a mai piac nem igazan reprezentalja. (Talan a corsair, de az is semmi egy ducky-hoz kepest).Harmadik, talan kevesbe fontos szempont pedig az anyagvastagsag. Ez erzetben es az akusztikaban lehet fontos. Bar ez inkabb mar tenyleg csak preferencia, de altalaban a vastagabb kupakoknak jobb az erzetuk, es melyebb a hangjuk.
Persze vehetsz akarmilyen cherry kompatibilis kapcsoloval ellatott billentyuzetet es utolag is vehetsz ra jo kupakokat, de igy kicsit dragabban fog kijonni...
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
-
PixAlan
aktív tag
gamepad, gamer vonalon ezek vannak
logi g13 - membrános
razer nostromo, belkin n52 - membrános
razer tartarus - a nostromot váltotta
razer orbweaver - mechanikusmechanikus billzetek között macropadként futnak ezek, de split mechanikus billentyűzetek felét is sokan használják erre a célra, de szerintem akkor már jobb húzás venni egy 60%os ortho billzetet pl preonic vagy jj50, minimálisan helyigényesebb cserébe lehet rajta gépelni játék közben is, nem kell két billzetet kéznél tartani.
-
nyunyu
félisten
Ízlések és pofonok, tavaly húsvétkor a most Ink Rhyme néven futó modell bemutatásakor lett elegem a Varmiloból, mert sokadik levélváltás után sem sok köze volt dizájnilag a jónéhányszor lejjebb és lejjebb specifikált igénylistámhoz, pedig szerintem eleget vágtam a szkópon.
Mindenesetre idén nyáron a Cherry dizájnnal megáldott CMYK modellel jó irányba indultak, de most már csakazértis b****k meg.
Tudom, vannak kérdések, amiben nagyon fafejű vagyok, de ez van
[szerk:]Mielőtt félreérted: nem a V minőségével van bajom.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
ha zavar a hang, akkor lehet hogy mx silentre kellene becserélned (feltéve hogy ez opció), o-ring csak a bottom-out hangját fogja vissza, magát a leütés hangját nem.
fotót tölthetnél majd fel róla, előre is köszi.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
McDuglas
aktív tag
Szerintem azért nem nagyon kapsz erre javaslatot, mert csendes ajánlható billentyűzet nem igazán van boltból, pláne ennyiért. Max. az fér bele, ha veszel egy szimpatikus hotswappes redragon-t, (abból sem mindegyik az) kicseréled a kapcsolókat, meg telepakolod szivaccsal - és így is a költségkeret végefelé fog kijönni. (A szivacsozás részét nem vágom, én csak kapcsolócseréig jutottam - azzal még nem bukik garit az ember talán)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple notebookok
- Autós topik
- Fűnyíró topik
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- LG LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest