Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
Új hozzászólás Aktív témák
-
evo87
őstag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Igen, ezt akartam is kérdezni, hogy a GM5 és a GX80 evf-e mennyire használható? Sony A6000-esét próbáltam, az korrektnek tűnt.
-
evo87
őstag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Amúgy amit írtál, teljesen helytálló. A GM1 egyszerűen olyan... nem lehet eladni... ránézel, és mint amikor egy kiskutya néz rád nagy szemekkel. Imádom, meg hogy irreálisan kicsi, és ahhoz képest mennyire jó minőséget tud, illetve maga a váz minősége is...olyan igazi kis ékszerdoboz.... és egy 20mm 1.7-essel tényleg zseb kategória. De sokat fotózok fényben (hobbi szinten is fotózok, de alapvetően autókat, álló és mozgó állapotban az újságba a tesztekhez), így az EVF vagy legalább a dönthető kijelző nagyon kéne már.
-
Grga_Pitic
aktív tag
GX80, szerintem sem kérdés. Nekem is GM1-em van videós/hurcolós másodgépnek (E-M10 mk2 az elsődleges), de a mostani akciós árakon elcsábultam egy GX80-ra (az új vázra adott akciók pedig a GX80 használtpiaci árát is leverték, ahogy MrChris írta).
Az IBIS tényleg zseniális, igazából a GM1-hez képest nekem ez a legnagyobb előrelépés (EVF, dönthető kijelző sem utolsó szempont, de elég jól megvoltam nélkülük úgy, hogy ott az E-M10). Videó / fotó minőségét nem tudtam még összehasonlítani. Kidolgozás minősége csak annyival marad el a GM1 mellett, hogy a váz felső, tárcsák körüli része műanyag fém helyett, nagyon jól össze van rakva a GX80 is.
A GM1 viszont annyira a szívemhez nőtt, lehet, hogy megtartom. Ez nálad is komoly rizikó!

-
evo87
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Úgy. hogy bár imádom, kell valami előrelépés.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
A kis GM1-esem megérett már a cserére, kértem is ezzel kapcsolatban itt meg más topikban tanácsot és egyvalamit már eldöntöttem, miszerint nem váltok sem Sony-re, sem Oly-ra sem Fujira. Maradonk márkán belül, de azért itt sem egyszerű a kérdés.... melyik utat javasoljátok?
- GM5 a kereső és a plusz tárcsa, meg a vakupapucs előrelépés és nagyjából kis befektetéssel meg tudom lépni.
- GX80 használtan kicsit nagyobb az anyagi vonzata, de cserébe kihajtható kijelző, vázstabi, evf, meg miegymás...
- GX800 most sok helyen akciózva 130.... 12-60-nal jó lesz, és a kitobi meg mehet eladásra, ebben sajna nincs evf és vázstabi, de van kihajtható kijelző. -
itouchfan
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
+Thin_Shield, + MrChris:
Köszönöm mindenkinek!Van esetleg a topikban valakinek Pana G7-e, amit kipróbálásra bocsájtana számomra egy rövidke fotózás erejéig? Ígerem, hogy meghálálom!

-
bigsee
addikt
-
H2o-pok
senior tag
Sziasztok
Kis segitséget szeretnék kérni. El szeretném adni a fotós szettem, ami egy Ezüst, Oly omd em10 mark 2, pana 14-32 obi, és ecg3 markolat lenne. Kb. 4 éves, euronics ban vásárolt. Kb. 6-7 ezer expo lehet benne. Mindennek meg van a doboza, minden tartozéka, kijelzőn üvegfólia, +nyakpánt. Patika mint egy új. Lassan egy éve volt utoljára használva, gyakorlatilag már csak mobillal kattingatunk. Igy felesleges. Szóval, mennyiért lehetne most ezt igy komplett eladni? Nem akarom hónapokig hirdetni, eladni szeretném. Lehet ha 1-2héttel hamarább hirdettem volna meg, karácsonyra jobban elviszik, de eszemben sem volt.
Köszi előre is. -
qpakcovboy
őstag
G80-ban nincs aa szűrő. G80-at az e-m5 mk2 mellé tenném, de jóval olcsóbb, cserébe vqgy megszokod a pana színeket, vagy marad a raw
-
MrChris
nagyúr
válasz
itouchfan
üzenetére
Fő hátránya a G7-nek a szenzorstabi hiánya és a shuttersockra hajlamos zárszerkezet, no meg az időjárás állóság. Ezek hiányában én inkább a GX80-t választottam. G7, G80, GX80 fotóban szinte megegyezik. G7 utódja a G80, igényesebb fém vázzal, portré markolatot is lehet hozzá venni kissé borsos áron.
Ha a videó nem oly fontos inkább Olympust vennék, könnyebben boldogulsz a képekkel. -
itouchfan
őstag
Urak!
Panasonic G7 milyen vételnek számít a kategóriájában? Mi az elődje, utódja? A G80 mennyivel tud többet nyújtani fotózás terén? GX80-hoz viszonyítva? A G7 jobban kézreáll, jobb az EVF, főleg fotózásra használnám, ha ennek tükrében felvilágosítanátok itt a káoszos elnevezésekről, azt nagyon megköszönném!
-
qpakcovboy
őstag
Én az eladóval bontottam ki a g80-at. Két hete tabletet vásároltam tőlük azt én bontottam ki itthon.
Van bőven hasznuk az új termékeken, nem fognak használtat újracsomagolni. Meg nincs is annyi a használt piacon...
A túl olcsó terméket kell kerülni, mert az már lehet ki volt, bontva csak nem tetszett és visszavitték, bár arra is van gari... -
csurgoi
aktív tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Na akkor jöjjön a történet!
Kb 3 éve vettem tőlük egy akciós Oly 45/1,8-ast.
Egy darabig tesztelgettem az obit, de nem tetszett az AF.je.
Visszaküldtem az Edigitalhoz és mint kiderült első körben az ő emberük gariztatja (vagy ha úgy jobban tetszik előbírálja ) a garanciát.
Visszajött a válasz, hogy ez nem garis, mert elejtettem a cuccot(nem tudom miből sikerült ezt megállapítani, mert teljesen sértetlen volt az obi)
Azt mondta, hogy nagy valószínűséggel csak pénzért tudják javítani ha ezt állapítják meg a szervizbe.
Kiküldték Csehországba a szervizbe, ahol kiderült hogy a fókuszmotorral volt baj, amit természetesen garanciába kicseréltek.
Előtte két évvel ugyanígy jártam egy Wayteq mobillal náluk.
Az idén júniusban pedig egy használt, karcos, hiányos csomagolású és nem működő routert küldtek.
Pénzvisszatérítést kértem, ami több hónapig húzodott és majdnem bírósággal végződött , és valamikor szeptemberben kaptam vissza a pénzt!
Soha többet edigitált!!!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
Már nem, de nem lenne akadály elszaladni érte, viszont van kolléga is, aki kölcsön tudja adni. Azért köszi!
De talán még megkereslek ezzel ha a kolléga elutazik az ünnepek alatt.csurgoi: Az enyém teljesen új. A dobozt nem előttem bontotta fel a garijegy miatt, de minden gyáriasan volt lefóliázva és becsomagolva, a váz expo számlálója is nulla volt. Hogy lenne-e idejük egy ilyen átverésre karácsony előtt 2 héttel azt erősen kétlem, de nem tagadom, hogy ilyen megtörténhet (úgy általában véve a webshopokra értve). Ezért is vagyok a személyes átvétel híve.
-
csurgoi
aktív tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az Edigitáltól még gyufát sem szabad venni .
Használt, újracsomagolt terméket adnak el újként.
Személyes tapasztalat, tudnék mesélni
-
Mercutio_
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ha még Újpest környékén laksz mindkét obit kölcsön tudom adni, hogy eldönthesd a dilemmát

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
pandur99
üzenetére
Videózásra vettem elsősorban. Amikor tudom, hogy csak fotózni akarok, akkor a Fujit viszem magammal, ha meg videózni, akkor a Panát.
Meg lehet kicsit furán hangzik, de nekem az E-M10, E-M5 vázak valahogy nem akarnak kézre állni (személyes preferencia kérdése, tudom sokaknak meg a megtestesült álom). Pedig a kamu rangefinder téglákhoz vagyok szokva, amiket a közvélekedés az ergonómia legaljának tart.

-
pandur99
aktív tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Miért nem Olyt vettél? Akkor szintén nem kellene rawozni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
Talán majd ha az X-T4-be kerül már egy rendes IBIS és megkapja az X-T100 zse-ni-á-lis LCD képernyő kiforgató mechanizmusát, akkor visszamegyek.
De amúgy nem vagyok egy nagy pixelkukkoló, nekem a Fujiból a színek hiányoznak, de arra majd kiötlök valamilyen automatizált presetes megoldást. Szóval nem dőlt össze a világ.
Most azon gondolkozom, hogy a Pana 25mm 1.7 vagy az Oly 45mm 1.8 legyen-e a következő beruházás.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ja hogy fuji jpg az összevetés! Hát még rawozva se fogsz hanyatt esni.

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
Egyszerűen nem volt még időm a videóval is próbálkozni, fotó alatt persze nem zavar a hangja. Kárpótol az, hogy ez a zárszerkezet zseniálisan halk, amit az utcai fotós énem igen nagyra tart.

Btw Fujifilm után még szoknom kell, hogy a Jpeg egyszerűen szar. Persze magasra is tette a lécet. Tudom itt mindenki RAW junkie, de nálam a jó Jpeg motor aranyat ér, amikor egy nyaralásnyi fotót elég csak leszelektálni és mindenféle piszkálás nélkül mehet a nyomtatóba, fel lehet tölteni a családnak szétküldhető online albumokba és abszolút nincs dolgom velük. Vagy amikor csak előtúrom az archívumból őket és öröm rájuk nézni még belenagyítva is.
De nem baj, leginkább videózás miatt vettem ezt a vázat, Fujifilmből meg lassan itt az idő valamelyik X100 modellre átnyergelni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Kikapcsolt ibis esetén is kell mennie, hogy a szenzort a helyén tartsa. Különben csak a rugókon lifegne.
Jó kis gép, most kezd sláger lenni, eddig elég magas volt az ára.
GX80-hoz is volt egy ibishang csökkentő frissítés, ettől a videó alatt lett halkabb. Érdekes mód fotó módban meg maradt 'hangos', ami azért csak egy halk surrogás. -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
1. Régebben zajosabb volt az IBIS.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ne hagyd ki, én kedden vettem az Edigitalban 240-ért (hát ez van, ilyen ez a szakma), ennél jobb ár szerintem a G90 érkezéséig már nem lesz.
---
Mondjuk két dolog fura nekem (ez inkább a többieknek szól):
1. Az 1.3-as firmware volt már rajta gyárilag, ha jól sejtem ez a legutóbbi, mégis hallok csendes szobában egy zümmögő hangot kiszűrődni a gépből (folyamatosan, nem AF hang). Azt olvastam az IBIS adja ki és firmware frissítéssel próbálták orvosolni (de teljesen nem iktatható ki). Hát ha ez az orvosolt hang, akkor nem tudom milyen lehetett régi firmware-en. Kikapcsolt IBIS mellett is csinálja.
2.) Az akku üzemidő eléggé meglepett, de nem jó értelemben. A lakásban elsütöttem feltöltés óta max 20 fotót, full töltöttség indikátorral indultam útnak, 2 órát lehetettem a hidegben (kb 2 °C környéke) és lőhettem durván 100 fényképet de már csak 1 egységet mutat a töltöttség indikátor. Nem ma kezdtem, de ilyet még nem láttam (az akkuzabáló dolgokat kikapcsoltam, csak a keresőképet hagytam 60 fps-en). Meleg időben még nem próbáltam, de még a híresen alulbecsülő CIPA is ennek a háromszorosára taksálja az üzemidőt, sosem láttam még olyat, hogy a hideg idő ennyire földhöz ver egy akkut.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Hát, az lesz szerintem is.
Ennyiért már tényleg nem lehet ott hagyni. Max. később lövök mellé használtan egy 14-140-est, és akkor lesz nagy átfogású, meg egy időjárásálló alap obim is, amit még mindig el lehet adni később, ha mégsem kell.Ahhoz képest, hogy pár hete még álmomban sem gondoltam volna, hogy új gépet veszek, most jól állok, mondhatom.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Köszi! Várom a videókat.

Ahogy nézem, Digitcam-ben most leárazták a 12-60-as kitet. Csak hogy egyszerűbb legyen döntenem, mikor már épp letettem volna a voksom a 14-140 mellett.

-
qpakcovboy
őstag
Edigiben vettem 12-60 obival. Webshopban rendeltem, azonnal átvehető volt, 3 perc alatt elvették a pénzt és adták a kittet. Most tölt az akksi és olvasgatom a manualt.
Pér év alatt kiismertem az olyt, most meg mindent kezdhetek előlről. Pár képet csináltam 12-60-al és 45 1.8-al is. Nagyon jó az első benyomás,. Ár/értékben ez most egy elég jó választás.
Alig várom, hogy kivigyem valami karácsonyi forgatagba.
-
Terapeuta
őstag
válasz
FEDman
üzenetére
Érdekes cikk: A full-frame Olympus?
-
gianni85
veterán
válasz
totálkezdő
üzenetére
köszi az infót. Úgy néz ki egy kedves fórumtárs már tud segíteni. Ha megvan mi a hiba, jelzem, aztán ajánlott szervizt még szivesen hallanék

-
-
vond
MODERÁTOR
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Előre is köszi szépen!
Melyik obival vetted, és honnan?Amúgy is akartam kérdezni, hogy milyen boltokban ajánlott elkölteni azt a 240-300 ezret.

-
gianni85
veterán
Szaisztok!
Van itt mft tulaj, aki tudna rám szánni 5 percet az életéből a Nyugati környékén? Valami gubanc van a gépemmel, és csak objektív eltávolítás és visszahelyezés után ad képet, illetve nem fókuszál. Másik obi hiányában szeretném gyorsan megnézni, hogy a géppel, vagy az obival van gond.
Illetve ha tudtok megbízható szervizt ajánlani, ahol azonnal be tudják ingyen vizsgálni (legalábbis van gép és obi parkjuk, hogy kipróbálhassák) az is jó lenne. Annyi, hogy gari már nincs, a váz oly, az obi pana, ezért első körben nem gondolkoztam a márkaszervízben...azt se tudom jelenleg melyikhez vigyem. -
vond
MODERÁTOR
Üdv. ismét!
Ha van itt valaki G80-nal és 14-140-nel (vagy 12-60-nal), megtenné, hogy rögzít nekem egy-egy snittet ugyanarról a témáról 2160p25-ben és 1080p50-ben, és átküldi nekem valamilyen formában?
Igazából a FullHD-s videók 4K-hoz viszonyított részletességére lennék kíváncsi. Elég jónak mondják, viszont sehol nem találok a neten letölthető, nyers fájlokat.
Előre is köszönöm!

-
qpakcovboy
őstag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Igen, letettem a voksot a G80 mellett. Most már csak azt kell megszülni, hogy megvegyem a 12-60-al együtt. Több helyen olvastam, hogy az AF a legjobban pana obikkal működik együtt. Van egy Oly 14-42 pancake obim, helyette lenne a 12-60. Illetve van még egy 45 1.8 portrézni.
Ha találok jó áron 20 mm 1.7 akkor még azt beszerzem beltéri képek készítésére. -
Tin_Shield
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
G80 és raw
És 12-60-nal, a különbözetet megéri, elég jó "mindenes" objektív. -
-
Mercutio_
félisten
Egy technikai kérdés: Ha GX80-on megcsináltam az itt leírtakat (oldal alsó harmada) és ezt (1, 2, 3, 4) látom a szervizmenüben az mennyi expót jelent?

-
qpakcovboy
őstag
Két váz között nem tudom eldönteni, hogy melyiket válasszam.
E-m10 mk3
Mellette szól a kis és kompakt méret és az olyra jellemző színek.Panasonic G80
Ezt azért választanám, mert időjárásálló, jobb a videó, forgatható a kijelző, 4k fotómód, post focus.Panával az a bajom, hogy kicsit nagyobb, bár elviselhetően, de tartok tőle, hogy hogy az általa kreált jpeg-ek színe fakóbbak az olynál.
Az Em-10mk3 190 az MM-ben de van 32 pénzvisszatérítés, a G80 pedig 190.
Vagy talán a G80+12-60 239-ért, érné meg a legjobban a két stabi miatt.
Mit gondoltok?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Mirman
üzenetére
Meg sötét UWA 100k alatt.
Pl. egy f/5.6-os (6.3-as, 7.1-es) Pana 7-14.
Ott úgyis általában mindennek élesnek kell lennie, és sokszor rekeszelik is a népek. Nomeg egyre több gépben van rohadt jó vázstabi is.(#88533) Mercutio_: Lenne pár jó ötlet erre a kompaktból/bridgeből áthozatalra, az biztos.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
GM5 méretű keresős váz nem lebutított ISO200-800 közti firmware-rel, mai szenzorral, jobb felbontású keresővel. Ha még egy filmes vázak power winder-jéhez hasonló nem csak a fogást javító opcionális markolatot és kihajtható kijelzőt is kapna az lenne a nonplus-utlra

Fényerősebb "12-32" (a'la LX100-ba épített "obi") akár drágábban is.Olympus esetén PDAF-es szenzor az E-M5/10 vonalon is. A 30/3.5-höz hasonló kicsi, könnyű makró obi 90-100mm körül és szintán f3.5-tel és hasonlóan jó árazással. 9-18 II. az idegesítő lock helyett valami praktikusabb megoldással.
Szerintem a miki-mikulásnak mindenki tudna még 1-2 tippet adni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
iscsu
tag
Az egyik FB-s csoportban 360e-ért magyar garis, bontatlan (nyeremény) E-M1.2 (meg egy 300/4), hátha valakit mozgat a dolog.
Szerk.: bocs, ezt a csencselősbe szántam.
-
hito
nagyúr
Most jutottam el idáig. Élménybeszámolónak nevezni az alábbi pár sort erős túlzás lenne, inkább kudarcbeszámoló.
Lényeg, hogy sajnos 3 nap használat után úgy döntött, hogy műszaki hibás lesz. Feltettem töltőre, 15 perc töltés után akartam néhány expót lőni, de amikor hozzáértem majdnem elhajítottam olyan forró volt. Menetrendszerűen meg is gajdult a hőtől, össze vissza reagált mindenre. Akksi ki, fél óra pihi, de még mindig bolondozott.
Utána már amikor töltőre tettem, a hangszórója furcsa sistergő hangot adott ki, recsegett. Innentől kezdve nem erőltettem a használatát.Egyébként vegyes érzelmeket váltott ki, amíg működött. 45eFt-ért még jónak is lehetne nevezni, mégis csak 4k, mert 20Mp-es GX8 szenzor, de rengeteg hiányossága van. Ugye adott a fix LCD, a beépített vaku hiánya (itt jegyzem meg, hogy még egy 4$-os zsebvakut se mellékel a gyártó, "old meg!"), nulla kezelőszervek. Ezt ugye vásárlás előtt is tudja a leendő tulaj, el lehet dönteni, hogy ezek beleférnek-e vagy sem.
Viszont ami lehangoló és csak használat során derül ki:
- képparaméterezési lehetőség nuku (se kontraszt, se élesség, se telítettség, se zajszűrés, semmi). Kapunk 5 előre beállított képprofilt azt oszd be
- videó blokkosodik sajnos, iszonyú alacsony bitrate-ek jellemzik
- érintőképernyő reagálási ideje lassú, ha gyorsan kell reagálni a helyzetre és valamit előtte állítani szeretnél...felejtsd el!
- videófelvétel hangminőség csapnivalóÖsszességében mégsem tudnám azt mondani, hogy nem ajánlom és ez leginkább az ára miatt van. Lássuk be, ilyen tudású gép 12-40-es obivel 84eFt-ért nincs másik.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
Én a Panasonicot kevésbé féltem, hiszen ők is beleugranak a full frame vonalba. Ha lesz nagyszenzoros GH erősen videóra kireszelve, akkor rohadt kemény időszak jön azok számára, akik most a sub-10k USD vonalon kínálnak professzionális videós eszközöket.
Az Olympusnak én nem jósolok nagy jövőt ha ezt az irányt tartják. Amit amúgy rohadtul sajnálnék.
-
-
konyi79
addikt
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Lehet most elbeszélünk egymás mellett, vagy nem érted, vagy én nem..
Mecivel most az Olympus azon üvegeire céloztunk, amit pro utótaggal lát el a nevében, ezen belül pl a 25/1,2 pro, a 45/1,2pro stb.
Ezek szembemennek az mft eredeti filozófiájával, azaz a kis méretben jó minőség.
Az 1,2-es fix semmivel sem kisebb, mint ff szenzoron egy 1,8, és érdemi előnye sincs vele szemben. Ja, nem mellesleg drágább is.
Míg pl a 45/1,8 egy nagyon baba kis ár-érték bajnok. Na ilyenből hiányozna több. -
Tin_Shield
őstag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Szerintem azok teljesen rendben vannak, a 8-18 egy ideje birizgálja is a fantáziámat.
Az Oly 1.2-es fix sora miatt megy leginkább az értetlenkedés, Pl. Oly 25 f1.2 vs. PanaLeica 25 f1.4, nem is kérdés melyik illik jobban az egész mft koncepcióba. Ilyenből kellett volna a 17 és 45 is. -
válasz
konyi79
üzenetére
A 12-40 szerintem még nem nagy / nehéz. A tesója (40-150) viszont nem kis darab. Az 1.2-es fixek is emberesek. Én anno a 12-100-on gondolkodtam sokat, volt is egy nagyon jó akció, de nem vettem meg, az már rohadt nagy / nehéz cipelni. Csak arra próbáltam utalni, hogy szerintem vannak jó (pro) objektívek, amik nem böhöm nagyok / nehezek. Vagy csak az Oly objektívjei ütik meg a pro szintet?
-
totálkezdő
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
"Számomra régen és most is a kis méret (váz, obik, rendszer) volt az m4/3 előnye.(...) több kicsi, ügyes obit és 1-2 kisebb, de nem lebutított vázat várnék a rendszerbe." Tökéletesen egyetértek, bár nekem a TE GM5-öd már túl kicsi; én a PL2 méretet preferálnám, és maximum az Olympus M10 III/M5II-ig mennék. Az viszont tényleg nagyon jó lenne, ha lenne több kicsi ügyes obi.
-
konyi79
addikt
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Blabla. M.Zuiko pro

Az egy objektív széria az Olympusnál, jellemzően F1,2 fixekkel és F2,8 zoomokkal -
-
asdf_
veterán
válasz
Royo85
üzenetére
A Panasonic GX80 bekapcsolás után egyből kéri, hogy állítsd be az objektív gyújtótávolságát.
Nem kell semmit keresni a menüben.Egyreszt Olympus-om van, igy ez nem segit rajtam, masreszt mivel zero elektronika van a manual obijaimban, az egyik manual le, masik manual fel dolgot kikapcsolas nelkul szokasom kivitelezni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
konyi79
üzenetére
Számomra régen és most is a kis méret (váz, obik, rendszer) volt az m4/3 előnye.
Megértem a modularitást+pro-obik meglétét preferáló all-in-one vonalat is, de nem tudom van-e akkora vásárlóerő (főleg az egyre erősebb FF milc-ek térnyerésével), hogy kellő bevételt generáljon a Pana/Oly részére
Az új váz és a legtöbb pro obi számomra is értelmezhetetlen
több kicsi, ügyes obit és 1-2 kisebb, de nem lebutított vázat várnék a rendszerbe, de tartok tőle hiú ábránd 
-
konyi79
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nem tudom, hogyan válaszoljak neked óvatosan, de igen, függetlenül attól, mennyire van értelme a mostani FF-et mindenkinek áradattól.
Az mft számtalan előnye közé eléggé hátra sorolnék egy 3000$+-os vázat, a 300f4-en kívül én nem is tudom annyira értelmezni már a pro vonalat se. -
AMn3t
tag
válasz
FEDman
üzenetére
érdekes amúgy ...
pont most váltottam e-3 ról em-1 mark ii re, és pont amiatt volt nekem fura ez a gép, mert szerintem minden ami nekem nagyon tetszik az e-3 után azt kidobták az ablakon :/
1.: exponáló gomb + tárcsa kombináció ... tök jó dolog, nagyon tetszik az em-1 ii nél, erre kidobják
2.: hátsó tárcsa, tökéletes helyen van az em-1 mark ii nél, erre vissza rakják oda ahol szerintem sokkal szarabb helyen van (bár nem tudom eldönteni h hol lesz itt az újja az embernek, lehet h így is könnyen hozzáférhető)
3.: a markolat esetén tök tetszik h van két joystick is az em-1 mark ii nél ... erre raknak rá egyet, ami a kettő között van, sehonnan se éri el normálisan az ember (lock helyén simán elfért volna)
4.: portré markolatnál a két fn gomb ... tök jó helyen van az em-1 ii nél, simán el lehet érni ... szerintem meghagyatták volna azt az elrendezést
5.: tetszik h az integrált portrémarkolat helyét kihasználták és tettek oda gombokat, ezt hiányolom a az em-1 mark ii ről
valahogy nekem az az érzésem h nem a legjobban oldották meg az integrált markolatot, ugyanúgy mint az opcinálisnál nem teljes értékű a vertikális kezelés ... akkor meg minek?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
FEDman
üzenetére
Kaptál egyet tesztre?

Most nem érdekel, mert nem az én zsebemhez mérték, és szerintem nem használnám olyan területen, ahol a pletykákból leszűrhető előnye domináns lenne az E-M1 MKII-höz képest. Attól most tekintsünk el, hogy az asszony minimum beadná a válópert, ha a novemberi váz vásárlás után februárban is megjelennék egy újjal.
-
FEDman
addikt
Senkit nem érdekel itt ez a kis "csöppség"?

-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
pontosan

-
vond
MODERÁTOR
válasz
pandur99
üzenetére
Na, megnéztem ezzel az Exposureplot-tal, ez az idei évem focal length-ekben.
De az előző évek is hasonlóan alakulnak. Látszik, hogy 250-300mm fölött már kevesebb kép készül. Kivéve persze a 620-at, mert ott érhetem el a legjobb háttérmosást.
Nomeg ha 28 milliről indulnék, akkor természetesen abból lenne legalább annyi, mint a 26-ból. 
(#88489) Muerte68: Köszi! Ahogy nézem a különböző tesztképeket, én még az ISO6400-zal elégedett lennék, ha éppen olyan a helyzet.

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
OPiiPO
üzenetére
Engem fotósok tapasztalata érdekel egy fotós kiegészítő kapcsán.
Ez kicsit olyan, mint amikor a TV-s topikban valaki konzol mellé keres TV-t, ezért átirányítják a konzolos topikba, onnan viszont visszairányítják a TV-s topikba, emberünk meg a fejét vakarja, hogy sehol nem teheti fel "legálisan" a kérdését.

-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
tegnap engem majdnem kirúgtak a vezetékes fejhallgatók topicból, mert belekeveredtem egy memóriakártyás thread-be

-
Stauffenberg
nagyúr
Tíz évig tudtam távol tartani magam az MFT-től, de beiratkoztam a klubba egy Panasonic G80-al.

Tudom van külön memóriakártya topik, de azt leuralták a mobilosok. A Transcend 300S sorozattal van valakinek tapasztalata? Most tudnék egy 128 GB-ost beszerezni egy barátomtól pár kézműves sör fejében, de ha esetleg ez nem egy megbízható darab, akkor nem bízom rá az adataim biztonságát.
Amúgy a szokásos Sandisk Extreme Pro sorozatból táraznék be (van is itthon, csak az marad a Fujifilm vázamba).
Új hozzászólás Aktív témák
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- AKCIÓ! ASUS H110M i3 6100T 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Kolink Inspire K2 aRGB 400W
- Acer Nitro 5 - 15,6"FHD IPS 144 Hz - i5 10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Ott úgyis általában mindennek élesnek kell lennie, és sokszor rekeszelik is a népek. Nomeg egyre több gépben van rohadt jó vázstabi is.