Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyi79
addikt
válasz madgie #58801 üzenetére
JAJA ugye milyen jó a nexeseknek, még mindig ki tudnának croppolni egy 4/3 érzékelőre való 16MP-t,
úgyis a sony a selejtes érzékelők közepét dobja oda m4/3-nak
Inkább a fuji 12/2-d kellene ráerőltetni valahogy, egy ideje viszket a bajonettem összemérje a 1018-cal milyen is...
Senki E polgártársat nem ismerek, aki bevállalta volna eddig. -
konyi79
addikt
NA ebből lesz aláírás, kiállsz egy E bajonettes üveg mellett!
Viccet félretéve tényleg nagyon jó, de olykor ingerenciám támad kimenni a csillagos ég alá. Még ott is el-el ment addig némi csillagnyomhoz vagy ez-az, míg meg nem láttam madgie képein mennyivel jobb erre a sami. A 10-18-at meg úgyis 12-14mm-en használom mindig. 10-en már nem tetszik ahogy húzza a képszélt, 14 fölött meg minek felrakni.
De ez itt nagyon OFF, bocsi. -
konyi79
addikt
Kicsit betrollkodjak az ellapuló RAW hisztogram vitába, rémlett egy cikk hát feltúrtam, amiben említésképp megjelenik. A pár sorból ami ide értelmezhető kiderül, nemigen van, de mégis van olyan...
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
Jó kis anyag lett ez, külön becsülendő a belerakott munka.
Nekem akkor volt ilyen darabos, ha 24p-be csináltam a TL videót, sajna az kevés. Spórolni akartam az expoval (ugye a zár), de csak akkor javult ha gyorsítottam rajta utólag. Bár néhol valóban ugrál is, az valami szoftveres móka, érdemes lenne valami másba betolni a kész anyagot, sajnos tényleg elvonja a figyelmet a lényegről. -
konyi79
addikt
válasz jjeahh #61282 üzenetére
Ha itteni topiklakótól (dealer ) kell valami, nem megoldhatatlan.
Én Pestre járok rendszeresen, haver meg erdélybe (sőt, lehet pont Csikszeredán töltöm egyik hetet nyáron).
Szóval kifizetem, elküldöm/viszem, kipróbálod kifizeted ha kell.
(Ha mégsem, gondolom visszaveszi bárki azonos állapotban)
Csak lökjed azokat a Dinás képeket -
konyi79
addikt
válasz SeatZola #62871 üzenetére
Nem kell ezt ennyire mellre szívni, felesleges és rossz is lenne teljesen szétszeparálni a milcekről szóló véleményeket. Most ne olvasam a m4/3 topikot, mert szonim van? (legalább írhatom a listámat ) Teljesen rendben van, cserélődnek itt vélemények, összemérődnek rendszerek. Esetleg kérd meg Parcit, hozzon létre külön m4/3 vs Sony; m4/3 vs Fuji; Sony vs Fuji topikot.
Szarozás van volt lesz, mindenhova tévednek flamgenerátorok.[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
Jól mondod, adatlap. Mert az összes teszt ott lényegében egy adatlap.
Itt megtudsz olyat is a gépről, amit a gyártó honlapját olvasva nem.
De azt sem pontosan, mint pl mikor a NEX6-on nem lehet videó módban rekeszelni stb. Persze, iAuto-ban nem
De ez csak egy kiragadott példa, a rengeted fals információból.[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
Azért ha igazából meg akarja rúgni ezzel a Nikon a Sonyt, muszály lenne neki rövidebb bázistávval kiadnia, lehessen rá bármit adapterezni. Aztán mellékelhet is hozzá egy F adattert a dobozban, meg ne adjon ki rá natív üveget csak egy 35 v. 50 fixet - azok még összehozhatók kicsiben-, de ha simán csak F bajonettel jön ki, nehéz dolga lesz.
-
konyi79
addikt
válasz somasz #64803 üzenetére
Pedig ez így van. Elég sűrűn rendelek a két nagy szállításával mindenfelől olykor komolyabb értékben dolgokat (igaz nem fotós), és a vám/ÁFA kivetés alól mindkettő vámkezelése esetén mentes szokott lenni a szállítási költség. HA nem "free shipping" ugye.
A Magyar Királyi Posta esetén nem tudom hogy megy, velül csak az lenne a baj drágák, ha nem nézem milyen lassú.. -
konyi79
addikt
Logikus amit mondasz, erre nem is gondoltam, bár darkot nem jpegben szoktam lőni.
Csináltam is kipróbálni gyors egy 5s-os dark jpeg sorozatot, és tényleg. Elég jól skálázódik, iso 100 és 25600 között 10x-es méret eltérés van. Még talán az is kivehető, melyik iso érték szoftveres móka. Viszont csak teljesen kikapcsolt zajszűrésnél megy így, egyéb esetben elég látványosak a zajszűrő algoeitmus belenyúlása, hol vált fokozatot.
Fene gondolná, madgie-t ennyire komolyan kell még venni 9 után..Nem tudom ez mennyire jó MrChris-nek, talán valamennyire összehasonlíthatók vele (azonos felbontású) gépek
-
-
konyi79
addikt
válasz aginor #65174 üzenetére
Végülis megvettem...
Eredendően egy kisebb vakut kerestem én is. Elég jó szolgáltatásokat nyújt, és baromi egyszerű meg gyors kezelni. Sajna viszont nem olcsó kategóriájában, viszont slave vakuként is el tud sülni (gyári sony nem), azaz manuálisan kell az expot hozzá állítani, de beépített kisvakuval is elsüthető gépen kívülről. Szóval a gyári erősebb, jobb minőségű azért, de ez sokkal jobban mutat MILC-en éa nem is gagyi.
Itt nagyjából a oly FS(FL?)-36R-nek felelhet meg, ami nem drágább ,de 2 akkuval biztos kevesebbet bír és lassabban tölt. Esetleg úgy nézem, 4/3-on az FL-600r lehet még, de az jóval drágább. -
konyi79
addikt
válasz jjeahh #66399 üzenetére
Tedd olyan olvasóba, amit nem korlátoz az USB2-es kapcsolat, aztán eressz rá egy CristalDiskMark-ot. Átfogó képet ad majd a kártya teljestményéről, én ezzel szoktam rámérni, meg mindenre. Hamar kidobja melyik pendrive-ot ne akarjam pl dokumentumok másolgatására használni.
Fényképezőben jobb a helyzet, a nagyobb file-ok írása a mérvadó. -
konyi79
addikt
válasz jjeahh #66611 üzenetére
Ha van igény a videó mellett a minőségi hanghoz, nem értem miért nem rögzítitek külön, ahogy Madgie írta lehetőleg több csatornán. Utólagos feldolgozás gondolom tuti lesz, nem olyan vészes alákeverni, és sokkal szabadabban tudod hangolni a különböző térpontok hangerejét és a hangminőséget
Főleg amint írod, több kamera is lesz, mindenféle wireless átvitel belerak neked egy kis csúszást, könnyen beszívod a sok kamera hangsávjával... -
konyi79
addikt
válasz MrChris #67776 üzenetére
Gom player
Hibátlanul eszi az AVCHD-t, minden formájában. -
-
konyi79
addikt
"Kérlek, tedd be az aláírásomba, hadd röhögjön rajta mindenki, megérdemlem. A jogosultságod megvan hozzá."
Inkább a rangodat kellene "fanatikus tag"-ra átírni, ha nem esett le, hogy milyen aláírásra gyúr Parci mindig...
De tényleg, annyi helyen pedzegettük már neked, hol finomabban, hol határozottabban, kicsit olvass már rá erre a fotó témára!
Nem kell ezen besértődni, na...[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
Na, már megint látod. Nincs itt hülyegyerekezés, de ha visszaolvasod az elmúlt hónapokban tett hozzászólásaid, szerintem magad sem csodálkozol majd, hogy kicsit pejoratívan közelítik páran mikor ilyet írsz le :fényerősítés. Ez így elég hülye megfogalmazás, még ha szabad fordításban ezt is bele lehet gondolni...
De mindegy is, tényleg hagyjuk.
Parci meg ha kötekszik, csak mondani kell neki: Vegyél szonit!
És lenyugszikParci:
És látod, milyen igaza volt...[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
Ez a fényérték javítás szinonímája a hito szótárban, de tudod jól miről beszéltem, ne ebbe kapaszkodj
De tényleg fejezzük be itt, mert jön a csupa nagybetűs HÁZIGAZDA és páros lábbal rúgja szét kisbetűs mondatkezdéseivel a seggünk, mert szétoffoljuk ezzel a hülyeséggel a topikot... -
konyi79
addikt
válasz MrChris #71273 üzenetére
Na tényleg, ennyire amatőrök ne legyünk már...
A tesztábráktól harsog örökké a fórum, értelmezni meg nem tudjuk őket? Jah, sajnos ez a fényerős üvegek közös jellemzője, oof esnek szét a színek, megjelennek a zöld-lila szegélyek.
Ismerős ez a kép a photozone-ról?Pont a házszám is ilyen nagy kontrasztú téma (sőt, fekete-fehér), aminél nem is láttam még üveget az otus-on kívül, ami f1,4-en nem csinál hasonlót. Persze a kis panaleica képén a kisebb szenzor miatt ez kevésbé látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest