Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz trlala #64092 üzenetére
Panákhoz szokták adni a Silkypix-et mint hivatalos rawkonvertert. Nem olyan extrás mint a LR, de jobbat lehet kihozni mint a váz jpg. Szerintem a bőrszínt szebbre csinálja mint a LR meg még pár színdolgot, viszont a kiégett részekkel negyed annyit sem lehet kezdeni.
A nem oly régi G6-hoz őskövület 3-as verziót adtak, az új a 6-os pro, ami jobb is, de fizetős. 30 napig ingyenes, utánna ha újra telepíted az egész rendszert megint 30 nap, ami tudtommal nem illegális. Amúgy erre a célra csak egy bejegyzést csinál a regisztribe -
Studi
veterán
válasz trlala #64788 üzenetére
Micro4/3 Olympus vázak közül egyedül a P1-es nem tudja az RC vakukat vezérelni, az összes többivel megy.
(#64789) ROBOTER: Én G6 és GX7 vázakkal is használtam az FL-36R-t és a Metz 58-ast, nem volt velük semmi gond.
szerk2: amúgy ha valaki nagyobb vakut szeretne, a 220volt.hu használt kínálatában (fotós cuccokat lenyitva legalul) van egy Metz 52-AF1, az elég korrekt, és az érintőképernyő miatt sokkal kellemesebben használható, mint a többi Metz.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz trlala #64794 üzenetére
Nekem is volt talphiányos vakum, én Mekkecske Zolitól vettem. Nem biztos, hogy kint volt a webáruházban, szerintem leleveleztük, és küldte.
szerk: van kint a webáruházban is.
[ Szerkesztve ]
-
totálkezdő
tag
válasz trlala #66076 üzenetére
PL5 mozgókép hanggal
Használati utasítás
58.oldal: A menük használata: c A fényképezőgép-beállítások testre szabása (71. oldal)
71. oldal: Az egyéni menük használata: I. Movie (78. oldal)
78.oldal: I Movie: Movie R Válassza ki az OFF beállítást a mozgóképek hang nélkül
történő rögzítéséhez. Ez a lehetőség a témavezérlő használatával is kiválasztható. 57Magyarul: Neked itt az ON beállítást kell kiválasztanod, hogy legyen hang.
[ Szerkesztve ]
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz trlala #72404 üzenetére
Sajnos ugyanez az árazás van a többi obira való napellenzőnél is. eBay és társain találsz, keress rá a napellenző kódjára (LH-61F). JJC márkát tudom ajánlani, nekem az Oly 45mm-re van tőlük egy darab, az korrekt (viszont műanyag, fém napellenzővel nincs tapasztalatom).
A 75mm-re úgy látom 9 E Ft körül kapod a fémből készültet free shippinggel. -
-
Suszi66
csendes tag
-
-
Grga_Pitic
aktív tag
-
frankstork
aktív tag
válasz trlala #72446 üzenetére
Csatlakozom Pitic-hez.
És nem csak fotós cuccok. Nekünk szinte az egész karácsonyi bevásárlás külföldi beszerzés.
KB. 70E-et spóroltunk.
Én személy szerint kB 11-12 éve vásárolok külföldről.
Kell PayPal, és biztonságban lesz a pénzed.
Ebay mellett szóba jöhet a tinydeal, bangood, és vannak gyűjtő oldalak mint a wish.com, vagy a geek.
Persze ezeken kívül is van egy csomó webshop.
Aliexpress is jó, csak ott nincs PayPal, de drága holmit nem szoktam onnan, és eddig minden megjött. -
MrChris
nagyúr
válasz trlala #72509 üzenetére
Tök olyan mint a 75-ös, csak a gyűrűje máshogy van rovátkolva nem hosszába hanem két irányból mint a régi OM-ek gumigyűrűi. De lehet csak valami felbontás interferencia csalóka játéka.
-
Studi
veterán
válasz trlala #72607 üzenetére
Ez a cucc drágább lesz, mint az E-M5mII, ezek alapján nem lesz közvetlen konkurenciája az OM-D-knek. Mint korábban az M5mI és a P5. Igaz a P5 nem is fogyott úgy, ahogy azt szerették volna szerintem. De ez a kereső miatt jobb pozícióból indul.
Amit inkább hiányolok, hogy most már alul tényleg semmi. Kétségtelen, hogy jobbnál jobb vázakat csináltak, de már az E-PL7 is közel a fullextrához, most már abszolút nincs tényleg pici, könnyű, olcsó vázuk, mint a Panánál a GF.
-
Studi
veterán
válasz trlala #72610 üzenetére
"Ha az omd-be belepakolják... " de pont ez a lényeg, hogy nem pakolják bele. Pláne nem az E-M10-be. Ez a termékpozicionálás lényege, már az E-P5 is magasabb polcra került, mint az E-M5, és most úgy tűnik ez is az E-M5mII fölé lett pozicionálva.
És ne feledd, nem csak ez a váz jelenti a PEN szériát, ott van még a PL7 is. Korábban még a PM is volt, amire aztán végképp nem volt igaz, hogy ugyanazt tudja, mint az OM-D, csak kereső nélkül.
(#72612) madgie: "nézhetek", vagy "nézhettek"?
[ Szerkesztve ]
-
totálkezdő
tag
válasz trlala #72739 üzenetére
Köszönöm, ezentúl így teszek.
MrChris. Köszönöm: igazából el akartam kerülni a RAW-t, hiszen a legtöbb teszt azt mondja, hogy az Oly már a JPEG-ben is megfelelő képet nyújt, én meg nem igazán akartam utómunkázni. Úgy tűnik azonban, hogy vannak helyzetek, amikor RAW nélkül nem megy.
-
MrChris
nagyúr
válasz trlala #72760 üzenetére
Ha ebay nem akkor is kevesebbért beszerezhető fotoplusnál.
-
-
-
t72killer
titán
válasz trlala #72862 üzenetére
Nyilván 1500€-ért nem műanyagból lesz, attól függetlenül gáz. Egyrészt a módválasztó környéki tumultus, a másik oldalon pedig a kb táncteremmel rendelkező bekapcs gomb. "vakon" kezelve bekapcsolni tuti be tudod majd a kamerát, de bármit állítani rajta kb nagyítóval kell.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
válasz trlala #72847 üzenetére
Uhh, kicsit sok lett ez, pedig reménykedtem benne, hogy jön egy normális PEN, de... Ez nagyon drága lesz, és nem is valami szép sajna. Oké, új technológia meg minden, de azért mégis. Akkor már inkább gyúrnék egy GX8-ra, az még egész szép is, de igazából nem nagy előrelépés a mostanihoz képest (a stabi az lenne, de ahhoz cserélni kellene az összes üvegem is).
-
t72killer
titán
válasz trlala #73054 üzenetére
Az áráról kicsit elgondolkozva nem biztos, hogy annyira ilyesztő (lesz némi esés után). Ez ugyebár ~20% ÁFÁval, kitben számolt európai ár, ebből lehet induló váz-ár nettó ~1000EUR - ez mondjuk továbbra is sok egy szappantartóért, ami még a fürdőszobától is irtózik.
Az alapfelszerelésben nem adnak hozzá flexet, hogy a felesleges mütyüröket legyalázza róla az ember ?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz trlala #73056 üzenetére
Ahogy Studi írta, így tippeltem:
1500€ bruttó = kit 12-42ez lencsével, amiből a lencse felára mondjuk 150EUR
-> bruttó váz: 1350€
-> nettó váz, 20% áfa levonva: 1125EUR
-> nettó az első hónap lelkesedése után/vagy akár egy 10%-os indulási akcióban: 1000EUR.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest