- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csurgoi
aktív tag
Az Olympusoknál a LOW ISO az ISO100-nak felel meg?
Ha igen akkor miért nem így jelölik?
Alapba ajánlottabb a lownak a használata mint az ISO200 ? -
bigsee
addikt
válasz
totálkezdő #86194 üzenetére
Expószám alatt általában a zár működési rátáját értjük, videónál az nem nyit/zár olyan sűrűn, mint mondjuk fotónál. Megintcsak kivétel az elektromos zár, az sem számít bele.
-
totálkezdő
tag
Sziasztok! Ha használt gépet veszünk, különböző okokból többnyire szeretjük tudni, hogy mennyi expó van benne. Mi a helyzet azzal, hogy egy géppel nem csak fotóznak, de videóznak is? Azaz, menyire "viseli meg" a gépet a "normális" videóhasználat, hiszen ha jól tudom, ezt sem az expószám, sem más nem mutatja ki, tehát egyedül a gép külső állapota nyújt némi információt. Vagy nem így van?
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #86192 üzenetére
Azt nézd meg mi változott adobe standard profilnál 9 és 10 alatt. Sokat javult. Alapvetően nem rosszak a beépített Pana jpg profilok. De én nem szeretem őket. Ritkán profilozok. Amikor már sehogy sem jó. Van Huelight profilom is végszükség esetére.
Kaptunk rengeteg egyéb profilt is. Alapvetően jó minőségűek és réteg maszkként működnek. Elég volt a gradelésből mostanában, de én az adobe standard és a camera standard közé lőném a bácsid, de ajakfény nélkül. Lehet elég lenne picit húzni a adobe standard wb-n.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #86191 üzenetére
Jaja, nem az adobe standard, hanem a Camera Standard profil volt.
Az adobe standardnál olyan döglött minden, nem mondom, hogy rikítson, de azt a szürke fátyolt nem szeretem, ami néha zöld, barna, rózsa szín. Még ki kell próbálnom saját képeken is, azok számomra többet mondanak.
Nem tetszik a kis ajakfény?De a bőr nem jobb? Nincs benne a szürke. Amúgy meg most nem is értem ennek a 10-esnek a profiljait, melyik minek felel meg a régiek közül. Az Adobe szín a korábbi Adobe Standard? Szokni kell még ezt.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #86190 üzenetére
-
MrChris
nagyúr
válasz
#31733248 #86182 üzenetére
Kénytelen voltam rövidre vágni, mert cc portrém nincs, csak családi. A dpr-ről letöltöttem egy gx85-öst és konvertáltam. Tök ugyan az 9-es és 10-es ACR-el. Sőt a Silkypix már majdnem adobe, csak máshogyan és erősebben élesít. A C1 viszont nem az igazi, durván élesít, visszább kell venni és alapban megemeli a sötéteket és behúzza a highlight-ot, meg kicsivel melegebb.Képek.
Negatívum, hogy eltűntek az XE-1 filmmódok, megy vissza a 9-es ACR. -
Mercutio_
félisten
válasz
inzsellér #86185 üzenetére
Úgy emlékszem van nekik saját webshopjuk is és ott is leírják, hogy nincs gyári gari.
A Fuji topicban többet tudnak szerintem a cégről, mivel az amúgy is drágább komponensek miatt ők gyakrabban rendelnek onnan. -
Studi
veterán
válasz
inzsellér #86185 üzenetére
Ez olyan kérdés, amit érdemes a vásárlás előtt körüljárni.
Ezek a termékek szürkeimportosak, nem a hivatalos európai forgalmazón keresztül jönnek be. Így az európai szervízhálózat el fogja utasítani a garanciális igényedet, teljes joggal.
Ha bármi probléma van, akkor visszaküldheted az eladónak, ő visszajuttatja Ázsiába, és lesz valami. Költséges, időigényes. Ezért az ilyen webshopokat inkább úgy szoktuk tekinteni kb., mintha használtat vennénk: gari nincs, de legalább új terméket kapsz az itthoni használt árában. -
inzsellér
tag
Rendeltem egy Pana 7-14-es obit ettől a cégtől: https://www.ebay.com/usr/einfinityshop1 , az igen kedvező ár miatt. Az obi mellett nem volt számla, a garancia levél nem volt kitöltve. Reklamációmra azt válaszolták, hogy a számlát e-mailban küldik, de az obira nem tudnak gyári garanciát adni, de ők vállalnak rá egy évet, ha elromlik, küldjem ki hozzájuk. Van-e valakinek tapasztalata, működik-e egyáltalán így a garancia?
-
csanee
tag
válasz
Muerte68 #86176 üzenetére
Köszi mindhármótoknak a választ!
A kábelcserével nem vacakolok az biztos, nem ér annyit az egész. Meg nincs is jó kezem az ilyenekhez.A környezetemben főleg Canon van. A hsz-ek alapján nem rémlik (read-only-ban szoktam követni a topikot), de van köztetek esetleg miskolci egy ilyen vázpróbás akcióra?
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #86178 üzenetére
Erre kíváncsi vagyok, este kipróbálom. Meg a C1-el is összelövöm, legutóbb próbáltam és talán jobbnak tűnt, csak időm nem volt részleteiben megsasolni.
-
-
cdl
senior tag
válasz
Ereshkigal #86177 üzenetére
Ha utazáshoz csak a 12-60-at vinnéd magaddal, akkor lenne értelme a vételnek.
Ha nem zavar az obicserélgetés, akkor a 35-100.
Nekem van, imádom.
Bár utazáshoz a 12-100 lenne az igazi számomra, csak akkor el kellene adnom a 35-100-at. -
hibavissza
veterán
Az ACR frissítés kötelező Panasonic tulajoknak.
Új gépet kapsz.
-
Üdv!
A PL 8-18 + 25/1.7 kombó mellé ki mit venne a kettő közül utazáshoz: PL 12-60 vagy 35-100/2.8? A 8-18+25 fókusztartománya lefedi a képeim kb. 75%-át, a maradékot többnyire ekv. 90mm-en lőttem, de mentem volna tovább is, csak nem volt mivel.
Hogy kihasználnám-e a hosszabb Panát? A fene tudja. Ha árban ugyanannyi lenne, akkor mondjuk azt venném. Esetleg "budget" megoldásnak még ott van a 14-140 II.
-
csanee
tag
Üdv!
Oly 14-42 kitobival van problémám. Kb. 25-től felfelé, fókuszáláskor (AF és MF is) "Objektív hiba" jelenik meg a kijelzőn. Gép ki - zoom vissza - gép be folyamat után újból életre kel a rendszer, de minden esetben ezt csinálja az obi. Ütés nem érte. Váz: EPL2.
Mitől lehet ez?
Korábban állt pár hónapot a szett, de nem majonéz ez, hogy megromlik a tubus tartalma
(Annyira nem hiányzik az a vége, mert van egy 45 1.8 mellette. De azért idegesítő, ha véletlen kicsit többet tekerek az obin és behal fókuszáláskor...)Előre is köszi!
Szerk.: Az érintkezőket az obin és a vázon is megtisztítottam már alkohollal. Nem változott semmi.
-
Mercutio_
félisten
Valamire rákerestem és belebotlottam MLaca ezen 2013-as postjába
és azóta is csak várunk....csak várunk....
-
MrChris
nagyúr
válasz
Speeedfire #86165 üzenetére
Akkor még van a Lumix 14/2,5. Olyanom is volt, kb kitobi szintű élesség, még megvan hozzá a 0,8-as előtétem (gwc1) amivel 11mm.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Speeedfire #86162 üzenetére
Csak a 14 az nagyon nem 12
-
MrChris
nagyúr
válasz
Speeedfire #86162 üzenetére
F2-es tesztképek alapján nem vagyok elájulva tőle, ha meg rekeszelni kell akkor megette a fene...
-
MrChris
nagyúr
válasz
Speeedfire #86160 üzenetére
Mindent nem lehet. A kicsi 12-32 elég bestbuy, annál olcsóbb nagylátó, elfogadható monőségben nem nagyon van. Tulajdonképp kifejezetten jó képe van 12/3.5-en. Ha meg fényerő kell akkor a samy 12/2, vagy laowa 7.5/2. Csak ezek megint gondolom sokba kerülnek.
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #86156 üzenetére
Most láttam eglibalon panaleica 12-60at 555€ért. 12-40et több helyen látni 500€ körül. Esetleg oly 9-18, vagy ő 9mm bcl
-
Speeedfire
félisten
Nagylátószögű obikbol mik az ajánlottak? 12-40 jó lenne, de mocskos drága (nekem).
-
Balinov
titán
válasz
Grga_Pitic #86154 üzenetére
Áprilisi tréfa..
-
Grga_Pitic
aktív tag
Elég vicces lenne. De még a 43rumors sem ír róla, csak egy Simon kommentel ott róla, úgyhogy inkább olyan április 1-jei hírnek fér bele.
A multiaspectnek sem látom sok értelmét, ha már sokadjára elmondták az Olympus vezetői, hogy a videó nem pálya nekik.
Egy nagyobb lapka nem tudom hogyan férne be, az adatávitelért felelős pinek már most is elég közel vannak az érzékelőhöz, ha egy síkra vetítjük őket. -
80hun
addikt
Még a végén Apsc lapka kerül az új zászlóshajóba
-
trigorin
aktív tag
válasz
Mercutio_ #86150 üzenetére
Persze, elkezdtem tanulmányozni ezt a tudományt megint, és a gép leírását is intenzíven forgatom
Fotózgattam még tükörreflexessel, de kisfilmes géppel vagy húsz éve
Azóta sok minden változott. Most kezdek a digitális fényképezéssel foglalkozni (a mobilokkal való lődözést csak erős jóindulattal nevezném annak), és végül arról is meggyőztem magam, nem kell nekem DSLR, csak mert az az a régi jó feeling, így lett MILC belőle.
-
Mercutio_
félisten
válasz
trigorin #86139 üzenetére
Ahogy a hozzászólásodat olvasom nem ártana, ha keresnék a fényképezés alapjaival foglalkozó könyvet....
(Sokkal többet fog javulni a kepeid minősége mint egy drágább váz, vagy objektívek vásárlása esetén)Ha az aps-c szenzoros gép képét nem méretezed le és teljes felbontáson (csak egy részletét) nézed az is zajos lesz. (ezt hívják pixel-kukkolásnak )
-
PuMbA
titán
válasz
trigorin #86139 üzenetére
Attól függ, hogy mire kell a gép. Ha kisebb területet vágni akarsz a képből, akkor kell a minél nagyobb szenzor vagy ha 4K TV-n, azaz 8 megapixelen nézed a képeket máris másként hat a dolog. FullHD-hoz, azaz 2 megapixelhez bőven elég az MFT. Ismerősömnek van FF-je és hát olyanokat tudsz kivágni a képből, hogy szinte felesleges a teleobjektív
-
r3dsnake
nagyúr
Nekem mondjuk az APS-C szenzoros Nikon D90 mellett lenyűgöző mennyire használható képeket lehet lőni a Pana G7-tel ISO6400-on is.
-
trigorin
aktív tag
Tudnátok, kérlek, segíteni, ez a kékes cucc az ágak mentén ez milyen jelenség, mi is pontosan a neve (kromatikus aberráció a gyanúm, de nem vagyok benne biztos), és hogyan lehet rajta javítani fotózáskor?
-
Studi
veterán
válasz
trigorin #86140 üzenetére
amennyiben a zajmentesség az egyetlen szempont a királyság meghatározásánál, akkor igen.
A zajmentesség, és a háttérmosás az magyaros faszméregetés. Igen jó képeket lehet lőni ezekkel a kis vackokkal teljes méretben is. Abba azért gondolj bele, hogy ha mondjuk csak egy 22"-os FullHD monitoron nézed 1:1-ben a képet, az a valóságban már 44"-os nagyítás minőségének felel meg, sőt, még nagyobb. ha már ekkora méretről beszélünk, mennyire reális, hogy azt monitortávolsáról szemléld?
-
trigorin
aktív tag
Ilyenkor úgy kell hozzáállni, hogy az ember kisebb képméret limitben gondolkodik? Szóval, mondjuk azt, ez a gép max. FullHD-ig csinál király képeket?
Mivelhogy a kicsinyítés ott már eléggé elmaszatolja a szart
-
PuMbA
titán
válasz
trigorin #86131 üzenetére
"Az 1920x1080-as képek nem ugyanúgy natívan készülnek, mint a legnagyobb méretűek, csupán a szenzor egy szűkebb szeletét használva?"
Ha a szenzor kisebb szeletét használta volna, akkor nem ugyanaz lenne a két kép
Gondolj bele, hogy nem fog az összes fény "önkéntesen odamenni" a szenzor egy részére. Igen, MFT esetén a ~3200-as ISO már ilyen. 1"-esen ~1600-as ISO-ig, APS-C-n ~6400-as ISO-ig, FF esetén meg ~12800 ISO-ig még elfogadható képeket kapsz.
-
trigorin
aktív tag
-
r3dsnake
nagyúr
Köszönöm a tippeket, ez már jó kiindulási alap.
Nem szeretnék sokat szánni rá, csak hobbigép, és inkább a Nikon gépemhez vásárolok lencséket, de nem lenne rossz egy kicsi, fotós/videós eszköz kéznél.
-
trigorin
aktív tag
Volna egy eléggé newbie kérdésem, köszönöm, ha segítetek.
Nem teljesen vágom ezt a felbontás és zajosság dolgot a képekkel.Szóval állványra tettem a fényképezőgépet, és lőttem pár képet azonos fényviszonyok és beállítások mellett (szobában, lámpafényél), kivéve, hogy az ISO-kat változtatgattam.
Csináltam egy sorozatot 1920x1080-as képekkel (ez a monitorom natív felbontása) és 4592x3448 méretben (ez a fényképezőgép max. felbontása, plusz a szenzor natív méretaránya, ugye).
Ha nézegetem a képeket a monitoromon eredeti méretben, akkor az 1920x1080-as képek értelemszerűen egy az egyben betöltik a monitort, és azok a képek 12800-as ISO-ig szinte zajtalanoknak tűnnek, teljesen jó minőségűek.
Ha a 4592x3448-ban lőtt képeket nézem eredeti méretben, akkor, ugye, mindig csak egy részletét látom a képernyőn, húzogathatom ide-oda. Na, ezek a képek ebben a nézetben már 3200-as ISO-nál eléggé zajosak, olyan "gagyik"Ez miért van? Az 1920x1080-as képek nem ugyanúgy natívan készülnek, mint a legnagyobb méretűek, csupán a szenzor egy szűkebb szeletét használva? Vagy azok nagyobb méretben készülnek, és downgrade-elődnek, emiatt a jobbnak látszó minőség? Vagy egészen más az oka ennek a különbségnek?
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Ereshkigal #86126 üzenetére
Azt a Pana kitobit itthon kitből 35 körül ki lehet fogni, de mivel a nagylátó oldal beltérben talán fontosabb én helyette inkább a Pana 12-32-t vennem ami kor/állapot függvényében szintén kitből 35-45 között kifogható aprón. Esetleg 70 körül kitből Pana 12-60 ha kell a nagyobb átfogás. Mellé egy Pana 25/1.7 szintén apróról. Persze, ha van sok pénz jöhetnek az f2.8-as zoomok, de az méretben és különösen súlyban más liga.
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Ereshkigal #86124 üzenetére
Köszi a választ. És valami általánosabb átfogású OIS-es objektívből melyik ami elérhető árú? Jelenleg fixötvenes Nikont használok rajta, tehát 100mm ekv, az nagyon sok, több helyzetben is (videóra teljesen alkalmatlan). A Pana 25mm 1.7 egész jó ár-értékű lencsének tűnik, de ott meg OIS nincs. Valamennyi fényerőt szerintem hajlandó lennék beáldozni az OIS-ért cserébe hasonló árkategóriában.
Előre is köszi ha van tipp.
-
válasz
r3dsnake #86123 üzenetére
A portré miatt azt mondanám, hogy Oly 45mm vagy Pana 42.5mm, viszont ezek beltérben valószínűleg túl hosszúak lesznek, ha nem portréhoz akarod használni őket. Utóbbiban van stabilizátor, ami természetesen működik videózás közben is. Általános objektívnek inkább a 20 vagy 25mm-t szokták ajánlani. Utóbbinak gyorsabb az AF-a. Ezekben nincs stabilizátor, illetve az előzőek jobbak portréra. Kérdés, mennyit akarsz kiadni erre, zavar-e, ha nagy az obi, rossz fényviszonyok között akarod-e használni? Valamelyik jobbféle zoom is szóba jöhet, ha nem zavar az ár és a méret.
-
r3dsnake
nagyúr
Pana G7-re szeretnék valami általános lencsét. Főleg portréra, meg valamennyire videóra (időnként timelapse).
Van valami tuti tipp? Eddig csak manuál objektíveket használtam rajta, így nem tudom, hogy az AF és az OIS működik-e videó közben, arra alkalmas lencsével?
Köszi!
-
Mirman
őstag
válasz
LélekVándor #86121 üzenetére
És legalább méretben is 3szor akkorák mint azt egyéb tulajdonságaik sejtetnek. Ergo ezt eszközölni optikailag nagyon nehéz lehet és hely igényes.
-
LélekVándor
tag
Zoom obiknál van lényegesebb különbség, mégpedig, hogy a videó objektívek parfokálisak, azaz a beállított élességet tartják a teljes zoom tartományban. Tehát legkönnyebben úgy lehet élességet állítani, hogy teljesen ráközelítünk a témára, élességet állítunk, majd kinyitunk a kívánt gyújtótavolságra.
Egy kérdésem nekem is lenne ezzel kapcsolatban. Az ilyen objektívek miért ötszörös áron kerülnek forgalomba? Lehet sejtem a választ.....
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #86118 üzenetére
Használtam párszor samyang 24mm t1.5-öt, annál tényleg csak ennyi a különbség, de aztán lehet, hogy a spec direkt videóra fejlesztett üvegeknél, amikből nem is létezik fotóra szánt verzió, több az eltérés... engem fotózás közben amúgy gyakran zavart a fokozatmentesen állítható rekeszgyűrű, mert folyton elállítódik ha hozzáér valamihez..
-
MrChris
nagyúr
válasz
topikk #86117 üzenetére
Laikusként a lencse ugyan az, csak a körítés más. Pl fokozatmentes, hosszú járású rekesz állító, szintén hosszú járású és talán más arányú fókuszgyűrű. Meg persze a tubuskialakítása felkészítve follow rendszerre, szűrőzésre, valamint jól látható nagy, kontrasztos feliratozás.
-
topikk
senior tag
Ujabb es meglepo lensrentals teszt, ezuttal videosoknak.
Kerdes: miert mas egy videora fejlesztett objektiv, lehet ezeket fotozasra is ugyanugy hasznalni?
-
Balinov
titán
válasz
Speeedfire #86112 üzenetére
Az konkrétan egy expo, csak ugye kb minden fontos egy fókuszsíkba esett. A mohás az stackelt, de gugoltam a hóban, nem feküdtem, így sajnos meg is látszik, jobb testtartással szerintem megjobb élességet ki tudtam volna hozni.
Csakhát család szénné ázva, muszály volt sietni a kocsihoz, hogy ne fazzanak meg
-
topikk
senior tag
válasz
MrChris #86107 üzenetére
Ha erdekelnek a technikai reszletek, ezt ajanlom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fogyjunk le!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Béta iOS-t használók topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EAFC 25
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM A (Nikon F) + dokkoló
- Insta360 X4 akciókamera Invisible Dive Case
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- Bomba ár! HP EliteBook 755 G5 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest