Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz bigsee #84050 üzenetére
E-m 10 mkII nem tud PDAF-et, így azon lassú lesz az AF és huntingol is (0:32-től látszik leginkább) itt egy E-M5-ön, ott sincs PDAF + ugye oda kell egy jelátvivős 4/3 - m4/3 adapter is.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
bigsee
addikt
válasz Mercutio_ #84051 üzenetére
Adapter van. Mondjuk nem tűnik veszélyesnek, a 70-300 szarabb ebből a szempontból, meg hangosabb is. Köszi a választ! Koncerten voltam és elég kevésnek tűnt a M4/312-50 is, ezt kéne kidomborítanom egy kicsit, hátha megint módom lesz rá. Még meggondolom, mondjuk addig egy 25-ös fixet beleteszek a kosaramba, legyen már egy fényerős cucc is nálam.
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
MrChris
nagyúr
válasz Mercutio_ #84051 üzenetére
Ennél sokkal rosszabbra számítottam. Kimértem, szinte kerek 1 másodpercig tart az érintéstől az exponálásig az idő. Fél másodperces záridő az azt jelentheti elég kevés fényben próbálja. Kérdés, hogy ezt mire lehet használni és ebben a formájában megéri e.
bigsee: 12-50 kiváltására egy koncerten 14-54-el? Fényerő miatt, vagy képminőség?
-
Mercutio_
félisten
válasz MrChris #84053 üzenetére
Szerintem a második videón az, hogy közel azonos távolságra lévő tárgyaknál is nekiáll lődörögni előre-hátra nem túl reményteli életszerű használat során
Persze, ha üvegeket fotóz az ember beleférhet ennyiEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
b.vr
őstag
"Néztem a MFT12-40 pro-t is, mondjuk olyan 80E Ft-al drágább, de kell az nekem??? (...)
Koncerten voltam és elég kevésnek tűnt a M4/312-50 is, ezt kéne kidomborítanom egy kicsit"Hát hogy neked mi mit ér meg azt persze neked kell eldöntened, de már elkezdtem írni a 12-40/2.8ról a bejegyzést, abban majd a portré- és tájfotók mellett lesz szó koncertfotózásról, én nagyon szeretem/szerettem arra (is) használni! Addig is néhány kép:
írtad a 25-öst is, nekem ugyan 25/1.4 van, de a látószög szempontjából nézve, én nagyon szerettem (fényerőben a 25/1.8cal is előnyöd lesz a zoom-hoz képest, de igazából a 2.8 sem kevés)
Két kép a 25/1.4-gyel is:Viszont amikor meglett a 12-40, utána a 25-öst nem vittem már (pedig előtte a kedvencem volt), de ez azért van mert ugyan szerettem bulizás közben kattintgatni, de azért nekem az elsődleges a koncert volt, hogy honnan a legjobb hallani és látni. Innen meg akkor a 25-ös olyan látószöget ad amit ad és kész, variálni nem tudom, azért meg nem álltam neki (najó, néha azért csináltam ) a teltházas koncerteken objektívet cserélgetni hogy a normál látószög mellett legyen teljes színpadot átfogó képem is meg aztán még közeli is. Szóval részemről inkább a zoom.
(sőt, már egy ideje legtöbbször inkább az RX100, és az is már csak pár kép erejéig. Szerettem nagyon a koncert fényeket, de fotózgattam belőle már annyit hogy nem hiányzik, meg úgysem állok utána neki még pár kép kidolgozásának sem, akkor meg minek)"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Mercutio_
félisten
válasz bigsee #84052 üzenetére
A 12-50 az egyik legfényerőtlenebb obi a rendszerben, nem csoda, hogy kevés volt.
Ha leírod milyen közel/távol tudsz/szoktál lenni a színpadtól a rutinosabb szakik megmondják miben érdemes gondolkodnod. 12-40/2.8 a fényerő és a rugalmasság miatt ha közel tudsz lenni vagy kicsi a hely szerintem tökéletes, esetleg Sigma 60/2.8 ha a fix gyutáv nem gond, ha távolabbról, akkor 40-150/2.8 de az már lehet kilóg a keretből és a mérete miatt egyes helyekre be se engednek veleEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
bigsee
addikt
Ezek lettek a legjobbak, persze szénné élesítve, hogy ne legyen homályos (nagyon):
https://www.flickr.com/gp/136322183@N03/NH4kB1
(Itt van egy-két 4/3 40-150, amit imádok, nem tudom, nagyon megszerettem még az Oly E410-el.)
MrChris: a fényerő miatt, a minőség is számít persze, de nem az az elsődleges.
b.vr: várom, falom szavaidat...!
Mercutio_: első tapasztalat az, hogy a zenészek lába elé nem tudtam menni, a pogózók miatt. De nem megoldhatatlan az sem. Amúgy bárhonnan nyomhattam volna.
[ Szerkesztve ]
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
Studi
veterán
Határozottan nem. Ezek az obik használtan 40-45e Ft körül forognak, szerintem újat már évek óta nem vett senki. Ha szeretnéd kipróbálni, akkor mindenképp vadássz egy használtat, az kevesebbe kerül, mint amennyit az újon azonnal elbuksz.
Amúgy az obi kiváló, nagyon szép képe van, remek építési minőségű, időjárásálló. Ha nem zavar a mérete, és a lassú AF, akkor nagyon jó választás szerintem.
-
b.vr
őstag
válasz #31733248 #84060 üzenetére
"A portrézáson kívül azért használhat az ember másra is egy portréobit"
nemmondod...
használtam is az évek során a 45/1.8-at koncertfotózásra is és jégkorongmeccs-fotózásra is (Prágában, még amikor 2012ben az NHL lockout alatt jöttek vissza Európába a kinti sztárok) Ilyen helyzetekben háromféle gépvázat és 7 féle objektívet használtam, de nem tudok eközben specifikusan a 45/1.8hoz köthető fókuszproblémáról beszámolni.
Tehát még egyszer, mikben is állnak akkor a 45/1.8 általad írt fókuszproblémáival a tapasztalataid?
Vagy ha más nem, legalább az olvasmányélményeid?...[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
MrChris
nagyúr
válasz #31733248 #84062 üzenetére
Muszáj ezt a fórumot is széttrollkodnod? Itt van egy lelkes, ügyes fotós aki még írni is hajlandó, pdaf nélkül éles képeket készít, csak hát van egy számodra eredendő bűne, m4/3-ot használ. Gondolom mennyire csesz ez téged és keresed, hogyan köthetsz bele. Az első általad vélt alkalommal ráveted magad a gumicsontra. Hol van az a megírt sonys tolerancia? Következő mi lesz? Figyelmébe ajánlod a m4/3 fikázó ajánlód, hogy helyretedd és okuljon belőle? Ismerősöm, mondta, úgy hallottam, láttam olyan embert... hát ez a leggagyibb MLM duma bárgyú tudálékossággal.
-
Mercutio_
félisten
Tippre az egyik legnagyobb számban gyártott fényerős obi a rendszerben, mint ilyen nyilván van gyártási szórás aminek a gyengébb példányok esetén lehet az a jele, hogy távoli témáknál gyengébb az obi rajza.
Ha nincs konkrét személyes tapasztalatok amivel hozzá tudsz tenni ehhez, akkor lépjünk továbbEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
hito
nagyúr
válasz MrChris #84063 üzenetére
Jajj, hagyjuk már ezt! Savanyú a szőlő, mert nem telik szonira, mi? Mondjuk én egy A6300-at adtam el, mert a GX8 mellett (a személyes preferenciáim miatt) gyengusz volt, de ez már történelem Az is igaz, hogy azóta GH4-et nyúzok. Jó lenne a Sony, ha fHD nem lenne olyan szinten szar, mintha nem is lenne benne. Illetve az én kezemnek aprók is ezek a vázak. Egy GX8, vagy most a GH4 sokkal felhasználó barátabb ebből a szempontból.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hibavissza
veterán
Az én 45-ösöm 5 méternél távolabbi célra nem igazán akart fókuszálni nyitott blendével (f4 alatt). Más is panaszkodott erre itt a fórumban. Neki még garis volt, vissza is vitte. Nem tudom mi lett a végkifejlet.
Amúgy ezzel együtt élhető az objektív, mert remek portrékat lehet vele lőni. Nekem bejön ez a gyutáv.
Azt hiszem a 20-as Pana is szenved valami hasonlótól. Anno azért is vettem PL. 25-öst. Amit szintén nem árt picit rekeszelni távolabbi célpontra, de ez normális viselkedés, mert f 1,6 fölött konstans jól fókuszál.Írnám, hogy így jár aki a Stigmával terveztetett üvegeket megveszi, de az Oly 60-at nem tudom ki tervezte és az jól fókuszál. Lehet a többivel sem kéne f2,8 alá menni, ha kell a kép.
De ez csak és kizárólag nálam van, mert én biztosan a "gyáriszórás" aljáról vásároltam eddig. Meg nem is élesítem rommá a fossá zajszűrt képeim.
-
b.vr
őstag
"Többször olvastam már a tulajok panaszairól és beszéltem is olyannal, aki ugyanezt erősítette meg."
Nem válaszoltál a kérdésre! Tehát, pontosan miben állnak specifikusan a 45/1.8 távoli fókuszproblémái?
Ha erre nem tudsz érthetően válaszolni, az állításod nem más mint üres hangulatkeltés.
(bár már nem használom, de itt van a polcomon. Tudok vele tesztelni)"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
b.vr
őstag
válasz hibavissza #84070 üzenetére
"Az én 45-ösöm 5 méternél távolabbi célra nem igazán akart fókuszálni nyitott blendével (f4 alatt)"
Na, ez legalább egy állítás.
De erre meg azt tudom mondani hogy én meg ilyet nem tapasztaltam. Most akkor volt a tiéd, meg valaki másé aki gariban vissza is vitte, csak aztán nem tudjuk mi lett a dologból.
Így azért viszont kicsit korai lenne még általános típushibáról beszélni, szerintem ezt megállapíthatjuk, nem?"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
b.vr
őstag
pdaf: igen, e tárgykörben is voltak econ-nak nagy megállapításai, de annyit azért most megjegyeznék hogy ez ebben a kérdésben tényleg mellékes, a pana G5-ben (amit lényegében amúgy sem használok 3 éve) nincs pdad, míg az e-m1-ben (meg az x-e2-ben is) van.
-
hibavissza
veterán
Emlékeim szerint madgie mester is hasonlóról panaszkodott anno. Lehet tévedek.
Szerintem ebben a témában nem lehet semmit megállapítani. Legalább is én nem mernék. Az Oly 45-öt én még G5-tel használtam és annak olyan shutter shock-ja volt, hogy exponáláskor azt hitték Észak-Koreában megint robbantott a debil. Az igazság a gyártó központi adatbázisában van. Itt meg mindenki leírja amit sejt. -
b.vr
őstag
válasz hibavissza #84075 üzenetére
A G5ben is ott az e-shutter. Ki lehet(ett volna) azzal is próbálni. Vagy állvány.
Még egyszer: itt econ konkrétan, specifikusan fókuszálási problémát állított. Azért ez ne intézzük már el annyival hogy "ebben a témában nem lehet semmit megállapítani" meg hogy csak a gyártó tudhatja, stb.
Még egy darabig úgysem adom el (szeretném még pár helyzetben összevetni más objektívekkel), szóval ezt is meg tudom nézni (mint ahogy a nem kevés többi 45/1.8 tulaj is)"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
madgie
titán
Az enyém is olyan volt, azért utáltam meg
-
MrChris
nagyúr
Végén kiderül nem is az obi volt a lúdas, hanem a G5 meg más vázak shuttersockja. De majd kimegyek aztán elejtek pár madarat az én 45-ösömmel
20-ast rengeteget használom, annál van hogy téveszt, de szerintem inkább a váz unja meg a hezitálást -
b.vr
őstag
válasz madgie #84077 üzenetére
De Te nem azt írtad hogy az volt a problémád hogy teljes nyíláson már egy egész alakos képnél is lágy volt a képe?
Mert a mostani állítás meg az hogy nem tud fókuszálni (ami nem éppen ugyanaz)
Hibavisszánál konkrétan 5 méternél messzebre, f/4 alatt.
(G5-tel is ki tudom próbálni, tartalékváznak megtartottam)[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Teljes alakos képnél ráhagyással, magyarul baromi tágra komponálva (kábé 5 méter lehetett, ja) lágy, életlen, “trutymós” volt. Hogy ez AF gond, optikai tulajdonság, vagy csak gyártási szórás, azt nem tudom.
F1.8-on amúgy sehol nem találtam elég élesnek, de akkoriban túltoltam a pixelpeepinget, a te Nocticronos tesztedben is tetszett a finomabb f1.8-as Zuiko karakter.
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz madgie #84080 üzenetére
Csinálok majd akkor képeket (végre jöhet egy kis téglafal! ) , állványról, távkioldóval, 5-6 méterről, többféle rekeszeléssel, autofókusszal és manuál fókusszal is. Feltöltöm majd és mindenki eldöntheti hogy fókuszálási probléma, optikai, shutter shock, vagy igazából nincs is különösebb probléma.
Persze ezt bárki 45/1.8 tulaj is elvégezheti."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
atis78
tag
Kicsit OFF es lehet hogy nem is jo topikban teszem fel a kerdest de erdekelne a velemenyetek.
Jo ideje kacerkodom a gondolattal hogy lecserelem a GX7 et egy G81-re foleg a stabi/EVF miatt.
Most ugy adodott hogy talaltam egy nehany honapos ujszeru allapotban levot 650€ ert kitben a sotetebbik 12-60-al.Szerintetek ez mennyire jo ar erte?
-
Mercutio_
félisten
válasz madgie #84068 üzenetére
Ezt be tetszett nézni
Én egyébként nem zárnám ki a 45/1.8-nál csordaszellemet sem. A megmondóemberek ha írnak valamit (+ vagy -) azt a híveik is tényként adják tovább, elkezdik látni vagy épp hiányolni.
Ettől még nincs kizárva, hogy a 45/1.8 egyes darabjai 5+ méteren kisebb-nagyobb mértékben problémásak, de mint látszik akár szimpla shutter shock hatását is obihibaként azonosíthatták egyesek.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz madgie #84085 üzenetére
Nem A te obidról beszéltem, hanem arról, hogy van aki hasonló tünetekhez azonos okot feltételez.
A topic kvázi leszarozása után a raptorozás már csak hab a mai tortán
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
hibavissza
veterán
E shuttert nem tesztelgettem, mert szinte soha nem lövök állványról statikus dolgot. Másra meg nem igazán volt jó a g5 lassú kiolvasású e-zárja. Rögtön zselézett, ha bemozdult a kezem és épp rossz szögben érte a kiolvasást a bemozdulás. Viszont teszteltem 1/1000 vagy rövidebb záridőkkel. Random lett homályos a kép. Sem a kitobi, sem a 25-ös, sem az 55-200, sem a ruszki manuál nem csinált ilyet.
Teljesen biztosGondolom, hogy az objektív hibásan működött.
Szerencsére a te objektíved nem ilyen az enyém pedig már nincs meg. A viszonylag kis merítésű topikban is tudok 4 hibásan működő darabról (remélem nem 1 db, csak körbejár ). Szerintem ez hibás konstrukció. Kérdés, hogy mennyire ismert ez a hiba? Tudják vajon javítani, ha valaki belefut?Kedveltem ezt a látószöget, de a mai ismereteim alapján én max. a Pana 45-öst merném megvenni. Mások meg panaszmentesen használják. Ahogy írtam mi, innen nem fogjuk kideríteni mi az igazság.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Mercutio_ #84086 üzenetére
A topikkal nincs baj, b.vr sokat tesz hozzá mostanában. A félreértelmezés/félremagyarázás viszont nem. Oké, kiderült, hogy Econt támadtátok vissza, de csordaszellemért kiáltani pont a 45/1.8-cal kapcsolatban telitalálat. Alig féltucatszor merült fel a téma itt, mindig tömeges védelmi reakciókat kiváltva
-
b.vr
őstag
válasz hibavissza #84087 üzenetére
"Ahogy írtam mi, innen nem fogjuk kideríteni mi az igazság."
A Béla bá' meg a szomszédból tegnap állítólag UFO-t látott. De hát mi innen nem fogjuk kideríteni mi az igazság.
Szóval azért ne ilyen szinten mozogjunk már. Nem 8-10 objektívet adtak el ebből világszerte. Lehet itt állítani típushibát, de akkor az a minimum hogy ezt konkrétan képeken bemutatni, valamint hozni a rengeteg panaszos felhasználót, mondjuk nagy merítésű külföldi fórumok linkelésével.
Én nem állítom hogy ez kizárt (lévén eddig ezzel nem kellett foglalkoznom), de amíg ezt nem teszed meg addig ebbe nehéz többet látni mint hangulatkeltés."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Mercutio_
félisten
válasz madgie #84088 üzenetére
Kik az a "támadtátok"?
Bocsmá, de díjaznám, ha nem kezelnél valami homogén tömeg részeként (mer én mind egyéniségek vagyok), az Econ-os thread-hez konkrétan hozzá se szóltam ma reggelig, akkor se foglalkoztam pdaf és hasonló "betámadós" témával
A csordaszellem pedig csordaszellem, azzal nincs mit tenni, minden topicban működik, legyen az m4/3, aps-c vagy épp ff szenzor, a kérdés mindig az, hogy ki, hogyan és merre tereli a csordát
-
Studi
veterán
Mazsi hozott anno példákat, azok tényleg nem néztek ki jól. Én arra emlékszem, hogy az első 45-ösömmel a Nemzeti Színházról lőttem a próbaképeket, ami azért nagy távolságnak mondható, és nagyon jó élességet hozott, egyáltalán nem volt lágy. Azóta volt nálam pár obi, egyikkel sem volt ilyen jellegű gondom, de lehet, hogy én is lövök majd pár tesztképet direkt erre kihegyezve.
-
Wa2x_
veterán
Én azt mondom, most má' mindenki álljon neki szépen meló után, aztán tesztelje a sajátját. (Mátyás, az igazságos)
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
b.vr
őstag
Világos, én azt nem is vitatom hogy lehetnek hibás darabok.
De konkrétumok nélkül azért ne legyen már hangulatkeltés "típushiba" címén, közben elbújva a "de hát ezt persze sose tudhatjuk meg" féle mondatok mögé.
Na de lövünk majd akkor direkt erre kihegyezett képeket
-
madgie
titán
Nekem mindegy, nem egy ilyen példány/példakép volt már. Ettől függetlenül jó a 45/1.8, ár/érték arányban főleg, de könnyen lehet, hogy pl a kevésbé jól sikerült kilépő bokeh képes egy olyan pici pontatlanságot csempészni egy kevésbé kontrasztos témával bíró élességállításban, aminek az összhatása okozhat random esetekben “taknyolást”. És ezt elég nehéz lesz reprodukálni, főleg téglafallal
-
hibavissza
veterán
Én is tettem ide fel képeket anno. A kedvedért nem fogom előtúrni őket. Az eredetiket már valószínűleg töröltem. Próbáld meg figyelmesebben olvasni amit leírtam. Én nem állítottam semmit. Csak azt írtam, hogy innen nem fogjuk tudni megállapítani a hiba jellegét. Semmit nem zártam ki. Az, hogy a véleményem felkelti a hangulatod, meg nem nagyon érdekel.
(#84096) madgie: várd ki a végét, lesz itt téglafalból 2 oldalas logout bejegyzés. Meg lesz állapítva, hogy az ő obija márpedig jó, tehát nem lehet hibás darab a gyártásban. Vagy nem tudom mit akar.
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz madgie #84096 üzenetére
na de pont ezért mondtam hogy akik írják ott nem ártana konkretizálni. Ma ami konkrét állítás volt a hibajelenséggel kapcsolatban az az hogy "Az én 45-ösöm 5 méternél távolabbi célra nem igazán akart fókuszálni nyitott blendével (f4 alatt)"
Most azt vegyük ki hogy ez egy konkrét hibás objektív volt (mert azzal nem tudunk tovább foglalkozni), mert utána elhangzott hibavisszától hogy ez típushiba.
Ha nem tud 5 méternél messzebbre _általánosságban_ fókuszálni egy típus, azért azt csak nem akkora boszorkányság kideríteni.
Amúgy megnéztem egy online dof-kalkulátorban, 5 méteren 1.8on -0,31m és +0,35m az élességi tartomány, itt nem millimétereken vagy akár 1-2 centin múlik a dolog."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
hibavissza
veterán
Velem együtt 4 ember említette itt a fórumon, hogy valami gondja van az objektívvel. Ezt leírtam, mikor szóba került megint a fókuszálási probléma. Külön kiemelve, hogy AKÁR még a vázam hibája is lehetett. Egy tény. Én is belefutottam. Nem tudom mit izmozol itt ezen és téglafaltesztelni akarsz. Fogadd el, hogy van aki belenyúlhat és vehet hibás darabot. Mi ebben a nehéz? Lépj túl rajta.
-
b.vr
őstag
válasz hibavissza #84097 üzenetére
"Vagy nem tudom mit akar."
Akkor olvass kicsit figyelmesebben, mert annyira nem nehéz Akkor tegyél állításokat meg sejtéseket ha azt igazolni is tudod és erre hajlandó vagy. Különben amit csinálsz az hangulatkeltés, amire meg az nem valami jó válasz hogy "nem nagyon érdekel" ugyanis a hangulatkeltés egy fórumon nem túlságosan díjazandó cselekedet
A logout bejegyzéseim meg ha téged nem érdekelnek, azzal természetesen semmi gond, hiszen ugye nem kötelező olvasni, viszont akkor talán ne is próbálj ezzekel kapcsolatban trollkodni, légy oly kedves.
szerk: visszakerestem a fórumon, akkor is ezzel az f4-f5.6-tal jöttél. Képet gorgo hozott, de már nem elérhető. Tőled ott nem találtam hogy képet hoztál volna. Ellenben FEDman válaszolt számodra: "Ez nem igaz, ez a legalább f4-ig kell rekeszelni szerintem is több, mint erős túlzás.
Már f2,2-is sokkal jobb a helyzet. De f2,8-on meg már tényleg nagyon nehéz belekötni a képébe."[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)