Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haugland
aktív tag
Nem használ valaki közületek GX7-hez kiegészítő markolatot, hogy kényelmesebb/stabilabb legyen a fogása?
Ha igen, nem tudná linkelni a típusát vagy a forrást ahonnan beszerezte? -
Haugland
aktív tag
Az igazság az az egyébként, hogy karácsonyra kaptam 2 online magazin előfizetést (Ezermester és chip magazin) de ők sajnos nem úgy oldották meg mint a DFM, hogy letölthető a PDF fálj és azon olvasom amin akarom, hanem az általuk
nemfejlesztett alkalmazással tölthető le és olvasható.
Nos ez az alkalmazás androidon egy rémálom (döcög, akad, lassú, stb..)
Ezért azt csinálom, hogy a tabletemen oldalanként csinálok képernyőmentést és azt akarom utófeldolgozni. (képkivágás a pontos oldalméretre majd összefűzés PDF formátumba)
..na és ezzel bíbelődöm most.... Jelenleg infranview-vel csinálom batch képkivágást 2 lépcsőben és most keresem a pdf konvertációt..Jelenlegi legnagyobb kérdés a fejemben: milyen tömörítésre, felbontásra kellene állítani, hogy kis méretű legyen a pdf, de a minősége is jó legyen? A DFM minősége/mérete például tökéletes számomra...valami ilyesmit kellene kikisérletezni...
-
Haugland
aktív tag
Bocs az off-ert, de:
Sziasztok,
Nem tudnatok nekem segiteni abban, hogy megtalaljam a szamomra legmegfelelobb kepszerkeszto alkalmazast?
A kriterium funkcio amit tudnia kellene az az, hogy egy mappaba halmozott fenykepeket mindig pontosan ugyanugy kellene megvagni: az aljabol le kellene vagni egy 100 pixeles, a tetejebol 200 pixeles a jobb oldalarol pedig egy 200 pixeles savot minden egyes kepbol es elmenteni.
Ezt a dunkciot kellene megcsinalnia tomegesen (kb 400 foto jelenleg) es ha lehet ingyenes alkalmazaskent. Ha csak a PS tudja akkor megveszem az alkalmazast de azert ha van ra mod akkor ingyenes alternativa erdekelne mert havi rendszeresseggel lesznek ilyen tennivaloim... -
Haugland
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Én a G6-ban a focus peaking válpztatható színeit sem találtam meg mindezidáig...

Mondogattam is magamnak nem keveset, hogy: F.T.F.M. de "csakazértse"...
-
Haugland
aktív tag
oksa, köszönöm a válaszokat mindegyikőtöknek!
Lehet, hogy gyorsban cserélem a G6-ot GX7re (most a kisebb méret mérvadó, hogy vihessem poggyászban a cuccot) és ezt szerettem volna megkérdezni.
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok!
A PH-s GX7 tesztben levő mondat, miszerint "Korábbi feltételezésünk, hogy az RW2 állományokban legalább +2 FÉ tartalék van a gép saját JPEG fájljaival szemben, szinte száz százalékosan beigazolódott." azt jelenti, a gyakorlatba átültetve, hogy ha lenne lehetőségem, akkor inkább alul vagy felül exponáljam a képeket amit aztán megmenthetek utómunkával? -
Haugland
aktív tag
Remélem eszébe nem jut senkinek sem OFFra tennie magát a topicban!
Amíg a nagyon zsörtölődnek addig a hozzám hasonló emberkék próbálják összeszedni a lehulló morzsákból az ismeretanyagot! -> és erre szerintem igenis nagy igény van! Sok passzív olvasója van ennek a csoportnak!<<már csak arra kellene valami jó megoldást kitalálni, hogy a nagyon hobbistáknak lehetőséget teremtsünk valahogyan egy havi 1-2 alkalmas személyes találkozóra, közös fotózásra, ahol valóban elleshető, megkérdezhető, megvitatható a fényképezőgép használata és beállítása>>
-
Haugland
aktív tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Ez olyan 22eFtaz ebay-en, ha jól látom..
Ilyen obikkal terveznék:
14-140 II -> 58mm
100-300 -> 67mm
20mm 1.7 II -> 46mmÉrdemes akkor pl 77mm-est választani és azt vissza közgyűrűzni?
Vagy itt nincsenek olyan "tömeg" méretek mint az autógumiknál, mint pl 195/65 r15 vagy hasonló? -
Haugland
aktív tag
segítséget szeretnék kérni...ismét...
Szeretnék venni egy polárszűrót és egy variálható ND filtert... Mivel van és a későbbiekben is lesz több obim így adaptereznék...
A kérdés: TI mit ajánlanátok amil olcsó, de minőségre még rendben van?
Ebay és a kínai noname cuccok itt (is) felejtősek? -
Haugland
aktív tag
pl.: a tegnap emlegetett EVF + érintőkijelzőn fókuszállítás egyidőben funkciót sem találtam meg a gépben.
Elkezdtem átnyálazni a "kiskönyvet" is mielőtt megkapom a "R.F.M." -t valakitől

-
Haugland
aktív tag
válasz
üzenetére
Hmm, asszem újra kellene gondolnom ismét a custom setup-ok vagy a programozható FN gombok kiosztását...
...és elmenni egyszer veletek sörözni, hogy meglegyen egy alap "know how" vagy "best practice" tudás ami nagyon nincs..
Jelenleg ezem van: G6 + 14-140 mk2 (Az obi az tuti, hogy meg is marad a jövőben, mert az fantasztikusan kényelmes pl. gyerkőc sétáltatás közben fotózni bármit (közel, távol, stb...)
A gyerkőc sétáltatás = semmire nincs idő, (max bekapcsolni a gépet, <5sec állítgatni és exponálni + kikapcsolni a gépet)
-
Haugland
aktív tag
válasz
üzenetére
Ezt nem is tudtam, hogy erre is figyeljek

Ez érinti a G6 tulajokat is, ha objektívben használom a stabit?
Ha igen, akkor kb. milyen zársebesség felett érdemes már elkerülni a stabi használatát?u.i.: pénteken csehekhez megyek a rally EB-re...és gondoltam, hogy használnék kicsit magasabb sebességet..
off: (ha érdekel valakit egy 1 napos rendezvény péntekre akkro jelezze privátban, mert csak 2en vagyunk az autóban eddig ;-) )
-
Haugland
aktív tag
válasz
rbalint88
üzenetére
A GH3 jpg kepe annyival jobb mint a G6 vagy GX7-e???
A gh3 (az ara miatt) a kompaktossagatot sem igazan koveti
bar legalabb nem jon zavarba ha elkezd szemeregni az eso...A raw-val az a bajom, hogy ahhoz mindig kellnegy celszoftver, hogy megnezzem/konvertaljam a kepeket es az mindig macera...

Nincs olyan, hogy egy nyaralas estejen radugom a telefont a szallason levo regi tv-re es visszanezem az aznapi kepeket...hanem elvonulok es 1 ora mulva modositas nelkul, csak konvertalva megjelenek, hogy OK, kezdhetjuk a kepnezegetest.... -
Haugland
aktív tag
válasz
Gépötty
üzenetére
Sziasztok,
Bocs a kerdesert, lehet, hogy volt mar (tuti!)...
Szoval szerintetek erdemes lenne G6-rol Gx7-re valtani ha az ember szeretne jobb minosegu jpg kepet kinyerni a vazbol?
Vagy ez meg mindig panasonic jpg lesz?
A kompaktabb meret miatt gondolkodtam el a dolgon....
Az oly gondolom erosebben javallott lenne, de majd ha lesz bennuk e shutter es nagyobb esellyel tudok is csendben fotozni (es majd ha a hasznalt arak is elerhetobbek lesznek), na akkor johet majd szamitasba...u.i.: hibatlan allapotu, keves expos de mar garancia nelkuli G6-ert mennyit lehet elkerni/kapni?
-
Haugland
aktív tag
válasz
schawo
üzenetére
Hat....nem vagyok rosszindulatu gyerek, de remelem, hogy todom hasznalni a 20ast a fa tovebe 'letamasztott' kocsik fotozasara

Ez lesz egyebkent az elso bevetese az obinak... Egy francia munkatarsam GX7-esehez adtak 'ajandekba' en meg lecsaptam ra, "minek az neked?!" felkialtassal
Igy ezust szin ide-oda....felkerul a fekete g6- ra 
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Aki teheti és szívesen próbálna (remléhetőleg) gyorsan közlekedő versenyautókat fotózni aa hétvégén, annak:
Eger rallyÉn vasárnap megyek (ha minden igaz) úgyhogy egy G6 + 14-140 (II) + 20 trio már tuti, hogy lesz ott...persze fotóstudás nélkül

De majd jól bekapcsolom az intelligens automata módot "oszt jóvan"
-
Haugland
aktív tag
Köszönöm a tippeket a pántokkal kapcsolatban!
Akkor ebay és egy alsó kategóriás de DSLR-ekhez valót kinézek.. Ez még akkor is elmegy, ha gitárt aggat rá az ember egy tábortűznél Woodstock-ban
Szűrők tekintetében pedig inkább hagyjam a cokin hasonmásokat és ezt a rendszert és gondolkodjak inkább step-up gyűrűkben (3 obim van amihez használnám) és egy variable ND + CPL szűrő legyen?
-
Haugland
aktív tag
Nem tudnátok ajánlani nekem valami széles, kényelmes nyakpántot jó ár/érték aránnyal?
ebay? Vagy mindenki a gyári tartozékot használja?Az ebay-en kapható cokin utánzat szűrőkkel van valakinek valamilyen tapasztalat? ..szürkeszűrők érdekelnének csak, de nem tudom, hogy merjek-e...
-
-
Haugland
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Oks, köszönöm!
A diák kedvezmény sajna már nem játszik nálam. -
Haugland
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Huhh, a kérdés jó... tavaly nyáron mikor megvettem a gépet, akkor feltettem azt a programot ami megnyitja a G6-al készült RAW fájlokat.
Azóta most fotóztam először raw-ban
(Már látom magam előtt mindenki megvető pillantását és a gondolatot, hogy mit keres itt ez a színtévesztő, aki ráadásul csak a jpg-t köpködi a géppel...
)Igazából csak az az alkalmazás kellene amivel a legjobban lehet kezelni a G6 raw-okat. Ha ez nem a gyári lemezen levő alkalmazás, akkor csak a neve kellene ha TE/TI mást ajánlotok... (esetleg ingyenes alternatívákat is megnézek majd a 7végén)
A NAS-os dolog meg hasonlóképpen műxik, mintha egy merevlemezt látnál a gépedben. (Fizikailag több meghajtót tartalmaz, de csak 1 meghajtóként kezelem őket)
Lehet, hogy ott a baj, hogy én sem védem jelszóval ezt a meghajtót és azért nem műxik?
Majd kipróbálom! -
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
A segitsegeteket szeretnem kerni... Leginkabb attol, akinek Lumix G6 van a birtokaban....
Szoval a lenyeg az, hogy nincs meg valakinek veletlenul a G6-hoz jaro gyari cd/dvd iso fajlkent?
A kislanyom leamortizalta kukasra a gep gyari dobozat amig dolgozni voltam (tudom, en vagyok a hulye, hogy elolhagytam...). Mindettol fuggetlenul az asztali gepemet ujra telepitettem es nem talalom azt a programot amivel a RAW fajlokat meg tudom nyitni szerkeszteshez...
A masik nagy kerdesem az lenne, hogy nalatok mukodik a wifin keresztuli fajl masolas?
Uzembe allitottam egy nas-t otthon, majd beallitottam a hozzaferest a G6-nak, de az istenert nem akarja atmasolni a fajlokat a gep
Tudom ez off tema, de hatha tud valaki segiteni...
Koszonettel:
Feri -
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Lesz ott valaki holnap közületek a Hungaroring-es szilveszter rally-n?
[link]
Remélem igen!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Haugland
aktív tag
Aztaaaa....
1/200-al Octavia WRC-t fotózni!! Lesem/lopom az exif értékeket...
Az F/5 azért kellett, hogy az Autó eleje/hátulja is éles legyen?Ezek közül az utóbbi igaz, ugye?
Exposure Mode - Auto
Exposure Mode - Aperture-priorityMiket nem tárol az exif?

Focus Mode - Continuous AF; C-AF
Camera Temperature - 7
Focus Distance - 12.34 m
Sensor Temperature - 80.8 C -
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Nem tudnátok nekem ajánlani néhány hazai fotós boltot, ahol adaptereket lehet vásárolni és vállalják a csomagküldést is?
Yashica, (esetleg M42) adaptereket szeretnék venni viszonylag szűk határidővel... -
Haugland
aktív tag
válasz
üzenetére
Az lesz asszem.
A héten volt szerencsém egy nikon DX 35/1.8 obit felpróbálni a G6-ra...Nekem nagyon tetszett!
A focus peaking mondjuk nem jött be, mert nagyon nem ott villogtak az apró kis pöttyök ahol a fókusz volt (lehet hogy a sötét, beltér is nehezítette a dolgát), de a belenagyításos élességállítással egészen ki tudnék békülni.. -
Haugland
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
M42 alatt (az alacsony árfekvésben) a Helios-okra gondoltam.
Lehet, hogy ez lesz vagy egy nevenincs cctv objektív az ebay-ről...
Pedig már úgy be voltam indulva, hogy lesznek szép háttér-elmosásos képeim a jövő héten
A Hi8 obi 1,4-2,1 8-120 (16-240) adatai úgyis olyan hihetetlennek tűntek ~30e környékén....
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Super8 vagy Hi8 objektívet fel lehet valahogyan pakolni M4/3 -ra? (Canon Zoom Lens CL -> m4/3)Vagy ilyenen abszolut ne is gondolkodjak???
Szerettem volna venni egy fényerős fix. obit (Canon FD 50/1.4), de kiderült, hogy már eladták...
Aztán most keresgélek gyorsan bármiféle alternatívát...amit azért meg is tudok fizetni
Gondolkodom m42 vagy CCTV obikon is, de ezekkel nemtudom, hogy mire számítsak....szerintem nem sok jóra...

-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Bocs, hogy megint visszamegyek egy, már korábban taglalt témára, ami autósport fotózás M4/3 gépekkel...de lenne még 2 kérdésem:
1, szerintetetk fókusz sebességet illetően jobban járnék egy E-M1 vagy E-M10 géppel mint a lumix G6-val?
2, rendes vagy elektronikus zár használatával jobban/rosszabbul járnék? Vagy ennek semmi köze nincs az elkészült kép minőségében? -
Haugland
aktív tag
válasz
Ear001
üzenetére
Baaaasszus

Ez vajon még az a Skoda lehet, amivel régen is versenyeztek vagy egy újraépített?
(ahogy a csövezését látom és az OT-s rendszám is sugallja..lehet, hogy ez ugyanaz, mint ez: [link]Köszönöm a képeket!!
Remélem 3 hét múlva Pécsen vagy a cseheknél látunk hasonlókat (is) ;-) -
Haugland
aktív tag
válasz
Ear001
üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!!
Gépet cserélni (pláne egy nagyobbra, drágábbra, kevésbé komfortosra) nem szeretnék, de akkor marad egy lassabb sorozat mód, S-AF-el S-módban.
Ha pedig lesz lehetőségem merőlegesen eltávolodni a pályától akkor próbálok pár követő képet csinálni lassabb záridővel is, hogy csak az autó legyen rajta éles.Aztán persze megnézek egy manuális videót is nagy zársebességgel és nyitott rekesszel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Haugland
aktív tag
válasz
ROBOTER
üzenetére
Ettől tartottam...
Szóval akkor "az átlagos DSLR-eknél gyorsabb fókusz" szöveg csak maszlag volt és lesz is mindig?Igazából vándorolni fogunk a rallyn és megállunk egy-egy remélhetőleg látványos részen.
Tehát lesz benne visszafordító, lassító és nyújtott kanyarok egyaránt
-
Haugland
aktív tag
Nincs köztetek olyan, aki autóversenyeken szokott fényképezni m4/3 géppel?
Jellenzően rally -> ahol a versenyautó az emberek közelében halad és nem F1 ahol >50m távolság van az autók és nézők között.....szóval egy ilyen embert keresnék, hogy kb. milyen objektívvel/objektívekkel lenne érdemes elmenni egy ilyen versenyre és ami még fontosabb, hogy milyen beállításokat érdemes használni, hogy a versenynap végén minél több értékelhető kép maradjon?
Lényegében a fotós szett már adott (Lumix G6 + 14-140 II) de a gép beállításaival totál tanácstalan vagyok...A neten találni olyan képeket amik tűélesek ÉS alacsony iso-n + 150-es zársebességgel készültek úgy, hogy az autó a fotós felé haladt nagy sebességgel (~150km/h)
Arra gondoltam, hogy az zársebességet beállítom fixen 400-ra, az ISO-t 1600-ra...de a fókuszt pl. mire állítsam? Egyszeri-re, vagy követőre?
Állítsak sorozatmódot (7kép/sec) és egyszeri fókuszálást? -
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Esetleg G6-hoz nincs valamelyikőtöknek egy hasonló "mit érdemes tudni a G6-ról, mielőtt megveszed?!" tanácsa?
Itt is érdemes állítani valamit a színhelyességhez vagy figyelni valamire vásárláskor?
14-140 -es (második generációs) obival lenne, hasonlóan átlagos (család lakásban, városnézés, mindennapok) használatra.. -
Haugland
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Mindez az opció akkor él csak amikor MF-ra van állítva a gép, ugye?
Most fogok találkozni az első manuális obimmal ha minden jól megy.
Csak tegnap volt lehetőségem egy D3200-as nikont kipróbálni egy fix obival és ott fura volt élességet állítani egy távolabbi pontra nagyítás nélkül...
Ez is egy ok lehet, hogy miért jobb már egy ilyen gép a tükrösöknél... (Legalábbis ennél a verziónál) -
Haugland
aktív tag
Lumix G6-nál be lehet állítani valahogy a funkciógombohoz azt, hogy a készülék egyből bele nagyítson a képbe?
...manuál objektívek használatánál nagyon hasznos lenne a fókuszálásnál ha csak a gomb lenyomva tartása alatt lenne nagyított kép majd visszaállna automatikusan... -
Haugland
aktív tag
Megomdom őszintén, hogy én azért szoktam a vakut használni beltérben, csökkentett teljesítménnyel, hogy tutti bemozdulás-mentes legyen a kép a folyton mocorgó gyerkőcről...
Persze tudom/gondolom, hogy tanulni kellene a fotózást és akkor lehet, hogy ki lehetne ezt küszöbölni.. -
Haugland
aktív tag
válasz
Schanyee
üzenetére
Na igen...ezek az érvek szintán fontosak lehetnek és erre nem is gondoltam...
Néha el-eljárok a barátaimmal rally-versenyekre nézni is és olyankor is jól jöhetne a gyors sorozatmód...
Plusz tervezem, hogy a (tegnap 6hónapos) kislányom fejlődése során majd kap a kezébe egy vízzel töltött lufit is kipukkantásra -> és oda is jól jönne egy gyors mód...Ebben az esetben akkor asszem jobb ha inkább koncentrálok a G6-ra vagy GH3-ra (szigorúan használt jöhet csak szóba a $ miatt) az időjárásálló kivitel miatt...
GH3 esetében a nagy méret/súly ami nem annyira tetszik, de ezen és a sokkal jobb videón kívül megérheti a plusz költséget a G6-al szemben?
Áhh, szerintem G6-ra kellene vadászni... -
Haugland
aktív tag
Az AF sebessége és a sorozatmód annyival jobb egy e-m5 -nél, mint a G6-nál?
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
egy kérdésem lenne az e-m5 -el kapcsolatban...nem hiányzik a beépített vaku?!?!
G6 és E-M5 között vacilálnék...de nehéz a döntés...
Itt, ezen a fórumon kimondva, kimondatlanul az Oly fanok gyülekezete van
Ami az E-M5 ellen szól:
-nemtudom, hogy mennyire lehet jó a fogása a G6-hoz képest
-nincs beépített vaku (külön kell megvenni, plusz hordani és nem elveszíteni
-kijelző csak billenthető, nem hajtható és forgatható
-nincs beépített wifi, ami a távvezérlést is könnyíthetnéAmi A G6 ellen szól:
-drágább objektívek a stabilizátor miatt
-nem időjárás álló váz
-elvileg rosszabb JPEG képek (ez valóban így lenne?) -
Haugland
aktív tag
Az miért lehet, hogy a Pana inkább az objektívet stabilizálja míg az Oly mindezt az érzékelővel oldja meg?
Van itt minőségbeni különbség valamelyik javára vagy csak üzletpolitika és a panások vegyék meg drágábban az obit? -
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
kicsit félek itt megkérdezni, de szerintetek GH3 vagy E-M1?Felhasználási terület: néha videó, leginkább beltérben fotó és kevés utómunka...
Én ez alapján egy GF1-et ajánlanék...felesleges lenne ennyit költeni ilyen célokkal

Az E-M1 magas ára valóban ennyire indokolt? -
Haugland
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Valójában egy ismerősömé (volt) mindkét gép G5 és GH2 is és azok közül választottam, hogy melyiket veszem meg tőle.
GH2-t választottam mivel annak jobban tetszett a több definiált gombja és a 14-140-es obi.
Nem csináltam összehasonlítást a G5-GH2 képei közt mivel nem használtam őket egyszerre és megmondom őszintén, hogy nem vagyok ennyire vájtszemű, hogy észrevegyem azokat a különbségeket amelyekről Ti beszéltek.
És most lehet röhögni -> színtévesztő is vagyok...úgyhogy a színek számomra...hát hogy is mondjam......persze ettől még nem fekete-fehérben akarom csinálni a fotókat...Ezek szerint az is lehetséges, hogy a G5 jobb minőségű jpg-ket készít, mint a GH2?
Az egész fényképezőgépes sztorim annyi, hogy a régi FZ30-as gépem volt, aminél valami ok miatt nem működik jól az élességállítás. Szervízt nem találtam és idén megszületett a kislányom, akinek életét szeretném megörökíteni fényképeken (foto párti vagyok inkább mint videós). Ezért kerestem egy jobb minőségű gépet..és így jutottam el ide..
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Egy nagyon jó állapotú GH2 vázat (kevesebb mint 5000 expo van benne) minden gyári tartozékával szerintetek mennyiért lehetne eladni?Most úgy tűnik, hogy a G5-öt kellene megtartsam magamnak, mert mindenki a magyar nyelvet keresi a meghirdetett gépben...és az csak a GH2-ben van.
Fura egy dolog, mert ez nekem eszembe sem jutott sosem, hogy magyarra állítsam...pedig erőteljesen kezdő vagyok a fotózásban.. -
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Nem tudjátok, hogy az amerikai piacra kiadott Lumix G5-ös vázat lehet valahogyan szoftverfrissíteni úgy, hogy tudjon magyarul is?
Többen is megkerestek a hirdetéssel kapcsolatban és kérdezik, hogy ez megoldható-e vagy sem.
Kicsit körbenéztem már a neten, de nem nagyon találok rá megoldást...Gondolom hivatalos szakszervíz meg tudná oldani technikailag, de nem csinálja meg hivataloból (persze ezt csak én gondolom így)
-
Haugland
aktív tag
válasz
Schanyee
üzenetére
Szerinted akkor a G5váz + 14-42kitobi -ért sok a 80eFt?
Mindene megvan (doboz, leírás, lemezek, nyakpánt, stb..), hibátlan állapotú és ~1600 expo van benne.Nem kötekedésképp írom, nehogy félreérts! hanem valóban tudni szeretném, hogy mennyiért tudnám eladni. (nem árulni szeretném, hanem eladni)
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni egy Lumix 14-42 3,5-5,6 kitobjektívvel kapcsolatban.
Nem tudtok esetleg olyan szervízt ahol karbantartanék ezt az objektívet?
A problémám az, hogy a zoomgyűrű tekerése közben meg-megakad a szerkezet.
Nem mechanikai akadályba ütközik, hanem csak olyan "mintha" száraz lenne a mechanika.
De én azért nem mernék nekiesni egy WD40-es palackkal
Új hozzászólás Aktív témák
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Okos Otthon / Smart Home
- Mikrotik routerek
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ettől tartottam...