Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Igen, a bal oldaláról le kéne törölni az olajat. Aztán mehet is hahura, "megkímélt, kevés futott km-es, nem dohányzó idős svájci orvos hölgy tulajdonostól"

(Ha már off, legyen kövér: ezt amúgy sosem értettem, hogy a "hölgy tulaj" miért plusz. Eddig ahánnyal találkoztam, egyik sem értette, mire való a bejáratás, bemelegítés, mi a megfelelő fordulat, hogy a folyamatos inditózgatás és csak rövid megtett utak kinyírják az akkut, mire való a csepptöltés, az olajcsere fontos, stb stb.)Lassú Víz: nekem párszor már működött a jobbra lehúzódás, rövid jobbra index, hogy elmenjen, ha annyira akar.
Studi: szobor?
Annyira totál, hogy alig maradt rajta ép alkatrész, talán csak hátsó felfüggesztés és hátsó kerék, motorblokkból talán karbisor és hátha váltó még menthető... Első felni beszakadt, jobb tárcsa kiflibe hajolt, villák elgörbültek, futómű bement a hűtőbe, váz behorpadt s talán meghajlott, kuplung-dekli beszakadt, stb stb.
A 86-ból 48-at tettem én bele.Bazsee: ha még megpillantottam volna, a gond itt az volt, hogy nem, csak nagyon későn
Előző kanyarban a szembejövők miatt lekapcsoltam a refit és utána még nem kapcsoltam egyből vissza, de én még el voltam vakulva, és nem láttam meg a sötétben a sötét és alig kivilágított utánfutót... Szlovák rendőrök persze kihozták, hogy világítása volt (más kérdés, hogy mennyi), és még helyben meg is bírságoltak.Kösz srácok

Gorgo: de biztos lesznek még szép színes őszi tájképek
Igazából (és számomra kicsit csalódást keltően) még a Tátra is elég zöld volt, pedig északabbra van és hűvösebb éghajlatú. S nem, nem csak a fenyők miatt
Mintha az utóbbi években egy kicsit csúsznának az évszakok...
LX100?
-
ati3x
senior tag
Tudom mit érzel. Én is ebben a cipöben jàrtam. Ugye a 12-50 nagy, és a méretéhez képest optikailag... Gondoltam a 12-40-re, ha màr nagy akkor karistoljon. (persze visszatartott az àra, meg mi van ha hiàba karcol, de a mérete miatt mégis otthon marad) Így került kébe a 12-32. Az eredeti terv az volt, hogy megy az em5-re. Erre sikerült olcsóbban megvenni a gm1-et 12-32-el, mint külön csak az obi.. Ugyhogy most elég sokszor van velem 2 gép, és obicsere letudva. Vagy csak a gm1...
-
válasz
MrChris
üzenetére
Azt figyelem meg magamon, hogy inkább viszek nagyobb méretű cuccot, de az legyen penge. Nálam a határ a 800g-nál van (em5 12-40-nel). Ott is inkább a béna fogás zavar.
Igazából csak a GM1 (5) a kompaktra váltás. Hiába vettem 12-32-t nagyobb vázra, csak nem lett az kompakt. Majd most jól kipróbálom Merci kicsikéjét
csak nehogy megszeressem. Ha majd kidöglik az em5, lesz helyette GM1 v. 5. Addig nem ugrálok. -
Köszi! Remélem nincs nagy bajod. Íccaka még autózni is rühellek én is, bátor vagy... Sajnos a móri bornapokat pont lecsúsztuk
,nem baj, most hétvégén ismét arra montizok. Csak ne lenne akkora böszme az a 12-40... Nem t'om, újabban egyre nehezebben kötök kompromisszumot fotózásnál. -
Mr.Csizmás
titán
jobbulást
szezon van látszik, fognak ezek mindent, motorost, autót, vonatot....@Lassú Víz 31-est sokszorosan utálom emiatt, telivan telepi racinges xenonos hülyékkel a falvak sorban. (az útról nem szólva, keskeny, kanyargós, 1-1 felújított szakaszon meg tapossák neki, aztán hopp elfogy az asztallap...)
-
Mirman
őstag
Állat fotózáshoz E-M10en mit érdemes használni, back button focussal a trackinget , vagy pedig single AF-et szintén backbuttonnel ?
-
törölt tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Hány ilyen hülye van, imádom én is... xenon a tarkómat leégeti, amikor előttünk-mögöttünk poroszka megy 50-70 között, énalattam is egy 205 lovas paripa, de nem vagyok bolond, én meghagyom a 10 métert mindig, necces már első lököst vadászni amúgyis... Néha picit ráfékez az ember, utána kapcsol a mögötte jövő, hogy hülye vagyok, ergo lemarad kicsit. Az ilyen barmok itthon is léteznek sajnos..
.mf részvétem. Mák. Úgy látszik, most még nem akar kiszállni a lelked ebből a világból. Még dolgod van itt

-
Lassú Víz
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Na kíváncsi vagyok, hogy ezt valaki utána tudja-e csinálni, és, hogy megy-e másik üzemmódban is, vagy csak B záridő esetén. Azért rövid záridőnél nem takarta le a kis vakut a csóka. Kis vaku, sőt felnyitott kis vaku nélkül nincs RC mód, márpedig a wifi vagy más rádiós megoldáshoz miért kellene?
.mf: Szlovákiába nem megyek egy darabig. Kolléga egy hónapon belül kétszer dobott el egy Jettát ott, és most te a motort. Jobb a békesség... Örülök, hogy jól vagy.
Lehetne osztani az észt az út- és látási viszonyoknak megfelelően megválasztott sebességről, de itt különösen igaz, hogy az vesse rá az első követ aki éjszaka nem hajtott még relatív gyorsan. Persze ahogy öregszem úgy szokok le róla. Múltkor a 31-esen sikerült alig 50-nel poroszkálni, és a mögöttem jövő gagyi xenonos nem fogta fel, hogy ha nem tart megfelelő követési távolságot és telibe világítja az utasteret hátulról, akkor bizony én nem látok ki a kocsiból, tehát lassan megyünk... -
.mf
veterán
Zsír, szép hangulatos képek.

Én vasárnap munkát reggel befejezve gondoltam még gyorsan elugrok a Tátrába tájat fotózni, két hete voltam arra túrázni és nagyon megtetszett néhány hely. Bár itthon az időjárás szép volt, ott már kevésbé (borús, gyorsan szaladgáló felhők), este hazaúton a vége meg ez lett

Alig-kivilágított traktor utánfutóval az úton... Hihetetlen mázlival csonttörés és belső sérülés nélkül, csak jópár csúnya zúzódással megúsztam. S az Oly is túlélte

-
MrChris
nagyúr
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Nem hinném hogy wifi, em5-ben nincs wifi és a kisvakuról se tudok hogy lenne benne. Valszeg az hogy befogja a kezével az még nem elég, annál érzékenyebb a vevő szenzora. Ha jól értelmeztem a látottakat.
-
qpakcovboy
őstag
itt van egy videó, aminek a 6 perc végénél lehet látni, hogy az e-m10 vázzal lehet vezeték nélkül nissin i40 vakut anélkül hogy rávillantanànak. Felülről szeretnék akváriumot vakuzni.
WiFi-t használja a vezérléshez ?
-
MrChris
nagyúr
Múltkor nézegettük azt a videó alatti digitális zoomot, ami nem is zoom hanem simán tele converter. Érdekes hogy videó indításig előnézetben elég vacak, gondolom az alap liveview felbontásába nagyít bele, de indításkor kitisztul. Most volt egy kis időm és tesztelgettem mennyit ront a képminőségen. Alap ison hajtottam és kb semmi veszteség nem látható. Persze a youtube megteszi a magáét.
-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Bakker, most látom...
"Errátum: A Tej Ára c. cikkemben a ló szó végig tehénnek olvasandó!"
(J.B. Morton)Errátum: Az előbbi hozzászólásomban simán felcserélve írtam a két értéket, még a magyarázatommal és a táblázataimmal is szembemenve...
scarabaeusarc tg(fókusztáv/(2*szenzorméret))*2arc tg(szenzorméret/(2*fókusztáv))*2
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
Legutóbb asszem -2-őn volt minden, kivéve a zajszűrést... Az biztos, hogy én is neki kell álljak tesztelgetni, mert nem találtam elég laposnak az anyagot, kontraszt-színek mehet lejjebb
Az a gond ritkán van nálam a gép, még nem volt alkalmam kitapasztalni rajta a dolgokat. -
scarabaeus
őstag
Azokat az értékeket mondjuk gyorsan a Hyperfocal Pro mobilos programból írtam ki, az az elérhető kalkulátorok 87,3%-ától eltérően képes 4:3 arányú szenzorokat is nézni, nemcsak a 3:2-eseket, és szerepel benne konkrétan az mft-k szenzora is.
Amúgy ha számolgatok, akkor általában közvetlenül a trigonometriából indulok ki, és
arc tg(fókusztáv/(2*szenzorméret))*2
képlettel számolok (egy egyenlő szárú háromszögnek fogom fel, amelynek magassága a fókusztáv, alapja a szenzorméret, ezt a magasságánál felezem, kapok egy derékszögű háromszöget, amelynek fél szenzorméret a szöggel szemközti, fókusztáv szög melletti befogója, az arcus tangenssel kapott szög a keresett szög fele, ezért a végén a duplázás).
Ha egy excelbe, calcba vagy hasonlóba raknám, akkor így lehetne, a szenzor szélességét (17,3 mm) és magasságát (13 mm) megadva, az átlót belőlük kiszámolva, 12, 20 és 45 mm-re:
-
MrChris
nagyúr
válasz
jjeahh
üzenetére
G6-ot milyen videó beállítással használod, hogy utómunkára a legjobban használható képet kapjál? Van ahol natural -5,-3,-3,-5 ajánlanak, ami nagyon durvának tűnik. Most 7végén Std -2,-2,0,-5 próbáltam, már ez is eléggé összenyomja a kontrasztot, hogy szerintem már nem vész el alul-felül és minél jobban nyomott annál kisebb sávszél jut a hasznos információnak.
Viszont a szaturációnál nem jöttem rá miért csökkentik, pláne -3-ra, nem/ritkán tapasztaltam túlcsordulást már 0-án is. Meg a próbálkozásaimnál most nekem úgy tűnik hogy jót tesz egy kis EV kompenzáció -⅓ -½ szinten, ami fehérbe ég annak vége a feketébe bukottnál meg vagy van még valami info vagy kevésbé zavaró. -
scarabaeus
őstag
Egyrészt bejátszik a képarány a vízszintes és függőlegesnél. Az átló a fele a full frame-ének, ezért átlóban ugyanaz a látószög full frame-en 24 mm-en, mint mft-n 12 mm-en, viszont a vízszintes-függőleges szögek már mások, a 3:2 és 4:3 képarány miatt.
Ha most csak az átlót nézzük a továbbiakban, akkor nézhetjük úgy, hogy a 12-est rátéve olyan lesz a látószög, mintha a full frame-re 24-est tennénk, de a szögekkel vigyázni kell. Telében még megáll az, hogy jó közelítéssel fele lesz a látószög is, de a nagylátók közt ez nem igaz már, a tangens alakja miatt. Minél kisebb a fókusztávolság, annál inkább eltér a szög a sima felezéstől. -
dzz
aktív tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Van valahol valami táblázat erről?
-
80hun
addikt
Lehet ez a fajta lesz az.
Vagy ez , itt képek is vannak. -
dzz
aktív tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Tudom, hogy más leképezéssel dolgoznak adoptálva, de gyönyörű élővilág képeket láttam makró fotózással, szép bokehhal. és olyan olcsók a régi obik, hogy néhányat nem fogok kihagyni. Természetesen nem vagyok profi és nem is akarok azzá válni, nem ebből fogok élni, csak szeretnék jó képeket készíteni! A csillagfotóra pedig csak fáj a fogam gyerekkorom óta

A márkák között viszont vannak jelentős árkülönbségek, így ezt még olvasgatom és nézelődök aztán jövök és kérdezek.
-
dzz
aktív tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Azért ez már elég lehet a horizont befogására. Jól gondolom, hogy az adoptált optikáknál nem csak a gyújtótávolság, hanem a látószög is arányul azonosan? Tehát egy adoptált optika 2x-es távú és fele szögű lesz? Bocsi, ha sokat kérdezek, de ez a teknika nekem még új és nem vagyok rest tanulni azoktól akik nálam többet tudnak
Jelen esetben asszem mindenkitől 
-
dzz
aktív tag
válasz
jjeahh
üzenetére
A varázsszó: DMC-G70H
http://www.panasonic.com/de/consumer/foto-video/lumix-g-wechselobjektivkameras/dmc-g70h.html
Az adaptáció megoldását köszönöm, a végtelen e két obinál nem annyira vészes, ha elvész, mert alapvetően makrózni kellene méhek közé, mind a kettő, bár a kicsi 28mm-es 1:2,8-as wide... hát lehet, hogy mégis kár lesz érte, ha oda a végtelen. Esetleg erről a végtelen vesztésről van valahol valami konkrét leírás, mármint a miértjéről?
-
jjeahh
nagyúr
Van ahol g70-ként forgalmazzák a g7-et? Mert nekem ilyeneket dobott a gugli
Amúgy szerintem a fujica üvegeket át kell alakítsd m42-esre egy ilyen adapterrel, majd egy m42 - m4/3 adapterrel használhatod panasonicon is. Az mondjuk nem derült ki számomra, hogy így lesz-e végtelened... -
dzz
aktív tag
Sziasztok!
Egy G70-es Pana tulajjá léptem elő, 14-140-es obival. Az elmúlt időben kompaktos voltam és sajnos eszem ágában sem volt követni a fényképezőgépek fejlődését így mintegy 30 éves lukat kellene hirtelen áthidalnom
Szeretnék kérdezni az objektívekkel kapcsolatban, mégpedig az analóg kori objektívek világából.Keresgélek valami nagylátószögű, fényerős, fix obit, de minél többet olvaasgatok róluk, annál inkább nem tudom, hogy mit válasszak és lassan már azt sem tudom, hogy miért

Konkrétan csillagfotózáshoz szeretnék egy esetleg több objektívet, de nem tudom melyik(ek) volnának megfelelőek.
Van direkt mFT-s kiszemeltem, mégpedig egy Rokinon 12mm f/2.0 NCS CS, ami APS-C esetén 98.9 fok széles, ha hihetek a nem mindig egyértelmű e-bayes leírásoknak. Ez mit jelent mFT-re adoptálva?
Másik kérdésem: van két Fujica FX obim. Ezekhez nem találok konvertert mFT-re, illetve lehet hogy nem is létezik?
Köszönöm a válaszaitokat.
-
ati3x
senior tag
Azért azt hozzàtenném lr-ben kicsit mókoltam. Egy kis clarity, de asszem élesítés nem volt. Meg ugye F5.6-on löttem.
Ja, igen az em5-ön meg a samy halacska volt. Szal objektívcsere megúszva. És egy em5 a nyakban, meg egy gm1 a zsebben annyira nem megeröltetö túràzàsnàl... -
ati3x
senior tag
Azért jó ez a 12-32..
12-32F5.6
12-32f5.6_2
12-32_pano -
GyureX
tag
válasz
hibavissza
üzenetére
nem vágnám zsebre...neeeem

-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Nem, a G sorozat arról szól a G6 óta, mennyire lehet elb@szni a Leica R vázak renoméját a hasonló forma melletti borzalmas építési minőséggel

-
GyureX
tag
Nem tudja valaki, hogy mikortól kapható az oly m10 II országosan üzletekben? Nem szeretnék Budapestre utazni, hogy megtapizzam, meg elhozzam. Media Markt vagy valami hasonló elektronikai üzlet megtenné, ami helyileg is van (Zalaegerszeg).
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza
üzenetére
Gondolom az kettéágazó GFx vonal "még kisebbek vagyunk" leágazásaként, ahogy az elődöknél úgy itt se cél. (+ spórolás)
-
hibavissza
veterán
-
szpetri
tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Mert akkor az már nem GM, hanem G

Én a magam részéről már azon is csodálkoztam, hogy kereső került rá. -
scarabaeus
őstag
válasz
hibavissza
üzenetére
Mert ha ugyanakkorában megcsinálják úgy, mint amilyen most, akkor elgondolkoztam volna rajta, hogy esetleg a GM1-ről átállok rá (de még akkor se lett volna biztos).

(Más: a Pana kompaktok közt pedig arra is volt példa az utóbbi időben, többek közt, hogy a következő generációban nemhogy forgatható kijelző jött, hanem az addigi érintőképernyőből is simára váltottak vissza: TZ60->TZ70.
) -
hibavissza
veterán
Arra van valami racionális magyarázat, hogy a GM5-ből miért lett kihagyva a forgatható kijelző?
-
MrChris
nagyúr
Ha nem ennyibe kerülne akkor egész jó hobbivideós obi lehetne, de még fotóra is elmegy. Ha nem a mi pénztárcánkkal nézem akkor ennyiért F0.95 fényerejű obi nincs és simán megvenném. Egy jó 85/100 f2-es régi manuál kb ennyibe kerül, 25-ös f1-es pedig régi manuálokból egyáltalán nincs így szerintem a fanyalgás ellenére a manuálosok és videósok szép számmal megveszik.
A cctv obikból ilyen minőséget 25mm-es 0,95-esből nem láttam, csak olyat ami vignettál-körkeretezik mint állat és kb effekt-játékon kívül másra nem jó. Ez azért messze jobb náluk (össze sem érdemes hasonlítani olyan ordító a különbség) és nem csak videóra hanem rendes fotóra is érdemes használni. -
jeni
félisten
Üdv
Sikerült lefagyasztanom az Olympus OM-D E-M10 Mark II vázat. Kérdés,hogy a gyenge aksi jelzése után történik ez vagy sem?
Se ki, se bekapcsolásra az LCD nem kapcsolt le sötét háttér világítással. A menübe se lehetett belépni. A megoldás az aksi kivétele,berakása volt.
Szoftver BUG? -
.mf
veterán
Mitakon 25 f0.95 @ mirrorlessons
Ahogy jjeeaahh mondaná, "karakteres"
Nem csak a helyzetenként ideges boké, CA, hanem erős flare, ghosting, és a tetejébe hotspot. Ellenben az élessége szerintem még nyitva is korrekt, ami ilyen extrém széles rekesz mellett ritka. A flare+ghostingja bizonyos helyzetekben pozitívan érdekesen néz ki, egy játszós / éjszakai manuálnak elfogadnám. -
Monya78
veterán
válasz
üzenetére
De, hasonlónak kellene lennie, sőt az 1mm különbség és a 4:3-os képarány miatt, az oly-nak kellene lennie a tágabbnak.
Ha sokkal szűkebb az oly esetleg valami szoftveres baki miatt beragadhatott a 2x digitális konverter...
Ha kicsit szűkebb esetleg nem 1:1 képarányban arányban volt a oly beállítva? -
törölt tag
válasz
üzenetére
Még lenne egy nagyon hülye kérdésem

Van egy barátom Canon 6D-vel és egy rajta egy Sigma 35mm-es obival. Mivel ez FF váz, így ez 35mm ahogy van. Próbáltam most egy 17mm-es Oly üveget az EM10-en, ami átszámolva 34mm kell legyen, viszont mégis sokkal szűkebb a látószög az Oly-n. Biztos én nézek be valamit, de nem azonos látószög kellene legyen?
-
Lassú Víz
addikt
A szenzorról igen. De abban - ha jól értettem - nem volt szó arról, hogy kész lenne a 16 Mpixeles felbontású is, és nem volt benne szó 2016 év elején érkező modellfrissítésről. A kézből kitartható 1/60 sec alatt elkészülő nagyfelbontású kép ígérete mögött valami ilyesminek kell lennie. No meglátjuk.
Jelenleg csak annyi biztos, hogy ha veszek egy új gépet jobb ha nem kerülök az asszony szeme elé
, így ez a váz több mint valószínű, hogy kimarad. Majd az Mk III... -
Wa2x_
veterán
Köszi srácok! Rájuk zoomolok, aztán rendelek valamit.

Nem tudom, ki hogy van vele, de az Oly-knál nekem marha kényelmetlen helyen van a nyakpánt rögzítő fül a váz oldalán... Pont a kezem útjában van mindig. Ma teszteltem először igazán a gépet és kell az a markolat nekem úgy érzem.
Meg még pár gondolat az E-M10-zel kapcsolatban. A 40-150 elég nehézkesen talál fókuszt a lakásban, vagy ahogy egy kis fényveszteség is fellép a környezetben. A fókusz am gyors, durva. Ezt az indokolatlan ISO emelést mondjuk nem értem, mindegy feldolgoztam, mert am remek képe van a kitobikkal is. De a nagy mélységélesség miatt úgy érzem le fogok gatyásodni, mert kell egy 45/1.8, meg egy 60/2.8 is. De fel kell készülnöm az őszi gombaszezonra, szal nincs mese...
Számomra rengeteg a beállítási lehetőség, végigpörgettem és mondom wtf!? felével még baráti viszont sem ápoltam eddig, úgyhogy lesz mit tanulni. Alig várom... 
-
Suszi66
csendes tag
Ugyan olyan gépem van, mint neked

Már a váz vásárlása előtt berendeltem GGS Larmor üveget a kijelzőre.
Tökéletesen méretpontos, nincs buborék, a tapi tökéletesen működik, és már 2300.- forintért itt van (én még majd' 5000-ért vettem
)
Korábbi gépeimen is ilyen típus volt, csak ajánlani tudom!! -
Erről olvasott/látott bármelyikőtök további pletykát/spekulációt, mint amit itt írnak?
OM-D E-M1 Mark IIPl: a váz induló áráról...
-
jeni
félisten
-
Haugland
aktív tag
Remélem eszébe nem jut senkinek sem OFFra tennie magát a topicban!
Amíg a nagyon zsörtölődnek addig a hozzám hasonló emberkék próbálják összeszedni a lehulló morzsákból az ismeretanyagot! -> és erre szerintem igenis nagy igény van! Sok passzív olvasója van ennek a csoportnak!<<már csak arra kellene valami jó megoldást kitalálni, hogy a nagyon hobbistáknak lehetőséget teremtsünk valahogyan egy havi 1-2 alkalmas személyes találkozóra, közös fotózásra, ahol valóban elleshető, megkérdezhető, megvitatható a fényképezőgép használata és beállítása>>
-
-
törölt tag
Köszi

A garancia hogy mukodik ezekre, kulfoldon vettre nincs gondolom otthon.@gorgo: Nem venni szeretnek, hanem eladni

-
Vagy semmi. EM5-öm már két éves múlt, nyakamban lóg, ami télen sajnos úgy néz ki hogy cipzárral is találkozik, de a legkisebb kopás/karc nincs a kijelzőjén. Persze lehetnek gyengébb kiépítésű darabok nyilván. Kérdezd meg inkább azt, hogy kinek karcos az LCD-je és ha van ilyen, mennyi idő alatt lett az!
-
Wa2x_
veterán
Üveg vagy inkább sima fólia ajánlott a kijelzőre? JJC-t néztem leginkább, kérdés, hogy melyik típus az ajánlottabb.
-
törölt tag
Sziasztok!
Mennyi lehet nagyjából egy karcmentes, újszerű állapotban lévő Olympus 25mm f1.8 használt ára?
-
jjeahh
nagyúr
No térjünk át rólam valami érdekesebb témára

Amúgy csak kíváncsiságból: gm5-nél vannak ilyen puffer gondok ha lövök mondjuk 5 képet egymás után vagy egy 5-6 képes sorozatot? Merci, neked van gm1 g3 mellett nem? Gondolom ilyen szempontból azt tudja amit a gm5. -
MrChris
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Ebben 100%-ig igazad van! Igényes munkára képzett szakember kell profi szerszámokkal. Jjeahhék videó/fotó terén tudtommal lelkes hobbisták, kipróbálják ezt és azzal főznek amijük van meg amennyi pénzt megengedhetnek erre a játékra.
Ezek a vázak és obik úgy sem professzionális cuccok, nem általános munkára valók és a szaktudás is hiányzik, más kérdés, hogy a monitoron, tv-n a képeket és videókat studió munkákhoz hasonlítjuk és elégedetlenkedünk. Maguknak csinálják, nem okoznak kárt nem profinak adják el magukat, nem húznak le vele senkit. Kb mint akit lelkes fotósnak ismernek és meghívják esküvöre fotózni, de ez még annál is lájtosabb. -
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Semmi gond, én meg bocsi, hogy hamar felhúzom magam néha. G3-al és gh2-vel nekem az a bajom, hogy iszonyat gyorsan feltelik a puffer és
néhasokszor a legjobb pillanatot nem tudom lekapni velük mert egyszerűen nem exponál amíg ki nem írja az anyagot a kártyára. Ez mondjuk nem csak melónál irritáló, hanem hétköznapokon is, engem jobban zavar, mint néha egy fagyás... G3 belépő gép, de Gh2-nél ez tényleg elég gáz. Szerencsére a g6-al már egész jól lehet nyomatni, nálam eddig 40-95mb/s kártyákkal mindent időben kiírt, nem kellett várni rá.Studi: megelőztél

Új hozzászólás Aktív témák
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Jogász topik
- További aktív témák...
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Van ilyen gyerekkori emlékem. Szerencsére nem belemenős.

Annyira totál, hogy alig maradt rajta ép alkatrész, talán csak hátsó felfüggesztés és hátsó kerék, motorblokkból talán karbisor és hátha váltó még menthető... Első felni beszakadt, jobb tárcsa kiflibe hajolt, villák elgörbültek, futómű bement a hűtőbe, váz behorpadt s talán meghajlott, kuplung-dekli beszakadt, stb stb.
Előző kanyarban a szembejövők miatt lekapcsoltam a refit és utána még nem kapcsoltam egyből vissza, de én még el voltam vakulva, és nem láttam meg a sötétben a sötét és alig kivilágított utánfutót... Szlovák rendőrök persze kihozták, hogy világítása volt (más kérdés, hogy mennyi), és még helyben meg is bírságoltak.
Igazából (és számomra kicsit csalódást keltően) még a Tátra is elég zöld volt, pedig északabbra van és hűvösebb éghajlatú. S nem, nem csak a fenyők miatt

szezon van látszik, fognak ezek mindent, motorost, autót, vonatot....
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lesz ebből még moci, vagy abszolút totál?