Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Fotóztam ma stúdióban és gondoltam kölcsönkérem a CLS miatt cimbi tükrös Nikon szettjét, úgy mindenestül, ernyők, SB800-900-ak, minden. Luxusapartman, modell, 50 1.8G, toljuk akkor.
Pfűhh srácok. Nekem soha többet nem lesz tükrösöm ... már az OVF is kiüti a biztit, hogy mi ez a sz*r .. a szenzorstabi hiánya meg egyenesen kiakasztó, hogy csavarni kell az iso-t felfele, mert még rekeszelek is 5.6-ra, két modell, nincsenek egy síkban a szemeik, nem is tehetők abba, ahh, pfuhh..
Meg ahogy megy le a Nap úgy sötétül a kereső, dzsízösz..

Semmi arcoskodás, de TÉNYLEG kegyetlen kőkorszak egy másfél éves MILC használat után, a milc minden hátrányával együtt mondom ezt. Én még géppel ennyit nem szenvedtem, pedig ismerős volt mindene..
-
törölt tag
Nnnna. Urak. Hamarosan eladó lesz egy E-M10, mindenével.

[link] -
törölt tag
válasz
rumos14
üzenetére
Végre valaki helyretette a hülyeséget, köszi.
Bírom azt, amikor egy "szonis" embert agyonszapul egy "mikrós" ember - akkor most több nála bármivel is ?
Kb. hitvita... tök nem egy liga ...Nálam például Sony lesz a következő nagyszett, m43-ra pedig ha meggyőz a 12-40 2.8, akkor lehet, meglépem, de itt meg is áll a ráköltés, barátnőt is érdekli a képelés, megkapja az E-M10-et, a 45-öst meg a 12-40-et, ha levedlem. Imádni fogja sztem (most is imádja, csak a kitobival nem vagyok kibékülve).
A Sony kisebb csoda, amiket meglép, amilyen iszonyú iramban hozza ki a vázakat, amilyen technológiával, szenzorral. És hát ára is van, igen, Az üvegpaletta dettó, a legújabb G szériás 24-70, 70-200 2.8-ak gyilkosan kurvajó üvegnek tűnnek (alig várom a normális teszteket), a Batis széria stabival és AF-el közelíti képminőségben az OTUS-t (szanaszét bucira-hülyére verve az agyonistenített Sigma ART szériát is), a Zeiss elkötelezte magát további komoly üvegek mellett a Sony-hoz, a Samyang is beindult E Mount-ra (a 14-es nagylátóját imádtam a D800-on), natív saját brand-elt Sony üvegek is jönnek ismét, szóval a Sony levese nagyon fortyog és ez nekem a CaNikon állóvíz után k*ra bejön, így kell ezt csinálni. Emellett ott van a nagy, klasszikus méretű A99 vonal, innen már csak egyetlen lépés választja el őket attól, hogy ne csináljanak egy A7R II technológiájú kőbrutál MILC-et DSLR köpenybe csomagolva, abszolút pro feeling, abszolút pro technológiával aztán rányomják, hogy A9R és csókolom, a DSLR koporsójába bekerül az utolsó szögecske.
Ájlávjú Sony, de ettől még ájlávjú Olympus is, miért kell ebből vagy-vagy alapon hitvitát csinálni, sosem értem. Egyik egy párszázezer Ft-os szett (és még ez is sok a nagy átlagnak), egy durva Sony szett meg mai árakon nézve meg majdhogynem pármilliós.
Uff.
-
törölt tag
Urak, 12-40-es 2.8 PRO-t hol tudok kölcsönözni mondjuk holnapi határidővel szerintetek ? Hétvégén Zakopane, szívesen tesztelném tájra, portréra, úgy általánosan mindenre, miben több, mint egy kitobi.
-
törölt tag
Hozom ide is, jóétv
[link]
-
törölt tag
Paramm... paramm...

-
törölt tag
válasz
Ear001
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a kommenteket.
Más: meglőttem a kötelezőt a Buddha Bar hotelben a modellkéről, hát akkora a beltér abban a hotelben, hogy még a 45-össel is tudtam alkotni (igaz néha falnak lapultam rendesen), nemhogy a kitobival.
Ja igen, kitobi. Borzalom. A képe tök jó amúgy, meglepően jó, de bokeh ugye nulla + úgy elveszi a fényt, ISO400-800-ak alatt esélytelen bármi is (én 400-on tartottam, tökmozdulatlan modellen, 1/5-ök, 1/10-ek, áldom a stabit basszus)...
És hát akkor igen, stabi. Most, hogy nézem a raw-kat, elméláztam azon, mennyire k* jó az E-M10 stabija. Félig lenyomom a gombot, érzem az ujjam alatt a kis döccenést, mikortól lesz expó belőle, alig hallhatóan finoman a stabi elkezd "zúgni" és fogja a képet mint állat.
Na, ezt az amúgy teljesen DSLR-szerű élményt a Sony A7R II egyáltalán nem adta meg. A stabi alig fogott valamit (elég gyenge, pedig a Sony 4+ FÉ-nyit állít), a keresőkép az Oly-ban betonstabil egy Sony-hoz képest. És hát a Sony expógombja, broáf. Lenyomom félig, AF beáll, stabi indul, de semmi döccenés, és ha véletlen túlnyomom, már el is sül. Ennyi pici aprósággal, de tényleg CSAK ennyivel mennyire meg lehet ölni az élményt ... hihetetlen..
Úgyhogy ismét pirospont a kis E-M10-nek, továbbra is imádjuk. Azt várom már, hogy szenzorilag ugorjon valamit az m43 liga és lehessen menni 3200-re biztonsággal. (Mert most nem mondanám élvezhetőnek, bár itt belefértem a 400-ba stabival).
-
törölt tag
-
törölt tag
Urak, 12-40 2.8 Pro-t használ vki ? Milyen ?

-
törölt tag
Okok semmi gond, peace
Nagy mélysége szerintem sincs, egyetértek. De fun tudni, hogy annyi sokmindenből pont az E-M1, egy m43-as, Oly váz lett az, amit megkedvelt. Ilyen megmosolyogtató, tényleg semmi több.
És egyben rádöbbentett engem is arra, hogy a faxnak nézelődök én Sony fullframe-et, az E-M10-emmel inkább még jobban kellene fotóznom, még többet kihozni belőle.Én is egy KF Pentax mellett nézelődtem. Mondjuk a 42 megás A7R II-vel már lehet plakátozni
(Ez az utolsó fejezetében írtaknak szól a nagyfelbontáshoz).@ madgie

-
törölt tag
Nem én tűnök pörgősnek azon, amit mondani akarok, sztem kissé benéztél. Azon lepődtem meg, hogy ha Neked ez nem mond semmit (mert az normális), miért kellett ezt egy legalább annyira, ha nem méginkább semmitmondó hsz-ben még tudatni is a nagyérdeművel, ennyi erővel kb. még 20 ember beírhatta volna, hogy neki sem mond semmit. Ellenben többen is kérték a cikket.
A mosolyomat nem fontos érteni, de kérdezni kérdezhetsz, ha valami nem világos. Tudod, néma gyereknek anyja .. béna gyereknek meg apja ..

Hogy kicsit oldjam is a feszkót, a mosoly arra ment, hogy egy neves magyar fotós m43-as rendszert használ szívesen (nekem is az van), hab a tortán, hogy ugyanazt gondolja a tükör kihalásáról, mint jómagam. (Ez csak nekem hab, Nektek tökmindegy, mit gondolok).
-
törölt tag
problog magazint olvassa vki ? Érdekes cikk volt számomra Ritter Doron és kedvence, az Oly E-M1

-
-
törölt tag
Kár, hogy az Olympus nem csinál fullframe-et
Nyomtam offolósba egy A7R II tesztet, egyik szemem nevet, másik sír. (Inkább zokog).Picsába. Remélem, nem megyek egy Fuji kört is. Már csak az maradt.

-
törölt tag
Cicis képet lehet hozni ? (Régen volt már m43 képelés itt)
Lőttem párat a minap .. -
törölt tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Hány ilyen hülye van, imádom én is... xenon a tarkómat leégeti, amikor előttünk-mögöttünk poroszka megy 50-70 között, énalattam is egy 205 lovas paripa, de nem vagyok bolond, én meghagyom a 10 métert mindig, necces már első lököst vadászni amúgyis... Néha picit ráfékez az ember, utána kapcsol a mögötte jövő, hogy hülye vagyok, ergo lemarad kicsit. Az ilyen barmok itthon is léteznek sajnos..
.mf részvétem. Mák. Úgy látszik, most még nem akar kiszállni a lelked ebből a világból. Még dolgod van itt

-
törölt tag
Egyebkent milc vilagban nem is, de tukroshoz kepest jobbat lehet loni vele (teljes kepmezon szemfelismero AF, nem kell szuk DOF mellett ujrakompozni es hasonlok, ha mondjuk ul egy padon, en pedig felulrol egy ferde portret csinalok rola). De ez a vaz es a milc technologia, a kontraszt alapu AF erdeme, nem a batiszkae. A Batis uj szeria, csak E mount-ra es mint minden jovevenyt, megnezi az ember, ar/ertekben mit nyujt. Tony Northrup hasonlitotta ossze youtube-on az Otus szornnyel, hat csak pislogtam, milyen a Batis az Otus toredekeert. Ja es AF + IS
egy 85 1.8-ban. Beteg 
-
törölt tag
A kep egesze jobb lenne. En nem lonem jobban, DE mondjuk saroktol sarokig karc a fokuszban levo dolog + annyira selymes bokeh, amit en imadok a Zeiss-okban, hogy nyammmm nyammmm.

A Nikon D810-tol a tukrosok alap butauzemmodjan kivul (nem egy milc ugye) a Nikkor bokeh tart vissza. Az Oly 45 ota utalom a Nikon uvegeinek bokeh-jat. Savos, zavaros, nemtiszta, mittomen. Vagy tele LoCA-val. +shift hegyek bla bla. Szoval egyelore az A7R II az egyetlen normalis, vegre lassan tisztesseges fullframe milc a piacon, az osszes hibajaval egyutt (pl akksi ido)..
Amugy a Cosina gyartja a Batist (Zeiss recept alapjan). Es halistennek rohadtjo.
Ma fotoztam modellt a kis Olyval. Alap iso-n kezdtuk es a vegere ugy lement a Nap, hogy ISO800-on fejeztuk be. Esti fenyek a csajszi mogott, aaa mondom bokeh gombok, jo lesz. Feneket. Focus hunting esznelkul. Nem szereti a kis fenyt (ertelemszeruen).
-
törölt tag
A PLAN az mar terv. Az mar tobb, mint szandek, a plan multiban minimum par slide, hogy akarunk valamit.
Meg valljuk be, ekkora fotos kozossegi felhordules a lossless raw-ert meg sosem volt Sony iranyba, mint manapsag. Jomagam is alairtam a peticiot a change.org-on, de kb. a fel vilag ezen lovagol. Szerintem kihozzak karacsonyra, irtam este a jezuskanak is, hogy nagyon kene... 
Kiv vagyok amugy, mark III mit tud majd.. Canon uveggel kontraszt alapu AF ? (Mivel most csak fazis alapu megy vele).
Olyan a Sony is, mint az Audi. Veszek valami csicsat jo dragan es epp kezdem megszokni es buszken belakni, amikor kijon a rancfelvarrottja.
Es mikor jon a kerdes: mid van ? A6. Melyik ?
Nem egy unikum, egyertelmu dolog, mint mondjuk egy Opel Senator a regi idokbol. Mondjuk nem is rajolni vennem, de akkor is idegesito lehet. Kb var az ember kicsit, hogy essen az ara parszazezret.. Es ezalatt bejelentik az utodot.
Beteg 
Csinaljon inkabb 2.8-as zoomokat. Jokat. Amolyan igazi 70-200-akat. Nem baj, ha nagy.

-
törölt tag
Uuu gyerekek mi jon... !!! [link]
Sony A7R II lossless valos 14-bit raw. Fakk jeeeeee.
E-M10 szett vkinek ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Mennyi küvecs mostanság egy 75 1.8 ?

-
törölt tag
Világ életemben PS-el fűztem össze a panorámákat, nagyon jól csinálja.
Ezek az irdatlan expó eltérések mik ?
Panorámát manuálban érdemes fotózni, először nappal szemben expózol egyet és megnézed, mit mér a gép, aztán napnak háttal, arra is megnézed, mit mér, aztán a két expóidő átlaga környékén is lősz egyet, bár én súlyozni szoktam picit a világosabb részek jobb expója irányába, mert a szenzorban több tartalék van az árnyékos részek visszahozására, mint a kiégés (highlight) korrekcióban a felhők megmentésére. (Persze ha van szűrő, stb, könnyebb, csak ne vignettáljon be durván, na meg egy polár a Nappal eltérő szögekben máshogy szűr, ND jobb igazi nagypanorámákra). Szóval ha a rögzített arany középutas expó megvan, lehet körbefordulni, kattogni és abból a PS szuper eredményt csinál simán. Érdemes vagy egyenként még a raw-kat egyenlő mértékben korrigálni, vagy - én is utóbbi utat járom - maradni még a precíz teljes infós változatoknál (PSD, TIFF) és őket összefűzetni vele, majd a végső képen még igazítani és mehet a leméretezés, stb. Ez ugyan durván gépnyúzó művelet, amikor összepakolgatja őket, de a végeredmény hibátlan és kombinálni lehet bele torzításkorrekciót, vignetting korrekciót (bizonyos mértékig jó, de túlhúzni sem szabad), ilyesmiket. Ki kell kísérletezni, melyik adja a legjobbat. -
törölt tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Nem volt még modern Tamronod Canonon, VC-vel..

-
törölt tag
válasz
jjeahh
üzenetére
A gép (fényképezőgép) látja a kártya tartalmát ?
Amerre még elindulnék:
1. másik gépen, másik OS alatt megnézni, az mit lát. Hátha a Tiedben kakilt be valami, bug, stb.
2. ha az sem látja, akkor tökmindegy, a kártya lehet meghalni készül. Vagy valami idióta logikai hiba. Ha a képeket rajta még látja a gép, akkor a gépet kösd össze a számítógéppel USB-n és úgy húzd le róla a képeket, aztán low level felület teszt stb. HD Sentinel alatt, megnézni, mit mutat.
-
törölt tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Ha felismeri a kártyát, akkor látni kellene "valamit" eszközként itt:
Lentebb látod a most üres kártyaolvasóm betűjeleit. Előfordult már velem, hogy szimplán csak nincs betűjele a kártyaolvasó interfészeinek. Jobbkatt -> meghajtó betűjel hozzárendelése vagy valami ilyesmi és kész is.
Felismeri = HD Sentinel alatt is látszanak a bedugott kártyák.
Nálam ez most a képen úgy nézne ki, hogy Disk3 és Disk4 alatt nincs ott a betűjel hozzárendelve, hogy F: illetve G: - ez bármikor pótolható.
(Feltéve, hogy a fájlrendszer, kártya, stb, nem sérült). -
törölt tag
Kis offként nyeltem egy nagyot
[link] -
törölt tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Amitől mi paráztunk az a túravezetőnk-cimborámék által átélt élmény volt. Van a kis Retyezátban (a Nagy mellett, a parkoló tövében a szemközi hegyoldalban indul és nem köves, hanem szép zöld) egy kb. 50 "fős" lócsorda. Valamikor házi lovak voltak állítólag, aztán otthagyták őket és visszavadultak. Pityuékat tavaly bekergették a bokorba, mert azon a fennsíkon, amin mi is fotóztunk most, utolsó napon, megjelentek a lovak, először a távolban, aztán egyre közelebb kezdték el kergetni-harapdálni egymást, ment gondolom a kanok között valami harc, játék, ilyesmik. A lényeg, hogy be kellett futniuk a fennsík szélén lévő kb. másfél méter magas törpefenyves-bokros résbe és leguggolva fullkussban maradni, mert az egész ménes úgy ahogy van, őket semmibe véve kb. két méterre előttük vágtattak el. Azt mondta, olyan irdatlan erővel dübögött az egész talaj, hogy ha ők ott a nagy játék közepette a nyílt tisztáson maradnak, ezek letarolják őket, vagy ilyesmi. Szóval betojtak

Idén felmentek velünk ugyanarra a fennsíkra. A szomszéd hágón volt a ménes, aminek 2 példánya csendben legelészett tőlünk vagy (saccra) 500 méterre. Nem akarták ismét a jelenetet, pláne nem velünk, úgyhogy gyorsan elhúztuk onnan a csíkot és megindultunk lefele, a sűrűbb fenyvesen át. Oda már nem jönnek.
-
törölt tag
Az "ideális cucc" linked egy 87.900-as kütyüre visz, ez pedig itt 90.000 küvecs..

Távcső/teleszkóp asztrofotózáshoz egyelőre nem érdekel, mert nagylátóval lőnék Tejutat. Bolygózás nem érdekel (ahhoz inkább refraktor), van egy kisebb Newton-om, ezzel majd alkotok talán még valamit, jusztírozás után, mert régen használtam.. egyelőre a mélyég objektumok sem érdekelnek. Tejút, Hold. Kész, pont.
-
-
törölt tag
Valami GoTo mechanikás izén agyalok, vannak kicsik is, szépen követik a dolgokat és akkor távcső helyett a gépet teszem rá.
Sony-n én most konkrétan valami A7 szériás izére gondoltam, Tejútra pedig csakisésszigorúan a Samyang manuál 14 milije, ami 2.8 tágon is mindenkit megszégyenítően beretva.
Csak kissé torzít a lelkem.
[link]Ez pedig a Tejút, Nikon D800, ISO6400, szanaszét húzva (ami további zajt csempész a dologba). Kicsiben (full HD vagy alatta) könnyű mutogatni Tejutakat, sok szép kép van. Ez is elmegy egynek kicsiben (ízlés dolga). De pixelszinten kukkolva broáf mindenkinél, szóval van még mit fejlődni zajban minden gyártónak (még fullframe-en is). [link] Kékesre húztam a WB-t, normálban annyira nekem nem tetszett, mindegy is...
@madgie: a linkelt Apple háttérképet nem is értem. Majd egyszer meglesz..
Hülyére van utómunkázva stb. de amúgy szép HDR lehetőség egy ilyen
A másik linkelt képen is látszik már kicsiben is a gríz. Szerintem - SZERINTEM - manapság kezdjük elérni technikában a már vállalhatóbb zajszinteket ilyenekhez. Egy Sony A7S - ami még csak nem is BSI szenzor - elég durva lehet így natúrban is, de egy A7S II formában is, BSI-vel pölö. Az ilyen iso szörnyek ideálisak ilyenekre. Kíváncsi leszek, mit hoz a jövő lassacskán. -
törölt tag
válasz
vendingo
üzenetére
Ezek a képek ISO 3200-6400 vagy óraművel készültek, óramű (követő) nélkül 15 max 20 másodperc és kakukk a pontszerűségnek, óraművel meg kakukk a tájnak (ha az is belekerül), mivel a csillagkövetéskor meg a táj "fordul el"
Jó erős nagylátóval mondjuk nem vész a hosszabb expóidő, de kevésbé nagylátó üveggel már tojásdad lesz minden pontszerű csillag ilyen záridőknél, én az 50 milivel (fullframe-en) már nem voltam kibékülve, mikor egy fát komponáltam a csillagos égbe.. sokkal kisebb expóidőt tűr meg, mint az FX 14 mili.Fókusz lock - gondolom, csillagokra
: MF és LiveView-ban ráállni egy fényes csillagra, majd a legpontszerűbbre befókuszálni kézzel és úgy hagyni
Vagy eleve végtelent állítasz és kész. -
törölt tag
Látom, Neked is van/volt mit pótolnod hsz-ben

A diffrakció nem életveszély f/8 körül, még 11 körül sem, mostanában tényleg csak fullhd-ra dolgozok ki. A Nikonnal lőttem 1:1 képeket, amiket pixelszinten is élesre készítettem, pl. Morskie Oko Lengyelben, de ez itt nem az volt most. Még a 16MP is sok(k) sokmindenre.

Fényszennyezés: mostanában nézegetek telket Bp mellett, főleg délre, Csepel alatt, Délegyháza, Dunavarsány, ilyenek (főleg DV), költözök fel Debiből végleg, aug31-től új meló indul. No, szóval ott már azért egész jó volt az égbolt. Hiába csak annyira van kintebb Pesttől, mint mondjuk egy Érd/Diósd (ahol bnőm lakik még), mégsincs olyan sűrűn belakva, szóval egész jó. Oké, nem D.kő vagy Mátra, de már látni ezt-azt.
Ha tovább megy az ember ki az 51-esen még délebbre kicsit, akkor 30-40km környékén már tökjó. (Nem perfekt, de egész ok). 
Nyilván a Retyivel semmi sem hasonlítható. Körbe hegyek U alakban, a tövében a tó, tiszta, hűvös levegő, ami jól jön a főtükrök hűtésének is biztosan, ha az ember mondjuk 1600-ról 2000m-re egy 40 kilós Dobson zsámolyt akar felcihelni. (Mission impossible)

Egy biztos, engem nagyon izgat mostanság a minőségibb Tejútfotózás, pláne így, hogy járok ide évente.. jövőre a Kis Retyezát a cél, úgy 1800-2200 között, de ez sokkal zöldebb, kevesebb függőleges kaptató, inkább enyhébb emelkedők.. tökmás.. és hát körbe erdő, nagy tisztások, vadlovakkal is (most nem láttunk sajnos, bár be vagyunk sz*va tőlük)
.. na, szóval elkezdtem agyalni egy Sony-n. Sok a Tejúthoz az m43 gríze. -
törölt tag
Aha, sőt szerintem 28 is lehetett a csúcson, majd le döglöttünk. De a Bukura tónál, 2000 méteren is tök meleg, egyedül az éjszakák voltak hűvösek (8-9 fok), de az is nagyon sok. Most augusztusban tele volt a tó, sátorhelyek fullon, 75-öt számoltunk össze, ami ilyen WTF rekord, ahhoz képest, hogy 2 éve mikor voltunk, volt 6-8 sátor kb és éjjel sz***á fagytunk a minusz 1 fokban

Szóval így augusztusban soha újra, de amúgy iszonyú meleg volt fent is ahhoz képest, hogy ott az ember már egy kellemes 15-öt várna. Fenét. 2 éve úgy volt, júniusban... tavaly meg májusban még jég úszkált a tó felszínén, szóval ez a mostani ez paff volt teljesen. Kopár kő, mászás, vízből vittük a szokásos adagot, ami már felfele háromnegyedig fogyott, köptük is a vattát lefele már rendesen.

Sátornál meg millió légy, zengőlégy főleg és szúnyog is, ami szintén ismeretlen egyéb időszakban ilyen magasságon már. Ja és egy rohadt nagy birkanyáj, tele kakival, bogyókkal az egyik ösvény, ... szóval most annyira nem volt buli a dolog, de azért másztunk most is. 2 éve Bukura II-es csúcs, most Judele volt, Peleága-t akartunk még, de már kivoltunk mint a fene, úgyhogy talán majd jövőre. Bár akkor meg a Kis Retyezátba mennénk át, ahova most is felmentünk egy hágóra, kb. 1800-2000m, zöld fű, csodás levegő, nem a kopár sziklás unalmas színtelen szürkeség, hanem mint valami skót felföld. Sokkal gyönyörűbb, itt volt naplementézés is, tóval, anélkül, stb

Ja, képek... ha a kártyaolvasóm is úgy akarja

-
törölt tag
válasz
role_of_72
üzenetére
Nekem kifejezetten tetszik
f/5.6 annyira nem nagy bűn tájképre egy 2x crop szenzornál, pláne ha nincs nagy érdekesség az előtérben, hanem inkább a végtelenben-környékén minden téma. Meg ilyen milliméteren az f/5.6 nagyjából a legélesebb rajzolat a kitobinál. Szóval jó, na. Legközelebb f/8, én a Retyezáton f/11-eztem is
mert érdekes táj volt legelöltől végig .. de ide .. ez .. tök oké.Szerintem.

-
törölt tag
Na mizu Urak ? Rég voltam. Retyezátot ismét megmásztuk (Bukura tó, illetve idén a Judele csúcs), készült éjjeli Tejút fotó is, jó zajos
..
.. nekiállok a RAW-knak a napokban és meglátjuk, mennyire tudom jól zajszűrni. A csúcson a 45-össel ment egy kis vőlegény-menyasszony fotózás is, poén képek 
Üdv mindenkinek

-
törölt tag
válasz
Mirman
üzenetére
Jó nagy legyen, egyenletesebb lesz a fénye. Van arany színű - meleg fényt ad. Ezüst - hideget. Van kicsit drágábban olyan, aminek a szövése váltakozó, vegyes, vagy ki hogy hívja, a lényeg, hogy mindkét szín benne van, azokkal semlegesebben lehet kooperálni. De a legegyszerűbb egy jó nagy fehér darab hungarocell lap
- tanulni tökéletes.A derítőket én pont azért nem szeretem, mert vagy segéd kell hozzá, vagy csak tök szélcsendben használható állvánnyal körülményesen tökölve, szóval én pl. se derítő, se vaku, se semmi és próbálom tényleg available (rendelkezésre álló) fény mellett lőni, amit kell.
Sok-sok gyakorlással rájössz szép lassan, mit szeret a géped, obid, milyen expókorrekció kell mikor, stb. Keressétek mindig az árnyékot elsőre, az hamar jó eredményt hoz (ha nem foltos, hanem összefüggő árnyék)
Mármint ha süt a Nap hétágra. Felhős időben meg szuperül lehet kint is, és bent is (ablakba, ablak elé állítva) mókolni. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Obi nélkül egyetlen szűrő sem fog a G5-re rámenni ...
Hoya Pro1 Digital-t használtam anno a Nikon D800-on, a 82 milis verziót. Csodajó képem volt vele, gyakorlatilag pixelszintre lehetett karcolni vele úgy is, hogy fent volt a szűrő, szóval nagyon elégedett voltam vele. (És még van a HD szériája is, az a csúcs, de a Pro1 szerintem bőven nagyonjó).
Kb. egy hónapja ugyanennek vettem meg a 37 milis változatát a kis Oly-m két obijára és ugyanúgy szuper képe van + slim + tovább szűrőzhető, ha szükség lenne rá.
-
törölt tag
Légiparádé felettünk két kávédarálóból, gyááááá

(Szúnyogirtás) -
törölt tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Szerintem az új, Sony féle BSI szenzortechnológia nélkül kétesélyes a dolog. Leírni lehet sokmindent. Aztán kiderül, hogy de, mégis van hova még a hagyományos CMOS-szal. Mondjuk örülnék, ha vmilyen Oly jövőbeli modell BSI-t kapna. Odab*na

-
törölt tag
Én gyakorlatilag az OM-D-n lőttem a legjobb képeimet, szenzorméret, zajszint hátrány (de AF előny) ellenére. Tudod miért ? (De ezen egy ideig nekem is gondolkodni kellett, aztán leesett). Az alkotói szabadság.
Halál komolyan. Ezen a kis tücsökpöcsön nem kell gondolkodnom, hogy milyen rekesz, merre shiftel az üveg, hol éles, hogy jó, .. egy D800 vagy akár egy még nagyobb felbontású Canon tükrösnél rengeteg odafigyelést igényel egy tényleg atomdurva jó kép meglövése, attól kezdve, hogy mennyit rekeszelsz a borotváig egy 24-70 2.8-on (én 5.6-ig csavartam), mennyi bokeh-d marad ekkor, van-e stabid (mert fixnél pl. nincs), éssatöbbi.Nagy csapda sztem tükrösöknél a nagy megapixel, persze előnye így is van a felbontáson túl akkor is, ha leméretezel (zaj, bayer-színek), de a technika, az AF, az üvegek egyszerűen képtelenek követni és kiszolgálni.
Amit viszont nem tudsz befolyásolni, az a bokeh minősége. Sokan mennyiségre mennek, nyitják az üveget mint bolond, észnélkül. Holott - szerintem, nekem legalábbis - a minősége is nagyon fontos, a Nikonoké egyenesen borzasztó, Sigma egész jó, Zeiss klassz csak éppen manuálok ugye (kivéve Sony FE, ami szintén Zeiss, van AF és klassz bokeh), .. és az Oly bokeh ?
Nos, én a 45 1.8 bokeh-ját IMÁDOM. Annyira finoman, minden zavar nélkül megy át élesből életlenbe, annyira selymesen... ez itt egy f/2.8-as kép. Crop szenzor ellenére még rekeszeltem kicsit a 45-ösön. Szerintem ehető, legalábbis nekem nagyon tetszik így is a mosás mindenhol. Elején is, átmenet is, háttérmosás is. Olyan finom, selymes, mmmmm.
Hálistennek a Sony is ilyeneket gyárt, úgyhogy ha megint elkezdek kütyübuzulni, van már hova menni.
-
törölt tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Amúgy abban a temp könyvtárban mi rumli van, úristen... (már csak azért hagyom így, ahogy, mert sok helyre linkeltem onnan.. legyen meg, éljen a link, de ahhh, amúgy kupi az egész. Lustaság on
Na most ennek vége, berendezem őket egy valamire való egyszerű honlapba).@ Schawo: thx, értem.

-
törölt tag
Épp rakom össze az új honlapom, szedek elő pár régebbi képet, női portrékat, stb.. Hát Urak, én ... pfff... szóval én ennyi atomhomály képet még életemben nem lőttem, mint a tükrössel.. Most azzal szórakozok, hogy a már akkor 1920 szélesben elmentett képeken a szemeket, arcokat, fejeket óvatosan szelektíven PS alatt utánélesítem annyira, hogy ne zavarjon a dolog. Na meg kap mind egy csipetnyi saturation-t, hogy a rúzs az rúzs legyen..
Szóval ez az Oly tűélesség és színvilág fertőző basszus.. a régi Nikon képeket (amiket nem egy fos géppel lőttem) rendesen tuningolnom kell, hogy bakker a mostani fullhd portéimat nagyjából hozza.
Omájgád. Na nekem tükrös soha többet.

-
törölt tag
válasz
anaqer
üzenetére
Hö, mi, hogy ? Az óra ? Próbáljam ki ? (Bár pont nem jó, lakást fotózok holnap. De jövő hét oké lehet).
Szerk.: ja látom, visszaolvasva.. Éjszakára már sokszor vettem ki akksit töltőre, van amikor 2 napig is ott volt benne (a töltőben). Nem mászott el az idő, egyedül a nyári-téli időszámítás miatt kellett egyet állítanom rajta. De nemigen lehet nagy műtét ezt orvosolni szervizben, ha gombelem, csere, ha kondi, csere.

-
törölt tag
Az epic pillanat, amikor a nagytükrös cimborával tűző napfényben fotózva alig lát valamit az LCD-n visszajátszáskor, én pedig megmutatom neki, milyen lett a kép, az EVF-ben:

Hubazz. Milc powa.

-
törölt tag
Ugyan, az EU is egy USA báb lett. Egy kormány ezek a háttérben, még ha a felszínen megy is a szurkapiszka, kiszivárogtatós ügytől kezdve sokmindenben.. Szóval kb. ami már évek óta zajlik, az a "for your safety" égisze alatt lassan a budi bekamerázása is, miközben ez generál a társadalomban egy ezzel tökellentétes magánszféra-védelmi túlbuzgóságot, aminek ilyen faxságok az eredményei. És ha esetleg ez a dolog megborulna, majd ráhúzzák a tenorista dumát, szintén "for your safety" és taps. A világ ígyis-úgyis elkurvult már, de nagyon. A civilizáltnak csúfolt ugyanúgy, mint a civilizálatlannak bélyegzett részek. Egy valódi civilizációtól mindkettő messze áll.
Aztán lehet, csak az "Apokalipszis most" b*ta ki a biztit. Újra megnéztem.
-
törölt tag
Jön a meleg, chill-eljetek
[link] -
törölt tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Aaaa ok, thx. (Akkor úgy van, mint Oly-ban).
@ ROBOTER: ACR jelzi a torzításkorrekciót és nem is enged korrigálni még tovább kézzel (maga a PS már igen, de előtte az ACR nem). Viszont CA-t enged korrigálni és néha magentát illetve zöldet korrigálok is vele. A váz szerintem CA korrekciót ha alkalmaz, akkor nagyon gyengét.
-
törölt tag
A turistahajón, ahol a sirályokkal ökörködtünk, volt egy E-M5-ös csóka, 12-40-nel.. nem kicsi az az obi (mármint így m4/3 szemmel)
Az én kitobis E-M10-emről meg le nem vette a szemét, mindig nézte, mit csinálok, hogyan. Lehet, megzavarta a koromfekete lencse (rajta volt a Hoya CPL) 
Amiről írsz 12-32, az Pana, nem ? (Tehát autokorrekció nincs Oly vázon vele).
-
törölt tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Utazó: nekem nagyon hiányzott most a 24milli ekvivalens. Nonstop koccra tekertem a 14-42-t 14-es állásba és csak úgy-ahogy voltam elégedett az eredménnyel. A fullframe standard obik 24millis kezdője egy nagyon jól eltalált nagylátó-induló tartomány (24-70-ek, 24-105-ök, 24-120-ak, stb).
-
törölt tag
válasz
MrChris
üzenetére
Csak 4 nap volt, megyünk mégegyszer majd, előbb Krk-n egy jet-ski-t csapatni mint most
aztán tovább le Rab-ra
De ez aug-szept. Szept jó, mert a turisták, gyerekek eltűnnek, suli, meló indul, a tenger meg csodás meleg, partok élvezhetőek ismét, nincs hering feeling... utószezon rulez. -
törölt tag
válasz
MrChris
üzenetére
Raw+jpeg-ben lőttem mindent, ez a váz jpeg (1920-ra lehozva, a ph tömörítés kicsit megeszi).
Az eredetileg linkelt kép igazából egy ACR-ben "auto" gombra katt gyorsba + horizont egyenesítés, mivel kihajolva kicsit ferde lett az eredeti, utána egy minimális zajszűrés kicsit, ennyi. A polár a "legsötétebb kék"-re volt tekerve. Nagyon nem vittem túlzásba a retust
A white-okat lehet kicsit túlküldte az ACR, de alapvetően ehető. És akkor az eredeti:Az eredetin jobban elkülönül a sirály fehérje (fejénél főleg) a felhőtől.
-
törölt tag
Sony A7R II raw - úgy néz ki, 14-bit ..
Tegnapi hír .. -
törölt tag
Trollok
(nem off) 
Új hozzászólás Aktív témák
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Okos Otthon / Smart Home
- Fogyjunk le!
- Horgász topik
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Apple MacBook
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kb. hitvita... tök nem egy liga ...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.. nekiállok a RAW-knak a napokban és meglátjuk, mennyire tudom jól zajszűrni. A csúcson a 45-össel ment egy kis vőlegény-menyasszony fotózás is, poén képek