Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz #40935168 #54960 üzenetére
Akció van markaboltban 75/1.8 féláron az E-M1-hez (ha veszel és nem kell a 17-es, 45-öst akciós áron átvenném )
nano42:Szerintem a gyorsan csökkenő vázárak miatt nem vészes. DSLR-nél hol kapsz friss szenzoros vázat ~60-80k-ért jó esetben még garival, vagy épp újonnan? (e-pl5 kit 99k-15%)
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Studi
veterán
válasz #40935168 #54971 üzenetére
E-M1 szenzor elvileg a GH3-al és GX7-el (talán GM1-el is?) egyező, Panasonic eredetű, de teljesítményében nagyon hasonlít az E-M5-ben, E-M10-ben és PL5-PM2 párosban levő Sonyhoz. Az AA filter hiánya azért kicsit változtat a karakterén, az E-M1-ben és E-M10-ben hiányzik, ha jól tudom.
-
Freddy76
addikt
válasz #40935168 #55029 üzenetére
Nekem nem volt gondom soha oly váz + pana obi párossal (em5-ön volt 20/1.7, de próbáltam 25/1.4-et, 14-45-öt is). Oly nem szűrte a CA-t, de nem is volt vele bajom.
Stabi: tudtommal csak az egyik megy, éspedig a vázba épített. De ezt az okosabban megmondják. Kapcsold ki az egyiket, akkor biztos nem lesz gond. Esetleg próbáld ki az egyiket, majd a másikat kikapcsolva, majd mindkettőt bekapcsolva.
D800-at mennyiért adod el?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Studi
veterán
válasz #40935168 #55169 üzenetére
Kérjük a képeket! Alapzaj az van valamennyi, sajnos a fizikát nem tudják becsapni, ma még sok a 16mpixel ekkora területen. Legalább 64 megapixeles FF szenzoron lennének hasonló méretű érzékelőfelületek pixelenként, a mostani vázak ennek nagyjából a felét használják. (a végtermék szempontjából nyilván legtöbbször még az is fölöslegesen sok).
E-M5 eladás: a magyar használtpiac sokszor tömegpszichózis elvén működik: mindenki gondolkozik, hogy el kéne adni, el kéne adni, de tartogatják, mert nem mernek elsőként árat írni. Vagy csak nem is tudják, mit írjanak. Aztán amikor valaki elszánja magát, és kiírja, akkor mindenki rádobálja a magáét, és egyszerre telítik is a kínálatot. E-M5-ök azért szoktak lenni most már szinte folyamatosan, de most hirtelen 4-5 darab is lett a piacon, nem lepődnék meg, ha az utolsók már igen nyomott áron mennének csak el.
-
gorgo
őstag
válasz #40935168 #55169 üzenetére
Egyik lehetőség, ha "véletlenül" (mindenkivel megesik, csak ha nem szólnak, nem tudod miért) a jpeg beállításoknál gradiation: auto paraméert állítasz be. Na azt felejtsd el gyorsan! a gradiation: normál ajánlott az esetek 100%-ban (hacsak nem vagy annyira elvetemült, hogy high v. low keyt a vázzal szeretnéd készíttetni). A durva az egészben az, hogy emlékeim szerint ezt még raw-ban is hozza a gép, azaz nem menekül az aki gradiation: auto-t használ.
Más: ilyet még nem csesztem. Auto iso-n beállított magának iso125-öt és iso160-at az EM5. Nem csináltam fw frissítést, és korábban ilyet "sosem engedett meg magának". Eddig a natív alá sosem állított iso-t, pláne nem harmad FÉ értékekre! Nem tudom hogyan lehet, de már mindegy. Talán nem cseszte el nagyon a képeket (itt van pár, ráadásul iso100-asok, amin frankón a béka segge alatt van a dinamika).
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
-
Studi
veterán
válasz #40935168 #55215 üzenetére
Ez is egy egész friss vélemény, hasonl témában, mint amit te vizsgálsz.
A7 mint rendszer elhasal, ha AF üvegeket szeretnél használni rajta. Jó a váz, de nincs mit rátekerni. Vagy adapterezed rá a régi AF minolta üvegeket, de akkor a méretbeli előny nagyrészét el is bukod egyből.
Fuji kiforrott, szintén remek jpegekkel, és szintén remek üvegekkel.
Ha van a közeledben Pana GH3, akkor talán azt is érdemes lehet kipróbálni. A DSLR-like forma és a kihajtható-forgatható kijelző talán jobb ergonómiát hordoz magában, viszont stabi nincs benne.
-
m3ss
veterán
válasz #40935168 #55215 üzenetére
vegyel fenymasolot ennyi penzert ott is kapsz jo obikat...220e 135 f2, de 300e-tol mar a 85 1.2-ok sincsenek messze hasznaltan. hatter? volt, nincs
ejjel betevedtem megint a flickr 85 1.2 poolba...mas vilag az az obi.
troll out[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz #40935168 #56849 üzenetére
és e-m10-nek asszem.
amúgy off: pályázzatok
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
hibavissza
veterán
válasz #40935168 #56867 üzenetére
Nem tudom a minősítését. De nem is érdekel. Miért ne lehetne ott fotózni? Véletlenül rákerül a képre ahogy talicskával épp tolják ki a pénzt? Ész megáll.
Én már félve megyek a 444-re. 2 perc olvasgatás az oldalon és már szétb@sz az ideg és elkezdem keresni melóhelyen a molotov-koktélnak valót. ...aztán megnyugszom és nézem a jó oldalát. Spóroltam egy kávét.
(#56870) MrChris: én g5-tel fotóztam a nyáron. Rám sem szólt a kutya sem. Sajnos épp párás kora délután volt, így nem voltak jó fények, de még vissza akartam menni bepótolni. Állvány, stb...lehet várhatok 18-ig?
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz #40935168 #56871 üzenetére
Én is szívtam a bokeh "grízesedéssel" míg le nem szoktam az élesítésről. Azt vettem észre, hogy egy egész minimális (40/0,5/0/0) élesítés is összerántja a bokeh-et és ilyen pöttyös izé lesz belőle. Azóta, ha rendes bokeh-et akarok csak szelektíven élesítek, ha elkerülhetetlen. Így nincs gríz. De nekem soha sem volt ff tükrös gépem, így lehet ez így még mindig fos egy ff masina produktumához képest.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz #40935168 #56871 üzenetére
Mert ő (is) nepper, mint itt elég sokan!
Gyakorlatilag mind jó lesz, a D800-hoz képest ég és föld ezeknek a vázaknak a mérete. Nincs meg a parasztvakítás faktor egyikben sem. Nagyon rejtőzködni talán inkább a feketét venném, az még kevésbé feltűnő.
A grízesség az meg van, mifelénk a hivatalos elnevezése granuláció®.
Fejlesztés, nagy ugrás? Az lesz. Az E-M6 elvileg a több expoból fog összerakni egy képet, és közben mozgatja a Bayer szűrőt a szenzorhoz képest. Hogy ez mennyire lesz jó? Még csak nem is sejti senki szerintem. -
MC Pite
veterán
válasz #40935168 #56880 üzenetére
Kutyu, b..od, el kellett volna jönnöd tapizni, ezzel több tízezer karaktert spróroltál volna... Komolyan; milyen a mancsodba, hogy harap, hogy nem, milyen a kereső, etc. Ugyan relatív olcsón/kis buktásan keresgélsz, de már most a szent grált keresed (villám af, csilliópixel, borotváló szenzor/üveg, szögbeverős váz, stb).
Neked egy X100T/LX100 kéne 1 pótakkuval, kész Kicsit visszább terelne a kütyüzéstől a fotózás felé az tuti.Bociúr, energiamenedzsmentnél van a nagy teljesítmény mód, megnéztem hazaérve. Mondjuk sztem alig hoz valamit pluszban, de ki van mérve mennyivel gyorsabb úgy ha másodpercekben akarod látni, kb ez felelhet meg a T1 kikapcsolt performance módjának. Fókuszban szigorúbb huntolásnál, hamarább fordítja vissza.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
jmakk
őstag
válasz #40935168 #56883 üzenetére
Azt hiszem ez a rumors-on ma linkelt E-M1 vs X-T1 összehasonlítás pont neked való.
-
-
hp1950
tag
válasz #40935168 #56944 üzenetére
Szia Kutyus!
Másod gépnek a D800 mellé , illetve a családnak vettem a múltkori MM akcióba egy EM10 kitet.
Még csak az ismerkedés elején vagyok vele, de jó kis gépnek néz ki
Volt 4/3 rendszerem E500, E510, E3 hihetetlen mennyit fejlődött a szenzor ez alatt a pár év alatt!Megfogadtam, hogy csak kit obi lesz az EM10-hez, de a fogadalom eddig tartott
Veszprém környékén használ valaki m4/3 rendszert. Pár fix obit megnéznék.A csomagban volt +6 hónapos garancia. Hová kell regisztrálni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest