Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mirman
üzenetére
Nem muszáj mindíg kukucskán komponálni, a kijelző is arra van, hogy használd, földközeli témáknál sem hasalok mióta van forgatható érintőkijelzőm
Sajnos az e-m10-ben még nem volt touchpad ficsőr, a g6-om tudja és ilyenkor b*romi jó...
Szerk: amúgy van szemszenzor, nem hiszem olyan nehéz váltani a kijelző és evf között... igaz picit lelassít, de ha közeli portrét akarsz, akkor gondolom nem akció közben kapod le az alanyt. -
Mirman
őstag
Portrénal mi a leg célravezetőbb, ha az automata közelebbi szemre rako fokuszt használom, ha rárakom a fokuszpontot a szemére mindig , vagy ha kozeppontos fokusszal a szemére fokuszalok es ujra komponalok ?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
stargazer
üzenetére
Kezdjük azzal, hogy amit láttál azt nem fényképezted le. Ez még az optikai keresőnél is igaz. Az EVF-nél további késlekedést visz be az elektronika, és még a zárat is be kell zárni, a szenzort le kell üríteni a tényleges felvételkészítés előtt.
Haverodtól ebben a témában inkább ne kérj tanácsot. Ha ennyire kritikus a pillanat elkapása, használj sorozat felvételt és kicsivel előbb indítsd mint ahogy a történés lenne. Persze akkor a több kép miatt többet kell várni míg a bufferből a memória kártyára kerülnek a képek.
-
stargazer
senior tag
hello,
előre leszögezem hogy nagyon nem értek a témához, csak a magam ostoba módján próbálok eligazodni. van egy pana g6-om és lassan elérkezettnek látom az időt valami új objektív vásárlásához. jelenleg a 14-42 kitobim van, és van egy problémám, amit nem tudok hogy az obi, a gép, vagy miattam van.
rá vagyok fókuszálva a témára, és amikor elsütöm a gépet (automatikus módban), egy tized mp-cel későbbi pillanat van a képen, mint amit utoljára láttam a kijelzőn. ez rendkívül bosszant. haverom javaslatára megpróbáltam a záridőt levinni 2500-ra, de akkor meg a leghétköznapibb fényviszonyok között egyből feltolja az iso-t az egekbe, és pirosan villog a fényerő hogy nem lesz jó (vagyis hogy kevés lesz).
tehetek én személyesen valamit az ügy érdekében (beállításokkal), vagy a gép ilyen, és ezt el kell fogadni, vagy hibás a gép, vagy ezen tényleg csak egy gyors obi segít?
köszi! -
Studi
veterán
Kétségtelen rétegobi, de talán azért, mert nincsenek korrekt, elérhető megoldások. Egy 12-es shifttel simán jobban jársz, mint egy 9-es simával: ha döntöd a vázat, nem győződ majd korrigálni a perspektivikus torzítást. Ha meg nem döntöd, akkor lemarad az épület tornyának teteje, de legalább meg lesz a fél képen az utca köve.
-
Balinov
titán
olcso (20€) koruli 4/3 2 MFT adapterekkel erdemes foglalkozni, vagy felejtos es igazan csak a gyari adapterrel erdemes b***kodni.?
-
|AP|
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
én a Hugin-t használtam, amikor még volt halacskám. videó
egyébként szerintem nem a "munkásságon" múlik, teljesen más eredményt ad egy defishelt kép, mint egy pano.
-
hibavissza
veterán
Mi lehet munkásabb defishelni vagy 4-5 képes panot összeilleszteni? A pano 5 perc. Van ingyenes patent defish progi ami nem túl munkás?
-
Hi!
Nincs még elég táskám, kell még egy! Egy igen mini kéne: EM5+palacsinta férjen bele más ne, max egy tartalék akksi. Lényeg hogy KICSI legyen, és legyen jól kipárnázva!
Tudtok ilyet ajánlani? -
törölt tag
Mennyi küvecs mostanság egy 75 1.8 ?

-
Mercutio_
félisten
válasz
Balinov
üzenetére
Na akkor mint kiderűlt ebből az evf placebo
az LCD lehet jobb de nem hajtogatós -tekergetős, bár azt még időd se volt megszokni, így nem érzed a hiányát.
AF-et majd kevés fényben teszteld, illetve amit anno gorgo írt, hogy az af mező mérete nagyobb ezért anyu helyett a mögötte lévő pitypang lesz éles, de ez random módon, máskor ugyanilyen szituban jó helyre fókuszál.A nyomáspontot úgy értem, hogy nem érzed, benyomod és "valahol" reagál az a 2 gomb.
SooC jpg viszont elég jó és a színzaj is kezelhetőbb mint panán

-
Mirman
őstag
Üdv !
Sigma 19mm-ről van valakinek fotós tapasztalata ? Kellene majd valami általános/nagylátó a 45mm-mellé és ez az árával elég jó ajánlatnak tűnik. Tudom a Pana 20-sokkal jobb de mostanában ahogy láttam a garis használt árak eléggé felmentek a 75-85 ös ársávba és most ennyi nem tudnék áldozni.
-
|AP|
veterán
EZ gondolom elírás, ugye?
A 9-18-nak 52mm a szűrőmenete, ráadásul lenne sötétedés bőven a sarkokban. Kár érte, pedig jó ötlet. -
Balinov
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Fogás, evf, LCD, gyors próba után szvsz lényegesen jobb, anyagminoseg dettó, menü egyenlőre jobban tetszik, fókusz gyors a két mft üveggel, 5axis stabi odabasz, evfhez közelebbi tárcsa kicsit még nem esik kézre, valszeg ezt szokni kell
Play /hátsó FN esetén a rivjukban olvasott nyomaserzekenyseget még nem tapasztaltam
-
|AP|
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
én nem bánnám, de szerintem letudták a témát a zsákokba pakolható tokokkal
-
|AP|
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
pont ugyanezt terveztem én is, de szerintem nem lenne praktikus a Bagaboo. Iszonyatosan mélyek ezek a zsákok, ami hasznos ha tele akarod pakolni, de ha könnyen hozzá akarsz férni a géphez, akkor már nem annyira.
-
|AP|
veterán
nem használ valaki véletlenül Lowerpro Passport Sling táskát? Tetszik, hogy egyáltalán nincs fotóstáska formája, viszont nem női táska hatású egy kicsit?

(nem akarok úgy járni, mint Joey a táskájával
) -
Balinov
titán
HLD-6 gripert (használt, de kb mint a gyári állapot) megeri az 50€?
-
80hun
addikt
válasz
Monya78
üzenetére
Iagazság szerint kéne a makró az elmosáshoz. Ezt a fajtát nehéz komponálni 1 perc alatt mert elrepül a kis szemét.
Van egy másikfajta is arra kb 10másodpercem volt. :-)
Ez most ilyen lett.sajna :-)
A vágásra kiváncsi vagyok , te hogy vágnád meg melyik részt szedjem le róla?
Most igy ezek lettek, Volt egy szabad órám fotózgatni. :-) -
Mercutio_
félisten
Skacok, én vagyok vak, vagy tényleg eltették valahova flickr-en az upload-ot?

-
ati3x
senior tag
Tudja valaki milyen az új pana 25/1.7 mert itt a legnagyobb online bótban 2490 Koronàra àraztàk be. Az oly meg 3700! Àtszàmolva valamivel 80 ezer alatt nyit!!
-
jjeahh
nagyúr
-
Studi
veterán
Itt vannak termékfotók a DJI 15/1.7-esről, 1-1-ben Pana 15. Árban is természetesen.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Balinov
üzenetére
Úgy érted nincs iso250-ed meg a többi? Felvétel, 4. oldal iso-szint emel.-t állítsd át, most nincs a kezemben a g3, de szerintem az lesz az

-
80hun
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
Na szóval nem vagyok túl otthon videóban de összehasonlítottam az e-m10 vázzal.
Több menüpont került bele.
A különböző art , vivid ,és egyebb ezekezen is előre beállíthatók testreszabhatók kontraszt, élesség szintelítetség videóhoz is.
Videóhoz p,a,s,m, mód van.
Testreszabhatók a videó minőség beállítások.
Pl mov fhd sf 24-60p-ig , 4 mód szabható személyre
van egy olyan amin Mov All-I tömörítés haladó felhasználóknak persze rosszabra is vehető superfine, fine és lejjebb, fps állítható , klipp állítható és kikapcsolható , slow/fast állítható.slow motion 120fps., ezt már kipróbáltam. :-)
Namost :
Záridő , iso, rekesz, mikrofonérzékenység állítható.
Meg még van párdolog ami állítható alul a képernyőn de meg kell néznem a pdf-et mi az..
-
Mercutio_
félisten
+ 1200 fölött átrakni B&w-be G3-nál úgy is a színzaj ami ronda és nehezen kezelhető.
Ha lenne türelmem és időm csinálnék kevés fényes képeket G3-GM1 párossal, mert lehet már az is nagy ugrás és jóval olcsóbb mint e-m10 (igaz nincs kereső, jó fogás)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Balinov
üzenetére
G3 tényleg gyenge a mai szenzorokhoz képest zajban, de azért egy kis trükkel lehet vele vállalható képeket lőni magas iso-n is... már írtam anno mintha neked is, de ha mégsem, most leírom: használj iso160, 250, 500, 1250-es értékeket, mert így viszonylag szép tiszta eredményt kapsz és főleg 200, 400, 800-at kerüld szerintem, mert ezeken az értékeken tényleg durván zajosak lesznek a képeid

-
Monya78
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Zaj kérdés esetemben nem egyszerű Canon 6d FF vázról váltottam EM-10-re

Valahogy ez a "granulálásos" zajt nem tetszik, már a ISO400-at is kerülöm.
Míg párhuzamosan megvolt a Canon rendszerem is, összehasonlítottam a 6D kb. 2Fé-vel jobb, viszont a pótváz canon 100d-hez képest a EM-10 volt egy fél FÉ-vel jobb.Ismerősök körében csak egy Pana GH1-el tudtam összehasonlítani, annál sokkal jobb a zajban...
"Af lockot ki lehet tenni FN gombra?" Igen
"Backbutton focus": így hirtelen Nem tudtam, de ahogy látom más ki tudta rakni,úgyhogy bevállalom a user error címet -
Mirman
őstag
válasz
Balinov
üzenetére
Tessék itt egy kép E-M10 iso 1600. Utómunkázva volt . Back button focus működik természetesen .

Szerintem ez még a bőven vállalható kategória bár nem vagyok olyan vájtszemű mint itt egyesek.
Ha lapozol még van 2 kép ugyanilyen beállításokkal. -
Monya78
veterán
Szia!
Köszi a válaszokat.
Most próbálgattam a sima EM-10-es keresőjének szaggatását:
beltérben különböző lámpákkal csináltam bizonyos fény mennyiséget, nyitott rekeszen rámértem, úgy tűnik 1/2s zárértékig okés, 1s-nál már kezdi a szaggatást.Gondoltam mivel LiveComposit üzemmódban bármennyi képet összegyúr, hátha a focus bracketing-ben is, de nem problem, majd a számítógép összegyúrja.
-
80hun
addikt
válasz
Monya78
üzenetére
Nincs gondom a keresővel nem szaggat , persze koromsötétben még nempróbáltam. :-)
Talán egy kicsit túlszaturál .De még nem jutottam el odáig hogy állígassam ezt a részt.
Kevés időm volt rá sajna. :-(RAW-ba is megy a focus bracketing.. Akát 999 kép 10fokozatban állítható fókuszléptetéssel.
A gép nem fűzi össze. Bár ezen nem csodálkozom. Én 9 képessel próbálgattam és a 8magos gépem kb 1perc alatt csinálta meg.
Én egyenlőre a helicon focus-al fűztem össze.Ugy láttam az enyém nincs benne az adott szériálszámok közt. És a műanyagbajonettes is tökéletessen rácsattan.

jeni Akkor ez kivárós lesz.
-
Monya78
veterán
További tapasztalatokat szívesen várnánk az Oly em10 mark II-vel kapcsolatban

A kereső kevés fénynél mennyire szaggat, laggol?
Valahol azt olvastam hogy a kereső a valósághoz képest túlszaturált. Ez igaz?
Focus bracketing: Raw-ban is ment? Képeket össze tudja fűzni a fényképező? -
Wa2x_
veterán
Tudja valaki, hogy mikor utoljára elérhető volt az E-M5 az Oly Mintaboltban, akkor mennyiért árulták? Úgy tudom akciós volt. Írtam a boltnak, azt írták még van Hamburgban, de sürgősen meg kellene rendelnem, viszont az árat elfelejtették leírni.
Szerk.:
Közben meglett az ár is 159.990.- 3 év gari. Szerintetek egy új vagy egy használt váz 90-95e-ért? ÁFA-t vissza tudom igényelni, szal 125.000.- lenne az új kb. -
eeXaa
addikt
válasz
domedee
üzenetére
"Amíg nem nyerek lottóötöst, addig a következő célt lőttem be: 12-40/2.8, 60/2.8 + 40-150"
...ha nem lenne obim m43-ra az én elképzelésem is hasonló lenne, anyival módosítva, hogy a 60 as sigma helyett a 60 as oly makrót venném, a végére meg egy pana 100-300 at. ...asszem ez nekem elég lenne mindenre.. -
m.albert
csendes tag
Nekem meg D600-ast sajátította ki feleségem, néha sérelmezi miért nincs otthon a gép. Szóval kénytelen vagyok Olympust használni és hordani magammal.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Veled értek egyet. A kicsi gyerek még nem szaladgál, a nagyobbnak meg semmi baja nem lesz a vakutól. És az sem ördögtől való, ha beállított a kép, vagy legalább van koncepció. Nekem tetszik *Ropi* munkája. A lesi fotók nem szoktak így sikerülni.
-
domedee
senior tag
Az oké, hogy én eljátszok az obikkal, de ő nem fényképezne többet egy LX7-tel sem. Az esetek nagy részében csak állna a polcon. Eddig is úgy volt, hogy hiába kaphatta volna fel a gépet, az automata módot ismeri ő is.
De inkább a telefont kapta fel. Meg van elégedve általában annak is a képminőségével. Emiatt ő is úgy van vele, hogy amit az ember egy külön gépre költene neki, akkor inkább azt pótoljuk bele egy obiba. De azért ne túl drágába. 
@sideburns:
Nem rossz az LX100 sem, csak a 75 kevés lenne. -
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Múlt hét pénteken elvitte a futár, most pedig visszahozta

Ismét működik a 12-32, és ismét van GM1 (az ment vele a szervizbe, ugyan nem volt baja, de azért, mert egy kitben vannak, mennie kellett). -
jmakk
őstag
válasz
domedee
üzenetére
Rosszul látod. A cserélhető obis rendszer neked van játszani, az LX7 meg az asszonynak fotózni.
Jól bevált nálunk is, mert az LX7-t viheti mindenhová (óviba, játszótérre, gyerekzsúrra), nekem meg nem kell aggódni, hogy mindent elállít a gépemen. 
sideburns: az sem rossz alternatíva
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Sajnos az e-m10-ben még nem volt touchpad ficsőr, a g6-om tudja és ilyenkor b*romi jó...

Ha már így nyomatja a profi obikat az Oly, egy ilyesmi mondjuk 4-es fényerővel beférne a sorba.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)