Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptrth
csendes tag
Ha megkaptad bubis levélben, most most vagy neked volt szerencséd a szállítással, vagy én vagyok ilyen szerencsétlen. Én is rendeltem ilyet, de nekem írtak, hogy a reptéri biztonságiak visszadobták a nekem zárt csomagot, mert valami biztonsági szabály miatt már akksikat sem lehet feladni air cargo-val. Úgyhogy jön "alternatív útvonalon", magyarul valószínűleg hajóval
Mondjuk rendeltem mellé más cuccot is , de akkor is 
-
80hun
addikt
válasz
szpetri
üzenetére
Nem véletlen vettem ezt.:-)
Több tesztoldalon is megnéztem a méréseket és a makrókkal ellentéteben a képszéleken is jó nemcsak középen.
Pl egy teszt.
Egyébként nemkamuztak felépítés tényleg kiváló, és az af is gyors. Volt már sok af makróm egyik se fókuszált ilyen gyorsan. -
80hun
addikt
válasz
szpetri
üzenetére
Igazság szerint én nem csak makróra vettem.
Ezzel letudtam a 30mm-es obit magunknak. :-)
Nemvagyok fényerőmániás nekem elég az f2.8 és az e-m10m2 meglepően jól tűri az iso emelését. :-)
Fényerősbe elég nekem egy manuál f1.4 ritkán fotózok este. :-)
De kinek a pap kinek a papné
Majd a hétvégén születnek még vele képek vasárnap este nézd meg, szerintem rakok még fel tesztképeket.
vape1 Köszi szerintem belevágok.
hibavissza Az A6000 is egy jó kis gép az tuti.

-
szpetri
tag
Kösz!
Nagyon nem leptél meg.

Van itthon 250es raynox, van meike közgyűrű.
Viszont biztos téged sem lep meg, hogy messze nem olyanok ezek, mint egy dedikált (tehát erre a célra korrigált) makró obi. Persze akinek nincs szabad 100+ ezer forintja, az bőven megemlékszik ezzel is. Mint ahogy én is tettem eddig.A 93 e Ft-os tág makró obi most kicsit megszédített, ennyi.

-
vape1
csendes tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
Rákeresek, bár nekem amúgy szinte mindegy, g3-at csak fotóra használom, mert nem igazán lehet semmit állítgatni videó alatt és mikrofoncsatija sincs. Amúgy ja, tényleg keresett gép, még nálunk is újabban
Szeretem én is és szinte tökéletesen megfelel, mégis állandóan az íbéjt bújom, hogy esik-e már az omd-k meg gm5-ök ára
Pedig tudom, hogy mostanában nem váltok vázat, szal inkább valami jó üveget kéne kutassak a sigma 60 mellé, csak azt sem tudom mit szeretnék még 
-
80hun
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Vigyázz vele nehogy elcsábítson.

-
hibavissza
veterán
nem használ. már próbáltam
olyan tüneti kezelés. volt már nálam pár napig egy Canon 6D. biztos én vagyok a szar, de én nem dobtam hátast tőle. mondjuk csak egy darab 50-es volt hozzá. biztos telékkel szuper lenne a 45-200-am után.ha lesz időm elmegyek a bótba és megnézem az EM 10 II-t. De a munkásságomnak még egy G5-is túlzás

-
válasz
hibavissza
üzenetére
...és ugyan milyen gyógyszert írna fel a "panacollecticus" ellen? Olyszirupot?

-
hibavissza
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Azon gondolkoztam, hogy veszek egyet. A G5 meg marad. Amennyiért elmenne, inkább megtartom.
Lehet leslattyogok a háziorvoshoz. Ez valami panacollecticus vírus lesz. Fórumokon terjedhet.
(#69076) hito: cons: 40%-kal kisebb bitráta. Felvétel közben csak a rekeszt tudod állítani. WIFI nincs. pros: jobb anyagminőség, kisebb, olcsóbb.
-
pana0017
senior tag
Sziasztok, sajnos meg kell válnom Panasonic G3-mamtól. Mennyiért érdemes meghirdetni? Nem nagyon van itthon piaca így nem igazán tudom.
-
Wa2x_
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Megvettem volna, de 3 nap volt mire visszaigazolták Hamburgból a mintaboltnak, hogy nincs már készlet, pedig a mintaboltos Pali azt írta nekem, hogy van még 3 db. Na, mind1. Akart adni egy próbadarabot 12-50 kittel, de nagyon leharcolt volt, úgyhogy...
...rendeltem egy E-M10-et!
Meglátjuk. 
-
jjeahh
nagyúr
-
hito
nagyúr
Egyébként G5 miben kevesebb a G6-tól? Annyit sikerült megállapítanom, hogy nincs rajta mikrofon bemenet és nincs külön mVideo. Viszont bármelyik állásban indítható a felvétel és állítható jónéhány dolog felvétel közben is.
-
Wa2x_
veterán
Véleményeteket kérném, E-M5 vagy E-M10? Az időjárásállóság nem számít.
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
Igen! Nagyjából azt a konzekvenciát szűrtem le a párharcból, hogy mindkettő másért jó, videóban is. A Samsung képe élesebb és a felvett hang minősége jobb (192kbps, G6 "csak" 126 körül van). A G6 rövidebb záridőt tud videó alatt, ennek köszönhetően jobb low lightban és valahogy emberközelibb felvételeket lő, Samsung egy picit túl éles, kicsit talán digitálisabb, viszont részletgazdagabb.
A vérem viszont hajt, ennek megfelelően megy is a vadászat a G6-ra.
Az NX30 eladást nem lesz könnyű kenyér. Annyiért tettem fel, mint amennyiért vettem (99eFt), de finoman szólva sincs tolongás 
-
vape1
csendes tag
Én kettő [DSTE BLS-5] akksit rendeltem EPL-5-höz, és eddig nagyon beváltak.

-
80hun
addikt
Valaki vásárolt már esetleg utángyártott BLS5 Jupio akkut?
-
Fujis2950
tag
epl 6 osra beltérre milyen fix objekítvet ajánlatok? Szalagavató, nagy tér,kevés fény, stb fényképezést " hátráltató " tényezők. Lehetőleg új objektív, de ne autó árban....

-
Mercutio_
félisten
Reménykedtem a sok hsz miatt, hogy valami új cucctól pezseg a topic, erre csak a csajos hiszti
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
csacsi77
senior tag
válasz
pajibá
üzenetére
Hát hiába mondom már két napja, hogy Meike MK-320???

-
madgie
titán
-
Studi
veterán
válasz
pajibá
üzenetére
Menni fog rajta, de elég fapados. Tudom, többe kerül, de én mindig az FL36R-t ajánlom minimumnak. Vagy ezek az új távvezérelhető Nissin, Meike vakuk. Ez a Metz egyszerű, mint egy faék, nemigen tudsz variálni vele. Bár a Pana vakuvezérlése sokszor fog rákényszeríteni a manuális használatra, de azért nem árt, ha van némi játéklehetőséged, ha már a váz tudja.
-
|AP|
veterán
... ma mindenki olyan feszült... front van?
-
pajibá
tag
Kérdésem lenne felétek, hogy a Pana GH3-hoz érdemes megvenni őt?
Metz 36 AF-4 (Olympus,Panasonic) típusú vakú.
Köszi előre is! -
pajibá
tag
jjeahh, ment privi!
-
Hátha van, akit érdekel, ezért megosztom új Oly-s "beszerzésemet".
Rendeltem innen egy BLS-5 -ős típusú akku adaptert, mellyel folyamatosan árammal lehet ellátni a gépet. Hozzá a "gyártó" által ajánlott tápot vettem (a linkelt oldaltól).
Az "akku házról" lehet érezni, hogy 3D nyomtatással készült házi barkács módszerekkel. A két oldalán pár tized mm-et le is kellett "reszelnem", hogy kényelmesen be/ki lehessen rakni/szedni a gépbe/gépből.
Ugyanakkor tökéletesen működik.Ezzel meg tudtam/-om azt oldani azt az igényemet, hogy felrakom a(egyik) gépet egy állványra és távirányíthatom, de az akku töltöttségével egyáltalán nem kell foglalkoznom. Kibír egy tetszőleges hosszú rendezvényt.
(A megfelelő kapacitású SD kártya más lapra tartozik, de mivel abból SDXC-t is kezel, így csak pénz kérdése.) -
Studi
veterán
válasz
Ear001
üzenetére
Nekem emlékeim szerint egy volt, Media Marktban vettem. És az obi sorszámát nem is nagyon akarta rávésni a csaj, mert az nem volt a doboz oldalán. De mindegy is, szerintem még 1,5 évet ki fog bírni nálam az E-M1 és a 12-40. Szerencsére egyre kevesebb cuccnál érzem, hogy húdenagyonakarom.
Bár most az indexen az 50-500-as Sigma jó lett volna.
Szerencsére elvitték. 
-
Balinov
titán
Koszi az infokat sracok!

-
k1csi
senior tag
válasz
domedee
üzenetére
Az AF sebesség is csak 1 paraméter mint bármi más (mozgó gyerek sem lehetettlen vele tapasztalatból). Nekem 12-40 mellé van (többek között) a huszas Pana és nem szerepel a terveim között az eladása. Sőt vsz. bátran ajánlható a 12-40 mellé is, annak ellenére, hogy a 12-40 a kisebb gyutávokon nagyon karcos (kb. annyira mint a huszas csak az 1.5 Fé-el fényerősebb ill jóval kisebb).
A kisebb vázakhoz lehet érdemesebb fixekben gondolkozni. Még az E-M1-hez sem éppen kicsi a 12-40. -
Studi
veterán
Garancia szempontjából jobb a nem kitből kivett. Ahhoz kapsz egy ahhoz tartozó, gyári számmal ellátott garijegyet, és tiszta annak az érvényesítése. A kitből kivetthez legfeljebb egy másolatot kapsz, ami hivatalosan nem elég a garancia érvényesítéséhez. A Mintaboltban igen jóindulatú szokott lenni ilyen esetekben is, de ha a kit eredete eleve kétes (szürkeimport), akkor bajos lehet.
-
eeXaa
addikt
az hogy nem kitből kivett az adott obi,
...növel vmit az értékén a kitből kivetthez képest?
...lehet vmit roszul gondolok, de mindkettőnek ugyanaz az értéke, nem? -
csacsi77
senior tag
válasz
Balinov
üzenetére
Esetleg vakunak a Meike MK-320?
-
80hun
addikt
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Balinov
üzenetére
Ilyen meglepő? Mintha Jennifer Lawrence lenne

(#69014) Balinov: Miért nem nyomkodod végig 5-10 perc alatt egyszer az egész menüt és csók
Én így szoktam legalábbis új gépnél vagy reset után.
Utángyártott akkuknál nem tudom ugyanaz-e a helyzet mint panánál, mert én a három panához egy raklap legolcsóbb ebay-es kínai noname akkut rendeltem, az összes tökéletesen műkszik és majdnem annyit bírják mint a gyári. -
80hun
addikt
válasz
Balinov
üzenetére
A focus peaking élkiemelést jelenti , tehát megmutatja az éles területet. Ez különböző szinekben álítható általában.
Pl. ahol éles besárgúl, bepirosodik.A mélységélességnövelés a focus bracketing és focus stacking. Folyamatossan tolja el a gép a fókuszsíkot miküzben csinája a felvételeket. Ezután ezek összefűzhetők és egy nagymélységélleségű felvételt kapok. Ha jól néztem a focus stackinget az E-M1 majd össze is fűzi. A bracketinges felvételeket neked kell összefűzni de ez használható tájképhez is. Akár 999 felvétel ,10 állású fokuszléptetéssel.
Ha vmit elrontottam majd kijavítanak.

Az utángyártott akku téma engem is érdekelne. :-)
-
Balinov
titán
Sracok, sok anyazas, off kozepette lenne par kerdesem EM-5-el kapcsolatban.
1. Milyen TTL-t (neadjisten +ban hozzaadotttal slave-ban elsutheto) 3rd party vakut ajanlotok, amit mar erdemes megvenni. D90-re volt YN468 MKII, az kiszolgalta az igenyeimet, kiveve persze a HSS-t
2. Utangyartott akkubol van-e ajanlott gyarto/tipus (es kerulendo). HLD-6-ot heten,jovo heten hozom el, abba mindenkepp kell egy, de az ember akitol van a szerkezet azt mondta, amit o vett 3rd party akkut, ahoz kellett 3rd party tolto is, mert a gyari nem toltotte (szerintem csak rosszul valasztott, de nem vagyok benne biztos)
3. Menu testreszabas. Ezt a cikket talaltam, meg nem ertem rajta vegig, de van par dolog, amit biztos meg fogok ebbol a sajaton is csinalni. Van-e valami meg, amit ez nem taglal, de erdemes meglepni?
4. Focus peaking/Kyle Lime-os trukkot ertem,hogy hogyan kell, de mi is a lenyege? Valaki elmagyarazna konyhanyelven? En ugy ertem, hogy nem egy expoba rogziti, hanem ha beallitja az user, es tobb expot lo ugy, hogy mindig mashol van a fokusz es utomunka (pl. PS stack) folyaman lesz belole batari DOF-os kep. Tevedek?
Koszi
B -
sideburns
aktív tag
Ha már hirdetések, ez LOL:
"Zuiko-Digital f:2,8-3,5 50-200mm (24mm-re számítva 100-400mm)"

-
hito
nagyúr
Természetesen
Nem tudom miért zavar ez Téged, de akkor nem mondtam vegyük úgy. Nem arra céloztam egyébként, hogy drága, hanem hogy áfa nélkül csak picit drágább. Természetesen elég kevés ember tud obit venni úgy, hogy a vállalkozásába el tudja költségelni. Nincs az rossz árban, csak savanyú a szőlő. Azt viszont továbbra sem értem, hogy ez Téged miért zavar. Mind1, hagyjuk. -
hito
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Arch Linux
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Helyesírás topik
- Haditechnika, harcászat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jeff Bezoshoz igazolt az űripar rocksztárja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- FIFA 16 Playstation 4
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mondjuk rendeltem mellé más cuccot is , de akkor is

Pedig tudom, hogy mostanában nem váltok vázat, szal inkább valami jó üveget kéne kutassak a sigma 60 mellé, csak azt sem tudom mit szeretnék még

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)