Hirdetés
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
Helo!
Fényképezőt szeretnék vásárolni. Kicsit bajban vagyok a rendszer ismereténél. Amit nem tudok a tesztekből, hogy milyen gyorsak ezek a gépek? Mondjuk egy Panasonic G3 összehasonlítva egy belépő szintű DSLR-el.
Milyen gépeket ajánlanátok, ahol számít a sebesség, a jó magas ISO teljesítmény, gyorsan kezelhető pl tárcsákkal és nem árt ha 260 000Ft alatt van az ára. Ezen kívül milyenek az objektívek minősége? Nekem előny, ha az alap kit obinál nagyobb a zoom tartomány, vagy ha másnem belefér az árkategóriába egy tele is.
Meg pl számomra nem nagyon derül ki, hogy egy Pana GH2 miért drágább ennyivel a G3-nál. (azt értem hogy drágább, de ennyire?) Amúgy már nem tudom mióta nem lőttem teljesen auto beállításon fotót, ezért is fontos a gyors manuális állíthatóság.A felhasználási terület túrázás, városnézés, néha egy kis sport fotózás, kis művészkedés meg szeretem a vízi sportokat, van olyan ami jobban ellenáll a víznek?
-
joco73
csendes tag
Sziasztok.
Még mindig zaklatlak benneteket...
Ha az alábbi két gép közül választanátok melyiket vennétek?
Olympus E-PL1 vagy Pana DMC GF3Érdeklődve várom véleményeiteket.
-
jap
aktív tag
Nagyon megköszönném, ha erre vki tudna válaszolni!

-
robi-k
őstag
-
arn
félisten
megjott a pana20, csinaltam is par fotot vele
[link]nem gondoltam volna, hogy a 40mm ennyire jol hasznalhato.
-
BennyRay
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Azért szeretnék a vázra néhány gombot, ha pl.: feldobom egy kis állványra este, ne kelljen egy negyedórát menüben matatni a sétálós beállítások átállításához.
-
BennyRay
tag
Hadd érdeklődjem, MFT vázak kapcsán mi az általános vélemény, melyek az ajánlott vázak (OM-D-t leszámítva)? Tipikusan nyaralós gépnek, szigorúan nulla videózással. Nézegettem P3-mat és GX-1-et, mindkettő szimpatikus volt kézben, tesztekben mindkettőnek vannak pozitívumai és negatívumai, ezért érdeklődöm a felhasználói tapasztalatokról, természetesen nem csak erre a 2 vázra vonatkozik a kérdésem.
Köszönöm!
-
|AP|
veterán
Úgy tűnik az EM-5 jelenleg valóban a legjobb m43 (és talán MILC) váz. Kár, hogy én ízlésficamos vagyok és még mindig nem tetszik ahogy kinéz

Ha már régi formákat elevenítünk fel akkor én továbbra is egy ilyen vázra vágyok az EM-5 tudásával és fincsi palacsintákkal
-
"I took my first shots with E-M5 yesterday and processed them in LR 4.1 RC2 and it is really better than my GH1. I tried to ligthen excessively the shadows and they are very clean compared to GH1 with no banding and far less noise ! Maybe my GH1 was not a good sample but it is shit compared to E-M5 !"

-
Tulku
veterán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Nem tudom...nekem más jön le...kontrasztosabb az em5, de mintha túlhúzták volna a csúszkát, fák ágain nekem több a részlet a GH2-nél, illetve életszerűbbek a részletek, persze az igazi részletesség egy ilyen lyukkártya méretű osztott képernyőn, vimeón nem jön át, bár sejteni lehet, hogy a 20 mbit azért nem veheti fel a versenyt mondjuk egy 75 megás hekkel...mert hát ezt is bele kell számítanunk manapság az összevetésbe...
Stabija nagyon ott van az em5-nek...
-
SpongyaBob
veterán
Elég jónak tűnik az EM5 itt ez a videó.. Legfőképp a dinamika átfogás ami szembetűnik a GH2-höz képest.
-
robi-k
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Всегда пожалуйста, és bocsi a figyelmetlenségemért (sajnos már lejárt a szerkesztési idő), de ha a linkelt utolsó 2-nél kicseréled a RU-t a fájlnévben HU-ra, akkor magyar nyelvű használati utasítás fog letöltődni

-
robi-k
őstag
Nyáron a tervek szerint lenne egy kis nyaralás vízpart mellett, ezért erőset gondolkodok egy cirkuláris poláris szűrű beszerzésén, és ezt a Hoya HRT típusú Circular Polarizing + UV szűrőt szemeltem ki a kittes 14-42 IIR objektívre:
Szerintetek megéri az árát, vagy esetleg mit javasolnátok helyébe?
Mr.Csizmás:
Pl. ezen a linken lehet letölteni Olympus használatikat: E-PL3 E-PM1 E-M5
-
Mr.Csizmás
titán
help plz

valamelyik olympus oldalon van, hogy pdf-ben le lehet kérni minden bütyöknek a kezelésijét, kiválasztott típus, és nyelv alapján...
valaki ismeri ezt az oldalt?

-
FEDman
addikt
Samsung NX 85/1,4
Aránytalanul nagy és nehéz, valamint piszkosul drága. Van egy olyan érzésem, hogy az NX tulajok nagy többsége nem erre a 3-as kombinációra vágyik elsősorban.
Ezt leszámítva fincsi kis üveg ez.
Mondjuk a PZ nem tudom honnan vette, hogy 450g az obi?
Ami amúgy nem is lenne rossz, de ahogy elnézem ez az adat nem feltétlen fedi a valóságot.
-
válasz
hegyimorc
üzenetére
Sztem teljesen korrekt kép amit linkeltél. Igen, a Pana vaku terén elég szar, az FL-36R viszont jó darab. Állítólag tud 1/8000 szinkront, (erre azért k** kíváncsi lennék!), a poén az hogy nekem sztem volt olyan eseten nemrég, amikor 1/160 mellett sem jött össze a kép. Mondjuk nagy valószínűség szerint még töltött a vaku (de hogy 3 kép sem sikerült egymást követően, kicsit gyanús!), ez lehet az ok, ami nagyjából az egyetlen hibája a vakunak (teljes kisütést követően a 2 cerka lassan tölti fel).
-
Gondwana
addikt
válasz
Superbad
üzenetére
Az enyémet is itt vetettem, öjömbódottá. Van egy kingakármi ND8-am is, annak csak a keretje ér valamit.
-
Superbad
tag
Tudtok nekem ajánlani 20-ashoz olcsóbb kategóriájú ND szűrőt?
-
jap
aktív tag
Három gyors kérdés, mielőtt még bevásárolnék:
1. a GF1-ben is van olyan lehetőség C-Mount (bajonett) objektívek használata esetén, h videó felvételkor "kikroppolja" a hasznos részt, mint a G és GH vázakban?
2. milyen serial-os ill. serialtol nem moddolhatók a a G2-ők PTool-lal?
3. Érintőkijelzőre lehet tenni GGS üveget, befolyásolja a használatot? -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
a mai napig annyiért mennek, és van is egy-egy rendre.
-
válasz
BiriBum
üzenetére
újonnan sajnos minden drága, kivéve a kifutó régi mft holmikat. köztünk szólva egyébként a digicamek jelenlegi értékvesztése mellett igazából csak használtan van értelme bármit venni. tesznek bele tízezer expót, aztán eladják. kvázi új. a gf1 ára most 45e ft. egy gx1, ami igazából szintén egy kicsit újabb gf1, az meg mennyi, 180e? e-p1 ára is ennyi.
-
trialboj
őstag
Szeretnék egy védőfóliát a gh2 re. EZT néztem ki, viszont érdekelne, hogy mennyivel rontja az érintés hatást?
Esetleg van olyan obi még mindig a gh2 re, ami átalakítók nélkül rámegy, és1,6-1,8 as blendével rendelkezik, fix, és még az olcsóbb kategóriába tartozik.
-
madgie
titán
válasz
FEDman
üzenetére
A G3 érdekes módon gyárilag, dobozból kivéve volt feltűnően lassú, aztán ártan nem árt alapon ráküldtem egy teljes factory resetet és jóval fürgébb lett a kártyaírás. No nem lett így sem G1/GH1 szint, de érdekes módon a GH2 is szeret időnként gondolkodni, rawnál előfordul, hogy hiába nyomom a megszokott sebességgel a képvisszanézést, érzésre vagy egy másodpercnyit késik. Nem vészes, de nem ezt várná az ember. Lehet erre is ráférne egy teljes reset, csak már teljesen belaktam (durva, milyen hosszú a menüje)
-
FEDman
addikt
válasz
hegyimorc
üzenetére
Ez tuti szándékos szoftveres butítás, hogy legyen elég különbség a GH2-höz képest. Madgie is panaszkodott hasonlóra. Ilyen téren szerintem még az öregecske Pana G1-em is jobb. Most próbáltam még olcsó kártyával is, ha megeresztek egy sorozatot akkor is csak megjelenik egy kis kártyaírás ikon, de ettől függetlenül a sorozat után is lehet vele egyből újabb képet lőni a kártya írásával párhuzamosan.
Amúgy jó ez bringás kép!

-
:AMF:
senior tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Nekem G2 van, az 6 db kép után lassul be (Raw+Jpeg esetén).
Vaku terén nem sok jóval kecsegtet a Pana. A vezeték nélküli vezérlésről mintha még soha nem is hallottak volna. Cserébe még drágábban is adják az átcímkézett (egy generációval korábbi, -R nélküli?) Oly vakukat.

Kisméretű vakuk közül jelenleg csak az Oly 36R tud nagysebességű szinkront, az 50R és a Metz 50 pedig batár a vázhoz képest. -
hegyimorc
senior tag
válasz
joco73
üzenetére
Akkor fogod tudni, hogy mivel járnál jól, ha már tudni fogod mire van szükséged.
Az objektív minden rendszerhez drága. Mármint a jó, ami meg nem annyira, azt a használtpiac beárazza érdemeinek megfelelően. A vázak pedig gyorsan elavulnak elkörcsileg, de ezt lehet úgy is nézni, hogy ha nem mindig a legújabb kell, akkor olcsón megveheted azt ami 1-2 éve volt a "legjobb".
Tegnap a bringaversenyt fotóztam Pana G3-mal. Hát, ezt nem erre találták ki! Baromi lassú. Nem az AF, mert az már OK, de rövid sorozatok után is kell neki viszonylag hosszú idő, amíg feldolgozza, kártyára írja. D300-zal sem nyomtam ész nélkül az expo gombot, de ezzel sokkal jobban kell figyelni, hogy mikor és mikor legközelebb. Ami jobban hiányzott az egy rendes vaku. (ami van, az nem tud nagysebességű szinkront, deríteni pedig nagyon jó lett volna)
-
Tulku
veterán
válasz
trialboj
üzenetére
Nyomj rá egy pontra az lcd-n és oda zúmol az élességállító segítség (persze ha menüben bekapcsoltad).
Gyorsan megtanulod mikor éles, inkább a sok macera, illetve a pillanatok gyors elillanása miatt javasolt tárgyfotóra, természetbe a manuál...persze ízlések és pofonok...No sikerült kifúrni a izét?
-
válasz
joco73
üzenetére
képminőségre az összes nagy szenzoros gép elég hasonló. az obik minden rendszerben drágák. a vázak mindenképp elavulnak. magyarán, ha bármiből össze tudod rakni olcsón a nagylátótól teléig tartó tartományt, van (ha kell) kereső, van váz, akkor jól jártál.
a legegyszerűbb használtan venni egy d3000 duplakitet vagy ilyesmi, néha pedig újonnan is vannak jó vételek, lásd e-pl1 + 14-150, vagy e-pl2 + 14-42. ám az előbbihez nincs kereső, csak külön és drágán, az utóbbi a teleobival van így.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
joco73
üzenetére
"Éppen ezért néztem először a belépő dslr-eket,de úgy látszik nekem még az is gagyi lenne"
Ezt miből gondolod?
Ha valaki egy ilyennel csak gagyit tud gyártani, az semmivel sem fog normális képet készíteni.
(Én D300 mellé vettem egy D3100-et, aztán egyre többször vittem magammal a kicsit inkább, mert sokmindent nem tud amit egy félprofi váz, de sokmindenre nincs is szükség, csak ritkán, cserébe a kicsi sokkal könnyebb. ... Más kérdés, hogy hasonló okból ma már a D3100 helyett is inkább MFT-t viszek, mert itt az obik is sokkal kisebbek és könnyebb az egész cucc.)
-
joco73
csendes tag
Hű azt a mindenit. Én nem akarok csak egyszerűen egy jó fényképezőgépet,jó képminőséggel.Nem vagyok profi fényképész és nem is leszek,csak egyszerűen unom a 6 éves 6 MP-eles Panasonic kompaktom rohadtul zajos képét,ami gyenge fényben már szinte elviselhetetlen.Éppen ezért néztem először a belépő dslr-eket,de úgy látszik nekem még az is gagyi lenne.Innentől kezdve feladom,nem vagyok hajlandó 120e-nél többet adni egy fényképezőgépért, mert egyszerűen nem telik több rá.És nem érdekel,hogy milyen a kitobi a gépekhez,mert az eddigi gépemhez képest még az is nagy. Panasonic LS60 (3x zoom!)
Erről ennyit. -
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Még kártyás áron sem venném azt a p2-t a kitobi miatt. Akkor inkább pl2, amihez jobb kitobi van ugyanannyiért.
joco73 ( #11738 ) A pl1 kis kitobija nem nagy eresztés, a 14-150 nem csak átfogásban jobb. Mivel a PL1 kit ára nagyon felment a hozzáférhetőség csökkenése miatt, és így a PL2 kit már csak 20 pénzzel drágább, így sokkal inkább azt vinném.
Persze, ha valahonnan sikerülne szerezni E-PL1+14-150-t olcsón (amire sajnos szinte semmi esély), akkor nem lehet kétséges a választás. Az obi szólóban többe kerül, mint az egész gép. -
joco73
csendes tag
Sziasztok! Azt javasolták ebben a topikban érdeklődjek a "problémám" felől.Kinéztem magamnak egy belépő szintű dslr-t (pontosabban kettőt Canon 1100d ,Nikon d3100) de lebeszéltek róla.Volt aki ezt javasolta helyette
Azt mondták itt talán többet tudtok mondani róla.
-
BennyRay
tag
Sziasztok, kezdőként szeretném a tanácsotokat kérni: (ezért legyetek velem elnézőek
)Szeretnék venni magamnak egy MILC gépet egyenlőre egy általános túraobival.
Mivel már DSLR-en megszoktam/megszerettem az ekv 24 mm-t, ezért kb az Oly 12-50 tűnik ilyenre egyetlen natív, megfizethető versenyzőnek. Első kérdésem: van jobb alternatíva a kb 24-70 mm zoom-os, stabilizált lefedésre MFT rendszeren? Második: mik a használati! tapasztalatok a 12-50-nel, ez a kuplung dolog mekkora probléma?
Másik: mennyire látható a PL3 és a PM1 kijelzője erős napsütésben? (a telefonomat nem látom, ezt fényképezőgépnél szeretném elkerülni
) Másképp megfogalmazva: van az EVF-en kívül más alternatíva erős napsütésben való fényképezéshez?Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm!
-
madgie
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Ja, lemaradtam róla. Nem baj, barna még van, bőrből úgyis a barna színt csípem

-
scarabaeus
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Így aztán "Sold" is lett az állapota, nagy kép nélkül, de nekem megvan annak a képnek a linkje még.

-
trialboj
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
pana gh2, akkor gondolom arra sincs opció, hogy éles képnél pittyenjen...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
múltkor rendeltem egy másik fajtát, de rárabolok erre is
oszt amelyik jobb lesz asszonynak... -
madgie
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Hm, jónak tűnik, lehet ki kéne próbálni

-
scarabaeus
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Csuklószíjból nekem végül ez lett, működik.

-
trialboj
őstag
sikerült végre összetájkolni a convertert, fel is aplikáltam az mf lencséket, viszont nincs fókusz segítség, pedig be van kapcsolva, az alapobinál egybél zoomol, ha elkezdem tekergetni a fókuszgyűrűt.
Ne mondjátok, hogy ilyen converterrel erre nincs lehetőség mert főbe lövöm magam.
-
madgie
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Szerintem a flamingók fotózására pont jó kis terepszín, nem ijednek meg tőle

-
scarabaeus
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az valami büntetőadó lehet ott

-
Mr.Csizmás
titán
[link] a rózsaszín feláras

-
Dare2Live
félisten
Pana gx1et 14-42xel venne az egyik barátom... MOon számlásan hol lehet a legolcsobban megvenni, vmi kedvezmény leledzik rá...?
-
offtopic géppel:
-
madgie
titán
Szerintem árnyékokban zajosabb volt a G3*, ami koncertnél azért elég fontos tud lenni...
*: megkockáztatom, hogy érzésre a 12 Mp szenzornál is kevésbé bírta, ha a bebukás közeli részt piszkálta az ember. A GH1 bandija is úgy erősíthető fel, a GH2 viszont simán f*sza ISO 2500 körül is.
-
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
Kissé arn kartács véleményét osztom..persze ilyen szempontból valószínű a nikony a nyerő, mert nekem (mint ahogyan neked is) a fogás elsőrendű szempont. Ebből a szempontból mft fronton a G3-at csak a GH-k (ill régebbi G-k) előzik meg, nekem az összes többi váz egy kézidegen negyedtégla (beleértve akár a csodás építési minőségű pen3-at is). Most hogy újra GH-t használok érzem hogy tudok vele normálisan dolgozni, szinte minden a helyén van, és furcsamód séta közben sem zavar hogy kézben van, nem remegek, hogy elejtem.
A G3 egy erős kompromisszum, nekem videóban volt óriási csalódás, de itt sokan kizárólag fényképre használják, ahol igen jól teljesít. Nikonyban 3100-at fogtam, de el kell ismerjem a vázmélység és bumfordiság miatt mérföldekkel jobb fogása van mint a G3-nak, ezért is írtam hogy ezen szempont figyelembe vételével akár igazat is adnék neked...a formavilágban nem egyezünk, bár a G3 nem egy OMD de szerintem teljesen rendben van, a gripje pedig igen ésszerűen lett kialakítva...de ízlések és pofonok...
-
madgie
titán
válasz
madgie
üzenetére
arn: az a baj, hogy szentimentális vén bolond irányába kezdek alakulni
nekem a Nikon mindig azt jelentette, hogy nesze itt egy gyönyörű, használható, férfias váz, a lányok meg bohóckodjanak a gömbölyű kugli Canonokkal. Ott volt a sok szép F vázuk, a digit korszak hajnalán is ott figyelt a D100/D70 párosuk, ami olyan szinten körberöhögte a Canon riválisokat fogásban/használhatóságban (képileg persze pont nem, akkoriban a Canon CMOS állt nyerésre) hogy az ember azt hitte hülye fejjel, hogy ha ezt használom, még a képeim is megszépülnek
a D50/D40 óta nekem a canon-féle tömegcuccot jelenti a dolog, egyre rondább és butított vázakkal, amiben -mint fentebb írtam- vastagon benne van a könnyes múltba révedezés, mert hát képileg ezek 100%-os cuccok, keresőben a D70/D100 is elég gáz volt, maximum a forma, méret és használhatóság lehet a vesszőparipám, ha kijön belőlem a fórum-Mr.Hyde 
-
madgie
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Jujj, valóban!

-
arn
félisten
nem tudom mit vagytok ezzel annyit elfoglalva
nekem az a szep, ami jol hasznalhato. -
-
Tulku
veterán
válasz
madgie
üzenetére
"Kábé negyvenhatszor ocsmányabb, mint a csúnyának tartott G3"
Háát igen...van benne valami

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- Melyik tápegységet vegyem?
- Meghozta az első, memórapánikból eredő áremelését az NVIDIA
- Tesla topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gyúrósok ide!
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Projektor topic
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 16 2.5K OLED Ultra 7 255HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 12/18 mag, 36 GB RAM, 512GB SSD - 27% ÁFA 0372AB
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- 1TB NVMe SSD, 1 év gar 2230
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest